La Liga Összefoglaló Raulitás  

Valaki nyálazza be a kaput…

…hátha akkor legközelebb becsusszan. Az elején leszögezem: nem láttam a meccset. Épp majdnem kinyírt egy rozsdafehér bolgár tranzit az M1-es autópályán, amikor valaki kihagyott egy helyzetet. De persze ez nem gátol meg abban, hogy twitterösszefoglalót gyártsak, mert miért tenné?

Például Kroosnak 123 pontos passza volt, ami több, mint, amit az egész ellenfél fel tudott mutatni (93). Emellett a német 10 kialakított helyzettel bírt, a vendég háromhoz képest. Kiváncsian kérdezem Carlotól, hogy minek kellett a 3 helyzetre egy passzolni csak nagyjából tudó Casemiro a pályára?

Persze a 2,83 -0,20 xG arány is sokatmondó a meccsről. Mondjuk a statisztikákat elnézve törvényszerű volt, hogy előbb utóbb elmúlik a gólszerzők varázslatos formája, ugyanis a meccs előtt 39 gólt szereztünk, csupán 28,6 xG-ből. Persze hátul is jól teljesítünk, főleg Kurta. Pusztán 15 gólt kaptunk, 20,6 xGA-ból. Reméljük az ő formája még kitart egy darabig.

Viszont a rekordokat dönti a csapat: 0 gólt szerző csapattől a 36 lövés, a 9 kaput eltaláló lövés és a 2,83 xG is rekord 2003 óta. Nice job folks!

Emellett 81,95%-os labdabirtoklást sikerült elérnie a csapatnak a meccsen, ami a 2005-06-os szezon óta számít rekordnak.

Valamint néhány teljesen fölösleges aranyköpés a meccs kapcsán:

  1. Ha a labda bemegy, akkor gól. Kivéve ha nem mert akkor nem.
  2. Amíg a labda kerek bármi megtörténhet. És mindekután a labda mindig kerek, ezért az első pont teljesen értelmetlen.
  3. Vagy a labda sosem kerek, mert mindig torzul valamilyen irányba a rá ható erők miatt, így tulajdonképpen sosem történhet semmi.
  4. A harmadik pont folyományaként tehát megállapíthatjuk, hogy Lucas nem azért nem tud beadni, mert nem tud beadni, hanem mert erők.
  5. Ha a Real Madrid hattal többet lő, akkor az negyvenkettő, akkor pedig mind tudjuk mi történt volna.
  6. Vajon Voldemort ki tud-e kapni egy orrhossznyival?

Ezeken kívül sok dolgot nem tudok hozzátenni a kedves olvasó estéjéhez/reggeléhez a meccs kapcsán szúval ajánlok 3 videót, amiknek semmi köze az egész hóbelebanchoz:

Ha érdekel egy fájdalmas humorú videó a világ legnagyobb szárazföldi járművéről, katt ide.

Ha érdekel egy gondolkodós videó különböző social constructok (sorry az angol dolgokért, jobbak a kontentek úgy), katt ide.

Ha szar napod van, akkor katt ide. Meg ha nem akkor is.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!