Szenvedős X (Villarreal – Real Madrid összefoglaló)

A La Liga harmadik fordulójának vasárnap esti bajnokiján kétszeri hátrányból felállva 2-2-es döntetlent ért el a Real Madrid csapata a Villarreal otthonában. Nézzük mi történt eme csodás vasárnap estén.

Első félidő

Zidane egy meglepőnek mondható, 4-4-2-ben küldte fel csapatát, még meglepőbb felállásban: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Lucas, Kroos, Casemiro, Bale, Benzema Jovic.

Az első veszélyes helyzet Bale beadásából alakult ki, Albiol fejelt saját kapuja felé. Majd nem sokkal később Moreno talált be Ramos hatalmas hibája után, amit először a bíró érvénytelenített, majd megadta a videóbírónak hála, 1-0. Annyi már itt is látszott, hogy a Kroos Kázmér duó kevés védekezésben a középpályán. Illetve kevésbé újdonság, hogy a védekezésünk meg még ótvarabb.A felállt védelem elleni játékunkból hiányzik a kreativitás, az elmozgások és túl nagy távolságra állnak egymástól a játékosok.

A 21. percben Bale veszélyeztetett egy ígéretes szabadrúgásból, de a lövés épp fölé ment. 4 perccel később Jovic csinált magának lövőhelyzetet, de mellétüzelt 18-ról. A 32. percben Vaskéz beadását Kázmér fejelte mellé Andres kapus hibáját követően. A 33. percben Mendy mentett hatalmasat az ellen jobbszélsője elől, már másodszor. A 35. percben hatalmas helyzet alakult ki egy kavarodás után, de Lucas az oldalhálóba bikázta a labdát. A 41. percben ismét egy nagy hiba, ezúttal Bale részéről, ismét egy lövés Morenotól, de ezúttal Kurta fogta. A 45-ben Benz lőtt egy szolidabb kapufát. A 46. percben Carvajal feléledt hamvaiból, majd Joviccsal nyomtak egy gyönyörű 1-1-et, és a végén a spanyol beadását passzolta be a copfos paci, 1-1.

második félidő

A második félidőre határozottan jobb hozzáállással jöttek ki fiaink első blikkre. Az 57. percben Benzemát indították szépen, aki Kroos elé tálalt, de a kapus védett, majd a lepattanó után ismét ez történt. Az 59. percben Benz szerzett egy elsőre lesnek intett gólt, amit a videóbíró meg is erősített. A 68. percben aztán beállt Modric Jovic helyére a pályára, 4-3-3-ra változtatva ezzel a hadrendet. Öt perccel később pedig Vinijuni érkezett Lucas helyére. Egy perccel később a védelmünk összehozott egy csodás gólt. Gerard Moreno lövését hatalmas bravúrral védte Kurta, a labda Ontiveroshoz pattant, aki középre tette, és ott az ötösön tök üresen álló Moi Gomez fejezte be a jelenetsort, 2-1.

A 82. percben aztán beállt Fede Kroos helyére, mindenki őszinte meglepődöttségére. 84.: Modric lőtt hatalmasat, Andres védett hatalmasat, Benzema pedig lesről is elbenzemázta. Később ismét Modric, ezúttal labdát szerzett, majd Bale elé tálalt, aki beverte, mint Makó Jeruzsálemnek, 2-2. Egy tizigyanús eset is volt, amikor Albiol elvitte Vini lábát, de a spori elfelejtette visszanézni a szitut. Bale két perc alatt begyűjtött 2 sárgát, és sikeresen kiállíttatta magát. És ennyi volt a meccs.

Waltdorf ovi

A meccs bizonyos szakaszaiban kicsit olyannak tűnt a csapat (igazából minimum a meccs 60 %-ában), mint egy waltdorf ovi őzike csoportja. Zinedine bácsi azt mondta a gyerekeknek, hogy azt csinálnak, és akkor amit és amikor akarnak. Ezért a kicsi Kázmér gyakran játszott támadó középpályást vagy középcsatárt. Rafa, az indokolatlanul magas 5 éves néha úgy döntött, hogy beszáll a fogócskába a napocska csoportos csatárokkal, de nem mindig volt kedve hozzá. Sergio és Géza, a copfos fiú gyakran gyakorolták az édesanyjuktól tanult jószívűséget, és adták oda a labdát sárgamezes játszótársaiknak. Lukács meg ma nem kapott a tejbegrízből, mert a dadus ebéd alatt épp a kakiból vakarta ki ezért durciból semmi hasznosat nem csinált.

De a fő, hogy mindenki jól érzi magát. A szurkolókat kivéve.

Gyors gondolatok a csapatról…

Az ellen intenzív presszingje elég gyakran megzavarta a csapatot, amit úgy próbáltak leplezni, hogy mindenki a lehető legtávolabb állt a labdás embertől, hogy ne az ő anyját szidják a labdavesztés után. Szerencsére a második félidőre elfáradt a U-boat, így sikerült valamiféle dominanciát produkálnunk a meccs vége felé. Néhány szebb megmozduláson kívül nem igazán volt érezhető bármiféle koncepció a csapaton, és kreatív középpályások  nélkül a ’majd megoldják’ taktika sem igazán értelmes (amúgy sem, de ezt most hagyjuk).

A csapat koncentrációja hasonlóan jól működött, mint a taktika, de legalább az akarással nem volt probléma, kivéve Varanet. Modric beállítása eléggé megdobta a csapat játékát. Szerencsére csodás a fitnessz és orvosi csapat munkája eddig, így biztos le tud játszani 60 meccset a szezonban a 34 éves ifjonc.

… és a játékosokról

Kurta nem hibázott, védett amit tudott, és magabiztos volt. Az előtte lévő tíz játékos teljesítményéről ma sem tehetett. Carvajal határozottan jobb volt, mint amit eddig hallottam róla, bár védekezésben ő sem állt a helyzet magaslatán. Varane tavalyi formáját hozta, és ismét aránylag ótvar volt. Ramos egy pár fokkal jobban teljesített, főleg előrejátékban, de a gólt eredményező hibája megint megbocsáthatatlan. Aki hatalmas pozitívum volt, az a debütáns Mendy. Társaihoz, és egy átlagos Marcihoz képest kifejezetten jól játszott, többször mentett nagyot, és fizikálisan is állta a sarat. Előrejátékban is több mint hasznos volt, bár ott jobban érződött, hogy új fiú a háznál.

Vaskéz rengeteg hibával, de legalább kreativitás nélkül játszott. Kroos megtette a magáét, de ő kevés egy ilyen csapatvédekezés nélküli kétfős középpályára. Kázmér meglepően magabiztos volt, de Kroos mellé ő is kevés a fenti szituban. Bale 2 gólja közül az egyiknél ’csak’ jól kellett érkezni, a másodikat azonban egy nagyon szép egyéni megoldás előzte meg. A kiálltás viszont totál értelmetlen volt, bár azért nem árt csekkolni a következő meccs idején zajló golftornákat. Jovic Mendyhez hasonlóan idegenül mozgott, de Mendyhez hasonlóan ő is kihagyta az alapozás nagy részét, szóval ez érthető. Azonban a Bale góljánál adott hoki-asszisztja emlékezetes marad. Benzema próbált kreativitást vinni a játékba, de ehhez egyedül kevés volt ma. A cserék közül Modric kiválóan szállt be, Vini és Fede már kevésbé. A braziltól nagy formajavulás kéne, mert ez így nem túl sok

Summázat

Vacak csapatjáték, még rosszabb védekezés, egyéni villanások. Egy trófeához idén biztosan kevés lesz. Valaki kéne a borzasztóan vékony középpályára, mert ez az egész szezonra kevés lesz. Egy napja van erre Perez Úrnak, különben januárig ezzel kell beérnünk. A váloogatott szünet kiváló lehetőség arra, hogy felgyógyuljanak a sérültek, és még többen kerüljenek helyettük az orvosi szobára. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!