Beharangozó La Liga Raulitás  

Rayohetnénk végre a gálára (Real Madrid – Rayo Vallecano)

Mert a szezon eleji bíztató szép játék és lendület csak nyomokban volt megtalálható a játékunkban az elmúlt meccseken. A Sahtar ellen is a kelleténél nyögvenyelősebben jött össze a győzelem (azt, hogy ki nyelt és ki nyögött ne is kérdezze senki). A hétvégén a hagyományos válogatottbeli sérülések előtti utolsó meccsen a Rayo Vallecano ellen javíthat ezen Ancelotti csapata.

Felülteljesítés

A vallecasi kiscsapat remekül indította az idei évet. Jelenleg hatodik helyen állnak a tabellán. Megelőzik ezzel többek között a bexavisodott Barcát, a Valenciát és a Bilbaót is. 2 fordulóval ezelőtt épp az ellenük elszenvedett vereség miatt kellett felállnia Koemannak a Barca padjáról. Ezen felül is elég jó eredménysort mondhatnak magukénak. Egy X a Celta ellen, alig kaptak ki a Betis és a Soci otthonában.

A vendégek legismertebb és idén leggólerősebb játékosa egyben El Tigre, azaz Radamel Falcao. A Transfermarkt adatai szerint karrierje során eddig 2 gólt szerzett a Real Madrid ellen. Egyszer 2-1-re, egyszer 4-1-re nyertek a fehérek a matracosok ellen. Biztosra fogadók Fran Garcia góljára tegyenek, aki idén nyáron csatlakozott a Castillából 2 millió Euróért, és eddig az összes mérkőzésen a kezdők között kapott helyet. A kispadon Luca Zidane is ott van, bár az ő góljára nem tennék sok pénzt.

Az eddigiekben jellemzően 4-2-3-1-ben küldte pályára fiait Andoni Iraola. A csapat bár a labdát átlagosan kevesebbet birtokolja ellenfelénél, a bajnokságban a harmadik legtöbb lőtt átlagolják a Real Madrid és a Sevilla mögött, a Betissel holtversenyben.

Rotáció?

Amiről Sultan is értekezett az összefoglalójában az ismét kérdésessé és problémássá válhat. A CKM végtelen meccses terheléssel nem optimális, főleg egy alapvetően kontrákra építő csapat ellen. Camavinga kezdetése adja magát, de Carletto nem merte eddig bátran használni a francia tinit. A hét közben lecserélt Carvajalt a keretben találjuk, de az épp felépült Bale lehetőséget kap, hogy ismét a válogatottban sérüljön meg. Hazardnak játékperceket ígért az olasz a sajtótájékoztatóján, de a kezdőtagság ötletét erősen elvetette. Rodrygo, Fede és Mariano továbbra sem elérhető, ebből egyenesen következik, hogy saját nevelésű játkos nem fog csereként pályára lépni Lucas kivételével.

Ancelotti

Drukkoljuunk, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, hogy a válogatottban sérüljön le, és aránylag egészségesen, viszonylag sok ponttal hozzuk le a meccset a Rayo ellen. A szép játék nem elvárás, de ajánlott a mérkőzés idősávját tekintve.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!