Beharangozó La Liga Sultan  

Kommentfogó: Real Madrid – Celta Vigo

A La Liga 30. fordulójában a Real Madrid a Celta Vigo csapatát fogadja a Bernabeu stadionban. Igazán annak tükrében érdekes a mérkőzés, hogy vasárnap az Atletico látogat a Nou Campba. Két olyan gárda játszik majd egymással, mely közvetlen riválisként értelmezhető.

A Barca előnye tetemes, de elméletileg még befogható, de most a realitások talaján maradva, az lenne a legelőnyösebb, ha a katalánok leszakítanák rólunk a matracosokat. Könnyebb lenne az előttünk álló reális feladatokra koncentrálni. Bár a Barcelona 3 meccs óta gólképtelen – szeretném azt hinni a habfehérek elleni 0-4 törte meg őket –, szóval nehéz lenne azon a meccsen bármire fogadni.

A Bernabeuban szombat este Ancelotti továbbra sem számíthat Mendyre, és Alaba is sérültlistán van. Utóbbiról azt reméljük, hogy a City elleni BL elődöntőre visszatérhet.

A Celtában hosszabb a sérültek listája, Carlos Carvalhal nélkülözni kénytelen Marchesit, Minguezát, Aidoot és Carles Perezt sérülés miatt. Ráadásként a csapat egyik legjobbja, Hugo Mallo sárga lapok miatt nem léphet pályára.

A vendégünk a tabellán némileg légüres térben lebeg, nem fenyegeti az európai kupában való indulás réme, de egyelőre a kiesés sem. Az utolsó 5 meccsünket mi nyertük, ami biztató, nem úgy, mint a Celta formája, mert két döntetlen és vereség van közvetlenül mögöttük. Ezzel távolodtak el az EL indulást érő helytől.

Azt gondolom, újfent jó lenne úgy begyűjteni a 3 pontot, hogy a kulcsjátékosok valamennyit pihenni tudjanak.

Lássuk, ezt hogy oldja meg Ancellotti! A találkozóra 21 órától kerül sor.

Az est fénypontja Mateu Lahoz játékvezetése lesz, sok türelmet kívánok magunknak.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!