Bajnokok Ligája Beharangozó Jose  

De most komolyan… (Spurs-Real)

Hahó, madridista barátom! Figyelj, felejtsük el a hétvégi bajnokit. Már el is felejtetted? Remek! Még nem? Itt az ideje! Ma, legalább ma ne a bajnoksággal foglalkozzunk és ne azzal, hogy mi mennyire rossz a csapat játékában, a csapathierarchiában. Ma neked és nekem feladatunk van! A #besztlíg egyik kiváló tagja ellen kell megmutatni, hogy ki a Király! Ráadásul idegenben. Szurkoljunk hát!

Gyors és határozott leszek, ahogy a lányoktól hallottam korábban… A csapatból nem fog hiányozni Luca. Bocs, azt akartam írni, hogy nem fog hiányozni a csapatnak Zidane. Akarom mondani: Luca Zidane. Ok, a meccslapon nem lesz rajta, amúgy se lett volna nevezve. Mellette még a bennem már sötét jövőképpel rendelkező Varane (The new Bale???), Carvajal, Kovács Máté és a Magyarország elleni barátságosra rápihenő Keylor. Valamint Bale. A régi. A szokásos.

A többiek valószínűleg komoly rákészüléssel, egyéni és csapatszintű upgrade-del fordulnak rá a Tottenham elleni mérkőzésre. Az is világos mindenki számára, hogy ma este a mérkőzés előtti bemelegítést követően az öltözőben eggyé vált lélekként, egyszerre dobogó szívvel hallgatják végig Ronaldót, aki a terem közepén abszolút átélve adja elő a capella a BL-himnuszt! Ugye, te is dúdolod már?

A csapatnál nyilván a jelenlegi gálakezdő fog kifutni a gyepre. Kiko fogja lehúzni a beíveléseket, Achraf kér elnézést Kikótól, hogy az ő oldaláról érkeztek azok. Nacho fog pacsizni Ramosszal, utóbbi indítja Marcelót a baloson, aki a felezőnél megáll és azon lamentál, hogy visszaadja-e Kroosnak vagy passzolja fel CR-nek a vonal mellé (aki nem szélső lesz, mégmielőttazthinnéd). Dönt és Kroosnak megy a bogyó, mert CR úgyis azonnal visszatenné Marcelónak és így is, úgy is Kroos lenne a labdás emberünk. Ő kéri Iscót, hogy mozogjon be üres területre, ha már Casemiro nem, hogy nem képes erre, de az üres terület fogalmát sem érti, csak azt, hogy „ott a labda, elkapom, elkapom, ott a labda, enyém lesz, elkapom, vaúúú, váh, váh, enyém lesz, kié ez a láb, nem számít, ott labda, bummm, spori, ez miért sárga, ott a labda!!”. Közben Modric kihúzódik a jobb oldali félterületbe, mert innen lehet a legjobban látni, hogy CR beért-e már középre. Ha a portugál 5. ideges integetése is láttamozva lesz a kis horvát által, akkor a csapat már nem szívatja az Aranylabdást, hanem jöhet a beadás, direkt a Félelmetes Francia felé, mert mégis szívatjuk az Aranylabdást.

Kérdés, hogy mindehhez hogyan áll hozzá az ellenfél. Mert a Tottenham alapvetően részt akar venni a mai meccsen és még azt is meg merem kockáztatni, hogy nyerni akarnak. Félig hazai pályán* kicsit vagányabb játékra lesz szükség, mint két héttel ezelőtt.

*

Ami egyébként a szakmát bőven meggyőzte. Mármint az első meccs. Ritka, hogy egy csapat a Real Madrid otthonában döntetlent ér el (már ez önmagában is igaz) és a sajtó a vendégcsapat teljesítményét ismeri el. Ez történt két hete. Mi is megírtuk, mások is, hogy akkor ZZ alaposan kikapott taktikailag Pochettinótól.

Ráadásul úgy fest, hogy Kane is játszik majd. Bár csak a meccs előtt lesz végleges döntés, de edzője szerint jól haladt a felépülése Anglia legjobb csatárának. Akit most Dele Alli fog támogatni, vagyis elméletben erősebb kezdőjével állhat fel a Spurs, mint az első találkozón.

Itt van pár elméleti legjobb felállás.

Van pár dolog, amivel jó, ha tisztában vagyunk: a Realnak idén idegenben jobban megy, mint otthon. Igaz ez még a Girona elleni bajnokival is. A Madrid középpályája továbbra is világelit, a játékszer birtoklása, járatása nem okoz problémát – legyen szó rövidpasszos játékról, vagy keresztlabdákról.

A csapat kulcsjátékosai nem játszhatnak ennyi ideig kiugró teljesítmény nélkül. Ramos, Modric, Ronaldo. Mind olyan játékos, akiktől idén még nem láttunk pluszt, ma este remek alkalom kínálkozik erre is.

A kérdések kérdése a Spurs játéka lesz ma este. Hétvégén ők is kikaptak – egy igencsak defenzív csapat ellen. Jó, hát a MU ritkán játszik védekező focit, de Mourinho az edző, értitek. Tehát Poch engedi támadóbb felfogásban játszani a csapatát, vagy kopírozza a két héttel ezelőtti meccset (meg a hétvégi Unitedot), és beéri a biztosabbnak tűnő egy ponttal? Mert itt már a csoportra is gondolni kell. A BVB nálunk is pocsékabb formában abszolválta az októbert. 5 találkozóból egyet nyert meg. És ma másodszor játszanak az APOEL-lel ebben a hónapban… Ennek a két csapatnak egy-egy pontja van a csoportban, a Spurs és a Real 7-7 egységgel szerepel. A papírforma alapján a Dortmund ma 4 pontra ugrik aztán már csak az angol és spanyol csapatot kell két vállra fektetnie, hogy továbbjusson a csoportból. Míg utóbbiak egy mai döntetlen után 8-8 ponttal és egy-egy APOEL-meccsel várhatják a csoportkörök végét. Ráadásul a Spurs otthon fogadja majd ciprusi ellenfelét. Tehát a tervezés már ma nem csak a mai meccsre terjedhet ki.

Visszatérve még csapatunkra. A hétvége eseményei után mindenki (legyen az a stáb tagja, a keret tagja, vagy egykori játékosunk) hangsúlyozta, hogy egy eredmény nem jelent még semmit (mondjuk a blogon nem egy eredményből vezettük le, hogy ez eddig gyér…), a BL-re a játékosok más állapotban érkeznek, egyszerűen nem lehet összehasonlítani a két versenysorozatot.

Egyszerűen nem bírom az idő lassú múlását. Látni akarom CR-t, ahogy énekli a BL-himnuszt!

VAMOS!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!