Real Madrid - Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló nyitókép
Összefoglaló Spanyol Szuperkupa ReAlantos  

Real Madrid – Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló | CAMPEONES!

Magabiztos játékkal, helyenként igen látványos megoldásokkal fűszerezve 2-0-s győzelmet aratott a Real Madrid a Bilbao csapata ellen. A madridiak sikerét a spanyol átlagnál is feltűnően gyatrább bírói ítéletek sem tudták megakadályozni – hozzátéve, hogy a baszkokat is legalább ugyanannyira sújtották ezek. Real Madrid – Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló.

Ancelotti a kezdőbe jelölte Alabát, így bizakodhattunk benne, hogy az elődöntőben csak pihentette az osztrákot. A Barca elleni meccshez képest Vazquez és Rodrygo került még be, a covid-pozitív Carvajal és a gyatra teljesítményt bemutató Asensio helyére.

Real Madrid - Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló kezdő

Első félidő

Az első negyedórában próbálta birtokolni a labdát a madridi csapat, de komoly helyzetig nem jutott. Ahogy az ellenfél sem, de pár ígéretes kontra azért indult részükről. Ezek központjában többnyire Inaki Williams szerepelt, de Sancet is kivette a részét.

Madridi oldalon Modricot és Kroost lehetett kiemelni, ők próbálták szabni a fazont. A német határozta meg a labda irányát, a horvát pedig a pálya minden pontján megtalálható volt. Embertelen mezőnymunka! Egyéb meglepő híreink: a fű zöld.

Az első komolyabb helyzetre a 18. perc végéig kellett várni, ekkor Benzema tekert a tizenhatos előteréből kapu mellé. A labda megpattanhatott, mert szöglet következett, amit Militao fejelt fölé.

A félidő derekán a Madrid megtorpanni látszott, a Bilbao hosszú percekig a habfehérek térfelén tudta tartani a labdát.

A lüktető játék a folytatásban is megmaradt. Casemirónak volt két ígéretes helyzetecskéje, de komolyabb nyomást továbbra sem tudtak kifejteni egymásra a csapatok.

A jég a 38. percben tört meg, amikor Kroos indította el a csapatot a saját tizenhatos elől. A labda útvonala Casemiro-Modric-Rodrygo volt, ezzel a három passzal felért az ellenfél alapvonaláig a Madrid. A fiatal brazil befelé cselezett, majd a legjobb ütemben passzolta vissza a labdát a horvátnak, aki gyönyörűen tekert a rövidbe. Simonnak esélye sem volt, 1-0. Nem a semmiből jött a gól, de azért túl sok előzmény nem utalt rá.

A félidő hátralévő részét és az egyperces hosszabbítást „lepörgette” a Madrid, így a szünetre egygólos előnnyel mehettek a habfehérek.

Továbbra is ki kellett emelni Modricot, aki a gólján kívül a csapatjáték legmeghatározóbb alakja is volt.

Real Madrid - Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló campeones

Második félidő

Változtatás nélkül jött ki a Madrid (surprise! ja, bocs, nem ide…), a baszkoknál Nico Williams lépett pályára Berenguer helyett. Így már pályán a Williams nővérek fivérek.

Az 50. percben Benzema lövése pattant le Yeray kezéről, a játékvezető némi videózás után büntetőt ítélt. Benzema bevágta, Simon érezte az irányt, de nem tehetett semmit, 2-0. Az eset azért visszás, mert az első félidőben Alaba kezezését még csak meg se videózták.

A következő tíz perc eseménytelenül telt. Megérkezett a pályára mindenki kedvence, Raúl García, a meccsről meg mindent elmond, hogy ez a leglényegesebb történés, amit fel tudtam jegyezni.

A 62.-ben az imént említett García próbálkozása ment mellé a kapu előteréből, majd egy perccel később távolabbról is tüzelt, hasonló sikerrel.

A 64. percben végre cserélt Ancelotti, Rodrygo helyére érkezett Valverde.

A 75. percben Militao blokkolta Raúl García kapáslövését, az utána következő szögletből pedig szintén ő fejelt oldalhálót. Éles szemű olvasóink felfedezhették, hogy megint eseménytelenül suhant el 10 perc.

A 86. percben a bíró feltette teljesítményére a koronát: videózás után büntető a Bilbaónak (eddig jogos), és egy egészen elképésztő egyből piros Militaónak. Úgy tűnik, az egyből piros a Madrid specialitása lesz ebben a sorozatban…

García tizenegyesét viszont Courtois valami elképesztő bravúrral, lábbal(!) védte!

Érkezett még Nacho Lucas helyett, stabilizálván a védelmet, de a Madrid rutinosan pörgette le ezt a félidőt is.

CAMPEOOONES, CAMPEOOONES!

Real Madrid - Athletic Bilbao szuperkupa összefoglaló keret
Dani a covid miatt sajnos erre a képre sem kerülhetett rá 🙁

Összegzés

A 2022-es Spanyol Szuperkupa győztese a Real Madrid. Ez az első trófea Carlo második regnálása alatt, és az első trófea, amit Marcelo csapatkapitányként emelhet magasba.

A mérkőzést megérdemelten nyerte a Madrid, hiszen az első félidő közepi 10 perctől eltekintve végig kézben tartotta az irányítást.

A Bilbao minden elismerést megérdemel, mert az utolsó pillanatokig küzdöttek. De ma nem lehetett kérdés, hogy ki fogja magasba emelni a serleget. Hajlandó vagyok azt is kijelenteni, hogy a mentális fölény miatt tudta Courtois is kivédeni azt a tizenegyest. Persze, kellett az is, hogy García pocsékul lője, de úgy érzem, ez sem teljesen független a mentális állapotoktól, sőt.

Ami aggasztó a jövőre nézve, hogy a cserékkel még mindig nem tud megfelelően bánni Ancelotti, így egy esetleges sérülés (ne adj’ isten) komoly problémákat okozhat tavasszal.

Most azonban élvezzük ki, hogy nem ússzuk meg trófea nélkül ezt a szezont! Az biztos, hogy ez a siker erőt fog adni a srácoknak a folytatáshoz.

Hala Madrid!

Marcelo 23 trófea
Klubrekord-beállítás!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!