Merengues Norma_va  

Fejtörés

Kezd leülepedni sok minden a klub körül, így az átigazolási szezon bezárta után. Kellett is ez a szünet, mert nagyon nem úgy kezdtük az évet, ahogyan azt szerettük volna. Szenvedett minden csapatrészünk, gólokat nehezünkre esett rúgni, viszont a hátvédeink úgy szaladgáltak, mint a fejetlen csirkék egyes helyzetekben. Carlónak sok dolga lehetett, össze kell raknia egy stabil csapatot, amit jelen állás szerint igen nehéz. Lehetőségei szűkek, de tavaly megtalálta a megoldást, így idén is megtalálhatja előbb vagy utóbb.

A legfontosabb kérdés, amit minél hamarabb meg kell válaszolni, az a középpálya stabilitása. Sajnos nem bővelkedünk a lehetőségekben, így a Modric – Kroos duó mellé be kell valakit építeni, aki elöl és hátul is kimagasló teljesítményre képes, és aki nem fárad el 60 perc után. Khedira kidőlésével nem sok lehetőségünk maradt. Ha poszt szerint nézzük, akkor Illarramendit kellene erőltetni védekező szerepben, de Carlo eddig kevés bizalmat mutatott Asier felé, így ez a lehetőség nem tűnik befutónak. Tavaly 29 mérkőzésen lépett pályára a ligában, ezeken összesen 38 támadás feltartóztatás és 18 tisztázás szerepel a neve mellett. A 89%-os passzmutatója (átlag: 17 méter hosszú passzok) nem annyira rossz, illetve 20 kulcspasszt is kiosztott. Cserének megállja a helyét, annak ellenére, hogy a játéka nem látványos, de senki nem haragudhat meg a Mesterre, ha nem az ő nyakába rakja a Xabi által hagyott űr betöltésének a feladatát.

Now what?

Ezzel végeztünk is a középpályásainkkal, így biztosan egy tavalyihoz hasonló meredek húzása lesz Carlónak. A médiában két különböző megoldást lehetett hallani, de én még egyet elképzelhetőnek tartok. Először is Coentrao neve szerepelt mint megmentő Maris távozását követően, de erre a lehetőségre szerintem kevesen csettintettek jókorát, hogy megvan a megoldás! Előrefelé nem csak játékban, de statokban is gyenge. Csupán 5 kulcspassza volt a tavalyi szezonban (la liga-ban), és nem az a kreatív típusú játékos, aki elöl helyzetet tudna teremteni. Én sokkal jobban el tudnám azt képzelni, hogy Marcelo lépne fel a középpályára. Coentrao hátul, elöl pedig Ronaldo. Védekezésben nem lenne hátralépés tavalyhoz képest, Konci és Marci simán meg tudná oldani a védekezést Cé helyett is. Előre Marcelo még nem tökéletes, de 38 kulcspasszal és 6 assziszttal a nem rossz kategóriába sorolható. A kis bohócunk meg inkább hasonlítható Di Maríához olyan szempontból, hogy szívesen belemegy 1 vs. 1 de akár 1 vs. 2-be is, és nem mindig eredménytelenül. Kisebb csapatok ellen mindenképpen előny lehetne az új posztja, de erősebb ellenfelek ellen kérdéses, hogy előny lenne-e vagy inkább hátrány. Viszont ez a poszt megköveteli a jó beadásokat, amik nála rendszerint hiányoznak, úgyhogy azokat reméljük gyakorolja az edzéseken vagy lent a grundon, mert akár marad eredeti posztján, akár nem, ebben javulnia kell.

Bal oldalon meglenne a stabilitásunk, de hogy hatna ez az egész csapatra?

Az utolsó lehetőség, amit a média is boncolgatott, az Bale visszahúzása a középpályára. Sokaknak tetszik ez a lehetőség (köztük van valószínűleg Ancelotti is), ugyanis anno a középpálya bal széléről indult el a kapu felé. Védekezéstől nincs messze a múltja miatt, bár nálunk kezd elszokni tőle. Kevésbé technikás játékos (tudom erre sokan rá fognak harapni, de nálam ő nem ez a kategória), aki inkább az atletizmusával és erejével vívta ki magának a világ futballjában a helyét. Ami engem igazán aggaszt, hogy ő mennyire tudna Ronaldo alá dolgozni? Az egy dolog, hogy a másik oldalról nem veszi el előle a rivaldafényt, de, hogy alávesse saját magát egy másik klub ikonnak, az már egy másik történet. Ha hihetőek a pletykák, szombaton meglátjuk, hogyan teljesít azon a poszton. Kívánok mindenkinek minden jót, de főleg a csapatnak sok-sok 3 pontos mérkőzést.

Új gálakezdő?

 

Sokan Iscót és Hámeszt várták erre a posztra, de szerintem ki lehet jelenteni, hogy mindketten megbuktak a korábbi mérkőzéseken.  Bale középpályán való játszatása Jamesnek mindenképpen jól jönne, hiszen egyedüliként pályázná meg a jobboldali támadó posztot. Cseréjének hamarosan visszatérne Jesé, aki így több játéklehetőségre számíthat mint a bal oldalon.

Nemsokára választ kapunk egy két kérdésre, csupán szombat estig kell várni. Én személy szerint Marcelót próbálnám ki, Bale-t kicsit erőltetetnek érzem, bár mindkettőnek vannak előnyei. Addig is lehet még találgatni és reménykedni, hogy magunk mögött hagyjuk az eddigi formánkat.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!