La Liga Összefoglaló Raulitás  

Tényleg jobb lett (Real Madrid – Rayo Vallecano összefoglaló)

A várt (?) nehézkesnek tűnő, de talán könnyednek mondható győzelemmel ért véget a 2018-as év a spanyol bajnokságban a Real Madrid  számára. Nézzük a részleteket.

Első félidő

Solari a Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modric Llorrente, Kroos, Lucas, Benzema, Asensio 11-nek szavazott bizalmat. A meccs meddő mezőnyfölénnyel indult a hazaiak szempontjából, akik dinamikusabban és motiváltabban futottak neki ennek a találkozónak, mint az előző kettőnek összesen. Egészen a 13. percig vártak a szüléssel, amikor egy kontra során Benzema hozta játékba Vaskezet, aki egy nagyszerű passzal találta meg a védelem mögé futó Benzemát, aki szépen lőtt a kapuba, 1-0. A gól után rögtön a Rayo veszélyeztetett először a meccsen, de Llorrente mentett a középen érkező csatár elől. Nem sokkal később egy szögletből fejelt a Rayo védője a kapu előtt keresztbe. Ezt követően egyből Asensio futhatott 1-1-ben a kapussal, de a labdát sikerült a kapusba lőnie. A 19. percben egy nagyszerű kontra végén Lucas lőtt kapásból a blokkba. A 35. percben Kroos lőtt ballal egyet kapufára. Két perccel később egy tizigyanús szituációban Lucas esett el, de a bíró sípja néma maradt. A visszajátszás alapján összekoccolták a biciklikirály lábát, egy elmaradt 11-est húzhatunk be a meccsnaplóba. És ennyi is volt az első félidő.

Második félidő

Az 50. percben Modric vette át zseniálisan a labdát a 16-os előterében, amit Asensio elé tálalt, aki újfent a kapusba bikázott. A 65. percben Ramos fejelt egy Kroos szabadrúgás után egy nagyon szép lesgólt. A 68. percben Bebe verte rá jó 27-ről. A kellemetlen lövést Tibó csak kiütni tudta. A 70. percben Asensiot Ceballos váltotta. A 77. percben megsérült az addig nagyszerűen teljesítő Benzema, akit Vinicius váltott. Az utolsó 15 percre a vendégek elővették a Celta pankrációs taktikáját, és minél több hazait akartak lerúgni. Benz is ennek az áldozata lett, de kapott bőven Lucas, Ceballos és Carvajal is. 91.: Kurta két hatalmas védésssel, és Dani egy kritikus blokkjával sikerül megúszni a bekapott gólt. A 92. percben Fede váltotta Lukitát. És ennyi volt a meccs.

A csapat

Ami mindenképp elmondható a királyi gárdáról, hogy sokkal összeszedettebb és jobb játékot hozott, mint az előző meccseken. Háromszögelések, labda nélküli mozgások, és olykor igen agresszív letámadás jellemezte a csapat játékát. Azonban mindvégig éreztem egy féket a csapat játékában. Kicsit a ZZ-féle minimalista meccskép jutott eszembe, ahol a csapat nem igazán akarta a szükségesnél jobban kifárasztani magát. A terv végülis sikeres lett, de nem sokon múlt az újabb hosszabbításos pontvesztés.

A Rayo magasra tolt védekezése kifejezetten kedvezett a Real játékának. A gól mellett többször tudtunk védelem mögé bepasszolt/lőtt labdából veszélyeztetni. A csapatot elég kiegyensúlyozottnak éreztem a két szél között, főleg az első félidőben. Ase lehozatala és Ceballos beállása után azonban nagyon a bal oldalra tolódott a játék, ami főleg a meccs végén kapott rúgások számában viselte meg a jobb oldalunkat.

Labdabirtoklás tekintetében egyértelműen a vallecasi kiscsapat fölé nőtt a Madrid, azonban lövések számában 9-11 (illuminati confirmed) arányban elbukta a kapuralövési arányt. Nem a meccshez szorosan tartozó adat, de az eddigi 16 meccsen 14 szerzett gól a 93/94-es szezon óta a leggyengébb termés a csapattól.

A játékosok

Kurta nagyszerűen élt együtt a játékkal, gyakorlatilag hiba nélküli meccsen mentette meg a három pontot a csapatnak. A középhátvédek végre hatékonyabbak voltak, mint két kupac unikorniskaki, bár Ramos vétett pár hibát. Viszont többször lépett fel szerelni a középpályára jó ütemben, ami 4 interceptiont eredményezett. Ilyenkor az ismét nagyszerű meccset hozó Torrente Llorrente lépett vissza a helyére, aki amúgy az első félidőben hibátlanul passzolt, és a meccs végére is 96%-on maradt. Ezen kívül 2 szerelést és egy labdaszerzést tett a közösbe.

Llorrente első félidei teljesítménye

A Real jobbján Dani fáradhatatlanul robotolt, többször is az ellenfél kapusát presszingelte. Marci kb. a 65. percig jól és aktívan játszott, utána azonban elég passzív lett. Kroos magához képest hihetetlenül agilisen és gyorsan játszott támadásban és védekezésben egyaránt. 6 szerelés, 95%-os passzpontosság, folytassa kérem! Vasquez szokásos mezőnymunkáját egy nagyszerű asszisztal koronázta meg Benzema számára. A fhranszia is kapott Kroos cuccából, nagyon aktívan, sok mozgással és gólra törően szerepelt. Asensio pedig eldönthette volna a meccset, de két hatalmas helyzetet hagyott ki. A mezőnyben végzett munkájával nem volt gond, de a fejében még mindig nem sikerült rendet tenni az edzőnek. Ceballos nem sok vizet zavart, Vinicius viszont próbált némi dinamizmust vinni a fáradó hazai csapatba, de még mindig szoknia kell a közeget. Fede pedig azért jött be, hogy ne Isco jöjjön.

Összességében tehát értékes győzelmet aratott a Real Madrid, helyenként jó játékkal. Természetesen még mindig van hova fejlődni, de az előző két meccshez képest mindenképp előrelépést jelentett a mai. A klub VB-n a már ismert japán Kashima Antlers csapatával futunk össze szerdán, magyar idő szerint 17:30-kor. Hala Madrid!

Összefoglaló:

Oszd meg a posztot, ha tetszett!