Beharangozó La Liga Raulitás  

Ismét rangadó (Valencia – Real Madrid)

Szeretett csapatunk ezúttal a bajnokságban listavezetőként néz szembe egy nehéz ellenféllel. A jelenleg közvetlenül mögötte tanyázó Valencia csapatát látogatja meg vasárnap este a Mestallaban. Nézzük mire számíthatunk.

Feltámadtak

A cím nemcsak arra utal, hogy az Inter elleni meccs után ismét egy nehéz kihívás elé néznek Capitano Sopracciglio fiai. A Valencia 2 eléggé félresikerült év után (tavalyelőtt 9., tavaly 13. helyen zárták a ligát), talált vissza a helyes útra. Ennek legfontosabb eleme Pepe Bordalás mester kinevezése volt, aki már a Getafe csapatával rendszeresen felülteljesített a bajnokságban. Az elmúlt években a Getafe a fizikális, sokszor a durvaság határát súroló játék, fegyelmezettség, szervezettség és gyors támadásvezetés jellemezte, melyek mindegyikét magával hozta a mester a denevérekhez is.

Eddigi meccseiken többnyire egy 4222 számsorral lehetett jellemezni a csapat felállását. A kapuban egy újonnan érkezett 20 éves benga grúz áll, akinek a nevét meg sem próbálom leírni. Viszont a kaput jól védi, az kruci, hiszen eddig 2 gólt engedett a csapat (szemben pl a Kurta által benyelt 6 góllal). A védelem két szélén Correira és Gaya, középen Gabriel Paulista és a Herthától kölcsönbe érkező Alderete kezdett az eddigi összes meccsen. Bordalás nagy újítása védekezés szempontjából a középpályán érkezett. A 4 védő előtt doble pivotban 2 olyan ember játszik, akik, tavaly még a védelem meghatározó tagjai voltak. A dinamizmust és a futásteljesítményt a tavaly rendszeresen jobbhátvédben kezdő Wass hozza, míg a keménységet és a labdaszerzést a tavaly még középhádvédként funkcionáló Guillamón. Nem tűnik véletlennek az a 2 bekapott gól, ugye?

A csapat szellemi vezére a jobbszélről behúzódva irányító Soler. A balon eddig régi barátunk Cserisev kezdett, akire azonban egy térdsérülés miatt nem számíthat Bordalás mester. Elől Guedes és Maxi Gómez kaptak szerepet a csapatban. Ketten együtt 3 gólnál és 2 asszisztnál járnak, pontosan annyinál, mint Soler egymagában. Miguel és a bal oldali középpályás feladata nem lesz egyszerű, ha semlegesíteni akarja a csapat a spanyolt, de ezzel lehet a legtöbb esélye a Valencia támadásainak kizsigerelésére.

Ancsa & The Boiss

Carlo papa csapata eddig remekül vette a szezon nehézségeit. Ráadásul nem csak az ereddmények, hanem a mutatott játék is tetszetősek. Akartam írni egy ömlengős posztot erről, de José megelőzött. Posztjának minden szavával egyetértek, szóval akinek kimaradt volna, az mindenképp pótolja. Rotáció szempontból azonban nem most várok nagy változást Carlo filozófiájában. Kurta előtt meglepő lenne, ha nem a Carvajal, Militao, Alaba, Miguel sor kezdene. A középpályán a VCM játéka a valószínű, bár Lukitát előre sajnálom a Valenciai darálóban. Ugyanez igaz a támadó hármasra. Vini és Benz helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik, egyedül a harmadik támadó személye a kérdőjel. Hazard, Rodrygo és Lucas is esélyes lehet a kezdőbeli tagságra. Én Rodrynak adnék szerepet, szóval feltehetőleg Hazardot küldjük a pályára, hátha a PL-hez hasonló fizikalitás eszébe juttatja, hogy hogy kell focizni.

Az előjelek mindenesetre kemény küzdelmet sejtetnek. Az utóbbi 7 szezonban egyszer sikerült győztesen elhagyni a Mestallat. A meccs este 9-kor kezdődik és szokásos módon a spíler2-n követhetjük figyelemmel.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!