Real Sociedad - Real Madrid nyitókép
La Liga Összefoglaló ReAlantos  

Győzött a Real! (Real Sociedad – Real Madrid összefoglaló)

3-1-re nyert a hazai csapat, és aki olvasta Jose beharangozóját, az tudhatja, hogy ez nem a Madrid… Összefoglalunk. Csak minek…

Zidane a Courtois – Carvajal, Vallejo, Nacho, Marcelo – Casemiro, Isco, Kroos – Asensio, Benzema, Brahim kezdőnek szavazott bizalmat. Ez a kerethirdetés után viszonylag pozitívnak tekinthető, hiszen Isco és Asensio is lehetőséget kapott. Egyedül talán Llorente hiánya róható fel, de vele állítólag amúgy sem számol kopasz franciánk…

Első félidő

A meccs elején meglepően agresszív letámadással kezdtek kedvenceink, aminek már az 5. percben meglett az eredménye: Brahim szaladt el az alapvonalig, egy visszahúzós csellel leültette a védőt, majd a kifutó Rulli lábai között a kapuba helyezett, 0-1.

Real Sociedad - Real Madrid gólöröm

Alig két percre rá a hazaiak előtt is lehetőség adódott, de Thibaut nagyszerűen védte a ziccert, és még csapattárshoz is sikerült paskolni a labdát. Bravó, belga behemót!

Az első tíz-tizenöt percről összességében elmondható, hogy a Madrid irányította a meccset, még ha a labda nem is feltétlenül volt többet náluk.

A negyedóra környékén előbb Courtois élt együtt újfent remekül a játékkal (eddig egyértelműen ő a meccs legjobbja), majd egy kontránál passzolt hosszan Brahim, ezzel odalett a lehetőség.

Feltűnő, hogy Kroos mennyire halvány ebben a rendszerben, ahol a szélső támadók helyett szélső középpályások vannak (és így a 4-3-3 is inkább 4-1-4-1-re hajaz). Nincs megjátszható társ előre, a passzai így többnyire Iscóhoz vagy Marcelóhoz mennek, de egyik esetben sem segíti a támadás fejlődését. Általában védem a németet, mert ő szab fazont a csapatnak, mint anno Xabi apó – de ebben a rendszerben minimum kétesnek érzem a létjogosultságát. Többet érnénk egy munkás középpályással (Valverde, Llorente), vagy egy olyannal, aki képes kis területen is több embert stabilan megverni (Modric, Ceballos).

A 25. percben egyenlít a Sociedad, gyönyörű egyérintő után a védelem nem tudja lekövetni a támadók mozgását, Nacho és Vallejo is elrontja a helyezkedést (Kázmérról meg inkább ne is beszéljünk…), Carvajal pedig nem reagál időben, így a hazai 8-as ziccerben lőhet Kurta mellett a kapuba, 1-1. A belga erről nem tehetett, bravúr kellett volna.

A következő tíz percben mezőnyjáték folyik, majd a 39.-ben Vallejo kap pirosat egy ziccernél történő kezezésért, tizenegyes. Kurta pedig kivédi! Itt a rég hiányolt bravúr!

De nehéz lesz több mint egy félidőt emberhátrányban…

Brahim mindenképp kiemelendő, mert nem csak látványosan játszik, hanem jelenleg ő az egyetlen piros mezes a pályán, aki a támadásoknál képes az ellenfél kapujához lényegesen közeledni.

Félidőben 1-1, de innen óriási bravúr kell a pontszerzéshez is.

Második félidő

Változtatás egyik csapatban sincs a második játékrész elején.

Az 55.-ben beáll Modric Isco helyett, de sokat ez sem javít a játék képén.

Sőt, két percre rá fejesből szereznek gólt nagyjából 16 méterről. Átívelés után a felfutó jobbhátvédjük fejeli le Marcelót (csúnyán megelőzték a brazilt), és a fura ívet leíró labda Kurta mellett a hosszúba pattog, 2-1.

Gól- és emberhátrányban nem képes újítani a csapat. Kázmér lépett vissza középhátvédnek, a középpálya meg így nyilván lyukas, még akkor is, ha az ott lévő két ember Modric és Kroos.

65. perc, Lucas jön a legjobb madridi, Brahim helyett.

67. perc, újabb hazai gól két perccel egy vendégcsere után. Coincidence? I think not. A rendezetlen védelem mellett nyernek egy párbajt a jobbhátvédünk ellen, az átívelést Nacho méri el, mellőle Oyarzabal lő kapufát, a kipattanóból duplázó Barrenetxea lövését már csak beljebb tudja segíteni a belgánk, 3-1. Megint hol volt Casemiro? Ki tudja…

75. perc: hogy legyen értelme tovább nézni a meccset, az utolsó negyed órára beáll Vinícius Asensio helyére.

86. perc, Januzaj előbb Casemiro mellett tűnik el gyanús körülmények között a 16-oson belül, majd, miután a bíró nem fújt, a visszakapott labdával majdnem kettétöri a keresztlécet. Ez sem a védelmünkön múlt…

Nagyjából ennyi volt a meccs, és őszintén: örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk.


Összegzés

Real Sociedad - Real Madrid Brahim
Legalább miatta érdemes volt nézni 🙂

Lehetne elemzést írni a meccsről, csak semmi értelme nem lenne. A vezető gólig szépen működött a taktika, aztán leült a csapat. Lehet, hogy ezt beszélték meg előre, csak Brahimnak elfelejtettek szólni, hogy nem az 5. percben kell vezetést szerezni…

Részemről ennyi, videós öf később.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!