Váratlan gála

Hazai pályán ötgólos sikert aratott a Real Madrid, mely a bajnokságban idáig jól teljesítő Sevilla gárdáját győzte le. A végeredmény már az első félidő végére kialakult. Összefoglalunk!

Úgy tűnik, hogy amit a beharangozóban írtam, az csak félig igaz. Ugyanis nem csak a BL-meccsekre képes összekapni magát a Real, hanem a bajnokság fontosabb meccsein is odateszik magukat. Mind a játékosok, mind pedig Zidane.

A meccs előtt bemutatkozott a legújabb szerzemény is

Utóbbi ugyanis az elérhető játékosokból egy meglehetősen bátor, klasszikus 4-4-2-ben felálló csapatot álmodott a pályára. Kihagyta a bombaformában lévő Iscót, Casemiro pótlását pedig úgy oldotta meg, hogy a gyémánt helyett szélsőkkel operáló csapatban Kroos és Modric voltak a középpályások, és a szélsők jelenléte miatt nekik inkább a védekezéssel kellett foglalkozniuk. Láttunk már rá példát, amikor ez nem működött, most viszont tökéletesen bevált. A védelemben a sosem látott Achraf, Vallejo, Nacho, Marcelo négyes kezdett.

Az első perctől kezdve a kapujához szegezte a Sevillát a hazai csapat. Főleg a baloldal volt aktív a csapatkapitány Marcelo és Asensio révén. Majd Fortuna is újra úgy döntött, hogy mellénk szegődik, a harmadik percben ugyanis egy szöglet utáni ki nem kényszerített hibából Nacho szerezte meg a vezetést. Muriel és Kjaer csúnyán zavarták egymást, így pattanhatott a labda Jolly Jokerünk elé, aki közelről nem hibázott.

A gól után a hazai csapat meglepő módon visszahúzódott a saját térfelére, és kontrákra rendezkedett be. Ilyen szervezett, és a taktikához tíz körömmel ragaszkodó Realt talán Mourinho alatt láttam utoljára. De jól állt a csapatnak, az biztos. Ronaldo néha a saját térfele közepén szerzett labdát, de rendre visszazárt védekezni. Sőt, nem egyszer az is előfordult, hogy mind a tizenegy fehér mezes játékos a saját térfelén tartózkodott.

A Sevillában nagyon látványos volt N’Zonzi hiánya, nem volt senki, aki tempót szabjon a csapatnak. A padról Berizzo helyett ezúttal Ernesto Marcucci dirigált, de vagy nem vette észre az előbb említett problémát, vagy nem tudott volna érdemben változtatni. Motiválatlan, indiszponált csapat benyomását keltették, akiknek egy épkézláb támadást is alig sikerült megszervezniük.

A Nacho gólja utáni kb. 20 perc arról szólt, hogy a Real fegyelmezetten védekezett, és indított pár pofásabb kontrát, amikor a Sevilla a támadásai során néha fellazult. Ilyenkor a csapat egy emberként indult meg előre, figyelve arra, hogy ne maradjon mögötte üres terület. A támadók igyekeztek kisebb nyomás alá helyezni a déliek védelmét, akik így nem tudtak gyorsan ellentámadásba fordulni.

Aztán a 23. percben megszületett a második gól, a középpályán Asensio kapott labdát, egy ütemcsellel a Sevilla kapuja felé indult őrzője mellől, majd zseniálisan, tökéletes ütemben ugratta ki Ronaldót a leshatárról, aki köszönte szépen, és Rico mellett a rövidbe helyezte a bogyót, 2-0.

A gól után folytatódott az, ami előtte is volt: meddő andalúz labdabirtoklási fölény, gyors és formás Real-kontrák. Az egyik ilyenből indult meg befelé Marcelo a 30. percben, és egy Ronaldóval való kényszerítő után a löbbölve visszakapott labdát Jesus Navas kalimpáló kezére emelte, a bíró pedig habozás nélkül befújta a tizenegyest, és sárga lapot adott a vétkesnek. Ronaldo odaállt és berúgta, de azért ebben a gólban erősen benne volt Rico is, akinek a hóna alatt bepattant az erős, de nem túl jól helyezett, így talán védhető lövés.

Igazi gála volt a pályán. Alig fél óra alatt három gólt vert a csapat, és a játékot olyan elemek színesítették, mint Modric és Marcelo testcselei, Asensio zsonglőrködése és szervezése, Ronaldo félollója, és még sorolhatnám. Remekül működött a nagybetűs Csapat, talán csak Benzema lógott ki egy kicsit lefelé, de ő sem játszott rosszul.

Továbbra is a Real akarata érvényesült, a Sevilla pedig mintha beletörődött volna ebbe.

Érkezett a negyedik gól is a 38. percben, és vele együtt talán a meccs legszebb jelenete. Ronaldo szerzett labdát a kezdőkörben, Krooshoz pöcizte, a német pedig lendületből elviharzott a teljes középpálya mellett. Jobbra kitett labdáját Lucas egyből visszapasszolta, Toninak pedig már csak a szinte üres kapuba kellett helyeznie. Rég lőttünk ilyen szép kontragólt, és nekem rögtön eszembe jutott a legutóbbi BL-döntő első találata, amikor Kroos és Lucas helyett Ronaldo és Carvajal csinálták meg szinte ugyanígy. Rico azért ebben a gólban is benne van kicsit, de a védelem is legalább ennyire okolható.

Hogy teljes legyen az öröm a félidőben, Achraf is betalált, a változatosság kedvéért egy kontra befejezéseként. Ronaldo, Benzema, Achraf volt a labda útja, a fiatal marokkói pedig éles szögből lőtte a hosszúba első bajnoki gólját. Csak így tovább, Hakimi!

Lelkesítő volt látni, hogy az ötödik gól után is úgy hajtottak a srácok, mintha a győzelmet jelentő találatot kéne megszerezniük. A félidő végéig már nagyobb helyzet nem akadt, de így is teljes bizonyossággal merem kijelenteni, hogy a szezon legjobb Real-félidejét láthattuk. És nem, vagy nem csak a gólok miatt.

Volt még egy második félidő is a meccsen, de arra nem szeretnék túl sok szót pazarolni. Igazából már egyik csapat sem akart játszani. A Sevillában semmi átütő erő nem volt, a meccs végéig jóindulattal, ha egy épkézláb támadásuk volt, de akkor lehet, hogy sokat mondtam. Nem tudom, miért alakult ez így. Lehet, hogy N’Zonzi hiányát érezték meg ennyire, vagy a Berizzo körüli problémák manifesztálódtak, de ha ennyire lagymatag módon játszanak a jövőben, akkor nem csak a BL-indulás, de még az Európa-ligás helyek elérése is veszélyben lehet.

A Real pedig talán nem akarta megalázni ellenfelét, vagy fejben már rápihent az arab kalandra. Pihentetés céljából idő előtt elhagyta a játékteret Kroos, Modric és Ronaldo is, helyettük érkezett Llorente, Ceballos és Isco. Előbbi kettőnek jól jöhetnek még ezek a játékpercek, Isco helyett én viszont inkább Mayoralnak adtam volna lehetőséget, minden mindegy alapon.

Sok említésre méltó nem történt a második félidőben, a Real közelebb állt a hatodik gólhoz, mint a Sevilla a szépítéshez. Benzema fejelt egy kapufát, de a gól ma nem jött össze neki, pedig mezőnyben ő is hasznos volt.

Végül nem változott az eredmény, az 5-0 arányú siker pedig nem csak a három pontot jelenti, hanem reményt adhat arra, hogy 23-án a Barcelona elleni hazai meccsen is lesz keresnivalónk. Valamint akár arra is, hogy tavasszal beindul a csapat, és nem maradunk trófea nélkül ebben a szezonban sem.

A meccs eseményei után beszélnék egy kicsit a taktikáról is.

Mint azt az összefoglaló elején említettem, klasszikus 4-4-2-es hadrendben állt fel a Real, melyben a hiányzó Casemiro szerepkörét nem pótolta Zidane. Én a meccs előtt azt vártam, hogy Kovacic kerül be a védekező középpályás pozíciójába, Isco pedig a gyémánt csúcsaként támogatja Benzemát és még inkább Ronaldót. Nem így történt, Asensio és Lucas szerepeltetésével a széljátékot erősítette meg.

Ez az alakzat igen nagy fegyelmet követel. A két négyfős védelmi vonalnak minden rá érkező offenzíva esetén stabilan kell állnia, zárni kell a passzsávokat, és a két csatár is be kell, hogy segítsen azzal, hogy a labdás játékost nyomás alá helyezi. Szemben a megszokott gyémánttal, ahol a támadó ötös sokkal szabadabban mozoghat, és gyakrabban cserélhetnek helyet.

Jól kivehető a két négyfős védelmi vonal. Mind a tíz mezőnyjátékos saját térfélen (Benzema nincs a képen).

Amikor megláttam a kezdőt, bevallom, kicsit megijedtem. A Kroos-Modric kettőssel eddig ritkán muzsikált jól a csapat, ha nem volt segítségük a középpályás védekezésben. Most azonban Zidane jól megszervezte a védekezést, és nagyszerűen osztotta el a feladatokat a játékosok között. Míg a középső kettős a védekezéssel és a labdaszerzéssel, a passzsávok zárásával foglalkozott, addig a szokásos feladatukat, azaz a játékszervezést átvette tőlük leginkább Asensio, de Lucas és főként Marcelo is igen serényen segített ebben. Talán épp emiatt vált sokkal aktívabbá a baloldal.

Véleményem szerint a siker kulcsa az volt, hogy Zidane a két négyfős védelmi vonalat igen közel helyezte egymáshoz. Míg korábban, Casemiro kezdőbe kerülése előtt gyakran volt probléma abból, hogy a középpálya és a védelem közé bejátszott labdákból támadást indít az ellenfél, addig most erre alig akadt lehetősége, mert a védelem és a középpálya között ritkán volt 5-10 méternél nagyobb hely. Ha volt is ott sevillai játékos, akkor vagy zárták a passzsávját, vagy rögtön rárontott két-három madridi, vagy Vallejo lépett ki csodás ütemben a védelemből egy megelőző szerelés érdekében.

A védekezés tehát sallangmentesen működött. Mi kellett ahhoz, hogy a támadásaink is élesek és veszélyesek legyenek?

Itt jön képbe a két támadónk, Benzema és Ronaldo mezőnymunkája. Azzal, hogy ők nyomást helyeztek a labdás játékosra, csökkent annak gondolkodási ideje, és ezzel fordított arányosságban nőtt a hibás megoldások aránya. Mivel a Real játékosai igen erősek kombinatív, gyorspasszos játékban, ezért az ezekből meginduló kontrák szinte mindegyike veszélyt hordozott magában. Ez adhat magyarázatot arra, hogy miért nem Isco került a kezdőbe, ő ugyanis hajlamos dédelgetni a labdát, ami egy ilyen felfogásban kevéssé előnyös.

Mezőnyben jól, és sokat dolgozott Benzema, de az a fránya gól csak nem akar megszületni. Achrafnak azért kiosztott egy gólpasszt.

Amint egy kontra megindult, jöttek a gyors szélsők, és szinte rögtön az alapvonalnál járt a Real. A Sevilla lassan rendeződött vissza, így a madridi játékosok általában több opcióból is választhattak, hogy kit játsszanak meg. Voltak itt lapos bepasszok, beadások, keresztlabdák, távoli lövések, és a Sevilla játékosai ezekkel látványosan nem tudtak mit kezdeni.

Mi kellett még a sikerhez? Rendkívül fontos volt a gyors gól, amelyet szerencsére Nacho meg is szerzett, mert így a Sevillának támadnia kellett. A Real átengedhette a területet ellenfelének, és várhatott a fent már említett hibákra. Kellett az is, hogy Modric és Kroos a középpályán klasszis helyezkedéssel, és a némettől igen szokatlan védekezésbeli fegyelemmel szűrjék a támadásokat (oké, volt néha egy-egy szokásos séta tőle visszafele, de semmi megbocsáthatatlan). Taktikailag talán jobban illett volna Modric mellé Kovacic vagy Llorente, de a kettejük közt lévő földöntúli kapcsolat miatt Kroos szerepeltetése is magyarázható.

Nagyot játszott a horvát mágus, pedig a szokottnál jóval kötöttebb szerepben kellett helytállnia.

De ami a leginkább kellett, az az, hogy az első félidőben mindenki szigorúan tartsa magát a taktikához. Ha Marcelo előre ment egy támadással, és nem ért vissza időben, akkor Asensio zárjon vissza helyette. Vagy ha Kroos épp a szélen segített be a labdakihozatalban, akkor Asensio az ő helyére menjen, esetleg Modric jöjjön közelebb. A támadásoknál mindenki gyorsan tegye tovább a labdát, és minél hamarabb érjenek fel a játékosok a kapu elé, hogy lehessen helyzet belőle.

Asensio mindenhol ott volt, csapata egyik legjobbja volt

Mindez tökéletesen megvalósult, így születhetett meg ez a nagyarányú győzelem.

Folytatás 13-án az Al-Dzsazira ellen, remélem, sok olyan játékost láthatunk majd a pályán, aki idáig kevesebb lehetőséghez jutott! És persze a maihoz hasonló lehengerlő játékot.

Hala Madrid!

A meccs összefoglalója:

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Zormac

  lehet, inkább a Barca ellen kellett volna bemutatni a “meccs előtt is öt bogyó, meccs közben is öt bogyó” kombinációt.

 • LeeTaiPo

  Ezt kikérem magamnak! Még egy ilyen, és visszakapcsolom az AdBlock-ot 😀
  http://www.meregtelenites-herbalfix.info/beltisztitas?gclid=EAIaIQobChMIyuro1p7_1wIVjsCyCh2G8gafEAEYBCAAEgLEzvD_BwE

 • tib1978

  Jó volt látni ezt a kombinatív focit, ahol mindenki tudja a dolgát és besegít a védekezésben. CR és Benya is rendre labdát tudott szerezni hátulról vissza futva, lendületből.
  Ez a fajta hozzá állás tovább visz, mint a földön fekve füvet csapkodás és a bíróra mutogatás.

 • V.I.C.

  Örülök, hogy Zidane talált valakit a stábban (vagy hallgatott valakire), aki segített neki a tegnapiakban (ennyi változással lehetetlen, hogy ő maga állt volna elő, mivel ez a drasztikus kategória). Szép munka volt, de szeretném látni a tendenciát a klub-vb-n és a Clásicón is. Nyilván nem eredményben elsősorban, de a játék képében mindenképpen.

 • ofrnkie

  tetszett az öf, köszi érte!
  örülök a győzelemnek és a játéknak, de nem értem, miért tartott eddig, hogy így, rendszerezetten játsszunk. Zizou 3 hónapig kómában volt? vagy előnyt adtunk az ellenfélnek? mindenesetre, ha ez javuló tendenciát jelent, még épp időben vagyunk egy Real Madrid-féle remontadahoz, remélem ezentúl is okosságokat látunk a pályán.
  észrevétel: figyeljétek meg, hogy Asensio milyen okosan indul az esetleges kipattanóra CR tizenegyesénél a mélységből
  ötlet: az egyik csatár helyett ilyenkor megfelelő lenne egy tkp, t. i. Isco – bár a védekezést ill. a pressinget kicsit komplikálná

 • Ronrics

  a szokásos dilemma: mi voltunk jók vagy az ellen volt teljesen indiszponált?
  /inkább az utóbbit vélem/

  • davieee

   Szerintem még nem volt olyan meccs a futballtörténelemben,ahol egy csapatot úgy vert szarrá egy másik,hogy közben nem játszott szarul.De azért a ló túloldalára sem kell átesni,tegnap igenis jól játszott a csapat az első félidőben,még ha a Sevilla is kellett hozzá.Ha a többi bajnokin is így játszott volna a csapat,akkor az Atletico meccset leszámítva hozzuk az összeset,ebben biztos vagyok.Érzésre pl. sokkal többet mozgott a csapat támadásban labda nélkül (CR-el az élen),mint a legtöbb bajnokin és a helyzetkihasználás is rendben volt.

   • t20-puerto del sol

    de.
    bírói csalás esetén.
    de tegnap ilyen nem tűnt fel

   • Ronrics

    végül is ugyanazt mondod/írod/ Te is mint én,nem?
    /a többi meccsen meg jobb volt az ellenfél/

    • davieee

     Levante,Betis,Girona,Bilbao.Ezek nem jobbak mint a Sevilla.Ha a csapat úgy játszik,mint tegnap,ezeknek se lett volna esélyük.Max nem öttel szopnak ki,csak kettővel.

     • Ronrics

      nem mondtam, hogy jobbak – csak ellenünk jobban teljesítettek mint a tegnapi teljesen széteső Sevilla

     • davieee

      Ez igaz,de egy tegnapi Real ellen szerintem ez kevés lett volna.Kisebb lett volna a különbség,de nem hiszem,hogy lett volna esélye bármelyiknek is.Atletico meccs más,ők azért bekkeltek már ki kurva jó csapatokat többször is.

  • Manócska

   Te tudod a legjobban, hiszen szereted a teniszt, hogy ott is csak akkor tud valaki egy adott meccsen pl. 6-0 6-1 arányban győzni, ha az ellenfele nem sok ellenállást fejt ki vele szemben. Viszont ezt a dolgot meg is fordíthatjuk. A hozzáértők ugyanis azt szokták mondani, hogy minden teniszező csak úgy tud játszani, ahogy az ellenfele megengedi. Vagyis az egészből csak azt akartam kihozni, hogy a tegnapi meccsre túl egyszerű lenne azt mondani, hogy csak azért nyertünk ilyen arányban mert a Sevilla rém gyenge volt. Ahhoz hogy a Sevilla csak ennyit tudjon magából mutatni a pályán, bizony kellett a mi jó, ellenállást nem tűrő játékunk is.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Pontosan. Ahogy a világ sem fekete meg fehér.

    Ezért nem is értem az ilyen okfejtegetéseket (semmilyen témában). Leginkábbis szerintemfelesleges. De nyilván bizonyos embernek valamivel fenn kell tartani a saját igazságérzetüket, különben egy világ dőlne össze bennük. Az meg elég fájdalmas lehet… (Ronrics ezt ne hogy magadra vedd, csak eszembe jutott ez)

    • Ronrics

     Tudom, hogy rám gondoltál, de bennem /is/ már néhány világ összeomlott – semmi gond, komolyan.
     A dilemma pont nem fekete vagy fehér, nem?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Dilemmázni sok mindenen lehet. Van aki két állapotú dolgon is képes. De értem hogy értetted, nem kötekedni akartam. Csak szerintem nem ilyen egyszerű ez még egy gálameccsnél sem. Az valóban igaz, hogy a Sevilla nem az élete meccsét játszotta. De emlékezz vissza, tavaly kupában levertük őket B kerettel tök lazán, majd pár nap múlva kikaptunk Sevillában. Én nem hiszek abban, hogy az életben sok dolgot le lehet egyszerűsíteni két állapotra. De lehet én bonyolítom túl az életet 🙂 Nem tudom 🙂

  • smatte

   Bale nékül nincs foci;p

 • sultan2004

  Fasza meccshez fasza összefoglaló jár! Gratula!

 • ofrnkie
  • Cornelius Scipio Africanus

   Nah faszom, megvan miért volt tegnap gála! Ez mindent megmagyaráz. Véletlen? Aligha!

 • Krityó

  Köszi az összefoglalót, végre, egy kis pluszos dologról is írhattok, nem kellett a mínuszokat reptetni. :DDDD
  Az a modricos fotó istenkirály: így, állóképként is látszik, hogy úgy elküldte testcsellel a sevillást a répaföldre, hogy talán még máig sem fordult meg! Ezek a legjobb cselek a fociban!

 • Yenko

  Perez bácsi, vegyük meg Salahot. Léccci.

 • smatte

  Hogy utálom ezt a matracot…semmit nem csinálnak, majd egy helyzet egy gól…

 • Manócska

  A Lyon a 94.percben nyerte meg a meccsét, amiben nem kis érdeme volt Marianonak, hiszen ő adta a gólpasszt.

 • mfc777

  +1 a taktikai részre, ezeket a plusszokat szeressem

 • Sragi

  Az első félidőt pont láttam és hát nagyon kellemes meglepetés volt.
  Az összefoglaló nagyon pöpec lesz! 🙂
  Remélem a srácok raternek a helyes útra!

 • WT14

  Mourinhónak vajon mi lehet a célja ezen a meccsen?

  • baumate

   Ugyanaz ami az összes kicsit átlagon felüli csapat ellen a bajnokságban. Nem kikapni…

 • Manócska

  Hamar válaszolt a United a City góljára.

  • mfc777

   mindez az Old Traffordon történt

   • andras14

    A félidő hajrája gyors gólváltást hozott.

 • Raulitás

  Király lett, jó hogy nem kontárkodtam bele 😀

  • ReAlantos

   Hidd el, csak még jobb lett volna tőle! 🙂

   • Raulitás

    Se 😀

 • Sasu

  na Barca meccs kezd alakulni

  • sultan2004

   Csak nem jó irányba. Jogos volt a piros. Innen behúzza a Barca.

   • Sasu

    dehogy húzza, Bakambu villan.

    • sultan2004

     Rendben.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Pont most néztem meg. Idióta volt a gyerek. Lehet túlpörögte a meccset…

    • Manócska

     Tényleg az volt. Valószínűleg pontot vagy pontokat vett el ezzel a megmozdulásával a saját csapatától, ugyanis teljesen meccsben volt a Villarreal addig az esetig. Akár még nyerhettek is volna.

     • bacsi977

      Meg akár ki is kaphattak volna,ezt már sosem tudjuk meg. A Barcának 11 ellen is volt két kapufája.

     • Manócska

      Ki is kaphattak volna, ez nem vitás. De addig az esetig a meccs képe nem azt mutatta hogy lefociztátok őket. Simán benne volt ebben a találkozóban egy pontvesztés lehetősége is a részetekről. Meg amúgy is azt írtam hogy valószínűleg. Nem állítottam semmit sem biztosra.

   • ofrnkie

    itt nem veszít pontot ma barca, az tuti!
    #jynx

    • sultan2004

     Ennyi volt. Jöhet a filmnézés.

 • iKos

  #köcsögbarca

 • Sasu

  most mutatják a közvetítésben hogy negyedikek vagyunk a tabellán. Ez komoly? 🙂

 • dzsonee

  Először is gratula a fiúknak is meg a kiharangért is, jó meccshez minőségi ÖF, ezt a kombinációt szeretem 🙂
  Én is kiváncsi vagyok, hogy vajon kire kezdett el hallgatni ZZ és mit csináltak a játékosokkal, hogy a megadott taktikát be is tartották…lehet az idei aranybogyó után Ronaldo nem kezd mélyrepülésbe, bár az eddig mutatott bajnoki formáját nem nagyon tudná tovább rontani. Azért az szép, hogy több aranylabdája van mint gólja a ligában 🙂 Viszont ez a meccs remek volt, remélem elindul valami a csapat háza táján és továbbra is örülhetünk a klub VB és a klasszikus után is…

 • kodex

  nem tudom ezt az oldalt milyen korosztály olvassa, de ez engem azért szíven ütött: a holland csapatok (ebben a felhígított mezőnyben is) jövőre selejtezőt játszanak a BL-be kerülésért.
  ’90es évek közepén életem első külföldi meccse, amit láttam 1 holland bajnoki volt Amszterdamban. Azóta relatív értékben a magyar foci nem változott, a holland több szintet esett. Apró “öröm” a stadionépítések lázában, kár hogy nem mi kerültünk hozzájuk közelebb, hanem úgy látszik ők ereszkednek egyre gyorsabban le hozzánk. 😛 :((

  • WT14

   Ja, elég durva, a holland foci konkrétan európai középszintre esett vissza, válogatott és klubszinten is. Mondjuk az Ajax tavaszi EL-döntője még jó eredmény, de azon kívül szopóág van náluk rendesen. Ilyen időszak előfordul, de náluk ez biztosan nem fog konzerválódni, mert normális országokban ilyenkor tudatosan elkezdenek építkezni az alapoktól. Ugyanez volt a belgáknál a 2000-es évek elején, aminek az eredménye 10-12 év múlva érett be egy erős válogatott generáció formájában. A klubfoci más tészta, nyilván egy belga bajnokság nem fog tudni megtartani Hazard, KdB- meg Courtois szintű játékosokat, de legalább a válogatott tornákat nem csak kívülről mozizzák. Klubszinten eléggé bebetonozódott a szűk elit, az eggyel lejjebbi polcon lévő ligáknak és csapatoknak már semmi megtartó ereje nincs. 18 évesen már telebeszélik a tehetségek fejét az ügynökök, plusz már egy jó félszezon után olyan médiahype-ot kapnak, amitől totál elszállnak a legtöbben. Ott tartunk, hogy már egy Dortmund, Monaco, Porto se tud 1-2 évnél tovább megtartani egy tehetséges fiatalt, nemhogy holland csapatok…

   • dzsonee

    Nem olvastam még utána, de szerintem érdekes téma az Ajax mint klub pályájának az íve is. Míg a 90es évek elején/közepén ők voltak az akkori idő Barcája, abszolút nem tudtak lépést tartani a klubfoci elanyagiasodádával és mára már az Európa liga döntője is nagy eredmény a részükről 🙁

    • WT14

     Sok klub pályájának az íve érdekes. Bár más klubmodellekről beszélünk, meg lehet nézni, hogyan esett ki az Arsenal és a Milan az elitből a 2000-es évek közepe óta, vagy az Inter 2010 óta. Hiába voltak a csúcson, néhány év alatt mégis beütött a szar. Most meg már egyik se tudna szűk elithez tartozó játékosokat a pályafutásuk csúcsán megtartani, maximum 1-2 kivétellel, de ez nyilván kevés, amikor egy RM, Barca, Bayern, PSG kezdőjében 10-11 világklasszis van. Persze manapság már minden a pénzzel függ össze, látjuk hogy megabefektetések nélkül nem tud senki a konzerválódott elitbe kerülni. A stabil klubmodellel és koncepcióval rendelkező, tudatosan építkező kluboknak maximum 1-2 kiugró szezon jut, aztán szétkapják őket mint foxi a lábtörlőt. Érdekes kérdés ez ha belemegyünk: Pl., ha a Monaco meg tudta volna tartani nyáron az összes távozóját, lett volna esélyük stabilan is élklubbá válni, mert tele voltak potenciális világklasszis játékosokkal. Pár év stabil BL-kieséses szakasz-szerepléssel pedig hosszabb távon a bevételeik is megnőnének, amit vissza lehetne forgatni újabb erősítésekre, plusz a komolyabb játékosok számára is nagyobb vonzerőt jelent egy olyan klub, amelyik meg tudja tartani a legjobbjait, és ezáltal jelzi, hogy komoly szándékai vannak. De nem ez történt, szanaszét ment a 3/4 csapat, látjuk is hogy hogyan állnak a ligában és a BL-ben. Náluk valószínűleg nem is volt meg a szándék, mert egykönnyen elengedték a sztárjaikat a pénz hívó szavára. Ennek ellentétje a Liverpool, amelyik foggal-körömmel ragaszkodik Coutinhóhoz, nem véletlenül. Ők próbálnának bekerülni az elitbe, de amikor kezdene valami alakulni, mindig elviszik a legjobbjaikat (korábban Alonso, Torres, Suarez, most majd Coutinho és valszeg Salah), és megakad a fejlődés, visszaesnek ugyanoda ahol voltak. A lényeg, hogy City- és PSG-szintű tőkeinjekció nélkül bárhogyan lehet építkezni, sajnos nem fog senki stabilan előrébb jutni, maximum 1-2 kiugró szezonig, mint tavaly a Monaco, vagy 2013-ban a Dortmund.

     • dzsonee

      Nagyon igaz. Még anno a Dortmundnál indult ígéretesen a dolog, ami bajnoki címekben és BL döntőben mutatkozott meg, de náluk a nagyok hívó szavához csatlakozott a peches edzői választás is. Klopp óta valahogy nem találnak értelmes edzőt, aki sikerre tudná vinni a csapatot.
      És sajna egyre inkább igaz, hogy bár a pénz önmagában nem elég egy sikeres csapat építéséhez, ha nincsenek eurómilliárdjaid, elfelejtheted az elitbe kerülést 🙁

  • Sragi

   Azért en a fiatalbb generáció tagja vagyok, de azért Davids, Bergkamp, Cocu es a többiek is megvannak. Valamikor a 8:1 után kezdett hanyatlani a rendszer. 2014-es VB-n még a “nagy oregekkel” es pár fiatal erőn felül teljesitettek. Viszont meg lehet nézni, hogy a Hollnad utánpótlás valahogy nem működik úgy ahogy kellene. Ezzel együtt a bajnokság színvonala is hanyatlik.

 • carlos06

  A meccs előtti kezdőre ránézve egyből az jutott eszembe, hogy még több beívelés lesz,mint eddig,de nem baj, mert a fiatalokkal lendületesebb lehetünk a szélen sebezhető Sevilla ellen. Végül tökéletesen ült a kezdő egyrészt,mert laposan játszottunk,másrészt végre jófelé pattant,érkezett a korai gól. Koncentrált,éhes lendületes volt a csapat és a legfontosabb,hogy a kötöttebb 4-4-2 sokkal nagyobb szervezettséget hozott. Már nagyon régóta megakartam nézni a csapatot Casemiro es Isco nélkül,tanulságos volt. Igazából most mind1 volt,h milyen tipusú játékosok védekeztek,mert a fegyelmezettség és szervezettség sokkal többet hoz a konyhára, nem csak védekezésben,hanem támadásban is. Nem véletlen,h nyomásgyakorlásból ültek a kontrák,mert ahhoz,h működjön a kontra kell egy alapszitu,ahonnan szépen elindul minden,mindenkinek megvan a poziciója,könnyebb társat találni,közelebb voltak egymáshoz ladabszerzések után Ez a klasszikus 4-4-2 sokkal alkalmasabb volt erre, mint a teljesen szabad gyémánt,de ezt mostanában inkább káosznak nevezném mind védekezésben mind támadásban annyira szabad. Nagyon szeretem Iscot,egyénileg nagyon szépen játszik,de ez a kötetlen poziciója újabban nem segíti CR-t és Benzemát( bár ő már semmilyen rendszerben nem hasznos, nyugodtan kezdhetne a helyén Isco és beférne egy plussz kp) Kroos és Modric is sokszor kiszolgáltatott helyzetben van már,Casemiro pedig szinte ötödik (vagy inkább harmadik) védő. Apropó, tanári volt a védelem, ott is fegyelem és koncentráltság volt,de persze ilyen nagy segítség,ha van csapatvédekezés. Kellett ez a meccs és minimum elgondolkodtató Isco ,Casemiro és a középpálya szerepe is Zidane számára még ha egy tompa Sevilla is volt az ellenfél.

  • dzsonee

   Abból amit írtál eszembe jutott még egy kérdés. Vajon mennyire adódott ez a fegyelmezett taktika abból, hogy ennyire felforgatott volt a védelem. Ha esetleg Ramos és Varane is játszik, akkor is ennyire stabil csapatvédekezést vár el ZZ?

   • ReAlantos

    Nem írtam bele az összefoglalóba, mert reméltem, hogy valamelyikőtök felveti. Szóval jár a pacsi! 🙂

    1, Szerintem igen nagy szerepe volt a felforgatott védelemnek abban, hogy ilyen kezdővel és taktikával állt ki a csapat. Varane és Ramos pályán léte esetén úgy vélem, maradtunk volna a “jól bevált” labdabirtoklásra épülő játéknál. Valószínűleg ezt a Sevillát azzal a játékkal is sikerült volna legyőzni, de 5 nem lett volna.

    2, Imádom Ramost, mert tényleg vezér a pályán, de én őt nem tudom elképzelni egy ilyen szituban. Ahhoz túl fegyelmezetlen, hogy ne bóklásszon előre, márpedig egy 4-4-2-ben sokkal kötöttebb szerepek kellenek.

    • dzsonee

     Ergo ha jól akarunk szerepelni a bajnokságban, innentől el kellene felejteni Ramost? Esetleg fel lehetne tolni csatárnak Benzema helyett 🙂

     • ReAlantos

      Utóbbit kifejezetten támogatnám. Onnantól lenne értelme az ívelgetésnek is.:)

     • dzsonee

      Most már csak Zidane-t kell meggyőzni. Ezt viszont rátok hagyom, szakértőkre 🙂

   • carlos06

    En is gondolkodtam,h mi van ha nincs serules/eltiltas. Ramossal szerintem csak Bl elodontoben es dontoben van mar csak barmilyen rendezett vedekezes,ritkan koncentral maximalisan es jobban szeret elorefele is segiteni,iranyitani. A fegyelem szerintem abbol adodott,h mindenki bizonyitani akart hatul,kaptak egy nagy adag segitseget elolrol, mindenki tette a dolgat. Az biztos,h a lelaton levo jatekosoknak fura lehetett ezt végignézni.

 • Ahmad

  Levontam a következtetést: Isco out. A klubtól nem kell kicsűrni, de semmi szükség sincs rá a pályán komoly meccsen. Ezerszer jobb a a kontrás támadójátékunk, ha nem lassít le minden egyes támadást. Nagyon remélem, hogy a Barca ellen sem fog kezdeni, hanem egy ugyanilyen stabil csapatot láthatunk. Nem tudom, mit gondolt Zidane, amikor erőltette előre CR-t és Benzemát, mögéjük meg betette Iscót. Amikor ő játszott, ész nélkül ívelgettünk össze-vissza, most pedig olyan játékot mutattunk, hogy egyszerűen nem lehet benne hibát találni. A 4-4-2 ennek a Realnak fekszik, még esetleg egy fegyelmezett Bale-lel megnéznék egy 4-3-3-at, de a Kaká pozíciójában minden támadást lelassító Iscónak nincs helye egy kontrákra építő gyors csapatban. Kis csapatok ellen bevethető, de ahol védekezni is kell, ott nem engedhetjük meg, hogy a csatárok mellett Isco ne védekezzen és ráadásul minden támadásban rátekeredjen a labdára, mert azt hiszi, hogy rajta múlik a Real hatkupás szezonja. Arcot visszavenni és felgyorsulni. Csak utóbbira Isco képtelen, mert genetikailag kódolva van bele, hogy imád labdát baszni.

  • carlos06

   Benzemanak mar a CR-rel valo kapcsolata is eltunt amire meg hivatkozni lehetett. Azt a nagyon hasznos mezonymunkat Isco elvegezheti kotetlen szerepkörben es nem menne a kozeppalya rovasara.
   A masik, hogy nem kell ennyire drasztikusan, neha ez kell,neha az,most végre Zidane nagyon jól eltalalta.

  • Sragi

   Azért remélem érzed, hogy ez kicsit abszurd. 🙂

  • Ronrics

   Korábban én is így gondoltam, azután Iscó játéka minőségi ugráson ment át – nem tekeredett rá a labdára – de most ismét egy kicsit a régi.
   De tényleg butaság volna “kicsűrni” a csapatból-tud Ő nagy, hosszú labdákat egyből tenni.

  • tib1978

   Ezzel nagyon nem értek egyet, pont hogy ő alegjobb a kis területen elvinni a védője mellet és megiramodni játékban, ráadásul jobban védekezik, mint sokan elkönyvelik.

 • majk

  Kroos gólja szerintem nem volt kapushiba, inkább Hakimié, ott már leszarta szegény Rico, csak olyan tessék- lássék módjára jött ki.
  elképesztő hányféle arca van ennek a csapatnak, de valami ilyesmi irányba kéne tovább menni. a többféle taktikai variáció mindenképpen kellemes, valahogy még azt kéne megtanulnia Zizounak, hogy ha az egyik nem megy, akkor időben váltson egy másikra, mert a játékosállományunk – bár gyengült – továbbra is megvan

 • norma_va

  Idén minden kezdőként pályára lépő játékosra rá lehet mondani legalább egyszeri teljesítménye után, hogy nem való a kezdőnkbe. Az meg kapásból abszurd, hogy egy alapjáraton kényszerűségből fakadó felforgatott kezdő, felállás és taktika után kibaszkodnák páran a kezdőnkből bárkit is a zseniális csatár duónk előtt. Nem mindegy a körülmény. Rendszerben kell gondolkodni: bevethető játékosok, mindenkori teljesítmény, ellenfél kerete adta lehetőségekből fakadó stílus, ellenfél gyengeségei, stb. A keretünk nem úgy van kialakítva, hogy egy adott felállásban mindenkinek van alternatívája.

 • majk
 • kodex

  PSG lesz 🙂

  • kodex

   és nyertem 🙂

   • kodex

    mondjuk a Chelsea – Barca se lett rossz. még a végén nem marad 1 spanyol se a következő körbe ;))

 • Manócska

  Lesznek itt azért jó kis meccsek. 🙂

 • Sasu

  Párizsban most nem annyira örülnek.. 🙂

 • sultan2004

  Kicsit sajnálom Cavanit, hogy nyolcban sem lesznek idén! De ez van!

  • dzsonee

   Neymart viszont egy kicsit sem fogom sajnálni, ha láthatom szomorkodni a kiesés miatt.

   • carlos06

    Achraf Neymar nagy match up

 • ReAlantos

  Engem nagyon érdekel a Juve-Tottenham is. Persze azért a Real-meccs még mindig jobban.:P

  https://uploads.disquscdn.com/images/32a010c09f4769a7cdb6dba7ea79bfba948cad46d0eddb9b03b9ad98273eca3a.png

  • dzsonee

   Ez azért van, mert a BL-ben a Real-t tolják. Viszont az, hogy a Basel/Liverpool illetve a Shakhtar/Roma kettősből is benne lesz valaki a legjobb nyolcban, az már-már vicc 🙂

   • ReAlantos

    A Pool még csak-csak, a Romának meg ez az ajándék a csoportelsőségért.

    • dzsonee

     Hát verheti a Chelsea a fejét a falba a Roma elleni meccsek miatt az tuti. A Liverpool meg azért engem nem győzött meg arról (az alapján amit az idén láttam belőlük), hogy BL top 8as csapat.

  • carlos06

   Jol huznak nekunk. Bayern, Atlético, Juve, halalcsoport, PSG a sorminta.
   Egy jo 4-5-1-ben lehet esélyünk a sebességük ellen,olaszosan belassitva, felgyorsitva.Carvajal miatt egy valag pénzt le kell rakni a fellebbezésnel.
   Xabi apo ugy gondolta a bajoroknak jobban kell a mák.

 • majk

  sejjhajj, na majd kontrázunk!

 • Manócska

  A mi és a Barca-Chelsea meccs mellett, én még eléggé kíváncsi vagyok a Sevilla-Manchester United és a Juventus-Tottenham összecsapásokra is.

  • smatte

   Sevilla-Mu-ra ugyan kíváncsi lehetsz, de a továbbjutó kiléte tulajdonképpen egyértelmű.

  • dzsonee

   Szerintem a Sevilla-MU marha unalmas meccs lesz…

   • Manócska

    Abban én is biztos vagyok, hogy Mou bunker focit fog játszani és ott fogja “ölni” a játékot, ahol csak tudja. Épp ezért érdekel ez a meccs. Kíváncsi vagyok hogy a Sevilla mire jut ezen a találkozón, ki tudnak-e találni valami olyan játékot, amivel esetleg eredményesek lehetnek.

    • dzsonee

     Hát, elnézve a mostani Sevillát én nem sok jóra számítok a részükről…

     • Manócska

      Szerintem sem ők az esélyesek, de én azért nekik fogok szurkolni.

     • dzsonee

      Nemtom, azért én szurkolok egy jó MUért…a Sevilla sose volt a szivem csücske 🙂

     • Manócska

      Akkor most nem egy oldalon állunk. 🙂 Én a Sevillával mindig is szimpatizáltam, a MU csapatát viszont sohasem tudtam kedvelni.

     • dzsonee

      Legalább mindenképpen örül valamelyikünk 🙂

 • dracox

  Azért az nagy lenne, ha a Real kiütné a PSG-t oda vissza aztán a Neymar vagy Mbappé nyáron csatlakozna hozzánk xy dolgokra hivatkozva.. 😀

  • Manócska

   Ha lehet akkor csak Mbappe jöjjön. 🙂 Neymart én nem nagyon szeretném a mi csapatunkban látni.

 • kodex

  Azon ritka meccsek egyike lesz a miénk a PSGvel, amikor a Barca fanok is inkább nekünk fognak drukkolni (talán). ;)) Ha meg még pluszban Ramos lerúgja Neymart, Messi mellé még egy szobrot is kitesznek róla. ;))

 • Sragi

  Azért az meg van, hogy PSG-n tripla nyomás lesz? Nekünk meg nincs veszteni valonk.

  • majk

   ez (is) nekünk kedvez : ]

   • Sragi

    Még mi? 😀

    • majk

     az hogy orrnehezek. sztem egy támadó csapat ellen jobbak vagyunk, mint egy bekkelő, pl. Mu ellen
     ja és Emery-t tavaly óta nem veszem edzőszámba, mert szánalmas volt amit ott produkált

     • Sragi

      *Benzema nálunk játszik.

     • Manócska

      Benzema addigra formába lendül. 🙂

     • Sragi

      😀 😀 Remélem ez irónia volt.
      Ennyire már te sem lehetsz pozitív.
      Benzema, Higuain távozása óta probal formába lendülni..

     • Manócska

      Megnyugtatlak. 🙂 Nem komolyan írtam.

     • Sragi

      😂 😂 akkor jó

  • WT14

   Már miért ne lenne vesztenivalónk? Ha kiszopunk a 16 között, gyakorlatilag márciusra érdemben vége a szezonunknak, akkor pedig kizártnak tartom, hogy Perez ne bassza ki Zidane-t. És jelenleg nem örülnék egy újabb edzőkeringőnek.

   • Sragi

    Szerintem az utóbbi évek BL szereplése után beleferne.

    • majk

     amúgy én sem hiszem, hogy kirúgná Zizout, de inkább ne kockáztassunk és jussunk tovább : ]

     • Sragi

      Saját magát is leszopatná vele amúgy is.

     • majk

      ebben már nem vagyok biztos

   • dzsonee

    Fogalmam sincs, hogy mikor és milyen körülmények vezetnek majd ahhoz, hogy ne ZZ legyen az edző, de ha eljön ez a nap (ami sajnos el fog, bármennyire is szép sikereket ért el eddig ZZ a csapattal), akkor én Allegrit szeretném edzőnek.

    • majk

     egy Allegri – Zidane helycserés támadás szerintem nem is totál elképzelhetetlen, bár remélem ez még soká lesz : ]

   • carlos06

    Miert rugna ki? A PSG ellen ki lehet esni es a cimek automatikusan nyertek meg egy evet neki. Nem akar ujra egy Carlo fele storyt.

  • Manócska

   Meg bizony. Mekkora blama lenne már nekik, ha ekkora költekezés után még a legjobb 8-ba sem jutnának be. Jelenleg pedig erre igen nagy esélyük van.

   • dracox

    Az se lenne a rossz a sorstól, hogy Mbappé sziporkázásával ejtené ki a Realt a PSG.
    De ne legyen így.

 • WT14

  Mennyivel jobban járt a Bayern a 2. hellyel abból a csoportból, mint a PSG az elsővel 😀

  • dzsonee

   El ne kiabáljuk 🙂

   • WT14

    Nem kiabáltam el semmit, simán lehet hogy kiszopunk, a Bayern viszont a lehető legjobban járt.

    • dzsonee

     A Bayernre is gondoltam azzal, hogy ne kiabáljuk el. Pont itt a blogon ment arról nemrég a párbeszéd, hogy a Besiktas lehet kellemetlen ellenfél is akár…

     • majk

      nyilván ki lehet esni a Besiktas ellen, meg nagyon durva a hazai pályájuk, vannak meglepetések… stb. de biztos vagyok benne, hogy a németek mennek tovább : ]

     • dzsonee

      Én nekik szurkolok majd az tuti. Viszont ami még érdekes kérdés lehet, hogy vajon Münchenben vagy Törökországban lesz több török a lelátón.

 • bacsi977

  Pont az oda- meg a visszavágó között lesz Neymar tesójának szülinapja, szóval ő tuti sérültet fog jelenteni 😀

  • dzsonee

   Palvin Barbinak pedig karikásak lesznek a szemei 🙁

   • Ahmad

    Nem a szája?

 • johnglade

  Köszi Xabi… :'(

 • t20-puerto del sol

  Carvajal kicsit hiányozni foh 🙁

  • ReAlantos

   Nachót játszatnám – egyszer már bevált.:)

 • ofrnkie

  ú de ott lennék
  meg is nézem a ryanairt és reménykedek valami potya 70-100 ezerbe 😀
  irigylem azokat akik ott élnek és csak úgy kimennek egy meccsre, mint itt a fradira vagy a válogatottra 😀 kéne intézni oda valami jó kis munka/tanulási lehetőséget

  • ofrnkie

   király szabi – ami nekem a meló miatt nem fér majd bele, de valakinek hátha igen:
   szombat feb. 10től-szombat 14.-ig (kb. 30000 ft menettérti) vagy szombat 11- csüt 12 (kb 53000 mt)
   sociedad elleni hazai + psg.
   aznapi indulással csak a psgre is lehet menni másnapi hazaúttal, ez kb 45000 utazási költséggel járna, szombati hazaúttal 24000

   • majk

    Plusz a jegy… Kisebb vagyon ez sajnos. Na majd 1x, talan

 • andras14

  Hát, erre ráb.sztunk.

  • ofrnkie

   a tavalyi év kiszámíthatatlansága után nehéz megjósolni, mi lesz februárban, simán benne van, hogy leverjük őket, ahogy az is, hogy kapunk egy négyest.
   de érdemes abban bízni, hogy az egyenes kieséses szakasz számunkra “hazai pálya” és hogy tavaly jót tett nekünk, amikor le lettünk fitymálva a bayern és a juve elleni meccsek előtt

   • Ahmad

    München simán ütötte őket a csoportban. Meg egyébként is: a PSG-szurkolók soha semmilyen meccs elé nem ülhetnek le nyugodtan 😀

    • smatte

     nyilván lehetett volna könnyebb a sorsolás, de én sem látom olyan borúsan a dolgokat.
     Baszki, a Real a címvédő, ezek a srácok kb álmukból felverve is tudnak komoly csapatok ellen nyerni…közben a Párizs? Még a bajnokságot sem sikerült megnyerniük. Persze, nyáron erősödtek, és azóta jól elverték oda-vissza az Anderlechtet és a Celticet. Duurva.

    • WT14

     Ők meg előtte még simábban ütötték a Münchent, ezért is kaphattuk meg őket csoportmásodik helyről. De mindegy is, most még nincs értelme esélyt latolgatni, februárig nagyon sok minden változhat. De még az akkori aktuális forma se lesz feltétlen mérvadó, egy ilyen meccsen közhely, de tényleg bármi lehet. Reméljük a legjobbakat, jó lenne megfingatni a 400 milliós duót, különösen a giga nagy arcú Neymart. Szegénynek hogy lenne jövőre aranylabdája, ha kiszopnának a 16 között? 😀

     • ofrnkie

      “Neymarnak sokkal nagyobb esélye lenne megnyerni az Aranylabdát, ha a Real Madridban játszana” (F.P.)

     • carlos06

      Perez megoldja, januárban elhozza Neymart es Mbappet.

 • nasty

  Beszállás!!!

  goo.gl/4m3o9H

  • LeeTaiPo

   A szerelemnek ezt a gyönyörű himnuszát így kiforgatni…
   https://www.youtube.com/watch?v=F1z3aOrmJlc

   • Raulitás

    aztakurva de jó! mindenki nézze meg!

    • elkesetthusvetinyul

     18mp-nél tovább hallgattad??

     • Raulitás

      Végighallgattam. Azóta másképp látom a világot

     • elkesetthusvetinyul

      gyógyszer előtt vagy után? 😀

   • elkesetthusvetinyul

    miért nincs hányós szmájli?!

    • Sragi

     🤢🤒

    • LeeTaiPo

     Mi bajod ezzel a gyönyörű dallal?

     • elkesetthusvetinyul

      Tudod hogy nekem semmi sem elég jó 😀

     • LeeTaiPo

      Rossz hír ez a pasidnak 😀

     • elkesetthusvetinyul

      Nem, ő nem énekel szerencsére 😉

     • LeeTaiPo

      Ja, csak ott vagy maximalista? 😀

     • Ronrics

      a hasonlókat teljesen ignorálni kellene!!- még elrettentésül/poénból/ sem kéne teret kapnia adni a szemétnek szvsz

   • majk

    :DDD
    legalább annyi kérdést vet fel ez a dal amennyit megválaszol

   • dzsonee

    Na, meghallgattam…élmény volt, köszönet érte 😀

 • Sasu

  A PSG otthon veszélyes, idegenben szerintem mindig szívnak, ezért az első meccsen el kell venni a kedvüket meg az esélyüket. Egy sima hármassal ütjük őket otthon, aztán meg egy békés iksz, és mehetnek amerre látnak.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Én örülök a PSG-nek. Nagyon nagy meccs lesz.
  Azért Emery-t nem kell lenézni. Vagy aki nem tartja jó edzőnek, az nézze meg a tavalyi PSG – Barca meccset. Az nem véletlen volt. Ott nagybetűs FOCI volt. Teljesen kivette a játékból a Barcát Emery. Az nem véletlen volt, nem a bíró fújta, ott taktika volt és foci.

  Én úgy gondolom, hogy ha Verrattit kivesszük középről és nem nagyon tud szervezni, akkor hiába villog elől a három sztár. (Bár Cavanit majd megnézhetik páran, hogy mennyi melózik, embertelen…)

  Nagyon nagy meccs lesz 🙂 Kár, hogy otthon kezdünk, de akár még ez jól is elsülhet. A támadó foci nekünk nagyon fekszik. Gólgazdag meccset várok. Erre a meccsre mindenki fel fogja szívni magát, az biztos. Ezt nagyon komolyan fogják venni. Már csak abban bízok, hogy nem lesz sérült, mert akkor sok minden borulhat. És abban is biztos vagyok, hogy addigra a forma is jobb lesz.

  Esélyekről: teljesen 50-50%. Parázs meccs lesz 🙂
  (Azért kegyetlen, hogy Neymar és Mbappé együtt 402 millió ott elől :DDD Figyelni fogom a kis franciát, de nem bánnám, ha ezen a meccsen élete legszarabb meccsét hozná. Majd sírna a végén, hogy nem a Realba jött, és beadná nyáron a transfer requestet 😀 Nah… kiveszem a kezem a bilibő’)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azt mondtam hogy nagyon nagy meccs lesz? Nem elégszer. Nagyon nagy meccs lesz.
   Ja és ne feledjétek.
   Nagyon nagy meccs lesz.

   • Cornelius Scipio Africanus

    NAGYON NAGY MECCS LESZ!

    • Sragi

     😀 be vagy zsongva
     (egyébként pedig ha jól tudom idegenben kezdünk)
     Cavani kihagyott ziccereit várom.

     • sultan2004

      A csoport másodikak kezdenek otthon. Mi is.

     • Sragi

      Akkor sorry 😀
      Kár pedig

    • torpapa

     Meccsek:), vagy párharc!!:)))))))))))

  • WT14

   “Vagy aki nem tartja jó edzőnek, az nézze meg a tavalyi PSG – Barca meccset.”

   …aki meg jó edzőnek tartja, az nézze meg a Barca-PSG-t. Arra a gyámoltalan, beszari mentalitásra, ahogy ott a PSG kiállt, azelőtt se tudtam, és azóta se tudok példát mondani. Bírótól, mindentől függetlenül, az után a meccs után nyugodtan szanaszét lehetett volna zavarni az egész bagázst. 4-0-ás előnyről ezt leprodukálni, ez nálam az edző sara. Ha ellenünk is csak az egyik meccsen, sőt, ha egy félidőt így állnának ki, semmi aggodalmam nem lenne a továbbjutást illetően.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Remélem az életedben azért téged nem fognak leírni, mert hibázol egy nagyot, és ezzel örökre balfasznak titulálva, előtte minden sikered elvéve, annulálva. Kicsit szerintem túlságosan érzelmi alapon ítélik meg Emery-t, és nem a szakmai tudása alapján.

    Én elfogadom a véleményed, de nem látom megalapozottnak, hogy egy meccs miatt egy senki lesz valaki.

    • majk

     A Sevillaval egesz jo volt de szerintem nem sikerult szintet lepnie. Persze ha most kiutne minket akkor azt mondom h talan… De a tavalyi hibaja az hihetetlen. Az nem is hiba volt, inkabb katasztrofa

    • dzsonee

     Majkkal egyetértve egyelőre én sem érzem úgy, hogy sikerült szintet lépnie. Ettől függetlenül nehéz párharc lesz és remélem a PSG nem most fogja megmutatni hogy BL esélyes 🙂

  • Sasu

   Verrattihoz van egy szakértőnk : https://www.youtube.com/watch?v=0FmI_Qbk_fc

 • Cornelius Scipio Africanus

  1:12-nél!
  #hétfődélutánikulturálisrovat
  https://www.youtube.com/watch?v=S8cl1ICfQso

  • LeeTaiPo
   • sultan2004

    Úgyvan!

   • tib1978

    Tényleg jó, kicsit a Maszk rajzfilm figurára hasonlít a karaktere és mozgása.

   • majk

    jézusmária, ez a tag mennyire be van kokózva ? 😀
    amúgy elég jó

   • Ronrics

    itt van hangszeres teljesítmény, meg az erőnléte se rossz a csávónak…:)

 • Sragi
 • torpapa

  Na itt a lehetőség a pacinknak. Idén 2 meccsre kell összedrótozni.

 • V.I.C.

  Várom a meccset nagyon, sajna meló miatt csak neten néztem meg a sorsolást. Egyelőre optimistán mondok egy 55-45%-ot a Realra, aztán majd kiderül. A többi meccsre:

  Juve – Tottenham: 55-45%
  Basel – Manchester City: 10-90%
  Porto – Liverpool: 20-80%
  Sevilla – Manchester United: 30-70%
  Sahtar – Roma: 35-65%
  Chelsea – Barcelona: 40-60%
  Bayern – Besiktas: 75-25%

  Remélem viszonylag jó bíráskodás lesz, minden párosításban.

  • Sragi

   Sahtar-t nem írnám le ennyire.

   • V.I.C.

    Meglássuk. 😉

  • dzsonee

   A Sahtar-Rómát én is szorosabbra tenném, a Chelsea-Barcelona párharcban viszont max 30% esélyt látok a londoniaknak…

  • ofrnkie

   psg 55 – 45 mi
   Juve – Tottenham: 50-50%
   Basel – Manchester City: 5-95%
   Porto – Liverpool: 40-60%
   Sevilla – Manchester United: 35-65%
   Sahtar – Roma: 40-60%
   Chelsea – Barcelona: 40-60%
   Bayern – Besiktas: 80-20%

   • Ronrics

    reális tippek

 • t20-puerto del sol

  a 8 között lesz legalább 3 angol, de maximum 2 spanyol csapat…

 • WT14

  OFF
  https://444.hu/2017/12/11/en-vagyok-az-urban-es-nem-csak-szeretek-tudok-is-inni
  Ezt érdemes elolvasni, görbe tükör a magyar fodballnak 😀

  • Wattancsu

   Sajnos nem görbe, csak tükör.

   • WT14

    Amúgy annyira igaz az eleje: sokan erről a generációról (Illés, Urbán, Kenesei stb.) gondolják, hogy bezzeg ők még tudtak valamit. Holott ugyanaz a szar volt akkor is, ha nem még szarabb. Persze a maiakat könnyű csípőből szidni a belőtt séró, a villogás, a sportkocsik meg az instagram-királykodás miatt, de semmivel nem volt jobb a 90-es években sem. Amúgy mennyire durva, hogy ebből a rövid cikkből mennyi minden átjön az egész pöcegödör tartalmából, ami a magyar futball: a balfaszkodás a vízumokkal, az “edzés”módszerek, a honi edzőfejedelem Verebes Gyuri bácsi által tartott taktikai értekezlet, stb. Aki ebbe belelát, az tényleg csak sírva tud röhögni az egészen.

    • Ronrics

     és ami a legborzasztóbb ebbe a undorító világba szerelmes az aktuális kormányfő /aki ugye nagyrészt ezen szocializálódott, sajnos!/ és öl bele iszonyú nagyságú közpénzt mintegy tovább mélyítve a pöcegödröt

     • Ronrics

      ja és …”kellemes karácsonyi ünnepeket”….::))

     • WT14

      Ez így van. Mert amatőr szinten, mondjuk úgy megye 1. alsó szintig felfelé még vicces is ez az egész közeg a maga komolytalanságával, meg a játékosok, edzők, bírók, szurkolók jellegzetes figuráival. Viszont nálunk profi szinten is ugyanez a dilettantizmus van, annyi különbséggel, hogy súlyos milliárdokat ölnek bele közpénzből. Ugyanaz az állott szar bűzölög már idestova 40 éve, a szakmai szempontok helyett sógor-koma alapú viszonyrendszerrel, a Verebes-féle mágusképzőben beltenyésztett edzőkkel, erre tett még egy lapáttal 2010-től a politika szerepvállalása. És azok közül, akik ebbe a rendszerbe bekerültek, az ég világon nem érdeke senkinek semmin változtatni, amíg jó nagy szeleteket lehet vágni a tortából.

     • Ronrics

      azért az alsóbb szinteken is inkább mindig a tahóság volt a minta, ritka kivétel volt a “jobb érzésűek” jelenléte, vagy ne adj Isten azok dominálása /a sok csapódó bunkó lehúz és lehúzott mindent, mindenkit/

  • dzsonee

   Én azon tűnődtem el, hogy ha ezeknek a gyerekeknek anno lett volna egy példaképük az öltözőben aki végigrugdossa őket a folyosón ha kocsmából esnek be a meccsre és edzés helyett isznak és így nem lettek volna alkoholisták 20 évesen, valamint ha lett volna egy normális szakember aki megmondja nekik hogy te fiam oda állsz és ahhoz a másik hülyéhez igazodsz, akkor mi csapat lehetett volna belőlük. Ennyi alkohol után bírtak focizni meg felszántani a pályát, ez már iron man kategória…én ennyi ivás meg kurv@zás után tuti 27 évesen infarktust kaptam volna 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem bőven eloszthatod kettővel amit mond… 🙂

    • dzsonee

     Még az se semmi 🙂

  • Ronrics

   a bunkója még rá is tesz szerintem egy két lapáttal

   • WT14

    Persze hogy rátesz 😀 A fidesz kegyeiből kiesett, szóval edző már az életben nem lesz belőle, max valami nevenincs megye 3-as faluban. Szóval vesztenie nincs mit a “szakma” terén, viszont a minél szaftosabb sztorik nem ártanak, hogy minél több példányt eladjon.

 • majk
  • dzsonee

   Ami szerintem fontos és a cikkben is meg van említve, az a tapasztalat. A Real lényegében otthon van a BL-ben, míg a PSG eddig főleg negatív tapasztalatokkal rendelkezik, ami megremegtetheti a lábakat döntő pillanatokban. Mondjuk így hogy van nekik Neymarjuk meg Dani Alvesük akik azért már szintén rutinosak lehet hogy nem olyan rossz a helyzet náluk de csapatszinten még mindig jelentheti akár ez is a különbséget.

 • dzsonee

  OFF: Egy majom az év embere…tessék egy kis érdekes vitatéma. Bár én már rengeteg majmot láttam szerte a világban szelfizni 🙂
  https://ujszo.com/hoppa/szelfizo-majom-lett-az-ev-embere

  • Cornelius Scipio Africanus

   *”Egy majom az év embere az állatvédő PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) szervezet szerint”
   Ne menjünk le clickbaitbe 😛

   Amúgy szerintem eszméletlenül jó kép lett. Az viszont szomorú, hogy mekkora cirkusz lett belőle. De azért örülök, hogy csurran egy kis lové Narutonak, a makákónak is 🙂 talán egy része tényleg eljut hozzá és nem nyúlják le a “gondozói” 🙂

   • dzsonee

    Ezen akadtam fenn, mármint hogy bírósági ügy lett abból, hogy vajon a majomé-e a szerzői jog. Legközelebb beperelnek majd ha piszkos kézzel eszem a sült csirkecombot, mert nem bánok megfelelően szegény pipi földi maradványaival?
    A kép viszont tényleg király, már-már alpakai magasságokban 😀

    • ballabjobb

     amit még korábban olvastam erről az ügyről, az elég fontos precedensnek tűnt, amire épül az angolszász jog ugye(?). mert eddig nem létezett szerzői jog embereken kívül, így viszont az öko-lobbinak is adtak muníciót. meg szerintem nem árt ha apránként leépítjük azon nézeteinket, miszerint értünk, a “teremtés koronáiért” létezik minden ebben a világban.

     persze ettől függetlenül nagyon abszurd, hogy valaki kitalál egy jó dolgot, megcsinálja, aztán mivel még nem volt korábban ilyen (ezért szabályozás sem rá) szépen bukja a munkája gyümölcsét.

     a kép király amúgy.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szerintem is fontos hozományai lehetnek az ilyen ügyeknek, még ha néha nevetségesen, vagy döcögősen is indulnak. Nyilván ezt is túl lehet tolni, de így is pozitívan jött ki az ügy, mert a majom papíron kap nem kevés pénzt (irtó híres lett a kép – nem véletlen 😀 )

     • dzsonee

      Szerintem nem szabad átesni a ló/makákó túloldalára. Távol álljon tőlem hogy azt mondjam, mi miattunk létezik minden, mivel mi vagyunk a teremtés koronái, így minden a mi tulajdonunk.
      Viszont ne kezeljük az állatokat emberként, mert nem azok. Kell nekik a természetes környezet, a szabadság, amelyik állat fenyegetve van azt megilleti a védelem. Oda kell figyelni hogy megadjuk nekik a megfelelő teret és ne vegyünk birtokba minden talpalatnyi földet.
      Viszont, szerzői jogdíjjal ruházni fel egy állatot marhaság. Ez egy emberek által kitalált fogalom aminek semmi köze az állatvilághoz ergo teljesen testidegen egy állattól. Ha szeretnénk pénzzel támogatni az adott állatot, a mi esetünkben Narutót, arra vannak más módszerek. A cikkben leírt kompromisszum egy jó példa hogyan, de szerintem teljesen abszurd, hogy ide úgy jutottak el hogy bárkinek az eszébe jutott a szerzői jogdíjat a majomnak adni.

     • ballabjobb

      egyetértek. én úgy értettem, hogy itt nem is arról van szó, hogy a majom szellemi terméke a fotó, hanem hogy nem (teljesen) az emberé.

 • Ronrics

  Varene sérüléséről mit tudni?/nagyon hiányozna a classicón/

 • Cornelius Scipio Africanus

  rég volt minőségi hozzászólásom, így gondoltam eleget teszek ennek 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=p-9-3DtUzug

  • dzsonee

   Me-e-e-e-e-e-e-e-egfogunk 😀

  • Ronrics

   erőnléti edzést tart a kutyus?…

 • Raulitás

  Rövid, de velős behari kint