Mi lehet Florentino terve?

Mire lehet következtetni az idei átigazolási szezonból? Egyáltalán érdemes bármire is? Sok kérdés van, amire nem igazán lehet válaszolni, de különböző teóriákat lehet olvasni. Neymar 200 milliós átigazolása vajon végérvényesen felforgatott valamit a piacon, vagy ez hamarosan lecseng, és visszaállnak az árak egy „kényelmesebb” árfekvésre? Kellemes meglepetés volt a legtöbb madridistának, hogy Pérez nem csatlakozott a nyári licitháborúba. Viszont a nagy kérdés, hogy biztos jól jártunk-e azzal, hogy Flo inkább az olcsóbb utat választotta – életében talán először…?

Ezek mind-mind olyan kérdések, amikre legjobb esetben is csak hónapok múlva fogunk választ kapni. Viszont minden ilyen gondolatmenet mögé sok-sok számot is lehet pakolni, amivel meg lehet alapozni egy-egy véleményt. Minden döntés – legyen az a nagyérdemű szerint szakmai döntés – bizony gazdasági folyamat, ami mögött komoly pénzügyi háttér van. Nem lehet a kettőt külön venni.

A madridisták legnagyobb örömére már pár éve elkezdődni látszott egy tendencia az átigazolási politikánkban. Ez volt zsinórban a harmadik olyan nyári átigazolási szezonunk, amikor nem igazoltunk játékost 30 millió felett. Tessék megbotránkozni; a legdrágább igazolásunk az elmúlt 3 évben Danilo volt.

Megkérdőjelezni az új átigazolási politikánkat? Az eredmények magukért beszélnek. Mégsem hihetjük azt, hogy ez a végtelenségig ki fog tartani, és innentől fogva nem kell nekünk majd rekord közeli összegért igazolni. El fog jönni az idő, amikor szükség lesz egy új brandre, egy új galaktikusra, akit könnyebb megvásárolni, mint kinevelni. (Aki erről részletesebben olvasni akar, az itt elolvashatja tavaly nyáron írt posztomat, amiben erre is kitérek.)

Mikor fog eljönni az az idő? Mikor érdemes megvenni a következő éra első számú reklámfelelősét? Nézzük meg a Barcelona esetét, amiből tanulni is lehet, ha odafigyelünk a részletekre. Kényszerűségből meg kellett válniuk a klub egyik legnagyobb sztárjától. Innentől kezdve többszörös felárral tudtak bárkit is felhívni, hogy érdeklődjenek bármely klub játékosa iránt. Irreális összegért tudtak egy „Neymar pótló” -féleséget vásárolni. Tanulunk-e ebből, vagy megvárjuk azt a pontot, amikor mindenki tudni fogja, hogy szükségünk van egy galaktikus igazolásra. Mert amíg nincs szükségünk, piaci áron tudunk vásárolni, a galaktikus felár nélkül.

Mi továbbra is ragaszkodunk a BBC-hez, továbbra is ez lesz az elsődleges brandünk, pedig lassan már tényleg mindenki belátja, hogy ez egy halott ügy. Miért nem értékesítjük még most, miért várunk addig, amíg saját maguk paródiájává válnak, és csupán – a piachoz mérten – aprópénzért tudjuk elpasszolni, de a kényszerűség miatt a már említett galaktikus felárral tudunk a helyükre vásárolni? Miért nem lehet megoldani ezt úgy, hogy mindenki jól jöjjön ki belőle?

Válaszok hiányában a számokhoz fordultam. Nem azért, mert azok kielégítő információval tudnak szolgálni, hanem azért, mert azok mégis valamilyen támpontként szolgálnak, amikből érdemes kiindulni.

A klub nyilvánosságra hozta a 2016/17-es szezon költségvetés részleteit. Tavalyi szezon sikereinek köszönhetően – BL győzelem, Spanyol bajnoki győzelem, Klub VB győzelem, Európai Szuperkupa győzelem (2016) – növekedett a klub bevétele, viszont ezzel párhuzamosan a költségek is magasabbak voltak köszönhetően a különböző győzelmi bónuszoknak, emiatt pedig a klub likviditása csökkent. Tavalyi szezon során a klub 674,6 millió euró bevételre tett szert, ami nem tartalmazza az átigazolási szezon profitját. (Tavalyhoz képest 8,8%-os növekedést jelent ez az összeg) Utóbbi tétel további 78,35 millió euróval növeli a klub bevételeit.

Ami még inkább érdekesebb, hogy a „cash balance”, azaz a készpénz 178 millió euró. Ez az az összeg, ami a klub virtuális pénztárcájában arra vár, hogy valakire elkölthesse. Ha ehhez hozzácsapjuk az eladásokból befolyó összeget, akkor már is érdekesebb a leányzó fekvése. (Benya, hess!)

A kérdés továbbra is fennáll, csak most még érdekesebb… Miért ülünk ennyi pénzen? Mindig van hova igazolni, mindig van hol erősíteni. Nem beszélve a jelenlegi helyzetünkről, ami már a bajnoki start előtt nyilvánvaló volt: szükségünk van egy befejező csatárra.

Talán azért hagyjuk tornyosulni ezt a sok pénzt, mert körvonalazódni látszik egy tendencia, ami a nyáron már megmutatkozott? Nevezetesen; Lukaku, Morata, de még inkább Neymar, Dembélé, Walker ésatöbbi… Konkrétabban: Pérez már azzal számol, hogy ha már komoly játékost kell venni, még komolyabb összegekért, akkor addig tesz félre, amíg le nem tud tenni egy rakást pénzt egy már bizonyított játékosért?

Nekem tetszik ez az elmélet. Bár nagyon szerettem volna, ha Mbappé nálunk köt ki, de van némi racionalitása annak, hogy egy akkora összeget pár év múlva egy már bizonyított játékosért is ki lehet adni, rosszabb esetben hozzá kell csapni pár 10 milliót és ténylegesen egy galaktikussal bővítettük repertoárunkat, esetlegesen már végérvényesen túl a Ronaldo-érán.

Egy valamit szögezzünk le! Nem fognak ilyen ütemben növekedni az átigazolási árak, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy lesz egy kisebb visszaesés. Nem kell attól tartani, hogy a következő 1-2 évben megszokottá válnak a 200 millió euróhoz közeli árak. Ehhez képest viszont ténylegesen rengeteg pénzen ülünk.

Persze, ott van a stadion felújítás, és mindig lesz egy ekkora klubnak mire költenie, viszont az átigazolások előkelő helyet foglalnak el a fontossági sorrendben. Hiszen gondoljuk csak bele… Ezen játékosok termelik meg a klub számára az éves bevétel nagy részét. Nélkülük összedőlne kártyavár, és feleslegesen építenének új szentélyt. Az ilyen nagyobb beruházásokra meg amúgy is mindig lesznek külső források.

Azt sem tudom elképzelni, hogy a vezetőségnek ne lenne hosszú távú terve a kerettel kapcsolatban, hiszen ez is részük a munkájuknak. Fel kell vázolniuk egy jövőképet, ebben pedig egyértelmű, hogy a csapat jelenlegi első számú világsztára már nincsen benne. Mára már az is körvonalazódott, hogy Bale a portugál klasszisunk közelébe sem érhet. Legyen az sportszakmai vagy reklám értékben. Márpedig szükség van egy első számú márkára a támadó sorban. Ők azok, akik a rivaldafényben vannak, ők azok, akik mérkőzéseket és aranylabdákat nyernek.

Így pedig arra a konklúzióra juthatunk, hogy Pérez tervez valamit. Talán már gyűjti a pénzt a következő igazolásra? Jön Hazard, Dybala vagy esetleg Neymar? Vagy tényleg annyi a történet, hogy nem érzik szükségét annak, hogy most erősítsék meg a keretet és majd a jövőben, ha aktuálissá válik, lesz egy vésztartalék, amihez nyúlhatnak adott esetben?

Megannyi kérdés és megannyi teória születhet ebben a témában. Ti jöttök, vasárnapig töltsétek ki Ti a gondolataitokkal a kommentszekciót!

Ps.: 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Jó cikk lett norma. De több a kérdés mint a válasz 😀

  Este elmélkedem ezen, aztán talán megosztom, hogy mire jutottam 😀
  amúgy meg egész egyértelmű miért ülünk a pénzen. Tisztára mossuk, majd bírókat veszünk belőle. Ezt már többen bebizonyították Magyarországról, egy gép előtt ülve.

 • Sragi

  Nagyon vártam már egy ilyen posztot , érdekes témát feszeget és ír körül. Jó látni azt,hogy talán valami bekapcsolt Perez agyában és nem akar minden áron galaktikus projektet csinálni. Talán ha BBC megszűnik (de jó lenne) akkor nem alakul ki hasonló ilyen trió.Mondjuk egy Asensio-Isco-CR vagy egy újabb nagy igazolás elöl megint nagyot robbanthat. Ezért is sajnálom Morata távozását. (Cr sem lesz fiatalabb sajnos) .Utána lévő időkre készülhet Perez ahogy te is írtad és inkább tesz le egy nagyobb összeget egy kész vagy készebb játékosért ,mint egy Mbappé kaliberért (bár szerintem is irtó nagy potenciál van a srácban).Ha Perez valóban így gondolkozik az a klub gazdasági szempontjából kiváló döntés. A piac idény úgy is felrobbant és ez a tendencia várhatóan folytatódik.(mondjuk ez Neymar miatt lett ennyire durva kiugrás ami jövőre vagy később se biztos,hogy megismétlődik). Persze nem azt mondom,hogy nem tudunk venni majd 100 millió alatt kész játékosokat ,de nagyon nehéz lesz. Bale pedig szerintem sem lesz már a jövő embere. Ez tisztán látszik körvonalazódni. Viszont Perez számára a marketing és a brand is fontos, ennek fényében az öreg biztos fog még bankot robbantani. Főleg azért ,mert Bale távozni fog jövőre és kell a név helyette. Abbban is bízok ,hogy végre sportszakmai szempontok alapján jön a pótlás (Dybala,Martial akár)

 • dracox

  Nagyon jó cikk lett Grat hozzá. Nekem is az fordult meg a fejemben a cikk olvasasa közben, hogy Perezpapa egyertelmuen a CR utàni időkre tervez, de ezt egyertelmuen ki is fejtette az író. Szerintem Mbappé fog még Madrid mezben szaladgálni.A Psg-ben megerősödik hiszen még csak 18 éves,ha lesz benne potenciál Perez tuti megveszi mint anno CR-t a MU-tól huszonX évesen.

 • Jose

  Norma, örülök, hogy nem mondtam fel neked. 😀

 • nasty

  Elhappolták Paulinhot, nekünk már nem volt kire költeni.

  • andreal

   Ügyvéd Morty ❤

 • nanorbi

  Szerintem teljesen felesleges lett volna a nyáron vásárolni egy töltelékcsatárt kb 50-60 millióért, ugyanis a Madridnak úgysem adtak volna el olcsóbban csatárt, így alapvetően a csatárkédésben úgy gondolom 2 lehetőség volt, vagy megvenni egy nagyon ígéretes támadót, aki a jövő világsztárja lehet, vagy olyan csatárt venni, aki Benzemához képest előrelépést jelent. Egyik sem egyszerű, az első kategóriába tartozik nyilván Mbappé, akiről úgy gondolom tökéletes igazolás is lett volna, ellenben 180 milliót egyértelműen nem ér, és szerintem jól is döntött a klub, hogy nem fizette ki érte ezt az összeget. Olyan csatárt pedig nagyon nehéz lenne találni, aki egyértelműen előrelépés Benzemához képest, főleg úgy, hogy tudjuk a madridi csatároknál az is nagyon fontos szempont miként hajlandóak/képesek Ronaldot kiszolgálni, illetve kvázi a másodhegedűs szerepet hogyan tudnák elviselni. Jelenleg a világban amúgy is nagyon kevés olyan csatár van csak, aki ebbe a csapatba még minőséget lenne képes hozni, szerintem ebbe a sorba Lewandowski, Neymar és esetleg mág Kane tartozik. Neymar megszerzése a Barcelonától nem lett volna semmilyen szempontból sem reális, emellett úgy gondolom Lewandowski is mozdíthatatlan a Bayernből, és szerintem nem is viselné könnyen, hogy Ronaldo mögött csak a másodhegedűs lehet a csapatban. Marad Kane, aki viszont szerintem egy klasszikus center, aki jelenleg a kapu előtt elvenné Ronaldo elől a területet, ellenben szerintem pár év múlva remek választás lenne a Madrid középcsatár posztjára. Gólerős, jól lő távolról is, és már van mögötte 3 jó év a Tottenhamben, így rutint is szerzett már kiélezett meccseken, ha nem lesz már Ronaldo ő át tudná venni tőle az elsőszámú gólfelelős szerepét a csapatban. Így jelenleg szerintem nincs is szükség galaktikus igazolásra Perez részéről, a lényeg, hogy a klubnak legyen egy terve a Ronaldo utáni időszakra is. Úgy gondolom, hogy a sok fiatallal a keretben egy jó alapcsapatra van garancia pár év múlva is, csak azt az 1-2 embert kell a következő 2 évben megtalálni, aki a trófeákat nyeri a fontos meccseken/akinek a nevével mezeket lehet eladni

 • Jose

  A Real Madrid pár év múlva akár IVAN-nal is támadhat. (A mozaikszó ötletgazdája: Raulitás). 🙂 A mozaikszó feloldását helyesen megoldók között semmit nem sorsolunk ki.

  • dracox

   Isco-Vinicius-Asensio-Neymar

   • Jose

    MÁGUS

    • dracox

     Szerintem mire Neymar mozdítható lesz addigra túl lesz a fénykorán a PSG-ben…. egy Martialt eltudnék képzelni a szélre helyette

     • WT14

      Btw ha Neymar még mozdítható is lenne (amit nem tartok valószínűnek 4-5 éven belül), akkor is, ő nem center hanem bal oldali támadó. Azon a poszton pedig épp Asensio fog ebben az idényben világklasszissá válni. Nekünk center kell a poszt-CR-időszakra.

     • Jose

      Nézd majd a PSG meccseit. Bal oldalon és középen is megjelenik. 🙂 Ő valóban nem center, de nem is azért jönne, hanem A Galaktikus Igazolásnak. Mellette valami center meg beesik.

     • WT14

      De épp ez az, ha nem centernek jönne, akkor a bal oldalra, oda én meg Asensióval számolok a következő évekre.

  • Sragi

   HEGYI?

 • Resid

  Természetesen mindannyian csak találgathatunk.
  Én úgy látom, hogy igenis akartunk csatárt igazolni, de nem minden áron. Vsz több helyen is puhatolóztunk, tárgyalgattunk. De amikor beütött a Neymar-ügy és a következménye – hogy 100 millió alatt csak a diák csapatból tehetett csatárt igazolni – visszavonultunk. Az a döntés született, hogy fél szezont, de akár egyet is kibírunk a CR-Benzema duóval. Valamint megpróbáljuk Bale-t csúcsra járatni és egy éven belül – még a Neymar-hullámot kihasználva – jól eladni.
  Befejező csatárt vásárolni mindig nehéz és kockázatos. De biztos vagyok benne, hogy a célpontok folyamatosan figyelve vannak és nem egyetlen sikeres szezon alapján fogunk leigazolni valakit – ala Ali.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Isco: “Sign for Barcelona? Never!”
  forrás, mielőtt valaki azt hiszi hogy kamu: https://en.as.com/en/2017/09/15/football/1505480684_500683.html

 • Krityó

  Jó írás, köszi. Ezt a témát mindig csak laikusként tudom nézni, ezért jó egy közérthető írás. Gratulálok!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Remélem a héten k*rva szorgos voltál – mint @disqus_L7WR343uv3:disqus a reklámokkal 😀 – Krityó barátom! 😀 Remélem rengeteget áldoztál a csapat érdekében, mert vasárnap minden #faszmák kelleni fog a Sociedad ellen. 🙂

   Nélküled nagyon kevés esélyünk lesz/lenne!

   • Krityó

    Nem tudom, mit értesz a szorgosságon. Most tudok jönni a meccsnézésre élőben, már beálltak a dolgok, úgy június 15-ig. : ) Alpaka nem volt a Bayern óta, se teve, se semmi extra, csak a sima felhozatal, mezei állatkák. Ha azok számítanak, akkor 4-0 lesz hétvégén ide, tegnap hatkor jöttem el a melóhelyről. :DDD

    • Cornelius Scipio Africanus

     Remélem Soceidad ellen hatnak a mezei állatok is 😀 Kiegyeznék egy gólos győzelemmel is 😀

     • Krityó

      Ne parázz, azt elintéztem. Egyszerre 42 nyúl az nem viccel, kifehéredett a terem tőlük! Azt tízzel oszd el, megvan a 4 gól 😀

 • Sasu

  Nem szabad mindig nyerni, ez egy fontos szabály ebben a cirkuszban. Meg lehetne csinálni, nem lett volna nehéz ebben az átigazolási szezonban sem tovább erősíteni a csapatot, ez nem rocket science. De globálisan fontos hogy ne trollkodja szét egy csapat sem az erőviszonyokat legalábbis _még jobban_ ,mert ugye így is eléggé egyenlőtlen a küzdelem. (PSG-re ezért is van mindenki kiakadva) Nyugodtan vehettünk volna egy belső védőt és egy Falcaot vagy hasonló centert, aprópénz lett volna, de akkor ki verne meg? 🙂 Vagy megtarthattuk volna Moratát, sőt még mögéjük is vehettünk volna új, bizonyítani akaró sztárokat mint Kane aki még a padra is leült volna akár két évig is, mert ez a Reál. Borzasztó erőfölényben vagyunk. Perez úgy volt vele hogy nyertünk egy rakás BL-t, most inkább chillout, nézzük mi lesz.

 • Jose
  • Sragi

   Nem ideges típusok.

 • Cornelius Scipio Africanus

  @bawjose:disqus és Norma meg háborognak az óceánon! Nem bírtok magatokkal??! 😀

  José: http://www.nhc.noaa.gov/?atlc
  Norma:http://www.nhc.noaa.gov/?epac

  Azért mennyi az esélye annak, hogy USA-t veszélyeztető két hurrikán neve megegyezik egy magyar madidista blog két szerzőjének nevével is?! :DDD

  • Jose

   Irma-Jose kapcsolatot már Norma elsütötte nekem. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Joséval én is poénkodtam már úgy emlékszem, csak nem figyelsz :'( 😀

   • LeeTaiPo

    Most Irma vagy Norma sütötte el neked? 😀

  • norma_va

   Büszke vagyok, hogy elneveztek rólam egy hurikánt. Egyik legnagyobb élményem, amikor bekerültünk egy hurrikán kellős közepébe. 🙂 Vicc nélkül mondom, hogy az egy elképesztő jelenség.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Elhiszem 🙂 Szívesen bemennék oda én is, de csak akkor ha élve, sérülések nélkül ki is jöhetek 😀

    • norma_va

     Ha nem vagy teljesen hülye, akkor egy “szokásos” hurrikánon nem csinálja össze magát az ember. Nálunk kb. évente jött, mindig ugyanakkor. Hozzászoktunk, a végére tényleg csupán velejárója volt az ottlétnek. 7-8 hurrikánt kb. túléltem, de egyszer volt, amikor megérkezett – el lehet képzelni milyen viharral jött: lezúduló esőtömeg, kurva nagy szél, majd mikor a közepe elért hozzánk; síri csend – olyan csend, amilyet még életben nem tapasztaltam, majd olyan szintű sötétség, mintha éjjel lenne, pedig nap közben volt. Félelmetes, de egyszerre csodálatos az a hirtelen jött csend, amikor egy másodperc töredéke alatt váltott át kurva nagy viharból…
     Egyszer fostam össze magam, amikor egy tornádóval versenyeztünk, hogy ki ér hamarabb a házunkhoz. Na az durva volt, ugyanis nem volt még sose azokban a keleti államokban tornádó, az ugyanis száraz területeket “hódít”.

 • dracox

  Lewa vágyódik a Realba… lehet a csatarproblemank megoldodna vele 3-4 évre

  • Sasu

   Jöhet

   • Krityó

    Aláírva.

  • Manócska

   Én már akkor szerettem volna hogy jöjjön hozzánk mikor még a Dortmundban focizott. De sajnos nem minket választott.

  • t20-puerto del sol

   jövő nyáron már 30

 • majk

  azt nem tudom mi Florentino terve de azt tudom, hogy mi Benzemáé:
  https://www.facebook.com/KarimBenzema/videos/1495273660564075/

  még egy gólt lő a szezonba, utána vége!

 • LeeTaiPo
  • Jose

   Félrefordítás.
   Mavericktől másolom, NST-ről:
   “Atya isten… Ez totális félrefordítás, vagy sok bulvároldalon való átszűrődés eredménye.

   “A szakember elmondása szerint a Real Madrid sztárja napi öt alkalommal alszik 90 percet. Valljuk be, azért ez elég szokatlan, ráadásul azt is jelenti, hogy az éjszaka nagy részében talpon van a 32 éves aranylabdás.”

   Keressetek rá a fickóról szóló cikkekre valami minőségibb helyen. Nem ezt mondja!!!
   http://www.telegraph.co.uk/better/lifestyle/how-to-perfect-your-sleep-cycle-so-you-get-a-good-nights-sleep/

   Azt mondja – helyesen -, hogy egy alvási ciklus 90 perc, és emiatt nem csak az órák száma számít, hanem az is, hogy lefut-e egy ilyen ciklus, mert ennek csak egy része igazán pihenhető. Példa (saját, mert komoly gondjaim voltak, voltam orvosnál is végül): ha valami zaj vagy légzési nehézség bezavar 20 percenként, akkor úgy is hulla fáradt maradsz, ha ténylegesen nem ébredsz fel 8 órán át, mert a veszélyre figyelő agyad álmodban is “odafigyel”, és megszakad a ciklus, nem jutsz el a mély alvás fázisába.

   Ezért ha már le kell feküdni két ezdés közben, akkor nincs értelme 10 percre, hanem tényleg kell 1 ciklusnyit aludni nyugodt körülmények közt. A szervezetnek összesen napi 5 ilyen ciklus kell, de ez nem azt jelenti, hogy 90 percenként kiverik az ágyból, hanem hogy az utazás/meccs/edzéstől függően, ahhoz igazodva mondjuk alszik 6 órát, meg a délelőtti és délutáni edzés közt 1,5 órát.

   “Kilencven perccel a kilencven perces alvás előtt mobiltelefon, tablet, számítógép és hasonló eszközök használata is tilos, csakúgy mint a tévénézés.”

   Ez viszont pontos. A természeten edződött szervezetünkben a fények változása hatására (értsd: frekvencia) termelődnek bizonyos hormonok, amik segítik az ébredést és az alvást. A képernyők éppen olyan tartományban bocsátanak ki fényt, amely akadályozza az elalvást serkentő hormon termelését. Pötyögés után rohadt nehéz elaludni az arra érzékenyeknek (az én életminőségem rengeteget javult, amióta betartom ezt a fenti szabályt). Nem véletlen, hogy manapság annyi az alvászavaros fiatal pl.”

   • LeeTaiPo

    Sejtettem, hogy valami hasonló lehet. Bár a többfázisú alvás most került több helyről is elém, először azt gondoltam, hogy arról van szó. De az meg rövidebb alvásokról szól, és nekem elég nagy marhaságnak tűnik.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Az is! Én pár éve sokat rajzoltam és rövid idő alatt kellett teljesíteni, így kurva sokat éjszakáztam, napi 0-3 óra alvásokkal, 1-2 hétig. Aki azt hazudja – kivel az emberiség kb 0,1-0,001%-a – hogy elég neki rendszeresen 2-3-4-5 óra alvás az kamuzik. Vagy majd pár év múlva valami komoly betegséget benyel. A normális mennyiségi és minőségi alvás fontosabb talán még az evésnél is. Szóval az alvás méltatlanul alul van kezelve, meg rengeteg hülyeség terjeng. De ez az NSO félrefordítás… no nem az első 😀

     • Sragi

      NSO=Kamu,bulvár,félrefordítás stb stb…

     • ofrnkie

      én is ezen csodálkozom, mint amikor OV mondta, ha nincs vészhelyzet akkor alszik napi 2-3 órát. ÚRISTEN. Én még azokat az ismerőseimet sem bírom megérteni akiknek napi 4-5 óra elég.
      de gondolkodtam azon, hogyan lehetne lecsökkenteni az alvásidőt, úgy hogy ne pusztuljak el, ha valakinek van receptje, szóljon!

     • Sragi

      5-6 óra kevés, nekem legalábbis az. Persze az alvásminősége sem mindegy,hogy milyen. 8 óra ideális szerintem.

     • Jose

      Mormota.

     • Sragi
     • Manócska

      Nekem is kevés az 5-6 óra. 🙂 Általában 7-8 órát szoktam aludni. Most 2 hétig a US Open ideje alatt kevesebbet aludtam, de nem is igazán éreztem jól magam napközben.

     • norma_va

      Van erre recept, íme:
      https://streamable.com/o4un5

     • ofrnkie

      az a baj, hogy ezek valahogy úgy hatnak, hogy a memória sem lesz az igazi.
      bár hallottam olyanokról akik szerint ez tévhit

     • Cornelius Scipio Africanus

      Erről van pár kutatás, hogy milyen hatásai, mellékhatásai vannak az ilyen “észfokozó”/éberségnövelő/stb cuccoknak is. Maradok az alvásnál :))) Meg a zöldteánál 🙂

     • ofrnkie

      egyszer voltam egy Vizi E. Szilveszter előadáson, ahol ezeket mind részletezte, tényleg nem túl biztató.
      nekem a koffein meg a töménytelen víz válik be, bár nem mondom, hogy túl egészséges így, dehát egyszer vagy eltűnik Dámoklész kardja a fejem felől, vagy lecsapja 😀

      a lényeg hogy vannak elég komoly képzéseket is végző emberek akiknek elvileg bevált a fenti, aztán van olyan ami bizonyára beválik és nem olyan durva (pl. Ritalin), de én nem próbáltam

   • ofrnkie

    ennek ellenére elvileg van egy módszer, amikor az ember eldobja a “fölösleges alvást” és napi 6x alszik 20 percet és pihentetően, mivel mindegyik szakasz “nettó”, tehát kb annyit tölt mélyálomban, mint amennyit töltene egy 7-8 órás alvás alatt.

    de nem próbáltam, nem menne, mivel nagyon szigorú szabályai vannak.

 • norma_va

  Holnapi meccs Tippeldéje a megszokott helyen már elérhető. Biztos hiányzókra felhívtuk a figyelmet, illetve vannak erősen kérdéses játékosok, ezekről információt is találhattok az űrlap felett. Amint lesz utazó keret, azt is feltöltjük oda. Jó tippel(d)ést!

  • Jose

   Eddig mindenki ugyanarra az eredményre tippelt. Ez meglepetés nekem. (hazai, X, vendég)

 • Sragi

  Álvaro Morata: “Zidane azt akarta, hogy maradjak. Madrid az otthonom, boldog voltam ott, de nem akartam még egy szezonig csereember lenni. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell hagynod a komfortzónádat a személyes fejlődésed érdekében.”

  Reszpekt neki amúgy e miatt. A sok agyhalott meg facen azt írja gyenge,mert nem maradt itt harcolni :DDD

  • Jose

   a diszkusz most mutatja, hogy már hoztad ezt a hírt. 🙂

   • Sragi

    😀 időben

 • Cornelius Scipio Africanus

  Az megvan hogy Kroos ma nem edzett ?

  German midfielder Toni Kroos missed Real Madrid training on Saturday and will not play on Sunday against unbeaten Real Sociedad.

  Jó kis csapat lép holnap pályára. Kíváncsi vagyok hogy Ceballos-t kezdeti-e holnap ZZ?! Tippelde miatt nem írom le a gondolataim :DD

  • Jose

   két órája adtunk róla hírt. te kis figyelmetlen borzasfejű 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem olvasom a fb-ot. 😀 Mea culpa 🙁

    • Jose

     …és a tippeldénél se jártál, right? 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Majd meccs előtt pár órával 😀

 • Sragi

  Levante idén nagyon szívós eddig.

 • kodex

  na, most hogy már biztos Kroos nem fog játszani, Benzema-CR7 dettó – a kérdés lesz-e idén olyan és annyi játékosa ZZnek aki tavalyihoz hasonlóan villant és eldönt meccseket. Asensio ilyen volt, de azért csak 1re nem lehet alapozni. Itt lesz az idő Ceballos-Llorente-Theo vmelyikének is előállni vmivel. Mondom ezt úgy, hogy Bale-nek egész jó a statja RS ellen, de én nem bízom benne. Modric mellé kérdés ki kerül így holnap, de akárkire kerül sor, k* nehéz dolga lesz.

  • Jose

   Kroos, Benzema, Ronaldo, Vallejo, Marcelo, Kovacic. Ezen játékosaink biztosan nem lesznek a keretben a jelenlegi információk alapján. Azt hiszem, meglátjuk, hogy Ceballos mire képes egy komoly meccsen a Real mezében.

   • kodex

    ez nem csak róla fog szólni. jó lenne ha Theo is odatenné magát és nem Danilo szindrómával indulna a szezonja. benne biztosan több van, csak fel kéne hozni – ezért sem értettem a ciprusiak ellen mi a f*ért kezdett Marcelo…

    • Jose

     jobban fog játszani, mint a Levante ellen. most balhátvéd lesz, nem pedig bal oldali mix egyik darabja

 • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   Gareth “Ez lesz a legjobb szezonom” Bale biztosan, Karim “ZZ kedvence” Benzema 99%-osan 😀
   Jó hely ez. Néha focizol egy jót, aztán felveszed az 8-11 milliós éves fizetést. #likeaboss

 • Manócska

  Kb. 5 perce nézem a Bayern meccset, de ez idő alatt is sikerült egy pár helyzetet kihagyniuk.

  • Jose

   Én F1-Singapore időmérőt nézem még, de utána bekapcsolódom.

   • Manócska

    Remélem addigra James is beáll. 🙂

 • Sragi

  Off: majk
  Egész bejött a PES demoja. Több,mint 2 órát játszottam vele ma is meg tegnap is. Egyedül az idióta ezer éves menüje nem tetszik és az irányítás testreszabása elég idegesítő .Maga játék élmény viszont nagyon korrekt. Összességében kellemes meglepetés.

 • Jose

  YEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAA RAGAAZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIII

  • Sragi

   Mindenki érintőre vette a falat :DDD

 • dracox

  Getafe-Barca most tolja a sport2-n. Mintha az AS Roma lenne idegenben. 😀

  • lucas

   Most, hogy mondod tényleg. Az elejétől nézem, de eddig nem tűnt fel. 😀

  • lucas

   Ezt a helyzetet meg művészet volt kihagyni. 😀

  • Jose

   A Barca az AS Roma idegenbeli mezében is megnyeri a meccset. Ők a topfavoritok minden kiírásban.

   • ofrnkie

    🙂

   • dracox

    Azért Pique sárgája kabaré volt :DD

    • Jose

     mocskos bírók már megint

 • lucas

  Dembelé meghúzódott, le is cserélték. Nagyon úgy néz ki, hogy A Barrcát sem kímélik a sérülések. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy eddig nem sokat mutatott a srác.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Valaki lekopizta CR gólját a Barca ellen a frissen megjelent PES2018-ban 😀
  @zmajk:disqus -ot szerintem elvesztettük, fogadok épp most is nyomja 😀
  https://twitter.com/Animanga_a/status/909047453583859712

  • dracox

   Izmos gólöröm hol marad??? :DD

   • Sragi

    Fifa 18-ban lesz 😀 A siiiiiiiiiiiiiiiiiiii az meg van benne 😀 Lehet hallani azon röhögtem

  • majk

   fú nagyon jó kis gém, meg kéne vennem

 • ofrnkie

  http://www.eredmenyek.com/merkozes/IcWiOq1m/#a-merkozes-statisztikaja;0 nézi valaki a barátainkat? ez miez ez a statisztika?

  • bdyd

   újabban törekszünk a labdatartásra

   • Jose

    újabban? 🙂 Én olvastam, hogy az 1200-as évek óta ez a filozofi. 🙂

    • Jose

     utalás a 3-részes cikksorozatra 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      nekem is utalhatsz 😀 😉

     • Jose

      ma 130 forintnyi kattintás volt, így ezért azt tudom mondani: nincs mibű. 🙁

     • Cornelius Scipio Africanus

      amúgy nem lehet írni erre egy scriptet?! 😀

     • Jose

      a google okosabb, mint a script

     • Cornelius Scipio Africanus

      sejtettem. Vagy aki megírná ezt, annak valószínűleg nem éri meg mert 1000x többet keres 😀

     • WT14

      https://media.tenor.com/images/e18a883824d817e3df3f18342a8003f3/tenor.gif
      Fogadjunk, most is épp a limóból kommentelsz, melletted egy üveg Dom Perignon, két oldaladon pedig modellek 😀

     • Jose

      jelenleg áramra se telik 🙁 ezt is füstjelekkel morzézom be. :((

     • Sragi

      *kurvák *kokó

     • Manócska

      Én pedig ma is odatettem magam. 🙂 A többség még javában aludt, mikor én már kattintottam.

     • Jose

      Érdemeidet számon tartjuk! 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én belenéztem az előbb, Messi és Iniesta nagyon élnek. Megy az egykapu kb 😀 Jönni fog a gól, onnantól meg simán behúzzák szerintem.

   • Jose

    A Barca minden meccsét meg fogja nyerni.

   • bdyd

    minden ez csak nem egykapu

    • Jose

     technikailag kettő, igen.

    • Cornelius Scipio Africanus

     *Abban az 5 percben amit néztem. 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ahogy leírtam jött is a gól :DDDD

  • ofrnkie

   I <3 myself

  • WT14

   1 db kapura lövés? Impressive.

 • lucas

  Mekkora Getafe dugó te jó ég!

 • ofrnkie
  • WT14

   egy kis erőt vihetett volna bele

  • Jose

   nem kis gól, az biztos. de ez is csak a sebtapasz lesz, mert a Barcelona széttépi a második félidőben a hazaiakat

 • Jose

  A szerkesztőségből ReAlantos (döntetlen) kivételével mind vereséget vizionálunk, vizionáltunk már egy hete és ez azóta se lett máshogy. TI viszont, Tippeldések, mind Real-győzelmet húztatok be. Ti, hithű madridisták! 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   5x pénz van a Socira, 4x a döntetlenre. Nem mered felrakni az egy napi reklámbevételt hazaira!! 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Hazai győzelem és mindkét fél szerez gólt 7x pénz. José erre küld fel a havi bevételt 😀

  • kodex

   admin. és vereséget tippel. és még hirdeti is. 😀 https://media0.giphy.com/media/iqEeC6iCoWoKc/giphy.gif

  • dracox

   Igaz hogy 1-2re tippeltem de lesz az 1-3 is ha jobban belegondolok. Kozben a kínai brazil vert egyet…

 • Manócska

  Nem bánnám ha ez maradna a végeredmény. 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ha eljinxeled ezzel, akkor Jamal ma nem kap enni! :O

   • Cornelius Scipio Africanus

    Jamal éhezik.

   • Manócska

    Szegény Jamal. 🙁

  • kodex

   majk nézi? mert akkor lőttek neki

  • Jose

   A Barcelona minden meccsét megnyeri.

   • Resid

    Axióma – tehát nincs mit bizonyítani, nincs mivel vitatkozni. Ámen.

    • Jose

     inkább jynx 😀

 • Manócska

  Kár volt leírnom az előző mondatot. 🙁

 • mfc777

  bazmeg, annyira tudtam hogy kár volt megnézni az eredményt a 83. percben

  • Resid

   Én a Veszprémet néztem, időkérés volt, erre átkapcsoltam. Mindig ez van: 1 percre átkapcsolok és pont akkor…

   • Manócska

    Akkor ezentúl Te sem kapcsolhatsz oda a Barca meccsre, ugyanúgy mint @majk. 🙂

    • majk

     pedig én most nem néztem, kerültem még az internetet is!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bazd meg de fasz vagyok. Nem írtam be, de apámnak mondtam hogy annyit szidták a Barcások Paulinhot hogy győztes gólt fog szerezni :DDDD Mert ez mindig így van 😀

  • lucas

   Amennyien baszogatták, ez elkerülhetetlen volt.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Pontosan.

    El is kezdem már ma. Bale te falábú walesi hintaló, Te!!! Idén még gólt sem fogsz rúgni! De még fejelni sem!! Fogadok még a 11-est se rúgnád be!! Teeee!!! Aztán ott az a sebeslábú simalábú Asensio, az se fog ám mindig gólt rúgni. Múltkor kijött neki, nah jó meg előtte is. De nem tud ám az semmit. Raúl utód?! Ugyan már….

    • lucas

     Jól tesze, hátha lesz eredménye. 😀

     Egyébként volt egy hasonló sztorim. Egyik ismerősöm egy igazi szerencsétlen, focit sem nézett soha, de jelentkezett a csapatba. Mindenki baszogatta, erre az első meccsén – mivel kevesen voltunk becserélték – és mit ad isten kétszer belebotlott úgy a labdába, hogy mindkettőből gól lett. A másodiknál a kapus úgy felrúgta, hogy hason csúszott a gólvonalig (nyilván az ötösön belül nem volt fű) és úgy lehorzsolta a mellkasát, hogy két hétig nem tudott aludni, mert úgy égtek a mellbimbói. Itt persze véget is ért a focis karrierje. 😀

     Ezzel csak azt akarom mondani, hogy még inkább helytálló az állításod. Ez mindig így van, ha baszogatnak valakit annak tuti, hogy ki fog jönni a lépés.

 • ofrnkie

  a legviccesebb, hogy P A U L I N H O

  • kodex

   elmondom mikortól fog pontokat hullajtani a Barca: október 15. de onnan sűrű(bbe)n.

   • sultan2004

    Meg tavasszal. Mikorra végleg belefáradnak a cserenélküliségbe.

 • dracox

  Getafe szerez elônyt erre ő fut az eredmeny utan a meccs vegen…

  • Manócska

   Ráadásul a 2. Barca gól előtt majdnem megszerezték a vezetést.

   • Jose

    Ugyan. Csak azért nem lett többgólos győzelem, mert a Barca nem akarta.

    • Cornelius Scipio Africanus

     *Messi akkor rúg gólt amikor akar. Ma nem akart. 😀

     • dracox

      Minek ha van egy Paulinhojuk??? 😀

 • kodex

  jó lesz ez az eredmény holnap nekünk is. amúgy meg: Paulinho > Messi

 • LeeTaiPo

  “Messi eltűnt a 12 emberrel védekező ellenfél között, a hazaiak veszélyesebbek voltak a kontrából.”
  #mámeginabíró

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem is kell írni ki írta ezt. Ez a legszebb 😀

   • Resid

    Ki ne mondd a nevét!
    Mellesleg egyre jobban kíváncsi vagyok, hogyan ugatnának – mondjuk velem szemben – ha nem volna köztünk a kerítés.

  • Jose

   De nem értem, hogy ha tudjuk, hogy elfogult és szakmailag kifogásolható a munkája, akkor miért jön fel nálunk. Nagyjából minden Barca meccs előtt meg lehet tippelni a cikke tartalmát.
   Ha poénból hoztad, akkor ok. 🙂

   • LeeTaiPo

    Naná :DDD
    Tudod: legszebb öröm a káröröm, mert semmi irigység nincs benne.

 • mfc777

  4 forduló után kicsit kínos lesz a -7 pont de ne legyünk telhetetlenek

  • Jose

   In Bale we trust.

   • mfc777

    ez jó lenne sírfeliratnak is

    • Jose

     Ő lesz a csatárunk, szval…

     • Cornelius Scipio Africanus

      *”Csatárunk”

  • Cornelius Scipio Africanus

   Legalább lesz motiváció! 34 döntő!!! :DD

 • Cornelius Scipio Africanus
  • LeeTaiPo

   Hol tudni ilyen jól magyarni?

   • Cornelius Scipio Africanus

    párt tv tv2

 • Jose

  Be-ha-rang! Yes!