Meglepetésgyőzelem

Zidane és csapata úgy gondolta, hogy visszaveti a pesszimista MM adminok arcát, és felküldte csapatát nyerni, mindannyiunk legnagyobb örömére. Okos felállással és taktikával kihúzta a Socik méregfogát (nem a magyar nyugdíjasokét, nekik már semmilyen nincs), és megnyerette a meccset a csapattal. Nézzük mi történt.

A mester úgy küldte fel csapatát, hogy összesen egy ember találta el a kezdőt (nagyon hajt az ajándékra. Lehet kéne neki szólni, hogy Rajesh könnyeiből készült parfüm lesz a fődíj). Keylor, Dani, Rapha, Sergio, Theo, Carlos, Luka, Francisco, Marco, Borja, Gareth volt a felállás 4-3-3-ban ábrázolva. Ez később transzformálódott hol 4-5-1-gyé, hol 4-4-2-vé, ahogy épp a helyzet hozta. Az ellen is 4-3-3-ként rajzolta a sort. Érdekes módon Eusebio nem villámléptű szélsőket, hanem a Canales-Januzaj párost rakta José mellé, akik inkább a labdabirtoklásban és a kis területen való játékban tudnak érvényesülni. A középpályán a Xabi Alonso- Illaramendi páros kezdett Vuvuzelával. (Az öreget félidőben Xabi Prieto váltotta, és ezzel együtt négy cseréjük volt, nem tudom miért.) A védelemben a fiatal Llorente-Elustondo páros kezdett, bal oldalukon Rodriguessel, aki később 3 (majdnem 4) gólban is benne volt.

A meccs elején a mezőnyben folyt a játék, és nálunk volt többet a labda. A meccs egészére elmondható, hogy a támadók közül Mayoral volt középen, illetve Bale is betévedt oda a jobb oldalról gyakran. Asensio és Isco bejátszották a pályát, visszaléptek labdákért a félpályáig is. Kroos szerepét hol Isco, hol Modric vette át, kevesebb sikerrel (erről még később). A 19. percben jött a menetrendszerű gól a csatárunktól. Egy középről kivágott labdát Mayoral szedett össze, majd Case adta be Ramosnak. Őt ollókísérlet közben lebirkózták (vajon megadta volna a spori a tizit, ha nincs gól?), amiből a lecsorgót az ifjú spanyol rúgta be. Szemfüles volt, na. Kicsit a gól Raúlra emlékeztetett, nem véletlenül. Itt kell megkövetnem a fiút, ugyanis a beharangban azt írtam, hogy nem kell számolni vele. De, kell. Egyébként ez volt az első kaput eltaláló lövése a szezonban.

 

A gól után feljebb jött az ellen, és sikerük is lett. Egy védelem körül körbepasszolt labdával futottak el jobboldalt, a hosszúra jövő labdát pedig Rodrigues fejezte be kapásból. A két ágú műbránert a gólért a Navas-Carvajal páros kapja. Carvajal akkora helyett hagyott a baszk fiúnak, amekkorát egy Zámbó Árpy koncert résztvevői 100x megtöltenének (csak valahonnan kell szerezni 100 Árpyt). Keylor pedig gyönyörűen bemutatta azt a lepkét, amit a beharangban Rulli kapcsán említettem meg.

 

Az egyenlítés után újra mi kerültünk fölénybe (miután szerencsétlen kameramann lábát bedarálta egy ledőlő kerítés). Casemirónak lett egy nagy helyzete egy beadás után, amit sikeresen a kapusba fejelt. Aztán jött majdnem ugyanez ismét, csak most Rodrigues a kapufára lőtte a ziccert. Megint Dani b@szta el, most egyedül neki jár a fallikus tárgy. Aztán a kontrából Borja indult, futott, átvert egy védőt, majd a középre lőtt labdát Rodrigues lőtte a saját kapujába. Rodrigues:Madrid:Sociedad 2:1:0.

 

A félidőben már semmi érdekes nem történt, így ugorjunk a másodikra. Itt se sok minden. Meddő mezőnyjáték, néha egy-egy helyzet. A hatvanadik percben a kontyos indult meg (nem a magyar nyugdíjasok), Isco utánarúgta a lasztit, Bélus meg lefutotta a védőt, és átemelte a kapust. A nyolc másodperc alatt durván 73 métert futott, ami 32,85 km/h-s átlagot jelent. Nice job. Ezzel a hatodik gólját rúgta az Anoetában vendégként, amivel abszolút csúcstartó a liga történetében.

 

A meccs hajrájában elvettek egy lesgólt Asensiótól (jogosan, Bale lese aktívvá vált azzal, hogy nekiment a Sociedad védője, és emiatt lelassult). Beállt még Lucas, Ceballos és Nacho. És ennyi volt a meccs.

Pár emberre külön is kitérnék (igazából majdnem mindenkire, de azt hosszabb lett volna leírni és hülyébben hangzott volna). Theo állat volt. Fizikális, gyors, tisztán szerel, és képes támadni is. Ő lehet a következő világ legjobb balhátvédje, és Marcelo személyében tökéletes mentort kapott. A középhátvédeink idén először nem hibáztak nagyot, Varane érettsége jól kiegészíti Ramos hebrencs tini lelkét. Daninak volt egy nagyon szép szerelése a végén, de a két hiba miatt a nénikéje térgyekalácsát. Bale-t villamosítani kell, és kell rá egy áramszedő, mint a trolikra, hogy maradjon szélen többet, mert ott hasznosabb, de a gólja miatt neki is jár a buksisimi. Majonézen (José után szabadon) jó volt látni a küzdést, az akarást. Már ezzel megnyert volna, de azért a gól-gólpassz is jöhet még.

Zárásként foglalkozzunk még a középpályásokkal. Nevezetesen Kroosszal, Lukával és Iscóval, Illarramendivel és Xabi Alonsóval (az igazival). Xabi a Mou-féle Real talán legfontosabb játékosa volt. Igazi registaként megteremtette a kapcsolatot a középpálya és a védelem, illetve a középpálya és a támadósor között. Támadás közben sokszor belépett a középhátvédek közé, és onnan diktálta a csapata tempóját. Viszonyítási pont volt a pályán mind támadásban, mind védekezésben. A társaknak elég volt megnézni, hogy hol vannak hozzá képest, és ha nagyjából ott, mint tréningen, akkor oké. Mert Xabi apó mindig ott volt, ahol kellett lennie. Illarra pont ugyanezt csinálja a Sociedadban. És Zidane is tudta ezt, ezért készült rá. Ahogy visszanéztem a meccset, azt láttam, hogy a 3-as csíkos mezű srác mellett mindig van egy fekete. Leggyakrabban Mayoral vagy Modric, de előfordult Case, Isco és Bale is. Sokszor egészen az ellenfél tizenhatosáig követték a baszk fiút. Ezzel Zidane kivette az ellenfél motorját és eszét támadásban, más pedig nem tudott előlépni helyette, és a Sociedadnak nem is volt kidolgozott akcióból helyzete, többnyire csak meddő labdajáratás folyt náluk.

Illarrát egy ember szorosan követi, miközben a másik zárja a passzsávokat a védő elől.

Case barátot szerez

Ami a mi csapatunkat illeti, az Ancelotti alatt beállt stílus- és formációváltásnak Illarra esett áldozatul. A 4231-ről 433-ra történő átállással eltűnt a helye a csapatból, és részben ez vezethetett a távozásához. Helyette érkezett Kroos, akinek hasonló a feladata, de egy sorral följebb. Nem registát játszik, hanem egy szimpla irányító középpályást (deep lying playmaker), aki fazont szab csapatának, de előrébb, mint azt a regista teszi. De ő is viszonyítási pont a többieknek a pályán. A tegnapi meccsen Modric és Isco feladata lett volna a pótlása, de csak többé-kevésbé sikerült. Támadás közben nem volt annyira érezhető a hiánya, hiszen Isco kiválóan képes szervezni a játékot, bár a kapuhoz közelebb, mint a germán teszi. Ezért Modric is több szervezőfeladatot kapott, ami miatt kevesebb megindulást láthattunk tőle támadásban, viszont stabilitást adott a csapatnak. Védekezésben azonban kijött, hogy Isco nem Kroos. A Sociedad többször rohant át a középpályánkon, és én ezt Kroos hiányának tudom be, aki más szintet képvisel ebben, mint Disco. De összességében Zidane az egyik legjobb megoldást választotta az alibista pótlására (a másik opció Ceballos lett volna, de ilyen fontos pozícióban idő kell a mester bizalmának a megnyerésére és a rendszer megismerésére).

Lélektanilag fontos győzelmet aratott a csapat, Zidane újra bizonyította, hogy taktikailag is érett edző (még ha néha el is benzemázza a taktikát), a keret pedig azt, hogy milyen mély. A hétközi fordulóban a Betis érkezik a Bernabeuba, Ronaldo a csapatba (és remélhetőleg Ceballos, valamint Achraf), José pedig a billentyűzethez. Aki még nem látta, a tippelde fül alatt elérhető a negyedik kör utáni állás.
Ha tetszett a cikk, oszd meg! Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Jose

  Jó volt olvasni, összeszedett, tudod, hogy honnan hova és kiken keresztül jutsz el az anyagban*. 🙂 (Oszd be, mert most egy ideig nem dicsérlek meg.) 😀

  *Az… anyagban…

  • Raulitás

   Az anyaghoz értek, amit a beharang alatt is páran említettek 😀 Köszi 🙂

 • ReAlantos

  Bár örülök, hogy ilyen színvonalat képviselsz, de kicsit félek, hogy magasra teszed a lécet nekem.:D

  Viccen kívül, Joséval egyetértek: jó volt olvasni.:)

  • Raulitás

   Köszi 🙂

   • dzsonee

    Én is meg akartalak dícsérni, de akkor most már nem, hogy el ne bízzad magad 🙂

    • dzsonee

     De amúgy tényleg jó lett az ÖF!

 • kodex

  Theo: ok hogy ígéretes a srác, de asszem meglesz Ramosnak is az utóda – már ami a forrófejűséget illeti. Az, hogy Sergio választja le és löki odébb XPrietotól nehogy még a végén megüsse – priceless. Végig, a teljes meccsen mint 1 felturbózott harci kakas ment neki mindennek. Szép dolog a lelkesedés, de remélem ő nem fog annyi kiállítást begyűjteni, mint Ramos.

  • Jose

   Szerintem nem, illetve igazad van, kellenek neki a játékpercek és az ilyen események,hogy rutint szerezzen. 🙂

  • Sragi

   Ramos rendszerint 10x prosztóbb 😀 Ezért volt vicces mikor ő nyomta neki a calma-t.

  • realpats

   Érdekes, nekem abban a helyzetben pont az tűnt fel, hogy mennyire könnyedén veszi, (le se szarja), hogy Prieto vagy háromszor meglegyintette az arcát. Ha Ramos-szal játszotta volna el ugyanezt, ő már rég úgy visszaBaszkodta volna, hogy ki is állítják az eset után. De minimum hatalmas balhét generált volna.

   • Raulitás

    Egyetértek. Az nagyon tetszett, hogy nem ült fel a trashtalknak, aminek sok fiatal fel szokott

   • kodex

    ühüm. volt neki ezen a meccsen ezen kívül még kb 2 hasonló. Matrac nevelés, génjeiben van :DD jobb az óvatosság azért. :)) https://streamable.com/eg6mq

    • Sragi

     Simeone 2.0 szoftver fut rajta amit a Skynet készített.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Olyan fizikuma van a srácnak, mint egy vaddisznó 😀 (nem anatómiailag 😀 ) Talán még Ramosnál is erősebb az alkata, és mellé valami elképesztő gyors. Remélem jól fejel, mert akkor rá is lehet ívelgetni a labdát, nem egyszerű elnyomni őt sem.

   Fiatal, még ezt megtanulhatja kezelni, ahogy José is írta. És szerintem sem lesz annyira hülye mint Ramos. De ha olyan hülye is lesz, akkor is elengedem, ha mellé olyan klasszis is lesz :)))

  • t20-puerto del sol

   Az egy feltűnő csapatkapitányi tett volt!

 • Sragi

  Frappáns és részletes lett köszi 🙂 (szeretem ha humor is van benne)
  Picit nehézkes volt a meccs ,de a srácok hozták. Majonéz személyében van egy 150%-on pörgő és motivált támadónk (hess Benzema,Bél) . Szeretném még többet látni idén a kezdőben ,mert megérdemli. Ceballos-t vártam a kezdőbe pont amiatt ,mert Disco hiába fantasztikus de Kroos szerepét nem tudja igazán hozni ő és Asensio egy sorral feljebb kiváló. Bale gólja klasszis megoldás volt emelem is a kalapom,de ennyi. Nagyon kevés eddig. Remélem legalább ez ad neki valami lökést. Carvajal miatt gyakorlatilag majdnem 2x szoptuk be a falloszt.Ellenben a 2. félidőre már feljavult és most,hogy megkapta a kontraktusát nyugodtabb lesz szerintem. Navas meg remélem elég lepkét fogott tegnap. Ramos tanár volt Varane pedig a kiváló nebulója. Végül pedig Theo “T-800 ” Hernandez. A srác valami eszméletlen kemény,mint a kád széle.Igazából nagy hibája nem volt se előre se hátra. Gyors,erős technikás csak így tovább.

 • Resid

  Szép összefoglaló, gratulálok!
  Nekem gondom volt a második félidőben a csapat egyensúlyával – egyetértek, Kroos hiányában, illetve Modric tartalékra állásával. Már írtam: egy ilyen fel-alá rohangálásból akár rosszul is kijöhettünk volna egy szervezettebb csapat ellen.
  Mayoral meglepett, gondolom kollektíve elnézést kérhetünk tőle a sok előre lesajnálásért.
  Theo nekem nagyon tetszett, megnyugtató a Marcelo utáni időszakra. Aggaszt viszont Carvajal hetek óta tartó rossz formája. Nem tesz neki jót a monopol helyzet.
  Remélem Bale játékára felkapta a fejét pár PL manager, 100 milláért akár holnap is vihetik. Egyszerűen a RM nem ezt a stílust játssza.

  • Jose

   Szóról szóra, tehát nem ismétellek meg. 🙂 Csak annyit, hogy a lótifuti meccsek sokadjára köszönnek vissza Kroos hiányában.

  • ballabjobb

   en emlekszem Carvajalnak rosszabb idoszakaira, nem aggodnek. nala nagyon jol mukodott eddig a formaidozites.

 • realpats

  Végre láttam Theót jól játszani, ezzel az egyik elvárásom a fiatalok felé a szezonra már teljesült is. De Mayoral is egészen biztató volt ezzel a marianós hozzáállással. Ezzel a minimum szintet már ő is teljesítette. Már csak Bale-nek és Benzemának kellene…
  Asensio viszont nagyon úgy tűnik, hogy kezd kicsit elszállni magától, bár remélem, hogy csak belemagyarázom, de most kicsit túltolta az önzősködést.

  • Jose

   Szerintem neki most jót tenne két meccs pihi, sokat játszott (klub és válogatott) és igen, fejben még nem tudja kezelni ezt.

 • kisfigo

  Kiváló és nagyon szellemes összefoglaló. Sokat mosolyogtam közben! 🙂 Gratulálok

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hát barátom nem kellett sok idő hogy felvedd a minőséget 😀 Be kell álljak a sorba – pedig ki szeret sorban állni? 😀 – és meg kell dicsérjelek! Nagyon jó ÖF lett! Grat 🙂 Ültek a poénok is :DDDD

  1 hétig Jamal sorsára küldeném azokat az embereket akik szerint Kroos alibi 🙂 Tegnap kifejezetten nézegettem a játékosok mozgásait, hogy mikor hova mozog, hogy reagálja le a játékot. Kroos amúgy ebben kb zseni, mint a vén öreg poacakos dagig a teremben, akik 2 méteres körben mozogva/helyezkedve elverik a suttyó beképzelt fiatalokat, akik eszetlenül rohangálnak. (Josét is így képzelem el, csak ő nem kövér, és tud futni is 😀 )
  De Kroos mellett, Isco, Asensio is kegyetlen okos, sőt Ceballos a Betisben (ellenünk) majd az U21-ben pont ezért (is, plusz a technikai képzettsége) lett szimpatikus. Szóval a középpályával nincs gond, és nem is lesz egy ideig :))

  Mayoral számomra is meglepetés volt, de még mindig azt mondom, hogy kevés ide. Viszont a küzdőszelleme, akaratereje példás, és lenne pár játékos aki tanulhatna tőle 😉

  Ide kapcsolódik, de nem szorosan így spoilereben: A nyelvvizsgán a szóbelis “párommal” nemrég készítettek egy interjút. Az egyik kérdés arról szólt, hogy a tanulmányi versenyek (többszörös nyertes) milyen tudást adtak amit a munkában is kamatoztathat. Ezt válaszolta, amit nagyon kiemelnék, nagyon sok embernek: “A leglényegesebb, amire ezek a versenyek megtanítottak,hogy a céljaink eléréséhez a legfontosabb dolog nem az egyéni képesség, hanem az akaraterő. Meggyőződésem, hogy a kemény és megfeszített munka mindig meghozza az eredményét. Én ebben hiszek, és ezt a tanulságot kiterjesztettem az életem minden területére, így a munkámra is. ”

  No remélem senkit nem untattam ezzel a kis kitérővel. 🙂 De ezért is tettem spoilerbe 🙂

  • Manócska

   Engem nem untattál ezzel a kis kitérővel. 🙂
   Csak annyit reagálnék rá, hogy nagyon igaza van a szóbelis “párodnak”. Akaraterővel olyan dolgokat is elérhetsz az életben, amiről előzetesen azt képzelted hogy képtelenség lenne megcsinálni.

 • bobherceg_3312

  Megmaradva a raulitások talaján… ejj, ezt a harmatgyenge szóviccet ki ejtette el? Ez bizony egy nagyon klassz kis összefoglaló lett, kedves friss szerző! 😉 Csak így tovább!

 • dzsonee

  Az a baj az ilyen nyertes meccsekkel, hogy (majdnem) egyöntetűen dícsérünk és örülünk mindenkinek, így nehéz konstruktív vitába kezdeni 🙂 Kroos hiánya meg lett említve többek által, de hát ezért is marha nagy szerencse hogy itt játszik és ezért is tartjuk jogosan zseninek – mert nehéz pótolni és nehéz beugrani helyette ha nincs. De ugynez igaz szerintem Modricsra is.
  És akkor most mi van az égető csatárkérdéssel? Tud Mayoral beugró lenni CR7 hiányában? Meri majd ZZ jegelni Benzemát Mayoral javára? Érdekesek lesznek az előttünk álló meccsek 🙂

  • ballabjobb

   Mayoral szerintem édeskevés a csatárkérdés megoldására. Menjünk rá Timo Wernerre nyáron. Télen pedig kell kukázni kölcsönbe valami rutinos öreget, mert lehet, hogy Benzema feléled, de vele tervezni nem lehet, annyira ingadozó a formája.

   • WT14

    Szerintem kisebb csoda lenne, ha Wernert nem a Bayern vinné el a nyáron.

   • dzsonee

    Mayoralhoz érdemben nem tudok hozzászólni, nem láttam egyenlőre annyit játszani. De tegnap benne volt két gólban, és ha csak a “kiscsapatok” ellen képes lenne hozni ezt, már az nagy segítség lenne jelenleg.

 • ofrnkie

  megígértem, hogy le fogom húzni ezt az összefoglalót, de nem fogom, szép munka!

  engem Borja még tegnap sem győzött meg, az első gólja szemfüles, a második gólnál – az öngólnál – pedig valójában szar megoldást választott de végül valahogy bejött, de ez nem feltétlenül rajta múlott.

  még tegnap is kicsit döcögött a játék, nem tudom mi történt velünk a szuperkupa óta, ideje lesz elkezdeni játszani, bár még mindig a kezünkben a dolog, mert hát idén a kollegákat oda-vissza kell, és fogjuk. fogadhatunk egy sörbe, aki akarja!

  • dzsonee

   Engem nem zavar, ha a szeptember – november időszakban döcögős játékkal nyer a csapat, csak nyerjen és látszódjon valami irány, koncepció 🙂 Az meg hogy ki fia borja ez a Mayoral, majd kiderül. Egy csatárnál nem hátrány ha szemfüles…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bale Real Madrid karrierje 30 másodpercben :DDDD
  https://www.youtube.com/watch?v=VmU6BChuiBs

  • dzsonee

   Az igyekezet megkérdőjelezhetetlen 🙂

  • Ronrics

   Hú b….meg ez qrva vicces.:)

 • Nazário

  Tegnap volt 41 éves a futballtörténelem legnagyobb játékosa, ez egy nagyon jó írás http://www.penamadridista.hu/hirek/2017/09/18/mai-napig-eszembe-jut-hogy-meddig-juthattam-volna-/

  • Buckethead

   Igen, szépeket ír a Fenomén, én majdnem megkönnyeztem, pedig nem vagyok egy sírós forma….

   • Jose

    “Furcsa, de az egészet a járáshoz tudom hasonlítani.” Ez így van. Neki nem volt ellenfele, bárkit bárhol bármikor megszopatott, akkor is, ha már pocakos volt. Max nem bírta lefutni az ellent. Az ösztönösség… ááááááááá. Imádás van!

  • dzsonee

   Nagyon nagy játékos volt. A 96-os EB és a 98-as VB talán az első nagy futbalesemény, amire emlékszem és ami megszerettette velem ezt a sportot profi szinten. Az angol-német elődöntő az EB-n és a francia-brazil döntő a VB-n nagy emlékek. Bár mivel akkoriban mindenki a Brazilokat hájpolta, be kell vallanom juszt se nekik szorítottam, de ettől még el kell ismerni, igencsak ott volt az a csapat. 2002-ben pedig nagyon anyáztam amikor gólt rúgott Kahn-nak a döntőben 🙂 Ha jól emlékszem talán az volt Kahn egyetlen nagyobb hibája a VB-n, a németeknek el is ment ott a döntő…

   • Jose

    törött ujjal védett a döntőben, azt nyilatkozta, hogy Rivaldo lövését emiatt nem tudta fogni, csak kiütni… R9 elé.

    • dzsonee

     Hmm, erre már nem emlékeztem, köszi 🙂

  • sultan2004

   Azért az sokatmondó, hogy egy árva szót nem írt a Real Madridról.

   • majk

    de miért nem? ezt a részét nem igazán értem

    • Buckethead

     Mert a Madridban már nem az igazi Ronaldo játszott, hanem a leszállóágban lévő,akkor már egy komoly térdsérülést átélő focista játszott, messze attól aki a kilencvenes évek végefelé volt. Nekem volt szerencsém – fiatal kissrácként – látni őt játszani. Döbbenetes volt amit művelt akkoriban, tényleg nem lehetett megállítani. Ő volt a Fenomeno 🙂 Ettől függetlenül ott van a szívében a Real Madrid szerintem, és Perez papa is figyel rá, nagyon helyesen.

     • majk

      igen, így gondolom én is. csak azt hittem volt valami nézeteltérés amiről nem tudok/nem emlékszem. akkoriban nem jöttek naponta hírek arról, hogy Cé alsógatyát cserélt a félidőben. valami olyasmi rémlik, hogy Capello nem játszatta a súlyfeleslege miatt, de ez, hogy meg sem említi, kicsit olyanná teszi a szitut, mintha haragudna a Realra.

 • WT14

  Ühümm. Bár most még friss az olvasás élménye, de ez talán az idei legjobb öf, nice job. Zidane tényleg nagyot húzott Illarra kiszedésével, bár ha már a beharangban szóba került, hogy ő az ellen kulcsembere, illő volt ezt az edzőnknek is tudnia. Mindenesetre szépen meccselt az elérhető keretből. A Betis ellen jó lenne végre egy felszabadult játékot és négy-öt gólos győzelmet látni, de gyanítom, hogy vissza fog térni a minimalista hozzáállás (bár CR tuti hajtani fog, hiszen Messinek már 5 gólja van a LaLi-ban).
  A 4 pont mínusz is máshogy néz ki kicsit így, hogy már túl vagyunk egy igazi húzós bulin (ha hozzávesszük, hogy a Valencia ellenünk valamiért mindig életre-halálra játszik, akkor kettőn). Valamikor a Barca is elkezd értékelhető csapatokkal is meccselni, remélhetőleg visszanyal majd nekik a fagyi, amiért eddig a ligában csak sörmeccseik vannak.

  • majk

   annyira gyengék voltak a hétvégén, hogy nem tudom elképzelni, hogy hamarosan ne kezdenének el bukdácsolni. a Neymar/Dembelé biznisszel sztem egyértelműen gyengültek (ráadásul a francia idén már nem játszik). Semedo nem rossz…. de kb ennyi. Suarez borzalmas, már nagyon régóta, amit amúgy meg is érdemel, mert egy gyökér. Paulinnyót most levették a keresztről, ahova sztem indokolatlanul került amúgy, mert ő sem rossz játékos, de annyira Messin múlik minden, hogy az hihetetlen. és szerintem ő sem fog egyedül minden meccset megnyerni

 • Jose

  Ma késő délután jön a Beharang. Most ülök le begépelni, de egy rendkívül friss, kreatív mondatot kedvcsinálónak megosztok veletek:
  “A LaLi 5. fordulójában a Betist fogadjuk (TV: Sport1).”

  -szívesen-

  • dzsonee

   Ez tényleg egy váratlan fordulat lehet a beharangban, felcsigáztál 🙂

  • dracox

   Remélem a kis Borja ma is kap egy kisebb szerepet.. Kiváncsian várom a Sociedad elleni meccs után, hogy a véletlen műve volt vagy sem.

   • Jose

    A meccs holnap lesz. 🙂 még minimum egyet kell aludni. 😀

    • dracox

     Ja tényleg.. :D.. akkor lehet lehibernálom magam, mint Cartman

     • WT14

      Csak nehogy te is úgy járj, hogy mire fölébredsz, a tengeri vidrák átveszik a hatalmat.

     • dracox

      Vagy a legendás Faubert lesz a Real edzője.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az új Karinthy! 😀

 • majk

  fú hallod ez nagyon fullos összefoglaló lett. tényleg jól választottatok embert magatok mellé. a falloszos résznél még azt hittem norma sorait olvasom. volt benne minden és annyira jól is hangzanak ezek a dolgok, hogy hiszek is neked (mert hogy érteni ennyire biztos nem értek hozzá:D)
  elképesztően jó meccs volt és szerintem kurvajók voltunk. mindenki rettegett a Socitól (okkal) és helyzetük nem volt konkrétan. Mayoralnak nagyon örülök, lehet hogy mégis van 3 csatárunk a szezonra? az már bőven elég lehet. Bale gólja zseniális volt, Isco labdája meg ahogy szinte maga alól indokolatlan szögből odatette, az elég dákóállító volt. Navast nem féltem, néha kell egy hiba is, ez most simán belefért, Dani miatt aggódom igazából egy kicsit, az tényleg baj, hogy nincs helyettese, viszont róla nem tudom elképzelni, hogy belelazulna ebbe, meg az új szerződésébe, egyszerűen rossz formában van, de majd visszatér! holnap meg tényleg szeretnék látni egy kurvanagy kitömést ha már fennmaradok ilyen rohadt sokáig!!!444

  • WT14

   Holnap örömmel vennék egy Dani-Nacho cserét a védelemben. Akár úgy is, hogy a jó Sergio kimehetne a régi posztjára, és Nacho be középre.

   • Jose

    Bizony piroslapos történet lenne az. Hogy miért?
    A BEHARANGBÓL SE DERÜL KI!*

    *közvetlenül

    • WT14

     Nála bármi lehet piroslapos történet, szóval ez nem új, de kíváncsian várom, hogy mi nem derül ki a beharangból 😀

    • majk

     haladjatok már azzal a beharanggal. nem is értem mi tart ennyi ideig. andreal kattint, dől a lóvé, Raj hátán sokasodnak a hegek, amiket már a gépesített korbácsoló rendszer intéz, miközben Godather koktélt szürcsölgetsz a teraszon és telefonról, félkézzel, flegmán hájpoltatod a készülő anyagot

     • Jose

      😀 😀 😀 türelmetlen vagy. Kell az ihlet (azaz: valami forrás), hogy 3.5 bekezdésnyi szöveget összeszedjek. Nem eccerű ám ez.

     • Jose

      Meg érzem, hogy burnout leszek hamarost.

     • Jose

      amúgy most elvetted a kedvemet. 🙁 inkább dolgozok.

     • majk

      naaaa

     • Jose

      Csigalom, már tegnap este kész volt a Beharang. Csak hagyjuk Raulitás príma anyagának termékgörbéjét kiteljesedni. 😀

     • majk

      nem írok neked ma már, szemétláda vagy és skizofrén

     • Jose

      Nem! Kategorikus cáfolom, elutasítom, elhatárolódom. Nem vagyok skizofrén.

     • Jose

      Még mindig nem írsz nekem?

     • majk

      nem

     • Jose
     • majk

      ÚÚÚÚÚÚ :DDDDD

     • dzsonee

      A beharangot várni, mikor itt van neked egy ilyen minőségi kiharang, nahát nahát! Tessék ebben a mai rohanó világban kiélvezni a pillanat örömét!

     • Jose

      így van! Többször elolvastam Raulitás anyagát, mert jó. Tessék azzal foglalkozni.

     • majk

      nemá’ srácok, vicceltem. túltoltam ? 🙁

     • Jose

      :DDDDDDDDDDDDDDD

     • majk

      nabazmeg 😀

     • dzsonee

      Én is csak félkomolyan írtam, csak elfelejtettem szmájlit tenni

     • dzsonee

      :):):):)

 • carlos06

  Aggaszto Carvajal teljesitmenye. Theot megkellene probalni jobb oldalon is. Vagy azert Daniloi magaslatokba nem er,hogy barhol robotol ahova meszet szortak?

  • Jose

   Warcraft is megérdemelné az esélyt. Nem hiszem, hogy több gólt kapnánk róla, mint az utóbbi hetek Danijáról.

   • carlos06

    Sokan tobbet erdemelnenek, csak buktunk 4 pontot. A tutira ment,de majdnem ez se jott be. Eddig az uj igazolasok kozul nalam,csak Theo elt a lehetoseggel. Persze nem biztos,h mind az o hibajuk, de ez a gyerek mindenki ellen daralt eddig es azse erdekelte,h mit rontott el Zidane.
    Asensio magia is olyan dolog,h egyelore ha van terulete,akkor megy neki,pedig azert kepzettebb,mint Bale. Iscora is kivancsi vagyok, ez az elso olyan szezon,h nem a kezdoert kuzd,hanem egy egesz idenyen at kell meghatározó jatekosnak lennie.

 • t20-puerto del sol

  Most jutottam odáig, hogy elolvassam, és már majdnem arra gondoltam, hogy észrevételezzem, hogy telón (chrome) már kissé zavaró, hogy az oldal behívása után is reklám fogad (és az egyik reklám helyett hasznos lenne egy közvetlen link a Tippelde állásához), de olyan jó lett ez a bejegyzés, hogy arra jutottam, inkább csak azt jelzem: nagyon jó poszt lett, GRATULA!!

  • Jose

   A reklámokra ránézünk, nekünk sem célunk agyonpakolni az oldalt. 🙂

   • WT14

    Elég egy is, amire andreal tud kattintani 😉

    • majk

     szegény andreal, bírja még? vagy már pörög az ínhüvelygyulladás?

     • WT14

      Jobb ha odafigyel, mert könnyen hasonló státuszban találhatja magát, mint Jamal és társai. De miket is beszélek, kattintson csak szorgosan, hogy mielőbb valóra váljon az általam múltkor felvetett koncepció 🙂

 • WT14

  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/psg-szet-kellett-valasztani-cavanit-es-neymart-az-oltozoben-sajtohir-2592823

  Kakasviadal van Párizsban 😀
  Viccet félretéve, szerencsétlen Cavaninak nem jósolok nagy jövőt, legkésőbb nyáron mennie kell majd. Btw, vicces azért hogy az uruguayinak 18/3 a büntető/miss mutatója, Neymarnak meg a Barcában 12/6 volt, de azért elköveteli a labdát. Van bőr a pofáján a kis kakadunak, persze a hangadó Alves (aki nem mellesleg szintén új fiú a párizsi homokozóban) támogatását élvezi. Szar érzés lehet, amikor rúgsz 35 gólt a bajnokságban, aztán jön pár új fiú, és kitúrnak a gecibe. Nem csapat ez, hanem kutyafalka, acsarkodó vadállatokkal.

  • Jose

   Galaktico 3.0
   Halálra ítélve ez is.

   • WT14

    Nem emlékszek már annyira pontosan mert régen volt, de ez lett volna a Zidane-Figo-stb. féle galactico-korszak bukásának az oka, hogy nem fértek meg egymás mellett, meg kitúrták volna egymást? Ott szerintem inkább az volt a baj amit mindenki ismer, hogy nem volt se klasszis CB, se DM, se CM. Párizsban viszont vannak klasszisok ezeken a posztokon is, viszont úgy néz ki, elöl nem férnek meg egymással. Nem tudom, hogy Neymarnak, esetleg Frappénak is van-e ilyen 1 millás gólkirályi bónuszzáradéka, de ha igen, az kurva nagy öngól a klub részéről, mert konkrétan egymással fognak rivalizálni.

    • Jose

     Igen, a csapatban alapvetően a túl sok brazilig jó volt a közösség, de akkor még Perez csak előre igazolt.

    • Sragi

     Orrnehezek voltunk elég durván.
     Makelele-t azóta is sírjuk vissza.
     (Casemiro mondhatni az első játékos aki azóta tudja hozni azon a poszton amit kell)

    • majk

     az uraknak annyira nem feküdt a védekezés, de legalább eladtuk az összes játékosunkat akik levették a vállukról a terhet. a legnagyobb hiba mindenképpen Makelele eladása volt, de volt még egy Flavio Conceicaonk is aki szintén jó játékos volt (és persze őt is elcsesztük asszem 1 évre rá)

     • Jose

      És még egy Geremi is.

     • majk

      rá már annyira nem emlékszem, akkor még nagyon fiatal szagértő voltam

  • dracox

   pont most nézegettem az Alves/Neymar kontra Cavani videót… Szegény Cavaninak nem lesz sok jövője ott ennek fényében ha az edző nem teszi őket rendbe.. Ellenben a Realba jöhetne. 29 évesen még van benne 2-3 jó év ha Lewa nem jön.

   • Jose

    Isco, Carvajal után a hírek szerint Benzema szerződéshosszabbítása jön.

    • dracox

     Az k*rvára hiányzik, mint sz*r a zsebből….Bár törvényszerűnek kellene lennie, hogy most Benzin be fog indulni nem sokára a rengeteg kritika hatására… Ha meg nem akkor rajta már a szerződéshosszabítás sem segít. Perez eladja a nyáron csak az értékét akarja valamivel növelni, hogy eladják drágábban.

   • carlos06

    Cavani sem az a gyilkos befejezo sajnos. Talan azert nem annyira idegesito,mint Benzema,mert mikor gólt rug,akkor azt rendesen bevagja,de borzaszto toketlen tud lenni o is. Na meg Cavani abba a bajnoksagba ment,ahonnan Benzema eljott,h fejlodhessen. Szeretnem hinni,h elorebb lennénk vele,de max a versenyhelyzetet tekerhetnénk fel.

  • Maverick

   Főleg úgy, hogy Cavani korunk egyik legalázatosabb játékosa, de minimum csatára: ha kell, akkor játszik Suarez mögött a válogatottban; ha kell, akkor 30-40 gól/szezonos támadóként kimegy szélsőt játszani, mert a klub behúzza Ibrát, aki persze pár év után távozik; ha kell, akkor becsúszva szerel a saját 16-osán, majd még fel is ér az akció végén befejezni azt… Neymar ezen a téren Cavani cipőfűzőjét sem kötheti meg még ha nyilván jobb játékos is abszolút értelemben véve. Nyilván azért állt oda Cavani, mert ő volt kijelölve, ott van évek óta, jók a mutatói. Ha ebben a helyzetben nem kapja meg a csapat támogatását, és Neymar öltözői felpofozása helyett a vezetőség még őt cseszteti, akkor a helyében én kérném a szerződés felbontását.. Van pár csapat Európában, ahol erősítés lenne ő… (Én még nálunk is mindig el tudnám képzelni keretmélyítés címén diszkont áron a nem éppen túltelített csatárposzton, bár kétségtelenül nem ez lenne az optimális megoldás neki.)

   Hozzáállás és emberi értékek terén nem is tudok hirtelen nagyobb kontrasztot elképzelni mint a Cavani vs. Neymar. Undorító, hogy a zászló nem éppen a cavaniknak áll… 🙁

   • WT14

    Teljesen ül amit leírtál. Csakhogy Neymar és Alves, vagyis a falkába verődő hiénák újak a klubnál, így fingjuk sincs róla, hogy Cavani milyen játékos, és főként milyen ember. De ha lenne is, gyanítom hogy akkor se számítana sokat. Egyre inkább azt gondolom, hogy Neymar nem feltétlenül a pénzért igazolt Párizsba, hiszen reklámokkal meg mindennel együtt Barcelonában is megkereste a betevőt. Nem, ő királykodni akart, ő akart lenni a kakas a szemétdombon. Barcelonában hol követelte volna el Messitől a büntetőket, szabikat? És Alves, amíg ott volt, hol dugdozta volna el a labdát az argentin elől, hogy a spanjának adja? Az ilyen műsorokat ott nem díjazták volna, de úgy néz ki, itt mehet. Legalábbis kíváncsi leszek a következményekre.

    • carlos06

     Nekem ugy remlik (lehet rosszul),h volt,h kovetelte a 11-t Messitol egy idoszakban,csak ott nem ugy lett megoldva,mint az oviban. Igaz,nem tartott sokaig,mert Neymar ki is hagyott parat,ugyh nagyreszt Messi rugta tovabbra is.

   • dzsonee

    Cavaninak az a balszerencséje, hogy nem olyan jó csatár mint ahogy elvárják tőle, legalábbis a legnagyobb téttel bíró meccseken befürdött, ha jól emlékszem (bár nem ül teljesen az analógia, de ebben egy kissé Higuainosnak tűnik nekem). Ez eredményezi azt, hogy míg a Nápolynál tudott király lenni, a PSG-ben, ahol nyíltan a BL a cél, már nem tudja a hátán vinni a csapatot, ezért mindig kap a nyakára egy Ibrát/Neymart.

  • FrancIsco

   Megéri a pénzét ez az Alves is. Ritka nagy tapló, kevés hozzá fogható van…

 • Jose
  • majk

   a fáma szerint amikor Rummenigge szájából elhangzott az “alibi” szó, akkor Kroos felállt és kiment

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én mindenkinek üzenem: aki nem becsül meg, hagyd ott a picsába! 🙂 Toni okos gyerek! Real meg kurvajól járt 😀 Szép vóót Rummenigge 😀 (Már ha igaz)

  • dzsonee

   Ha ez így volt, érdekes egy döntés volt a Bayern részéről. Pedig Kroosnak még nincs is akkora feje mint Isconak.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Neki más nagy….
    A játékintelligenciája 😉

 • Jose

  Elérhető az 5. forduló Beha… TIPPELDÉJE!
  https://madridimerengues.hu/2017/08/18/madridi-tippelde/#more-272472

  • Jose

   A mai edzésen Theo, Vallejo, Benzema és Kovacic nem vett részt.

   • dracox

    remélem ezzel a Vallejo gyerekkel nem fürdünk be a sérülésének ellenére.

    • Jose

     németeknél nagyon jól teljesített, nagy bizodalmam van benne.

     (ki ír még le ilyet, hogy bizodalmam???)

     • dracox

      szerintem birodalmamat akartál írni csak lecsúszott, mint Asensionak a Barca elleni lökete.

     • WT14

      Melyik? 😀

     • Jose

      nem, most PC-n vagyok, nem mobileszközön

     • Cornelius Scipio Africanus

      A papok?

 • Jose

  A hírek szerint a Soci előtti utsó edzésen gond volt Ceballos térdével, de semmi komolyabb probléma. ZZ elővigyázatosságból adott neki csak pár percet hétvégén.

 • kodex

  Na, ha tippelni akartok, Theot hagyjátok ki ;). 2-3 hétre legalábbis. Vállficam. or stuff like this. Resid majd felülbírál.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mellette még Vallejo és Kova sem edzett. Szóval aki vagány és akar izgalmakat az beteszi a tippeldében ezt a 3 embert 😀

   • Jose

    Benzema se. 😀

    • majk

     én akkor is beírom!

 • Jose

  Ha kapok legalább 39 felfelenyilat, akkor 2 perc múlva jön a Beharang.

  • dracox

   SHIFT x 39

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem soha nem volt még annyi, egy kommentre se 😀 Én megvárom a 38.-at hogy után mindenki remegjen, hogy rányomjam a 39.-et 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Letelt a 2 perc! 😀

   • Jose

    MÁr 5 perce kint van.

  • kodex

   állítólag te értékeled a kultúrát, van benne nyíl:

   I shot an arrow into the air,
   It fell to earth, I knew not where;
   For, so swiftly it flew, the sight
   Could not follow it in its flight.