Apuci gyereknézőbe megy

A hétközi, Betis elleni összecsapás után Vitoriába látogat a Real Madrid. Mire számíthatunk a holnapi meccstől? Beharang következik!

Őszinte leszek: amilyen nagy kedvvel csaptam le anno erre a meccsre, olyannyira nincs most se kedvem, se ihletem, hogy mit írhatnék nektek. Mi ennek az oka?

Természetesen a csapatunk szereplése. Miután a beharangozókban csak és kizárólag pozitív hozzáállással „szabad” bármit is leírnunk, ezért kevés olyan tényező maradt a Betis elleni fiaskó után, melyről szívesen beszélnék.

Épp ezért óriási szerencse, hogy sikerült megszereznünk egy felvételt, melyen a Zidane-család két férfitagja folytat eszmecserét. Változtatás nélkül közlöm nektek!

(Gyengébbek kedvéért: a vonal két oldalán ZZ és legnagyobb fia, a jelenleg a holnapi ellenfelet erősítő Enzo.)

Enzo: – Halló?

Zinedine: – Szervusz, drága fiam, itt az édesapád beszél!

E: – Szia, apu! Láttam a legutóbbi meccseteket, és meg kell, hogy mondjam, rossz volt nézni. Hogy vagy?

Z: – Szebb köszöntő mondatokat egy apa nem is kívánhat! Na, figyelj, azért hívlak, mert szükségem lenne némi belsős információra a holnapi meccshez! Szóval, miközben elmeséled, hogy hogy érzed magad az új csapatodnál, ereszd kicsit bővebb lére a társaid elemzését!

E: – Apu, azt hittem, ezt már megbeszéltük az ide igazolásomkor! Nem fogok semmi olyat elmondani, amit amúgy ne lehetne megtudni a csapatról.

Zinedine elmorzsol egy könnycseppet. Egyrészt, mert büszke a fiára. Másrészt, mert így egy rendkívül könnyű információforrástól esett el.

Z: – Ez csak természetes, fiatalember. Na, mesélj, milyen az élet Vitoriában?

E: – Nekem nagyon tetszik, jó a társaság, kiváló éjszakai élet, de azért Madridban jobb csajok voltak. Plusz, ha nálatok rossz hangulat van most, akkor nálunk egyenesen olyan, mint egy kriptában.

Z: – Na, hogyhogy?

E: – Hát, tudod, eddig nem igazán megy nekünk a ligában. Pedig szeptember elején a Realt is megvertük barátságos meccsen! (A Sociedadot – a szerző kieg.) Bezzeg a bajnokságban eddig öt meccsen még se gólt, se pontot nem sikerült szereznünk.

Z: – Legalább az edző játszat téged?

E: – Hát, nem igazán. A Barca ellen kaptam egy bő negyed órát a meccs végén, amikor már mindegy volt. A következő meccsen, a Celta ellen majdnem egy órát voltam a pályán kezdőként, aztán az utána levő fordulóban már a keretben sem voltam. Az előzőt meg megint a kispadról néztem végig, már az új edzővel.

Z: – Türelem, kisChico, ha jól játszol, meg fogod kapni a lehetőséget. Mit gondolsz, mi az oka a rossz bajnoki szerepléseteknek?

E: – Ha jól nézem, ugyanaz, mint mostanában nektek: képtelenek vagyunk gólt lőni. A védelemmel nem is lenne akkora probléma, mert pl. Messi is csak kettőt lőtt nekünk. Bár a múlt héten a Villarreal szórt egy hármast, de a többi meccsen csak egy-két gólt kaptunk. Nagyobb probléma, hogy senki nem képes gólt lőni.

Z: – Átérzem a problémát. Sajnos túlságosan is.

E: – Tudom. Pedig nem állunk rosszul játékosok tekintetében, hidd el. Itt van például Munir, akin azért látszik, hogy a Barcában nevelkedett. Vagy említhetném Sobrinót is, de itt van még Ibai és Krkic is, hogy a többi korábbi Realosról ne is beszéljek.

Z: – Kik a korábbi Realosok?

E: – Például a kapuban rögtön Pacheco. De itt van még rajtam kívül Burgui és Medrán is, úgyhogy vagyunk azért páran. Vagy Sobrino, akit már korábban mondtam.

Z: – Na, jól van, porontyom, lassan mennem kell, mert edzést tartok a srácoknak. Még annyit mondj el nekem gyorsan, hogy ha te lennél az ellenfeletek edzője, akkor kitől félnél a leginkább a csapatotokból?

E: – Természetesen tőlem!

Z: – Milyen igaz! És utánad?

E: – Hát, nem tudom. Van jó pár tehetséges srác itt. Talán Munir a legkiemelkedőbb, de ő még viszonylag tapasztalatlan. Az idősebbek közül Iabi Gomezre figyelnék fokozottan.

Z: – Köszi, Enzo! Jó edzést mára, és ne feledd: türelem! Édesanyád is puszil!

E: – Köszi, apu! Szombaton találkozunk!

(Beszélgetés vége.)

Enzo beszámolójából is kihámozható, hogy az Alaves pocsékul indította a bajnokságot. Öt vereség, szerzett gól nélkül. Az talán a sors iróniája, hogy magában egyik vereség sem lenne katasztrofális eredmény számukra (na, jó, a Leganes és a Depor ellen talán illett volna többet), de a folyamat így már igazán félelmet kelthet az Alaves-drukkerek köreiben.

A tavalyi, dicsőséges hadjárat során megszerzett kilencedik hely után a sikert hadvezérként irányító Mauricio Pellegrino fogta magát, és felállt a kispadról, hogy a Premier League-ben szereplő Southampton gárdájánál keresse szarrá magát találjon új kihívásokat. Helyét a Kolumbiából átcsábított argentin Luis Zubeldía vette át a vezetőedző pozíciójában, amit pontosan négy tétmeccs erejéig sikerült megtartania. A négy vereség és a 0-7-es gólkülönbség okán a Villarreal elleni meccs után menesztette a vezetőség.

A Deportivo elleni 1-0-ás idegenbeli vereség alkalmával már Javier Cabello megbízott vezetőedző dirigálta a csapatot. A győzelem és a gólszerzés útjára még nem sikerült visszatalálni, de ne kételkedjünk abban, hogy legalább utóbbi hamarosan megszakad. És reménykedjünk, hogy mindez nem holnap történik meg.

Öt meccs, 0 pont, 0-8-as gólkülönbség. Mindezek mellett teljes fejetlenség, Zubeldía a négy meccse alatt három teljesen különböző taktikában küldte pályára csapatát (4-4-2, 4-2-3-1, 4-1-4-1, hogy telefonszámozzunk kicsit). És mondhatnák, hogy „de hát az edzésen összeszoktak már ezek a srácok!”.

Az Alaves eddigi felállásai – bár az utolsó fordulóban már új vezetőedző irányította őket, ezzel együtt is érezhető némi bizonytalanság. (Forrás: eredmenyek.com)

Én is ezt a gondolatot követve vetődtem el bizonyos futballklubokkal és játékosaikkal foglalkozó adatbázis-oldalra, ahol megrökönyödve láttam, hogy a tavaly kilencedik helyen végző gárdából pont ugyanennyi labdarúgó maradt idénre is az Alavesnél. Igen, nem tévedés, KILENC játékos. Ha azokat is számítjuk, akik kölcsön után végleg itt maradtak, akkor is csak 14. Alig több, mint egy kezdőcsapat. Ez is magyarázhatja, hogy miért szerepelnek ilyen csapnivalóan eddig az idei kiírásban, és ezért is állítottam azt feljebb, hogy előbb-utóbb meg fog szakadni a rossz sorozat. Idő kell, amíg ennyi új spíler megismeri és megszokja egymást.

Pedig, ha megnézzük, nem kis nevek alkotják a keretet. A tipikus kiscsapathoz méltó (és ezzel nem az Alavest kívánom lenézni) átigazolási politika érhető tetten: vegyél olcsón, vagy legalábbis diszkont áron játékosokat, majd a hiányposztokra vedd kölcsön a nagyok peremembereit. Mindez persze tetézve a távozási oldalon kivonuló hadsereggel.

Enzo beszámolójára térnék vissza, az általa említett nevekkel: Munir, Krkic, Ibai, Burgui, Pacheco, Medrán, Sobrino. A La Masia két „új Messi”-je és a Bilbao-nevelés Ibai mellett csupa Real-ifjonc. Ebből is látszik, hogy nem tehetségtelen fajankók gyülekezete (azért mindhárom említett klub utánpótlása messzi földön is híres), és nem emiatt állnak úgy a tabellán, ahogy. A többiek között található Villarreal-, Valencia- és Zaragoza-nevelés is, a teljesség igénye nélkül.

Bibibí, ők már nálunk vannak!

Sérülés miatt a holnapi meccsen szinte biztosan hiányozni fog a középső védő Laguardia, a balhátvéd Hernández (nem Theo, hanem a Sociedadtól kölcsönkapott Héctor) és Krkic. Kérdéses Duarte játéka is.

A játékukat így edzőváltás után talán nem annyira izgalmas elemezni. Az azóta kapott egyetlen góljuk egy mélységből induló kiugratás után, a második hullámba visszatett labdából érkezett. Mi is tudunk ilyesmit, érdemes lenne használni ezt a fegyvert ellenük, ha már a példa azt mutatja, hogy sebezhetők belőle.

 

Térjünk át a vendégcsapatra, azaz szeretett Madridunkra. A Betis ellen elzárták a gólcsapot, így, minő fájdalom, csak beállítani sikerült a Pelé-féle Santos gólrekordját. 73 egymást követő tétmeccsen szerzett legalább egy gólt a királyi gárda, ami egy igen hangzatos mutató. Ennél egy hangyányit aktuálisabb, és már jóval kevésbé szépen csengő adat a három hazai mérkőzésen megszerzett soványka két pont. Ritka az ilyen Madrid habfehér oldalán, de mi, szurkolók szinte örülünk, hogy a következő meccs idegenben lesz.

Látszik, hogy valami félrement a nyári felkészülés után. Akkor egy (félkész) Barcelonát vertünk oda-vissza, most meg hazai pályán nem bírunk olyan ellenfelekkel, mint a Betis, vagy korábban a két valenciai gárda.

Mi változott? Oké, a valenciaiak ellen még tudtuk arra fogni, hogy „kialakítottuk a helyzeteket, de nem volt potens csatárunk”, de itt, most, a spanyol Fradi (Jamal után szabadon) elleni meccs után már ezt sem tudjuk felhozni mentségnek.

Minden, ami tavaly befelé pattant, most kifelé csorog. Ilyen a futball, ezt el kell fogadni.

Biztos vagyok azonban abban, hogy ez nem az egyetlen probléma, amit most láthatunk, hanem több apró gond együttese, és pont ezért is nehéz megtalálni a pontos indokot. Van itt formahiány (főként Carvajal), impotencia (az összes csatárposzton játszó játékos), agy-elhagyás (a piroslap-kommandó tagjai) és még sorolhatnánk. Kollektíve az egész csapaton érződik azonban valami, ami talán a koncentráció, vagy talán a motiváció hiánya.

Néhányan a fejüket fogják, mások az orrukat lógatják és grimaszolnak. Csak reménykedni tudok, hogy az öltözőben más a helyzet most.

Itt lenne végre az ideje, hogy Zidane rendet tegyen, és újra a tavalyi, domináns gárdát láthassuk a pályán. Ki is lehetne ehhez jobb ellenfél, mint az idáig gólt sem szerző, pontot sem találó Alaves? Reméljük, Enzo azért szalvétán csak csúsztatott valami kis ihlet-morzsát apucinak, amivel könnyebb beizzítani a fásultnak tűnő habfehér katonákat.

Nagyon örülnék, ha a keret azon játékosai, akik a koncentráció legapróbb jelét sem mutatják az utóbbi időben, kapnának némi pihenőt. Elsősorban természetesen továbbra is imádott Daninkra gondolok, aki csak árnyéka korábbi önmagának. És nem is mind a négy árnyéka, hanem maximum kettő, jóindulattal. Mellette említhető még Kroos, aki Kovács Máté sérülése miatt nem tudott pihenni. Illetve én Ramost is jegeltetném hasonló okokból, bár kérdés, hogy Marcelo és Theo sérülésével egyáltalán milyen rendszerben fog kiállni a csapat (végre egy izgalmas Tippeldére van kilátás!).

Apropó, sérülések: nagyon úgy tűnik, hogy tavalyról nem csak a formánkat nem sikerült átmenteni, hanem az immunitást se nagyon. Rövid időn belül megsérült Benzema, Theo, Kovacic, Asensio (lol, borotva), most Marcelo is, szegény Vallejo meg lassan Woodgate-i magasságokban e téren. Nagyon remélem, hogy ebből nem terveznek egész szezonon át tartó divatot csinálni a fiúk, mert akkor szinte lehetetlen küldetés lesz a címvédés, és Ethan Hunt sajnos nem a keret tagja. Úgyhogy, kedves Pintus úr, ideje újból komolyabb kezelés alá venni a srácokat, különben probléma lesz.

Itt az idő, hogy a fiúk végre kikászálódjanak a dzsindzsásból, vissza a győzelem kitaposott ösvényére, mert most még nem késő a Barcelona nyomába eredni. Hosszú még a szezon, és ők is fognak még pontokat hullajtani. Ezért lenne fontos, hogy most nyomás alá helyezzük őket, amennyire csak lehet ebből a helyzetből. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy újabb pontvesztéssel igen nehéz helyzetbe kerülnénk, főleg mentálisan. (Hogy néhány jó fej srácot idézzek a komment-osztagból: nem kell aggódni, a bennmaradás meglesz.)

Ilyen „biztató” előjelekkel várhatjuk tehát a holnapi mérkőzést. Én személy szerint arra vágyom leginkább, hogy Zidane kibéküljön végre Fortunával, hogy azok a bizonyos befelé pattanó labdák ne tévedjenek kifelé.

A mérkőzés 16:15-kor kezdődik, a Sport2 közvetítésében. (Végre egy emberi időpontban kezdődő találkozó!)

Ó, és amíg el nem felejtem, Tippelde! Amihez némi segítség a kezdők összeállításánál: biztosan nem lép pályára Kovacic, Benzema, Theo, Marcelo és Kroos, kérdéses továbbá Vallejo játéka is. Holnap (azaz 23-a szombat) 15:00-ig lehet tippet leadni!

Kellemes meccsnézést mindenkinek!

Hala Madrid!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Sragi

  Nagyon jó volt a telefonbeszélgetés apa és fia között 😀
  Egyébként nincs kitétel Enzo szerződésében,hogy nem játszhat ellenünk? Igazából csak óriási közhelyeket lehet elmormolni. Kötelező győzelem,csak a 3 pont elfogadható stb. Rohadtul remélem,hogy végre kitalálunk a fallosz erdőből… A kezdőt eltalálni meg lutri Z miatt 😀 A sérültek száma kezd aggasztó lenni ahogy Dani formája..is .Ceballost várom a kezdőbe egyébként Toni helyett,nagyobb változtatásokra nem számítok. Esetleg Asensio kezd Isco helyett.

  • ReAlantos

   Én azért szívesen megnéznék egy a Betis ellenihez hasonló 3-6-2-t…:)

   Viccen kívül, én sem várok nagy változást. (Vagy azért írom ezt, hogy előnyt szerezzek belőle a Tippeldében? 😛 )

   • Sragi

    Ha igaz lenne amit írtál mármint a 3-6-2 akkor mazochista vagy 😀
    Amúgy meg csak is félrevezetés lehet, hogy előnyt kovácsolj 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   felkerült pár órája az amit nagyon vártál pár napja. igen oda. a p betűs játék az n betűs “piacra”.
   ne “mond ki” 😀 és ne írd le 😀 csak nézd meg, értened kell ennyiből 😀

   • Sragi

    Oh fuck hát nem most mikor a barátnőmnel vagyok 😀 Minden nap 3x csekkoltam pedig.Na de nem csak konzolra?

    • majk

     nem akarom megsérteni a barátnődet, de tudod jól hogy szól a mondás:
     “games before hoes”

     • Sragi

      😂 😂

   • majk

    Miiii

    • Cornelius Scipio Africanus

     Igen! Az… :DDD Szerintem holnaptól egy hétig nem látunk :DDD

     • majk

      pedig én is csekkolgattam, de valahogy lemaradtam róla. mind1 ha lesz elég pc player úgyis megveszem, online az igazi

 • mfc777

  ilyenkor szokott az lenni hogy a tökutolsó is pont a Real-t veri meg

  • ReAlantos

   “Miután a beharangozókban csak és kizárólag pozitív hozzáállással
   „szabad” bármit is leírnunk, ezért kevés olyan tényező maradt a Betis
   elleni fiaskó után, melyről szívesen beszélnék.”

   😀

   • mfc777

    ezért írtam le én

  • Sragi

   Egy nagy lóf@szt 😀
   Vagy a Barca kikap 😀

 • ZeRo

  Ahogy olvasom a felvezetőt, már látom is magam előtt, ahogy az ellen játékosai sorra törik meg a gólcsendjüket, és az ex-Real kapus nagyobbnál nagyobb bravúrokkal kápráztatja el a közönséget.

 • ReAlantos

  Újabb segítség a Tippeldéhez:

  REAL MADRID SQUAD:

  Goalkeepers: Navas, Casilla and Luca.

  Defenders: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Achraf and Tejero.

  Midfielders: Modric, Casemiro, Asensio, Isco, Ceballos and M. Llorente.

  Forwards: Cristiano Ronaldo, Bale, Lucas Vázquez and B. Mayoral.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Lassan a sérültek száma jelentősen növeli a tippeldések magasabb pontszerzéseinek esélyeit 😀

   • ReAlantos

    Ugyanúgy 19 ember van a keretben, és ZZ esetében sosem lehet tudni.:D

    (Ha igazán troll, akkor holnap Luca áll a kapuban, hogy versenyeztesse a kölkeit.)

    • Cornelius Scipio Africanus

     De nyilván nehezebb ha erősebb a keret. Bár aztán tényleg franc se tudja hogy rotál a BL miat vagy sem… ZZ-nél tényleg soha nem lehet tudni. H Ancelotti vagy Mourinho lenne az edző akkor elég lenne góltotózni :DDD

     • Sragi

      Too easy 😀

 • dzsonee

  Ha holnap se nyer a csapat, lehet olyan buntetesuk hogy a beruk 1%at a Merengues szamlajara utaljak ev vegeig? Nincs mese, ki kell csapni a bret az asztalra!

 • vaseger

  Pellegrino az, nem Pochettino (ő egyébként meg a Tottenham edzője, és képben lesz a volt espanyolos)
  P +valami ino mind a kettő, az tény de mégse ugyanazok

  • ReAlantos

   Jogos, köszi! Nem tudom, honnan jött Pochettino.

   • vaseger

    talán a Tottenham miatt, már azt szeretnéd harangozni

 • szolnocskai

  BARCELONA-REAL 30:17–a rúgott 11-esek aránya!

  Az AS napilap ma világossá tette, hogy az elmúlt két szezonban és az ideiben (összesen 81 meccsen) a katalánok 30 tizenegyest rúgtak és csak 1-et(!) ítéltek ellenük.
  Világunikum.
  A Realnál ez az arány így fest: 17:9.
  Van kérdés, emberek…?

  • ReAlantos

   Nekem lenne: ez hogy jön ide?

   • Ronrics

    Mert miért ne jöhetne ide??
    Statisztika.
    /így látva eléggé mellbevágó – gondolom pontosak az adatok/

  • bdyd
   • bdyd

    hehogymi?

   • bdyd

    én 31-et számoltam ellenünk, de nem vagyok nagy matekmágus

   • bdyd

    hülyeséget mondok Jose segíts má, józanul nem vagyok az igazi

    • Jose

     😀 😀

   • bdyd

    picsába akkor ezzel az egésszel, hülye vagyok én ezekhez

    • Jose

     Kitartó vagy. Az a baj. 😀

     • bdyd

      csak próbáltam gondolkodni kicsit de soha többet

  • helybeli

   A Barcelona játékosai ellen több szabálytalanságot követtek el a tizenhatoson belül? Nahát, ezek szerint ők ennyire jók, hogy csak így lehet őket megállítani. Kösz, ez is megerősítette, hogy a Barca játékosait sokszor tényleg nem lehet csak szabálytalanul megállítani.

   • Jose

    A barcanal nincs jobb csapat a világon. Minden sorozatban toronymagasan a legeselyesebbek.

    • helybeli

     Ó, ne már.

     • Jose

      Nálatok játszik Messi, semedo és palin jó bevált, a bajnokságot 7/7-tel kezditek, az edzotok nem kokler.
      Mi jelenleg a bentmaradast jelentő ponthatár eléréséért küzdünk.

     • helybeli

      Igen, Messi az a játékos, aki egymaga eldönthet meccseket. Persze, kell egy csapat is, és most mintha megint visszatérne a régi Barcelonából valami.
      Hazudnék, ha nem gondolnék arra, hogy ez a 7 pont elég megnyugtató. WT14 mondataiban bízok, amit Manócskának írt a két hasonló képességű futóról: ha az egyik kap az elején 5 m előnyt, akkor ő fog nyerni.
      De te azt tudod, hogy veszett el már nagyobb előny is, én pedig azt, hogy előbb-utóbb mi is fogunk botlani. Lesz ez még szorosabb.

     • Manócska

      Bízhatsz WT14 véleményében, de én neked is csak azt tudom erre válaszolni, amit neki. Vagyis hogy szerintem korán sincs még ez a bajnokság lefutva. Nem is tudom hogy lehet ilyenre gondolni egy 38 fordulós bajnokság 5. fordulója után. Hiszen ahogy Te is írtad, veszett már el ennél nagyobb előny is. Szóval úgy néz ki, hogy megint egy jó kis izgalmas szezon elébe nézünk. 🙂

    • Resid

     Helytelen idézet: minden sorozatot megnyernek.
     Azon kívül csak saját nevelésű játékosaik vannak.
     Azon kívül Messi a legnagyobb, legkomplexebb – fejjel, de főleg jobb lábbal is.
     Azon kívül soha nem támadnak csoportosan a bíróra, lökdösni meg végképp nem lökdösik.
     Ezek axiómák – úgy kell elfogadni őket ahogy vannak, nincs mit rajtuk bizonyítani. Mint ahogy azon sem, hogy minden Barca javára megítélt büntető teljesen jogos.

     Várj Jose, nem folytathatom: köteles vagyok hallgatni Nagytestvér szavait… Te jó ég, Óceánia még mindig háborúban áll Eurázsiával…

     • WT14

      Óceánia mindig is Eurázsiával állt háborúban.

    • Ronrics

     Gyenge rivalisok, gyenge Barca ellen mit sem er a bajnoki cim…:)
     Most legalabb MINDEN meccsen nagyon izgulhatunk…

  • Sragi

   Kár ilyenen rugozni 🙂
   Az ilyen faszsagok nem tudnak érdekelni.
   A probléma ott van amikor az ilyen statisztikak után is pár agyhalott szerint a Realnak fujnak a bírók 🙂
   Hagyjuk ezt a témát ne rontsuk le a blog szinvonalat.

   • szolnocskai

    Még hogy ez a statisztika lerombolta a blog színvonalát…?!
    Felhívom a madridi napilapot, náluk milyen pusztítást végzett ez a sokatmondó kimutatás…

    • Ronrics

     nem a statisztikával van baja, ami egyébként már-már hihetetlen

  • Sasu

   ebből mennyi volt Suarez/Neymar műesés? 🙂

 • mfc777

  Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó.

  • Jose

   Azt mondják… TánDán…

   • mfc777

    légyszi Jamalnak jusson egy csomag ropira

    • Jose

     🙂 az a baj, hogy norma elissza ezeket 😀

     • ReAlantos

      Ezeket is.

 • Gareth

  Apropo golinseg… nem lehetne elhozni nyaron Grizembert? Nagyon hasonlit a jateka egy csatarera.

 • mfc777

  Tejero nincs is a listán, sportszerű nehezítés

  • Jose

   Az ilyen esetre is van forgatókönyvünk, ha Tejero a kezdő tagja lesz, ha gólt lő, akkor a Tippelde végeredményénél jelezni fogjuk a “hogyant”. 🙂

 • ballabjobb

  Tippeldében jövök fel, mint a talajvíz! Sok fordulót kihagytam, de rohamléptekben hasítok a dicsőség felé.

  Elképzelhetetlennek tartom, hogy Carvajalt padra tegye ZZ, az végképp kikészítené. Egy kapott gól nélküli meccset várok, kevés meglepetéssel a kezdőben, a 3 futógépállattal támadásban (Ase, CR, Bale) és Roni gólszerzéssel.

  Sokszor tartósabb motivációt jelent, ha van kit üldözni, mint ha saját magunkkal kell versenyeznünk. Lélektanilag ez még fordítva is elsülhet, inkább azt tartom veszélyesnek, hogy ha nagyon felpörög a csapat szezon közepén, akkor korán kipukkadunk. Mindenesetre izgalmas lehet ez még. A Barcát most sikerre éhesnek tartom, nem biztos, hogy olyan sok pontot vesztenének.. Győzzön a jobb!

  • Matdroid

   Barcasként maximálisan egyetértek. Amikor a Real az üldözö, akkor általában átmegy gyilkologépbe!

 • V.I.C.

  Dani C. I-et a padra várom (felkészül Ácsráf), Dani C. II-t viszont a kezdőbe. 🙂

 • Sragi

  Off: “Úgy lőtt gólt a City a kezdés után 2:23-mal, hogy az ellenfél labdába se ért”

  ” A River Plate lett Dél-Amerika Barcaja”

  😀 😀 Guess who back

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kérlek ne… 😀

   • Sragi
    • Cornelius Scipio Africanus

     Utállak! 😀

     • Sragi

      Mar rájöttem milyen fobiad van 😀

    • Jose

     Vedd le, vagy leveszem. 🙂

     • Sragi

      🙁 okay

     • Jose

      Köszönöm! 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      <3

     • Yenko

      Van olyan pornó, ami ezzel a mondattal kezdődik.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Amúgy ugyan ez jutott eszembe, hogy ez k*rva kétértelmű lesz, amint eltűnik a törölt komment :DDDD

     • ballabjobb

      engem nagyon érdekel, hogy mit kellett leszedni 😮 🙂

     • Yenko

      Abból még egy olyan pornó lesz.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hát… jobb ha nem tudod. Gyomorforgató látvány volt. Mármint számomra.

     • Sragi

      Kedvenc “újságírónk” képe 🙂

     • ballabjobb

      akkor azt láttam, ment is a lájk 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Kb az összes spanyol sajtó szerint Marci 1 hónapra dől ki 🙁

  Illetve az se volt még itt, hogy L’Equipe összeszedte a top50 U21-es tehetséget, és az élen Asensio végzett.
  Engem meglepett hogy a franciák nem Mbappét mint honfitársat tettek első helyre. A listát megnézhetitek itt:
  https://www.lequipe.fr/Top/Football/top-50-foot-u21/12/

  • Sragi

   Legalabb Theo ne sérült volna le :((
   Asensio megerdemli. 🙂

 • ReAlantos
  • Sragi

   Semmibe vettek 🙁

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez most számunkra vagy jól sül el vagy rosszul. Lehet bizonyítani akarnak az új edzőnek a Real ellen, de lehet hogy de az is lehet hogy fejetlenség lesz. 😀 Érdekes lesz a mai meccs 😀

  • elkesetthusvetinyul

   akkor ezért lesz meglepetés hazai győzelem 😉

   • ReAlantos

    Meglepetésszerű hazai győzelem esetén nyúlpaprikás.

    • elkesetthusvetinyul

     Héhéhééé! Én csak előre magyarázom a tippeldés bizonyítványom! A felelősség az edző vállán nyugszik! 😀
     ui.: az edzőtök megint sorsolta a kezdőt? 😉

     • elkesetthusvetinyul

      ui2.: miért lenne meglepetésszerű? 😉

     • ReAlantos

      Te írtad.:D

     • elkesetthusvetinyul

      ne hárítsd a felelősséget 😜

 • Jose

  Atma-sevilla, sport1

  • Jose

   eddig egy-egy kapufa, fasza a meccs

   • Yenko

    Én is szeretek beszélgetni velem.

    • Jose

     Tiszteletteljesen megkérlek, hogy ne szólj belém, ha beszélgetek.

     • Yenko

      Ha most válaszolok, hogy rendben, az még elfér, mint helyeslés? Mert ha nem mondok semmit, hiheted azt, hogy nem bántam meg tettemet, és nem veszek tudomást kérésedről.

     • Jose

      Én.. Én… Én.. ezt nem tudom. 🙁

   • Manócska

    Pont ezt akartam írni. Zajlik az élet a pályán. Filipe Luís kapufás lövése is igen tetszetős volt.

  • ReAlantos

   Na, most már gól is van.

   • Jose

    Ekkora védelmi hibát! Há! Még jó, hogy nálunk ilyen nincs! :DDDDDDDDDD

    • ReAlantos

     Nincs-nincs, hiszen https-szel kezdődünk!

   • WT14

    Pont elment szarni a streamem. Aranyhaj lőtte, vagy ki?

    • Manócska

     Carrasco

    • Manócska

     Most szerzett az Aranyhaj gólt. 🙂

     • WT14

      Most már nem is nézem. Az előbb elment az áram is, mostanra kapcsoltam vissza a gépet, a maradék időre meg már nem keresek streamet, úgyis akadozott az összes. Remélem a mienkre találok majd normálisat.

 • Jose

  Ezt de okosan játszották le, pedig már majdnem halott akcióvá vált ez is. A szőke csaj a gólszerző.

  • ReAlantos

   Carrascónak(?) az a mélységi indítás valami csodás volt. A Realtól is ilyet szeretnék látni!

   • Jose

    A betis ellen is volt ilyen, Modric labdája Isconak, utóbbi ekkor fordult le és lőtte el ballal. 🙂

    • ReAlantos

     Ettől még szeretnék ma is látni.:D

 • V.I.C.

  Ha kéne egy okot mondani a ponthátrányra, mi lenne számodra a legnyomósabb érv, vagy érvek (max. 2)?

  a) Nem mennek be elöl az egyértelmű helyzetek
  b) Gyengült a keret, és így a kispad is, és minőségében romlott a csapat
  c) Nem megfelelő szerkezet és/vagy taktikai húzások
  d) Motiváció hiánya
  e) Szerencse hiánya
  f) Más

  • Cornelius Scipio Africanus

   g: mind 😀

  • ZeRo

   ACC

  • ReAlantos

   Én (mint azt a posztban is írtam) nem tudnék ennyire egyértelműen egy vagy két okot mondani. Egy kicsit mindegyik benne van persze, szóval @disqus_GSw46f2JcL:disqus G-jére nyomok én is.:D

   • Cornelius Scipio Africanus

    mindenki a g pontomra pályázik? :O :DDDD

   • V.I.C.

    Na jó, azt is elfogadom 🙂

 • Jose
 • V.I.C.
  • Jose

   Akkor már nem töltöm fel. 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azt hittem le meri cserélni Carvajal-t rajta vacilláltam egyedül 🙁 Jah plusz Modic/Isco 😀

  • V.I.C.

   Kérdés, hogyha szerencsétlen marokkói gyereket itt tartottuk, hogy Carvajalnak legyen opciója, akkor BL-meccs előtt a tökutolsó ellen miért nem lehet játszatni, főleg hogy Dani formán kívül van szezonkezdet óta, és kisebb problémákkal is küzdött asszem. Esküszöm nem értem.

   • V.I.C.

    Ha meg Marco szélsőt fog játszani (a kezdőt elnézve minden esély megvan rá), hülyét kapok…

    • ballabjobb

     Attól függ, hogy ki megy előre csatárnak. Én arra tippelnék, hogy váltogatni fogják meccs közben folyamatosan, CR vagy Isco. De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ZZ azt mondta: “menyetekfel jásszatko ammt akratko, szta Lavéts cét kel kpani!”

    • ReAlantos

     Pedig gyanús. Más nem igazán jó ott, esetleg Iscót lehetne oda pazarolni, de akkor ugyanott tartunk.

     • V.I.C.

      És arról ne beszéljünk, hogy Ceballosra mekkora munka fog maradni. Ha támadnak, a rendeződött védekezésünktől nem félek, mert sanszos hogy fegyelmezetten megoldjuk amikor kell. Kontránál, gyors támadásnál viszont… Ha Marco kinn a szélen, Isco meg őrzőt kap, akkor középen megint nem tudjuk feljuttatni a labdát a 16-os előterébe, így marad a szél, ahonnan lehet Ronaldót keresni. Na ezt nem szeretném.

     • ReAlantos

      A másik (kevésbé valószínű) lehetőség, hogy Lucas húzódik beljebb, és egy 4-3-2-1. Vagy ugyanez, csak aszimmetrikusan (Lucas jobbon, Ase balközépen).

     • V.I.C.

      Igen, az első lehetőség az ígéretesebb volna rögtön. De Achraf jegelését akkor sem tudom mire vélni.

  • Manócska

   Majdnem telitalálatom van. 🙂 Nálam Modric játszik, Casemiro nem. A többi stimmel.

  • ReAlantos

   Háááát ez nem jött be.:D

   Achraf nekem is hiányzik, plusz én Llorentét is szívesen néztem volna.

  • ballabjobb

   Modric miatt aggódom, remélem nem valami kisebb sérülés miatt pihen. Persze abból a szempontból meg érthető, hogy ő volt az egyedüli épkézláb játékos az előző meccsen, meg amúgy is köré épül a csapat dinamikája, szóval a BL előtt nem kéne agyonterhelni. Bale hiánya meglepetés számomra, méghozzá óriási, betudom az egész éves Nagy Rotációnak.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én őt eltaláltam hogy nem kezdeti. BVB mocskos gyors focit játszik, és sejtettem hogy arra pihenteti a lovat (ott lesz területe vágtázni). Viszont abban reménykedtem hogy Carvajal és Isco is pihen. És Modic kezd, és 60. percben váltja őt Isco. De ZZ nem így gondolta 😀 Pedig sokat gondolkodtam hogy Isco vagy Modicot tegyem be 😀 De ahogy VIC is írta, nem értem Carvajal szerepeltetését. Minden meccsen játszott és hét közben BL. Ma simán játszhatott volna Hakimi.

  • Sragi

   Hogy száradna le a töke 😀

   • elkesetthusvetinyul

    ezek szerint majdnem egyezik a kezdőtök? 🙂

    • Sragi

     Csak 2 embert néztem be 😀

     • elkesetthusvetinyul

      akkor tényleg majdnem 😂

     • Sragi

      Majdnem behuztam Lucast a kezdobe…

     • ballabjobb

      Dettó, rajta sokat gondolkoztam, de Asensio tutinak tűnt, Bale padozása pedig annyira valószínűtlennek tűnt.. A másik Ceballos. Viszont meg kell mondanom, mindkettejük kezdésének örülök (egyelőre..).

     • Manócska

      Bale nálam a jövő heti BL meccs miatt nincs a kezdőben. Úgy gondoltam hogy Zidane inkább azon a meccsen szeretne rá számítani.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ceballosnak nagyon kijárt, és ahogy írtam, hogy Bale a BL miatt padozik. Szerintem ezek nem meglepőek. Az hogy Carvajal kezd, az az egyik legmeglepőbb, mert talán 5-6. meccse zsinórban.

     • ballabjobb

      Én sejtettem, hogy Dani kezdeni fog. Lélektanilag teljesen kicsinálta volna, ráadásul semmi olyan hibája nincs, amit ne lehetne egy pillanat alatt kiküszöbölni. A klubnak nem érdeke A jobbhátvédet ilyen rizikónak kitenni, nem éri meg hosszútávon.

     • V.I.C.

      Dettó. Ácsráfot és Modricot vártam, Carvajalt és Iscót nem.

   • Manócska

    Nagyon jó ez a kezdő. Ne kivánj szegénynek ilyet. 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Morata 2. percben már beköszönt :)))

  Imádom a sok hater-t ahogy még nyáron azt jósolták hogy max 10 gólt rúg 🙂 Jaj, hogy a gyűlölet mennyi embert elvakít…

  • ballabjobb

   Én úgy látom, hogy a gyűlölet sok embernek ad célt és – ha csak törékenyt és átmenetit is, de – identitást. Sajnos, nagyon sajnos.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ezeket nem is cáfolom, de nem akarok focis blogon belemenni ebbe jobban 😀
    Amúgy Morata 6 meccs a PL-ben 4 gól 🙂 Nem rossz! Féltávnál meglesz a 10 amit a hater-ek tippeltek 😀

    • ballabjobb

     nagyon bízom benne, hogy megszórja magát Mormi, a játékstílusán kívül nincs semmi, ami számomra nem példamutató értékű (az is csak azért, mert jobban szeretem a művészeket)

  • MrPaul

   Én ugyan ilyet nem jósoltam, de továbbra se bánom hogy ennyi pénzért lelécelt.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem itt voltak hate-erek. Máshol.

 • iKos

  A kezdőnk jó kis 4-2-3-1-nek tűnik. Ceballos végre játszik, rá régóta kíváncsi vagyok.

 • Krityó

  Sziasztok!
  Kár volt elindítani a Tippeldét, mert miután meglátom, hogy már a kezdőt sem találtam el, nincs miért néznem a meccset, nincs bennem semmi érdeklődés.
  :DDDDDD

 • lucas

  A kezdőt megint nem sikerült eltalálnom. 😀
  De legalább Lucas és Ceballos megkapta a lehetőséget.

 • Jose

  szebáááááááááááályossssssssssss

  • ReAlantos

   Alapvonalig levitt mélységi indítás, második hullámba visszatett labda…ismerős valakinek? 😉

 • V.I.C.

  Kösz kicsi! +1 😀

 • gwandal

  Na, ezt megtippelte vki?😊

  • V.I.C.

   Jelen. 😀

   • ReAlantos

    Grat, de tuti csalsz.:D

   • Raulitás

    WTF, te ki vagy? 😀

   • mfc777

    te tényleg csalsz

  • Jose

   3 tippelő húzta be, hogy egyet lő 🙂

 • Krityó

  Se kezdő, se góllövő. :((((
  :DDD

 • dracox

  Egy jó Ceballos mindig jó

 • ballabjobb

  Hogy rekuperálta a lasztit!! 😀

 • Jose

  A gól előtt CR kulcspasszára azért kitérnék, mert remek megoldás, meglátás volt.

 • Turbo

  Szebállyosz szabályos, sőt, szemeinknek bájos gólja.

 • Jose

  NACHOOOOOOOO mit leszopatta a védőt! :DDDDDDD

  • ballabjobb

   lassítsál magadon légyszi, nálam mág csak most volt! 🙂

   • Jose

    :DDD

 • lucas

  Ronaldo jó, hogy visszatért, a gólnál mutatta is a lest. 😀

 • Krityó

  Múltkor Adán kivédte volna ezt is. 🙂 Most Pacheco csak azért nem fogta meg, mert Ceballos még betises nála, majd a visszavágón szívatja meg. :DD

 • Jose

  Ceba kis csele 😀 IMÁDOM a srácot!

  • ballabjobb

   csodálatosan kombinálta Gravesent és Raúlt 😀

 • Raulitás

  Nem tudom mennyire örülök neki, hogy így Kázmér barátunknak több szervezőfeladata van, mint normál esetben, de egyenlőre még működik

 • Krityó

  Béta 3 figura. Nem semmi. :DDD

  • Jose

   elromlott a Robot

   • Krityó

    Már nem érheti utol a Kicsit, inkább csak a kanadai listára hajt. :DDDDDDDDDD

    • Jose

     A gólkirályi cím azok mentsvára, akik nem nyertek Aranylabdát 30 éves koruk felett.

     • Krityó

      Ez valami begyakorlott axióma, vagy most kreáltad? Jó amúgy! :DDDD

     • Jose

      Most sikerült kitalálni, de védjegy alatt van már.

 • MrPaul

  Cr 9 gólos hátrányban a góllövőlistán és nem beleveri a sorfalba hanem beadja???? Ki ez és mit tett Cr-rel

  • Cornelius Scipio Africanus

   De ő egy egoista. Megmondta sokszor már a sok utálója. 😀

 • Jose

  itt van a gond Nachónál… amikor nem cselezni kell, csak beadni… 🙁 😀

 • ballabjobb

  második félidőben mi szophatjuk be ezt az engedékeny partjelzőt..

 • V.I.C.

  Érdekes, hogy CR mennyit jön vissza labdáért.

  • Jose

   mög van az oka, ugyanaz, mint a Betis ellen. lásd még: honnan adta a kulcspasszt nachonak. Jó, hogy vezetünk, de ez még mindig strukturális hiba a csapatnál.

   • V.I.C.

    Hiányzik az architektus. 🙁

  • Cornelius Scipio Africanus

   Gólt akár rúgni. Onnan. Bárhonnan. Frusztrált megmondta már a sok fotelpszichológus 😀

   • Krityó

    Tényleg akar rúgni mindenhonnan. 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ceballos él mint hal a vízben 🙂

 • ReAlantos

  Jóóó lesz ez a Ceballos gyerek.:D

  • Jose

   CR azért azonnal integetett, hogy háhedeménem adod be. Ezt sose fogom elfogadni, de már egy éve csak strigula és ignora.

 • Krityó

  VIC, ha Nacho-gólt is terveztél, akkor tényleg csalsz! :DDD

  • V.I.C.

   az nem volt terítéken. 😀 de szólok ha megint betalál vmelyik jelöltem. 😉

   • Krityó

    :))) Hajtasz nagyon…

 • Jose

  Kova élvezné ezt a meccset még, az ilyen iramú találkozókon mindig szívesen nyargalászik ő is.

 • ballabjobb

  Nacho villogtatja a skilljeit rendesen 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nah lehet jön Hakimi?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Megijedtem hogy baja van Carvajal akkor. De jól van.

   • ballabjobb

    medvepuszi

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jaja. Utána láttam. De nem tudtam hogy térd vagy csak puszi.

     • ballabjobb

      én is csak remélem.

 • Krityó

  Ez olyan nem spanyolos volt, ahogy Burgui kétszer is ment tovább… Ilyenkor már a partjelző arcában szoktak lenni ezerrel… :D!

 • ReAlantos

  Fuck.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Várható volt.

 • Krityó

  Anyám, ez mekkora akció volt!! Oda…

 • ballabjobb

  Isco megkapta a játszópajtásait Ceballosszal, Asensióval és Lucasszal. Megy a flikk-flakk.

 • Jose

  Csak a jól megszokott bekapott gól. 😀

 • lucas

  Idén még gólt sem rúgtak, persze nekünk betalálnak. 😀

 • Turbo

  Belekényelmesedtünk a meccsbe, meg is lett az eredménye… ‘Csába már.

 • dracox

  Persze hogy mi ellenunk szerzik azt a kibaszott elso goljukat a ligaban… ez baszott nagy vicc

 • gwandal

  Basszák meg, nekik nem tippeltem gólt. Ill. a védelmünk bassza meg

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én igen. Ez már alap. 😀

  • Jose

   Onnan indult, hogy Lucas azt hitte, állva lehet cselezni. Aztán ott folytatódott, hogy Varane és Case elrontotta a felszabadító labda birtokba vételét. A többi már csak a szokásos madridi védelem.

 • Manócska

  Megjött az Alaves gólom. 🙂

  • ReAlantos

   Szar világ van, ha már te is kapott gólt tippelsz.

   • Manócska

    Amilyen acélos sokszor a védelmünk, ez a kapott gól egyáltalán nem meglepő. 🙂

 • V.I.C.

  az igen, mekkora helye volt

 • Krityó

  Se kezdő, se góllövő, se eredmény. :DDD Egyre jobb!

  • lucas

   Nekem ez minden héten így van. 😀
   Az eredmény még jöhet, 1-2-t tippeltem.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én is

   • Krityó

    Én sem találok semmit szinte, de persze nagyon évezem.

 • ballabjobb

  Ezt Varane szépen végigmozizta

  • ReAlantos

   Azért valakinek (tippre Ceballos vagy Isco) illett volna jönnie a gólszerzővel első nézésre.

   • ballabjobb

    az is igaz. de ha Dani jön a te embereddel akkor neked ki kell váltani másra.

 • MrPaul

  Idén eddig Isco nem szolgál rá a karmesteri pálcára.

  • lucas

   Kroos helyén mindig halványan teljesít. Nem az a posztja, eggyel feljebb kell játszatni.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ceballos 😀

 • Jose

  CEBALLLLLLLLLLOSSSSSSSSSSSSSSS

 • kodex

  Ceballos az új Morata

 • Jose

  CEBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALOOOOOOOOOOOOS

 • V.I.C.

  :DDDDD kettőt nem tippeltem neki 🙁

  • Jose

   KETTŐT SEN (KEPSZLOKOFf) i nem tippelt neki

 • lucas

  Ceballos mesterhármas érik :DDD

 • dracox

  Ceba2x

 • Turbo

  Van nekünk egy Ceballosunk, szerencsére… Pácsékó gólpasszából.

 • Krityó

  Na, VIC, mondjad…

 • kodex

  egyébként láttátok CR7 előkészítését a gólnál? ;)) 😛

  • ballabjobb

   pont lemaradtam róla, csak fél szemmel láttam, de mintha estében kézzel paskolta volna vissza??

   • lucas

    A kapus ütötte ki rossz helyre.

 • morc

  Ronaldo, hogy elvitte az embereket.

 • ballabjobb

  az új madridi üdvöske!

 • WT14

  Két kérdés:
  1.: Ki tippelt Ceballos-duplát? 😀
  2.: Mi a lófaszért jegeltük ezt a gyereket eddig?

  • Krityó

   2. Mert nem a mi csapatunkban volt eddig. :DDDDDD

  • Jose

   2: a nyaksérülése miatt késett

 • gwandal

  Most már akkor 5-2re nyerjünk, ne szakadjak le nagyon a tippeldében 😊

  • ReAlantos

   Az én tippemnek már úgy is szinte mindegy.:(

   • gwandal

    Mit tippeltél, 0-0át?:P

    • ReAlantos

     0-3

     • Krityó

      Én is, 2 Ronaldo+1 Bale. :DDDDD

     • ballabjobb

      CR 2, Ase 1 🙂

     • Krityó

      Ők legalább játszanak. 😀

     • gwandal

      Mit akarsz, abból a 3 még jöhet

  • Manócska

   Ha lehet akkor inkább 4-1re nyerjünk. 🙂

   • gwandal

    Ne legyél irigy, én a kezdőből is csak 8at találtam el😊

 • Jose

  Ceballos nagyon jó, de a csapat struktúrája még egy Alaves ellen is kirívóan gyenge. Kroos pl. nagyon hiányzik a bal oldalról, a játékból. Note: Ceba és Kroos nem cseréi egymásnak.

  • Jose

   És CR még mindig borzasztó egyedül van a védők között, ezért lép vissza, lép ki oldalra. Valamit ezekkel kezdenie kell ZZ-nek,mert a BvB nem az Alaves lesz.

   • Krityó

    Nem, ott gyors csatárok (is) vannak…

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ott is sok a sérült most, amúgy.

   • WT14

    A Dortmund azért nem csak félidőnként egyszer fog átjönni a térfelünkre, CR és Bale előtt több terület lesz ott.

   • kodex

    ott már lesz Theo + Kroos is.

    • Jose

     great, és melyikük lesz CR kulimunkása? 🙂

     • ReAlantos

      Bale.:D

   • skiz

    hát nem
    annál jobb match-up nincs a realnak

 • ballabjobb

  Ha az újak ilyen színvonalon és ekkora motivációval játszanak, akkor lehet itt még valami idén 🙂

  • ReAlantos

   Bennmaradás?

  • Jose

   El- hely 😀

   • ballabjobb

    villanyfényes bajnokság osztálylépés 😀

    • bdyd

     szervező vagy résztvevő vagy free agent vagy?

     • ballabjobb

      😀
      hát akkor leginkább free agent, csak without free time

     • bdyd

      ‘csába

  • V.I.C.

   De a szar nyári erősítések miatt esélyünk sincs sehol. 🙁 😀

 • iKos

  Ez így eddig elég sovány, h szerencsétlen Isco egyedül próbálja összefogni a középpályát. Feltűnt már deep lying playmaker, cm, am szerepkörben.
  Aki nekem idén csalódás a szokásosan felmerülő neveken kívül, Lucas. A mai meccsen se tudom hova tenni.

  • morc

   Btw : Miért állsz le bukival értetlenkedni?

   • iKos

    nehéz mindig megállni

  • Ronrics

   Lucas szorgalmas, de a keret leggyengébbje szvsz.

   • Jose

    háö… Achraf

    • ballabjobb

     Luca? feltéve ha még mindig fél a lasztitól

 • Sasu

  Casemiro ezen a meccsen is felesleges. Amúgy a másodikban bedaráljuk őket, öt lesz a vége.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kovacic kéne most nagyon, de sajnos nincs. Meg perce Kroos vagy valaki középről.

   • ReAlantos

    Llorente, ha már ismeri egy kicsit az ellenfelet.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ezt sosem értettem, az miért jó? 😀 Nem velük kell összejátszani. Vagy úgy könnyebben rekuperál? 😀

  • mfc777

   innen már mindegy, csak az alaves ne lőjön több gólt

   • WT14

    De lőjön, legyen mondjuk 6-2, arra tuti senki se tippelt 😀 Ha már a clean sheetem elment, legalább menjen el a sok egygólos tipp is 😀

    • mfc777

     ez nekem bejött múltkor a betis ellen. félidőben úszni látszott az 5-1-em úgyhogy írtam havernak hogy akkor már inkább 0-1 legyen, arra senki nem tippelt

    • ReAlantos

     Dögöljön meg a szomszéd tehene is! 😀 (Bár értem, hogy itt van némi értelme)

 • Resid

  Ezt a keret-potenciált! Jaj, szegény LaLi! Jaj, szegény Barca!

  • kodex

   most hogy itt vagy: akkor meddig lesz sérült Marcelo? :))

   • Resid

    Josenak írtam – tényleg 1 hónap…

   • Jose

    @disqus_Resid:disqus, a válaszodat már kevesen olvasták 🙁

 • ofrnkie

  “A vereséget úgy kerüld el,
  játsszon Ceballos Daniel”
  (Paulo Coelho)

 • mfc777

  valaki meg tudja hekkelni VIC inbox-át? még tuti nem törölte le a maiakat zidane-tól

 • ReAlantos

  Egy dolog elvitathatatlan: a félidei zene jó! 😀

 • elkesetthusvetinyul

  @realantos:disqus a nyúlpörkölt egyre távolodik…arra, látod? 👉

  • ReAlantos

   Arra kacsa van, de ezt úgy sem tudhattad.

   • elkesetthusvetinyul

    akkor arra 👈

    • ReAlantos

     Kutya. De próbálkozz még.:D

     • elkesetthusvetinyul

      a nyulak nem tudnak repülni, úgyhogy szűkül a kör 😀

     • ReAlantos

      Kockásfülű nyúl ezt nem lájkolja.

     • elkesetthusvetinyul

      de az elkésett igen 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ha nem viselkedsz még repülhetsz :DDD

 • Jose

  Cé, ilyenkor én mindig azt mondom, tökmindegy, lehet akár este is, meg ha teremben is vagyunk, hogy: “szemembe sütött a nap” 😀

 • Turbo

  Most már jöhetne Cé(er) első, vagy Cé(eballos) harmadik gólja, csak ne egy lenne már közte…

 • Jose

  A második félidőben – várjá’ zsozé, ez merész lesz, há’ még csak pár perce megy a játékrész – van a Real Madrid 9 mezőnyjátékosa és van Ronaldo.

  • Cornelius Scipio Africanus

   0-9-1?

 • V.I.C.

  Iscooo… ejnye

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ejj.. Isco

 • smatte

  Sziporkázik a csapat…

 • dracox

  Disco miert akar ennyire golt loni??

 • lucas

  Egészen elképesztő, hogy ilyen ziccereket nem tudunk berúgni. Egy megye kettes csatár is beveri csőrrel ha kell.

  • ballabjobb

   az utolsó nagy császár aki csőrrel varázsolt nagy pályán szerintem Dinho volt.. 🙁 atyaég mennyire bírom ha valaki csőrrel lő 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Egyszer akkorát csőröztem 7est hogy a kapufáról a kapus tökre pattan a lett gól. 😁😁 Erő volt benne 😉

 • Jose

  Erre mondják, jogy ha már elvállaltad, akkor találj be. MErt ez így 90% volt, ha lepasszolja CRnek,akkor meg 100%. Isco, ezt elbaftad.

 • Resid

  “Casemiro megint felesleges”
  Most nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak. Tessék megnézni a Makelele utáni 10 év szenvedését. Egy csapatba nem csak művészek, de zongoracipelők is kellenek. Ezt mindenki, aki valaha aktívan játszott csapatsportot (a FIFA 20XX nem él), alá tudja támasztani…

  • Sragi

   Kanté, Matic, Busquets, Casemiro, Verratti. Had ne kelljen sorolni 🙂

   • Jose

    Busi nem ebbe a sorba való, nagyon nem.

    • Sragi

     Na jó kettő között 🙂

  • Jose

   Ne így gondolj erre. Sragi lenti felsorolásából minimum Verratti és Matic tud tempót is diktálni a csapatának, miközben elvégzi a kulimunkát. Case egydimenziós, arra nagyon jó, amit tud, de ma kevés ebbe a csapatba csak ez a skill.

   • Sragi

    Case előre szertelen sokszor. Picit egysikú valóban.

   • ReAlantos

    Én is valami hasonlón gondolkodtam, de megelőztél.:)

   • Resid

    Ott van Llorente. Tessék felépíteni és szorítsa ki Casamirot. Semmi kifogásom. De maga a poszt szükséges, jelentősége felbecsülhetetetlen. Ha valaki MINDEN meccsen tizenvalahány védekező skillt mutat be (szerelés, blokkolás, labdaszerzés…), az azért nem lesajnálandó. Mondom: a poszt(ok) szükséges(ek), tessék Casemirot kiszorítani!

 • Sragi

  Morata dupla közben…

  • Perfect LF

   Már tripla.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Kicsit leült a meccs…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Szegény CR… Ez már pech

  • lucas

   Ez már az egyébként. De Ramos reakcióideje se volt semmi a kapufa után, majdnem gól lett belőle. 😀

 • V.I.C.

  Isco minek lő akkor is ha három lép be elé? Ma sem vagyok vele elégedett.

 • dracox

  Tavaly ez a CR kapufa befele pattant volna..

 • V.I.C.

  Lucas ívelése zseniális volt. 🙂

 • Jose

  Morata mesterhármas. Adjuk el ismét! 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Életében először nem? Mármint felnőtt csapatban. Grat neki

 • V.I.C.

  Elmaradt piros az alavésnél

  • Jose

   Perez nem vette meg. 🙁 Mondjuk nem is nálunk maradt more than 100M ojró a kasszában… 😉

  • Cornelius Scipio Africanus

   Olyan nincs! Minket tolnak. Nem tudtad?

 • elkesetthusvetinyul

  egyértelműen piros lap szándékosság miatt

 • Raulitás

  Ramos gólja előtt Roni nem volt szabálytalan, szóval elvettek tőlünk egyy szabályos gólt. Meg egy piros elmaradt az ellenfélnél #mindenbírószar

  • V.I.C.

   Pedig Ramost is betippeltem gólszerzőnek, én megadnám.

  • ReAlantos

   A Ronisat azért bőven be lehetett fújni, az állítás másik két részével nem vitatkozom.

   • Raulitás

    Az Alaveses gyerek aláfeküdt, miközben Roni ugrott. Ez még akkor se falt, ha Kimdzsongun kedvenc csapata ellen van (max munkatábor)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hűha..

  • Jose

   nyugalom, jó kapus szemmel véd 😀

   • elkesetthusvetinyul

    melyikkel?

    • Jose

     mondjuk ez alapján Özil kurva jó kapus lenne

  • lucas

   A vér is megfagyott bennem…

  • morc

   Kell a gól, mert tényleg hűha lesz.

 • V.I.C.

  Llopis minek egyeztet Llorentével? 😀 Navas helyett jön? 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ok hogy 1-2 tippeltem de örülnék még egy Real gólnak

 • smatte

  Carvajal most már idegesítően szar…

 • Krityó

  Mindennel együtt nincs együtt a csapat fejben… Ez mégiscsak az Alaves, és sehol nem vagyunk…Oké, ha 3 pont, de nem sokkal vagyunk előbbre csapatszinten…

  • Jose

   erről karakterisztilok posztokon és kommenteken keresztül. jó hír: szeptemberben lehet szar állapotban lenni 😀

   • Krityó

    Ja, akkor jó.
    :DDD

   • De Mi

    Megnyugtattál, pedig Betis elleni teljesítményen is napokig pörögtem

 • Turbo

  Szerencsére Varane ma nem hibázik.

 • ptg

  Energiaital helyett magnéziumot nekik

  • Cornelius Scipio Africanus

   Aztán mennek fosni…

   • ptg

    Így mi fosunk

 • V.I.C.

  Na jó ezt a cserét magyarázza meg nekem légyszi valaki.

  • Jose

   kibekkeljük 😀

  • Raulitás

   kp stabilitás növelés

   • V.I.C.

    Iscóval még értelme is lett volna, több szempontból is.

  • lucas

   Szerintem senki sem érti 😀

  • ballabjobb

   ezt dobta a kocka

  • elkesetthusvetinyul

   tök egyszerű: mivel egy lement, jönnie kellett egy másiknak 😉

   • V.I.C.

    Nem lehet belekötni. 😀

   • Krityó

    Nyuszi, ne haragudj meg, de:
    De hülye vagy! :DDDDDDDDDDDD
    5 perce röhögök!

    • elkesetthusvetinyul

     most mondd azt hogy nincs igazam 🙂

     • Krityó

      Nem mondom. De gyilkos szösszenet volt, az biztos!! 😀

 • gwandal

  Ramos azt hitte 11est rúg

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ez megint Föld körüli pályára állt..

 • Jose

  Miután a Cassini belerepült a Szaturnuszba és elégett a légkörében, Ramos kisegíti a NASA-t egy újabb felderítő eszközzel.

 • Turbo

  Szerdzsó, hát a kis is gól, Úristen…

 • dracox

  Kezdek rájönni, hogy nem csak benzema volt szerencsetlen a helyzetekkel…..egesz csapat az

 • lucas

  Üres kapura emberek, ezt már nem tudom hova tenni…

 • ballabjobb

  atyaég.. csak Marcos LLorente miatt nézem még a meccset, de lehet inkább folytatom a dolgaimat..

 • ptg

  Kell az a görcsoldó 😖

 • gwandal

  Húúúbazmeg

 • Jose

  Perez a bírók helyett a kapufákat vette meg. He knows.

  • morc

   Valszeg olcsóbb volt így

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azok nem tudnak beszélni

  • De Mi

   Szeptemberben belefér még…….

 • SeDan95

  Innen már csak a Benny Hill soundtrack hiányzik és teljes a paródia

 • kodex

  jézusom… én nem tudom mi kéne ezeknek hogy berúgják a sajátjainkat és 1 no-name kiscsapat elen ne kapjanak.

 • lucas

  Jézus fasza mit művelünk… 😀
  Idén a védekezésünk kabaréba illik.

 • dracox

  Pepe maradhatott volna még 1 évet….

  • Jose

   azt az ajánlatot nem fogadta el

   • dracox

    Akkor adtunk volna neki kettőt, de ez igy egy kalapszar… depor ellen golt kapunk… vicc

   • gwandal

    Mondjuk nem hiszem, h beleszakadtunk volna, ha kétéves szerződést kap, aztán ha kevesli a percet, egy év után mehet ingyen

    • Jose

     persze, ez egyértelmű

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem akart

   • Perfect LF

    Sok múlik a marasztalás részletein is.

 • Sasu

  hú de szarok vagyunk.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Legközelebb nem tippelek ilyen szorosan, mert miattam nem rúgnak gólt. 🙁

  • lucas

   Legalább a végeredmény eltaláljuk. Ennyi sikerélmény azért kell 😀

 • ofrnkie

  Isco meg a Fortuna ujra formaban 😍

 • smatte

  Engedjük el ezt a bajnokságot?

 • Turbo

  Most mondanám, hogy bekkeljük ki valahogy, de a látottak alapján inkább rúgjunk még gólt (az se lesz egyszerű), és akkor talán meglesz.

 • morc

  Asensio is egy merevgörcs, fel se néz csak tüzel.

 • ofrnkie

  Érdekes ez a csatármentes játék, de nem túl gólgazdag

  • dracox

   Nem kell csatar
   minek? még a vegen sok golt fogunk loni igy is ersosek vagyunk…. jah nem

 • Jose

  @realantos:disqus, tudom, hogy szeretnéd megírni az Összefoglalót, de válassz ki egy random Összefoglalót tavaly őszről, cseréld ki a csapat és játékosneveket és oszd meg.

  • ReAlantos

   Lehet az lesz.
   A másik lehetőségem, hogy még kétszer visszanézem ezt a sz…
   Biztos az lesz.

   • elkesetthusvetinyul

    ezzel vallatni lehet…

  • bdyd

   hoppáhoppá, szerintem ezt nem a fórumra szántad. kibújt a szög a zsákból, nincs is akkora meló ebben a blogban, #idesejövöktöbbet

   • Jose

    dehogynemjössz

 • gwandal

  Eddig kb minden kapusból klasszist csináltunk

  • Jose

   Navasból eddig nem sikerült. 🙁

   • gwandal

    Ne bassz, h még a saját kapura is nekünk kéne kihagyni a helyzeteket

    • elkesetthusvetinyul

     😂😂😂

 • Ronrics

  Megy az ívelgetés Bale nélkül is.

  • Jose

   Nem Bale miatt ívelgetünk 😀

   • Ronrics

    Tudom, de sokan az Ő “rovására” írják – csak azért jegyeztem meg

 • SeDan95

  Szögleteket is rúgdosunk meccsenként több, mint 12-t, sehol semmi

 • smatte

  Mindjárt kapjuk a gólt…

  • Krityó

   Korai lenne…

  • elkesetthusvetinyul

   haza is vágná a tippemet. legalább az egy lőtt hazai góllal legyen sikerélményem 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Varane kegyetlen gyors

  • Jose

   Nem láttad még a baknyulamat… az gyors.

 • Turbo

  Legyen már vége. A BVB elleni meccsbe meg belegondolni se merek.

  • Jose

   Norma fogja vinni azt a meccset. Már értem, hogy miért ment el inni egy háromnapos kirándulás keretében távolba. 😀

   • elkesetthusvetinyul

    ööö… ráhangolódni? 😀

 • V.I.C.

  És most meg jön Mayoral 3 percre. Basszameg, tényleg el kéne venni ZZ-től azt a kockát.

  • morc

   Ő majd berúgja.

  • gwandal

   Biztos nem kockával dobja ki a kezdőt meg a cseréket, ennél intelligensebb. Sztem van rá telefonos appja

  • elkesetthusvetinyul

   gwandalnak van igaza, ez már a 21. század 😀

 • dracox

  Na most ezaz isco-mayoral csere mire jo?

  • Jose

   Zidane 1-3-ra tippelt nálunk…

   • dracox

    Csalo Z.Z

 • lucas

  1 perce minek cseréli be szerencsétlent? Azt ne mondjátok, hogy időhúzás miatt, mert az azért elég vicces lenne 😀

 • kodex

  Dani kurva nagy homály

 • kodex

  most komolyan: EZ MI?

  • elkesetthusvetinyul

   meccs?

   • kodex

    mintha titeket látnálak. ami után jön a sírás totelen, hogy mennyi helyzetet kidolgoztok és alig értékesítitek. és még igazatok is van – többnyire.

    • elkesetthusvetinyul

     tudom jól, néha én is úgy vagyok hogy körülnézek hogy mivel tudom kiszúrni a szemem 😀

 • Jose

  Ezt viszont CR rontotta el, kétszer. Először akkor, amikor a felezőtől nem indította Asensiót. Másodszor akkor, amikor az Asensiónak címzett passzt lekezelte.

 • Cornelius Scipio Africanus

  4 a 3 ellen nem tudjuk megoladni 😁😁😁

 • Krityó

  Ez a helyzet pontosan leképezi a mai Realt.

 • Perfect LF

  Tavaszra jó lesz ez.

  • Manócska

   Legalábbis reméljük. 🙂

 • dracox

  Egy Alaves ellen varjuk hogy vege legyen a meccsnek nehogy kapjunk egy kontra gólt… ez kezd gáz lenni.

 • V.I.C.

  Asensio meg Isco egész meccsen ész nélkül futballoztak… Hihetetlen. Nem értem. Nem érdemeltünk győzelmet.

  • lucas

   Asensionak a nagy hype nem tett jót, fejben kicsit elszállt. Isco meg ettől a szezontól tekinthető igazi kezdőnek, de fejben teljesen elfáradt, új szitu ez még neki és szerintem kell még 1-2 hónap, hogy megszokja a folyamatos terhelést.

   • V.I.C.

    Érdekes volt nézni, hogy egész meccsen azt játszották, hogy ki tud jobb CR lenni. Szerencsétlen Ronaldóval rúgathattak volna egy mesterhármast. Marco első gól előtti visszapasszán kívül csalódás volt mindkettő. Meg ZZ is, sajnos nem először idén. Remélem kijön a hullámvölgyből, nagy szükség lenne a szerkezeti stabilitásra és a jó taktikai húzásokra, mert a motiváció, és a mentally strong egyedül nem elég.

    • lucas

     Mondjuk Iscot ZZ Kroos helyén erőlteti, de itt a leggyenygébb mindig és nem hajlandó ezt észrevenni. Asensio viszont az utolsó meccseken nagyon sokat önzőzik, ez amitt lehet amit fentebb írtam.
     Egy biztos, inkább most legyen szar a játék, mint tavasszal. 😀

     • V.I.C.

      Kroosból csak egy van. 🙂 De a Ceballos – Llorente csere megmagyarázhatatlan. Ha Isco helyett hozza, akkor jó húzás. Hacsak nem sérülés miatt volt persze.

     • lucas

      Ezt én is így látom, ahogy Mayoral cseréjét is. Minek hozta be 3 percre? Ha időt akart húzni egy Alaves ellen az azért elég gáz szerintem.

     • Ronrics

      kettő alibi azért már sok lenne..

    • Ronrics

     szerintem Cr nagyon pocsékul érezte magát a mai csapatban

     • V.I.C.

      Én is így láttam.

    • ofrnkie

     én lehet más meccset néztem, de imádtam Isco megoldásait ma is, a keresztpasszokat meg minden

     Asensio valóban halványabb volt ma

 • Cornelius Scipio Africanus

  Legalább a góltotón nyertem 😀

 • De Mi

  “Mi lett volna Ceballos nélkül?” Bele se merek gondolni

  • Ronrics

   valljuk be azért mázli is volt a góljaiban, ilyen a foci

   • Cornelius Scipio Africanus

    2x volt helyzete gólt szerezni, beb*szta mindkettőt. Mai nap után ezt nem mondanám..mikor mindenki más képtelen volt berúgni a ziccereit…

    • Ronrics

     én se mondtam, hogy nem rúgta be…:))

   • lucas

    De legalább berúgta 😀

   • gwandal

    Hát, max annyi, h a másodiknál a kapus neki ütötte, az elsőnél még ennyi se

    • bdyd

     az erőszakcsel azért nem jön be 10ből 10szer

     • gwandal

      Persze, de ahhoz, h bejöjjön, erőszakosnak kellett lenni, mázli az lett volna, ha pl elcsúszik előtte a védő. A lövés meg nagyon okos volt

  • Perfect LF

   Valaki csak játszott volna a helyén 🙂

   • gwandal

    Na jó, te is kapsz egy nyuszi díjat

 • ReAlantos

  Akartok részeg ÖF-et? Józanul ezt még egyszer nem nézem meg.

  • V.I.C.

   Én szeretnék. 😀

  • Turbo

   Szerintem mi is csak részegen tudjuk majd elolvasni.

  • dracox

   Nem mered 😀

   • Jose

    de… a szerkesztők egy része komolyan gondolkodik a részeg-posztokon. én nem, mindig józanul írok nektek.

  • De Mi

   És mi lesz a címe: Hidd el a keret mély?

   • ReAlantos

    Hidd el, a pohár mély.

    Némi helyesírási hibával.:D

    • Turbo

     Mélytorok?

 • Krityó

  Na, sziasztok, megyek társasozni a kölkökkel. Annak nagyobb az élményfaktora egy kicsit. Sokkal. :DDD

  • gwandal

   Ennél a smirglipapírral rejszolásnak is nagyobb az élményfaktora

   • Krityó

    És ott nem ver meg egy kiskölyök ráadásként… Azt kellett volna választanom!😁

 • ofrnkie

  Jó volt, de szar volt; bbc korszak reloaded; felejthető

 • kodex

  van még a tarsolyban új fiú a padon (olyan aki első szezonját kezdi)? álljon be next time, mert csak akkor rúgunk gólt.

  • ReAlantos

   Achraf?

   • kodex

    ok, de sok meccs van még a végéig… ez így kevés.

   • De Mi

    Nyeretlen, gólképtelen utolsó ellen sem állhatott be, mikor fog?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Lehet csak a kupában

 • Manócska

  És én még azon gondolkodtam hogy 4-1 vagy 5-1 legyen a végeredmény. 🙂

 • WT14

  Morata hármat lőtt, mi pedig megint elbalfaszkodtunk egy rakat helyzetet.

  • iKos

   ne hergelj kérlek

   • kodex

    Mariano Lyonban 6 meccs 4 gól – eddig.

    • iKos

     😀
     vele nem tudsz
     ő nem hiányzik

    • elkesetthusvetinyul

     nem félted az életed? 😀

    • WT14

     Friss Kele-írás:

     “Morata eddig az idény egyik legkellemesebb meglepetése. Elképesztően
     tudatos, remekül illeszkedik a Chelsea játékába, fejjel és lábbal
     egyaránt hihetetlenül veszélyes. Mozgékonysága a legtöbb angol ellenfél
     számára nehezen kezelhető, és mivel
     folyamatosan az üres területeket keresi, ennek megfelelően pedig
     általában a lába elé kéri a labdát, teljesen másképp is kell védekezni
     Conte csapata ellen, mint tavaly. Nem lehet nem észrevenni, hogy élvezi
     azt a bizalmat, amit az edzőjétől kap, és ami eddig szinte teljes
     karrierje során hiányzott a háta mögül. Gyakran érte az a kritika, hogy
     túl kényelmes, hogy nem elég kegyetlen, hogy nem volt elég nehéz
     gyerekkora ahhoz, hogy most mindenkit elsöpörjön az útjából az
     érvényesülés érdekében. Lehet, hogy továbbra is “túl jó fiú”, de hogy
     közben a liga egyik legizgalmasabb, legkiszámíthatatlanabb és
     legtehetségesebb centere, az nehezen vitatható.”

     De sebaj, hisz itt van nekünk Karim.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pedig ha jól emlékszem ő is szidta (nst-n) előre pedig egy perce nem volt akkor még 🙂 Bár legalább ő leírta most hogy látja, és változtatott az álláspontján.

     • WT14

      Le is írta, hogy tévedett vele kapcsolatban, csak azt már nem másoltam be.

     • iKos

      “Gyakran érte az a kritika, hogy túl kényelmes, hogy nem elég kegyetlen, hogy nem volt elég nehéz gyerekkora ahhoz”
      Mondjuk ezek a megjegyzések nem tudom honnan jöttek. Gyakran az az érzésem, h az írás, kontraszt kedvéért belekerülnek ilyen képzelt állítások, h még inkább üssön a felismerés. Nem volt elég nehéz gyerekkora… Lol, Kaká milliomos családból jön, mégis kiváló focista. Ilyet ki írt valaha is, h azé’ szar bárki, mert nem volt elég csóró gyerekként?

      Nem volt elég kegyetlen – ja, mikor kb. minden épeszű kritika, portré épp azt hangsúlyozta róla, h a nagy meccsek embere. Kegyetlenség egyik legfőbb jellemzője épp ez.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nekem nincs kedvem visszakeresni az NST melyik nem létező posztjában volt akkor szó, de 99% röhögött rajta, csak mi Realosok nem. Én akkor beírtam hogy PL gólkirály lesz. Ha az lesz, megyek vissza megmondóemberkedni print screen-nel 😀

 • lucas

  Na ez nehéz szülés volt, de legalább a végeredményt eltaláltam 😀

 • MILO

  Engem most nem ver át a csapat úgy mint tavaly, megint csak tettetik a bénáságot. Aztán majd mindent megnyernek a szezon végén.

  • Sragi

   Ámen 😀

 • Ronrics

  Nagyon alacsony színvonal volt.
  Most igazán várom az összefoglalót – megfejtik-e ZZ-t a hozzáértők?/semmi negatív a szóhasználatban/
  A kezdőt, a játékot a szerkezetet a cseréket és a nem cseréket stb

 • WT14

  http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/real-mar-spanyolul-tanul-a-sztarcsatar-madridba-vagyik-2593623

  Bár már nem fiatal, én örülnék ha jönne. 2-3 évre megoldaná a keret jelenlegi legsúlyosabb problémáját.

  • Sragi

   Nem lenne rossz. De Falcao kellett volna nyáron. Bírta volna a padot is ha úgy van.

  • Resid

   Ha leigazoltuk volna a Dortmundból, megnyaltam volna mind a 10 ujjamat. De ez mát eső után köpönyeg. Túl van a csúcson, nekünk viszont a jövőt kell építeni – a jelent el tudjuk kínlódni Benzemaval is. Nem értek egyet.
   Én Griezmann-párti vagyok. Nagyon intelligens, csapatjátékos (valamint a francia nacionalizmus sem lebecsülendő). Diego Costa visszatérése megnyithatná a tárgyalásokat az Atletivel. Itt az ideje, hogy üzleti alapra helyezzük velük a kapcsolatokat.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én Griezmann-t sem hoznám. Lesz nála jobb csatárunk is 🙂 Csak addig ki kell várni míg kivezetjük a BBC-t, ami szerintem 3-4 év kb.

   • kodex

    ööö azt már megtettük Theoval. 😛 még 1 ilyen “üzlet” és Cholo átjön Perezhez elbeszelgétni.

  • Sasu

   vajon mennyibe kerülne?

   • WT14

    Ha azt vesszük, hogy Costáért 60-65 körül fizet az AtMa… Inkább nem tippelnék.

    • Sragi

     120-130

     • WT14

      Mondjuk ennyiért én se hoznám el, akkor inkább menjünk rá Wernerre.

     • Sragi

      Kb ja.

 • Csáti László Károly

  Gratulálok sporttársak a győzelemhez, külön ahhoz, hogy Ceballos is “bekopogtatott” a kezdőcsapathoz. Valóban volt néhány kellemetlen meglepetés – Betis – de elég megnyugtató lehet számotokra, hogy ilyen mély a keret. A negatívumok helyett örüljetek ennek. Mondjuk most az összegzést majdnem annyira várom, minta za esti meccsünket.

 • Resid

  Most őszintén: igazoltunk egy rakás zöldfülűt. Amelyik pályára lép, bizonyít. Hány meg hány betlit éltünk meg idáig az igazolásokkal? Most meg úgy néz ki, hogy mindenki beválik. Kell ennél több? Nekem nem. Micsoda fergeteges jövő lehetőségét vetíti ez előre! Ne foglalkozzunk most a sovány győzelmekkel, lássuk a perspektívát! Mennyi év telt el valódi kilátás nélkül…

  • Sragi

   Kupák meg is voltak. Carloval is akár lehetett volna több egy kis szerencsével. A jövő tényleg jól néz ki. Persze csalódott vagyok picit a gyenge kezdés miatt. Lesz ez még jobb is.

  • gwandal

   Aki realosként élte meg a kétezres éveket – főleg a második felét -, az különösen tudja ezt értékelni

   • dracox

    Nekem a 2004/05-es évektől egészen CR érkezéséig nem sok kedves emlékem van a csapatról. Talán a barca sorfala meg 1-2 bajnoki kupa és annyi.

 • Manócska

  Szegény Milik. Nem kicsit balszerencsés. Úgy néz ki hogy megint lesérül így ősz elején, ugyanúgy mint tavaly. Nem sok jó volt írva az arcára mikor le kellett mennie a pályáról.

 • Sragi

  Dortmund 19-1 golkulonbseg. #vancsataruk

  • Jose

   Mayoral. Ennyikeh. Eddig a cseréje, CR játszott, de a BL-ben újra ő nyomja.

   • Sragi

    Vedelmuk is 😀
    Nem lennék meglepve ha lonenek 2 golt legalább…

 • Manócska

  Ter Stegen bemutatott megint 1 nagy védést így a meccs elején.

 • Jose
  • kodex
   • Jose

    hahahah
    haha
    ha
    hehe
    és majd szerinted ez lesz igaz októberben is? amikor a fontosabb meccsek jönnek? HE?

    • Jose

     😀

   • johnglade

    Mind szép és jó, de azért kiváncsi leszek majd mit fog nyújtani a nem mikiegér csapatok ellen. Addig nálam az ilyen sztókoknak hintett mesterhármas csak lehugyozott sóskifli. Ha bármelyik menkeszternek is rúg ennyit akkor felőlem visszavásárolhatjuk 1000 milliárd euróért és/vagy Benzema privát kazigyűjteményéért.

   • robroy

    Hát megkell hagyni az első de pláne a második gólja igazán csettintésre méltó,benzemánk talán sose lőt ilyeneket …És valószínűleg sosenemis fog….

 • johnglade

  Nem jó jel egy ilyen faszmakker gól (Alba). Azt hiszem idén Fortuna nem velünk lesz.

  Ceballos, bravo. Nem láttam a meccset, vagy húszszor kellett frissítem a Livescore-t hogy elhiggyem. Kár hogy a következő meccsen nem lesz kezdő. #berndstorcklogic

 • dracox

  Az is fura, hogy a PSG Neymar nélkul a Montpellier ellen 0-0 jatszott egy kaput eltalalo lovessel…cavani-mbappeval a csapatban..

 • kodex

  A cinizmusom mondatja: hétfőn akár még 4. helyen is zárhatjuk a tabellát a forduló végén. Betis-Levante és RS-Valencia lesz. Az már BL-t ér 😛 ;))

  • Jose

   ez a baj. hogy rosszul lövöd be a célt. El-hely legyen meg, az a cél! 😀

 • Resid

  “Amíg a Real Madrid az Alavés elleni mérkőzését játszotta, Karim Benzema sem „tétlenkedett”. A sérült francia támadó egy Madrid melletti autópályán szenvedett közlekedési balesetet, amikor is Audi RS6-osával nekikoccant egy másik autónak. Személyi sérülés nem történt, és egyik sofőr szervezetében sem találtak alkoholra utaló nyomokat.” Forrás: elmundo.es
  Én már nagyon unom a csávót. Focitevékenységből adódó pozitív hírt mikor fogunk hallani felőle? A kérdés megint csak költőinek tűnik…

  • Sragi

   *soha

   • Resid

    Sajnos ez csak egy dolog a kosárból, ami kirajzolja ennek az embernek a jellemét.
    Óriási tévedésnek tartom, hogy Benzema a RM csapatkapitánya lehet – nem méltó rá. A 4. kapitánynak Luka Modricnak kéne lenni.

    • Sragi

     Abszolút egyet értek.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Meccsre sietett. Vagy meglátta az újságban hogy szombat délutánig akciós a csirkemell! És oda sietett!

 • ReAlantos

  Kint az összefoglaló, eriggyetek oda!