Majdnem meddő mezőnyfölény (Real Madrid – Sevilla összefoglaló)

Real Madrid - Sevilla összefoglaló nyitókép

Rangadó a Bernabéuban, a Sevillát fogadják kedvenceink. Összefoglalónk következik.

Solari a mai meccsre egy érdekességet tartogatott: Marcelo helyett Reguilón kezd a védelem bal oldalán. Hogy ennek van-e köze a kis brazil állítólagos engedetlenségéhez, azt talán sosem tudjuk meg.

Real Madrid - Sevilla összefoglaló csapatkép

Első félidő

Az már az első percekben látszik, hogy a szélek aktívak a Realnál. Mind a Reguilón-Ceballos-Vinícius, mind pedig a Carvajal-Modric-Vazquez háromszög szemre tetszetős labdajáratást művel. A beadásaik viszont a szokásosak, úgyhogy nagy helyzet egyelőre nem alakul ki.

21. perc, Vinicius csodálatos cselei, sajnos nem alakul ki belőle helyzet.

22. perc, egy kontra után Escudero lő az oldalhálóba. Jól jöttek Courtois méretei, remekül zárta a szöget.

25. perc, Silva középre tartó fejesét fogja gond nélkül Thibaut.

Ahogy az angol közvetítésben is elhangzott, mintha egyik csapat sem készült volna fel az időjárás miatt kialakult helyzetre. Mindig hiba csúszik az utolsó passzok egyikébe.

35. perc, Benzema lövését fogja Vaclik.

Két percre rá Modric és Franco Vazquez fejelnek össze. Utóbbi Cech-féle sapit kap, előbbiből pedig fásli segítségével csinálnak egy kicsi, fehér LeBront.

47. perc: Vinicius távoli lövését fogja a cseh portás.

Ezzel vége is az első félidőnek, egyelőre gól nélkül a mérkőzés. Mint az a bekezdés hosszából is látható, nem volt túl sok esemény. Egyik csapat sem elég éles ahhoz, hogy komoly helyzet alakuljon ki, így akár egy 0-0 sem elképzelhetetlen a hármas sípszó elhangzásakor.

Második félidő

Csere egyik oldalon sincs.

51. perc: Ramos megmutatja, miért van még a kezdőben, mert gyönyörűen állít meg egy kontrát, és még a labdát is bent tartja.

52. perc: Vinicius lő éles szögből keresztbe.

56. perc: Lucas második hullámba(!) teszi vissza Modricnak, aki fölé lő.

61. perc: Casemiro kap sárgát, de ezt most vállalnia kellett, különben ziccerben mehetett volna Silva.

Ezzel együtt is átvette a meccs irányítását a Real. Nem csak a kétszeres labdabirtoklás mutatja ezt, hanem a sok kisebb-nagyobb Real-lehetőség is.

67. perc: Ceballos távoli lövése a keresztlécen csattan, de onnan sajnos az alapvonalon túlra megy.

74. perc: Casemiro fejel alig mellé Reguilón átadásából.

Ma a helyzetek kialakításával nincs (akkora) gond (mint a korábbi meccseken), a befejezésekkel annál inkább.

77. perc: Isco jön Lucas helyére.

78. perc: Aztak*rva. Reguilón továbbít Modric irányába, a horvát mágus azonban átlépi, így az Casemiróhoz kerül. A Tank tol rajta egyet, és védhetetlenül csavar kb. 25-ről a felső sarokba. Vaclik csak a kapufára tudta tolni, de onnan bepattant. 1-0.

Real Madrid - Sevilla összefoglaló Casemiro gól

A gól óta tartja a labdát a Real. Ami biztos, ma nem lesz 20% körüli a labdabirtoklás. Maximum a Sevillánál.

87. perc: Lahoz állít meg egy kontrát ígéretes helyzetben. Ha valaki érti, mi történt, írja már meg kommentben!

90. perc: Isco szabadrúgása megy alig fölé.

92. perc: A Sevilla védője, Carrico elalszik, Modric elcsaklizza tőle a labdát, és Vaclik mellett a kapu rövid oldalába teker, 2-0.

Ez volt a meccs utolsó mozzanata, a középkezdés elvégzése után Lahoz lefújja a mérkőzést.

Összegzés

Ha csak az eredményt nézzük, magabiztos győzelmet arattunk.

Ha csak a labdabirtoklást és a statisztika többi elemét nézzük, magabiztos győzelmet arattunk.

Ha viszont néztük a meccset, akkor tudjuk, hogy közel sem volt ez sima.

Az elmúlt időszakban tapasztaltakhoz képest üdítő volt látni, hogy egy top3-as csapat ellen képes ilyen mértékben dominálni a Real. De nem véletlenül lett az az összefoglaló címe, ami.

Persze, örüljünk a győzelemnek, ez nem is kétséges. Csak ne higgyük azt, hogy ezután több pont előnnyel megnyerjük a bajnokságot, behúzzuk a BL-t, és triplázunk a kupával.

Lőttünk két gólt, de ebből az egyik egy átlövés után született, a másik pedig egy egyéni hibából kialakuló ziccerből. A kidolgozott akcióból történő gólszerzés továbbra is vesszőBale-ünk (gyk.: vesszőparipánk), márpedig ez lenne az, ami konzekvensen gólt eredményez.

Egyéni teljesítmények

Ami rendszerszinten negatív volt ma, azt ellensúlyozták az egyéni teljesítmények, ezt érintettem a beharangozóban is. Lefelé kilógó embert nem is nagyon lehet mondani (ha az ember nagyon szőrszálhasogató szeretne lenni, akkor talán Carvajaltól kérhető számon némi védekezésbeli koncentrációhiány). Cserébe több olyan ember is volt a pályán, aki nagyot alkotott ma.

Kiemelendő a középpálya, ahol Casemiro és Ceballos is remek munkát végzett. Előbbi az elegáns csavarintása mellett sokszor szerelt fontos helyzetben, és a támadásépítésből is kivette a szerepét. Utóbbi rengeteget mozgott, támadásban a csapat talán legfontosabb láncszeme volt az első gólig, de a védekezésből is kivette a részét. Modricról pedig csak annyit, hogy megérkezett az Aranylabda-szavazásról.

Real Madrid - Sevilla összefoglaló Casemiro öröm

A védelem is működött: Ramos ma csapatkapitányhoz méltón szerepelt (és viselkedett), Reguilón élt a lehetőséggel, Varane ma nem volt kiemelkedő, de a feladatát elvégezte, Courtois pedig nagyszerűen együtt élt a játékkal. Carvajal lógott talán kicsit ki lefelé, mint már írtam, de ő is rengeteget melózott.

A támadóknál Vazquez volt a legszürkébb, de ma rá sem lehet igazán panasz. Benzema volt az, aki minden támadásban benne volt valahogy.

Vinicius pedig… nos, aki kételkedett eddig a srácban, most megmutatta, hogy miért is ért meg annyi pénzt. Nem, nem lőtt gólt, nem adott gólpasszt sem. De úgy élesztette fel egyedül a támadósort, mint azt kevesen tudnák.

Nagyon fontos győzelmet aratott tehát a Real, így készülhet a hétközi, Girona elleni kupameccsre.

Tartsatok akkor is velünk!

Hala Madrid!

Összefoglaló videó:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!