Rossz felfogásban – rövid reakció a Betis elleni bukta után

Ez még nem az Összefoglaló. Az majd délután érkezik. Csupán egy jelenetet mutatok meg, amelyben benne van minden, ami nem jó. Benne van minden, ami miatt a madridisták hajlamosak a kétezres évek közepét félni a mai napig is. Pedig ez egy rövid jelenet… 

Amely előtt Dani beadását Mayoral fejelte meg, Adan pedig – az ő szemszögükből teljesen érthetően – “46 napig” feküdt a labdán és csak azután hozta azt játékba.

Figyeljetek, ez nem kiesésről szóló meccs volt. Nem az utolsó, minden eldöntő bajnoki. Ez az 5. forduló volt. Az egy pontot is meg kell becsülni, sok LaLi meccs van még hátra, nincs ok most harakirit elkövetni.

Mégis ezt látjuk ebben a jelenetben. Számomra megmagyarázhatatlan rövid képsorok láncolata.

A kidobás után Varane-Kroos-Casemiro-Bale van a leghátsó sorban. Miért? Ez nem egészséges és természetes.

A középpálya közepére Mayoral és Asensio zár vissza.

Miért? Ez sem egészséges, sem természetes.

A kidobás után 40 másodperccel zár vissza a helyére Ramos. De hiszen ez az 5. forduló! Legyen már taktikai fegyelem, végtére is nem hátrányt kell ledolgozni.

Carvajal és Lucas helyezkedése. Biztos, hogy Carvajalnak ekkor még a pályán kellett lennie? A mozaikokat nem lehetett volna másképp pakolni?

Egy perccel a kidobás után a középpálya közepén Bale és Ramos. Miért? Mégis, mi történik a csapattal, ami miatt ezt kell látnom?

Ezután Casemiro már vesztett helyzetben találja magát, igazán nem tud kilépni a labdásra, mert akkor az letolja jobbra a társnak. Ha viszont nem lép ki a labdásra, akkor annak van ideje a téridő dimenzión is agyalni és mellette még egy precíz gólpasszt is kioszt a srác.

Mi ez a felfogás?

 

Zidane helyében ma szünnapot rendelnék el. Mert erre a helyzetre a legrosszabb válaszreakció a rágörcsölés, a túlgondolás.

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Ronrics

  A gol elott bizony kerestuk a labdat rendesen..

 • Resid

  Közvetlenül a gól előtt külön felhívnám a figyelmet Captain Ramos mozgására: céltalanul kikocog a védő négyesből, mindenféle komoly szerelési szándék nélkül. Majd mint aki jól végezte dolgát, ácsorog egyet a KP-n. Észbe kap (vagy mi) és vissza- mi több túlkocog a védők vonalán, ezzel meghiúsítva a másik 3 védő amúgy helyes szándékát, hogy a gólszerzőt lesre állítsa…

  • WT14

   Ezért már nem tudom külön Ramost elővenni. Fej nélkül mentünk előre az 1-0-ért, semmi rendezettség nem maradt hátul.

 • WT14

  Szösszenet ZZ nyilatkozatából:
  “Nem sok mindent tehet az ember, ha a labda nem akar bemenni. Nem volt jó meccsünk, de nem is volt nagyon rossz.”

  Egy részről nem tudtam, hogy ebben a sportágban az is tényező, hogy mit akar meg mit nem akar a labda. Más részről, ha ez nem volt rossz meccsünk, akkor mi? Színtisztán látszott a totális ötlettelenség, minden egyes játékosunk a sablont hívta le minden egyes játékszituációban. Az egész meccsen kb. nem volt három olyan passz, ami előtt ne tudtam volna megmondani, hogy hova megy a labda. Megint beívelések tömkelege, ráadásul valamilyen érthetetlen okból Carvajal oldalán ment a legtöbb támadás, aki megye 2 szintű meccset tolt. Három ziccer ment el csak rajta: kétszer nem tudta tiszta helyzetben átvenni a pontos labdát, egyszer meg be akarta passzolni amikor el kellett volna lőnie. Ja, négy ziccer, mert egyet meg a kapufára rúgott. Ha ez nem volt rossz meccs, akkor vajon mi az?

 • kodex

  érteni vélem a pre-post szándékát, de: ennek oka 1szerűen az volt, (és nem csak ennél a jelenetnél, volt már korábban is) hogy ZZ elcserélte magát. Lehozta a 2 passzoló középpályást (Isco-Modric), akik vissza is zártak ha kellett és nekem úgy tűnt átálltunk 3 védőre és hát, khm mindenki “kereste” a helyét (lehet más is volt, de ezt innen a wellness részlegről nem látom). Ami már korábban sem jött be, max. X lett belőle. De a jó hír: mi már elmondhatjuk hogy játszottunk a (6os) élmezőny 3 csapatával is – most már gyengébbek jönnek! 😛 :DD

  • Sragi

   Ja azokkal a csapatokkal akik lehet a kozepmezonyben sem lesznek majd 😀

  • ballabjobb

   szét akarta futni a fáradt Betist, de fordítva sült el.

 • Jose
 • WT14

  Hogy a fenti sorokra is reagáljak:
  Tényleg kaotikus volt a leírt jelenetsor, de ez már az egész meccs, sőt, a Bernabeuban lejátszott eddigi 270 perc eredménye. A csapat a harmadik meccsét játszotta otthon győzelem nélkül, és ismét döntetlenre álltunk 90 perc után, végig egykapuzva a meccset. Hiába az 5. forduló, ez már sok volt. Ugyanaz zsinórban a harmadik hazai meccsen, ez már olyan káoszt eredményezett a fejekben, mint ha tényleg ez lett volna az utolsó forduló, és ezen múlna minden. Őszintén, engem már nem tudott külön felbaszni a kapott gól, meg hogy most 6 helyett 7 pont mínusz van emiatt. Semmivel nem éreztem volna jobban magam, ha 0-0 marad. Ezért nem is hibáztatom külön a játékosokat a gólnál mutatott helyezkedés miatt. Semmi jóban nem reménykedtem onnantól, hogy Isco és Modric is lement. Onnantól tudtam, hogy ez nem lesz 3 pont. Az pedig, hogy 0 vagy 1, nálam már indifferens az ilyen meccseken.

  • Jose

   nem a 90. percben jött a káosz, lásd a lenti képet

   • WT14

    Támadásban az egész meccs káosz volt, de a jelenetsor, amit leírtál, az a védekezéshez kötődik, hiszen egy kapuskidobástól indult. Védekezésben megoldottuk egészen odáig, de ott már nem volt koncentráció ahhoz, hogy normálisan rendeződjön a csapat a labdaszerzéshez. Ezért a kapott gól, de szvsz ez már nem változtatott semmin. A fő probléma pontosan ez a lenti kép, és a sok másik, amit még ki lehetne vágni a meccsből. A 95 percnyi káosz támadásban, nem pedig az a fél perc káosz a védekezésben, amiből a gólt kaptuk végül.

    • Jose

     A fenti jelenetsorért Zidane-t teszem felelőssé elsősorban, pontosan azért, amit lentebb @disqus_AycBWMrBtN:disqus leírt. Így nem lehet elmeccselnie magát az embernek. NEM jön be mindig a Zidane-magic. Idén nagyjából még csak varázsporszikrákat se látunk. 😀 ja, nemis, hanem 🙁
     :DDD

     • WT14

      Én pedig a lenti képért teszem felelőssé Zidane-t. Ezen az egy képen rajta van szinte minden, amit a lentebbi kommentemben leírtam: a totális ötlettelenség, a sablon megoldások, és az érthetetlen fókusz a jobb oldalra, a megye 2-es meccset hozó Carvajal oldalára.
      A kapott gól előtti jelenetsorért közvetetten felelős Zidane, ezért a képért inkább közvetlenül. Az előbbi pont az utóbbi következménye az ok-okozati rendszerben. A 90 percnyi tanácstalanság, és az ebből következő eredménytelenség szülte frusztráció okozta azt, hogy mindenki baszott már a védekezésre és a megfelelő helyezkedésre a 94. percben.

     • Jose

      A meccs végére olyan helyzetbe hozta a csapatát, hogy a pályán tartózkodó játékosok nem természetes posztjukon kellett, hogy teljesítsenek. Ezt nem tudom sem most, sem máskor támogatni, csak akkor, ha egyenlíteni akar a csapat.

  • Manócska

   Én viszont borzasztó ideges lettem a kapott gól miatt. Az verte ki nálam teljesen a biztosítékot. Főleg úgy hogy előtte pár perccel mi szerezhettük volna meg a vezetést egy fejessel, ha Adan nem védte volna ki a szemünket is ezen a meccsen. Persze azt is hozzáteszem, mielőtt valaki megtalál, hogy ezt a meccset ennek ellenére is nyerni kellett volna.

   • Sragi

    Egy Betist otthon bármilyen körülmények között mindig verni kell.

    • Manócska

     Így van. Én is ezt mondtam /mondom.

 • morc

  Az egyetlen pozitívum, hogy szeptember van, májusban már lehet, hogy köpködnék. Valami nagyon félrement itt szeptember közepére, ami azért érthetetlen mert szuperkupák után, még én is szépnek láttam a világot.

  • Manócska

   Az pedig nagyon nagy szó hogy Te is szépnek láttad a világot. 🙂 De ne aggódj túlságosan, biztos vagyok benne hogy lesz ez ennél még sokkal jobb is.

 • dracox

  Igaz, hogy nem vezet előre, de én még most sem tudok haragudni a srácainkra a múlt szezonbeli teljesítmények (kupaszámok) miatt. Ezt a BL címvédő csapatot Z.Z hamar összeszedi ehhez kétség sem fér.

  • Sragi

   Haragudni kell es lehet is. Viszont elsősorban Z megint nem talalta el a dolgokat. Lesz ez még jobb is 🙂

 • majk

  ugyanúgy ahogy a Barca ellen, most is a szív vitte el a srácokat és ezért nem tudok rájuk haragudni. persze jó az 1 pont, de győzni akartak. ez a -7 rohadt sok, (már most) tegnap eléggé ideges is voltam, de amit tavaly mákoltunk azt most szívjuk. egyensúly van, mint az erőben. patience you must have young blancos

  • Sragi

   May the force… Ja ez nem az 😀

   • majk

    minden…ez…az 😀

 • Sasu

  első félidőbe belenéztem, és hagytam a francba, ami mint látom utólag remek döntés volt. Játékunk teljesen ugyanaz lett, mint volt tavaly tavaszig, BBC erőltetése a teljesen kiszámítható ívelésekkel, csak most még Benzema sincs hozzá, aki, mint látható, mégiscsak elég fontos lenne. Továbbra is tartom, hogy ehhez a játékhoz nem jó Kroost ennyire mélyen tartani, ahogy Casemiro is csak foglalja a helyet középen, Isco számára meg kifejezett szenvedés ez a felállás. Ehhez jön még Carvajal botrányos formája, és az, hogy most szerencsénk sincs.
  Ha mindenáron ez a játék, akkor Lucas kell Isco helyett és ki a jobboldalra, Bale a balon, és Kázmér helyett meg Kovacic szvsz.

  • Jose

   Mintha a szerkesztői chat-et olvasnám. 🙂

 • Barna Lorincz

  Azt mondom, hogy a Real idén eladta azt a gólvágóját aki a múlt szezonban olyan sokat tett a bajnoki címért, aki ha kellett cserepadról, ha kellett kezdőként, bárhogy kapott szerepet, rá mindig lehetett számítani. És ez nem más mint Alvaro Morata. Ez a rossz üzlet sajnos a Realnak nagyon sokba fog idén kerülni. Mourinho szavaival élve, a legnehezebb olyan játékost találni, aki képes gólokat szerezni, ő tudott és mégis megváltak tőle. Nagyon sajnálom, hogy idén nem a Realt erősíti, Benzema idénre, véleményem szerint, nem lesz alkalmas “Real színtet” futbalozni.

  • Sasu

   nehéz lett volna megtartani, menni akart. Ha már Benzema be van betonozva a csapatba.

   • Barna Lorincz

    Ha több lehetőséget garantáltak volna, maradt volna. De a fociban nincs volna, ha …

    • Jose

     Zidane és Morata is korrekten kezelte ezt a dolgot. Más vizsgálati anyag kell, hogy legyen a tény: Zidane úgy gondolta, hogy nincs szüksége Mormotára.

     • Barna Lorincz

      Az szerintem nem volt korrekt Zidane részéről, hogy Morata negyede annyi pályán töltött idő alatt több gólt szerzett mint Benzin. A vizsgálatai anyagok, egyik a táblázat jelenlegi állása, a másik Morata Chelseaben szerzett idei góljainak száma, szemben idei Benzin góljainak száma a Realban.

     • Sragi

      Az tuti hogy Z a honfitársat favorizalta/favorizalja.

     • Barna Lorincz

      Igen, sőt … csak közben elszúrtak egy világklasszis befejezőt. És az öreg Benzinben nincs már jövőt igérő potenciál.

     • Sragi

      Pontosan. Persze nem garancia, hogy Morata vilagklasszissa nőtte volna ki magát nálunk, de ezt már nem tudjuk meg soha.

     • Barna Lorincz

      Tavaly mindent megtett, hogy a Real szakmai stáb lehetőséget adjon, talán világklasszis lehetett volna, de Benzemának tutira lefelé ível a pályája. Ennek tudatában ezt lépték …

     • Jose

      Az volt korrekt, hogy mindkettő őszinte volt egymással. 🙂

      Viszont Conte és ZZ játékrendszere nem ugyanaz, mást játszanak az ottani centerek, mint nálunk. CR eltiltása alatt és Benzin sérülése miatt biztosan játszott volna, de szezonra kiterjesztve nem jutott volna radikálisan több játékperchez nálunk.

     • Sragi

      Mondjuk mi szarul jártunk mindenhogyan 😀

     • Jose

      Vitathatatlan és nyáron is ezt gondoltuk. (Báááááár majk… 😀 )

     • Sragi

      😀 az mar egy másik love story

     • majk

      true *

     • Barna Lorincz

      Persze, de egy befejező csatárt elsősorban gólokban mérnek. Kiváncsi vagyok érkezik-e Lewa, vagy Aubameyang télen, mert qva szükség van vmelyikre.

     • Jose

      BL miatt kizárt, hogy jönnének.

     • Barna Lorincz

      BL ide vagy oda, ha Benzin nem muzsikál ahogy kell, valaki fog kelleni. Majd kiderül 🙂

     • Jose

      Ha vásárol Flo, akkor csak olyan játékost fog, akit regisztrálhat a BL-be. Véleményem szerint akkor fog, ha nem jönnek az eredmények és a sajtó nyomása miatt meghúzza ezt a lépést. Ha az eredmények jönnek, de Benzin szar lesz, akkor nem fog vásárolni.

     • Sragi

      Falcao kellett volna nyáron.. Tudom már leirtam 200x 😀

     • Barna Lorincz

      Nekem az esik rosszul, hogy facen láttam vmi Barca fantól, hogy az idei LaLigában Messinek több gólja van, mint a teljes Real keretnek. Ez fáj…

     • Sragi

      😀 kinek ne fájna.
      Barca hálás lehet, hogy egy ilyen klasszisuk van 🙂

     • Barna Lorincz

      Messi ide vagy oda, Szuperkupáig csapatként erősebbek voltunk, utána elkezdődött valami és most van 7 pont. Remélem jó útra térnek, de minél előbb.

     • elkesetthusvetinyul

      madridista kolléga tegnap még azt mondta a képre (naná, hogy elküldtem neki :)), hogy ez azért nem fair, mert hogy ti egy meccsel kevesebbet játszottatok. ma csak odajött az asztalomhoz, legyintett és annyit mondott hogy most már jogos
      ki ne lenne büszke arra hogy egy korszakos zseni játszik a csapatában?
      óóóó, mi lett volna ha nem Barcelonába, hanem Hihónba került volna… *-*

     • WT14

      Nem több, csak ugyanannyi, ha ettől jobb 😀

     • Barna Lorincz

      Ettől még ugyanúgy fáj 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Azt a hisztit amit lenyomtak a tavalyi szezonban, abból bőven az jön le, hogy ennél nekik 1000x jobban fájt az hogy dupláztunk, és BL címet védtünk, először a történelemben. Illetve azt se kell elfelejteni, hogy mindig az az értékesebb a szemükben, amiben épp Messi jobb. Ráadásul f*szság összehasonlítani embereket. Mindenkit magához képest hasonlítva van egyedül értelme. Miattam rúghat 1000 gólt is a Barca, abból 999-et Messi, ha nem ők nyerik a végén a bajnokságot, akkor nem sokat ér a gól.

      Engem már rég nem húz fel egy-egy bugyuta mém, kép, vagy kisarkított, kiragadott statisztika.

     • bacsi977

      Viszont Benzema algériai származású.

  • ptg

   Igazad van, egy kis kiegészítést engedj meg. Tegnap nem Moratán, vagy a hiányán, hanem CR7 beállásán és ezzel az eddigi játékfelfogás, hozzáállás megváltozásán múlt az eredmény. Mindenki görcsöen akarta igazolni, hogy CR hiánya elmúltával nyerőszéria kezdődik. Ehhez kellett az edzői, taktikai és összeállításbeli baklövés, a rossz reagálás az eredménytelen játékba beavatkozáskor, a középpálya kreativitásának megszüntetése, a védelem egységének és fegyelmezettségének megszűnése.

   • Brn

    Jogos amit írsz, de ki fogja idén a fontos, meccseket eldöntő gólokat (amire tegnap is szükség lett volna) termelni? Ronaldo teljesítménye márcsak a kora miatt is csökken, Benzema idei szezonban még nem győzőtt meg, a fiataloknak idő kell, sok a sérült, sok a meccsenkénti sárga, piros lapok, eltiltások száma. Valami egyelőre nem akar összeállni …

    • ptg

     A mai keret alapján a BBC – t választotta a vezetőség, háttérben Isco, Asensio és Mayoral. Ezzel csak az a baj, hogy húszdekás játékosokkal a beívelgetés nem műxik, a kreatív középpálya meg gólképes csatárok nélkül ér semmit. És edző felfogását sem ártana javítani,a döntésképességéhez meg esetleg nagyobb függetlenség, vagy valami továbbképzés szükségeltetne.

 • Krityó

  Most látom, Rajesh hogy eltalálta a felvezető címét: Magabiztos győzelmet kérünk! – és lőn, megkapták. A Betis magabiztosan nyert is. :DD

  Egyébként az eső meg a szél sokkal jobban idegesít, mint a meccs…

  • Jose

   Hajnali ötkor beledőltem a szélbe és megtartott. 😀

   • majk

    mennyire slim lehetsz!

    • Jose

     mázsa 20

  • Manócska

   Már én is megnyugodtam, de tegnap nagyon felhúztam magam ezen a meccsen. Még hajnali 1-kor sem tudtam elaludni emiatt. Többek között ezért is nem szeretem az ilyen késői kezdéseket.

   • Krityó

    Én szerencsésebb voltam, 3 percig morfondíroztam csak, aztán szunya. Túlléptem rajta…

 • Jose

  FYI
  A paypalt helyrepofozta norma. Normális.

 • carlos06

  Tavaly osz vegen irtam,h Zidane a szemunk elott tanulja az edzoi szakmat a vilag legjobb keretevel. A keret talan gyengebb a feszultseg csokkentese erdekeben,de igy meg tul nagy is a nyugalom. Szoval Zidane meg mindig tanul,de ezt tetezi,h motivacios probemakkal is megkell küzdenie,ami eddig az erossege volt. (Kicsit Carlo bukott szezonjara emlekeztet ez a nagy calma es a palyan levo fegyelmezetlenseg. )
  Folyamatos fejlodest vartam a csapattol mikor Zidane megerkezett, ami kicsit lassabb lett,de tavaly mar megvolt tavaszra az egyensuly,igy iden azt a celt tuztem ki,h javuljon a jatek minosege es legyen fele annyi rossz meccsunk,mint az elozo szezonban. Hamar eljott az ido,h ezen valtoztassak es mas elvarasokkal uljek le a fotelbe. A keret frissitesevel Zidane uj rendszere ennyi serultel most is lassan fog csak mukodni. Ugyh marad a csapat feltetlen tamogatasa es akárhogy beuvolteni a labdat a fotelbol a kapuba. Be kell valljam en is kicsit jollakottan szemlelem az esemenyeket a Tv elott, ugyh nekem is ossze kell kapnom magam,h megjojjon a csekk 😀
  A csapatnak fejlodnie kell, ehhez mindig ilyen nehezsegeken keresztul vezet az ut, ugyh azert optimista vagyok,csak az elkenyeztetett seggem a fotelban nem annyira turelmes.

  • ptg

   Igazad van, nem kellene ennyire pánikolni, volt ez már sokkal rosszabb is ( 2009. idehaza 2:6 a Barcától ), mégis azóta volt 3 BL és két bajnoki siker is. Vizsgáljuk ezt mai szemmel, már aludtunk rá egyet. Visszatért a világ egyik legjobb támadója 5 hét után, az egyébként is rá épített, az ő kiszolgálására épülő taktika nem használ a háttérbe szorítottak érvényesülésére. Emiatt az ehhez a taktikához alkalmazkodni nem tudó/akaró játékosoknak nem tudnak/akarnak helyet, teret adni/biztosítani. Ehhez jön még némi tanácstalan, vezetőségfüggő és enyhén nacionalista edző, egy a futballal, mint játékkal nem nagyon, csak a kasszával foglalkozó vezetőség, egy előző évi szerencse és mint a tegnapi beharanghoz is írtam, az új szerződéseikkel jóllakatott játékosok fegyelmezetlensége + edzői hibák sokasága. Ezzel talán már Madridban is tisztában lettek és végre foglalkoznak azzal is, ami a játékkal van összefüggésben, mert nem csak a mezek és a túra hozza a pénzt, hanem az eredményes, ne adj isten a szép játék is. Ehhez szükséges a gépies foci helyett a kreativitás és az eredményesség. Tegnapig ezek általában hiányoztak, csak a szoci ellen volt időnként látható. Ehhez először a fejekben, másodszor a sorok között, harmadszor a kispad és a háttérben kell rendet tenni. Hosszú még a bajnokság is, 33 forduló van hátra, van Copa, van BL, mielőbb rend lesz, annál hamarabb jönnek a sikerek.

  • ptg

   Valaki ezt eltüntette innen. Nem baj, van másik belőle, íme : “Igazad van, nem kellene ennyire pánikolni, volt ez már sokkal rosszabb is ( 2009. idehaza 2:6 a Barcától ), mégis azóta volt 3 BL és két bajnoki siker is. Vizsgáljuk ezt mai szemmel, már aludtunk rá egyet. Visszatért a világ egyik legjobb támadója 5 hét után, az egyébként is rá épített, az ő kiszolgálására épülő taktika nem használ a háttérbe szorítottak érvényesülésére. Emiatt az ehhez a taktikához alkalmazkodni nem tudó/akaró játékosoknak nem tudnak/akarnak helyet, teret adni/biztosítani, elég az elengedettekre gondolni. Ehhez jön még némi tanácstalan, vezetőségfüggő és enyhén nacionalista edző, egy a futballal, mint játékkal nem nagyon, csak a kasszával foglalkozó vezetőség, egy előző évi szerencse és mint a tegnapi beharanghoz is írtam, az új szerződéseikkel jóllakatott játékosok fegyelmezetlensége + edzői hibák sokasága. Ezzel talán már Madridban is tisztában lettek és végre foglalkoznak azzal is, ami a játékkal van összefüggésben, mert nem csak a mezek és a túra hozza a pénzt, hanem az eredményes, ne adj isten a szép játék is. Ehhez szükséges a gépies foci helyett a kreativitás és az eredményesség. Tegnapig ezek általában hiányoztak, csak a szoci ellen volt időnként látható. Ehhez először a fejekben, másodszor a sorok között, harmadszor a kispad és a háttérben kell rendet tenni. Hosszú még a bajnokság is, 33 forduló van hátra, van Copa, van BL, mielőbb rend lesz, annál hamarabb jönnek a sikerek.”

 • dzsonee

  Éjjel egykor értem haza tegnap/ma, úgyhogy még nem győztem visszaolvasni a kommenteket, így csak annyit szólnék hozzá: ZZ egy nagy csibész. Miután tavaly megnyerte a csapat a bajnokságot és a BL-t, zsinórban másodszor, idénre új célt tűzött ki: megviccelni a Madridi Merengues tippeldéjének a résztvevőit. Eddig tippeldegyilkos hazai meccsek voltak 🙂

  • Jose

   ugyanitt: TIPPELDE EREDMÉNYEI ELÉRHETŐEK! A mostani fordulót nem kis meglepetésre egy Barca-szurker nyerte! 🙂

   • dzsonee

    Látom a gálakézdőt és a vendéggólt sokan megelőlegeztük 🙂

   • dzsonee

    És azt is hogy lefelejtettem egy s betűt a nevemből 🙂 Azt el lehet valahogy érni, hogy dzonee és dzsonee eredményeit összesítsétek? Nem mintha egetrengető változások állnának be a listán 🙂

 • skory92

  Ramos volt, aki a gólvonalról mentett? Mert ha jól láttam a szar minőségű youtube vidin, akkor érthetetlen, hogy a végén miért kolbászol hátra, megszüntetve a gól előtti leshelyzetet. Kissé hektikus a teljesítménye. Ha nem ő volt, akkor meg nem hektikus, csak fáradt a végére.

  • Jose

   Nem… a remek meccset letudó Carvajal.
   Amúgy ki dobta be a labdát? Ó, hát Carvajal! 😀

   • skory92

    Ja értem. Köszi.

   • ptg

    Azt a bedobást Navas ütötte ki (mármint az ebből lett kapura lövést), Danikának csak a nézelődés jutott..

    • Jose

     igaz, kevertem – it is time to smell a little white dust!
     viszont a gólvonalról ő mentett

     • ptg

      az 5. percben

     • elkesetthusvetinyul

      pápaválasztás van már megint nálatok? 🙂

 • Resid

  ZZ: “Három hazai bajnoki ment le, két pontot gyűjtöttünk a lehetséges kilencből, de nyugodtnak kell maradnunk.”
  ÉÉÉn kurvár@ nyugodt vagyok, a picsáb@!!!

 • smatte

  2 alapvető problémánk a helyzetkihasználás és a szélső védőink harmatgyenge teljesítménye. Tegnap ezt még tetézte a középpályás védekezésünk hiánya (Casemiro folyamatosan úton volt…) és a tavalyi szerencsénk, valamint a “supersub” is hiánycikk jelenleg.
  Még a fentieket összeszedve is lehetett volna egy szoros győzelem, azonban most valahogy nem működik a csapat kohéziója. Az előszezonban lejátszott tétmeccsek sikeres utána erre talán senki sem számított.
  Zidane nyúzott fejét látva a meccs elején éreztem, hogy ez nagyon nehéz lesz. Pedig most neki kell összekapnia a csapatot…

 • Resid

  Paulo Dybala: „Nagyon keményen dolgozom, hogy kihozzam a maximumot a
  képességeimből. Ez a gyengébbik lábammal való gyakorlást is magában
  foglalja, a mai futballban ez nélkülözhetetlen. Ott van például
  Cristiano Ronaldo, aki gólok százait szerezte pályafutása során. Ez
  nagyban köszönhető annak, hogy habár jobblábas, de a bal lábával is
  kiválóan tud lőni, cselezni.”
  Nem is értem, miért nem Törpapát hozta fel példának?…

  • vaseger

   Két ok miatt: a kevésbé fontos, hogy Messi nem jó jobb lábbal, pláne az utóbbi két évben, a “nagy” sérülése óta
   a 2., fontosabb ok, hogy SPORT SZORGALOM szempontjából, CR sokkal jobb példa

  • dracox

   Mert szeretne a Real mezében játszani 😀

 • Maverick

  A munka miatt ezek a 22-kor kezdődő meccsek nekem nagyon nem fekszenek, így sajnos megint csak a bővített összefoglalót láttam, amiből kb. annyi jön le felületesen, hogy helyzetkihasználás+Betis kapus+pánik mintha kieséses meccs lenne=vereség. Elég sokkoló a vasárnapi remek győzelem után.

  Ha az eddigi meccseinket csoportba rendezve a Barca-Barca-Soci vs. tavaly hulladék Valencia-Levante-Betis tengelyen gondolkozunk, akkor nehéz nem észrevenni a korrelációt, és arra a következtetésre jutni, hogy “fejben nem voltunk ott”… mert a “maradékot” úgyis ledaráljuk, úgyis lesz még egy helyzet, egy tizi, egy kipattanó, egy bármi. Ez nem tudatos, talán nem is ezt sugallja a játék képe (pl. a Levante ellen nem éreztem ezt igazán), de valahol ott motoszkálhat a srácokban mélyen, BL trófeákkal a vitrinben. Mert az úgynevezett “nagy” meccseken eddig minden klappolt, és aligha Zidane kérte az eme gyors reakcióban kiemelt káoszt a srácoktól… Remélem azért nem tolunk egy liverpooli szezont idén, még korai talán pánikba esni.

 • Szunyi

  Valahogy éreztem, hogy ez lesz a vége, legyen akármekkora közhely, de a sok kihagyott ziccer megbosszulja magát… A 80. perctől kezdve a videón látható káosz jellemezte a real védekezését, el is fáradtak srácok, összevissza helyezkedtek és rohangáltak. Elsőre még megmentett minket a partjelző (az is hasonlóan orbitális védelmi fegyelmezetlenség után született), de végül a csapat elnyerte méltó büntetését.

 • Sragi

  Szerintem csak altatunk 🙂

  • dzsonee

   Akkor azért vannak ilyen későn a meccsek 🙂

  • Manócska

   Csak nehogy túl sokáig altassunk, mert a végén még mi alszunk be. 🙂

   • Sragi

    Már megtörtent 😀

 • ofrnkie

  én már csak röhögtem, amikor bekaptuk a gólt, mert annyira törvényszerű volt, egyszerűen a sors ilyen volt, ilyen, ilyen lesz.
  a kezdési időponthoz: én örültem a kései kezdésnek, különben nem tudtam volna megnézni a meccset, nekem a 12:00 és a 13:00-ás kezdés a halálom, a kedvencem meg a 20:45.

  én nem tudom, mi hiányzik, egyszerűen annyira nem koncentrál a csapat a La Liga kezdete óta (a szuperkupák több, mint biztatóak voltak az esetleges idei dominancia szempontjából).
  Leginkább talán Morata vagyishát egy csatár-csatár. meg a szerencse, tavaly beakadtak a dolgok, idén nem. és még azt sem lehet mondani, hogy kifejezetten hulladék a játék, mint a BBC-dominancia idején tavaly ősszel-márciusig. De ezek az iskolás hibák nem tudom, milyen puttonyból kerültek ki, de gyorsan el kéne zárni.

 • bobherceg_3312

  NSO:
  “QUIQUE SETIÉN, ZIDANE MUMUSA
  A Betis 58 esztendős vezetőedzője az előző szezonban még a Las Palmas sikereiért dolgozott. A La Liga legutóbbi kiírásában hazai pályán és idegenben is döntetlent ért el csapatával a Real Madrid ellen, a Betis trénereként pedig három pontot szerzett a Santiago Bernabéuban. Nyugodtan kijelenthető, ő Zinédine Zidane Realjának mumusa – igaz, amikor először találkozott Zidane-nal ellenfélként, a Real 2–1-re nyert Gran Canarián, tehát a mérlege 1–2–1 Zidane ellen a bajnokságban. Azért így sem rossz…”

  • majk

   az ilyen amúgy nem zavarna, ha egyébként nem lennének gyengék, meg nem küzdenének a kiesés ellen majd a végén. arról nem is beszélve, hogy undorítóan húzták az időt, meg úgy fociztak mintha az életük múlna rajta. 1 hónapja lefeküdtek a Barcának. nem mondom h nekünk is feküdjenek le, de ez meg a ló másik oldala. most majd jön 5 vereség, de elégedetten bólogatnak, hogy bezzeg a Real ellen! nem mentesíti ez a csapatot, pont ezért érdemeltek volna meg egy kurvanagy kitömést, de mégis csak bassza a csőröm egy kicsit ez.

   • ptg

    Azért a taktikai fegyelmet nem lenne rossz átvenni ettől a “gyenge” csapattól, úgy az edzőnek, mint a játékosoknak is. Vagy csak a mellényt kellett volna kicsit szűkebbre méretezni mindenkinek. + munka és alkalmazkodás az épp aktuális ellenfélhez. Ez sem ártana.

    • Sasu

     bántóan egyszerű taktikánk volt, ezt egy középszerű edző is képes lekövetni, jó szélesen beállnak védekezni, CR-rel mindig megy valaki és kész. Pont az volt a jó pl. a Juventus elleni meccsen a csapattól, hogy tudott a szélen és középen is veszélyes támadásokat felépíteni, ezért nem tudott a védekező fél bemelegedni a buszozásba. Amúgy abban van valami, hogy a Barcának gyakran lefekszenek az ilyen csapatok.

    • majk

     a munkával szerintem nincsen gond. az ellenfélhez való alkalmazkodás már egy másik kérdés. a mellény is biztos benne van. tény,látszik,egyértelmű, hogy Zidane a kis csapatok ellen nem készül különösebb taktikával, menjünk fel és daráljuk be őket. ez aztán ha valaki készül ellenünk akkor kurvára nem működik. persze legtöbbször így is jön egy egyéni villanás és behúzzuk, kivéve most, amikor böjtöljük a mákot : ] de nem erre irányult a HSZ-em. hanem arra, hogy akkor miért nem készül így minden meccsre? miért kell csak ellenünk készülni? azért mert bajnoki címvédők vagyunk? sztem ez hülyeség. nem lenne érdemesebb több meccset nyerni a saját kávéházukba? illetve ha már ennyire készül, akkor a Barca ellen miért nem készül? mert nem készül. az elmúlt 10 Barca-Betisből van 8 katalán győzelem és 2 db X (idegenben)

     • WT14

      Azért ne essünk már át a ló másik oldalára. Tény, az időhúzás hányingerkeltő volt, de alap hogy ezt csinálták, minden kiscsapat ezt csinálta volna a helyükben. A sporinak kellett volna a buzifejű Adánt helyrerakni a 25. perc körül egy sárgával, onnantól tuti nyertünk volna 5 tiszta játékpercet a hátralévő időre. A Betis előtte is 4-ből 2-őt nyert, szóval valószínűleg nem csak ellenünk készültek.
      A mi csapatunk tájékán van kurvanagy gond, hogy ezt így ki tudták húzni. Igazából csak ki kellett fejelgetniük meg rugdosniuk a labdákat 90 percen keresztül, mert semmi,de semmi váratlant nem húztunk. Kb. olyan ez, mint amikor a gép ellen játszol egy RTS-t, és az ellenfél mindig ugyanúgy, ugyanolyan erővel, ugyanolyan irányból támad, neked meg nincs más dolgod, mint földobni a szükséges helyre 2-3 őrtornyot, néha javítgatni őket, és a védekezés meg is van oldva. Ezt a tegnapi mutatványt lehet hogy bármelyik kiscsapat meg tudta volna csinálni, mert hiszen egy spanyol első osztályban mindenhol képesek a védők kifejelni egy hozzájuk tartó beadást, és ugyanígy bele is tudnak bikázni a labdába, ha épp arra van szükség. Extra védés a kapustól is egyedül Bale sarkazásánál volt, a többit bármelyik LaLi kapus kiszedte volna. A Barcának nem lefekszenek, hanem ők olyan támadásokat építenek, amiben van váratlan faktor, és a védők nem tudják lekövetni. Ezt persze 90%-ban Messinek köszönhetik, nélküle ugyanaz a kalap szar lenne ott is, vagy még rosszabb, mert ők nem játszanának beadásokra sem. Nálunk viszont nincs Messi, így marad a kiszámítható sablon a beadásokkal, amit 100x könnyebben megold bármilyen védelem, mint a gyors beindulásokat és ritmusváltásokat.

     • szolnocskai

      .Mennyire igaz gondolatok!
      Nemcsak erre a meccsre vonatkozóan, hanem általában a Real játékstílusára.
      Stílus van. Láttuk. Játék nincs. Láttuk. Sokszor.

     • Sragi

      Egyébként tavaly azért volt már stílus is. méghozzá Bale sérülése után. Főleg tavaszra ,mert volt ,hogy még januárban is ment az ívelgetés 😀

     • majk

      a hasonlat is tetszik, úgyhogy kapsz egy felfelenyilat

   • divatdrukker

    A Soci meg nektek fekszik le 10 ből kilencszer ellenünk meg meghalnak a pályán. Az időhúzásra/fetrengésre meg csak annyit tudok mondni, hogy pontosan ezt csinálta minden egyes csapat tavaly a Barca ellen. A Malagánál csúcsosodott ez ki, ahol Kameni egy meccsen minimum 20 percet elbabrált a kirúgásokkal, érdekelt valakit?

    • Jose

     Akkor titeket.
     Most minket.

     (vagy másképp: azokat, akik elszenvedik ezt)

    • majk

     ez igaz. arról pedig nem tudnék elfogulatlanul nyilatkozni, hogy kinek többet/kevesebbet teszik ezt a kis csapatok. viszont hovatartozástól függetlenül nem értem meg magát a jelenséget

 • iKos

  “Manager mode on.

  Ki mit szólna Alexis Sanchez érkezéséhez?

  Ugye a szezon végén lejár a szerződése, és a hírek szerint nem áll szándékában hosszabbítani. Két út lehetne. Az egyik szerint megpróbálni télen elhozni, egy 30 m euró (tipp) körüli összegért elengedné szerintem a papa is, a bl-be nevezhetnénk, azonnali upgrade lenne, ismeri a ligát, technikailag képzett, képes lehet Benzema posztján is játszani. Vagy, ha akkor nem jönne össze, akkor nyáron ingyé’, ami azért elég nagy steal lenne. Nyilván utóbbi verziónál, komolyabb fizetési igénnyel lehet kalkulálni, de szerintem ha Bale idén nem hoz kiugró szezont, megválik tőle a klub, így valójában nem borulna fel a bérstruktúra sem.

  A barcás múlt se zavarna esetében, mert nem katalán nevelés, barcás időszakából nem rémlik olyan sportszerűtlenség, tett, ami megbocsáthatatlan lenne, mégse közvetlenül tőlük jönne, ráadásul valószínűleg dolgozhat elég dac nála a korábbi munkaadójával szemben, mert ha jól rémlik, mégiscsak inkább ők ‘tanácsolták el’.

  Amit végülis mondani akarok, h én lecserélném a walesit a lábfetisiszta chileire.

  (Bale nonkonformitásával kapcsolatban pedig egyre több hír lát napvilágot, egyre inkább kezd ‘mainstreammé’ válni, előbb-utóbb a klub szakmai vezetőinek is fel fog tűnni. Nekem kezd vele kapcsolatban egyre inkább olyan érzésem lenni -végre-, h vagy idén megmutatja, vagy a spanyol pályafutása akko’ ennyi volt.

  “”Zidane’s playing with more rounded, artisanal footballers. Gareth Bale isn’t that kind of player. He can sometimes look like a spare part. If this kind of total football carries on into this season, it could well be that Bale thinks, ‘I don’t think I’m comfortable with this.’ He might think he wants to go back to the UK to the Premier League.”

  “That is a theme Santiago Segurola, a columnist with Diario AS, picks up on too: “He’s a very particular, peculiar player—very British in a Latin world with its different ways. He doesn’t have a feeling for the game. He doesn’t have vision or an understanding of space. He can’t find solutions in small spaces.”

  http://bleacherreport.com/articles/2733132-gareth-bale-at-a-crossroads-in-his-real-madrid-career

  • ofrnkie

   nájsz. mármint én Mbappét akartam, de az irreális. Werner jónak tűnik. Lewáról is cikkez a bulvár. Alexis meg full jó, de nem tudom, mennyire hozna újat a csapatba a mostani játékosokhoz képest.

   nekem az lenne a jackpot, ha a sejk nyáron kivásárolná Messit, és így az FFP miatt és a csapaton belüli problémák miatt olcsóbban elpasszolná ide Neymart. bár az sem oldaná meg a csatármizériát.

   • dracox

    Azzal a lépéssel felülmúlná az idei átigazolási mizériát… Sokan láttunk már karón varjút ugyebár.. 🙂

    • ofrnkie

     az átigazolási mizéria-vonaton nincsen fék

   • dzsonee

    Csak Neymart ne, ne ijesztgess 🙂

    • WT14

     Azért azt megnézném hogy CR-től akarja elvenni a tizenegyest 😀

     • dzsonee

      CR Cavanival ellentétben tudja hogy mi hat Neymarra – összekócolná a haját!

     • WT14

      De félő, hogy akkor Neymar is összekócolná az övét, azt pedig már nem bírná el a csapat 😀

     • dzsonee

      CRnek a haja is olyan kemeny, hogy beletorne Neymar ujja 🙂

     • dracox

      Cr-hez oda se merne menni :D… Marcelo is elküldené a Picsába Neymart nem hogy odaadá még neki a lasztit..

    • ofrnkie

     Focitudás alapján top.

   • Cornelius Scipio Africanus

    De majd pont egy olyan ember kéne a Realba mint Neymar. A tudását nem akarom elvenni, de nem örülnék a személyisége miatt, ha valaha is csatlakozna. Ha már csak a PSG-ből lehetne választani akkor Mbappét választanám. Fiatal, benne van a potenciál. De szerintem maximum Bale-t cseréljük le nyáron, akkor is ha bukó lesz ez az év. Ebben biztos vagyok. Mire a komplett BBC kikopik a csapatból, addig eltelik 3-4 szezon, ebben is biztos vagyok.

  • tib1978

   Jöhet, de Lewa is megfelel, vagy inkább Bellotti.

  • johnglade

   “He doesn’t have vision or an understanding of space.”

   Bale védelmében: ez a mondat úgy bullshit ahogy van.

  • ballabjobb

   Én nagyon örültem volna Sáncheznek még a Barca előtt, de szeretem azt hinni, hogy van még súlya a döntéseknek a labdarúgásban is. Nem gyűlölöm vagy utálom a Barcelonát, de szeretem tisztelni azokat a játékosokat, akik ezt kiérdemlik. Sánchez ne igazoljon ide, menjen csak a Milanba vagy mittomén, de ide nem kell. Ráadásul ahogy Bale, úgy szerintem ő sem lenne teljesen beilleszthető a játékrendszerbe. Gyors, agilis, technikás, de alacsony és fizikálisan sem domináns. Ha csatárnak hozunk valakit középre, akkor a legklasszikusabb csatárok közül válogassunk és az én szívem vágya Lewandowski lenne erre a posztra. A pályán mutatott magatartásbeli különbségekről már nem is írnék..

   • ballabjobb

    még mielőtt: Bale más miatt nem illik a csapatjátékba.

 • dzsonee

  Mivel már talán több is le lett írva mint amit érdemel jelenleg a csapat, nekem nem maradt más, mint…kattintani a reklámra.

 • ReAlantos

  Új poszt! A tényleges összefoglaló. Sicc oda!

 • Jose

  Benzema, Marcelo, Theo, Vallejo, Kovacic… és a hírek szerint a képen szereplő Alibi Játékos sem lesz elérhető a holnapi meccsen, miután ma nem tudott edzeni. https://uploads.disquscdn.com/images/3f569556ca5f5a1d107324fb449ae1e77b4ddff6c4e2eb40c7ad237709f6f1ed.jpg