Vár állott, most kőhalom… (RAGE)

Újabb pontvesztés a ligában. Kilátástalan játék és a lelkesedés teljes hiánya. Összefoglalunk.

Kedves Zinedine, ez mi a jó édes franc volt itt tegnap?

Azt még el tudom fogadni, hogy felküldöd a gálakezdőt, bár a Tottenham elleni mérkőzés előtt 3 nappal talán nem ez a legszerencsésebb választás.

De ha már felküldöd őket, akkor kontrollálják a játékot, ne hagyják az ellenfelet levegőt se venni, vezessenek az újonc ellen már a tizedik percben három góllal, és ne adjanak esélyt se nekik arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe.

Erre mit láttunk? Kimegy a gálakezdő, hogy a hétközi BL-meccsre biztos ne tudjanak pihenni, majd közelről végigmozizzák, ahogy a Girona végig szerencsétlenkedi az első félidőt, majd a másodikban felőrli a BL és a La Liga címvédőjét.

És nem arról van szó, hogy a tarcsik mentek ki. Hanem lényegében ugyanaz a csapat, amelyik tavaly végigverte egész Európát, most egy jelentéktelen ellenféltől (bocsi, kedves Girona szurkolók, de ez így van) képes kikapni.

A beharangozóban leírt három pontom közül egyikben sem történt javulás. Sőt, a védekezés még annyira sem volt jelen a csapat játékában, mint a szezon eddigi részében. Támadásépítésről ne is beszéljünk, az egy szem gólt eredményező kontrán kívül semmit nem mutatott a csapat. A befejezések meg… hagyjuk is.

Ja, és a cserék. Esküszöm neked, egy újszülött is tudna ennyit hozzátenni meccsnapon a padról, mint amit te leművelsz. A két szélső védő lehozatala akkora öngól volt, hogy már szinte élveztem, ahogy az ellenfél széjjelsz*patja a teljes hátsó alakzatot.

És mindennek tetejébe még Varane is megsérült. Taps-taps.

Úgyhogy drága edző úr, részemről egy kérés maradt a szezon hátralevő részére: kezdd el megépíteni a jövő Real Madridját, mert ami itt történik most, az egy k*rva nagy nulla. 3 BL-cím ide, bajnokság oda.

Az egyetlen mentsvárad az lehet, ha a nagy meccseken sikerül úgy feltüzelned a csapatot, mint tetted azt a spanyol szuperkupa két meccsén. Akkor még hajlandó vagyok megbocsátani ezt a mait. De már a Spurs ellen látni akarom, hogy abban a bizonyos három pontban fejlődik a csapat (főleg a maihoz képest), különben az én bizalmamat egy jó időre elvesztetted.

Tőletek meg elnézést kell kérnem, de erről a romhalmaz meccsről nem vagyok hajlandó többet írni. Aki meg azt szeretné, hogy még egyszer megnézzem ezt a hulladékot, az jöjjön fel Pestre, szívesen megnézem vele együtt. De csak akkor, ha ivós játékot csinálunk belőle, és minden védekezésbeli Real-hibáért egy felest legurítunk. Garantálom, hogy negyed óra után szabályosan élveznénk a mérkőzést.

És sajnos meg kell dicsérnem az ellenfelet, mert megragadták a kínálkozó alkalmat, és bátor játékkal, MEGÉRDEMELTEN győzték le a Realt.

Szerdán BL-meccs, nagyon remélem, hogy ott az igazi arcát mutatja majd a Real Madrid. A csoportelsőség a tét, kérdés, hogy mi a cél számunkra.

Bár most némileg sajgó szívvel, de továbbra is Hala Madrid!

És nem kell aggódni, a BL-indulás meglesz év végén.

Raulitás: Érzés más kontextusban

A Girona elleni játékot, játékszerűséget, szenvedést látva olyan érzésem lett, ami a Real Madrid drukkerként még nem fogott el. A korábbi pontvesztések alkalmával sokszor azért pech vagy bírói hibák is jelentősen közrejátszottak az eredményben. Illetve azt hittem. De tévedtem. És ez elszomorít, több okból is.

Elsőként amiatt, hogy a tényeket, az objektív szemmel megfigyelhető jeleket nem vettem észre. És ez igazából még mindig a tavalyi trófeák okozta örömmámor és bizalom eredménye volt a csapat és ZZ irányába. Mert ’majd jön valaki és befejeli’, ’majd Roni beveri, ahogy mindig’, ’majd a bíró befúj egy kétes tizit’. És ezek most nincsenek.

De tévedhetek, hiszen egy egyszerű focidrukker vagyok. Egy madridista, mióta focit nézek. Rendben van, hogy kicsit elvakít az öröm, amit a csapat okozott a korábbi évtized relatív sikertelensége után.

A még elszomorítóbb az, hogy a játékosok és a stáb ugyanúgy beleesett ebbe a hibába. Átbaszták magukat, ahogy minket. Sőt, igazából jobban. Hiszen a madridista nép egy jó része furcsállta a nyári transzfereket. Danilo elment, oké. Jamest szarért, húgyért elpasszoltuk és igazából nem jött pótlása, belefér. Morata és Mariano elment és jött Borja, akit a mai meccsre nem is nevezett Zidane. És miért? Mert elhitték. Elhitték azt, hogy ami egyszer befelé pattant, az mindig befelé fog, amire egyszer odaértek, azt mindig elérik, és amit egyszer befújtak, azt mindig befújják. Pedig nem. Az amerikai major sportokban (főleg az NBA-ben) van egy jelenség, az úgynevezett ’rookie wall’. Ez lényegében azt takarja, hogy a ligába bekerülő újonc egy idő után szembesül a rá váró kihívásokkal, azaz a több meccsel, fizikálisabb ellenfelekkel és magasabb színvonallal.

És itt bukik meg sok játékos. Nem képes átugrani vagy ha az nem megy, akkor erőből lebontani a falat. Zidane esetében úgy tűnt, hogy könnyedén átugorja a falat. De a tavalyi szezon sok mindennek köszönhetően csak egy sövény volt a falhoz vezető úton. És a falat többedszerre sem sikerült átugrania, sőt most teljes sebességgel nekiszaladt.

Okoskodhatok, hogy mi lehetne a kiút. Venni pár játékost, eltüzelni néhány másikat. Vagy kialakítani egy alap rendszert, aminek a segítségével 10-20 perc alatt rúghatunk 3 gólt a kiscsapatoknak. Esetleg megvárni, hogy mi lesz a szezonban, és nyáron elküldeni minden támadót (Roni, Bale, Benzema, Lucas, Borja), és a középpályára építeni egy új rendszert, amibe hozunk új támadókat. Vagy ki lehet rakni Zidane-t és megnézni, hogy egy taktikailag érettebb edző mit hoz ki ebből a kupac játékosból. De nem tudom, hogy mi lenne a jó. Annyi biztos, hogy ez nem maradhat. Mert ezt látjuk a magyar válogatottnál is évtizedek óta. Koncepciómentes játék pillanatnyi fellángolásokkal. És ez a szomorú beletörődöttség innen már ismerős. Bár ne lenne.

ReAlantos:

Egyet aludva az eseményekre, némileg lenyugodva azért néhány dolgot kiemelnék a meccsről.

Az első dolog, ami a kezem ügyébe akadt, az a csapatok hőtérképe, és hogy ez mennyire visszatükrözi a játékukat.

Látható a hazai csapatnál középen az a szép nagy folt. Az bizony azért van, mert bölcs módon meg sem próbálták a Modric-Kroos tengelyen keresztül átvinni a labdát, hanem a széleken, főleg Hakimi oldalán vezették támadásaikat.

Ezzel szemben a Real hőtérképe arról árulkodik, hogy míg a középpályát uralmuk alatt tartották, addig a védelem mögé szinte csak és kizárólag szélről jövő beadásokból sikerült eljutniuk. Erre utal legalábbis a hőtérképen az a tátongó lyuk a támadók mögött.

Már a mérkőzés alatt is meglepve konstatáltam, utólag visszagondolva pedig még meglepőbbnek tűnik a 39-61%-os labdabirtoklási arány. Sokkal kisebbnek tűnt a különbség, sőt, inkább a Gironára tippeltem volna a két csapat közül, hogy melyiknél volt többet a bogyó. Persze talán ez magyarázható azzal, hogy míg a Real dédelgette a labdát, és meddő mezőnyfölényt alakított ki, addig a hazaiak inkább támadásokat vezettek, és gólt akartak szerezni. Hiába, a Barcelona űrfocija óta tudjuk, a labdabirtoklás nem feltétlen nyer meccseket.

A WhoScored statisztikája alapján csak Casemirót négyszer választották el a labdától, és ebben nincsenek benne a sikertelen cselek. Mint a védelem előtti utolsó oszlop, ezt kirívóan magas számnak érzem. Egyébként ezzel a teljes mezőnyben a legrosszabb volt.

A mérkőzésen szerzett pontszámokat nézve sokat elmond, hogy a “Man of the match” címet a vesztes csapat játékosaként tudta megszerezni Isco. Varane lecserélése után ő volt az egyetlen fehér mezes a pályán, aki kiemelkedőt nyújtott. Néhányan még hoztak vállalhatót, de ennyi.

Szintén az értékelésekre pillantva láthatjuk, hogy a cseréink nem váltak be. Amihez nyilván hozzájárul az, hogy ZZ kettejüket szélsőhátvéd helyére küldte be a középpályára, a harmadik pedig kényszerű csere volt. Ezzel együtt is látható az a tendencia, hogy bizony egy rosszul alakuló meccsbe nem igazán tud belenyúlni az edzőnk a motivátorunk.

Néhány játékhelyzet elemzésével pedig Zizou jelentkezik:

Ismét megörökítettem néhány pillanatot, ami alapján megpróbálok rávilágítani nektek, hogy mi is okozta a két gyors Girona gólt.

Az első gól egy látszólag ártalmatlan szituációból alakul ki. Kroos lép fel majdnem Isco magasságába, hogy együttesen nyújtsanak nyomást a labdásra. Csakhogy közben észrevehetitek, hogy a másik két középpályás eléggé távol helyezkednek egymástól és viszonylag nagy terület felügyelet nélkül marad. Méghozzá igen veszélyes helyen, mert Isco mellett el tudja passzolni a labdát a Girona játékos a beinduló társnak. A pirossal jelölt területre érkezik meg a piros-fehér csíkos játékos, ami eléggé távol van Modrictól és Casemirótól, így nem tudnak időben beavatkozni. Amúgy is láthattunk már példát, hogy Casemiro nem éppen a legfürgébb játékos. Szóval nagyon minimális középpályás ellenálláson jut át a Girona.

A következő pillanat Modric szerelési kísérlete után van, amikor is a két belső védőnk kerül nyomás alá, mivel megoldandó feladat előtt állnak. Egyrészt van egy labdás, akire nyomást kell helyezni, hogy útját álljuk a támadásnak vagy esetleg meg is állítsuk és szereljük az ellent. Illetve adott egy kiugrásra készen álló támadó, akit őrizni kell. Nyilván az a logikus, ha az egyik védő foglalkozik a labdással, míg a másik a beinduló csatárral. Csakhogy itt kavarodás lesz kicsit, hiszen Nacho áll szembe a labdással és ő fogja a támadót is. Ekkor lép be Ramos és választ rosszul, hiszen ahelyett, hogy az éppen kiugrásra váró támadót venné fel, belép Nacho elé és a labdásra megy. Ezzel szabaddá válik a támadó és meg is kapja a lasztit. Innentől meg csak pontosan kell céloznia Stuaninak.

Összességében, a középpályás védekezésünkkel volt gond. Valamint a két belső védőnk nem tudta megfelelően elosztani a feladatokat.

A másik szituáció érdekesen kezdődik, mert nem Hakimi zár vissza, hanem Modric van leghátrébb azon az oldalon. De nem kerül sor beadásra, legalábbis elsőre nem, hanem hátrébb kerül a labda.

Láthatjátok, hogy Modric és Hakimi egy-egy emberen, de Casemiro helyezkedése már nagyon érdekes. A pirossal jelölt területet világos, hogy senki se őrzi, ott a folyosó a Girona előtt. És mire észbe kap Casemiro, addigra már nem tud beavatkozni, azaz megint simán jut át az ellenfél a középpályás blokkon.

Aztán ugye beadás, majd a szabadon álló ellenfélhez kerül a labda és kapura lőhet. Most a lest engedjük el. Sokkal fontosabb az alábbi kép, ahol látszik, hogy nem csak az egyik Girona játékos áll üresen, hanem tulajdonképpen a teljes 16-osunk előtere. Isco van csak a képen, de nem sok vizet zavar.

Ennél a gólnál a legnagyobb hibának Casemiro helyezkedését látom. Sokszor láttam már rosszul helyezkedni a brazilt, sőt az sem ritka, hogy indokolatlanul helyezkedik túl mélyen, ahonnan már nem tud beavatkozni, azaz kivonja magát a játékból.

Valamint az is elmondható mindkét gólról, hogy a Real koncentrációja nagyon nem volt a helyén, és már-már az első galaktikus korszakot idézték ezek a bekapott gólok.

ReAlantos:

A poszt végére azért csak ideteszem a meccs összefoglalóját, még ha a hányinger kerülget is tőle.

Ne feledjétek, szerdán 20:45-től BL-meccs a Tottenham ellen, előtte valamikor jelentkezünk a beharangozóval.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Resid

  Zidane mint egy szenior játékos érkezett meg az öltözőbe, sztár a sztárok közé. És jól menedzselte az addig sikertelen sztárok másfele húzását. Meg is lett az eredménye – 3 BL győzelem, bajnoki cím.
  Csakhogy a csapat jóllakott és itt már nem segít a haver-edző szerep. Ide már konzekvens taktika kellene, amit betartva még egy rossz napon is nyerhetne a csapat. Ez viszont nincs és nem is volt még a sikerek idején sem – a nyerni akarás társult a tehetséggel és a félre tett egyéni érdekekkel.
  Nagy kérdés, hova jutottunk volna egy komolyabb alapokkal bíró edzővel. Vegyük pl. Emeryt – nem haverkodik a játékosaival, nem is tudja megakadályozni a széthúzást a PSG-ben. Nem is lesz belőle 3 BL-győzelem.
  De! A Real mai szituációjában egyértelműen az jelentené a megoldást, ha egy Emery típusú edző satuba kényszerítené a csapatot az eredményesség oltárán.
  Tehát nehéz a dió: 3 évvel ezelőtt egy Zidane volt a jó választás, most viszont egy egész más felfogás mellett kellene kimászni a gödörből.
  Nem tudom kinek az érdeme, hogy kitűnően igazoltunk a védelembe és a KP-ra. És nem akarom megítélni, hogy az vajon csak Zidane sara-e, hogy Benzema monopol helyzetbe került. Minden esetre ez a legnagyobb hiányosságunk, amit orvosolni kell: kell egy befejező csatár. És drága lesz, mert a vak is látja, hogy égetően szükségünk van rá.

  • ReAlantos

   Szerintem most kerül, amibe kerül, meg kell szerezni Lewandowskit. Igen, túl van a karrierje csúcsán, de most egy kész ember kell, akinek van esélye kitúrni Benyát.

   • ZeRo

    Cavani?

    • sultan2004

     Hát, ha Cavani jönne, én szerzek tőle egy mezt is az egyik meccs után!

     • ZeRo

      Legyen úgy. Esély van rá, főleg ha brazil szekció kitúrja a homokozóból.

   • Yenko

    Icardi? Ő még karrierje csúcsa előtt áll, és már most biztató. Egyértelműen kinőtte az Intert.

    • ZeRo

     Akkor legyen Icardi, meg valamelyik papus, és akkor megvan CR és Benz potlása is. Jó lesz így mindenkinek? 😀

     • Yenko

      Annyira nem papusok, hogy ne kerüljenek sokba. Icardi meg már sokba kerül. Egyik fél se padozna jó szájízzel a másik javára.

     • ZeRo

      Két csatáros játék? Annyira nem ördögtől való, csak most mind a kettő gól felelős lenne és előkészítő, nem csak CR és az ő felsz*ója (már bocsánat, de még egy kicsit idegállapotba vagyok).

     • Yenko

      Ne álmodozzunk, nem jövőre lesz, hogy mindkettejüknek búcsút intünk.

     • ZeRo

      Azért álmodozni szabad. 😀

   • Resid

    Kézenfekvő – és Lewanak is volt egy félmondata, hogy jönne…
    Azon gondolkodtam, hogy ha még én is láttam Lewán Dortmundos korában, hogy ez az ember kell nekünk, meg ugyanazt Cavanin Napolis korában… akkor mi a búsnak van tartva egy valag pénzért a csapat menezsmentje?
    Nekem most Griezmannra fáj a fogam.
    (- Apu, kurvára fáj a fogam!
    – Nekem is, de el ne mondd az anyádnak!)

    • ptg

     már Eto’o óta nem figyelnek, csak az elnök szava dönt – elmentek Ibra, Ronaldinho, Suarez mellett is, hogy csak a máshol nagyon-nagyon befutottakat említsem, akik a laliga-ban is szerepeltek

    • ZeRo

     Nem jó. Fut, hajt, gólpasszokat ad, gólokat szerez, és állítólag még visszazár védekezni is. Az ilyen nem való Madridba! Esetleg Balotelli helyette?

     • ptg

      nem francia véletlenül ? akkor biztos kell…

     • ZeRo

      biztos találunk valahol egy elveszett francia rokont

  • Sragi

   Viszont akkor CR szerepe is kell, hogy változzon. Nem fegyverhordozo kell melléje hanem egy golvágó.

 • Jose

  Vészterhes idők ezek. Sötét fellegek gyülekeznek. Egy-egy már felettünk is van. -8 fokban szúrós szemmel nézünk a monitoron át a másikra, hogy az is olyan szarul érzi-e magát, mint mi, a csapat miatt. Nincs már itt hit. Nincs remény. Kit érdekel a maradék 28 forduló! Úgyseleszjó.

  Kardot ki!

  Szakadékba a habfehérbe bújt örömpusztító zsoldosokkal.

  Vészterhes idők ezek.

  ________

  Mit csinál a szerkesztői gárda?

  Épp az ideális 4+1 / 5+1-es csapatról vitatkozunk késhegyig menő csatákban. :DDD

  Norma hozta a témát, csatlakozzatok! 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/9525845b254f413ff4a9b3f287c21dd73186871a03fa2bb542c29ef391f062eb.jpg

  • V.I.C.

   Bono – Maffeo, Portu, Granell, Stuani

   • Jose

    😀 😀 😀

   • ReAlantos

    Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy gratuláljak az “Egytől egyig” posztodhoz, zseniális lett! 🙂

    • V.I.C.

     Köszi, nem tehettem mást, a látottak kijelölték az utamat. 🙂

   • Sragi

    Azért elismeresem, hogy ilyen kulturáltan bírtad a sok “vérig” sértett Madrid szurkoló éles meglátásait 😀

    • V.I.C.

     Áhh… ez semmi a szubjektívek utáni áradatokhoz, vagy az április 1-es posztokhoz képest. 🙂

  • Yenko

   Van der Sar – Nesta – Redondo – Isco – Puskás.

   • Jose

    nem lehet véletlen, hogy nálunk is (most nem magamra és a hangokra gondolok) a legtöbbször “használt” játékos Nesta volt!

    • Yenko

     A védekezés Mozartja.

   • t20-puerto del sol

    VdS be se fér a kis kapuba:-)

    • Yenko

     Megáll előtte, a többit pedig Nesta és a többiek elintézik. 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Casillas* – Ramos (kell egy technikás hentes!!!) – Zidane – Ronaldinho – Ronaldo

   *Kiváló reflexkapus és kispályán az k*rvajól jön 🙂 Navast is írhattam volna.

  • ReAlantos

   Nem szeretném a szerkesztői chatben elhalni látni a személyes kedvenc csapatomat:

   4+1: Neuer – Varane, Zidane, Messi, Ronaldo (a brazil)

   5+1: Ugyanők + Patrick Vieira

  • ofrnkie

   Messi
   Maldini
   Kahn
   Ronaldo

   bár legszívesebben kapust sem választanék és jöhetne Zidane, úgyis csak én veszítenék labdát, Maldini meg visszaszerezné mindig

   • ofrnkie

    ja hogy ahogy látom, bárki jöhet!

    akkor jöhet Navas (a reflexei megfelelőek a kiskapuhoz, aztán inkább tőle kérnék bocsánatot amikor rólam kapunk gólt, mint Kahntól.)

    Ramos, merthogy kapitány, szétfejelné a világot is

    Messi-Én-Modric
    a Fenomén

    amikor elfáradunk a három csere Maldini, Zidane és Isco

  • Sragi

   Ha kispálya akkor
   Casillas(reflexei mindig rendben voltak)
   Maldini, Modric, Ronaldinho, Messi, Zidane

 • Cornelius Scipio Africanus

  Érdemben már nem tudok hozzászólni a meccsez, szerintem mindenkinek igaza van sok mindenben (tényleg). Remélem minél előbb megoldódik a jelenlegi helyzet, és kijövünk a gödörből. Legkésőbb nyáron 😀

  A poszt címéről pedig beugrott ez 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=bWXazVhlyxQ

 • t20-puerto del sol

  Akkor ezt kénytelen vagyok ide is posztolni, kar, hogy nem írtátok a másiknál, hogy van uj poszt:
  OFF:
  B https://uploads.disquscdn.com/images/df51a77b47e04d6fc10da0a9fc3770f5ef36ee7282becee754461f5eabab3aff.jpg ánat helyett inkább nosztalgiázzatok, nézzétek mit lelt feleségem rendrakas közben.

  • norma_va

   Kint voltam ezen a meccsen. 😀

   • t20-puerto del sol

    Az szép!

 • technikus Laci

  kerestem nagyobban, nem volt :((
  https://i.imgur.com/ze1vejH.gifv

  • Cornelius Scipio Africanus

   :DDDD Eszméletlen aranyos 😀
   Köszi Laci! 😀

   • Krityó

    Az egyetlen lényeges dolog az életben ez, nem a mínusz 8. :DD

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szétdögönyözném 😀
     Most van három kismacskánk, én azokon is röhögök minden nap, akkora arcok 😀 Isco, Kroos és Modric :)))

     • Krityó

      :)) Komolyan ez a nevük??? Kicsiként még jó fejek… :p!

     • Cornelius Scipio Africanus

      Tényleg ez a nevük 😀 Ezek nagycicákként is azok lesznek. Úgy nevelem őket, hogy azok legyenek 😀

     • Krityó

      Nem fog menni, macskák. Érted, faji problémáik vannak.😎
      @Andreal, bocs😂!

     • Cornelius Scipio Africanus

      Dehogy nem 😁

  • Sragi

   Cukiság kimaxolva 😀

  • LeeTaiPo
   • Cornelius Scipio Africanus

    Székelykapun parkour-ozott? 😀

    • LeeTaiPo

     Az csak az egyik állomás volt 😀
     A fűben szaladt, amikor észrevettem, onnan a kerítés, majd a kapu, végül a fa.
     Szerencsére a kapun megállt egy pillanatra, mert a többi képen csak egy elmosódott folt van 🙂

 • dzsonee

  A kiharang kábé visszaadja az érzéseimet, úgyhogy most csak egy kicsit a motivációról. Én több mint 10 éve dolgozom egy cégnél, nap mint nap bejárok, éreztem már néha úgy, hogy belesz@rok, de mivel a fizetésért cserébe le kell tennem egy bizonyos teljesítménytaz asztalra, azt mindig megkapják tőlem. Gyakran többet is, mert azért csak szeretem a munkám. De az embernek vannak kötelességei. A Realnál is, és mivel ezek a játékosok jóval többet keresnek mint én, nekik keményebb is a mérce. Úgyhogy lehet motivációhiánnyal meg jóllakottsággal jönni, de nekem ez inkább probléma mint kifogás. Amit kezelni kell, főleg az edzőnek. Tessék gatyába rázni a bandát, hogy végezzék a munkájukat, akkor is ha 3 BLt nyernek. Valahogy Federer meg Nadal is képes motivációt találni, pedig ők is szarrá nyerték magukat. A Realban nyerteseket akarok látni, nem jóllakott zsoldosokat. Remélem van vér a vezetőség és ZZ pucájában, hogy ez így is legyen.

  • Resid

   Félre téve az előítéleteket, de egy focicsapat nem a legmagasabb IQ kritériuma szerint verbuválódik össze. Leegyszerűsítve: valójában nagy és piszok gazdag ovisokról van szó.
   Engem már régen foglalkoztat a gondolat, hogy akkor miért nem oldják meg az edző kérdését úgy mint az oviban: van két tanító néni, az egyik a jó, a másik meg a rossz zsaru szerepében. Lenne a haver Zidane, ő lenne a média előterébe is tolva. És lenne a kemény szakmai vonal, akinek a képviselője most szépen előre lépne és megmondaná az öltözőben a tutit. Zidane meg csak állna lehajtott fejjel a sarokban – ergo ha a falkavezér csak szótlanul tűrné, a többi is behódolna. Szerintem működne, de legalább is egy próbát megérne.

   • sultan2004

    A rossz zsaru simán lehetne maga Perez. És nem lennék meglepődve, ha a hétvégi fos miatt tényleg az elnök előtt állna a teljes keret Zidane-nal az élen egy kihallgatáson.

    • Jose

     a hírek szerint lement az öltözőbe, az ajtót berúgta, az első embert tőle jobbra nyakon ragadta és leharapta a füle felét, majd a falnak verte a tagot, ezután egy pörgőrúgással Marcelo hajfürtjeit rendezte át, végül megállt középen és egy szolid “ez mi az istennyila volt?” kérdéssel kezdte el a kihallgatást.

     A fenti komment egyik tagmondata igaz.

  • Manócska

   A Federer, Nadal példádban igazad van, tényleg fantasztikus amit pl. ebben az évben is véghez vittek. Tényleg mindig találnak motívációt maguknak. De az összehasonlítás nem teljesen állja meg a helyét, hiszen ők egy egyéni sportágban jeleskednek. A Real Madridban pedig 10+ embernek kellene egyszerre motíváltnak lenni. Szerintem ezt azért sokkal nehezebb elérni, és fenntartani huzamosabb ideig. Főleg úgy hogy az utóbbi pár évben majdnem mindent megnyertek, amit meglehet nyerni.

   • WT14

    Akkor se tudom elfogadni, hogy motivációs problémák miatt legyünk ennyire szarok, főleg nem másfél sikeres év után. 5 év után nyertünk kőkemény egy ligát, és jóllakottak a játékosok? Ne már. Akiknek jó és elfogadható ez a trend, hogy a Barca 10 év alatt 7 bajnokságot nyer, azok sajnos rossz klub címerét viselik.

    • Manócska

     Pedig szerintem arra felé kell az okokat keresni. Biztos vagyok benne hogy ezek a fiúk nem focizni felejtettek el, még ha sokszor úgy is látszik a pályán. Ha egy egyéni sportoló vagy egy csapat csúcsra ér, akkor egy ídő után szinte törvényszerű a visszaesés, hiszen nem tudsz mindig ugyanazon a hőfokon pörögni, és valljuk be hogy nem is lehet. Ez a csapat Zidane vezetésével pedig odaért. Olyanokat értek el, amit eddig más csapat soha. Szerintem sokan túl szigorúak vsgytok vele is, és a játékosokkal is, azért mert jelenleg nem úgy teljesítenekek, ahogy kellene. Ők is emberből vannak, még ha a Real Madrid címerét is viselik. Gondoljunk csak egy kicsit abba bele, hogy mi sem tudjuk mindig ugyanolyan intenzítással végezni a munkánkat, még akkor sem ha imádjuk. Én úgy gondolom hogy egy kis idő elteltével össze fog állni ez a csapat mindenféle szempontból.

     • WT14

      Ezt nem fogadom el akkor sem. A Guardiola-féle Barca miért nyert zsinórban 3 bajnokságot 2009 és 11 között? Ők nem voltak jóllakottak? Akkor mi se legyünk azok.

     • Manócska

      Én ezzel nem azt mondtam hogy a jelenlegi helyzetet el kell fogadni akár Neked, akár másnak, hanem csak azt, hogy valahol érthető ez a dolog. Legalábbis számomra az.

     • majk

      nem volt ellenfelük

     • sultan2004

      Sajnos itt vannak tudat alatti tényezők is. Az, hogy a Modric-Case-Kroos tengely 40 labdát ad el egy Girona ellen, az kizárólag koncentrációs probléma (meg csapatmozgás hiánya, kevés passz opció, stb)

     • Ronrics

      Meg hires ZZ fele rotalas sem segit a fasultsagon?
      Az is csak belemagyarazas mint a jateknak az ellenfel szintjere valo igazitas.
      A MU es a Barca nyar vegi verese is erosen tulertekelt, kar is ezekre hivatkozni.

   • dzsonee

    Igazad van, a hasonlat nem állja meg teljesen a helyét, de szerintem fordított irányban. Amíg Federer és Nadal csak magában bízhat, nekik kell maximálisan koncentrálni, addig egy Realban ha egy-egy játékos kihagy még mindig ott van 10 másik plusz a cserék akik vihetik előre a csapatot. Ebből a szempontból szerintem könnyebb a csapatsport…

    • Manócska

     Ebben is van igazság. Szerintem ezek után megegyezhetünk abban, hogy mind az egyéni sportnak, mind a csapat sportnak megvannak a maga nehézségei és könnyebbségei.

     • dzsonee

      Ezzel nem lehet vitatkozni 🙂

  • sultan2004

   Az egyik probléma, hogy a Real Madrid esetében olyan keresetek vannak fixen (akár játszik, akár nem), hogy annak a mozgóbér része (prémiumok, célgázsik) a legtöbb esetben nem változtatnak az adott ember életszínvonalán. Nem akkora motivációs erő, mint bármelyikünk (élő halandó) számára. Másrészről (Residdel megint több szempontból egy követ fújunk), tényleg nem IQ huszárokról beszélünk, és a félig-meddig haveri sztátuszban működő edző, most láthatóan nem képes keményen fellépni. Ami az összetartásban, egy éhesebb csapat számára a megelőző szezonban óriási előny volt, az most egyértelmű hátránnyá változott.

   Csak azt remélem, hogy ez nem tud egy közepes lagyos második helyben realizálódni, és konzerválódni a következő szezonra. Vagy álljunk fel keményen, és levonva a konzekvenciákat hagyjuk hátra a beleszarást, vagy végezzünk egy okos 4. helyen és kezdődjön el egy játékos keringő a két “B”-vel az élen, és akár Zidane-nal építkezzünk más alapokra.

 • Toro

  Lehet és kell is elemezni a Real Madrid mostani játékát, de szerintem most nem ez volt a kulcs.
  Hanem a Girona.
  Két napja humorizáltam, hogy megnyerték a gironai csatát, és ezáltal kivívták Katalónia függetlenségét, de valóban ezt az elszántságot lehetett rajtuk érezni. Nem tudom hány katalán függetlenségi érzelmű játékosa, dolgozója van a Gironának, de akármennyi is van, az őket körülvevő városi közeg nyomása egész biztosan erősen hatott bármelyikükre. És Girona, amely a függetlenségi törekvések egyik gyújtópontja, most tényleg azt várta el tőlük, hogy menjenek mindhalálig. És mentek is mindhalálig. Vártam, hogy majd elfáradnak ellenünk, ahogy a mostani Real Madrid ellen szinte az összes csapat elfárad a végére, de nem, ők nem fáradtak el. Casemirót is azért választották el négyszer a labdától, mert most az összes gironai játékos Casemiróvá vált. Olyan kemény és küzdős volt mindegyikük, hogy ez meglepte a brazil középpályásunk. Mert ilyennel azért nem sűrűn találkoznak még ezen a szinten sem. A gironaiaknak iszonyú belső hajtóerejük volt most vasárnap.
  Ide most egyszerűen a legrosszabbkor érkeztünk.
  Ez egy ihletett délután volt a Gironának.
  Más ellen, pl. egy Bilbao ellen ez nem lett volna meg most vasárnap, de most a Real Madrid jött. A spanyol állam egyik szimbóluma.
  Más ellen nem alakult volna ki ez az elsöprő erejű gironai lavina, de ellenünk kialakult. És ekkora nyomás alatt még a legnagyobb csapatok is megrogyhatnak.
  Úgyhogy ezt a győzelmet most én elsősorban a Girona érdemének tudom be. Ezzel nem akarom elkenni a Realban jelentkező hibákat, amiket nagyon jól elemeztek is, de amit meg kell adni, azt meg kell adni.

  • dracox

   Madrid képviselte a nagy erőt eltörölhetetlen Spanyolországot a Girona meg a kis esetlen katalánt akik függetlenek akarnak lenni.

 • norma_va

  Ma, alig 5 óra leforgása alatt megkötöttünk egy szponzorációs egyezséget, amely keretein belül több értékes ajándékkal gazdagodunk. Ezeket szét fogjuk köztetek osztani különféle játékok során. (khm..akár Tippelde…) A következő pár hétben érdemes figyelemmel követni a facebookos oldalunkat is! 😉

  • Cornelius Scipio Africanus

   Grat! :))

   Én még mindig várom a közös tulajdonú merengués alpakát 😀
   Egy-egy sz*r meccs után mehetnénk ölelgetni, simogatni. Garantáltan nyugalom töltené el a legelkeseredettebb merengués tagot is 😀

   #merenguésalpakátanépnek

   • majk

    ez jó ötlet, valamelyik állatkertben fogadjunk örökbe közösen egyet!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ezt leírtam már abban a kérdőívben amiben javaslatokat kellett tenni :)) Úgyhogy támogatom én is 😀
     (Milyen vita lenne belőle, hogy mi legyen a neve :DDD )

     • majk

      Karim

     • Manócska

      Azért túlzásokba ne essünk. 🙂

     • majk

      najó, lehet majk is

     • Manócska

      Ez sem az igazi, de már egy fokkal jobb. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Egyből azt akarod hogy meghaljon? 🙁

     • Raulitás

      José lenne, mert valszeg úgyis ő az apja

  • Sragi

   #magasélet #vanpénzlóvéra
   :))

  • WT14

   Szeretem a sört 😀

 • WT14

  https://www.facebook.com/LaLiga/videos/1547997898570097/
  Isten éltesse az embert, aki még Benzemát is képes (volt) kihagyhatatlan helyzetbe hozni!

 • kodex

  asszem a Roma – Chelsea-n ott folytatják ahol a múltkor abbahagyták…

 • kodex

  basszus látszik hogy Morata Karim mellett szocializálódott tavaly…

  • Cornelius Scipio Africanus

   mit csinált? 😀

   • kodex

    kulturáltan próbálok utalni arra, hogy így elbaszni vmit csak a Mestertől tanulva lehet

    • Cornelius Scipio Africanus

     Sejtettem, de nem nézem a meccset. Azt hittem részletezed 😀

  • Sragi

   “5 méterről nem illik az buzis.”
   Benzema 54-3

 • SeDan95

  Atletinél is komoly gondok lehetnek, 2 ponttal utolsók(jelenleg). Ha nem idén kapott volna új edzőt az Inter, azt mondanám, hogy Simeone utolsó szezonja

  • sultan2004

   Várja a Las Palmas.

 • Manócska

  Kíváncsi vagyok hogy a Chelsea is megtudja-e azt csinálni, mint a múltkori meccsükön a Roma. A helyzeteik megvannak hozzá, már csak ki kellene őket használniuk.

  • Sragi

   Helyzetük több van de elegge döcög a játékuk. Hazard, Marcos Alonso húzza a csapatot. Hatul totál homály a londoni alakulat. A Roma egész pofasan jatszik.

   • Manócska

    Egyetértek. A 2. félidőben is jobb a Roma. Ez nem a Chelsea napja, úgy látom.

    • Sragi

     Lefociztak őket. Kanté nagyon hiányzik. Hatul katasztrófa volt a Chelsea.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nyáron látszott hogy sovány lesz ez a keret több fronton. Engem a Barca meg a Tico döntetlen is meglepett. Meg perce a Róma sima győzelme is.

   • Manócska

    Engem legjobban az Atletico szereplése lepett meg. Nagyon úgy néz ki hogy idén csak az EL-ben hasíthatnak tovább.

 • Brn

  Leroy Sane játékát el tudnám képzelni a Realban. Mit szóltok?

  • Sragi

   Hova? Szélső.

   • Brn

    Oda. Fiatal és egyre érdekesebb amit produkál. CR-ben meg van max 2 év középcsatár, aztán viszlát.

    • Sragi

     Ha figyelmesen követted a csapat elmúlt 2 idényet akkor gyakorlatilag lathattad, hogy szélsőre nincs szükségünk. Más rendszer van. Más iranyban indultunk el. Bale es Vazquez kivételével nincs igazi szélső a keretben.

     • Brn

      Én figyelmesen követtem, de hogy szélsőre nincs szüksége a Realnak az nem tűnt fel. Az, hogy Marcelo és Carvajal gyönyörűen bejátszották a két szélet és az igazi szélsők középről szerezték góljaik jó részét az dícséretre méltó, ami az utóbbi időben nagy hiány. De, hogy milyen irányba indultatok el, hogy szélsőre nincs szükségetek, azt nem tudom értelmezni. Vazquezt meg légyszi ne hozd fel, mert hogy a focihoz nincs köze az tutifix, na ilyen szélsőre végképp nincs szükség. Egy olyan Bale-re amelyik szélsőként Barca kupameccsen, amikor még a cserepad mellett kisodródva elsprintelt, majd gólt szerzett, na olyan szélsőre igenis van szükség. És hasonlónak látom Leroy Sane játékát, természetesen nem kötelező egyet érteni.

     • Sragi

      Marcelo es Carvajal ennek a rendszernek a szerves része. Ez most a trend. A szélső védők fel le rohannak. LV igazi kiegészítő csupasziv nem több. De ettől még nem szar.
      Az a baj Bale-nek azonkívül nem volt értékelhető momentuma sok..
      Csatár kell nem szélső.

     • Brn

      Mbappet akarták, de nem jött össze, pedig szélső. Hazard szélső, őt is szerették volna, Moratanak menni kellett mert Benzema, CR csatár. Csak nem számoltak ennyire gyenge csatár teljesítménnyel. Ja, és Vazquez nem Real szint (nem mondtam, hogy szar), szerintem, és ennek ellenkezőjéről csak ő maga a teljesítményével győzhet meg, semmi más.

     • Sragi

      Mbappé nem szélső. Bár tud ott játszani. Kvalitasa meg van hozzá.

     • Brn

      Nem követem rendszeresen a PSG-t , de úgy rémlik mintha szélsőt játszana, és Cavani center?

     • Sragi

      En sem. Úgy értem alapvetően nem szélső a srác de a sebessége megvan hozzá. Tavaly pl néztem pár Monaco meccset. Akkor is volt, hogy a szélén játszott de inkabb Falcao mögött vagy mellett.

     • Jose

      Nem szélső , de tud ott is játszani.

     • Brn

      Azért azt a Bale-t amelyik a Dortmund ellen játszott el tudnám viselni. Borzasztóan sajnálom, hogy sérülékeny, de egy remek szélső.

     • Sragi

      A sok meccs közül egy. Nekünk nem kellett volna elhozni anno.

     • Brn

      Nyílván a fociban nincs ha, volna…, de ha tényleg nem lenne ennyire sérülékeny, ami gondolom vásárláskor nem derült ki, akkor nyugodt szívvel vihettétek volna.

     • Sragi

      Mar T’ham-es korszakában is sokszor gondja volt a vádlijával. Most is arra sérül rá leggyakrabban.
      Ettől függetlenül valószínűleg nem lenne ennyire negatív a karrierje nálunk. Rues még rosszab. Pedig anno őt is szóba hozták velünk…

     • Brn

      Szerintem védő is kell, mert Varane is majdnem Bale kategória, Pepe egy jó kis backup lett volna, hogy majd legyen egy Nacho jobb/bal bekk backup.

     • Sragi

      Fene tudja. Pepe jó lett volna ha még marad.

 • johnglade

  Benzema, Céer figyeljé’. A PSG-ben a balhátvéd rúg mesterhármast. A balhátvéd bazdmeg.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ticonak nem sok esélye maradt a BL-ben, ahogy látom. Lehet kipukadt a lufi?

  • dzsonee

   Csoló egy jó edző, de én is úgy érzem hogy ő az intenzitás és maximális koncentráció és küzdeniakarás segítségével juttatta a Ticot oda ahova. Ez pedig kezd kihülni. Új impulzus kell neki és a csapatnak is.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Sokszor mondják hogy taktix nem elég kell a motivátor szerep is. Foggggalmam sincs hogy milyen egy jó edző. Vagy hogy ki miben erős igazán. De az tuti hogy ha valaki csak egyben jó annak idővel lefő a kávé. Az aki mindkettőben top az világelit és iszonyat kevesen vannak. Nálam pl Emery kurvajó taktikus, sokan meg lekóklerezik. A két Barca elleni meccsen kijött valszeg miben erős. Ahogy most Zidane-nál is ki fog derülni sok minden ebben az évben. Simeone nagy fegyvere lesz suttyó Costa. Vele azért meglesz az EL 😁

    • dzsonee

     Hát ja 🙂 Ebből a szempontból asszem szőr Fergusson az etalon, aki tényleg x éven keresztül tudott motivátor és taktikus is lenni. Lehet a szőrtelenség a mai foci baja, több szőrt a fociba 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Holnap lesz HurriKane a Wembley-ben?

  • Sragi

   Nem hinném.

 • dzsonee

  Kérdés a plénumba.. te kit tartasz jelenleg korszakos edzőnek? Csak úgy az eszembe jutott Cornelius Ticos kommentje után. Gondolkodtam rajta, nekem Allegri tűnik befutónak. A Milanból is és a Juvéból is stabilan képes kihozni a maximumot és taktikailag is érett, nem egysíkú…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez nagyon nehéz kérdés. Nekem van Juvés haverom. Pont most szidta Allegrit hogy minek hagyja fent Khedirát ha tudja hogy elől mászkál vagy akkor miért nem esz be mellé egy vkp-t. De javított és lekapta a tuniszi balf*szt, és utána rendeződött. Allegri szeribtem is jó edző, de azért Zidane a töntőben elverte.

   Szerintem nincs kiemelkedő edző akire azt mondom: a legjobb. Mármint nálam. Én csípem Emeryt mert szerintem nagyon jó taktikus. Nem tudom, tényleg. Nem tudok egyet választani aki mindenben annyira top, hogy ő az etalon.
   Esetleg Wenger :))))))))))))))

   • dzsonee

    🙂

   • LeeTaiPo

    Mármint nálad jobb edzőt nem tudsz?
    Kis szerény 😀

  • Sragi

   Oké Carlo megbukott most de ettől még szerintem nagyon jó edző. Allegri szerintem elmarad tőle ellenben még siman lehet olyan sikeres mivel “fiatal” még.
   De őszinte leszek nem tudok igazi korszakos edzőt megnevezni most.
   Ok Pep agyon nyerte magát, de a Bayern-nel ha nem is bukott meg, de bőven megégett.

   • dzsonee

    Pep nekem is pont azért nem korszakos, mert nagyon egysíkú és nincs B terve. Persze ettől még az a Barca korszakos volt. Carlo érdekes. Nagyon jó edző, de valahogy a bajnokságok megnyerésével gondjai vannak/voltak. De tény, hogy most nehéz valakit kiemelni…

  • Brn

   Nekem Real meccseken, főleg mikor baj van, olyankor sűrűn mutatják, mintha a kicsi kopasz faszi (nem tudom a nevét) Zidane mellett mondaná, hogy mit csináljon. Sokszor a Mister olyan bamba arccal áll mintha fingja nem volna mit kellene csinálni, a kicsi kopasz meg mondja, hé mester ezt meg azt kell tenned. Egyébként meg Mauricio Pochettino sem egy rossz edző, de ahogy Arsene-t védik, én azt mondom in Zidane, we trust, egyelőre … aztán majd kiderül.

   • dzsonee

    Nem is ZZ esetleges leváltása miatt jutott az eszembe, távol álljon tőlem. Poch jó edző szintén, de egyelőre, nekem legalábbis, hiányoznak nála a kupák…

    • Brn

     Ki tudja, mire lenne képes egy Real szintű budget-el, illetve kerettel, talán az is az oka a kupák hiányának.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hahaha. Ez mi? 😀 Ilyent Megye1ben sem látni sűrűn :DDD
  https://twitter.com/juvefcdotcom/status/925488278618427393

  • Cornelius Scipio Africanus

   Conte lehet még mindig üti Őket :DDD

  • Sragi

   U9 😀
   Katasztrófa volt a védelem. Amíg Cahill pályán volt szó szó. Utána fejetlen csirkekent rohangaltak.. David Luiz nem tud vedelemet iranyitani.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Cüneyt Çakir lesz a bíró a mai meccsünkön. 11esre meg pirosra mehet a ház meg az anyós!

 • Jose

  Kint a Beharang. 🙂