BÚÉK! | Real Madrid – Celta Vigo beharangozó

Real Madrid - Celta Vigo beharangozó nyitókép

Boldog új évet kívánunk nektek, kedves madridisták és egyéb olvasók! Az új esztendő első mérkőzésére a Di Stefano stadionban kerül sor, ideiglenes otthonunkba pedig a Celta Vigo látogat. Mire számítsunk? Beharangozunk.

Kelták

A Celta csapata a 8. helyen áll a pontvadászatban, úgy, hogy az utolsó 5 meccsén a megszerezhető 15 pontból 13-at behúzott, a másod- (vagy inkább sokad)virágzását élő Iago Aspas pedig vezeti a bajnokság góllövőlistáját. Rá tehát mindenképp érdemes lesz odafigyelnünk.

Aspas

Ami árnyalja egy kicsit a képet: a Celta a fentebb említett 13 pontot mind olyan csapat ellen szerezte, akik jelenleg alattuk vannak a tabellán. A jelenlegi első 6 helyezett csapat ellen pedig 0 pont az őszi termésük (a Villarreallal és a Madriddal még nem találkoztak a szezonban).

Ez alapján akár mondhatnánk azt is, hogy hazai pályán kötelező győzelem, de amikor legutóbb ilyet írtunk, annak keserű vége lett.

Így inkább csak azzal zárnám le a beharangozónk ezen részét, hogy a mindig agresszív, harcos kelták ellen bizony a lehető legmagasabb fokú koncentrációra és teljesítményre lesz szükség, ha otthon szeretnénk tartani a három pontot.

Madrid

Csapatunk háza táján kicsit normalizálódni látszik a helyzet. A gyatrának induló BL-szereplés és a bajnokságbeli meglepetésszerű kudarcok után bizony igencsak remegett Zidane alatt a kispad, amire én azt a jóslatot tettem, hogy a decemberi meccsdömping végére ki fog múlni a medzsik, és távozni fog – vagy önszántából, vagy más döntése nyomán.

El kell ismernem, hogy ezekre a decemberi összecsapásokra fejben nagyon durván összeszedte a fiúkat! A mindig szívvel-lélekkel küzdő Lucas Vazquez például a meccs legjobbja címért is többször harcban állt, és az elcsípett BL-csoportelsőség után a bajnokságban is sikerült egy elfogadható helyet stabilizálni a Granada elleni meccsig bezárólag. Hogy azért ne csak vidámsággal zárjuk a 2020-as évet madridi szempontból (ugye érződik az irónia?), az utolsó, papíron talán legkönnyebbnek gondolt Elche elleni bajnokit nem sikerült behúzni.

Real Madrid - Celta Vigo beharangozó keret

Ami a Celta ellen bevethető játékosokat illeti: a súlyos sérülésből gyógyuló Rodrygo mellett a betegség miatt nem bevethető Ramos lesznek a hiányzóink. Utóbbi a közelmúltbéli tapasztalatokból ítélve komoly hiány lesz.

Nem is szaporítanám tovább a szót a meccsel kapcsolatban, egy kis színessel zárnám.

Több megbízhatónak tartott forrás is egybehangzóan állítja (pl. ez), hogy Alaba nemsokára megegyezésre jut a Real Madriddal, így az osztrák válogatott kulcsembere jövő nyártól “ingyen” szerződhet a királyiakhoz. Mi erről a véleményetek?

Alaba

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik, közvetítéséről pedig szokás szerint a Spíler2 gondoskodik.

Tippelde, amit 19:30-ig tölthettek ki:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!