“És lehet még rosszabb… “

Nem is tudom, hol érdemes kezdeni ezt az anyagot. Annyi mindennel lehetne. Egy biztos: a tegnapi találkozó után csak azok hiszik el Zidane szavait (“Nincs válság.”), akik nem akarják figyelembe venni a valóságot. Lássuk, mit írtunk az Összefoglalóba! 

A bejegyzés főbb pontjai:

 • Sultan gondolatai a pszichés háttérről
 • Problémák összegzése a tegnapi mérkőzésről
 • A meccs eseményei
  • a kapott gólok (Zizou)
  • egyéb események
 • Észrevételek, csúnya gondolatok

Sultan gondolatai a pszichés háttérről

Be kell látnom, túl optimista voltam a Real jelenlegi helyzetével kapcsolatosan. Hiába nyilatkozgatja Zidane, hogy a Spurs megnyerheti a BL-t, meg hogy nincs krízis, bizony a csapatunk válságban van.

A dramaturgia, miszerint a kiscsapatok ellen nem képes mentálisan felkészülni a gárda, de a komoly meccsekre összeszedi magát, szerda este végérvényesen megdőlt. Nem mondom, jó taktikával állt fel a Spurs, és ők valóban motiváltak voltak a saját közönségük előtt, de ugyanezt tette idén tavasszal a Bayern és a Juve is, oszt’ láttuk, mire mentek vele. A baj nyilván velünk van, értsd, a Real Madriddal.

Ha ez a gond a szokásos kis meccsekre leengedős kór lenne, akkor tegnap egy jó meccset kellett volna játszanunk. De mindannyian láttuk, hogy nem ez történt. Sőt, a csatár gondjaink, a gólképtelenségünk nyomán elterjedni látszó betegség egyértelműen elérte a középpályát, és az igazán régóta nem egészséges hátsó alakzatunk sem képes hozni azt, ami a királyi gárdánál elvárható.

Bántóan lassú lett (főleg fejben) Modric, s bár a passzopciói a passzív játékosaink miatt lecsökkennek, de ezen átlendülve is érzékelhetően sokat hibázik. Kroos védekezésbeli nullája kidomborodik, amikor Casemirót is beforgatják. A brazil ütközőnk védelmére el kell mondani, hogy még mindig nagyon sok labdát megszűr, sokszor olvassa jól a játékot. Nyilván lehetne gyorsabb és pontosabb, de úgy gondolom, hogy hajlamosak vagyunk a hibáira koncentrálni, és a gyengéire, amikor az egész csapat válságát értékeljük, miközben ha nem lenne a pályán, követelnénk a játékát, és a helyzet minden bizonnyal még rosszabb lenne. Azt meg ne várjuk, hogy egyszer Makeleléként ébred fel. Nem fog.

A helyzet okai között egyértelműen fontos szerepet töltenek be a pszichés tényezők, de sajnos nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett sem, hogy kulcsjátékosaink egyre idősebbek (Cé, Modric de még Ramos is), és a teljesítménygörbéjük már egy ideje lefelé görbül, s bizony kegyetlenség ide, vagy oda, egyszer elérik azt a vízszintes vonalat, ami alatt nem lehetnek stabil kezdők a Real Madridban. Vagy sokkal több pihenésre van szükségük, hogy bizonyos meccseken még bírják a 90 percet. Ez utóbbi sportigazgatói és vezetőedzői beavatkozást igényel. A válságunk harmadik pillére a csatárgond és a gólképtelenség. Ez sem új, évek óta szenvedünk vele, csak most kidomborodik, hogy sem Ramos, sem Case, sem Varane, ahogy Iscón kívül a középpálya más tagjai sem tesznek hozzá a gólínség enyhítéséhez.

És akkor még itt van az edzőkérdés is. Zidane „nagytestvér-jóbarát” edzői stílusa megváltóként érkezett a Benítez-érát követően, és pont erre volt szüksége a gárdának. Ez viszont egy jelenlegi válságos szituációban nagyon kevés, és nem képes időben megfordítani a negatív folyamatokat.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy jelenleg a válság még mélyül, nyoma sincs a változásnak, és már lehet, hogy jobb lenne ezt a szezont egy mélyen rossz eredménnyel zárni, hogy a strukturális változások elkezdődjenek.


A problémák összegzése a tegnapi mérkőzésről

Pszichés gondok egyéni és kollektív szinten, amely hosszú folyamat eredménye és kicsúcsosodását tegnap láttuk.

 • Erőnléti gondok.
 • Taktikai gondok.
 • Az egyéni forma túl sok játékosnál kritikusan gyenge.
 • Ezzel együtt jár, hogy nem volt extra teljesítmény egyetlen játékostól sem.
 • A kispad idén gyenge. Mind az edző, mind a cserelehetőségeket tekintve.
 • Zidane nem készült fel az ellenfélből, akik ugyanazt játszották, mint az első meccsen.

  A kapott gólok – Zizou

Az első gól kapcsán már biztos sok visszajátszást vagy képet láttatok, amelyek középpontjában a les volt, de azt gondolom most hagyjuk figyelmen kívül a szabálytalan, de érvényes találatot; sokkal izgalmasabb, ha szabad így fogalmazni, ami előtte zajlott.

Minden onnan indult, hogy felívelte a Spurs a labdát, és a Real térfelén Dele Alli bántóan szabadon vehette át és játszhatta meg. Mindezt a Real játékosok asszisztálása mellett. Végül Nachóé lett a labda, de kissé ellazázta, ezért kénytelen volt bedobásra menteni. Tehát veszélyes helyről jöhetett a hazai csapat,

Érdemes megnézni, hogy milyen nagy üres területek vannak, ami egyáltalán nem utal szervezett vagy ésszerű védekezésre. Talán a következő képen látszódik igazán a káosz, ami uralkodik a Real berkein belül.

Ez az indítás pillanata, ami a jobb szélre megy Trippier-nek, aki szintén szabadon vehette át és adhatta be Allinak a labdát. Csak Kroos követi a játékot, de ő is csak ímmel-ámmal próbál közbelépni. Az üres terület itt is megjelenik – lassan el lehetne adni jó pénzért. És talán észrevettétek Casemiro helyezkedését, aki mi a búbánatot keres a védőfalban?! Teljesen indokolatlan, hogy ennyire mélyen helyezkedjen. Érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy itt még Ramos fogja Allit, majd elszakad tőle, és hiába van létszámfölényben a királyi gárda, egyik védő sem veszi fel Alli mozgását. Csak akkor észleli Nacho, amikor már kissé késő.

A legfurább az volt számomra, amire már utaltam, azaz a hiba után se tudtak időben reagálni a srácok. A kollégák is biztosan említeni fogják, sőt José biztosan bevág 1-2 jelenetet, amiből kiderül, mennyire formán kívül van a komplett csapat. Érezhetően fizikálisan vagy fejben (esetleg mindkettő) lassabb volt a Királyi gárda.

A második gól roppant érdekes körülmények között történt. Egyrészről változtatást eszközöltek a vendégek oldalán, méghozzá szerkezeti váltáshoz nyúlt Zidane. Casemiro most már hivatalosan is a védősorba került, Ramos és Nacho közé, ugyanis 3 védőre álltunk át. Kroos pedig a középpálya leghátsó embere lett – ahogy látszik is a képen.

Ezzel szembeötlővé válik, hogy üres területek nyílnak a középpályás sor mögött, amit Kroos egyedül nem tud lefedni, Ramoséknak pedig ez a fajta védőmunka nem fekszik, legalábbis jelen formájukban. Tulajdonképpen ez jelenik meg a gólnál is. Lesz egy felpassz, ami elmegy Kroos mellett is, és Allit találja meg.

Talán itt látszik a leginkább, mennyire nagy terület van a Real középpályája mögött. Ami viszont érthetetlen, hogyha a szerkezeti váltás mellett döntött Zidane, akkor miért nem formálta ehhez mérten a csapatát. Ugyanis a nagy területet ellensúlyozandó magasabbra kellett volna tolnia defenzív vonalat. Így viszont megmaradt a nagy tér és teljes egészében azon múlott minden, hogy a védők miként oldják meg a helyzetet. Jelen esetünkben mondhatjuk, hogy pocsékul, hiszen Casemirónak kell levédekeznie Allit, de mindössze egy roppant gyenge becsúszásra futotta, amit nemes egyszerűséggel hagyott figyelmen kívül Alli. A lövést Ramosnak sikerült blokkolnia félig-meddig, de sajnos nem eléggé, és a kapust megtévesztve a kapuba pattant.

Tehát az első két gól jelentősen köszönhető a szerencsés körülményeknek, de sokszor megkaptuk, hogy a Realnak mekkora szerencséje van. Valóban kéz a kézben járt az eddigi Zidane-éra alatt a csapat és Fortuna. Csakhogy most már elpártolni látszik. Nem csoda, hiszen mindig azt mondjuk, hogy annak van szerencséje, aki tesz is érte, és ezen a meccsen a T’ham jóval többet tett ezért.

Az utolsó tárgyalandó gól igazán emblematikussá vált számomra, mivel sok hasonló kontrából szerzett gólt a Királyi gárda az évek folyamán. Kitámad a Real, de labdát szerez a Spurs. Az első képen Isco igyekszik beavatkozni és megakadályozni a labdakihozatalt, csak sikertelenül, mert el tudják passzolni a labdát mellette, ami Kroosék mellett is elmegy, és Dele Alli gyűjti be.

Ismét egy sorsdöntő pillanat, hiszen Ramosnak kell 1v1-ben megoldani a szituációt, amit ha ügyesen old meg, akkor elhárul a veszély. Nem így történik, mert Alli elmegy mellette, pedig határozottabb fellépéssel vagy akár egy taktikai faulttal orvosolható lett volna a helyzet.

Casemiro nem ér oda időben, de Kane így tisztán kaphatja az indítást, amit középre terel Eriksennek. 3-0.


A mérkőzés egyéb eseményei

Már a 20. másodpercben megmutatkozott a mentális különbség a két csapat között, amikor Nachónak először nem sikerült kiengednie a labdát játéktéren kívülre, miközben annyi dolga lett volna, hogy figyeli az emberét (itt Dele Alli, a gólnál Kane) és fedezi a labdát. Mindkétszer besült szeretett mindenes hátvédünk. Igen, valahogy így korrekt a szememben. Szeretem ezeket a srácokat és hajlandó vagyok kritikával élni is feléjük. Amit elértek tavaly a srácok, illetve idén, idény elején, azt már senki nem veheti el tőlük és mindenki, én is örültem a sikereknek. De azok a sikerek nem legitimálhatják az eljövendő (múlt napjait) mérkőzések eredményeit, játékát.

A csapatnak nagyon sok rossz keresztlabdája volt. Vagy a védők szedték össze azokat, vagy hosszúra sikeredtek. Esetleg lassú keresztlabdák voltak és volt ideje a hazai védelemnek reagálni.

A 11. percben a középpályán, a felezőnél vesztett labdát Kázmér. Alli egyből indította Kane-t, akire ketten (Nacho és Ramos) figyeltek. Mégis az angol lövésével fejeződött be a támadás.

A 20. percben Marcelo úgy csúszik be és rúgja el a labdát a bal oldali szögletzászló környékéről, hogy a labda a tizenhatosunkon belülre jut, ahol nagyjából a kapuval szemből, 14 méterről rúg hála az égnek luftot a hazai játékos.

A Tottenhamet az sem zavarta meg, hogy az egyik alapembert – Alderweireld – sérülés miatt le kellett cserélni. Fontos megjegyezni, hogy a védő extra feladat vállalása – támadóharmadban való aktív részvétel – közben/miatt sérült meg.

A 27. percben jött Alli gólja, ami előtt ismét Nacho vétett elemi szintű hibát. Ismét nem tudta rendesen megoldani egy szabad labda kiengedését, vagy rendes felszabadítását.

Teljesen megérdemelt gól volt.

A hátrányba kerülést követően kicsit gyorsabban, de továbbra is gyengén játszott a Real. Ronaldónak volt egy lövése, amikor csupán két ember védekezte le. A lövését Lloris védte, de ha nem ér bele a kapus, valószínűleg akkor is mellé megy.  No igen… nekik volt match plan, nekünk nem. Ők világosan és érthetően megkapták az elvégzendő feladatokat védekezésben, támadásban, átmenetben, és meg is csinálták. Mert nagyon meg akarták mutatni maguknak, a szurkolóiknak és a Világnak, hogy képesek top szinten teljesíteni.

Két perccel később Hakimi lapos beadását lőtte meg Ronaldo, de középre célzott, nem okozott gondot a kapusnak. Ez az akció szinte kopírozása volt a Juve elleni BL-döntő vezető góljának.

A 40. percben Trippier szívatta halálra Iscót és Marcelót, a labda ezután Kane elé került, Kiko bravúrjával maradt az egy gólos hátrány. Ezután jött a Real első értelmes támadása – rendezetlen védelemre, ez fontos tényező – az első félidőből. Ronaldo ugratta ki Benzemát (nini, ha nem egymás árnyékát tapossák…), ő pedig egy csellel megverte védőjét jobb oldalt, majd a portugálnak akart visszagurítani, aki elé belépett a védő és felszabadított. Isco üresen, tisztább helyzetben várta a passzt, mint Ronaldo – lábjegyzetként megjegyzem.

A 42. percben Hakimi Kroos kiugratása után ismét jól centerezett, a védővonalból visszalépő (és nem a védők közt megbúvó) Benzema tűzte azonnal kapura – de akárcsak Ronaldo korábbi helyzete, ez is erőtlen és pontatlan volt, rutinfeladat volt a védés.

A második félidőre Casemiro hátravonult a háromvédős rendszer középső tagjának és ezzel körülbelül meg is pecsételődött a sorsunk. Még egyszer sem működött ez a felállás nálunk. Mennyire kell pánikban lenni, ha ilyet lép meg Zidane? Ez a formációváltás csak tüneti kezelés volt, a lényeget nem tudta kezelni. Ezzel a változtatással járt az is, hogy az amúgy is homály Kroos a középpálya leghátsó emberévé vált. Ami. Soha. Nem. Ment. Neki.

Az 52. percben volt az első helyzetünk ebben a játékrészben, amikor Isco a saját térfeléről indította Marcelót, a brazil pedig lapos, erős bepasszal kínálta volna meg a társakat. A rövidre Benzema és Luka érkezett, valamint valamiért a hosszúról Ronaldo is ide sprintelt.

A harmadik gól után véget ért a találkozó. A hazai nézők oléztak, mi nem hittünk a szemünknek, Ronaldo pedig lőtt egy gólt a semmiből, flipperezés után.

Sokáig gondolkodtam, hogy mikor éreztem utoljára ilyet, hogy ennyire semmilyen a csapat. Nekem Schuster idejéből a Liverpool elleni angliai mérkőzés ugrott be. Esélyünk sem volt. Akkor sem.

Jöjjön pár kép, amelyekkel a jókedveteket akarom még inkább előcsalogatni!

Ehhez a képhez Facebookon már megosztottuk Zizou gondolatait, de álljon itt emlékeztetőül:

A Tottenham és Pochettino még nagyobbat mert lépni hazai pályán, és egészen magasra tolt védővonallal rettentően leszűkítette a játékteret. Ezzel számukra pozitív irányba tudták terelni a játékot, hiszen jelentősen megnehezítik az építkezést, a labdakihozatalokat, és nem utolsósorban könnyebb kontroll alatt tartani a játékot. A Spurs érezhetően a pálya közepére koncentrál, de tolódással a széleken is komoly gondokat okozott a Real számára. Szerencsére van megoldás erre, mivel sok mozgással és a pálya széthúzásával ellensúlyozható ez a formáció, vagy akár komoly gondba is sodorható a védekező csapat. Mert bizony a magasra tolt védővonalnak megvannak a hátrányai. Ráadásul a Real Madrid rendelkezik azon játékosokkal, akik szorított helyzetben is megtudják tartani a labdát, vagy meg is tudják játszani. Valamennyien képesek kiküszöbölni a T’Ham okozta komoly nehézségeket, de ezúttal nem jött a gyors labdajáratás, a sok mozgás, és a hazaiak szinte tökéletesen oldották meg a kigondolt és megszervezett feladatukat, ami ezúttal térdre kényszerítette a királyi gárdát.

Zizou eme fenti gyönyörhöz is írt pár sort:

E kép láttán egyből felvetődik a kérdés, hogy mi folyik Madridban?! De most komolyan! A pálya közepét teljesen ignorálja a csapat, a 16-os előtti terület háborítatlanul áll, üresen és magányosan, pedig Isco előtt ott a passzfolyosó, de nincs kinek továbbítani a labdát. Kézenfekvő, hogy egy támadó lépjen vissza ilyenkor, hogy labdát kapjon, úgyhogy érdemes megnézni, mit csinál a két támadónk. Benzema elszigetelődve a védőkkel harcol és csak a beadásra játszik. Míg Ronya a pálya szélén sétálgat, mintha csak holdfényes éjszakán egy angol parkban lenne. Csakhogy ezúttal ez a park a Wembley, és egy BL-mérkőzés folyik, azaz nem lenne szabad ennyire kivonnia magát a játékból. Nem csoda, hogy rettentően dadogtak a Real támadásai. Viszont ahhoz, hogy jobban megértsük a szituációt, kezdjük elölről. A Spurs ugye a már-már szokásos 5-3-2-ben védekezik, méghozzá eltolódva balra, mivel a Real szintén a szokásos játékával operál. Túltölti az egyik oldalt annak céljából, hogy vagy ott törjön át a védelmen, vagy ezzel felszabadítsa a pálya másik felét. Ez esetben ez lenne járható, mivel az üres folyosóba senki nem mozog be, viszont Marci egyedül várja a labdát. Csak gyors oldalváltásra lenne szükség…

A Real NEM kompakt csapat. De Fifában faszán néz ki! Ja, ez a védekező középpályásunk labdavesztése. Nyilván sosem gond saját térfélen, nem védekezésre berendezkedve labdát veszíteni úgy, hogy TE vagy a csapat védekező középpályása, azaz labdával az lenne a feladatod, hogy a legegyszerűbbet a leggyorsabban választani és végrehajtani.

A fenti és lenti kép azért érdekes, mert a két belső védőnk közötti feltételezett feladatmegosztást és kommunikációt láthatjuk rajta. Mindkettőt elégtelen osztályzattal oldották meg itt.

A félidőben látott statisztikánál már csak…

…ez szörnyűbb. Egy óra után egy embernyivel futott kevesebbet a hátrányban lévő Real Madrid. Ez felvet bizonyos kérdéseket, ugye?

No és akkor azok a csúnya gondolatok! Itt is vannak:

Az a rohadt nagy baj Benzema és Ronaldo védekezésbeli teljesítményével, hogy alibi mozgást végeznek. Nem azon vannak, hogy emberfölényes helyzetet tudjanak a társakkal együtt a labda körül kialakítani. A Spurs ezt teszi. A City ezt teszi. A Barca ezt tette. A BVB így játszott, Klopp így játszat. De ezek a… labdás felé kocogok, aztán integetek. Ez nulla. Idegesítő. Már… ha Real Madrid szurkoló elsősorban az ember. De legalább lesről mindig ráérősen kocognak vissza.

Aztán… Ez a videó! Ez mi a rosseb? Labdaszerzés, labdakihozatal, de Marcelo-Isco váltás után inkább saját térfélen játssza tisztára a kis spanyol a labdát, miközben a brazil fent ragad, ő meg hátul. Ívelés, labdavesztés és CR már mutogat, hogy mérnemvagyott!? Tuti én vagyok szar fizikából, és Usain Bolttól 100 méteren gyorsabb emberek is vannak. Félre ne érts, amikor Ronaldo védte Ramos lövését, úgy gondoltam, hogy nem lehet hibáztatni érte, mert adott esetben a helyében én is a labdát figyelem és próbálok ráfordulni. De a videón látható jelenetben érthetetlen, hogy mi a tökömet akar a társaitól, hát hiszen a Real nem is tud jelenleg csapatszintű letámadást alkalmazni. Rohadt frusztráló lehet időnként a csapattársának lenni, na.

 

De hogy a posztot valami pozitívval zárjam, nézzétek meg a lenti videót! Örömkönnyek, komolyan. Tehát: ember mögé lőtt passzok, amelyek a pszichikai luftot bizonyítják nekünk. Fejben éles játékos oda passzol lábra, vagy ahová érkezik a társ. Nem oda, ahonnan elindult. Ezt többször bemutatta több madridi player. Hakimi teszetoszasága, annyira kijött rajta itt a “kezdő” jellem. Nem vagány, nem határozott, lassú, körülményes. Benny Hill-music hiányzik csak, de azért nem lenne teljesen jogos eme dallam, mert a Spurs nagyon jól csapdázza a labdás játékost. Iszonyat hamar körbeveszik a pálya minden pontján, és nem engedik a kapu felé fordulni, legyen szó bárkiről.

 

Végezetül: Szurkolónak lenni a mi szemünkben (szerkesztők) nem azt jelenti, hogy csak pozitív dolgokról csacsogunk és két pofára habzsoljuk a marketinget a klubtól, a játékos háttérországától. Azt is jelenti, hogy féltjük ezt a sokak által támadott, gyűlölt Real Madridot. Azt is jelenti, hogy innen, marha távolról is rajongó szurkolással és kritikai gondolkodással szeretjük nap nap után a KLUBOT! Minden meccs előtt a legjobbakat várjuk, és ha nem azt kapjuk, akkor mi adunk. Ám mindig van egy “következő meccs”!

A magam részéről: madridista vagyok a sikerekben, de még inkább a nehéz időkben.

Ahogy Sasu írta kommentben – és ennél nincs most jobb zárszó:

Most végre van értelme szurkolónak lenni.
Ilyenkor kell a csapat mellé állni – még ha csak a távolból is, nem csak a győztes szériáknál.

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • torpapa

  Korrekt összefoglaló!!

  Fogunk még nosztalgiázni könnyes szemekkel, hogy de szép is volt, 4 év alatt 3 BL.

 • Sragi

  Nagyon őszinte és összetett. Azt gondolom ha a csapat fele ennyit tenne bele ,mint amit ti tesztek nem kellene válságról és annak a megoldásairól beszélni 🙂
  Egy biztos továbbra is szurkolni kell!

 • ZeRo

  Nagyon precíz és összeszedett. Kár, hogy nem a csapat sikereit ünnepelhetjük így, hanem ezt…legyen ez bármi is. Anno volt róla szó, hogy Asensio leengedett, úgy néz ki, hogy az csak a jéghegy csúcsa volt. Kíváncsian várom ennek az esemény sorozatnak a végét, mert az nagyot szól majd. Balga Madrid! (Persze azért csipázom őket, csak azért na!) 😀

 • kodex

  Hát, érdekes nézni, hogy vhogy valamennyi spanyol élcsapatnak szinte egyszerre zuhan a termékgörbéje. AM – BLből már kiestek lényegében, Ligában mögöttünk, Barca – látszatra előrébb, de mutatott játék képét tekintve és azt nézve, hogy one man show megy – amíg mehet: dettó. (mondjuk ott legalább edző van). De a legmeglepőbb a nálunk lévő – nem is tudom minek nevezzük… Magasról nagyot lehet zuhanni, de nem a zuhanás a rémisztő – hanem a földet érés. És (még mindig) nem tudjuk az megtörtént-e már. Egyben vmennyien egyet érthetünk: ha ezt ZZ megoldja – tényleg megérdemli a Best Coach díjat. Ha nem – begyűjthet egy újabb rekordot, de arra nem lesz büszke (senki). Mi egyet tehetünk max.: a tippeldében megtehetjük most, hol végzünk a végén. Hátha legalább kaszálunk. 😉

 • mfc777

  Vannak eladó Real Madrid mezeim és sálaim. E-mail a szerkesztőségben.

  • mfc777

   A poszt maga nagyon jó megint, gratula a szerzőknek. Szeretném még mindig azt hinni hogy ez a szar forma tudatos és hogy tavasszal másabb lesz. Végülis, ilyen szar játékkal is már továbbmentünk kb. a csoportból (kösz Dortmund!), a ligában sose nagy meglepi ha nem mi nyerjük, a kupában még nem volt érdemleges történés. Szóval ha később felpörög a csapat akkor még egész jó év is lehet ebből. Én addig várnék ZZ értékelésével. (persze akkor se kéne ilyen szarul nyomni, de a happy end igazolná valamennyire)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mindjárt olvasom a posztot de előtte ezt:
  A kecske a videóban minket jelképez, és viszi az üzenetet a játékosainknak :DDDD
  http://coub.com/view/yzeq6

 • V.I.C.

  Kurva jó! Minőségi ÖF, bár a csapat lenne ennyire egyben. Köszönöm srácok. 🙂

 • morc

  A helyzetet jól jellemzi, hogy barcás haverjaim annyit mondtak, hogy döglött oroszlánba nem rúgunk.

  • elkesetthusvetinyul

   nem döglött, “csak” sebesült

 • De Mi

  Nagyon köszönöm az összefoglalót, szuper anyag lett.
  A címtől hideg kirázott (belegondoltam), nekem még a lidércnyomás szó ugrott be.

  Tudom ma jó nap,mert nincs meccs, ettől függetlenül a fejembe nem akar beférni hogyha minden nap elmondom minden szép minden jó mindennel meg vagyok elegedve, akkor ezt meddig hiszem el.
  Ha kimondja,h gond van, akkor rossz edző, vagy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ‘terveztem’, vagy mittodomén.
  Mindegy előbb utóbb sajnos arcába égnek a problémák – nem hiszem el,h semmit nem vesz észre – s kénytelen lesz vele szembe nézni.
  Én – ha mondhatom mi -drukkolunk, drukkolunk, drukkolunk…

 • lucas

  Kár, hogy a csapat nem ennyire minőségi mostanában, mint ez az összefoglaló. Gratulálok!

 • ZeRo

  Ha gól helyzet van, hagyd a fenébe. -taps,taps,taps
  Ha gól helyzet van, hagyd a fenébe! -taps,taps,taps
  Ha gól helyzet van, hagyd a francba, mert a csatár mind kihagyja. Ha gól helyzet van, hagyd a fenébe! -taps,taps,taps

  Mondom,
  Ha gól helyzet van, ne törődj vele. -taps,taps,taps
  Ha gól helyzet van, ne törődj vele! -taps,taps,taps
  Ha gól helyzet van, szarni rája, ez a csapat taktikája. Ha gól helyzet van, ne törődj vele! -taps,taps,taps

  Ha az ellen kapunk felé megy. -taps,taps,taps
  Ha az ellen kapunk felé megy! -taps,taps,taps
  Ha az ellen kapunkra tör! Csak nézi sok fehér ökör, ha az ellen a kapunk felé megy! -taps,taps,taps

  Szegény Madrid mi lesz így véled? -taps,taps,taps
  Szegény Madrid mi lesz így véled?! -taps,taps,taps
  Segít rajtunk miss Fortuna, ha Zidane végre újra dugja! Drága Madrid az kell te néked! -taps,taps,taps

  • dzsonee

   Azért ez az ÖF alapján súrolja a csapat tegnapi teljesítményét 😀

   • ZeRo

    Igyekszik az ember 😀
    És bár nem csak a tegnapi teljesítményre igaz ez, de azért remélem hamar vissza kapaszkodik a csapat.

    • LeeTaiPo

     Kíváncsi vagyok, kiknek menne a dallam is hozzá 🙂

     • dzsonee

      Kérjük kitenni a kottát is a szöveg mellé 🙂

     • LeeTaiPo

      Ha lettél volna úttörő, tudnád kotta nélkül is 😀

     • dzsonee

      Hát, ez már csak egy szégyenfolt marad az életemben 🙂 De nagyapám útaszfaltozó is volt, ha ez számít…

     • elkesetthusvetinyul

      nem csak két tapssal van?

     • LeeTaiPo

      Szerintem is.

     • ZeRo

      A csapatnak minden plusz segítség elkél. 😀

     • ZeRo

      De azért átírtam. 😀😁

 • dzsonee

  Én is csatlakozom a posztot dicsérőkhöz. A csapat…azt hiszem már minden le lett írva. Kiváncsian várom, mi lesz a folytatás. Remélem ZZ megdolgozik azért a legjobb edző címért, amit nemrég nyert.

 • t20-puerto del sol

  Remek lett!

 • LeeTaiPo

  Ami nekem feltűnt a meccsen, az a lapok hiánya. Nem egyszer láttuk már rosszul játszani szeretett csapatunkat, de akkor legalább küzdöttek és voltak annyira elkeseredettek, hogy felrúgják az ellenfelet.
  Most meg Cakir vezette a meccset, és csak egy lapot kaptunk???
  Ez két dolgot jelenthet:
  1. Hirtelen szentté váltak a játékosaink, vagy
  2. Beleszartak az egészbe.
  Nem tudom, melyik a rosszabb.

  • Balázs Kozó

   Cakír egy címeresen szar bíró.

   • LeeTaiPo

    Ez igaz, csak én nem erről beszéltem.

    • dzsonee

     Még az lehet, hogy az első és második pontod egyszerre igaz. A játékosok megvilágosodtak, ezért szarnak bele olyan földi javakba mint a BL és bajnoki cím…amilyen magasra jutottak az elmúlt idény végén ez a logikus következő lépcsőfok.

     • LeeTaiPo

      Nem baj, hogy impotens vagy, ha már nem érdekel? 😀

     • dzsonee

      Igen, jól összefoglaltad 😀

     • LeeTaiPo

      De ha az asszonyt (szurkolókat) még érdekli?

     • dzsonee

      Bízni kell abban, hogy majd ők is megvilágosodnak…

    • Balázs Kozó

     A sárgák elmaradása miatt. Lehetett volna adni ide is, oda is jóval többet.

  • Manócska

   Nem akarom védeni a játékosokat, de én nem éreztem ezen a meccsen, hogy belesz…. k az egészbe. Nem egy játékosunk (Ramos, Ronaldo, Modric, stb..) arcát mutatta a kamera közelről egy kihagyott helyzetünk, vagy egy Spurs gól után, és nem erről árulkodott az arcuk. Sokkal inkább idegességről és feszültségről tanúskodott, ami teljesen érthető is. Szerintem belülről ők is nagyon jól tudják, érzik, hogy nagyon akadozik ez a fogaskerék, de egyelőre nem igazán tudnak rajta változtatni.

   • LeeTaiPo

    Akkor:
    3. Annyira gyengék voltak, hogy már utol sem érték az ellenfelet?

    • dzsonee

     Erről a 3. pontról arra asszociálok, hogy ami nekem főleg sokkoló, hogy az ÖF alapján is úgy tünik, Modric is kezd lassan kikopni. Az viszont nagy érvágás lesz a csapatnak.

    • LeeTaiPo

     Vagy
     4. Annyira szánalmasak voltak, hogy már a bírónak se volt szíve büntetni őket.

    • Manócska

     Ez jó kérdés. Igazából nem tudom hogy mi a gond a csapattal, csak a látottak alapján leírom a gondolataimat, érzéseimet, ugyanúgy mint Ti. Az biztos hogy nem megy nekik a játék, de én egy meccsen sem éreztem azt, hogy nem akarják a győzelmet és nem tesznek meg mindent érte. Sokkal inkább tanácstalanságot érzek rajtuk sokszor, hogy bármit csinálunk a pályán, semmi sem akar összejönni. És ettől egy idő után persze hogy feszültek lesznek, ami megint csak nem a jó játékot fogja eredményezni. Szóval szerintem most nagy feladat előtt áll Zidane. Minél hamarabb rendet kéne tenni a fejekben, meg amúgy minden egyéb téren is.

     • LeeTaiPo

      Lehet, hogy te ezt látod, de akkor miért jön ki szinte minden meccsen sokkal kisebb futásmennyiség, mint az ellenfélnél? Tavaly legtöbbször csak CR sétálgatott, idén többen is. Miért? Ha nem megy nekik, legalább fussanak a labda után.

 • Sragi

  José Mourinho: „Amikor elhagytam Madridot, a klub robbanásközeli állapotban volt. Mégis, az ezt követő években kezdték el felvenni igazán a versenyt a Barcelonával. Én egy építész vagyok, a futballvilág kőművese.”
  Forrás : penamadridista.hu

  😀 José menj haza részeg vagy.

  • dzsonee

   Amikor meg elküldték a Chelsea-től, akkor egyszer BL-t nyert a csapat DiMatteóval másodszor pedig bajnokságot Conteval. Ha nem is építész, de egyelőre úgy néz ki a távozása tényleg jót tesz a csapatainak.
   Bár az MU-nál egyelőre csendben teszi a dolgát, legalábbis én nem hallottam komolyabb agymenést tőle. Lehet ő is öregszik 🙁

   • Balázs Kozó

    Mert nem figyeled eléggé :). Az egyik BL meccs előtt elkezdte Contét fikázni, hogy miért sír, hogy sok sérültje van, ő is sírhatna, de mégsem teszi. Két hétre rá a sajtótájékoztatója arról szólt, hogy..mennyi sérültje van.

    • dzsonee

     Lehet 🙂 Tény, hogy nem követem minden rezdülését. De míg pl. azelőtt (Real, Chelsea) tele volt vele a sajtó, most nem rezonál annyira. Lehet a sajtó is már hozzászokott 🙂

   • Sragi

    Van neki ott is!
    Most futja a mágikus 2. Idényet.
    Én elismerem amit itt tett de ugyan akkor minősíthetetlen ahogy viselkedik. Nem méltó egy Real Madridhoz!

    • dzsonee

     Én is hálás vagyok neki, hogy végülis visszahelyezte a Realt a foci térképére. A bajnoki cím és a BL elődöntők szerintem sokat lendítettek a csapaton, főleg ami nagy plusz, hogy nagyon otthonosan mozognak a sráck most már egy jó ideje a BL-ben.
     De tény, hogy az az ember, akinek mutatkozni akar a sajtó előtt mint edző gyakran minősíthetetlen és tény hogy nagyon nehéz természete van.

  • carlos06

   Szerintem igaza van. Mindig azt mondtam,h kellett Jose,h lerakja az alapokat. Iszonyatos allapotok uralkodtak elotte a klubnál. Ebben tényleg jo. A Bl-hez Carlo nyugalma kellett utana,de azert szerencseje volt Ancelottinak,h elotte elvegeztek az “alja munkat”. Jose jokor jott es jokor tavozott.

   • Sragi

    Nem vitatom azt amit tett!! Abban az időben nagy eredmények voltak tőlünk. De hamarabb kellett volna mennie. Azért utalom mert feléget mindent maga után. Undorító viselkedése van.

  • Hunreeth

   Ha nincs José, nincs 3 BL-cím se. Marcelo alatta lett világklasszis, Modricot neki köszönhetjük, Varane az Ő és Zidane “gyermeke”. Casillas-t nagyon szerettem, de ő felismerte, hogy elment mellette az idő, és meg merte lépni, hogy padoztatja. (Amit Zidane nem mer vagy akar Benzinnél..) Mourinhónak vannak balhéi, meg olyan dolgai, amik nem tetszenek egyeseknek, de igazolásokkal nagyon nem nyúl mellé, és rettentően ért a futballhoz. Most épp a United hazai pályán 38 meccse veretlen.. És megmondom őszintén, ő egy igazi régi vágású edző. Ferguson is simán elküldte Beckhamet az Ördögöktől. Na most hány edzőbuktatás volt az utóbbi pár évben…..? Egyszerűen a futballisták el vannak kényeztetve, de legalább Mou szemtől-szembe megmondja, ha valakivel baja van. Neymar mit művel pl. a PSG-nél? Ancelottival a Bayernnél mi volt? Szóval szerintem az idő Mou-t igazolja és az eredmények is.

   • Sragi

    Nehéz vitatkozni azzal amit mondasz és nem is kell, mert helyt alló. Az biztos ha meg van a bizalom akkor tűzbe megy a jatekosaiert. Viszont ha valami gond van mindig a külső körülményeket hibáztatja vagy másokat. Undorító hadjaratot folytatva.
    Azert ne adjuk neki oda azt a 3 címet amit nem ő nyert meg. 🙂
    Ancelottinak bőven volt mit tennie mikor Mou dobbantott.
    Egyébként lehet, hogy régi vonalas edző, de egyre inkább úgy tűnik a makacssága miatt nem lesz már olyan sikeres mint 7-8 éve volt.
    Sahint es Khedira-t neki koszonhetjuk.

   • Zizou

    Azért nem szabad ennyire csak a pozitív dolgokra koncentrálni Mou-val kapcsolatban, mert úgy tűnik, mintha a lába nyomát is csókolni kellene. Közben meg vannak csontvázak a szekrényben. Peldául nem jelenteném ki, hogy nélküle nincs 3 BL cím, méghozza azon oknál fogva, hogy nem lehet alátámasztani vagy cáfolni. Valóban hozzátette a magáét, de káoszt hagyott maga után, amit Ancelottinak kellett rendeznie. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a Real a saját árnyékán csak Ancelotti keze alatt lépett át.
    Az átigazolásoknál is valóban köszönhetünk neki pár játékost, akik most alapkövei a csapatnak, de azért nen szabad elsiklani Sahin vagy Altintop, Canales esetleg Adebayor fölött. Ahogy a remek eredményei mellett nem lehet ignorálni a második Chelsea-s időszakát vagy azt a tényt, hogy maximum pár évig tud megmaradni egy helyen, mert olyan stílusban dolgozik, amivel ellehetetleníti a hosszabbtávú munkát. Mellesleg edzői megítélése kapcsán az is a mérlegre kerül, hogy évek óta nem nyert semmi komolyat (ebbe nem tartozik bele az EL). A manchesteri munkálkodása meg vegyes, mert például nekem totál nézhetetlen, amit foci címszó alatt művel a csapata.
    Szóval jelentős edző és bizonyos erősségeit sem kétlem, de…

 • majk

  “A brazil ütközőnk védelmére el kell mondani, hogy még mindig nagyon sok labdát megszűr, sokszor olvassa jól a játékot. Nyilván lehetne gyorsabb és pontosabb, de úgy gondolom, hogy hajlamosak vagyunk a hibáira koncentrálni, és a gyengéire” ennél igazabbat idén még nem olvastam!

 • majk

  “Zinédine Zidane-nak 105 mérkőzésre volt szüksége ahhoz a Real Madrid kispadján, hogy „eljusson” 10 vereségig. Ezzel övé a legjobb mutató a klub 115 éves történelmének trénerei közül. Mourinho 90, Ancelotti 89, Vicente del Bosque pedig 46 meccs után rendelkezett ilyen statisztikával.” [pena.et.al.2017]
  Yazid áut!

  • V.I.C.

   Ezzel az egésszel kettő gondom van: a nagy okos internetes közhangulat (a.k.a. facebook) egyre kezd arrafelé eltolódni hogy a győzelem Zidane érdeme kizárólag, míg a vereség a játékosok felelőssége kizárólag, továbbá (nem az előző edzőket védve), ZZ-nek egy jó korban lévő bombaerős keret áll rendelkezésére, melynek formálásáról ő dönthetett, és ezzel együtt a kilátástalan játék és a bajnoki 10 pont veszteség (atma és barca elleni meccsek nélkül), plusz a BL-meccsek akkor is kudarcnak számítanak sajnos ha sokan nem így látják.

   Egy ilyen kerettel kérdés nélkül a Barca vagy a City eredménysorát kellene produkálni, de attól (ezen a szinten) _jóval_ elmaradunk eredmény és játék tekintetében is. Ezt pedig nem legitimálja a tavalyi eredménysor sem, maximum türelmesebb és belátóbb az ember – egy bizonyos szintig.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Egyetértek, csak még kiegészíteném azzal, hogy szezon végén értékeljük a csapatot, szezont, és akkor hasonlítgassunk. Tavaly is brutálisan kezdett a City mégsem nyert semmit. Persze ettől még teljesen jogos a kritika amit megfogalmazunk ZZ felé. És nyilván nem túl optimista jelenleg az ember, és ilyen játékkal nem is reális elvárás, hogy bármit is nyerünk. De nagyon remélem hogy azért magára talál a csapat, mert ez harmatgyenge. De gyanítom vasárnap is kínlódás lesz a köbön 😀

    • Jose

     ez olyan hülyeség, ahogy van. ez a szezon végén értékelés. szezon végén a szezont lehet értékelni, menet közben meg a teljesítményt.

     nekem nem beszélitek be, hogy még egy nyomorult gantt-diagrammal nem találkoztattok. az elérendő célokig vezető útra bizony be kell tervezni mérföldköveket, mérhető eredményeket, hogy menet közben lehessen mihez mérni és adott esetben korrigálni.

     • majk

      lehet kritizálni, lassan senki nem csinál mást csak kritizál a mai világban, témától függetlenül. 2 hónap telt el, ez semmi. várható volt hogy lesz hullámvölgy. megjött. fáj. szar ügy. persze most mindenki az összeomlást predesztinálja, csak azt nem tom miért 😀 ráadásul rohadt jól időzítettük a formahanyatlást, mert előtte még behúztunk 2 szuperkupát. én inkább úgy látom, (ha mindenképpen jósolgatni akarunk) hogy egy okosan levezényelt generációváltás elején vagyunk, aminek a végén max 1-2 játékost kell venni ha minden jól megy, remélem az egyik Mariano lesz

     • dzsonee

      Szerintem nem mindegy hogy mit kritizálunk, látni kell a különbséget kritika és kritika között. Szerintem ami a lényeg, hogy senki se magát az eredményt kritizálja egy-egy meccs után vagy az adott pozícióját a csapatnak a tabellán/BL csoportban. Ami kritizálva van, az a taktika és a felfogás meglétének/változásának a hiánya. Ha nem jönnek az eredmények de lehetne látni valamiféle elképzelést, akkor szerintem nem lennénk ennyire kritikusak. A baj az hogy én egyelőre nem látom azt, hogy tudatosan épülne valami rendszer a csapatban, ami ha beérik majd hozni fogja a pontokat és kupákat.

     • V.I.C.

      Ha a generációváltás részeként a Ceballos, Llorente, Mayoral, Theo, Vallejo, Achraf féle arcok produkálnák ezt így, akkor ez érthető volna. Jelenleg Theo és Achraf játszik (utóbbi Carvajal kidőlésével), a másik négynek összesen kb 4-500 perce van. A Girona, a Betis, a Spurs ellenit sem a fiatalok csinálták.

      A probléma hogy igazán teljesítési kényszer sincs mert a formaingadozás sem bonthatja meg a gálakezdőt. Ami azért gond, mert Ceballos, Vallejo, Theo, Llorente tavaly első osztályokban a bajnokik minimum 60%-át (percben tekintve lejátszották) – alapemberek voltak, őket pedig bizonyos játékosok helyére hoztuk. És úgy nem kapnak annyi percet mint elődeik, hogy Kova, Bale, Carvajal hosszas sérültek és sokaknál vannak kisebb sérülések is.

     • majk

      2 hónap alatt nincs generációváltás. korábbi nagycsapatoknak x évbe telt, van aki még mindig azt nyögi. megkockáztatom mi lehetünk az elsők akik “simán” lehozzák ezt. legalábbis én ilyesmit vízionálok. persze az is lehet, hogy tévedek, erre nem most azonnal fogjuk megkapni a választ.

     • V.I.C.

      Ez így van, én sem két hónap alatt gondoltam erre. 🙂 És pont ezért magyarázhatóak nehezen az eredménybeli kisiklások hiszen a fiataloknak ezekhez nem sok közük volt. Most bajnoki játékidőt nézve az új érkezők közül Ceballos és Llorente azok, akik feltűnően keveset játszanak, pedig a középpályánk távolról sincs tökéletes formában. És ez gond, mert a CKM-nél sincs ott hogy nyomni kell, mert a főnök kirak, sem Ronaldónál sem Benzemánál. Mert tudják hogy mindenképp játszanak. Furcsamód annak az Iscónak érzem labilisnak leginkább a helyét az első hatosból, aki a legjobban akar és legtöbbet tesz jelen állás szerint. A versenyhelyzet hiánya meg hosszabb távon jóllakottá/elbizakodottá tehet.

     • bdyd
     • V.I.C.

      Ezt elfogadom helytálló érvként a témakörben. 😉

     • bdyd

      ez nem meglepő, kompetens vagyok minden témában

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ezt mikor cáfoltam, vagy mivel? Nem értem. Amit leírtam, az szerintem nem mond ellent annak amit írtál ebben a kommentben. Ez teljesen evidens. Ráadásul leírtam, hogy reálisan nézve ilyen játékkal nem kell elvárni semmit. De miért ne bizakodhatna az ember? Ez meg van tiltva? 😀 Vagy haragszol rám? Vagy mi van? 😀 Rossz napod van?

    • Sragi

     Azért az ember bízik még valamiben 🙂
     Talan tavaszra lesz valami és nyerünk pár kupát. Igaz kevés esélyt látok rá. Idén mindenki azt várta, hogy az eredmények mellett a szép játékkal is előrukkol a csapat. E helyett se eredmények (Ok a 2 db szuperkupa) se szép foci nincs csak a küszködés 😀
     Át lettünk verve fiatal barátaim 😀

     • Manócska

      Most akkor így jártunk fiatal barátom. 🙂 Kitartás. Lesz ez még ennél jobb is.

    • divatdrukker

     nem akarok én senkit lehangolni meg ilyenek, mert azért szurkoló a szurkoló mert bízik a csapatában, de a “tavaly is így kezdtünk”, “tavasszal kell formában lenni”, tényleg a futball legnagyobb kliséje. Ilyen alapon minden évben ugyanazok nyernék a bajnokságokat, kupákat, csak mert azelőtt is ők nyerték egy évvel. Tavaly mi szarok voltunk ősszel és szarok is maradtunk tavaszra. A bajnokságban 3 ponttal maradtunk le, ha azt nézzük, hogy a 3. fordulóban kikaptunk otthon az Alavestől akkor akár rá is foghatjuk, hogy ott úszott el, hiába volt hátra 35 forduló, hiába volt még hosszú a szezon.

   • Manócska

    Szerintem azt senki sem gondolhatja komolyan, amit most írtál. Zidane-nak pont úgyanolyan köze van a vereségekhez is, mint a győzelmekhez. Hogy lenne már csak a játékosok felelőssége a mostani nem túl jó teljesítményünk.

    • Jose

     hádehogynem gondolják rengetegen. rengeteg az egybites minden nagy csapat szurkolótáborában. nálunk is.

     • andras14

      😀

    • V.I.C.

     Rengeteg erre utaló vélemény kering, és ebbe az irányba tolódik el a közhangulat ahogy én látom.

   • dzsonee

    Ez egy olyan jó hozzászólás hogy egymás után 2x is elolvastam!

    • V.I.C.

     Teló nem frissített. 🙂 aztán kétszer ment el.

     • dzsonee

      Nem baj, ismétlés a tudás anyja 🙂

   • majk

    nekem meg épp úgy tűnik, hogy mindenhol világvége hangulat van. bár bevallom kutatásom nem reprezentatív, mert elég gyorsan megunom mostanában az ilyen témájú dolgok olvasását

    • V.I.C.

     Világvége nincs, csak sokféle nézőpont és hozzáállás – szerencsére itt ezek tudnak nyugodtan megférni egymással. 🙂

   • Kenny Tete tacle

    Ezzel az egésszel kettő gondom van: a nagy okos internetes közhangulat (a.k.a. facebook) egyre kezd arrafelé eltolódni hogy a győzelem Zidane érdeme kizárólag, míg a vereség a játékosok felelőssége kizárólag,

    nem fordítva szokott ez lenni?

    ZZ-nek egy jó korban lévő bombaerős keret áll rendelkezésére, melynek formálásáról ő dönthetett, és ezzel együtt a kilátástalan játék és a bajnoki 10 pont veszteség (atma és barca elleni meccsek nélkül), plusz a BL-meccsek akkor is kudarcnak számítanak sajnos ha sokan nem így látják.

    és? nem most ült a helyére, hanem 22 hónapja, ami alatt 6 kupát hozott, így természetes, hogy ennyi idő után ilyen mértékű sikerek révén válsába kerül. most komolyan felmerülhet bárkiben, hogy a szezon szakaszában fel kéne állítani? (igen felmerül, tudom, elég szomorú… meg kéne vizsgálnia a saját magánéletét annak, hisz szinte kizárt, hogy olyan sikeres legyen benne, mint ZZ a szakmájában, mégis ugat a partvonalon kívül)

    • V.I.C.

     1. Általában amúgy de, fordítva szokott lenni döntő többségében. Mostanság azonban inkább elfogadott vélemény az, hogy Zidane sikerszériája miatt nem számít milyen a játék, és a jelenlegi hullámvölgy azoknak a játékosoknak a hibája főleg, akik 70-80%-ban ugyanúgy a siker részesei voltak. Magyarul Zidane-t nem lehet kritizálni, mert hóna alatt a vitrin, viszont a játékosokra ömölhet a szar. Ez meg ugyanúgy egészségtelen, mint a fordítottja, szerintem

     2. Külön cikkben írtam le, hogy az aggasztó események ellenére miért nem szabad elküldeni. 🙂

     • Jose

      A 2. ponthoz mi is beállunk. Közülünk egy szerző sem küldené el most Zidane-t.

     • Kenny Tete tacle

      Az látszik, hogy ZZ-nek még vannak jól látható taktikai hiányosságai, amiket önfejlesztéssel, képzésekkel csökkenthet. Viszont nálánál nagyobb tekintélyt biztos nem találni a féltekén, egy teljes kudarcos szezon után is hülyeség volna filozni a megy-marad kérdésről, csak a real-chelsea berkekben mehetnek és mennek végbe gyalázatos menesztések. Nem állítom, a felelősség kérdését mindig firtatni kell és mindig részt kell vállalnia abban a trénernek, de a hibákat számon lehet kérni fél tucat egyéb módon is, mint a felmondó levél. Amíg ZZ hajlandóságot mutat az önkorrekcióra, végzetes és újabb évtizedes önpicsánrúgást hajtana végre magán a klub, a tanulság történelmi és egyértelmű.

     • V.I.C.

      Ebben amúgy egyet tudunk érteni. A jogos kritikát viszont meg kell fogalmazni, ha annak helye van, csak sajna ijesztően sokan nem bírják az építő kritikát a fikázástól elkülöníteni (nem ezen a felületen). Én csak örülök annak hogy ezeket a gondolatokat itt is megvitathatom. Más környezetben sajnos ez sokkal macerásabb, de azért próbálok tenni, hogy több tízezres nagyon vegyes olvasói körben is legyen értelme…

  • V.I.C.

   Ezzel az egésszel kettő gondom van: a nagy okos internetes közhangulat (a.k.a. facebook) egyre kezd arrafelé eltolódni hogy a győzelem Zidane érdeme kizárólag, míg a vereség a játékosok felelőssége kizárólag, továbbá (nem az előző edzőket védve), ZZ-nek egy jó korban lévő bombaerős keret áll rendelkezésére, melynek formálásáról ő dönthetett, és ezzel együtt a kilátástalan játék és a bajnoki 10 pont veszteség (atma és barca elleni meccsek nélkül), plusz a BL-meccsek akkor is kudarcnak számítanak sajnos ha sokan nem így látják.

   Egy ilyen kerettel kérdés nélkül a Barca vagy a City eredménysorát kellene produkálni, de attól (ezen a szinten) _jóval_ elmaradunk eredmény és játék tekintetében is. Ezt pedig nem legitimálja a tavalyi eredménysor sem, maximum türelmesebb és belátóbb az ember – egy bizonyos szintig.

 • Yenko

  Ceballosra feni a fogát a Juventus és a Milan. Örülünk?

  • V.I.C.

   Érthető. Ezért IS kéne játszatni többször, nem ismertetni a kispaddal.

 • majk
  • Cornelius Scipio Africanus

   A számát nem tudod? 🙂

  • Krityó

   Az egész családom ezen a képen mosolyog, mintha még nem láttak volna ilyet! Hát komolyan, milyen egy família ez körülöttem? :DD
   Amúgy most végeztem a munkával és feljöttem ide, ez a kép fogadott és én jobb kedvre derültem tőle. (Sokkal inkább, mint egy macskától! :PPP)
   Kösz, majk!

   • majk

    szerintem aki ilyesmin mosolyog az csak jó ember lehet, úgyhogy legyél büszke a kiccsaládodra! : ]]

  • dracox
   • ReAlantos

    Ez egy igen különleges kép a Bee Geesről.:D

 • Manócska

  A sokunk által annyira kedvelt válogatott szünet előtt, jó kis meccsek lesznek ezen a hétvégén. A mai napon lesz egy Dortmund-Bayern München és egy Barcelona-Sevilla, holnap pedig lesz egy Manchester City-Arsenal és egy Chelsea-Manchester United meccs. Szerencsére nem is egy időben vannak, úgyhogy választani sem kell közülük. Nekem nehezen is menne, hiszen mindegyik érdekel, nem is kicsit. És persze vasárnap még ott van a mi meccsünk is, amit természetesen a legjobban várok. Szóval nem akármilyen hétvége lesz ez foci szempontból.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ezek mind sima meccsek. BM, Barca, City, MU

   • Manócska

    Na-na, ez szerintem egyáltalán nem biztos. 🙂 Többek között attól is szép ez a sport, mert sokszor születnek meglepetés eredmények, és nem mindig a papírforma érvényesül.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Igazad van. Lehet a MU 0-0 lesz. Nem 0-1 Vagy 1-0. 😀

     • Manócska

      Pontosan. Megfogtad jól a lényeget. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hétvége végén meglátjuk hogy alakultak. Akkkr visszatérünk erre, oksi ? Addig is remélem jól szórakozol ezeken 😉 (Chelase – MU szerintem uncsi lesz a buszozás miatt. Eddig José mindig ölte a meccseket :/ )

     • Manócska

      Oké, megbeszéltük. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      1/4 megvan 😉 Elég simán. Mire álomra hajtod a fejed, már 2/4 lesz 😛

     • Manócska

      Igen. Egy találatod már van. De ne feledd, hogy ez még csak részsiker. 🙂 Amúgy tényleg elég sima volt ez a meccs. Nagyon úgy néz ki, hogy az edzőváltás jót tett a csapatnak. Még a végén Heynckes megint összerak egy nagyon jó Bayernt, amitől aztán majd tavasszal lehet tartani. A most kezdődő meccsre pedig még később visszatérünk. 🙂

     • Manócska

      Sajnos igazad lett. De még hátra van 2 meccs, ahol bármi megtörténhet. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Chelsea – MU lesz a legszorosabb. De Contét lehet meg fogják buktatni a játékosok, és ehhez ideális lenne a hétvégi meccs. De a másik három számomra tényleg sima meccs.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Holnap nyerünk.
  ZZ lenyilatkozza, hogy nincs gödör.
  Pako Ayestaránt (Palmas edzője) kirúgják utána.

  Én szó’tam.

  • kodex

   más is olvas híreket, nem csak te. 😉
   a lottószámokat mondd inkább 😉

   • Cornelius Scipio Africanus

    23,47,89,56,62

    • kodex

     18 22 50 54 79
     gyakorold még 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Majdnem! 😀

   • norma_va

    Ezt eggyel lejjebb akartad, nem? 😀

    • kodex

     ezek szerint te nem olvasol sajtót 😀 (LP)

 • Cornelius Scipio Africanus
 • mfc777

  csak hogy ne érjen senkit csalódás: az elmúlt 13 évben mindössze 1x szerzett pontot a Sevilla a Barca ellen idegenben bajnoki keretén belül.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Pillanatig nem is kérdéses. Romokban a Sevilla. Messi rúg legalább kettőt ,és lesz közte minimum 2-3 gól. Legyen mondjuk 3-1.

   • bdyd

    rivális meccsét nem illik eljynxelni

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ez nem jynx. Ez a jövő Batman!

     • bdyd

      a nem kérdéses meccsek szoktak a legviccesebben elsülni. az ongol gyerek fogja megmenteni a seggünket szerintem nyolcvanikszedik percben

     • Cornelius Scipio Africanus

      Egy gólt Pál vagy own goal szerezni fog, szerintem is. Messi minimum duplája mellett.

 • WT14

  A Valencia amúgy mit tol? :O

  • bdyd

   nem bánnám ha átvennék az atma helyét és mostantól ők pofáznának bele a barca-reál különversenybe. pöppet szimpatikusabbak

   • WT14

    idén Barca-Valencia különverseny van, plusz Real-AtMa a 3. helyért, de ez utóbbi nem sok mindenkit érdekel

    • bdyd

     egyelőre nagyon kétlem, hogy nem fog visszajönni a real

   • elkesetthusvetinyul

    nem.

    • bdyd

     hát

  • iKos

   Marcelinot.

 • Cornelius Scipio Africanus
 • sultan2004
  • Cornelius Scipio Africanus

   Pazar mozdulat! Kár hogy nem lett belőle gól :/

 • johnglade

  Boldog születésnapot 3 madridi illetőségű legendának, Figo-nak, Hakimi-nek és nekem! (Najó, a 3-ból 2 (még) nem igazán legenda.)

  Még jó hogy nem ma van a holnapi meccs, így esély sincs rá hogy leromoljon a hangulat.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Isten éltesse Figót, és Hakimit.
   És természetesen Téged is johnlegend 😀

  • Ursula

   Boldog születésnapot! Szerintem Figo is megérdemli a legenda címet, nem csak Te. 🙂

  • elkesetthusvetinyul

   hepibörzdéj legenda :))

 • Yenko

  Népek, nyúljuk le Salah-t (Salahot?) a Liverpool-tól. Ma nagyon állatul tolta. Meg úgy egész ősszel idáig.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nekem nem kéne. Nagyon gyors, de hihetetlen sokat hibázik. Mikor ellenünk játszott a Romában akkor is sokszor helyzetbe került, de kb mindent elrontott.

   • Yenko

    Ebben a szezonban nagyon érzi: 17 meccs, 12 gól.

  • V.I.C.

   futkorásszon a partjelző a szélén 😀

   • Yenko

    Perez már nem fizet úgy, mint tavaly. 🙁

    • V.I.C.

     BL egyenes kieséses részre spórol, én érzem. 🙂

 • Yenko

  LOL Escudero de nyomi.

  • V.I.C.

   Viccelsz? Ha meccs előtt megkérdezi tőle bárki, hogy a Barca elleni meccsen gólpasszal zárja az első félidőt jó lesz-e, sztem simán aláírja. 🙂

   • Yenko

    Pont te vádolsz vicceléssel? 😀

    • V.I.C.

     Merészellek! 😉

 • Turbo

  Ide kapcsoltam, ‘aszt egyből egyenlít a Seggvilla. Akkor maradok.

 • Manócska

  Érett már ez a gól a Sevillának. A 2. félidőre feljavult a játékuk.

 • Turbo

  Akkor elkapcsolok. És a vége előtt visszakapcsolok.

  • Manócska

   De majd egy idő múlva kapcsolj vissza. Hátha megint szerencsét hozol. 🙂

   • Turbo

    Utálok Barca meccset nézni. Egyszerűen nem bírom nézni őket. Tavaly csak a Betis elleni meccsüket kísértem végig, és kikaptak. (az el klasszikók kivételek, persze).

    • zsugasvili1

     rosszul emlékszel, nem kaptak ki.

     • Turbo

      Iksz lettt?

     • zsugasvili1

      1-1

 • Yenko

  Alcácer>Benzema.

  • iKos

   Alcácer>Benzema>Suarez

 • Csáti László Károly

  Nagyszerű lett a poszt srácok. Komolyan, nekem öröm, nektek gond, hogy Zidane nem olvassa – jó gondolom nem tud magyarul. Ha a csapatotok olyan lenne mint a blog, ti vezetnétek a ligát.
  Megkövetem Ronaldot, a meccs napján kihirdettem, hogy ő volt a leggyengébb, de a poszt alaposan rávilágít Casemiro és Nacho hibáira is. (Pedig nekem úgy tűnt Nacho jól tolta, sokszor mentett nagyot – hiába, más a szakértő szeme )
  Holnap kötelességetek nyerni, mégpedig egy CR duplával, mert már az nso is vele trollkodik…

 • Jose

  Beharang kint.