Beharangozó La Liga Merengues Jose  

Határozott

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Számtalan unalmas, elnyújtott beszédet hallgattam már végig mind résztvevőként, mind szervezőként. Ezért tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon jó időnként egy rövid, tömör tájékoztató. Ez ilyen lesz. 

A válogatott szünet előtti utolsó meccsünk következik ma 16.15-től, amelyet Magyarországon a Spíler 2 közvetít. Ellenfelünk a jobb napokat nagyon régen látott Espanyol lesz, amely sok más La Liga csapathoz hasonlóan az idei évben a pénzhiány miatt szinteket vesztett a korábbi minőségéből.

Az Espanyol játékoseretében alapos változások voltak a nyáron: 8 távozó, 10 érkező. A 8 távozóból éppen 0 eurót látott a klub. A 10 érkezőért 5,5 M eurót adott ki a klubvezetés.

Vicente Moreno edző 4141-ben játszatja (kezdő futballszurkolóknak: ez négyegynégyegy, nem pedig négyezer-száznegyvenegy…) csapatát, amely természetesen sem támadásban, sem védekezésben nem így néz ki. Leginkább csak a labdavesztések utáni lassú átmenetek során.

Az Espanyol alapvetően jó koncepció alapján szeretne futballozni. Nem mondanak le a labdabirtoklásról sem. Ám a játékoskeret általános minősége egy bizonyos szint és sebessség felé nem engedi őket egyetlen egy játékelemben sem. A játékosok taktikai és egyéni technikai tudása, gondolkodási és döntési sebességük átlagos, időnként átlag alatti. Ez a csapat egyszer nyert idén. Az utolsó előtti Alaves ellen. Nem lőnek sok gólt (szomorú is RdT), nem is kapnak sok gólt és nem is játszanak jó meccseket.


Ellenben mi!

ReAlantosnak igaza van: a mostani Real Madrid érzelmeket vált ki, nem úgy, mint az előző szezonok gárdája. Két napig dühöngtem a Tábornok elleni vereséget követően.

Az elmúlt két meccs rosszabb eredményei azonban nem kell, hogy elrontsa a kedvünket. A Villarreal taktikailag felkészült csapat, bárkinek el tudják rontani a játékát. Az Ezredes elleni meccs pedig a minden évben megtörténő WTF-meccs, ráadásul most tényleg az történt, hogy nekik minden is, nekünk szinte semmi sem.

Viszont most nincs idő gondolkodni! Ki kell menni, észnél kell lenni (nehogy ismért hátrányba kerüljünk az első 15 percben) és meg kell sorozni Diego Lopez kapuját. Kurta-Nacho-Militao-Alaba-Miguel-Casemiro-Modric-Kroos-Hazard-Vinicius-Benzema. Ez a tizenegy megy ki (talán egy Modric-Valverde csere elférne, de Ancsa nem így dönt majd) .

Pihentetni nem kell, bizonyítani igen: Nachónak, Casemirónak és Hazard-nak. Ők nagyon adósak a jó és hatékony játékkal.

Sokan gondolkodnak és sokan jól gondolkodnak.

Most azonban a cselekvőknek van itt az ideje.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!