Merengues Jose  

Choose your BEST XI!

Tegnap a FIFA THE BEST Football Awards 2017 díjkiosztóján számos Real Madrid játékos kapott valamilyen elismerést. A legfontosabbat, a legjobb játékosnak járót természetesen Cristiano Ronaldo. A jövő kérdése, de jómagamat bizony komolyan érdekel, hogy ki lesz még képes 32 évesen ilyen komoly díjat nyerni… De nem is róla fog szólni a poszt! Hanem… 

A nyitókép alapján jutott eszembe egy érdekes csapatösszeállítás.

Olyan csapatot állíthattok össze, amely 4-4-2-ben, 4-3-3-ban, 4-2-3-1-ben is tud játszani – elméletben.  😉 Ugyanis három, jól elkülöníthető időszakból kell egy, azaz egy játékost kiválasztanotok. A három korszak:

  • Az I. Galaktikus időszak
  • Az I. Galaktikus időszak utáni csillagközi homály (Calderon…)
  • A II. Galaktikus időszak

A játékosok lentebb is ebben a sorrendben fognak rendelkezésetekre állni. Nem az adott elnökhöz kötöttem a szerepeltetést (a leigazolást…), hanem az adott elnök alatt mennyire volt a csapat meghatározó játékosa.

Igyekeztem olyan játékosokat választani, akik inkább szakmailag és nem szimpátia alapján felelnek meg az elméleti LEGJOBB XI-nek. Tehát Gago nem választható opció, sorry.

Illetve azért is elnézést kérek, mert rengeteg játékos kimaradt. Elkerülhetetlen helyzet, hiszen számos kiváló játékos megfordult a csapatban az elmúlt majdnem 20 év alatt.

Sőt, arra is figyeljetek, hogy Sergio Ramos kétszer is szerepel, hiszen nálunk éveken át jobbhátvéd volt, majd Mou második évében került át belső védőnek.

Továbbá Cristiano Ronaldo esetében a balszélső volt a domináns poszt, így őt oda tudjátok majd beszavazni, ha akarjátok. Ő csak az elmúlt bő 2 évben lett egyértelműen center.

Ne feledjétek, hogy a felállás alapvetően ‘telefonszám’, a játékfilozófia és az egyéni feladatok inkább meghatározzák a támadásokat, mint a hadrend. Hiszen ZZ annak idején, játékosként valóban a bal oldalért felelt, de támadásban befele húzott, a természetes pozíciójába.

Végül: a kommentmező nem csak a felmenőim szidására jó, hanem arra is, hogy leírjátok, szerintetek David Beckhamet hülyeség, amatőr dolog volt kihagyni (megjegyzem, ő nálunk belső középpályás, védekező középpályás volt, ezért nem lehetett a jobb oldali emberekhez rakni). Meg Kakát. Di Mariat. Valamint…

Lássatok neki!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!