Beharangozó La Liga Sultan  

La Liga #19: Mallorcát fogadjuk, komoly visszatérőkkel

A 2024-es esztendő első tétmeccsén a Bernabéuban fogadja a Madrid a Mallorcát. Jó lenne egy nagy lendületet venni, és határozott játékkal indítani az évet, és nyomást gyakorolni a Gironára, mely pont utánunk játszik az Atleticóval. Alapvetően jó hírek vannak, több, sérüléséből kilábalt futballistánk is teljes edzésmunkát végzett, így bekerült a meccskeretbe. Arda Gülert hadd emeljem ki előzetesen is.

A téli szünet fejleménye, hogy Ancelotti még két szezonra aláírt. Nézve a kommenteket, alapvetően jó hírként van értékelve, de kétségtelenül vannak olyan hangok is, melyek egy szükséges szemléletváltás elodázásaként tekintenek az új kontraktusra. Ancelotti objektíven kiemeli, hogy ezért a hosszabbításért a játékosainak tartozik köszönettel, akik erőn felül hozták az eredményeket a szezon első felében – a 20 (!!!) sérülés ellenére is. Ebből ugye 3 ACL…

A Mallorca nem túl erős az idényben, már 6 vereséget számlálnak és csupán a 14. helyen szerénykednek a Ligában. Ráadásul fontos játékosokat kénytelenek nélkülözni. A gólfelelős Muriqi még mindig sérült, és Valjent is hasonló sorsra jutott. Ráadásul eltiltás miatt Jaume Copsta sem léphet pályára. Igazából országos egyes ez a meccs, ha nem szórakozzuk el, akkor többgólos hazai sikernek kell születnie. Főleg azért, mert fontos játékosok tértek vissza a kispadra.

Nagyon komoly erősítést jelent Vinicius visszatérése, elől a variációs lehetőség bővült (támadók közé sorolnám Arda Gülert is egyébként), és Carvajal játékra jelentkezése is örömteli, mert hátul vagyunk a legnagyobb bajban. Érthető, hogy Camavinga visszatérését még nem erőlteti Ancelotti, hisz 8 középpályást vonultat fel a jelenlegi keret.

Pozitívan értékelem, hogy a tobzódás ellenére megragadt a csapatban Nico Paz is, azzal együtt, hogy a veretes névsorra tekintettel kevesebb az esélye, hogy játéklehetőséget kap.

A főmeccs ma – érthetően – a Girona – Atletico (21:30), így mi már 19:15-től pályán leszünk.

Modric még mindig tudja. Szerintem ezt álmából felkelve is…

Itt a kezdő is:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!