Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

Kit vár a Wembley? Reméljük, minket!

Ez lesz az az este, ami elé nem kell, sőt felesleges a bő körítés. Ezerszer megtárgyalt helyzet, a Real Madrid számára nagyon jól ismert szituáció, itt a lehetőség az idei BL kiírás döntőjébe bejutni. S ha már a „kvázi döntőt” a City ellen abszolváltuk, ne hagyjuk kicsúszni a kezünkből a trófeát!

Srácok, nem kertelek, ha a Madrid hozza, amit tud, akkor simán meglesz a 15. ezen a szép tavaszon. Azt gondolom, hogy megalapozottan állítható, hogy jelenleg a Real Madrid jobb csapat a Bayernnél, de még a Dortmundnál is. Egyénileg jobb erőkből áll, és csapat szinten is fejlettebb a játéka, és mentálisan tradicionálisan erős a gárda. Mindig vannak buktatók, hibák, amiket el kell kerülni, gondolok itt egy piros lapra, vagy felesleges 11-es generálásra. Bejöhet egy sérülés, ami letaglózza a csapatot, stb. A nem várt körülmény az, amitől tartok. Szerintem ez az egyetlen olyan szcenárió, amitől megremeghetnek a lábak.

Tudom, hogy ezen a szinten, ahol a Bayern és a Real is évtizedek óta játszik, nem nagyon vannak meglepetések, mindkét csapat számára tiszta, hogy mit jelent az ellenfél tömött stadionjában futballozni, de még ehhez mérten is látható volt a német csapat játékosain a „hűha” jelenség tegnap. A Bayern bejárta – még civilben – a Santiago Bernabeu stadiont, és látszott mindenki arcán a tisztelet a szentélyünk iránt. Biztos játszottak már komoly helyeken, de a megújult Bernabeu még a legmagasabb szintű játékosokra is hatással van.

Perez papa összehozta a 12. játékost, mely mindenkit lenyűgöz! Itt pályára lépni hihetetlen érzés lehet mindenkinek! Nagyjából 400 napja nem kapott ki a csapat a szentélyben. Ennél most egy picike góllal több kell. Meg kell verni a Bayern Münchent! Ennyi a feladat. A legendás remontadák helyszínén, a mitikus fordítások stadionjában ez nem tűnik megoldhatatlan feladatnak.

A megelőző két bajnoki fordulót simán hozta a gárda minimál funkcióban. Kulcsjátékosok pihenhettek, mégis jöttek a győzelmek. Nem beszélve arról, hogy a La Liga elsőség immár matematikailag is biztos. Lehet ennek többféle olvasata is, én ebben a kérdésben is pozitív vagyok. Az, hogy Ligára már nem kell figyelni, további fókuszt irányíthat a BL felé. Az eredmény, a 2-2, amivel ráfordulunk a visszavágóra, nem engedi meg, hogy bármiféle lazasággal kezdjünk. Tudjuk, hogy gólt, gólokat kell lőni a továbbjutáshoz, tudjuk, hogy koncentráltan kell védekezni, hogy nem lesz elég kiküldeni a mezt a pályára. Egyszerűen meg kell csinálni!

Hiszem azt, hogy a srácok és Ancelotti is tisztában van a helyzettel, és minden szempontból felkészült gárda fut majd ki a gyepre. Akinek egy BL döntőbe jutásról határozó meccs előtt külön mentális boost, felkészítés kell, az nem a Real Madridban futballozik. Van pár újoncunk, aki még nem játszott BL döntőt, így BL címe sincs, számukra még különlegesebb lehet ez az este. És van pár legendánk, akik minden bizonnyal utolsó BL menetelésükben vesznek részt, elsősorban Nachóra és Modricra gondolok.

Minden adott egy varázslatos futball estére a Bernabeúban – nézzük meg együtt!

És igen, Majk, „Histooooooria que tú hiciiiiiiiste, Histooooria por haceeeeeeeeeeer!”

Oszd meg a posztot, ha tetszett!