Beharangozó Copa del Rey Sultan  

Elindul a Copa del Rey kampányunk

Ezt a hétvégét elrabolta a Copa del Rey a La Ligától, így a bajnokság egy hét múlva fog folytatódni. Azok a csapatok, melyek már nem érintettek a kupában egy komolyabb pihenőidőszakot kapnak. A Real Madrid – szokás szerint – a legjobb 32 csapat között mutatkozik be ebben a sorozatban.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Carlo Ancelotti nem egy spanyol kupa fan, jó párszor kiesett már a csapatunkkal ebből a sorozatból és sosem látszott, hogy a kardjába dőlne miatta. Ez egy ötödrangú feladat, idén a harmadik helyre sorolva, ami vagy összejön vagy nem. Igazából lehetőséget nyújt olyan másodvonalas, vagy sérülésből visszatért futballistáknak, mint Kepa, vagy Arda Güler. 😉

A legjobb 32 között még általában valami sokad osztálybeli ellenfél jut a Realnak, és nekünk sorsolt csapatok kiugranak a bőrükből, hogy a habfehéreket láthatják vendégül (erről rendszeresen videót tesznek közzé), bővítik a stadion kapacitását és dörgölik a tenyerüket a jegyárbevétel miatt. Számukra van tétje, és különlegessége a párbajnak, mi meg imádkozunk, hogy ne rugdossanak össze bennünket, ne legyen sérülés. Aztán ott van a nézhetőség faktort is, mert valljuk be, nem kevés alkalommal akar a csapat a lehető legkevesebb erőfeszítéssel túljutni a találkozón.

Látható a megérkezős képeken, hogy mennyire várják a srácaink a találkozót. Mindenki úgy van vele, majdcsak jön egy gól, majdcsak megnyerjük valahogy, de a melót nem szívesen rakják bele. Ennek eredőjeként jönnek az erősen izzadságszagú meccsek, az alig győzelmek, néha meg kiesések ilyen Alcorcón jellegű csapatok ellen.

Ok, időnként születnak azért a CdR-ben is szép találataink, itt van egy csokorral:

Ideje megnevezni az ellenfelünket: Arandina CF. Jelenleg a 3 4. osztály 1-es csoportjában vitézkednek készülnek a kiesésre félidőben. A 18 csapatos tabella legutolsó helyén állnak, és minden bizonnyal az ötödosztályt fogják rémisztgetni a következő szezonban. Erejükről, a futball képességekről ennyit.

Íme a keretünk, melyben felvillanyozó Arda Güler, és szembeötlő, hogy Vini azonnal pihenőt kapott. Mivel a ma este után egy nagyon laza hét rendelkezésre áll kipihenni a fáradalmakat, akár még kaphatott volna egy félidőt a brazilunk – én tutira játszatnám – hogy tanuljon belőle közelebb kerüljön a csúcsformájához.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!