Vihar után, vihar előtt? (Valladolid – Real Madrid)

Az egyik csapat az elmúlt 5 tétmeccséből 4 alkalommal vereséget szenvedett, egyszer döntetlent ért el. A másik csapat az elmúlt 4 tétmeccséből 4 alkalommal vereséget szenvedett, egyszer győztesként hagyta el a pályát. Rossz formák, ha találkoznak… …akkor azt nehezen lehet közönségcsalogatónak nevezni.

Én sem teszek efféle kísérletet, bár remélem, hogy akik eddig megnézték a Madrid meccseit, azok most is leülnek a monitorok elé. Nem lenne szép cserben hagyni a csapatot ilyen időkben.

Nálunk sok a hiányzó. Itt a meccskeret, sérülés nélkül sikerült kimaradnia Iscónak, de ezen azért kevesen lepődhettek meg. A nexus a két személy között már nem fog változni,  ami – ha igazak a hírek – annak fényében már inkább Solari korlátoltságára utal, hogy Isco a csapatlelkizésen bocsánatot kért az Ajax elleni tettéért.

Rajtuk kívül nem lép pályára: Carvajal, Llorente, Lucas, Ramos, Vinicius Jr. Komoly névsor.

Nem tudjuk, hogy mit várhatunk csapatunktól. Ezt a gárdát egy tét nélküli 3 hónapban menedzselni komoly cél nélkül… Hát szakember legyen a talpán, aki ezzel pozitív dolgokat tud elérni.

Arról nem is beszélve, hogy a hírek közül egyet tudok komolyan venni: hétfőn menesztik Solarit. Mondjuk nem látom ennek értelmét, bár az fix, hogy ha marad, akkor is tovább folytatja a rombolást (tudom, szimpatikus a fickó, de gyerekek, ne legyünk annyira romantikusak, hogy csak ezért elnézünk neki mindent), meg ha megy, akkor aki jön helyette, annak mire lesz ideje-ereje.

Persze, most aztán semmi sem gátolhatja meg, hogy az eddig kevesebbet játszó játékosok megkapják a lehetőséget – de ha most kezdi el ezt Solari, azzal csak újabb kérdések jelennek meg vele kapcsolatban és nem is biztos, hogy a keret jól reagálja le. Lehet, hogy lemossuk az ellenfelet. Bár ezen őszintén meglepődnék. A Girona elleni beharangban azt írtam, hogy fogadjuk a Liga legrosszabb formában lévő csapatát. Most, még ha a számok alapján nem is igazolható, de úgy érzem, mi vagyunk a legrosszabb formában lévő csapat.

Sergio Gonzalez, a Valladolid mestere azt mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón: “Itt az ideje, hogy újra önmagunk legyünk. Megértsük a helyzetet, amiben vagyunk és fejlődjünk innen. Felejtsünk el mindent, ami történt és kezdjük újra.”

Tényleg ő mondta.

De mondhatta volna Solari is. A sajttájokat épp ezért veszem az esetek 99%-ban semmibe. Mert üres fecsegések.

A hazaiak meccskerete alapján náluk nincs komoly mennyiségű hiányzó.

A Valladolid 2008-ban nyert ellenünk utoljára. Nem lenne meglepő, csak borzasztóan fájdalmas, ha ma ismét ők nyernének ellenünk. De a szezonunk már csak ilyen: impossible is nothing.

Meg kell még említeni, hogy egykori legendánk jelenlegi ellenfelünk többségi tulajdonosa, hiszen 2018 őszén 51%-os részesedést szerzett a klubban. Ez a tény mondjuk a pályán nem fog szembe jönni, de érdekességként biztosan elhangzik majd a közvetítésben.

Nézzük a Tippeldét!

Tippeket 19:15-ig tudtok leadni ezen a linken, vagy a lenti űrlapon.  Mivel a keretbe bekerült két Castilla-játékos, ezért adott esetben, ha góllövőként, vagy kezdőként szeretnétek őket jelölni, akkor emígy járjatok el:

ISCO – CRISTO
LLORENTE – SEOANE

Azaz, ha Cristo, vagy Seoane lenne a választásotok, akkor Iscót, vagy Llorentét jelöljétek be. THX a figyelmességet!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!