Beharangozó La Liga Raulitás  

Folytatjuk (?) a ligában a Sociedad ellen

A hétközi APOEL elleni hakni után a királyi gárdára egy nehezebb megmérettetés vár az eddig 100%-os Real Sociedad ellenében. A vezetőség az elmúlt héten Marci és Isco szerződéshosszabbításával próbálta feledtetni a csapat támadóinak kimagasló bajnoki teljesítményét, amire Cé teljesítménye rá is játszott. Nézzük, mire számíthatunk a mai meccsen!


2022-ig legalább még egyszer ennyit

A baszk gárda a szezon eddigi meglepetéscsapata a bajnokságban, hiszen csak rosszabb gólkülönbségükkel maradnak le az első helyről a blaugrana ellenében. Vigasztalhatja őket, hogy eddig ők lőtték a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint tízet, hét közben pedig a norvég Rosenborg gárdáját zavarták haza az Anoetából egy négyessel. Az előző szezonban mindkétszer a madridi csapat nyert 3-0-ra. A nyáron nem voltak nagy változások náluk sem (a januárban távozó Vela helyett jött Januzaj, illetve érkezett tőlünk Diego Llorente, aki a Depor ellen lőtt is egyet).

Eusébio tanítványai az eddigi meccseken 4-3-3-ban álltak föl, a labdabirtoklást és a támadójátékot előtérbe helyezve. Kiegyensúlyozott keretük van, minden sorban legalább egy klasszis játékossal. A kapuban Rulli tipikus dél-amerikai kapusként teljesít, azaz néha mindent kivéd, néha meg hatalmas bakijai vannak (bár ezen kritérium alapján Seaman és Lehmann is odavalósi). A védelemből Inigo Martinezt mégsem vitte el a Barca a Neymarért kapott milliókból, holott őt is legalább négyszer bejelentették holnap, mint Dybalát, Coutinhót, Di Mariát és még sokakat másokat. Mellette Elustondo fiatalabb tehetségként a jelen és a jövő játékosa lehet. A középpályán a madridisták második kedvenc alibistája, Illarramendi játszik godmode-ban idén, mellette pedig a nagy öreg Xabi Prieto szab fazont a támadásoknak (az előző rundban két gólpasszt jegyzett, kollégája pedig két gólt, köztük ezt):

 

A támadók között is találkozhatunk volt madridival, mégpedig Willian Joséval (hajcsárunk brazil unokatesójával), aki a Castilla után a Kanári-szigeteken keresztül került ide, és idén már két gólnál jár. A csapat házi gólkirálya Juanmi 3 góllal, illetve a támadósor bal oldalán játszhat még a 20 éves Oyarzabal (de az is lehet, hogy nem, mert sérüléssel bajlódik), akit a spanyol foci egyik nagy ígéretének tartanak. Legnagyobb hiányosságuk /gyengéjük egy minőségi box-to-box középpályás, illetve a szélsőhátvédek rutintalansága. A csapat góljai felét pontrúgások után szerezte, amikkel feladhatják a leckét a védelemnek és Navasnak. A középpályánk legnagyobb feladata Illarra kikapcsolása lesz a játékból, illetve a gyors támadóik miatt fontos, hogy a támadásból való visszarendeződés során mindenki koncentrált és fegyelmezett legyen (igen, Sergio, főleg hozzád szólok most).


Canalest kihagytam az exmadridisták felsorolásából. Cserébe itt egy kép róla egy kutyával.

Az ellenfél után foglalkozzunk a saját portánkkal is, nehogy elhervadjanak legszebb virágaink. Zidane rotációs rendszere az elmúlt meccseken is megvalósult, talán Kroos az egyetlen, aki nem tudott pihenni Kovacic sérülése miatt. Kova időközben volt vele nőgyógyásznál, aki szerint még 2 hónapig nem játszhat, jobbulást!

Nem csak Ase borotválja a lábát, látjátok? 

Máté barátunkon kívül nem játszhat még Marci és Cé, akik az eltiltásukat töltik, illetve Karim, aki szintén izomsérüléssel bajlódik. *irónia on* Szerencsére a bombaformában játszó Bale-Mayoral páros játszhat a meccsen, és nem kell holmi klasszis középcsatárt néznünk. Az APOEL ellen a szélen hasznosan és motiváltan játszó walesivel nem találkozhatunk szerencsére, visszatér a középen bóklászó BÉLA, aki nem rontja el az ellenfél depresszívebb hajlamú drukkereinek napját azzal, hogy gólt rúg szeretett csapatuk ellen. Mayoral szintén jó időszakot zárhat: csak a hülye Perezen múlt a gólja, aki elfelejtette lefizetni az asszisztenst, erre az beintett egy lest. Felháborító! De élmény volt látni mindkét labdaérintését a pályán töltött 10 perce alatt. *irónia off*
A csapat nyilvánvalóan támadókrízisben van. Ez több tényezőre vezethető vissza:

  1. Cris bírósimije. Ez legalább négy pontunkba került. De ha ez nincs, akkor nem kerül felszínre a probléma.
  2. Benzema Cristiano nélküli impotenciája. Rendben, hogy Ronaldo mellé ideális, de azért nah. Mint valami creepy arc, aki minden szituációban ugyanazt a rasszista/szexista/3,14nás viccet süti el.
  3. A BBC idejétmúltsága. Ha 3 évvel korábban áll össze az MSN riválisa, akkor tovább tarthatott volna, de a harmadik betű pozícióváltása miatt egy életképtelen koncepcióvá vált az egész. (Stílszerűbb lett volna, ha az MSN korszakát egy VIBER-rel (Vinícius, Isco, Benz, Esensio, Ronaldo) zárjuk le.)
  4. Az árak. Norma elvtárs pénteken írt erről, katt ide, ha még nem olvastad.
  5. A keret harmóniája. Egy jól működő csapatban fontos a harmónia. Ennek része az, hogy mindenki tudja és elfogadja a szerepét. James és Morata ezek miatt távozott idén nyáron. És feltehetőleg emiatt nem távozott Bale, és nem érkezett egy új csatár. Az eredményét pedig mindannyian látjuk hetek óta. Ronaldo hiányában egy középcsatárunk maradt (Mayoralt most engedjük el), akiről évek óta nyilvánvaló, hogy Ronaldo hiányában nem képes teljesíteni. És most ő is megsérült. És nem maradt más, csak egy olyan szélsőnk, aki saját posztján játszva sem tökéletes fit a rendszerbe (bár ott kétségkívül legalább használható), formán kívül van az előbbiek, illetve a rengeteg sérülése miatt. Illetve megmaradt a reményünk, hogy jön Ramos/Varane egy szöglet után, Kroos vagy Modric egy bombával, Case valami indokolatlan góllal (szerintem a bal lábas ollózás jön lassan), vagy Isco és Ase nyomnak valami olyan focisulit, mint a La Roja mezében az olaszok ellen. Akár jön valamelyik, akár nem, azt láthatjuk, hogy a harmóniát csak egy bizonyos szintig (Benzema megtartása Roni mellé) szabad feláldozni a funkcionalitás ellenében, hiszen, ha a bizalomra és szeretetre menne a meccs, akkor nem focistákat látnánk a pályán, hanem beszívott óvodásokat, amint pihe-puha kölyökmacskákkal (angolul pussy) játszanak a pályán. Zidane és Perez nyilvánvalóan eltaktikázták magukat, reméljük, télen javítanak.

A meccs 20:45-kor kezdődik, a Sport2 adja. Streamekhez linkek az oldaldobozban. Sör legyen behűtve, bízzunk Zidane-ban, hogy kitalált valamit, Perezben, hogy lefizetett valakit, a Sociban, hogy elbenzemáznak mindent Benz hiányában és Joséban, mert miért ne? Addig is tippeljetek (19:00-ig tudtok), osszátok, ha tetszett! Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!