Bajnokok Ligája Beharangozó Bende  

Irány a legjobb nyolc: Real Madrid – Atalanta (Beharangozó)

Kedd este folytatódik a Bajnokok Ligája a Real Madrid számára is! A tét nem más, mint a negyeddöntőbe jutás. Összejöhet? Beharangozó.

Az odavágó eredménye alapján természetesen a Madrid számít a párharc esélyesének, ám vannak olyan tényezők, amelyek ezt a képet árnyalhatják. Erről később, induljunk a hétvégi bajnokitól.

Vezérünk?

Az Elche legyőzése ismét rávilágított arra a tényre, hogy Benzema a támadójátékunk alapja. Konkrétan az ő feladata a támadóharmadban való játékszervezés, a letámadás koordinálása, valamint a kapu elé érkezés és a befejezés is. A francia napi formájának való kiszolgáltatottság igencsak ingoványos talaj. Ha lenne alternatíva a támadóharmadban, aki képes vezérré előlépni, mi is nyugodtabban ülhetnénk le a mérkőzések elé.

Hallgatjuk már egy ideje, hogy „majd ha Eden elkapja a fonalat”. Valóban, Hazardban ott lehetne a potenciál a fenti szerepkör betöltésére – a pályafutása korábbi szakaszában látottak alapján. Madridban ebből eddig jóformán semmit sem láthattunk és a csillagok jelen állása szerint újabb egy hónapig nem is fogunk.

Létezik ilyen? Nehezen fér a fejembe, hogy egy labdarúgó, aki 7 szezont húzott le a világ legkeményebb bajnokságának aposztrofált Premier Leagueben, kis túlzással minden második, elszenvedett belépő után hetekre kidőljön. Nem fogom elvenni a spanyol kiscsapatok érdemeit, hiszen persze, nem ritka az ellenfél egy játékosának kipécézése, majd szisztematikus aprítása.

No Casi, no party?

A lényegen nem változtat, Eden ismét nem lesz ott a kerettel az Atalanta ellen. Ami viszont egy sokkal fájóbb pont lehet, az Casemiro hiánya. A brazil az odavágón sárgázódott ki. Az ő pótlása lesz igazán embert próbáló feladat Zidane-nak.

Ha a mester nem töri valami elvadult formációvariáláson a kopasz buksiját, akkor Fede Valverde lehet az elsőszámú opció a brazil pótlására. Az uruguay-inak még nem sikerült igazán felvennie a ritmust a sérüléséből visszatérve, de ha Casemiroéhoz hasonló játékosprofilt keresünk a keretben, akkor ő lehet a megoldás.

Várható játékkép

Az Atalantának mennie kell az eredményért, nincs mese, így abban a helyzetben találhatja magát Zidane, hogy teljesen feladhatja a kezdeményezés jogát. Valljuk be, a francia ezt szereti igazán, ez az ő terepe.

A saját térfelünk hermetikus lezárása valóban üdvözítő lehet, hiszen az Atalanta előrejátékának alapja a lendületes, gyors támadásvezetés. Ha nincs üres terület, ahová belőhetik a bogyót a kék-feketék, az már félsiker lehet a Madrid számára.

A gyors ellencsapások lehetősége még kedvezőbb előjeleket mutathatna a Királyiaknak, de ezt továbbra sem érzem a csapat erősségének. Viniciusban bízhatunk ilyen tekintetben, aki futógyorsaságban biztosan képes megjátszani az ellenfél mögött nyíló területeket.

Összegzés

A tény, hogy a Madrid van kedvezőbb helyzetben, jó alap lehet, de egyetlen dologra nem adhat okot – kényelemre. Nincs arra lehetőség, hogy már az első perctől fogva játsszunk az idővel és kényelmes, öreguras adogatásba kezdjünk az ellenfél térfelén.

Jó lehetőség, hogy az Atalanta van lépéskényszerben, de önmagában ez semmit sem jelent. Ha ők szereznék az első gólt, minden borulna, így rögtön a kezdéstől koncentráltnak és határozottnak kell lennie a habfehéreknek. Ilyenkor örül az ember, hogy Ramos ott lehet a pályán. A Capi jelenlétében sokkal nehezebben elképzelhető az elmélázás, mint nélküle.

Várom a Ti véleményeteket a kommentek közé!

Hasta el final! Vamos Real!

Kezdés: 21.00

TV: M4Sport

Oszd meg a posztot, ha tetszett!