Beharangozó La Liga Raulitás  

Ei,bar ne lenne ennyi sérült

Szóval bocsi a címért, de fáradt vagyok, elfogyott az energiaital itthon, és épp arra gondolok, hogy eibar ne kéne beharangot írni így. Na, befejeztem. Szóval a hétközi dicső Spurs elleni meccs után, most az Eibar csapata lesz az ellenfél. Az, hogy ez kinek lesz jó, azon múlik, hogy mennyire fog ki impotens napot a hazai csapat. Nézzük, mire számíthatunk!

Az Eibar eddig a kellemes ellenfelek közé tartozott a bajnokságban. Eddig négy csapat lépte le őket több, mint 3 gólos különbséggel (Sevilla, Barca, Celta, Villarreal) és ikszeltek a szintén nem túl jó Deporral. Két győzelmük közül az első a hígfos Malaga ellen született, és az egyetlen meglepetés eredmény a kiválóan startoló Leganes legyőzése volt. 8 meccsen összesen 3 gólt rúgtak (szóval ellenünk ezt valószínűleg megduplázzák), ezek közül mindet más meccsen. Minden gólt más játékos szerzett, de legalább a középhátvéd Alejandro Gálvez is házi gólkirály lehet holtversenyben. A Barca ellen 4231-ben kaptak egy hatost, a Sevilla ellen 433-ban egy hármast, a Celta és a Villarreal ellen pedig 442-ben. Szóval az edző nem igazán találja a siker receptjét. Ismerős név lehet a MU ex-csövese Bebé, az ex-Malagai Charles, Mourinho kedvence Pedro Leon (ő minden bizonnyal nem játszhat sérülés miatt), és a keret legértékesebb játékosa Sergi Enrich. Feltehetőleg visszaállnak majd védekezni és megpróbálják lekontrázni az esélyesebb madridi gárdát (az aggasztó az, hogy ez igazából működhet).

Nézzünk szét saját csapatunknál, hiszen a misternek lehetnek gondjai a csapat összeállítása miatt. Nem lesz Bélus, Luca, Dani, Keylor, és Kovacic. Főleg utóbbi kettő hiányzik majd. Lord megmentette a csapatot hét közben, Kova megindulásai pedig mindig hiányoznak az ilyen betömörülő csapatok ellen. Kiko biztosan játszik majd, Achraf is valószínű, ha nem fáradt el nagyon mostanában. Én itt dobnék be egy ötletet, kedves Zinedine: pakold ki Ramost jobbra. Jól ad be, oda tud érni a fejesekre, ha balról jön be a laszti és most talán nem lenne kardinális probléma, ha mindkét középhátvédünk használható lenne a kontrák ellen. Nyilván ilyen nem lesz, de azért én örülnék. Nagyobb esélye van, hogy Vallejót láthatjuk ma bemutatkozni akár kezdőként, akár csereként egy biztos előny birtokában. Ha nem ő, akkor valószínűleg Nacho lesz Ramos társa a védelemben. Az AS szerint Theo kezd, a hétközi Marcit látva nem is baj. A középpályán Ceballost a kezdőbe várom. Illetve egy olyan rendszert, ahol nincs igazi szélső a csapatban (bár ezt a míster feltehetőleg nem így gondolja majd). Elöl a múlt hétvégi Benzemát, és a tavalyi Cristianót szeretném látni. Ha ebből legalább az egyiket megkapjuk, akkor nem lesz komoly gond a meccsen.

Őt kérném most is

Mindenképp fontos lenne a három pont a csapatnak. A Barcának előre beírhatjuk (szombaton íródik a poszt a meccs előtt) a három pontyot, a Sevilla-Vale meccs miatt legalább az egyiket kicsit leszakíthatnánk és az Atletinek se lesz egyszerű élete a Celta otthonában. Ezen felül a csapatnak se lenne rossz, ha rájönnének arra, hogy hogy lehet a betömörülő kiscsapatok ellen (lásd MU, Spurs) játszani. Vagy legalább valami önbizalmat magukra szednének egy ilyen csapat ellen.

A meccs 20:45-kor kezdődik, adja a Sport1. Bízzunk addig is valami értelmes felállásban. Ha még nem olvastátok, lessétek meg a pénteki írásunkat a doppingról a sportok világában (itt). Tippek 19:15-ig jöhetnek lejjebb, vagy a Tippelde fül alatt, ahol megtaláljátok az előző forduló eredményét, és az aktuális állást is. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!