Bejglikóma | Real Madrid – Granada összefoglaló

Real Madrid - Granada összefoglaló nyitókép

Kellemes ünnepeket, Madridisták! Karácsony körüli híreink következnek a csapatot illetően. Meg minimálisan visszatekintünk a 23-ai Granada elleni meccsre.

Kezdjük a kötelező körrel:

Granada

Ahogy azt Raulitás mester a beharangozóban megírta vala, nem volt egyszerű meccse Zidane fiainak, a 2-0-s végeredmény nem igazán tükrözi hűen a meccs képét.

Az, hogy a szünetre gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok, még nagyjából egyezik azzal, amit a pályán tapasztalhattunk, hiszen igazán komoly helyzetig egyik oldal sem jutott el – még ha a Madrid igen intenzíven próbált is meg ténykedni mindkét kapu előtt, a rossz irányba főleg Varane révén.

A beharangozóban említett 4-1-4-1 formáció is valósnak bizonyult a délieknél. Kőkemény védekezés, néha egy-egy formás kontra, de igazán veszélyt – a Madrid hozzájárulása nélkül – nem jelentettek Thibaut kapujára.

A második félidő előtt Jose kolléga több platformon is jelezte, hogy ő erős Madrid-kezdésre számít a játékrész elején. És lőn, a csereként beálló Asensio vezetésével helyzetek garmadáját dolgozta ki a habfehér csapat. A Rodrygo sérülése miatt lehetőséghez jutó spanyol megmutatta, hogy az elmúlt hetek szürke játéka ellenére lehet számítani rá.

A mezőnyfölény és a helyzetek az 57. percben érettek góllá, amikor is Marco beadását Casemiro fejelte Vallejo szorításából – na jó, inkább jótékony támogatásától követve – a kapuba. Hiába, szíve-lelke a Madridért dobog kölcsönjátékosunknak.

Ase beadás

A vezető gól után visszavett az exgalaktikus gépezet, melynek eredményeként a Granada közelebb férkőzhetett volna a Madrid kapujához. Szerencsére azonban nem tettek így, így tehát egy-két kisebb helyzetet leszámítva munka nélkül maradt Courtois.

A hosszabbításban Benzema lőtt még egy gólt, biztossá téve a győzelmet.

Aki esetleg nem látta volna a mérkőzést, mindenképp keressen rá Asensio kapufájára, mert csodálatos megoldás volt a fiatal spanyol részéről!

Gondolatok a meccs után

Így karácsonykor a francnak van kedve összefoglalót írni.

Amióta Ramos visszatért a kezdőbe, 5 meccsen 5 győzelem és 12-2-es gólkülönbség. Imponáló mérleg, azonban a jövőre nézve aggasztó, hogy kapitányunk hiányát ennyire megérzi a csapat.

Ramos

Hazard esetében jó döntésnek érzem, hogy nem állt be ma (még ha előfordulhat is az, hogy ez csak Rodry sérülése miatt alakult így). Nem szabad siettetni a visszatérését, mert akkor tényleg egy Kaká 2.0 lesz belőle itt Madridban.

Asensio végre életjelet adott magáról, ami azt jelenti, hogy cssereként lehetőséget kéne adni neki. A kezdő nála nem pálya még véleményem szerint.

Isco a 78. percben pályára lépett. Ez a kb. negyedóra lehet, hogy madridi karrierje utolsó pályán töltött percei voltak, hiszen több helyről is mutatkozik érdeklődés iránta.

Végül pedig kíváncsi vagyok, hogy az év végi formát sikerül-e átmenteni év elejére. Az a lendület, ami Ramos visszatérésével érkezett, ki kéne még tartson pár meccset, hogy pariban lehessünk a Ticóval a bajnoki címért.

Egyéb Madrid körüli karácsonyi hírek

Nem fogod elhinni, mennyire nem bulvár!

Eltűnt egy Madrid környéki állatkertből a helyi kedvenc zsiráf. Az állatkert üzemeltetői Courtois-val pótolták volna az állatot. Azonban problémába ütköztek, amikor kiderült, hogy a belga semmit nem enged be a ketrecébe.

Több Chamartín negyedbeli család panaszkodott rá, hogy asztalukról eltűnt a karácsonyi lakoma. A hatóságok célkeresztjében E.H. belga állampolgár.

Kiderült, hogy Zidane miért cserélte le Valverdét a Granada elleni mérkőzésen. Egy elcsípett telefonbeszélgetésben azt mondta egy neve elhallgatását kérő klub közeli alkalmazottnak, hogy “ha nem teszi meg, Federico az Elche elleni meccs előtti csapatbuszra való felszállásig a Di Stefanóban szaladgált volna”.

Egy bulvármagazin fotósa a stadion közelében lévő pláza egyik szépségszalonjának női részlegén kapta le Luka Modricot, amint éppen a “Hogyan őrizzük meg formánkat 30 felett” feliratú polcok termékei között nézelődött.

A Cibeles-téren várta a családokat a Mikulás-jelmezbe bújt Zidane. Nagy közfelháborodásra azonban csak a szülőket ültette az ölébe, hiszen a fiatalok nála nem kapnak lehetőséget.

Végszó

Szeretnénk a csapat nevében még egyszer mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánni!

Végül pedig egy kép az egyik kedvenc karácsonyfánkról:

karácsonyfa

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!