Beharangozó La Liga Jose  

Szenvedünk és nyerünk

Kedves Naplóm!

Látod, ismét itt az esély. Lépni. Előre. Hátra. Tudod, az Osasuna az én emlékezetemben mindig is A TÜRHŐ PARASZT csapatként él. Gyűlöltem a magas kameraállást a stadionjukban, feszített a pályán bemutatott szabadfogású bírkózásuk, égbekiáltó igazságtalanságnak éltem meg, amikor a varjú az alattomos megmozdulások után férfias bosszút álló habfehérek közül kiszórt valakit pirossal. Barcelona? Nemezis, gyertek, döntsük el, ki a legjobb a világon! Atletico? Gyertek, kicsik, ez a város fehér! Osasuna? PUSZTULJATOK!

Szabad ilyet írni, kedves Naplóm? Ha kettőnk közt marad, egész biztosan.

Ma este 21 órától egy végletekig kizsigerelt, vérzivatartól, sáskajárástól sújtott keretből kellene kiválogatni 11 olyan kezdőjátékost, akikkel valahogy, de leginkább szenvedve megszerezzük a három pontot. Ahogy Wayne és Garth, úgy mi is mantrázhatjuk: NEM VAGYUNK MÉLTÓK RÁ! NEM VAGYUNK MÉLTÓK RÁ!

Mármint a bajnoki címre. De akkor ki méltó rá? A népmesei sztereotíp szerepben tetszelgő legkisebb királyfi Sevilla Lopótök vezetésével? Jó, végtére is ők történelmük legjobb szezonját futják a Ligában a szerzett pontokat tekintve.

A Barcelona? Övreb, jah most épp nem. Ők is megérdemelnék, mert spanyol szinten is mélyről épülnek fel a kisebbségi komplexust nem szerepként viselő, hanem személyiségi jegyként természetesen közvetítő Coman vezetésével. Vagy az a Bayernben van? Na, a lényeg, hogy az idegbeteg hollandus két meccsre kapott szabadságot a Szövetségtől.

Az Atletico? Honnan zuhannak, de honnan? 13 pont plusz ÁFA volt az előnyük, most meg már nem is a visszapillantót kell figyelniük, elég csak oldalra tekinteniük, mert ott vagyunk a katalánokkal a nyakukon.

Mi? Huhh… Óriásit szólna egy ilyen szezonban a címvédés. Mennyi arcpirító pontvesztés, vereség… Mégis, valahogy a tehetetlenségi erőtől úgy zuhan a spanyol foci minősége, hogy egyszerre száguld lefelé a nagy hármas. És egy alacsonyabb minőségi szinten továbbra is egymás ellen kell vitézkedni, egymással szemben kell eldöntenti, ki is a kakas az egyre büdösebb szemétdombon.

Vajon ki érdemli meg ezt a bajnokságot?


Kedves Naplóm! 

Nevek szintjén jól állunk az Osasuna ellen. Formát és erőnlétet tekintve borzasztóan. Ráadásul napjaink Sunája nem rossz bőr. Élvezetes is néha. Mármint a játéka fejlődött: lett játéka. Nem csak a sérülésokozás az életcélja ennek a mostani gárdának. Nem is szerepelnek rosszul, elég nehéz őket nagyon megverni. Ez jó hír Zidane-nak, aki amúgy sem szereti, ha egy gólnál többel nyerünk. Klark Cent sem járkál a Metropolitan Múzeumba Supernem hacukában dolgozni. Ugye. Majd ha kell, akkor szétszaggatjuk magunkon a ruhát és szuperhősként bedarálunk mindenkit. Mondjuk szerdán a Chelseat. Vagy a Fenert a következő Bernabeu-kupán.

Mert a hírek szerint Zidane marad még hosszú-hosszú ideig az edző. Ez jó hír. Az Arsenalnak, Odegaardot nem kell sokáig győzködni.

Anyway, a mostani meccskeret alapján ZZ felrakja a klasszik 433-at, ahol Odriozola ismét nem, Nacho kicsit talán, Varane eeeehhhhh, MILITAO szokás szerint nagyon komolyat teljesít. Hosszúnyak pedig bemutat 2-3 bravúrt, mielőtt megkapjuk a gólt. Casemiro eldöcög, okosított energiabeosztással, Isco semmit nem impactel, de legalább cipeli, Kroos meg azért kezd, mert kő-papír-ollóban megverte Lukitát, aki Zidane-nál bepróbálkozott ezután azzal, hogy kezdhessen Asensio helyett jobbszélsőként. Azonban spanyolunkra esett ZZ választása, miközben a centerposztra készülő Mariano bekötötte már Benzema stoplisát is, hogy a jó Karim bekötött kézfejjel kikocoghasson elvégezni a kezdőrúgást. Vinicius pedig tudja, hogy a 65-70. perc környékén érkezik majd Hazard a helyére.

Első csere tehát: Hazard. Második: Blanco. Több meg minek.

Legutóbb ezt játszottuk ellenük:


Az Osasuna a tökéletesen semmilyen, értelmezhetetlen pozícióban van a tabellán, ami őket teljes elégedettséggel tölti el. A 11. hely biztosítja őket, hogy kiesni sem fognak, de nemzetközi vizekre sem kell kimerészkedni. Meccsenként éppen csak nem lőnek átlag egy gólt, de az is igaz, hogy statisztikailag alig kapnak egynél többet per meccs. De a statisztikát eldobva azt jó észben tartani, hogy ez a csapat idén ritkán játszik gólgazdad mérkőzést. Zidane lájkolja ezt.

Ha a védelmünk képes semlegesíteni a vendégek legjobb góllövőjét, Budimirt, akkor nagy gond nem lehet. Akkor egy pont már a zsebben. Dubivir hét gól szerzett. Jó lenne, ha Muvidibirre nem Varane figyelne, mert akkor 8 lesz az a 7, hanem Militao. Mondjuk, így is azt érzem, hogy Varane mellől kapjuk majd a gólt.

Erre a meccsre szívesebben emlékszem:


Kedves Naplóm!

Az Osasuna 10 éve nyert utoljára ellenünk.

Az ilyen évfordulókat ugye, nem szokás megünnepelni?


Tippem szerint 19:40-ig lehet Tippeldézni.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!