Solari búcsúmeccse? (Celta Vigo – Real Madrid)

celta-vigo-real-madrid-beharangozo

Röpke két hét telt el a Klasszikuson elszenvedett zakó óta. Ezalatt kirúgták az előző edzőt, jött egy ideiglenes a tarcsiból, akivel megtáltosodni látszik a csapat. Vagy legalábbis jól imitálja a táltosságot. Azonban Solari két hete letelik ideiglenes edzőként, így döntés előtt áll Perez és a csapat. A vendégszerepet az eddig közepesen teljesítő, ám mindig veszélyes Celta Vigo játssza. Nézzünk elébe a meccsnek!

Az ellenfél

A vendégszereplők lesznek otthon ezúttal, hiszen a meccset a Vigóban található Balaídos stadionban leshetjük majd. A csapat a 11. helyen áll a tabellán, mindössze 4 ponttal a fővárosiak mögött. Legeredményesebb gólszerzőjük (természetesen) a nyáron a Real Madriddal is összeboronált Iago Aspas 8 góllal. Érdekesség, hogy ez pont ugyanannyi, mint a BAB idei bajnoki góljainak száma. A legjobb eredményük eddig a matrac 2-0-ra történő megverése volt.

celta-vigo-real-madrid-beharangozo

Legutóbbi 6 meccsükből csak egyet tudtak megnyerni (vs. Eibar, 4-0), 3 döntetlen és 2 vereség (@Sevilla 2-1, vs. Alaves 0-1) mellett. Tehát végre elmondhatjuk, hogy egy bajnoki ellenfelünknél jobb formában vagyunk jelenleg. Az egész bajnokságban is elég közepesek eddig, hiszen összesen 3 győzelem mellett 3 vereségük van, és 5! (ez nem faktoriális, hanem felkiáltójel) döntetlenjük. Valamint az Atleti- és az Eibar-meccset leszámítva nem volt olyan meccsük idén, amin ne kaptak volna gólt.

Mink

Solari eddigi legkomolyabb ellenfele következik. Bár a Celta védekezése sem jobb, mint a miénk, Aspas személyében szembenézhet az első olyan csatárral, aki megfelelő szögből nézve a liga legjobbjai közé sorolható. A Plzen elleni viagra után írta José a szerkesztőségi chatbe:

Jó hogy fellélegzett a csapat, számos jó dolgot látok, főleg attitűdben Solari 3 meccsén, de játékban eddig nincs komoly fejlődés/alakulás. Komolyan... Most a nyakamat ratennem a Celta elleni bukóra. Túl sokszor éltem át az ilyen eseményeket, hogy ne igy gondoljam.

Ezzel részben egyet is értek, de én a saját nyakam nem tenném rá, maximum az övét. SS első két meccséről csak az összefoglalót olvastam (itt és itt), így csak egy meccsről vannak csak igazi impulzusaim. Amik nagyjából le is fedik José első mondatát. A fellazuló cseh védelem ellen gólt/gólokat lőni nem volt nehéz. Sőt, kifejezetten könnyű.

celta-vigo-real-madrid-beharangozo

Baljós előjel továbbá, hogy a plzeni első 10 percben (meg azért utána is, csak akkor nem volt ennyire látványos), lyukasabb volt a védelmünk, mint… Áhh, legyen új mértékegység: a lyukasság SI mértékegysége a Real Madrid védelme (RMV). Szóval 1 RMV egy Aspas szintű csatárnak 3 gólra elég lehet.

Ami miatt azonban csak José nyakát merem rátenni a hazai W-re, az az, hogy a Celta védelme is tud 1 RMV körül hozni stabilan, ami egy kifejezetten szórakoztató meccset ígér. A fiktív mentális gumióvszer kiszakadhatott a csapatnál az előző meccsen, és puszta tehetség alapján megnyerhetünk egy gólpárbajt, főleg, ha előtte megijesztjük Kurtát egy Conte-maszkkal.

SOLARI: Menni, vagy maradni?

Legalábbis ez lesz Solari számára a kérdés a most következő válogatott szünetben. A csapaton látszott a Barca ellen az, hogy nem akarnak az edzőért küzdeni. Érdekes lesz ezt újra figyelni, hiszen, ahogy korábban említettem, ez lehet Solari utolsó meccse a csapat edzőjeként. Nem sok játékos nyilatkozott meg az argentinról, de akik igen, azok főleg pozitívan. Szoros kapcsolat nyilván nem alakulhatott ki ennyi idő alatt a csapat és az edző között. A legnagyobb kérdés talán az, hogy el tudta-e hitetni a játékosaival, hogy vele sikeres lehet a csapat, legalább a szezon végéig. Nyilvánvaló és optimális helyettes hiányában ez elégséges lehet, hogy a srácok kidolgozzák a belüket a pályán. Ha pedig ez győzelemben manifesztálódik, nem hinném, hogy Perez ne adná meg az esélyt neki a szezon hátralevő részére. Főleg megfelelőnek tűnő helyettes hiányában.

BINGO

A tavalyi nagy sikerű bingo után, itt az újabb. Az olvasással oszloponként érdemes haladni. Jó játékot!

A meccs 20:45-kor kezdődik, adja a Spíler2. A tippelde 19:15-ig fogadja az ötleteket. Ide kattintva megnyithatjátok új lapon is az űrlapot. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!