Mélység

Nem csak a Real Madrid kerete mély. De arra sem tudom letenni a nagy esküt, hogy elértük a teljesítményünk negatív csúcsát. Van még hova zuhanni. Mert magasan voltunk. Beszippant a mélység? 

SULTAN – Ramos Time, kicsit másképp

Nem mindig könnyű madridistaként higgadt fejjel áttekinteni egy vereséget, és elemezni az okokat. Szeretnék néhány felvetést szigorúan a szubjektív kis fotelem öleléséből lereagálni.

Állítás: Szar a keret, nincs igazi csatárunk, ez az oka a gyengélkedésnek.

Jain, ahogy a német mondja, ha így is, és úgy is meg lehet közelíteni a kérdést. Ez az a keret, mely esélyt sem adott a Manchester Unitednek, majd sárba tiporta a Barcát pár nap alatt kétszer – alig néhány hete. Kétségtelenül igaz, hogy taktikai repertoárunk gazdagodna egy klasszikus, gyilkos befejező csatárral, és valószínűleg nem mínusz 7 ponttal állnánk a bajnokságban, ha lenne ilyenünk, de azt gondolom, hogy a jelenlegi kerettel, a sérültek dacára is simán meg lehetne oldani a feladatokat.

Számomra üvölt a játék képéből, hogy mentálisan vagyunk elégtelenek. A siker és a sikerhez vezető út kemény szellemi megpróbáltatás, és bizony, amikor megadatik a csúcs, amikor sikerben fürdik az ember, az esetek nagyon nagy százalékában ezt egy mezei focista nem képes megfelelően kezelni, feldolgozni. Nem véletlen, hogy az újkori labdarúgásban évtizedekig nem volt képes egy csapat sem duplázni a BL-ben. Ezek a motivációk nagyon mélyen erednek, és nagyon erős egyéniségnek kell lenni ahhoz, hogy erre – főleg csapatszinten, ahol rengeteg apró kölcsönhatásból áll össze a játék -, megfelelő hatással tudjon lenni egy futballista. Lehet erre valamennyire kívülről is befolyással lenni, de a hatás időtartama már nagyon egyénfüggő. Lehet, hogy egy lelkesítő edzői felfogás jó attitűdökkel küldi ki a pályára a csapatot, de az első pár elvesztett párharc, vagy rosszul sikerült passz az adott játékost, és rajta keresztül az egész csapatot visszarántja a földre, adott esetben a középszerűségbe. A hozzáállásbeli defektusokat jól mutatja, hogy a két hazai döntetlen után egy nagyon erősen tartalékos csapattal, egy igen jó Sociedadot sikerült idegenben felülmúlni, majd a könnyűnek ígérkező Betis elleni hazait – már Ronaldóval, Marcival – bebukni.

Ez az egyének szintjén dől el. Nézzük Dani Carvajalt. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, mire képes, s hogy milyen extrákat tud a csapatjátékhoz adni. Ennek súlyos hetek óta csíráját nem látni. Épp ellenkezőleg, minden meccsen több olyan hajmeresztő megoldása van a védekezésben, melyből simán gólt kaphatunk. Nem, hogy támadásban nem tesz bele extrát, de hátul gyakran az alapfeladatait sem tudja ellátni.

Bale némileg a rendszer áldozata (egyébként pont tegnap őt a csapat jobbik felébe sorolnám, bár ez épp most nem nagy dicsőség), de abszolút látszik rajta a motiválatlanság.

Az sem véletlen, hogy Asensio remek évkezdetét követően Zidane egy sajtótájékoztatón arra kérte, az újságírókat, hogy ne fújják fel a góljait, ne rakjanak rá terhet, hagyják nyugodtan dolgozni, fejlődni. Az utóbbi két meccsén Asensio is visszaesett, anélkül, hogy részletesen elemezném a mutatóit, nagyon jól emlékszem pár kulcsszituációra, amikor nem passzolt, fontos párharcot vesztett, vagy hagyta magát szerelni. De említhetjük Ronaldót is. Magam nagyon reménykedtem benne, hogy a Betis ellen széttépi az istrángot, és minimum egy triplával terheli a zöld-fehéreket. A kihagyása során még szerencséje is volt, hisz közben jött a Bernabeu Kupa és két válogatott meccs is, aztán a BL, ahol formában tudott maradni, megvoltak a játékpercei. Tegnap ő is némileg a szerkezet áldozata volt, egyetértek a szerkesztőségünkben felmerült gondolatokkal, hogy Bale-lel az oldalán egy ilyen csapat ellen kevésbé jönnek ki a skilljei, szemben azzal, ha Benzema játszott volna mellette; de mégis odakerült párszor, és volt jó néhány viszonylag tiszta helyzete, amit gólra kellett volna váltania. Mi van vele? Zavarja Messi 4 gólja, görcsöl? Amíg igazi csatár nélkül, Ronaldóra hagyatkozunk elől, addig ezt nem viseli el a csapat.

Én magam írtam le, hogy pl. a Valencia ellen nem volt szerencsénk a helyzetekkel, de ezt három ilyen hazai meccs után már el kell felejteni. 9 pontból kettőt szereztünk.  Ezek mentális gondok, melyeket tetézett Zidane meccselése is. Most IS simán elcserélte magát. Erre Jose részletesen kitér.

Ramos, akiben minden meccsen benne van a piros lap, de sosem feledjük, hány gólt köszönhetünk neki az előző szezonban (v.ö.: Muszorgszkij buzi volt, de nem azért szeretjük), mostanában nincs a topon. Tegnap a Betis találatánál az évtizedes rutinjával szépen bekísérte a támadót, és garantálta számára, hogy ne lehessen leshelyzetben. Persze, hogy nem felejtett el focizni, csak nincs ott fejben. A szörnyű az, hogy most is megvolt a Ramos Time a 94. percben, csak épp a Real kapott gólt belőle. Azt hiszem, ez a motívum gazdag teljességében ábrázolja a csapat jelenlegi helyzetét. Amit mentális erővel behúztunk tavaly, azt most gyenge koncentrációval elveszítjük. A különbség ordító.

Valahogy fel kell rázni a csapatot, mert dráma nincs, de gödör van. A lehető legkevesebb ideig szabad az alján maradni – hogy tavasszal legyen még miért izgulni a bajnokságban is!

JOSE – Rossz rendezés, rossz alakítások

A “meccselés” nem azt jelenti, hogy kapkodva hoz rossz és rosszabb döntéseket az edző. Valahogy nem jön a Zidane-magic, valahogy, ami tavaly csak jól sülhetett el, az idén csak rosszul. Ezen a meccsen minden döntése rosszabb állapotba lökte a csapatát, mint volt.

Kezdjük a felállással. 4-1-4-1, leginkább ez írja le a játékosok helyezkedését az első félidőben. Bale kifejezetten jól játszott a vonalak mellett, hozta azt, amit kért az edzője. Védekezett, labdát szerzett, üres területekre futott be, küldte befele a labdákat. Ellenben Isco nem érezte jól magát, nem hozott jó teljesítményt. Nem is értettem, hogy ZZ miért pakolta ki szélre. Eddig idén középen tolta és ott faszán. Két extra megoldással hozta a meccset: a tizenhatoson belüli lefordulása és lövése, valamint Bale kiugratása. Ja, hogy mindkétszer a centrumban volt és nem szélen? Beszédes.

Érdemes lett volna Lucast játszatni Isco helyett? Ha a vonalak melletti futóemberekkel tervezett ZZ, akkor igen. Lucas a tömörülő védelem ellen az egy-egy elleni párharcait nagy százalékban nyeri, és onnan már könnyebb jól beadni buksira, ha mögötted a védő.

De így nem sikerült Ronaldónak olyan területet kialakítani, amit szeret. Egyedüli centernek olyan védelem ellen, amely nem magas védelmi vonallal játszik, nem jó. Tankönyvi példa a 2014-es VB-re való kijutásért játszott svéd-portugál második meccse. Amikor mesterhármast szerzett, miután vígan nyargalászhatott a magasra tolt védővonallal játszó északiak ellen. De nem érzi magát komfortosan, ha egyedül van a darálóban. Tehát valami más felállás (mint a második félidőben, amikor Bale is csatlakozott hozzá), vagy Bale helyett Mayoral, aki ugyan fizikailag nem egy Lukaku, de elmozgásaival és harcos játékával területet és időt nyerhetett volna Ronaldónak.

Az viszont sokatmondó, hogy így is számos lehetősége volt a portugálnak (12 kísérlet összesen) és egyel sem tudott élni. Miért? Görcsös lett volna, hogy legnagyobb riválisa, aki élete formájában kezdte a szezont, már 9 gólnál tart? Vagy csak peches volt? Jó kérdés, válaszoljátok meg magatoknak. Én annyit láttam, hogy kereste a társait, adott jó labdákat (Carvajal kapufája…) és lőtt el olyat, amit nem kellett volna, de mindig ellövi.

Casemiro nettó emberhátrány a labdakihozatalokban. Sokszor feleslegesen elmozog, illetve felmozog a támadóharmad irányába. Kiesik egy ember, aki passzopció lenne. Cserébe a Betis-játékosok se törődnek vele.

Védekezésben sem volt jó, túl sokszor volt úton. A Betis játékosai úgy mozgatták ki a centrumból, hogy Tankunknak fel sem tűnt, csak szopatják ezzel. Mint egy lelkes tacskó, loholt a labdás után, feladva a lényeges területet egy semleges zónában történő labdaszerzés kósza lehetősége miatt. Párharcainak 22%-át nyerte meg. Ez édeskevés.

Marcelo és Dani Carvajal most inverz másolatai tavalyi önmaguknak. Egyikük már a beadást sem tudja problémamentesen megoldani, másikuk testbeszéde alapján feszült és nem brazilosan laza. Daninak a 33. percre 3 forintos labda levétele okozott gondot. Sőt, emlékeztek a gólvonal előtti mentésére is, ugye? Az fontos és szép mentés volt. De pörgessük vissza a dolgot! Kázmér vesztett labdát előtte. De miért? Mert Dani túl gyorsan és egyértelműen rossz embernek passzolt jobb oldalról. Ez az ember pedig nem volt más, mint a földről feltápászkodó és még szét nem néző Tank. Igen, Carvajal rosszkor rossz helyre adott passza kellett ahhoz, hogy Carvajal óriásit mentsen a gólvonalon. Sem ő, sem Marci nem érzi a ritmust, nincs meg a könnyedség a játékukban. Robotolnak, dolgoznak, de minden élesség, koncentráció nélkül. Tavalyi sikereink két legfontosabb láncszeme. A brazil sérülése újabb pofon a csapatnak, hiszen Theo biztosan nem játszik még a következő két meccsen.

Marad tehát Navas, Varane, Ramos, Kroos és Modric. Akikről úgy vélem, hogy nem hibáztak a saját feladatukban. OK, Navas védhette volna a fejest, persze, hallom máris a replikát. Igen, bravúrral igen. Ám nem az volt a meglepő, hogy gólt kaptunk – mert azt szinte mindig kapunk -, hanem az, hogy egyet sem lőttünk!

Zidane érthetetlenül két cserét is végrehajtott a 70. perc környékén (azért környékén, mert nem volt egyszerű művelet a két csere, még Lahoz is kellett hozzá). Azzal, hogy a megsérülő Marci helyett Lucas jött és Modricot Mayoral váltotta, egy olyan szerkezetbe helyezte csapatát ZZ, amit nem értettem. Ez a háromvédős szisztéma nem volt kényszerű választás, nem voltunk hátrányban. Cserébe Casemiro egyel hátrébb lépett, Kroos ezért akkora területet kapott a nyakába, amekkorát hatékonyan nem lehet bejátszani egyedül. Asensio a bal, Lucas a jobb oldalért felelt és volt még négy emberünk elől (Dani valószínűleg erőnléti okok miatt játszott ekkor fentebb, mint Lucas). A cserék utáni első játékhelyzetben Ramos, a háromvédős rendszer bal oldali védője szerzett labdát és azonnal megindult Adan felé. Nem elég, hogy indokolatlanul egy rengeteg gyakorlást igénylő, nehéz formációra állt át a csapat, de a Kapitány ezt még tetézi fegyelmezetlenségével és bár jól néz ki, ha megindul egy hátvéd a labdával, de nem ez a helyes lépés ekkor, ebben az esetben. Ráadásul a labda se találta meg Ramost a kapu előtt, semmit nem nyertünk ezzel, csak a védelmünket tettük ki még nagyobb veszélynek.

Aztán jött Bale sarkazása. Meseszép volt. Real Madridba illő mozdulat! Viszont, ha van Sors, akkor ő úgy volt vele, hogy elég volt tavaly a jóindulatából, most csakazértse!

Pár perccel később ZZ magához hívta Lucast, ezután pedig azt lehetett látni, hogy Carvajal és a 17-es helyet cserélt, valamint Kroos mélyebbre húzódott, Casemiro fentebb lépett. Nem lehet ennyi változtatást meghozni eredményesen. A játékosoknak kell egy stabil kép arról, hogy mit akar az edző tőle egyénileg és ez hogyan kapcsolódik majd a csapatszintű játékhoz.

Az utolsó 15 percben semmi mást nem csinált a gárda, mint mindenki szanaszét futott és beadásra beadás érkezett. A Betis megindulásainak meg két emberünk állt ellen.

A három hazai meccsen 67 alkalommal kísérletből csak 3 gól született. Ez szégyenletes és szánalmas. Olyan játékosokra van szükségünk, akik hatékonyak a saját feladatuk elvégzése során. Ez nem azt jelenti, hogy igazoljunk márazonnal, de legkésőbb télen centert! Nem. Ha a gárda ennyi helyzetet tud kialakítani, akkor nem kell igazolni télen. Ahogy Sultan is írta, ahogy én is gondolom: egy panelt kell kicserélni, egy kapcsolót kell átállítani a játékosok fejében. Nem szeretem a “szerencse-balszerencse” mentsvárat. Dolgozni és koncentrálni kell. Éhesnek lenni a sikerre. Akarni. De nem görcsösen.

Ettől félek pedig. Hogy a soron következő meccsen majd görcsösen akar majd a gárda. Az semmi jót nem fog szülni. Ezért írtam a hajnali poszt végén, hogy nem szabad ráfeszülni erre a helyzetre. Ahogy gyermekkori (meg jelenkori) egyik idolom írta nagy bölcsen:

Switch off the light
and close your eyes
feel the energy inside
chili bo
chili bo
chili bo
FIRE!

Cinikusan megjegyzem, hogy FIRE volt tegnap is. 27 kísérlet. 27.

Azt hiszem, ezek után mindenkinek világos, hogy voltak helyzeteink. Persze, nem mind volt nagy lehetőség, de ennyiből be kell találni legalább 2-3 alkalommal. A Betis ölte a játékidőt, a játékot és csak az utolsó 10 percben kezdtek el tudatosan átjönni a térfelünkre, TÁMADÁS-címszóval. Mert megadtuk nekik a lehetőséget. Mert nem tudta a csapatunk, hogy mit akar, hol van, mit jelent ez a meccs. Mentálisan nem volt felkészítve a csapat.

Szombaton, 16:15-től az utolsó előtti Alaves ellen játszunk idegenben. Ideje kimászni a gödörből.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • norma_va

  Andreal és a többiek, köszönjük a sok kattintást! A pénzből le is léptem melegebb éghajlatra, mert kicsinál ez az eső. 🙂 Tippeldét átruháztam Joséra vasárnapig. Madridba nem megyek, mert ott -7 van… 🙁 úgyhogy kerestem egy helyet ahol finom a sör.

  • andreal

   🙁 Én sem bírom az esőt!

   • Manócska

    Nekem inkább az eső essen, minthogy kánikula legyen. 🙂

    • andreal

     3X áztam el tegnap 😀 Nekem 1000X a kánikula, mint az eső, meg a hó, meg a hideg 🙂
     Lehet valami mediterrán helyről fogadtak örökbe. (ja persze, kék szemmel, szőke hajjal, szeplőkkel xd)

     • WT14

      Ez alapján inkább északi lehetsz, 5 fokban is rövidnaciban kéne mászkálnod 😀

     • andreal

      Annyira nem, hogy eddig még arra sem tudtam rávenni magam, hogy az északi országokba menjek turistáskodni 😀
      Hideg > Szép.

     • WT14

      Pedig szőke hajjal és kék szemmel ott nem is tűnnél turistának 😀

     • andreal

      Képzelheted milyen nagy szám voltam Portugáliában 😀

     • WT14

      Mondjuk nem classic szőke vagy, inkább szőkésbarna, vagy csak fested 😀

     • andreal

      Szőkésbarna inkább, igaz, akkor szőkébb voltam sokkal. De a kék szem miatt bámultak meg. Arrafelé az a ritka 😀

     • WT14
     • Manócska

      Az eső, a hideg, és a hó ellen tudsz valahogy védekezni. De a 40 fok ellen nem. Egész nap mégsem ülhetünk egy klimatizált helyiségben. 😀

     • andreal

      Dehogynem! Heti 40/napi 8 órát ülök egy klimatizált irodában 😀
      Emellett sikerült olyan lakást is választanom, ahol egész nyáron kellemes 25 fok volt 🙂
      Szóval nem lehetetlen 🙂

     • Manócska

      Akkor Te ügyes vagy! Megoldottad a dolognak ezt a részét is. 😀

 • kodex

  van remény, akik az új igazolásban hisznek csatár pozícióra: “We have a lot of players who can score goals and I’m sure it won’t be a problem. And if something happens, I’ll get back in shape myself if I’m needed” problem solved http://as02.epimg.net/videos/imagenes/2017/04/01/portada/1491074372_699278_1491074805_noticia_normal.jpg

  • ReAlantos

   Á, azért valami esélyt is kell hagyni az ellenfélnek.:D

 • ptg

  Jók a megállapítások. Mentálisan már a szuper óta lejtmenet van, ezt és az edzői baklövéseket (taktika, cserék, játékoskeret, motiválás) csak az idő múlásával és még néhány pofon árán fogjuk kiheverni. De a remény hal meg(y) utoljára…Ilyen visszaesés nem törvényszerű, most kellene a vezetőségnek kemény kézzel rendet tenni az öltözőben és lehet keresni az új edzőt, mert zizu nagyon elkúrta az egyben lévő és igen nagy szerencsefaktorral a tavalyi szezont lehozó csapatot. Innen csak felfelé van…

  • Sragi

   Ne akarjuk már egyből az edzőt elzavarni :)) Sok más tényező is okozza a mostani gondot. a csapat ugyan úgy ludas,mint Z.

   • ptg

    Szerintem a tavaly malac volt, és neki még ez nagy falat, kár volt ilyen hamar felhozni ide, de másodedzőként sem volt túl egyenes a hírek szerint. Azt az iskolát kellett volna végigjárnia, mint amit a nagyon utált pepivel végigjárattak és azt a garnitúrát kellett volna vele felhozni, amit ő rakott és futtatott fel – ilyen meg nincs, nem volt és nem is lesz, mert nálunk(sajnos) a buksza szélessége rakja össze a csapatot. Ide meg, erre – hiába a játékosmúlt – egyelőre kevés az ereje.

    • Sragi

     Ne haragudj ,de nem értek veled egyet. Szerencse? A foci velejárója. Pusztán szerencse ,hogy szinte mindent nyert a csapattal ? Kötve hiszem! Végig járta a ranglétrát? Nem. Sikeres ? Igen. Hoztak ide olyan edzőt aki papíron letett már valamit az asztalra pl Schuster,Juande Ramos,Benitez ,olyanok helyett mint Capello,Ancelotti. Mi értünk vele? Na jó Schuster Capello farvizén egy gyenge Barca ellen behúzta a Lalit..A többit meg hagyjuk is…Egy edzőt a megnyert címek jellemeznek ahogy egy csatárt a szerzett gólok. BL címvédés! Soha senki. Lehet mondani,hogy Z tanulja még a szakmát? Igen! A Juve elleni BL döntő ékes példája,hogy tud valamit és van érzéke hozzá. A tegnapi meccs pedig azt mutatja ,hogy tud nagyot is hibázni. Remélhetőleg tanult belőle és a csapat is ! Apropó ki a bánatot hoznál ide most helyette? Azt mondom ha BL hely nem lesz meg év végén akkor viszlát neki,de egy esetleges gyengébb idény után sem kellene elküldeni szerintem… Nagyon tetszik amit írsz sokszor ,mert logikus és jól látod,de ezt a kérdést szerintem nem 🙂 Ettől még elfogadom ,hogy mit gondolsz ,de szerintem ezzel most egyedül vagy itt a blogon. (ami nem baj)

     • ptg

      Az edzőkhöz. Az elmúlt száz évben a legeredményesebb edző ( %-ban mérve ) Pellegrini volt és repült az év végén, del Bosque két BL és két LaLiga, spanyol és európai szuperkupa és világkupa után repült, ráadásul bajnoki címmel a tarsolyban és spanyol szuperkupa is lett a végén. Tehát nem csak a címek számítanak, és mivel volt szerencsém már akkor is nézhetni a mérkőzéseket, akkoriban a játék képe is több szépséget mutatott, nem csak eredménycentrikus, minimalista játék folyt a pályán.
      A szerencséhez.
      Szerencsés év volt a tavalyi, mert sem a katalánok, sem a matracosok nem tudtak tavasszal kijönni a gödörből, szerencsére jött Kassai, szerencsével jöttek meccsek a 85-95 percek között, mert jó volt az erőnlét és az a fránya labda is mindig velünk volt ezekben az esetekben.
      De.
      Kaptunk akkor is leventéket, főleg az első félidőkben, meg amikor az egy-két gólos vezetés után hirtelen bő lett a mez… meg amikor a főnök és az edző kedvencei rúgtak összesen annyi gólnak a felét, amennyit az elküldött cserecsatár rúgott, mert azért ő még itt volt és termelt.
      Taktika.
      Akkor sem volt a középpályán szorosabb emberfogás, akkor sem voltak szélsőhátvédek(mert ha az ellenfél a szélen hozza, akkor mit keres dani, meg az utcagyerek a tizenhatoson belül), miért kellett sok-sok meccsen keresztül Kroosnak is ötödik hátvédként funkcionálni, stb, stb, stb.
      És most is uez megy, itt van zz felelőssége és hozzánemértése, vagy nagyvonalúsága, amit ebben a csapatban nem lehet megengedni.
      Motiváció.
      A tavalyi szezonban a csapat nagyrésze állt szerződéslejárta előtt, és mint az talán köztudott, a szerződéshosszabbítás nem csak az alkalmazótól függ, kell hozzá jó, jobb, legjobb játék is… a hosszabbítások megtörténtek, -7 ponton állunk.
      Hát ez volt hosszabban a tavalyi malac magyarázat, volna még több is, de nem pocsékolnám a felületet, ha akarod, priviben megbeszélhetjük.

     • Jose

      VdB kirúgásának tudod mi volt az oka?

     • ptg

      Ha emlkéeim nem csalnak, a BL megnem nyerése és Makelele.

     • Jose

      A BL nem volt kiváltó ok, bajnok lett a csapat, R9 gólkirály. VdB szavai alapján Makalélé eladása miatt romlott meg a kapcsolat közte és Perez között.

      vs

      Ancsa és Flo között mindig kiváló volt a kapcsolat, de nem nyert semmit második évében és Flo kirúgta.

      Nem lehet összehasonlítani ZZ jelenlegi helyzetét sem Carlo, sem VdB esetével.

      Azt értem, hogy ellenszenvvel viseltetsz ZZ iránt, de az indokaidat nem tudom elfogadni a múltra nézve, mert az eredmények mellette és nem ellene szólnak. A jövőbeni történéseket meg nem lehet ennyire tisztán látni.

      A felületet használhatod nyugodtan, bármikor.

     • ptg

      Kösz, tudod elég régóta figyelem ezt a játékot, volt – amikor még szögletes volt a labda – némi közöm is hozzá, próbálkoztam nevelgetéssel is, de aki nem tudja, az magyarázza. Szóval magyarázom.
      ZZ. Nem szimpatikus, ebben igazad van, edzőként és az eddigi másodedzősége alatti munkája sem volt sallangmentes, a nacionalizmusa, mint minden franciának és ő még ebből sem az igazi, a korszerűtlen játékrendszere, ami se nem 1-4-3-3, se 1-3-3-2-2, a fegyelmezetlenség eltűrése a pályán, ezek és amiket már eddig is írtam, arra utalnak – szerintem – hogy az öltöző sem az övé. Világsztárokkal és ilyen egóju játékosokkal szemben a barátkozás katasztrófális eredményeket produkál. De ez az én véleményem.

     • Jose

      Az eredményeit miért nem ismered el?

      A katasztrofális eredményekre, amiket írsz ezeket tudom felelni:
      – amióta edzőként dolgozik a Real Madridnál, ő szerezte a legtöbb bajnoki pontot a 2016. januári kinevezése óta.
      – az azóta megszerezhető trófeák száma a Real számára:
      2015/16-os bajnoki cím – nem sikerült
      2015/16-os BL-cím – sikerült
      *a 2015/16-os CdR sorozatban ekkor már a Cserisev-incidens miatt nem szerepelt a csapat
      2015/16-os Európai szuperkupa – sikerült
      2016-os európai szuperkupa – sikerült
      2016-os KlubVB – sikerült
      2016/17-es bajnokság – sikerült
      2016/17-es Cdr – nem sikerült
      2016/17-es BL – sikerült
      2017-es európai szuperkupa – sikerült
      2017-es spanyol szuperkupa – sikerült
      2017/18-as bajnokság – folyamatban
      2017/18-as BL – folyamatban
      2018-as Klub Vb – decemberben lesz, folyamatban

      Hol mutatkozik meg az a negatív rész, amit bizonygatsz?

      Igen, lehet, hogy nem nyerünk semmit sem idén (bár a KlubVB jönni fog); lehet, hogy durva lejtmenet jön. Általában ritkán élik túl a 3. idényüket az edzők bármely csapat kispadján.

      De amíg legalább mi, szerkesztők, akik tavaly a bőrt lenyúztuk róla számtalan alkalommal, azt mondjuk, hogy nincs itt az ideje sötéten látni a jövőt, nincs itt az ideje “farkast kiáltani”, mert a csapat nem szarik bele a meccsekbe, mert számtalan helyzetet kidolgoznak – addig tényleg csak olyan érvelést tudok elfogadni, amelyben konkrét dolgok vannak.

      A malac, a szerencse: minden csapatnál van ilyen, aki nem ezt mondja, hazudik.

      Ugyanígy a balszerencse is így van, legyen ez a harmadik kapufa a meccsen, vagy a negyedik látványosan szar bírói ítélet.

      Sérülések is vannak mindenhol.

      Ami meg a legfontosabb: nem szeptemberben, nem ősszel osztanak címeket.

     • ReAlantos

      Csak és kizárólag az utolsó mondatod miatt is járna az upvote, de a többivel is egyetértek. Lehet pocskondiázni Zidane-t, de akkor legyenek érvek mögötte. Logikus, tényekre épülő érvek.

     • ptg

      Valóban május végére esik a díjkiosztó, valóban nem a harmadik éve(csak a második), majd csak a tavaszi díjkiosztó időszakra esik a harmadik első fele, és már sokszor leírtam, zz-t, mint edzőt nem kedvelem, de ősszel is lehet a hátrányt behozhatatlanná tenni, a jelenlegi keret és állapota nem indokol különösebb reményeket. Az edzői munka lényege (a fizikai állapot, és a mentális felkészítés is edzői felelősség, de erre vannak a szakterületi illetékesek) az adott ellenfél elleni mérkőzésen a legalkalmasabb összeállítás eltalálása, megnyeréséhez vezető taktika kidolgozása, a mérkőzés közbeni szükséges beavatkozások időbeni és sikeres elvégzése. Ezek hiányoznak zz, mint edző munkásságából, egy-egy kivétel erősíti ezt, főleg az elmúlt 5 mérkőzésen láthattuk az ezzel, az általa is jóváhagyott kerettel, az ebből adódó szűkös választási lehetőségeivel küszködését, hibáit és baklövéseit. Konkrétan : ívelgetések, teljes fejetlenség eltűrése a mérkőzésen, 12 játékos a pályán, Carvajal ámokfutása reakció nélkül, Marcelo szélsőjáték erőltetése, átlövést még csak kísérlet szintjén is nélkülöző játék, rögzített helyzetek esetlegessége(figura?), szögletek abszolút eredménytelensége stb.

     • Jose

      “Az edzői munka lényege (a fizikai állapot, és a mentális felkészítés is edzői felelősség, de erre vannak a szakterületi illetékesek) az adott ellenfél elleni mérkőzésen a legalkalmasabb összeállítás eltalálása, megnyeréséhez vezető taktika kidolgozása, a mérkőzés közbeni szükséges beavatkozások időbeni és sikeres elvégzése. ”
      —>
      “2015/16-os bajnoki cím – nem sikerült
      2015/16-os BL-cím – sikerült
      *a 2015/16-os CdR sorozatban ekkor már a Cserisev-incidens miatt nem szerepelt a csapat
      2015/16-os Európai szuperkupa – sikerült
      2016-os európai szuperkupa – sikerült
      2016-os KlubVB – sikerült
      2016/17-es bajnokság – sikerült
      2016/17-es Cdr – nem sikerült
      2016/17-es BL – sikerült
      2017-es európai szuperkupa – sikerült
      2017-es spanyol szuperkupa – sikerült”

      DE

      “főleg az elmúlt 5 mérkőzésen”

      Ha a főleg-et nem írod, elhiszem, hogy korrekten értékeled a korábbi munkáját. Azonban ettől a szótól eltekintve a mondanivaló többi része nyomokban valós problémákat is tartalmaz, amelyekre valóban választ kell találnia ZZ-nek.

      Ha sikerül neki, jössz és reagálsz rá? Ha nem sikerül, írok, írunk róla posztokat.

     • ptg

      Főleg kihúzva, és jövök. 🙂

    • davieee

     Az edzőt elsősorban az eredményei minősítik.Ha Zidane ereje kevés ide,akkor hány olyan edző volt itt a múltban,aki nem volt kevés?Várjuk már meg legalább a szezon végét,hogy mi lesz.Az eredményei alapján rászolgált a bizalomra.

  • davieee

   Óriási faszság lenne Zidanet kirúgni 3 szar meccs után.Eddig amióta itt van,egyedül a tavalyi Király kupát nem nyerte meg a csapat ahol elindult.Mégis kit hoznál helyette,aki jobban tudná motiválni a csapatot ennyi siker után?

   • ptg

    keresés és kirúgás a magyar nyelv szabályai szerint sem ugyanazt a fogalmat takarja. Decemberben meg már késő lesz…

  • dracox

   Mert ki lenne a tökéletes Z.Z utód a mai edző piacon akire a játékosok is felnéznek? Nem Z.Z-vel van a baj.

 • Sragi

  Nem kellene kétségbe esni és leginkább rágörcsölni,ahogy írtátok 🙂 Csak jusson eszetekbe az a nap mikor bejelentették Benitez érkezését :DDD Ugye,hogy nem is olyan szar a mostani helyzet? 😀
  Egyébként én azt,mondom kell egy center télen.

  • ballabjobb

   en Benitezt nem akartam elhinni. szerencsere mas sem.

   • Sragi

    Perez se hitte el szerintem magát, hogy Carlo helyett idehozza.

  • FrancIsco

   Nálam azért a remek teljesítményünkre érkező vezetőségi válasz Benzema hosszabbításával nagyon partiban van Benítez bejelentésével. Nem tudnám megmondani ha rákérdeznének hogy melyik a rosszabb…

   • Sragi

    Jó hat kinek nem 😀

   • smatte

    hát, manapság hülye az a klub, aki nem hosszabbít az “értékeivel”. Igen, Benzema is érték, többet ér élő szerződéssel, mint lejárttal, amikor ingyen mehet.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Scoutok megtalálták az új csatárunkat Argentínában! Szorosan fedezi a labdát, és jól cselez! Kiváló igazolás lesz!
  10 tonna kutyatápért leigazoljuk!
  https://www.youtube.com/watch?v=IZzgTXyKXfU

 • Ronrics

  Jó, tárgyilagos összefoglalók.
  Annyit Sultan írásához, hogy Bale nem motiválatlan inkább csak tanácstalan sokszor.
  Megy le- s fel várja a labdákat leshatáron, gyakran ment hátul fejjel és megköszön minden feléje irányuló labdát – egy motiválatlan játékos másként viselkedik szvsz.
  Azt pedig pont most az utolsó 2-3 meccse bizonyítja, hogy nem érzéketlen a kis területen való játékhoz.
  Tegnap is min. 2-3 “gólpasszt” tett le Cr-nek és volt kimondottan ötletes megmozdulása is – abból hogy nagy területen az igazán hasznos nem következik, hogy béna lenne az összjátékban….!
  Néhány rontása volt, de Modricsot kivéve tegnap kinek nem?
  Azt hiszem most van az az időszak mikor a Fortuna kevésbé szép arcát látjuk..
  Morata elengedésében ZZ felelőssége megkerülhetetlen, és mint már írtam Morata C7 /gólvágó!/ akart lenni és ez MÉG nem volt aktuális!! /”C7-Benzema kapcsolat” + vezetőség , szóval nem egyszerű kérdéskör/
  Ne legyen igazam, de Ronaldó nem fogja tudni hozni azt amit sokan várnak Tőle./pedig nagy híve vagyok!/
  Fog szerezni -főleg fejjel – még szép gólokat, de már csak úgy 20-25-re lesz képes maximum.

  • Sragi

   Ne legyen igazad Cr-el kapcsolatban ,mert bajban leszünk akkor..

 • kodex

  Mert úgyis ez a lényeg, sorrendben ez jön: RM: Alaves/Espanyol/Getafe/Eibar/Girona. Barca: Girona/LasPalmas/AM/Malaga/AB (away/home). Aki ténylegesen követi a Ligát, azért levonhat pár következtetést.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Getafe, Girona nem lesz egyszerű szerintem idegenben (mármint ezzel a hozzáállással, fejetlenséggel, stb) 😀
   Bár idegenben jók vagyunk :DDD

  • sultan2004

   Tavaly, a bajnoki évünkben is többször fanyalogtunk, hogy csak a szükséges minimumot teszi oda a csapat. De kiadta.
   Az idén, egyelőre úgy tűnik, nem jól mérjük fel, mi a szükséges minimum.

  • ReAlantos

   Kiegészíteném annyival, hogy (mint azt valaki pár poszttal korábban írta), a LaLigában mindenki ugyanazt a sorsolást kapja, csak eltolva. Ergo a Girona után nekünk is ugyanaz a sorminta, mint fent a Barcánál leírt. Szóval ezzel nem vagyunk kint a gödörből.

   Ha a következő négy meccsünket letudjuk vesztett pont nélkül, akkor mondhatjuk azt, hogy ugyanazt az öt meccset lehoztuk (-3)-mal, mint ők.

 • Sasu

  Mindenképp van egy kis mentális fáradtság, de egyszerűen nem lehet mindig nyerni, eddig is bámulatos volt a gólszerzős sorozat, meg a hazai veretlenségi is. Szerintem összeszedjük magunkat és meglesz a végére a BL indulás. 🙂

 • mfc777

  elég feltűnő mentális problémák vannak nálunk. arra vagyok kíváncsi hogy mi lesz a BL-ben amikor következőleg nem egy Betis szintű csapathoz megyünk. ha azt hozzuk akkor tényleg csak a mentalitás a fos.

  • ReAlantos

   26-án Dortmund idegenben.

  • FrancIsco

   A BL miatt nem aggódok arra valahogy mindig sikerül felszívnia magát a srácoknak. Sokkal nagyobb para, hogy ezeket a meccseken amiket tavaly minimál gőzzel behúztuk a három pontot most nulla vagy egy pont a jussunk.

 • Manócska

  A Levante ebben a szezonban még nem kapott ki, és most is jól tartja magát a Sociedad ellen. Sőt… gólszerzési lehetőségük is volt már.

  • Manócska

   Sőt… már gólt is szereztek. 🙂

   • dracox

    Sőt meg is nyerte a meccset 3-0-ra.:D. Üde színfoltja lesz a bajnokságnak remélem.

    • Manócska

     Tudom. 🙂 Néztem végig a meccset, csak már ide nem írtam többet. Megérdemelten nyertek tegnap, de az igazsághoz az is hozzátartozik hogy a Sociadad nagyon gyengén játszott.

     • dracox

      A sajtó a végén még lehozza, hogy nem a Real volt jó a hétvégén a Soci ellen , hanem a Soci van gödörben.. 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Levantéval amúgy mi a franc történt? Én nem gondoltam volna hogy ilyen erőt képviselnek. Oké, hogy az újoncok a szezon elején nagyon pörögnek még. De azért lassan kiderül, hogy nem a kiesés ellen fognak ők harcolni…. 😀

 • WT14

  Az tudatos, hogy a posztban nem esik szó a bajnoki esélyekről? Mert az szép és jó, hogy (ha) összeszedi magát a csapat és kijön a gödörből, meg sikerül rendet rakni a fejekben, de a -7 az -7. A szart a lóba már nem lehet visszalapátolni. Ha a következő 5 meccset 15 ponttal és 24-0-ás gólkülönbséggel hozzuk, akkor is -7 lesz, amennyiben az első nem veszít pontokat. Attól tartok, ez a liga sajnos már ment a lecsóba.

  • dracox

   Ha a Barcát oda vissza verjük már -1.. 🙂 fő az optimizmusság

   • Sragi

    Minimum. De lehet az is kevés lesz.

   • eniee

    Hú.. ilyen mikor volt a bajnkságban? Tíz éve?

  • Manócska

   Emlékszem hogy tavaly tavasszal is ezt írtad, én meg azt válaszoltam hogy van még esélyünk a bajnokság megnyerésére. És mint tudjuk volt is. 🙂 Most is csak ugyanazt tudom írni. 5 forduló után nagyon korai még azt kijelenteni, hogy ez a liga ment már a lecsóba.

   • WT14

    Tavaly tavasszal, meg az egész idényben nem volt a csapat -7 pontos hátrányban. Lehet hogy egy szar meccs utáni idegességemben írtam ilyesmit, sajnos nekem nincs olyan memóriám, hogy megjegyezzem, ki mit írt tavasszal. De most nem vagyok ideges, már két nap eltelt a meccs óta. Szimplán ez a realitás. A tavalyi is amilyen szoros volt, még a végig ingadozó, középszar Barcával is, hol nyertük volna meg, ha ennyi előnyt adunk nekik az elején?

    • Manócska

     Ne haragudj, de szerintem nem ez a realitás. 7 pont még bőven behozható, hiszen csak most kezdődött el a szezon. Láthattuk tavalyelőtt a Barca részéről, tavaly pedig a mi részünkről hogy milyen könnyen le lehet adni ennyi pont előnyt is. És azt se felejtsük el hogy a Barcának még csak most fognak jönni a nehezebb meccsek. Valószínűleg ők is fognak pontokat hullajtani. Szóval továbbra is tartom a véleményem.

     • WT14

      Persze hogy fognak pontokat hullajtani. Ahogy mi is. Máskülönben ők 114, mi pedig 107 ponttal zárnánk a szezont, mínusz ez egymás ellen elvesztett pontok. Csak kevés annak az esélye, hogy a két csapat jövőbeni elhullajtott pontmennyisége között akkora szakadék lesz, hogy eltűnjön a mínusz 7. Ha két azonos képességű futó közül az egyik ad 100 méteren 5 méter indulóelőnyt a másiknak, az 10/9-szer nem fogja megnyerni a versenyt, hiába tűnik kevésnek az 5 méter.

     • Manócska

      Tavalyelőtt tavasszal a Barca pl. ha emlékeim nem csalnak 8 vagy 9 pont előnyt tapsolt el nagyon rövid idő alatt. Többek között ezért is lett szoros az akkori bajnokság vége. Ha ők nem nyerték volna meg az utolsó meccsüket, mi pedig igen, akkor mi lettünk volna a bajnokok.

  • Brn

   A szuperkupa után, azt mondtam, az idén sima lesz, a Barca szétesett, simán kell legalább 10 meccs, hogy Ernesto tudja kikkel és mit szeretne játszani, főleg miután vásárolt a kínai piacról. Erre jön ez a -7 pont, totális káosz, mint a cserénél 12 emberrel a pályán … Kiváncsian várom, ki lesz aki idén termelni fogja a gólokat, de teljesen egyetértek veled, hogy idén a laliga elment. Zidane minden sajtótáj azt zúgja, hogy a labda nem akar a kapuba menni, erre a székelynek van egy hasonló mondása: A gól olyan mind a fing, ha erőltetni kell, szar lesz belőle!

   • WT14

    Ettől én is agyfaszt kapok, hogy “a labda nem akar bemenni”. A labda az nem akar semmit, oda megy, ahová rúgják-dobják-fejelik, nem máshová. És legfőképpen, nem fog oda menni, ahova akarod hogy menjen, hanem oda kell rúgni / fejelni. Nem a kapusba, nem a kapufára, és nem a lelátóra a 48. sorba. Meg a szerencse-balszerencse mantra, na az a másik kedvencem. Tényleg, futkos a hideg a hátamon amikor ilyet olvasok, akkora baromságok ezek. Abban azért reménykedek, hogy az öltözőben meg edzéseken nem a labdára meg a szerencsére fogják ezt a hányadék fost amit hazai pályán eddig előhoztunk, hanem előveszik a valódi problémákat is.

 • dracox

  Sorsunk megpecsételődött? 😀
  Remélem nem volt tinta abban a tollban
  https://uploads.disquscdn.com/images/38f03a34d3928604d0788563655d226f60808b8f529c5327ce9c4f0f5635b516.jpg

  • Sragi

   Sajnos volt.

  • Ronrics

   a nagy túlélő /Hiquian, Morata, és lehet Bale/

  • carlos06

   Egészen félelmetes.

  • Gareth

   Remelem volt egy emberes fizetesemeles a szerzodesben. A jo teljesitmenyt el kell ismerni.

 • andreal

  Hál’istennek nem tudott felidegesíteni a meccs, sem akkor, sem most. Inkább kicsit csalódott voltam.
  Lesz ami lesz, de nyerjünk sokat.

 • Madridi Merengues

  Sragi <3

  • Sragi

   Hát pár doboz Kőbányai kijon talán belőle 🙂 😀
   <3

   • ReAlantos

    Úúú, egy jó hideg kőbambi…:’)

 • dzsonee

  Amikor ment a szekér, le lett írva párszor hogy örülni kell a sikereknek, mert jönni fog az időszak amikor majd kifelé pattan a labda és semmi nem megy majd be. Most itt van az időszak, amikor nem dob a gép. Én is annak a számlájára írom, hogy miután az utóbbi 4 évben 3x nyert a csapat BL-t és tavaly meg lett hozzá a LaLi is, nincs akkor sikeréhség egyeseknél.
  Ettől még persze kell kritizálni a csapatot és ZZ-t is, hiszen a sikeréhség fenntartása főleg az edző munkája. Meg lehet azon is lamentálni, hogy jó-e a rendszer, de biztos vagyok benne hogy tavaly ugyanekkor ugyanebben a rendszerben ugyanezt a meccset hoztuk volna. Remélem gyorsan összekapják magukat, mert jobb szeretek nyertes meccseket nézni 🙂

  • t20-puerto del sol

   De menedzsmenti kérdés is, hogy egyes személyek olyan típusok, hogy feltűnően Szívesen ülnek a babérokon, míg másokban lobog a harci kedv. És pont erre kellett volna az igazolások / elküldések terén sikerek utan ügyelni. (De a vezetés is elpuhult a sikerek okán.)
   MORATA mindenképp, de sztem James is olyan alkat, akiket emiatt is kár volt elengedni / elkuldeni.
   Danilot meg amiatt, m. Carvajal nyilvánvalóan a rosszabbik halmazba tartozik e szempontból, pláne vetélytárs nélkül…

   • dzsonee

    Ez egy nehéz kérdés, főleg előre nehéz megmondani, hogy mi a jó döntés. James régóta boncolgatva volt, hogy nem biztos hogy illik a csapatba, Danilonak a legtöbben örültek is, hogy elment, Morata is kérdőjeles volt. Szóval utólag jogos, hogy nem kellett volna talán mindegyiket elküldeni. Az viszont biztos volt, legalábbis itt a fórumon nekem ez jött le, hogy Benzema és Bale nem lesz elég a csatárkérdés megoldására, szóval ez tuti a menedzsment sara 🙂

    • t20-puerto del sol

     Hacsak nem tettük félre a pénzt Messire:-)

     • dzsonee

      Ha Figo disznófejet kapott, vajon Messi mit kapna? 🙂

     • dracox

      levágott fejű disznótestet.

     • t20-puerto del sol

      Böllérkést…

     • Cornelius Scipio Africanus

      Inkább több millióan idegösszeomlást 😀 Tudathasadást, mentális összeomlást 😀

    • Sragi

     Morata mindenképpen hiányzik.

     • dzsonee

      Nekem igen, szerintem CR pótlására, talán még melléje is lehetett volna használni. De nem volt szerintem egyöntetű a vélemény erről.

     • Sragi

      Inkább a pihentetésére. Neki látványosan nem ment CR mellett. Ő inkább egyedül halálos.

 • t20-puerto del sol

  Ha már (joggal) szidtuk, linkelem ezt is:
  http://m.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/psg-neymar-a-csapat-elott-bocsanatot-kert-viselkedeseert-2593333
  Mondjuk, az meglep, hogy tolmacs kell egy spanyol és egy portugál beszéd közé.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Verratti-s eset óta tudjuk hogy a PSG egy börtön, és fenyegetnek játékosokat, meg zsarolnak….

  • WT14

   A tolmács azért kellett, mert az egész csapat előtt kért bocsánatot, ami jogos is, mert ez az ügy a csapatot is érintette.

 • t20-puerto del sol

  Nso szerint Navasékkal játszik a válogatott november 14-én!
  Tippek?

  • Sragi

   Navas mester hármas 😀

   • t20-puerto del sol

    Böde azért földhöz vágja.

  • WT14

   büdös nagy 0-0

   • t20-puerto del sol

    Tizivel nyerünk

   • Cornelius Scipio Africanus

    Simán kikapunk. Csak remélem nem úgy játszunk hogy szétrúgunk, szétkönyökölünk mindenkit…

  • ofrnkie

   remélem akkor nem igaz, hogy vidékre viszik a meccset 🙁

   • t20-puerto del sol

    Hova nem jár vonat? 🙂

    • ofrnkie

     én is olvastam a szombathelyes cuccot, onnan meg kicsit cinkes hazajönni a szhely-győr-tatabánya-bp vonalon éjszaka 😀

     • t20-puerto del sol

      “Szombathely szép állomás…”

     • Sragi

      Győrbe jöhetnének 🙂

     • ofrnkie

      az még a jobbik eset 😀 egyszer volt is ott egy magyar-orosz, azon kint voltam

     • t20-puerto del sol

      Nekem is, csak a pofam jár,
      🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Debrecen? Vagy hova vinnék?

    • t20-puerto del sol

     Szombathely stadiont lehet, felavatnák.

    • WT14

     Hozzák Pécsre, itt úgyis halódik a foci.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mert máshol virágzik? 😀

     • Manócska

      Persze. Nem tudtad? 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jogos. Mindenhol tele a stadion :DDD

 • Jose

  Ide is.
  Benzema, Marcelo, Theo, Vallejo, Kovacic… és a hírek szerint a képen szereplő Alibi Játékos sem lesz elérhető a holnapi meccsen, miután ma nem tudott edzeni. https://uploads.disquscdn.com/images/3f569556ca5f5a1d107324fb449ae1e77b4ddff6c4e2eb40c7ad237709f6f1ed.jpg

  • Cornelius Scipio Africanus

   Jól indul a szezon. Amúgy elronthattak valamit az alapozás alatt?

   • Sragi

    Kizártnak tartom.. Barca ellen oda vissza előtte MU. Pintus jól felkészítette őket. Szerintem ez egy tipikus sérülés hullám..Most mi szoptuk be.

    • carlos06

     Sok eve hullamzik mar. 😉
     Nincs az az orvosi stab meg technologia ami kivedi ezt. En arra jutottam,h ugyanannyi a serultunk,mint regebben,de legalabb az eronletunk jobb lett. Meccsszam,meccsek joval nagyobb irama, edzesen valo elet halal harc…az orvostudomany mellett a teljesitmeny is ugyanugy fejlodik.

  • WT14

   Akkor Nachónak a bal oldalon kell muzsikálni, vagyis reménykedni sem lehet abban, hogy Carvajal végre kikerül a csapatból legalább egy meccsre.

   • Sragi

    Hakimi? Rosszabb nem lehet. A kurva életbe nem hittem volna,hogy egyszer azt kell várnom Danit mikor ültetik le picit pihenni…:(

   • ReAlantos

    Azért az a háromvédős rendszer még mehetne, hogy Navas – Varane, Ramos, Nacho – Lucas, Casemiro, Isco, Modric, Bale – Asensio, CR. De akkor már inkább Dani.:D

    • Sragi

     A 3 védős rendszer halott nálunk szerintem 😀

    • Jose

     Az az egyik legne… nem, az a legnehezebb rendszer, nem véletlen, hogy nem is megy minden edzőnek és csapatnak ez a formáció.

  • Sragi

   Amúgy Vallejo már vagy 1 hónapja out kb..

 • dracox

  Perez papa ismét jól üzletelt.. Nem bánnám ha télen is valami hasonló színvonalú csatárt igazolna a csapatba, ha már nyáron nem történt meg… 😀

  A Real Madrid és a Fly Emirates között létrejött szerződéshosszabbítás,
  öt évre fog szólni, és a mostani szponzorációs pénznek a dupláját, évi
  70 milliót fog biztosítani évről évre a spanyol klub számára. Ez pedig
  azt jelenti, hogy Pérezék az elkövetkezendő öt évben 350 millió eurót
  tesznek majd zsebre, ezzel pedig a legjövedelmezőbb főszponzori
  szerződést kötötték meg.

  Plusz jön majd még az ADIDAS szerződés is..

 • Jose

  Following tests carried out on Marcelo at the Sanitas La Moraleja University Hospital, he has been diagnosed with a grade 2 tear in his left bicep femoris muscle. His recovery will be monitored.

  RESID!!! Ezmiez időben kb, nagyjából, saccperminute? 🙂

  • Jose

   Mert egy hónapra lövik be a gyógyulást, de benned jobban bízunk!

   • Resid

    Hát, én sem mondok biztatóbbat…
    4-es skálát használnak a traumatológusok az izomszakadásoknál:
    1. duzzanat, gyulladás
    2. + bevérzés (ultrahanggal jól elkülönböztethető – magamon is kipróbáltam 🙂
    3. + jelentős bevérzés, a szervezet egészét befolyásoló ( pl. láz)
    4. + sebészeti beavatkozást igényel (pl. fasciotómia)
    A 2. grading egy olyan nagy izomnál, mint a m. biceps femoris kb. egy hónapot jelent. Bocs…

    • Jose

     Valóban nem lett biztatóbb a közeljövő. De köszönöm! 🙂

 • gwandal

  Off: hátha más se látta még
  https://youtu.be/WAU4hCBilbI
  Louis Suarez, your teeth are offside😊

  • dzsonee

   A szurkoló mindenhol szurkoló…az angol nyelv pedig azért csak kreatív 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    meg buták is :DDD

    • dzsonee

     Néhányon azért jól szórakozom egyenlőre 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nincs azzal baj én is 😀 Csak mellette néha tényleg buták, de nincs ezzel baj 😀

     • dzsonee

      Az emberek IQja szerintem majdnem mindig deflalodik ha nagy tomegbe verodnek 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Egyetértek 🙂

    • Sragi

     Park Ji Sung =kutyaevő :DDD Adebayor apja elefántot mosott az anyja meg kurva volt 😀

     • dzsonee

      Azok nagyon rigmusok 🙂 De a legszebb az önirónia – mi mindenkitől kikapunk 🙂

     • dzsonee

      Mesut Özil, his eyes are offsize 🙂

     • Sragi

      Diego Costa the elephant man 😀 Hiába énekeltek neki állítólag 2 év alatt egy árva szót sem tanult meg angolul.

     • Jose

      T’ham szurkerek, kurva jók 😀 így kell ezt! 😀 nem fütyülni, meg ilyenek. 😀 😀 😀

     • Sragi

      Rafa is megkapja 😀 Dagat Spanyol pincér 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Fat spanish waiter se rossz na :DDD

     • dzsonee

      Costat se az eszéért szeretik, már ha szeretik valahol 🙂

  • Sragi

   <3 imádom
   Yaya Toure-s részről azonnal beugrott ez https://www.youtube.com/watch?v=qM5W7Xn7FiA

 • ofrnkie

  https://uploads.disquscdn.com/images/9c681541c0e8d4704de5abdc002a47ab95cce2f9875ed85d6e051da31005341b.jpg

  légyszi, Flo papa, akkor már nem kérek semmit tőled karácsonyra, naa!

 • Jose

  WHOOOAAA! Hétvége? Akkor:
  Sex & Drogs & Rock N Roll

  Nektek is szépet, meg jót és sokat!

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Cornelius Scipio Africanus
   • ReAlantos

    Itt rúgsz egyet “stadionbú ki”, és úszhatsz is érte.:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha itthon is lenne ilyen akkor a magyar labdarúgó válogatott igen esélyese lenne az úszó EB/VB-knek :)))

    • johnglade

     Sergio Ramos kedveli ezt.

  • t20-puerto del sol

   Ebből hány lélegeztetőt lehetne venni!!?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem jártam még norvég kórházban, de azt tudom hogy brutális pénzbefektetéseik vannak. Úgyhogy gondolom jutott ilyenekre. Meg hát ott van hegyi levegő, nem kell lélegeztetőgép :DDDD

 • Jose

  De unalmas, hogy már majdnem 24 órája ez a bejegyzés van itt. 🙁 Hát kié a beharang és miért kell még várni? 😀
  ReAlantosé és perceken belül megosztja velünk! Yessss

  • ReAlantos

   Perceken belül megosztom, és ez már csak órák kérdése! Ez a következő pár nap legfontosabb eseménye.

 • ReAlantos

  Az Alaves elleni meccs beharangozója kint! Sipirc oda! 😀
  https://madridimerengues.hu/2017/09/22/apuci-gyereknezobe-megy/

 • montipájton

  Az a Sosztakovics volt, tudtommal. (Mmint aki buzi, de nem ezért szeretjük.)