Beharangozó Copa del Rey Jose  

Numancia-Real Madrid (CdR – nagyon odavágó)

Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Isco és Bale, Benzema, Asensio, Carvajal, Casemiro, Ramos, Modric, Marcelo, Varane, Kovacic, Nacho, Theo, Navas, Ceballos, Lucas Vázquez, Vallejo, Llorente, Numancia, Mayoral, Kiko, Hakimi, Inigo Pérez…

Sziasztok, a fenti sorrend a legértékesebbtől tart a kevésbé értékesek felé, természetesen a transfermarkt.de legfrissebb adatai alapján. Ebből 3 érdekességet emelek ki:

  1.  Bale az előző szezon végén még 90M ojró volt, ma már „csak” 75 M, illetve hozzá csatlakozott Isco is, akit ugyanennyire taksál a szakoldal. Igen, CR és a páros közé Mr. Alibi ért fel-ért meg, hiszen most 80M az értéke.
  2. Igen, a legértékesebb Numancia-játékos Inigo Pérez, a maga 750.000 eurós árcédulájával. Feel dö difference…
  3. A teljes numanciai keret alig ér többet 10 millió eurónál. Tehát a gazdasági vonal mellettünk szól, úgy tűnik.

(Rendben van, Jose. Eddig egy logikai részt leírtál. Gyerünk, valahogy megtöltöd ezt a sokakat nem érdeklő CdR-meccsre írt beharangot a sokszázmilliárd olvasónknak!)

9 évvel ezelőtt mit csináltatok? Már dolgoztatok, vagy tanultatok valami főokosító helyen? Gimiben harcoltatok a legjobb csajért? Vagy épp a legjobb csajként élvezted, ahogy a srácok igyekeztek érted?

9 évvel ezelőtt a Real Madrid az utolsó szezonját kezdte meg II. Galaktikus Korszakunk előtt (Kommentben jöhetnek az akkori játékosaink – ugyan kérlek, persze, hogy fejből! És persze, hogy nem ér Guti, Iker és Raúl nevét leírni…).
Valamint ekkor kezdte meg egyéves vendégségét a La Ligában a Numancia. A 2008-2009-es szezon végén kizuhantak és azóta se tértek vissza a legjobbak közé, igaz, a másodosztályból se zúgtak mélyebbre.

A két csapat 8 meccset játszott egymás ellen, eddig mindig a LL-ban, a CdR-ben még egyszer sem. A 8*3 pontból 4, azaz négyet gyűjtött be a Numancia (1 win, 1 draw). A statisztika mellettünk szól, úgy tűnik.

(Jose, most már valami relevánsabb szöveg is kellene, nem?)

Még nem. Előbb még köszöntöm azon új olvasóinkat (jövőbeni kommentelőinket), akik a decemberi FB-játékunk során kezdtek el minket követni, olvasni. Sziasztok, Újak!

Nektek és emlékeztetőül a régieknek is: a blogon általunk engedélyezett, de nem általunk kiválasztott reklámok vannak (a GOOGLE a felhasználó böngészési előzményei alapján tolja az ads-eket). Ha értékesnek tartjátok munkánkat, akkor egyszer-egyszer kapcsoljátok ki az AdBlockot és egy-két reklámra kattintsatok. Ha inkább paypal-on keresztül támogatnátok kis társaságunkat, arra is lehetőségetek van (asztali nézetben oldaldobozban, mobil nézetben „lent” találtok bővebb infót).

Hogy-hogy mire kell a money? Stimulálószerek és nők. Valamint ajándékok, Bernabeu-bérlet, Tesla-részvények.

(Ok, most már a csapatra és a meccsre is rátérek!)

Új év, új remények. Ha azok közé tartozol, akiknek ennyi elég, ne is olvass tovább.

Te kis kíváncsi, hát mégis tovább olvasol?

Zidane olyan helyzetben van, amikor a sokszor (értsd: sok ciki meccsen) feltett kérdésekre (taktika és az új igazolások mellőzése, a Benzema-fétis) választ kell adnia. Méghozzá azonnal, januárban.

A meccs előtti sajttája a megszokott semmiről szólt, de volt egy olyan rész, ahol Carlót meghazudtolva löktem fel a szemöldökömet a tarkómra:

„A Real Madrid a bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában is esélyes a végső győzelemre, még semmi sincs elveszve. Én őszintén hiszek ebben.” (forrás: penamadridista.hu)

Az kétségtelen, hogy kell a hit a győzelem eléréséhez. A hit önmagadban, a társaidban, a játékosaidban, a taktikában, az erőnlétben, Perez bankszámlájában. De Zidane nem nyeretlen kétévesekkel dolgozik együtt. Világ- és Európa bajnokok, többszörös BL-győztesek alkotják a keretét. Olyan sztárok, akik érzik és tudják, ha a társaság együtt egy irányba hajt, és azt is, ha nem. S nem kell, hogy a szélrózsa minden irányába széthúzzon a 20-30 ember. Elég, ha kettészakad a történet. Elég, ha a rohadt sokat dolgozó középpálya azt mondja az EC félidejében, hogy legyen Benzema végre lecserélve, mert egyszerűen ordít, hogy NEM MEGY NEKI. De Zidane (esetleg CR is) Karim mellé áll és nincs változás. És megelégelik a helyzetet.

Persze Benzema most nincs, mert a két ünnep között rádőlt egy kameraállvány és természetesen én is csak fantáziáltam a fenti sztorival, mert nincs senkinek a birtokában napfényre került belső infója. Ám azt tudom, hogy ZZ makacssága az eredménytelenséggel felszorozva nem csak a külső, de a belső nyomást is csak növeli. Ha már itt tartunk: Flo papa külső avagy belső összetevő?

Azonban az esti meccs nem a végleges választ, sem a választott utat nem fogja megmutatni nekünk. Hiszen a Numancia ellen a kispad elég lesz. S bár az előző ellenfél ellen hiába volt meg az elhivatottság a „pótlékban”, a taktika teljesen hiányzott. A másodosztály bármely ellenfele ellen azonban még a Gálának is csak nyögvenyelős 90 percei lennének taktika nélkül.

Tehát ne várjunk túl sokat az év első meccsétől és akkor még akár pozitívan is csalódhatunk. Ha nyerünk, akkor Zidane elégedett lesz. Történjen az bármilyen játékkal.

Fun fact: a Numancia edzője sem vár túl sokat az év első meccsétől. Mert bár igazi fesztiválként élik meg Soriában a Madrid vendégjátékát, de Arrasete azt mondja, hogy csak nevetni tud azokon, akik már a győzelmi, hovatovább továbbjutási esélyeikkel számolnak. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a Real kerete olyan minőséget képvisel, hogy nem gondolkodhatnak továbbjutásban.

Mi pedig elvitázunk a most ennyi kellett vs de hol a saját játékunk kérdéskörön.

Hm… pesszimista lettem a végére? A csapat tehet róla, hogy pozitívabb legyen a szemlélet.

A csapat és Zidane.

TV: DigiSport 1, 21.00 (streameket az oldaldobozok között találtok… de adni fogunk kommentben is…)

Oszd meg a posztot, ha tetszett!