Magabiztos győzelmet kérünk!

A LaLi 5. fordulójában a Betist fogadjuk (TV: Sport1). Rendhagyó Beharang következik. Ha követitek a blogot, esetleg olvassátok is a kommenteket (érdemes!), akkor megjelenik a jelenet lelki szemeitek előtt. Ha csak mostanában csatlakoztatok, és/vagy nem olvastok kommenteket, akkor elég annyi infó, hogy egyik szerkesztőnk talán (ez egy nagyon erős talán) illegális munkaerő-alkalmazást gyakorol. 

***

Függöny fel

***

Jose: Ok, mit kell tudni? 

Rajesh: Figo posztolt egy videót, hogy hamarosan újra kezdődik az indiai futsal-bajnokság.

 

Jose: Nem semmi, ahogy kondiban tartja magát Luìs. Nem tudtok valami rokont megkérni, hogy mentse le a meccseit, és tolja át nekem?

Jamal: Unokatesóm, Achyuta meg tudja oldani, de miért érdekli Gazdát a rokonom játéka?

Rajesh: Jamal, ne b*szd el a mai kaja adagot is, Visnura kérlek!

Jamal: De csak válaszoltam a Gazda kérdés…

Jose: Szedd össze magad, Jamal! Figo meccseire vagyok kíváncsi, de hagyjuk most. Van valami új infó Theo vállsérüléséről?

Jamal: A legfrissebb hírek szerint valami gond csak van azzal a vállal. Residet kell megkérdezni, hogy mire számíthatunk ezzel a sérüléssel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy sérült-listára került. Ám Marcelo került volna vissza a kezdőbe egyébként is, nem?

Jose: Igen, pedig nem lenne rossz, ha újra játékperchez jutna Theo. Jól tolta San Sebastianban, nem sok panasz lehet rá. De ez már így alakult, szóval Marci kezd. Vele is igaz, ami Theóval igaz lenne: ezt a Betist minimum három góllal verni fogja a csapat. Csak azt mondjátok el nekem, hogy mivel támasszam alá ezt az olvasóink felé.

Rajesh: Azon túl, hogy a Betis rossz csapat? Írja meg, Gazda, hogy a csapatrészek között nagy a távolság, lassú az átrendeződés labdavesztés után védekezésbe, óriási helyek vannak a játékosok között.

Jamal: Írtam viber-üzenetet az unokatesómnak. Már válaszolt is, nagyon örül, hogy Európában is felfigyeltek a játékára.

Jose: 

Rajesh: … Hülye!

Jamal: Ezt megjegyzem! A családomat ne sértegesd! Az unokatesóm állatorvosnak tanult, szóval nem hülye!

Rajesh: 

Jose: Ez… Nehéz… Lesz… Ismét… Anyway, Jamal, mit tudsz elmondani a Betisről, ami hasznos nekünk?

Jamal: A spanyol Fradi! NE! GAZDA, NE ÜSS! …. Bocsánat! Szóval támadásban az idei Betis szinte csak a vonalak mellett játszik és beadásokra gyúr. Igaz, előnyben akár a földön is végig viszik a kontrát, mert nem rossz játékosok alkotják a csapatot, viszont Setién keze alatt még nem állt össze a játék. Valahol a 12-16. hely közé várom őket. Joaquin nagyjából és egészében csatárt játszik. Mi lenne, ha ő és Ronaldo lenne a nyitóképen? Mindkettő szélső volt, most meg csatárként játszanak. A Depor ellen vert is kettőt Joaquin, egyet a már említett beadások egyikéből, a másikat meg a meccs hajrájában, amikor nagyon jött a Depor az egyenlítésért, akkor kontrából. Keresik a fizikai párharcokat védekezésben.

Jose: Ilyenkor mindig arra jutok, hogy nem verlek agyon. Mert ilyenekre is képes vagy. Ez jó, majd beleírom a Beharangba.

Rajesh: Szerintem Ronaldo visszatérésével mi is a beadásokat fogjuk gyakorolni. Viszont Adan bizonytalan a távoli lövéseknél, érdemes lenne többször próbálkozni ezzel Modricnak és a többieknek. Ami még fontos, hogy ellenünk biztosan jobban figyelnek majd a védekezésre, nem lesz 13-16 méteres hézag a védősor és a középpálya között, mint az eddigi meccseiken.

Jose: Jamal, van valami, amit be tudunk illeszteni a posztba, hogy így támad a… spanyol Fradi?

Jamal: Persze, egy pillanatot kérek, mindjárt.

Rajesh: Most, hogy Ronaldo játszani fog, Gazda szerint ki fog kispadra kerülni? Bale? Isco? Asensio?

Jose: Nem Tippeldézek, Rajesh.

Rajesh: És tippeldén kívül?

Jose: Asensio. Ő kapja a kispadot. De azt se tartom lehetetlennek, hogy Isco és Asensio is kispados lesz. Kroos és Lucas pedig játszani fog.

Rajesh: Ez nagyon 433-nak hangzik.

Jose: Elsőre igen. De Bale a Sociedad ellen meglepett a fegyelmezettségével, mert bár kevés sikerrel, de a vonalak mellett tartózkodott. Tehát lehet ez egy olyan rendszer, ahol Lucas a jobb, Bale a bal oldalon szerepel és segít be védekezésbe. Támadásban meg úgy is agyig fel lesz tolva a csapat, nincs értelme telefonszámokkal bajlódni.

Rajesh: Igaz, támadásban az a fontos, hogy…

Jose: Jamal!!!

Jamal: Azonnal, mostanában sok videót néztem tehenészetekről  és azokat kell átpörgetni, de meg lesz!

Jose: Folytasd, Rajesh!

Rajesh: Annyi a lényeg, hogy jóval gyengébb, de legalább szervezetlen csapat lesz a Betis, akik – mint számos más csapat ellenünk – bunkerből akarnak majd kontrázni. Lehetetlen, hogy nyerjenek, de ismerve a királyi védelmet, azért gólt fognak szerezni a vendégek.

Jose: Ez egyértelmű. Bár egy clean sheet jól jönne Navas önbizalmának. Sőt, ha a padon találná magát akár Nacho, akár Achraf ellenében Carvajal, az se lenne rossz.

Rajesh: Vagy ha egy biztos vezetés birtokában meglepően korán lecserélné őt Zidane.

Jose: Igen, ez is jó lenne, bár ZZ meg a korai cserék… csak ha sérülés miatt kell. Várj. Jamal, hol tartunk?

Jamal: El se indultunk, hát hogyhogy hol tartunk?

Jose: A BETIS-VIDEÓVAL, TE SZOMORÚ SZEMŰ KANTEHÉN!

Rajesh (suttogva): Megkaphatom ma Jamal kajaadagját?

Jose: Jamal, kérlek, vedd figyelembe, hogy ebben a pincében nem érvényesek az ENSZ, a NATO iránymutatásai, szerződései és az egyetemes emberi jogok intézménye. Mutasd a videókat!

Jamal: Itt vannak. Elég sok beadást láthatunk majd.

 

 

Rajesh: Statisztika kell?

Jose: Persze.

Jamal: Kikaptak a Barcától, nyertek a Celta ellen, kikaptak a Villarrealtól, nyertek a Depor ellen. Szerintem most ki fognak kapni. A keretük értéke majdnem 77M angol font. Legértékesebb játékosuk Ryad Boudebouz, 9M fonttal.

Jose: Hogy lehet valakinek ilyen neve???

Rajesh: Anyám húgát Naveenachandrának hívják. Mondjam a családnevét?

Jose: Nem, nem kaphatod meg Jamal kajaadagját.

Jamal: TE SZENT TEHÉNSZAR, RAJESH! Elkérted az adagomat?

Rajesh: Mujhe kshama karen, Jamal.

Jose: He?

Jamal: He?

Rajesh: Jamal, te Indiában születtél?

Jamal: Nem, igazából Bangladesben, Csittagongban.

Rajesh: Akkor ezért nem érted, amit mo…

Jose: Na fejezzétek be, de ritka határozottan!

Jamal: Ott tartottam, hogy ki a legértékesebb játékos. Rajta és Joaquinon kívül érdemes figyelni még Tellóra, bár ő tipikusan az a játékos, aki bátrabb, mint amennyire képzett. Felvállalja a párharcokat és gyakran elveszti őket. Lő távolról – távolra. Viszont lelkes. Más nincs, aki szót érdemelne.

Rajesh: De, van. Javi Garcia, aki majdnem beverekedte magát a kezdőbe Habfehérben, végül a Benficánál találta meg a számításait. De aztán a Cityben ketté is tört a karriere, mert onnan a Zenithez igazolt, onnan pedig a Betishez. Joel Campbell lenne még, akit megemlíthetne a Gazda a Beharangban, de ő sérült, júliusban operálták a térdét.

Jamal: Idén 110 éves a Betis.

Jose: Ez tiszteletre méltó, de nem igazán érdekel a meccs előtt. Fontosabbnak tartom, hogy erődemonstrációt mutassanak be a mieink. Zidane helyében a középpályától felfele nem rotálnék. Kroos, Modric, Kázmér, Bale, Isco, Ronaldo. Béla a vonal mellé rendelve, onnan esetleg befuthat a kapu elé. Áh… nehéz Zidane gondolatait kitalálni. Például azt sem tartom lehetetlennek, hogy Modric helyett Ceballos kap lehetőséget volt csapata ellen. 

Jamal: De ha mégis érdekel a Betis története, itt egy remek cikk a La Liga Locáról.

Jose: Rendben, elolvasom, amint megnyerjük a 13. BL-címünket. A statisztika mit mond a két csapat párharcáról a Bernabeuban?

Rajesh: Legutóbb 1998-ban nyert a Betis vendégként.

Jose: Akkor van bármi okunk pontvesztést vizionálni?

Jamal: Nincs.

Rajesh: Nincs.

Jose: Ez jól hangzik, de hogy írok ebből Beharangozót? Ismét egy tükörsima meccsnek nézünk elébe, ahol a csapat tanulva a két hazai döntetlenből, ráadásul egy gólra éhes Ronaldóval a sorában találkozik egy pocsékul védekező, alapjátéknak a kontrát használó csapattal. Nem tudom, hogy lesz ebből poszt.

Jamal: Emlékeztetni lehet azért az Olvasókat, hogy márciusban nehéz szüléssel lett meg a három pont. Mutassam?

Jose: Igen, az éberség sosem árt!

Jamal: Itt is van.

 

Jose: Köszönöm. Ez zárásnak megteszi. Megyek, eszem valamit, és kitalálom, milyen formája legyen a Beharangnak.

***

4 órával később…

***

Jamal: Rajesh, szerinted hoz kaját nekünk is?

***

Függöny

***


Sultan, Norma, Zizou, ReAlantos és Raulitás kiegészítése: Bizonyos egészségügyben dolgozó szakemberek szerint a drog rossz. Ezt vegyétek figyelembe. 


TIPPELDE!

A tippeket szerda 20:30-ig lehet leadni!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!