Visszakapjuk a csapatunkat!!! Visszakapjuk a focit?

Ahhoz két magyar szótár is kevés lenne, hogy leírjam, mennyire hiányzik már a Real Madridot figyelni a tévében/streamen. Ma este végre ismét élő meccsen figyelhetjük a Habfehéreket – bár a körülmények kissé szokatlanok lesznek. De Darwin óta tudjuk, hogy azok nyernek, akik hatékonyabban alkalmazkodnak. Zidane edzőként eddig a legtöbbször nagyon jól alkalmazkodott. (Bár, nem a szép focira vágyó madridisták igényeihez… 😀 )

Nézők nélkül?

Akkor legyünk okosak, kezdjük el a Bernabeuban az építkezést, a csapat a hazai meccseit pedig játssza le a Castilla birodalmában, az Alfredo di Stefano stadionban. Ennek a létesítménynek a befogadókép… ja, ez irreleváns most. Aki tud spanyolul, annak viszont nagyon is releváns, hogy minél jobban hallja a játékosok szövegelését, bár meg kell mondjam, a Capi spanyolul ugyanúgy füttyent, mint én magyarul. Viszont hegyezem a fülemet, hogy halljam, ahogy Ehes Hazard üvöltve kéri a banánhéjba rejtett burgerét! A csapatokat egyébként nagyon nem fogja zavarni, hogy kevesebb zaj lesz a légtérben. Inkább nekünk lesz furcsa. De, érzésem szerint, aki a magyar adó közvetítését nézi, az inkább a korábbiaknak megfelelően egy YT videót indít végtelenítve azzal, ahogy a tanár a körmét/krétát csikorgatja a táblán. (És a Blog ebben a pillanatba veszítette el az esélyét, hogy a Játékos 1/2 adón bármikor is szerepeljen.)

Felépült játékosokkal?

Hazard, Asensio – a Real Madrid 2020-as nyári igazolásai! Tessék, élesben megnézhetjük, hogyan muzsikálnak a srácok. Mindkettő komoly és komolyabb sérülésből érkezett vissza, szintekkel tudják emelni támadásaink hatékonyságát. Zidane rengeteg alkalommal behúzott már minket a csőbe a kezdők kijelölésével, most is benne van a pakliban, hogy Husi és Marco helyett Bale, Isco, VJr, Rodrygo, Brahim (na jó, ő nem :D) is ott találja magát a kezdőben. Vagy Lucas. Az, hogy sérült, Zidane-t nem zavarná. Lucast sem. 😀

A felépült játékosok mellett van pár sérült is, mint a már megénekelt Vaskéz, Nacho (wtf??), Jovic. Utóbbi sérülése faramuci olvasatban még jól is jön francia mesterünknek, mert nem kell egy, talán csak a sajtó által generált problémával foglalkoznia. Így is marad Benzinho mögött cserecsatárunk. Mariano mondjuk pont nem, ő is sérültet jelentett. Magyarul, ha gáz lesz a szitu, jön Ramos, mint center és az ívelések, amelyek amúgy nem jellemzőek a csapatunkra. :mrgreen:

Van nyomás a csapaton?

Zidane megmondta: a Real Madridnak minden meccset meg kell nyernie. Mindegy, hogy barátságos, vagy éles meccsről van szó. (Szeretném megjegyezni, hogy szívesen elfelejteném azért 2019 nyarának felkészülési meccseit…) A Barca tegnap szoros meccsen 😕 hozta a kötelező 3 pontot a Mallorca ellen, azaz jelenleg csekélyke 5 pont előnyből próbálják feldolgozni, hogy a Klasszikuson elvertük őket. Nem tudom, hogyan tudják ezt megemészteni. 😐

Biztosan van nyomás rajtuk és akkor mi van? Ki kell menni a pályára és játszani, megmutatni, hogy jobbak, mint az Eibar.

Mit várhatunk?

Ilyen hosszú kihagyás után, felkészülési meccsek nélkül az se lenne meglepő, ha két passzt nem tudnának megoldani egymás után; meg az sem, ha álomfocit, más szóval örömfocit látnánk a mieinktől. Vakon megyünk ebbe a meccsbe bele, barátaim.

Ha valaki negatívan jósol erre a meccsre, pont annyi és annyira jogos érvet tud felhozni, mint aki pozitív forgatókönyvet vizionál. Azt látni a többi, márt újraindult bajnokságból, hogy a bajnokesélyes csapatok hozzák a meccseiket (vagy legalább nem kapnak ki), tehát az eredményesség meg van. A játék képe változó, de ez természetes is.

Nekünk már van tapasztalatunk abban, hogy Zidane az eredményességet választja a látvány helyett (és ami nagyobb baj, a látványos eredményesség helyett is), így azért készítsük fel szemünket a könnyfakasztó pillanatokra.

2️⃣0️⃣0️⃣! Fókuszban Zizou 🇫🇷 A francia karmester az Eibar ellen be fog lépni a 200-asok klubjába Vicente Del Bosque…

Közzétette: Madridi Merengués – Real Madrid Szurkolói Blog – 2020. június 12., péntek

Kezdő?

Uhh… Ez tényleg kemény kérdés. Egyrészt, bárhogy is állunk fel ma, ne feledjük el, hogy 5 csere áll az edzők rendelkezésére. Ezzel azért nagyon jól lehet sáfárkodni. Azt se feledjük, hogy az ismert okok miatt besűrűsödött a versenynaptár és 3-4 naponta játszik a csapat. Most tényleg el kell fogadnunk, ha forgatja a csapatot a mester a legjobb belátása szerint. Az Eibar után fogadjuk a Valenciát csütörtökön, majd jövő héten vasárnap megyünk San Sebastianba a Socihoz. Finom.

A védelem a csepp kapusunkkal egészen a balbunkó személyéig nyílt titok. Marcelo talán ma kezd, hogy a Valencia ellen Mendy pusztítson el minden denevéres támadást azon az oldalon. A középpályán Casemiro és Kroos biztos, aztán lehet sakkozni, hogy Fede, hogy Modric, hogy Isco (akár), James (muhaha). A támadósor meg aztán tényleg lutri, Karimon kívül. A józan ész azt mondatja, hogy Hazard és Bale, a sajtó emlegeti Hazard és Asensio kezdetését is, Zidane meg betol egy Isco-Vinit 😀 (nyilván nem).

Ó, majd elfelejtettem, van nekünk egy fasza kis Tippeldénk, ott Ti is kifejthetitek a kezdővel kapcsolatos gondolataitokat egészen 18:00 óráig.

Link itt, form alant:

Az ellenfél?

Az Eibar a Nagy Leállás előtt a 16. helyen állt, két pont előnnyel a legjobb kieső (Mallorca) előtt. Nyilván nekik is életbevágó minden pont megszerzése. Azt jelenleg lényegtelennek tartom, hogy milyen formában voltak március elejéig. Mendilibar csapata idén inkább kulturált, mint favágó meccseket tol – de eredmények nincsenek mögötte. Viszont van TikTok-csatornájuk. 😎 Mutatnám, hogy milyen meccskerettel érkeznek, de nem találtam ilyet. Orellana és Charles törhet borsot az orrunk alá (7 és 5 gól van idén a nevük mellett), de ha koncentrálunk a saját védekezési szakaszunkban, úgy inkább hiszem, hogy kettőt lövünk, mint azt, hogy egyet kapunk, az Eibar ugyanis rengeteg gólt kapott eddig (41). Talán nem most kellene leírnom, hogy mi meg 49 lőtt gólnál tartunk. 😀


Ahhoz két magyar szótár is kevés lenne, hogy leírjam, mennyire hiányzik már a Real Madridot figyelni a tévében/streamen, miközben a kommentmezőben zajosan zajlik az élet. A közösség, a veletek eltöltött idő is végtelenül hiányzott. Ennyi pihenő után minimium egycsilliárd hozzászólást kell írnunk ma (meccs előtt, alatt, után – éjfélig).

Mortal Kombat

Vamos Madrid!

Hala Merengués!

Hola Srácok!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!