Kínkeserves győzelem | Real Madrid – Elche összefoglaló

Real Madrid - Elche összefoglaló nyitókép

Benzema duplájával fordított a Real Madrid az Elche ellen, ezzel pedig ideiglenesen újra a tabella második helyén kedvenc habfehérjeink. Összefoglalunk.

Meglepetés(?) a kezdőben, Kroos és Modric is csak a kispadon a kezdő sípszó pillanatában.

A Madrid egy érdekes felállást tesztelt: három belső védő (Varane, Ramos, Nacho), két szárnyvédő (Lucas, Mendy), három középpályás (Case, Isco, Fede – hogy agyzsibbasztó poénnal éljek, ma a CIF súrolta a pályát), elöl pedig Vini és Benzema próbált meg kezdeni valamit a betömörülő védelemmel.

Az első percektől látni lehetett, hogy az Elchének megfelel a döntetlen. Stabil 4-4-2-es védekezésnek lehettünk szemtanúi részükről, amely néha 5-4-1-é alakult át. Ez olyankor fordult elő, amikor Mendy megindult a balszélen, ekkor a jobb oldali középpályásuk  követte francia pitbullunkat a saját védővonaláig.

Aki esetleg kihagyta a meccset, semmiről nem maradt le. Illetve de, Benzema második gólja előtt mind a támadás, mind pedig a befejezés szemet gyönyörködtetőre sikeredett.

Zidane-t most, úgy érzem, kár elővenni; ezen a meccsen néhány fontos ember pihentetése mellett kipróbált valami újat – nem vált be, de még időben belenyúlt a mérkőzésbe. A problémám továbbra is az összképpel van, de ezt már úgy is kívülről fújjátok.

Hírességeket kérdeztünk meg, hogy mi a véleményük, milyen érzésekkel álltak fel a képernyő elől a meccs után.

Lukács László: “Azt mondom, állj, ilyet többet ne csinálj! Lehet, hogy ez neked jó, de nekem fáj.”

Sir Paul McCartney: “Something wrong, now I long for yesterday.”

József Attila: “Nagyon fáj.”

James Hetfield: “Forever trusting who we are, and nothing else matters.” (Szerintem Zidane tőle tanult sajtótájékoztatni…)

Beck Zoltán: “Látni a szíveddel, a szemeddel lesni, ha becsukod vágyak és ha, ha kinyitod semmi.”

A Real Madrid 2-1-re nyert az Elche ellen, így a beharangozóban megálmodott országos egyes valósággá vált – valahol mélyen bízom még egy tavaszi feltámadásban, de a racionális énem nem tud nem új vezetőedző (vagy Zidane maradása esetén más játékosigazolási projekt) után fanyalogni.

Folytatás kedden az Atalanta elleni visszavágóval. Addig is Hala Madrid! (Kommentben ti is írjatok még idézeteket hírességektől, kíváncsi vagyok a ti agymenéseitekre – és ízlésetekre – is!)

Oszd meg a posztot, ha tetszett!