Csak a szokásos… (Real Madrid – Eibar összefoglaló)

Az írás szórakoztató jelleggel született, a szerző a szezon eddigi szakaszának tapasztalatai alapján képzelte el az elmaradt mérkőzés forgatókönyvét. A valósággal történő bármilyen hasonlóság nem a véletlen műve.

Ismét vereséget szenvedett Zidane csapata a spanyol bajnokságban. Az Eibar csapata remekül védekezve fogadta a királyiak támadásait, és egy szerencsés öngóllal meg is tudták nyerni a mérkőzést. Nézzük, mi is történt a találkozón.

Zidane az állandóság híve, mint tudjuk. Állandóan összevissza keveri a kezdőt, a tippeldések nagy örömére. Kurta hiányában Areola került a kezdőbe. De nem a kapuba. A 195 centi magas Alfonz Benzema csatártársaként került a kezdőbe ezzel is készülve a beadásokra. Így a kapuban az univerzális mindenesünk, Lucas kezdett, előtte a védelemben Militao, Varane, Ramos és Nacho kaptak helyet. Ez kulcsfontosságú volt Zidane taktikájában, hiszen így egyszerre 4 magas középhátvéd tudott minden támadással felfutni. A középpályán a stabil védelem miatt Zidane megengedhette magának, hogy támadóbb játékosokat küldjön pályára. Casemiro helyét a szűrő pozíciójában a mindenhonnan remekül beadó Marcelo vette át. Társa Fede volt, aki fizikai adottságait kihasználva remekül tudott beadásokra érkezni. A két szélen Brahim és Isco segítették az akciókat, elöl pedig Benzema és Areola rohamozott. Ezúton szeretnék gratulálni VICnek, aki ismét telibe találta a kezdőt.

A kispadon Altube, Mendy, Carvajal, Casemiro, Modric, Kroos, és James foglaltak helyet. A Vinicius, Rodrygo, Jovic, Mariano négyes pedig otthon követték a meccs alakulását négy üveg jóféle szerb csempészvodka társaságában.

 

Zidane így rajzolta föl a csapat kezdőjét
Támadásban így helyezkedtek el a fiúk.
A félidei hármas csere után pedig így rohamoztunk a második félidőben

A mérkőzés fontosabb eseményei, az ellenfél által kifejelt beadásokon kívül

  • Zidane okosan Lucast is fehér mezben küldte a pályára, így sem a bírónak, sem az Eibarnak nem tűnt fel, hogy senki nem áll a hazai kapuban
  • A félidőben Zidane olyan mérges volt, hogy 0 alkalommal adtak be a srácok a szünetben, hogy rögtön hármat cserélt: Isco, Brahim és Fede jöttek le, helyettük Altube, Modric és Case érkezett. Marcelo ezek után visszakerült a bal oldalra, míg a kapus, Lucas jobbról tüzelte be a labdákat.
  • A Real Madridnak egy kaput eltaláló lövése volt, a 75. percben: Az épp az első sorban ülő csinos szurkolólányt videózó Benzema hátáról pattant a labda a kapu felé, de a meglepődött Areola és Altube közös erővel védeni tudta, így szabadrúgás következett kifelé.
  • A mérkőzés egyetlen gólját Marcelo szerezte, amikor a 94. percben a 234. kifejelt beadás után kapásból rá akarta lőni, de az lecsúszott és Lucas üresen álló kapujába pattogott.

    Fontos látni az egyenletességet az ábrán. A két nagyobb visszaesésen kívül remekül teljesített a csapat, tökéletesen betartotta a taktikai útmutatót.

Zidane meccs utáni nyilatkozatában ezt mondta: „Jó úton halad a csapat. Kicsit kevés volt a beadás, így ezen dolgozunk még a fiúkkal a BL meccs előtt. Az új taktika tetszett, láthatóan összezavarta őket, hogy két kapusunk van a pályán, de egyik sem a kapuban. Gratulálok Altubenak a bemutatkozáshoz, mindig is a fiatalok játszatásának híve voltam. Lucas fontos tagja a csapatnak, mindenhol remekül helyt áll. Marcelo a következő meccsen is kezdeni fog, hiszen ma csak ő tudott gólt szerezni a csapatból. Külön öröm, hogy a kezdőrúgást Thompkins végezhette el a kosárcsapatból. Jó volt látni, hogy milyen önfeledten pacsizik a fiúkkal.”

Oszd meg a posztot, ha tetszett!