Régen ment ilyen sz@rul

Újabb pontok hullását és újabb kiállítást követhettünk végig a szombat délután rendezett Real Madrid – Levante összecsapás alkalmával. A kezdőket látva ismét álleesés történt, mert francia mesterünk megint jócskán megkavarta a dolgokat. A sok változás természetesen meglátszott a játékon is, mert szenvedett a vendéglátó csapat. Egy bedobás követően Ivi juttatta korán vezetéshez a vendégeket, amire csak Lucas révén tudott válaszolni a királyi gárda. Bár a Realnak sok helyzete akadt – főleg a második játékrészben -, de újabb gól nem született, maradt az 1-1-es döntetlen. Összefoglaló következik. 

Pérez második elnöklése alatt mindkét fő típusba tartozó edző megjárta a Real kispadját. Benítez révén egy rotálásra igencsak hajlamos trénert tudhattunk magunkénak, míg előtte Carlo Ancelotti pont az ellenkezője volt. De említhetném Mourinhót is, mert Carlettóhoz hasonlóan ő is hatalmas kínokat állt ki, ha hozzá kellett nyúlnia az alapcsapatához. Na jó, kissé túlzok. De az valóban igaz, hogy mindketten ragaszkodtak az általuk kialakított kezdőhöz, ami mögött érthető érvek húzódnak meg. A minél jobb összeszokottság, a kapcsolatok kialakítása és a játék fejlesztése mind céljai ezeknek az edzőknek, illetve ennek a stílusnak. Ha engem kérdeztek, akkor én valahol a kettő közöttit találom megfelelőnek, azaz kialakítani egy masszív gerincet a csapatnak, belevésni a taktikát, stílust a játékosokba, de a frissesség megőrzése érdekében némi rotálás elengedhetetlen.

Zinedine Zidane-ról mindeddig csak papíron tudhattuk, hogy rotálás párti, mert bár előző szezon végefelé sokat alkalmazta, de inkább a sérülések miatt alakult így. Ezt leszámítva viszont nem volt alkalmunk megtapasztalni a kopasz mesterünktől eme művészetet, de rendesen belehúzott, mert a Levante ellen drasztikusan belenyúlt és eltért a várható kezdőtől. Bár már az is fura volt, hogy nem hozott fel védőt a Valencia ellen, de most ezt is lekörözte.

Kihagyta Iscót, Casemirót, Kovacicot, Navast, és az eddigi hiányzókkal – Ronaldóval és Modriccsal – kiegészülve a sikereinkben roppant fontos láncszemek egész sora hiányzott. Helyettük Theo, Lucas és Llorrente jutott lehetőséghez. Két hét szünet után ekkora rotálást bevállalni rossz döntés volt. Rosszkor és túlzott mértékben akart frissíteni a csapaton, mert még ilyen kisebb kihagyás után is természetes, ha döcög a játék. Pláne igaz ez, ha ennyire átalakított kezdővel lépünk pályára. Ez egy olyan hiba volt, ami az említett edzőknél biztosan nem fordult volna elő. Bár jó dolog a rotálás, főleg egy újonc ellen, méghozzá hazai pályán, de a többi körülményt nem lett volna szabad figyelmen kívül hagyni.

Az átalakított kezdő további változtatásokat is magával hozott, ami még inkább jelzi és mélyíti az elkövetett hiba súlyát és mértékét. Hiszen más szerkezetben kerültek pályára a Real játékosok, egy 4-2-3-1-re hajazó formáció rajzolódott ki, de talán még pontosabb a 3-2-3-2. A középpályán Kroos és Llorrente double pivotban szerepelt, ami számukra rettentően nem testhezálló feladat. Ehhez mérten a középpályán elhanyagolható volt a Real jelenléte és teljes egészében a vendég csapat uralta. Nem meglepő, hisz a double pivot nem a játék uralására szolgál. Már a labdakihozataloknál komoly problémákba ütköztek, mivel a Kroos-Llorrente páros távol helyezkedett egymástól, ezért a pálya közepét szinte teljesen feladtuk, és a szélekre koncentrálódott a játékunk. Az alábbi képeken látható is:

A Levanténak viszont kedvezett, mert a 4-5-1-es védekezés még inkább jó választásnak bizonyult. Ahogy mondtam, már a pálya közepét ezzel uralni tudták, és tolódással a széleket is masszívan zárni tudták, ami azt eredményezte, hogy a Real csak nagy nehézségek árán jutott el az ellenfél kapujáig. A csapatrészek között nem volt kapcsolat, és egyes játékosok elszigetelődtek.

 

Bár hosszú labdákkal és indításokkal igyekeztünk az ellenfél védelme mögé kerülni, de a jobbon Carvajal-Lucas páros, a balon pedig Marcelo-Theo ütközött komoly akadályokba. Asensio elől nagyon elveszett, és ritkán jutott labdához, de Benzema a sérüléséig egész jól helyt tudott állni. A helyére érkező Bale viszont nem tudta ugyanazt hozni, neki nem fekszik, ha felpasszolt labdákat kell megtartania vagy megjátszania. Leginkább az indítások találták meg vagy lesen vagy kecsegtető szituációban, de nem élt velük. A félidő végefelé volt egy ziccere is, amikor szembekerült az ellenfél hálóőrével, de rosszul célzott és kimaradt a helyzet.

Az egész szisztéma érthetetlen volt számomra, mert beadásokra korlátozódott a játékunk, azaz visszatértünk a tavaly ősszel látott stílushoz, csakhogy egy hatalmas különbséggel. Míg akkor CR, Benzema és esetleg Bale várta középen a labdákat, addig most Bale/Benzema és a “hórihorgas” Asensio vagy alkalmanként Lucas. Tehát helyből rosszul indultunk, a startnál ellőttük a lábunkat és csodálkoztunk, hogy szarul megy. Belátható, hogy a rotálás mellett a szerkezetváltás is nehezen indokolható, ráadásul a kettő jelentősen összefügg. Llorrenteéknek az is kihívást jelent, ha be kell állniuk, hiszen nincsenek összeszokva a többiekkel, de mindezt az egész csapat számára szokatlan rendszerben egyenesen botorság volt felvállalni. Annyi biztos, hogy nem ezek alapján lesz reális a megítélésünk a beugróinkról.

A fordulást követően javulás állt be. Kisebb módosításokkal, mint Marcelo kicsit beljebb húzódásával, Theo vonal mellé kerülésével és jóval több mozgással sikerült teljes egészében átterelni a Levante térfelére a játékot. A Real dominanciája egyre nőtt, és veszélyt is sikerült apránként becsempészni a támadásokba, de áttörés nem következett be. A helyzetek nem érkeztek futószalagon, de Isco beállásával a korábban megszokottakhoz hasonló játékot fedezhettünk fel.

Főleg a baloldalon keresték egymást Marciék, de így is nehéz volt áttörni a védelmen. Talán a legmeglepőbb volt, hogy egy az egyben se estek kétségbe, hanem jócskán megnehezítették a habfehérek dolgát. A masszív védelmük kitartott az egész mérkőzés során, pedig arra vártam, hogy fáradni kezdenek, de látszólag nagyon jól bírták kondival. Feltételezem a gyenge kezdésnek tudható be, hogy nem fújtak ki a második játékrészben sem, így örülhettek a végén.

Pedig nyomás alá kerültek, csak az a fránya helyzetkihasználás megint nem működött. Bale-nek  továbbra sem jött össze, hogy a kapuba találjon, pedig fejesével egészen közel került hozzá. Még Asensio lövése is célt tévesztett, de mind közül Kroos járt a legközelebb a kapufájával. Ami előző szezonban oly sokszor befelé pattant vagy összejött, az most sehogy se akart bemenni. A végén pedig még egy kiállítás fűszerezte meg a hangulatot. Ugyan nem szoktam nagy hangsúlyt fektetni a spori döntéseire, de most picit kivételt kell tennem, mert vegyes megítélése van ennek az esetnek. Természetesen nem ezen múlott, de Marcelo véleményem szerint, nem érdemelt pirosat. Az eset annyiból állt, hogy egy támadás során brazil bohócunk elesett magával sodorva egy védőt, majd a földet érést követően még tett egy rúgó mozdulatot, ami pechére talált is. Én ezt úgy láttam, hogy benne volt a szituációban, mert inkább tűnt nekem félig-meddig reflexszerű,  “szállj már le rólam!” típusú mozdulatnak. De erről a szerkesztői chatben is vita alakult ki, amiből el is hoztam egy részletet:

José: Veszélyes játék: Veszélyes játéknak tekintendő minden olyan cselekedet, amely a labda megjátszására irányul, de sérülésveszélyes valakire (beleértve az elkövető játékost is). Ide tartozik az is, ha a közelben lévő ellenfelet a sérüléstől való félelem meggátolja a labda megjátszásában.
 Raulitás: Igen, ezt Kele is kitette angolul
És ez az, amit az angol bírok pont telibeszarnak
José: Azokban az esetekben, amikor súlyos szabálytalanság, erőszakos cselekedet vagy a második figyelmeztetéssel járó szabálytalanság történik, előnyszabály nem alkalmazható, hacsak nincs közvetlen egyértelmű gólszerzési lehetőség. A vétkes játékost a játékvezetőnek ki kell állítania a játék következő megállításakor. Ha a játékos megjátssza a labdát vagy támadja/akadályozza ellenfelét, a játékvezetőnek meg kell állítania a játékot, ki kell állítania a játékost, és közvetett szabadrúgással kell újraindítani a mérkőzést.
de egyre kíváncsi vagyok: ha mané vagy marci nem azonnali piros, akkor mi az?

 

Rauilitás: Értem. Ha direkt potenciálisan kettétöröd a másik lábát, az nem baj. Ha a fejét véletlenül, akkor az.
José: Ezt mondtam?
Raulitás: Mane pirosa bőven adható nyilván. De nem egyértelmű piros, főleg a premier leaugeben
Nem
Csak a fej védelmére reagáltam
De a PL szabályalkotóit kritizálva, nem téged
A direkt sérülésokozasi szándék, vagy a futballal nem összeegyeztethető mozdulat vagy megnyilvanulas szerintem az azonnali piros
José: ok, értem. még egyszer, itt is: engem úgy tanítottak, hogy ne adjak lehetőséget a bírónak szankcionálni lapokkal engem. Tehát nem pofázok vissza feleslegesen, nem csinálok durva szabálytalanságot (csak ha muszáj) és nem vagyok sportszerűtlen (ütés, rúgás, fejelés). Én ezért nem vagyok hajlandó mérlegelni azokat az eseteket, amikor valaki nem a labda megjátszása miatti kísérlete során rúgja meg az ellenfelet.
Raulitás: Értem az álláspontod, meg igazából jogos is
José: Amikor Priskin leütötte Pepét, akkor se értettem, hogy hogyan lehet, hogy egyesek szerint nem azonnali piros.
vannak ilyenek, csak nem bírom megérteni
Raulitás: Csak a szabályok alkalmazasanak az inkontinzisztenssége miatt gondolom, hogy ez konkrétan nem feltétlenül azonnali piros
José: Mane a labdára ment, de sérülést, súlyos sérülést okozott, az szopó volt.
Raulitás: A Priskinest én se értettem
José: ja, hát a spanyol bírók faszok. ma ez a varjú elvett Theótól egy tizit, hogy rohadna meg
Raulitás: Mert az nem a játék miatt történt
José: nem, ott kereste a kontaktok a könyökével
na, még ennyit a szabályzatból:
Súlyos szabálytalanság: Az a szerelés vagy támadás, amely az ellenfél testi épségét veszélyezteti, túlzott erőbevetéssel, vagy brutalitással történik súlyos szabálytalanságként büntetendő. Az a játékos, aki a labda megszerzése céljából ellenfelét szemből, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát használva túlzott erővel támadja és veszélyezteti ellenfele testi épségét, súlyos szabálytalanságban vétkes.
(Akit érdekel a szabálykönyv, az itt találja.)
Raulitás: Tényleg az volt
De a problémám még áll a dologgal kapcsolatban 😀
#mindenbiroszar

 

Összességében elmondható, hogy több ok miatt is számítani lehetett erre, bár nem teljesen így. Egyrészt tartottunk tőle, hogy nem mindig fog a faszmák szerencse mellénk szegődni, és nem mindig lesz valaki, aki vállára veszi a csapatot, így nem lehetünk meglepve. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy ebben a döntetlenben Zidane is alaposan benne van. Ezúttal nem sikerült kellő lelkesedéssel és koncentrációval útnak indítani a csapatot, és a felforgatott kezdő még tovább tetézte a helyzetet. Szerencsére nincs sok idő rágódni ezen, le kell vonni a konzekvenciákat, tanulni belőle és készülni a következőre, mert szerdán már megkezdődnek a Bajnokok Ligája küzdelmei is. Hala Madrid!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • LeeTaiPo

  Pedig még nem is ebédeltem 😀

 • Madridi Merengues

  Tegnapi tippelde eredmények és az eddigi 3 forduló összesített eredménye a ‘Madridi Tippelde’ menüpont alatt a szokásos rend szerint megtalálható.

  • Jose

   Link nincs? HE? Milyen oldal ez? :DDDD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Most látom nem vagy már modi! Szóval ne ugrálj neki, nem tudod kidobni, max Ő téged. 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Amúgy szerintem V.I.C csal! Szerintetek is? 😀

   • V.I.C.

    Hogy ott rohadjon meg, szerintem is! 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ne is mond! Mondjuk ennyi durván nem fogalmaztam volna! De akkor ezek szerint Te jobban utálod mint én…

     Csomószor idejön és egy rakás okosságot megoszt, érvel, és tök jó dolgokat ír. Ki nem állhatom az ilyen embereket! Még több butát a Merenguésre! 😀

     • ReAlantos

      Már múltkor is szóltam érte: mondD! Kezdek kijönni a béketűrésemből.:D

      Amúgy meg egyetértek, piszok nagy csaló, amiért gondolkodik is, és nem csak random ikszelget!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon jó ÖF! Köszi! Ennél többet nem is érdemes erről beszélni. Minden benne van, a szar szerkezet, a túlságos rotálás, meg a rettenet szar helyzetkihasználás, amit tegnap Bale vállalt magára. No ezen sem lepődik meg senki se már.

  Én abban bízom, hogy eddig is nagyon jó tanuló volt ZZ és remélem ez így is marad, és a meccs kielemzése után rájön, hogy ez hiba volt.

  Azért tegnap ismét előjött az, hogy ha nincs egy ész a pályán (vagy rossz helyen) vagy rossz a szerkezet akkor szenved az egész csapat. És ahogy Zizou is írta, ha emellé még jön egy ilyen Bale teljesítmény, akkor benne van a pakliban erősen, hogy szenvedős, szar meccs lesz és nem jön a 3 pont.

  Aminek lehet örülni: nem ment el a bajnokság, hiába rí pár érzékeny lelkű. Azt viszont támogatom, hogy a hibákat le kell szűrni, és ki kell javítani, nem lehet a fejünket a homokba dugni. Úgy gondolom hogy még jókor jött a botlás, és talán ZZ is elgondolkodik, a buta rendszerváltáson és túlzott rotálásán. Gyanítom tanult belőle…

  Apoelt valószínűleg ütjük, mert lesz Modric, Isco és CR is. Viszont Sociedad ellen megint kemény lesz, de hála égnek már lesz Ronaldo, és nem (csak) Bale és Benzema balf*szkodásait kell nézni. Még az a mák hogy a portugál viszonylag jó formában van és nem kell 5 ziccer hogy 1-et berúgjon.

  (Azt meg egész szezonban tartom, hogy Bale és Benzema nem kaparja össze magát, akkor k*rva nagy baj lesz. Az egész szezon elmehet ezen a két emberen, ha 2312 helyzet kell nekik meccsenként. Benzemában még bízok, mert a BL himnusz nála valamit átkapcsol, de Bale olyan savanyú, szagtalan, színtelen semmilyen lepkefing focit mutat be több mint fél éve, hogy én ezt már menthetetlennek tartom. Idén mennie kellett volna, de remélem jövőre – bármennyit javul!!! – távozik! Ugyan az a vonal mint Özil nálam. Focizgatunk, néha van egy jó meccs, fél év, aztán szarok bele. Ezt lehet a PL-ben, de Real címerben szétcsapnék érte bárkit. )

  • Jose

   Soci ellen még nem lesz CR.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Andreal becsapott, én is így tudtam. 😀 Hittem neki! 🙁
    Akkor lehet most készíteni a voodoobabát és böködni, hogy Bale legalább egyet bekotorjon a 213 ziccerből.

    • WT14

     Kurva nagy szopó lesz ott, a Soci eddig mindegyik meccsét nyerte.

     • Jose

      5 meccset kapott. eddig 3 bajnoki + a szupercup visszavágója ment le

     • Jose

      Kornélnak szántam, a gida kapta. Miszkúzi.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Most készülnek egy x-re a depor otthonában 0-2ről 😀 Bár felsejlik a meccs mikor 0-2ről kikaptunk 4-2re 😀

    • andreal

     Nem csaptalak be, félreértettél 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Remélem azért még szerecccc 🙁 :DD

  • Sragi

   BB engem is felbasz. Sírni fogunk mi még Morata miatt 🙂

 • bdyd

  piros Marcinak és sárga(+ kövi fordulóban piros melltartó kötelező viselése) színészkedésért miért nem opció? :(((

  • Jose

   Igen, Zizou! Miért nem opció???

   • Zizou

    Khm, khm…nem te készítetted? 😀

    • Jose

     Taláááááááááááán. 😀

 • ofrnkie

  mielőtt hozzászólnék az összefoglalóhoz egy OFF-ot csak megengednék magamnak:

  egyik jóbarátom inter-drukker, most gondoltam megnézem a csapatát, nézem is. a 30. perc körül elkaszálják az interes tagot, a 16-os vonalán, de inkább bent. először szabadot mutat a bíró, majd úgy dönt: videobíró.

  nos, nem tudom, hogy működik, de a videót a bíró ítélte meg, cirka 4-5 perc alatt összesen.
  részemről gólvonal-technológia igen, videóbíró nem. amíg nem képesek max 30mp-1p alatt eldönteni a dologot addig semmiképpen. nem jégkorong.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Aztán ha ezen menne el egy BL döntő? vagy Elődöntő? Ha meglesz a rutin akkor javulni fog ez is. Illetve lehet ezen is módosítani. Nézz körbe a világban. Szerinted minden úgy működik ahogy először megálmodták? Nem 😀 Úgyhogy szépen javulni fog ez is, továbbfejlődni. De ahhoz kell tapasztalat, és ki kell csiszolni a hibákat. Szerintem!

   • ofrnkie

    számomra eleve kiemelten fontos a játék folyamatossága. amíg futóóra van a fociban, addig szerintem kevéssé reális a videóbíró, ha nem tud beleférni a feljebb említett, elég szűk időkeretbe, mivel nem lenne foci.
    a gólvonal-tech teljesen más, ‘az berezeg akkor gól’. ez itt tényleg csak úgy működne, ha egy többtagú technikai testület rohadtgyorsan kielemezné, különben elvész a foci szépsége.

    mint amikor CR gólt lőtt a klub-VBn, várunk 2-3 percet. ja gól, oké.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Megértem az érvelésed, és még részben egyet is értek. De leírom megint 😀
     Ez az idő valószínűleg gyorsulni fog, ahogy meglesz a rutin. Vagy ahogy továbbfejlődik ez az egész. Mindig minden fejleszthető, ha foglalkoznak vele.

 • sultan2004

  Amikor kiderült Cé eltiltása, azt mondtam, hogy a 4. fordulóban a Sociedad ellen el fogjuk szenvedni az első pontvesztést. Hm, akkor most mit modjak? Ha kikapunk, amire már nem is olyan magas az odds, 4 forduló alatt 7 pontot dobunk el. Az már mennyiség.

  A Soci ellen megtudhatjuk, hogy az elérhető játékosokat figyelembe véve melyik a legerősebb 11-ünk ZZ szerint.

  • Jose

   Ha addig nem lesz sérülés, akkor ezzel a kezdővel futunk ki San Sebastianban:
   Keylor – Dani-Nacho-Ramos-Theo – Casemiro – Modric-Kroos-Isco-Asensio – Bale.
   trust me

   • Cornelius Scipio Africanus

    És ebből 2 ember potenciálisan veszélyes a kapura. Isco és Asensio. Emellett még Ramos vagy Casemiro találhat egy gólt.

   • sultan2004

    Adom. Talán Bale helyett Benzema.

    • Jose

     szerintem min. 3 hét, mire elkezdi az edzéseket, vagy lehet hogy hamarabb elkezdi a fizikai gyakorlatokat, de a labdás edzéseket nem fogja

     • sultan2004

      Ah, jogos, nem fog felépülni. Akkor viszont teljesen egyetértek. Lehet, hogy sokat segítettünk a Tippeldéhez?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Aztán ZZ Meglep minket Mayorallal :DDDD

   • ofrnkie

    áh és olyan nem lehet, hogy inkább +1 kp (itt kovacicra gondolok elsőrorban, de ceballos is jöhet) és nincs bale? 🙁

   • WT14

    Ezt annyiban módosítanám, hogy Kovacic a középpályára, Isco meg előre. De tudom, nem állhatunk ki így, kell a Socinak az emberelőny.

   • Sragi

    Vagy Morata 🙂 Ja bassza meg ő már nincs.

  • sultan2004

   Soci megint vert egy 4-est idegenben, Illara 2-t vállalt.

   Lesz egy hét pihenőjük.

  • Zizou

   Szerintem behúzzuk. Nehezen, de meglesz a 3 pont.

 • ofrnkie

  tetszik az összefoglaló, pl. a 3-2-3-2t én nem vettem észre a kis streamemen.

  szerintem egyrészt a szerencse sem volt velünk, mint sokszor, de hát ugye ez ilyen: egyszer így-egyszer úgy.

  aztán tényleg úgy éreztem, hogy kicsit soványan lett felépítve az a középpálya, mármint Kroos teljesen más, mint Modric és Asensio önmagában nem az a típus, mint Isco aki megteremtené a különbséget olyan módon hogy kis területen tudásával legyőzné az ellenfél taktikai fegyelmezettségét.
  tegnap – messit látva – is leírtam és ma is úgy érzem. Isco kellett volna az elejétől. aztán max félidőben le, és mehet a lötyögés, de a 60-92p helyett 0-45 kellett volna és akkor rendben lehetnénk – szerintem.

  • Zizou

   Asensiós részhez annyit hozzátennék, hogy nem is ugyanazt a szerepkört töltötte be, mint Isco. Mármint Asensio jóval feljebb volt tolva az egész meccsen, Bale mellett mozgott leginkább. Visszalépkedett labdákért, de mivel a pálya közepéről teljesen ki volt zárva a Real, ezért nem sok esélye volt játékba avatkozni. Isco pedig eleve mélyebben van és ő a vonalak között mozogva köti össze a csapatrészeket.

   • ofrnkie

    erre gondoltam én is, ehhez hozzátéve, hogy szerintem tegnap úgy kellett volna Isco a fenti szerepben, mint egy falat kenyér (és ezért lesz biztató, ha asensio és isco együtt lesz a pályán jövő héten)

    • Zizou

     Igen, fel is élénkült a játék miután beállt. Mellé még egy éles Kovacic kellett volna és persze Casemiro meg Kroos is.

 • Cornelius Scipio Africanus

  OFF: 10 legszebb stadion a BBC szerint. Van pár amitől leesett az állam.
  neeem, a Pancho aréna nincs benne :'( 😀
  http://www.bbc.co.uk/bbcthree/item/720f5eed-717c-499c-a88c-439adce3617f

  • elkesetthusvetinyul

   😍 😍

 • Zizou

  Egyébként Illarra szerintem el fog menni valami nagyobb klubhoz. A képessége megvan hozzá.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mit értesz nagyobb alatt? Kikre gondoltál? Valencia, Sevilla?

   • Raulitás

    Szerintem ha 2-3 évvel később jön, akkor nálunk se sült volna fel. Én szívesen látnám nálunk, ha épp középpályáshiány állna fel

    • ReAlantos

     Ami az elkövetkezendő 4-5 évben nem valószínű.:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ti még nálam is romantikusabb lelkek vagytok 😀 Oké, fejlődött. Oké, lehet nem láttam annyit játszani mint Ti. De könyörgöm, az az ember fejben és testben is lassú volt. Ide ne jöjjön még egy ember aki annyira körülményes mint Ő. Modric,Kroos,Isco,Ceballos,Kovacic. Ilyen focisták vannak most itt 😀 Ne hogy már egy Illarramendit sírjuk vissza :DDDD Nem tudom elképzelni hogy ekkorát fejlődött fizikálisan/fejben. Azt elhiszem hogy kurvajó egy Sociedadban. De hogy bármelyik középpályásunknál gyengébb azt 1000%-ra veszem 😀

     • WT14

      Jöhetne csatárnak 😀

     • Raulitás

      De nincs is középpályáshiányunk 😀 jelenleg nyilván nem férne be, de csak mert nekünk van a legjobb és legmélyebb középpályánk a világon. De a PSG középpályáján Motta tehermentesítésére/pótlására jó lehetne például

     • WT14

      Motta számomra rejtély, ha már szóba jött. Ekkora ász, hogy még ennyi idősen is kezdő egy olyan csapatban, amelyik gyakorlatilag bárkit megvehet a piacon?

     • Raulitás

      A maga szerepkörében nehéz pótolni. Kevés ilyen rutinnal rendelkező középpályás van, aki képes egy csapat tempóját meghatározni. Nincs akkora klasszis, mint volt Xabi, Xavi vagy Pirlo, de nehéz lenne pótolni. Szvsz az elmúlt 10 év legalulértékeltebb középpályásai között van

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szóval inverz Khedira. 😀

     • Zizou

      Azért is fals képünk lehet róla, mert többnyire Xabi apó mellett kellett helytállnia, ami lássuk be nem egyszerű. Én nem sírom vissza, de többre képes, mint azt sokan gondolják.

   • Zizou

    Nem, szerintem másik országba és mondjuk ilyen top5 csapat.

    • ReAlantos

     Már látom a “Illarramendi Kispestre tart” mémeket lelki szemeimmel.:D

  • zoleelej

   mekkora gólt vert

 • kodex

  Ami a bíró(ka)t illeti: nem (feltétlenül) az a gond amit ítél(nek), hanem az, hogy k*ra következetlenek. Minden ítélet mögé lehet ideológiát gyártani utólag, de had’ ne soroljak – bármely csapattól (Albacete-től Zaragozáig) – mérkőzéseket, amikor ez (is) vagy más hasonló szituációk simán tovább mennek. Vagy mondjuk a múltkor Ramos (a felugrásért? könyörgöm b*ta volna ki akkor már előtte másért). CR7ről nem is beszélve. A “következetlent” értem akár uarra jvezetőre pár mérkőzéssel később és mi fő, a társaihoz képest, akik meg végképp nem követnek vmiféle egységes irányt – egymáshoz képest (sem). Ad hoc jelleggel megy a dolog. Most eszébe jut a megfelelő “szabály”, next weekend: nem. Ami a pontvesztést illeti. Valencia ellen mindenki meg fog szenvedni, hihetetlen, hogy Marcelino a sz*rból is össze tud rakni vmit. X ellenünk, és AM ellen. Így arra azt mondom, ok, az benne volt/van (pláne hogy a játék képével igazán nem lehetett bajunk többnyire). Igazából a Levante az, ami tényszerűen elvesztett 2 pont: kis csapat ellen, otthon és valljuk be ezzel a kerettel akkor is verni kellett volna őket, ha már a kezdéshez 10 emberrel megyünk fel. És ezt ZZ k*rta el, nem kicsit, nagyon (én durvábban szét szedtem volna mint Zizou a postban :DD). Mondjuk így legalább azt elérte, hogy a hátralévő meccseken, amíg Barca nem botlik, nem fog már ekkora kísérletezésbe.

 • Raulitás

  https://uploads.disquscdn.com/images/01ef2e4e2d8d6aaa2385b02a46e4c4a39facd6318f50ba8f3bc7038e13383ba4.jpg
  A meccs passmapje eléggé nem nyújt túl pozitív képet a csapat játékáról. Ijesztően el van tolódva a játékunk Dani formahanyatlásával, és emiatt a nem működő Theo-Marcelo párost tömte lasztival a két irányító (Ramos és Kroos). Asensionak kell egy vagy kettő hozzá hasonlóan mozgékony társ, akivel 2-2-ket tud játszani vagy háromszögelni tud, és ebből 0-t kapott azzal, hogy a 10-es pozíciójában játszott. Bal oldalon játszatva, mögötte Marcival, Mellette Iscoval vagy Benzemával sokkal jobb játékra képes. Bale elszigeteltsége meg önmagáért beszél. Kérném szépen, hogy a 4231-et csak úgy játsszuk, ha Isco, Ase, Kova és Modric is a pályán van benne.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ez az ábra elég sokatmondó. Remélem ilyeneket lát ZZ is 😀

  • Zizou

   Meg ne akarjunk 4-3-2-1-gyel possession based játékot tolni, mert idő előtt fűbe harapok.

   • ReAlantos

    Mármint 4-2-3-1-gyel, ugye? Mert a 4-3-2-1 pont erre lenne jó.

    • Zizou

     Jaaaa, arra gondoltam.:D
     Javítva!

 • ReAlantos

  Na, tegnap óta sikerült annyira lehiggadnom, hogy megoszthassam gondolataimat.
  Bár a meccs utolsó 5-6 percét már nem volt gyomrom nézni, én (többetekkel ellentétben) nem feltétlen varrnám az egészet ZZ nyakába. Rossz volt-e a kezdő? Szinte biztos, hogy igen. De legalább kísérletezett. Én azt sokkal nagyobb hibának tartom, hogy nem nyúlt bele időben. Viszont ki ellen próbálkozzon, ha nem egy újonc ellen? Több játékosunk is hosszú túra után volt, én megértem, hogy őket nem akarta játszatni.
  Plusz ha valamelyik helyzetünk bement volna, most mindenki egy kínkeserves győzelemről, és a csapat küzdeni tudásáról beszélne. Persze akkor is előkerülne, hogy jöhetett volna jobb taktika, de inkább legyen egy olyan edzőnk, aki mer kockáztatni (néha akkor is, amikor nem kell), mint egy fülét-farkát behúzó, vészhelyzetben cselekvésképtelen fajankó.
  Hosszú még a szezon, nem kell temetni semmit. De azt nagyon remélem, hogy ebből a pontvesztésből tanul ZZ, és olyan taktikával küldi fel a csapatot ezután, ami kihozza az erősségeket. Mert ez sajnos nem olyan volt.

  • Jose

   Már megint a vegletek… 🙂 Nem hiszem, hogy nincs más árnyalat, csak a kockaztato edző meg a fajanko. 🙂

   • ReAlantos

    Igen, alapvetően ez a két archetípus van. Az, hogy a csúszkán ki mennyire szélsőséges, az egy más kérdés.

    • Zizou

     Szerintem lehet próbálkozni csak ez rettentő szarul volt kivitelezve és rosszkor.

     • Jose

      Igen, erre gondoltam én is. Túl sok variáns került az egyenletbe.

     • Zizou

      És nem volt kellően megszervezve. Az ilyenekből azért érezhető, hogy nem feltétlen egy Conte tipusú edzőről van szó.

     • ptg

      Nem szeretem ZZ-t. Ebben szerepet játszik az a francia-arab belső nacionalizmusa (Benzema) is, meg a játékos évek miatti hisztéria körülötte. Már tavaly is rengeteg hibát követett el taktikailag, a játékoskerettel gazdálkodás során és csak szerencsével hozta a bajnokságot, a BL-hez meg kellett némi magyarosch segítség is. Az idei átigazolás és új játékosok felhozatala az első csapathoz meg némi hozzáértési hiányokat is felvet (Benzema, Bale megtartása – James, Morata és még talán Danilo el(enge)(kül)dése, súlytalan, taktikailag éretlen (Ceballos, Hernandez, Llorente, Mayoral stb.) ifjoncok idő előtti és egyszerre futtatása. És ami a legrosszabb, nem érzi(érezte), mikor kell és hogyan reagálni időben a pályán folyó történésekre. Az 1-4… stb felállásban a két szélső hátvéd(futó) állandóan a tizenhatoson belül helyezkedik, függetlenül – és messze – az ellenfél szélső(futó) játékosaitól, ezért rengeteg beadás érkezik, vagy az elkésve szerelni kívánók folyamatosan szabálytalankodnak a tizenhatoson és környékén – 11-es veszély, szögletek és igen jó pozícióból szabadrúgások. Ez azt eredményezi, hogy lelassul a labda szerzés és az ebből eredő kontrák is csak ritkán indulnak. Ráadásul emiatt a fazonszabászok is védekeznek, tehát lényegesen többet tartózkodnak a tizenhatos vonala táján labdaszerzésre kényszerülve, emiatt lassul a támadó középpálya és a labdakihozatal. Ehhez jön még elől Benzema, mint álló center, akinek nem sok köze és fogalma van a passzjátékról és aki a helyezkedésével sok támadást akadályoz meg csak azért, mert állandóan a labda közelében csetlik-botlik, akárki is hozza azt, és ahelyett, hogy a mozgásával elvinné a védőket oldalirányba, folyamatosan sűríti azokat középen, vagy Bale, aki sajnos egy jó év kivételével, ha éppen nem sérült, nem üti meg a Real színvonalát és nem képes alkalmazkodni ahhoz az elképzeléshez, amit a mindenkori edzők ebben a csapatban megkívánnának tőle. Azért ez a LaLiga és nem a BLSZ III.o., ahol csak a mozgás kedvéért folyik a játék – itt mérkőzésenként csak a bérletesek száma meghaladja az NB I teljes nézőszámát, nem beszélve a csapat hírnevéről és értékéről, melyet erősen befolyásolnak az ilyen “kisiklások”. Szerintem ZZ nem fog már túl sok sót fogyasztani a jelenlegi székében, amennyiben nem változtat a felfogásán.

     • majk

      remélem ki is rúgják hamarosan, emberileg is egy nulla!!!

     • Zizou

      Ez eléggé végleteket megütő vélemény és ráadásul sok tekintetben köze nincs a Levante elleni meccshez.

     • ptg

      Ez igaz, ezzel is kezdtem, de az első 3 forduló és annak eredmény(telenség)e alapján idevaló .

     • Zizou

      Benzemát lehet szeretni vagy utálni, de amit írtál róla, az totál homály. Nézd meg jobban a mozgását, mert köze nincs az elmondottakhoz vagy nagyrészt nem igaz. Érdemes megnézni mondjuk a legutóbbi Asensio gól előtti mozgását. Az sem igaz, hogy álló center lenne, hiszen folyamat kimozog és valahogy az sem stimmel számomra, hogy ne értené a passzjátékot, hiszen mezőnyben általában (ha a kedve is úgy tartja) jól teljesít.
      A “fazonszabászokról” sem állja meg a helyét teljes egészében a mondandód, mert ha Iscóra gondolunk mondjuk, akkor pontosan annyit tölt védekezéssel, amennyit manapság már elvárható, hiszen elavult nézőpont lenne, ha neki nem kellene kivennie a részét a védekezésből. De még így a játékának jelentős részét a vonalak között tengeti, tehát nem lehet panasz. Érdemes megnézni az EC-ről írt anyagot vagy amit a BL döntőről írtam.

      Szóval lehet kemény véleményt megfogalmazni és nyitott vagyok rá, de példákkal alátámasztani…a kerettel kapcsolatos kritika igaz lehet, nem lezs egyszerű Zidane-nak beépítenie a fiatalokat. Ahogy Bale-lel kapcsoaltos vélemény is helytálló.

     • Zizou

      Ja, és “csak szerencsével hozta a bajnokságot”? pls, ne már!

     • ptg

      Ancelottival pont így vesztettük el, ahogy most megnyertük az utolsó fordulókban, ott sok pontot(emlékeim szerint 8) adtunk el, most ennyit nyertünk.

     • ptg

      Benzema. Keress egy statisztikát a passzhatékonyságáról, valamint arról, hány támadáskezdeményezés hiúsult meg az elmúlt szezonban, a neki kényszerítőre, vagy tovább vitelre adott labdákból.
      Fazonszabászat. Nem csak és nem is kizárólag Isco a fazonszabász, ott van egyelőre Modric és félig-meddig Kroos is, Isco is csak azért került be a csapatba, mert Bale állandóan sérült, és mert Rodriguez valami miatt nem fért meg ZZ-vel, egyébként már Isco sem lenne – mint a nyáron eligazoltak, elküldöttek. Higuain is elment/eladták valamikor valami/valaki miatt.
      Szóval lehet szeretni valakit, mint nagyszerű játékost – ZZ ilyen volt – de attól még senki sem lesz jó, sőt talán még edző sem, mert valaki keze a hóna alatt van.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Amíg nem elemezte ki Zizou a meccset és nem láttam Raulitás által belinkelt képet én nem is gondoltam ZZ hibájára. De ezeket megnézve, átgondolva én is látom a francia hibáját. De még így is meg lehetett volna nyerni, ha Bale nem egy igazi balfasz.

     • Zizou

      Nem volt ez még olyan mély, hogy elemzésnek hívhassuk. 🙂

  • ptg

   A harmadik fordulóban, két elvesztegetett pont után és CR7 hiányában újonc ellen kísérletezgetni hiba – ilyenkor az újoncban még működik a nyáron felszedett lendület, ami úgy a 10. fordulóra majd alábbhagy pár jó meccs és kifújnak. Ez ZZ hibája és nagyképűsége volt, na meg némi játékoskeret hiba.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Közben Mariano megint eltett egyet 😀

  https://streamable.com/tkwpg

  • ZeRo

   Egész ügyes. 😀

  • Sragi

   Isten nem ver bottal csak Bale-el meg Benzema-val 🙂

  • majk

   lesz ő még csatár nálunk : ]

   • ReAlantos

    Nadena! Ő nem is francia-algériai!

  • Jose

   Mariano: 5 meccs, 4 gól
   Morata: 4 meccs, 3 gól, 2 gólpassz
   Bale: 5 meccs, 1 gól, 2 gólpassz
   Benzema: 6 meccs, 1 gól, 1 gólpassz

   (klubmeccsek a szezonban)

  • smatte

   lesz ő még a mi mbappénk:)

  • dracox

   Tizenhatoson kívülről Benz mikor vágott ekkorát?

 • Endy919

  Nálatok sikerült Moratának gólt szereznie lábbal ?

  • Sragi

   Persze. 🙂

  • ptg

   Pl: Celta de Vigo ; Leganes ; Deportivo La Coruña

  • Jose

   Ha azt akarta volna Abra, hogy lábbal is lőjön gólt, akkor többet kellett volna fizetni. Így csak a butított szoftver ment Angliába. 😀

   • Endy919

    Engem nem zavar , ha fejelve lesz gólkirály 😀 levegőben komolyan dominál a srác , de földön még megeszik. Rákéne dobni pár kg izmot.

    • WT14

     Mit akarsz, legalább fejjel gólokat szerez. 😀 Ez több, mint ami Bale-ről és Benzemáról elmondható.

     • Endy919

      nem panaszkodok . Még! 😀

     • Endy919

      Amúgy van egy nagyon gólerős csatárunk és ráadásul még Madridot is imádja. Nem kell ?:D

     • WT14

      Sajnos pont idén nyáron vittétek el, aligha akar visszajönni 😀

     • Jose

      Az a szar érzés, amikor tudod, hogy Karim és Gareth helyzeteiből 5-öt biztos bebaszott volna a Gorilla.

     • Endy919

      50 milla és vihető. na ?:D

     • Jose

      Várj. Küldök egy faxot Florentinónak.

    • Jose

     Levesszük Béláról a zizmot és rápakoljuk Mormotára.

     • Endy919

      De a zizom ugye nem egyenlő balfaszság ?:D

     • Jose

      most kell az üzlet vagy nem? 😀

     • Endy919

      Jó lesz fejelve is az a 30 gól 😀

     • dracox

      Nézd meg Bale izomfelpakolás után milyen eredményeket produkált 😀

  • WT14
 • Cornelius Scipio Africanus

  21 September 2016 Real Madrid 1–1 Villarreal
  24 September 2016 Las Palmas 2–2 Real Madrid
  2 October 2016 Real Madrid 1–1 Eibar

  Most találtam 😀 Lehet most azt a 4 döntetlent más időpontra időzítjük? Sociedad ellen esélyes egy újabb botlás…

  • Manócska

   Pont ezt beszéltük ma itthon. Biztos emlékszel arra is hogy ezen csapatoknak sárga a meze. Már előre féltünk a sárga mezes csapatoktól. 🙂 És még jött utánuk a Dortmund is, ahol az utolsó percekben csúszott ki a kezünkből a győzelem.

 • Jose
 • WT14

  A topligákban először ma női spori vezette a Hertha-Werdert.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Először? Mikor Ribery kisfiúként kacérkodott vele az barátságos volt?

 • Jose

  Valaki nem volt korrekt és nem szeretem az ilyet. Az elmúlt másfél percben +20 szavazat érkezett a szavazóboxra és mind a “csak sárga” opcióra érkezett. Feltételezem, de nem tartom valószínűnek, hogy +20 különböző ember szakadt rá a boxra az utóbbi percekben és mindegyik ezt az opciót választotta, de a következőkben másképp szondáztatjuk a közösség véleményét.

  Megértéseteket elfogadom.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nekem van sejtésem arra hogy ki vót, de pc vagyok így max csak privátban mondom el 😀
   Amúgy meg kapja be…

   • Jose

    Már kiderítettem. Meg is mondtam neki a magamét privátban.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Erről volt szó? Nem emlékszem rá. Videóbírót alkalmazhatják már idén a Kupában.

  “I hope it will be seen in tests this season in Copa del Rey matches and if all goes well we will see it in the league next season. Its implementation requires arbitration teams, wired of all the stadiums and know if it will be done in the stadium or in the central services, we will start testing and hopefully next season we will have a definitive way , “said Thebes, after the presentation of the report ‘Football Transfer Review’ of First Time Sport, presented this Friday at the headquarters of LaLiga .

  Even so, as confirmed by MARCA, the Royal Spanish Football Federation denies that the implementation of the VAR in the Copa del Rey is final.

  Én örülnék ha lenne.

 • Cornelius Scipio Africanus
  • majk

   ez nem a Liverpool-Arsenal hőtérképe? 😀

   • Sragi

    Is 😀

 • dzsonee

  Csak egy gyors hozzászólás…as összefoglaló megint pöpec lett, köszi! Én is inkább azokkal értek egyet, akik nem is a rotálás miatt veszik elő ZZ-t, hanem hogy nem tudott jól belenyúlni a meccsbe, hiszen a helyzetek megvoltak, csak illett volna őket bekotorni. Viszont én sem gondoltam volna, hogy a Valencia elleni döntetlen után ki mer állni egy ennyire felforgatott kezdővel. Úgy látszik ez az év arról fog szólni hogy ZZ megtanul rotálni és remélhetőleg a támadók meg lassacskán megtanulnak gólt szerezni, mert kezdenek egyre elkeserítőbbek lenni.

  • Manócska

   Az tényleg nagyon jó lenne ha a támadó sorunk elkezdene végre gólt/gólokat rúgni, mert hétvégén a Sosiedad ellen ez a játék még a döntetlenre is kevés lesz. Nekik ugyanis ebben a szezonban nagyon megy a gólszerzés. 3-4 gólt is szereznek egy meccsen. Sokkal nyugodtabb lennék ha ezen a meccsen játszhatna már Ronaldo is.

 • WT14

  Biztosan én vagyok a balfék, de nem tudom megnézni a tippelde eredményeket. Ez fogad, ha jobb oldalt rákattintok a tippelde linkjére, mintha most akarnám kitölteni a hétvégi fordulót:
  https://uploads.disquscdn.com/images/71ac5ea04579b9f4e1cc738c6b52da0bd6bca4eb1a84a45776197ad817fab802.jpg

 • Szunyi

  én egy dolgot nem értek, hogy mi ez a nagy gyűlölet Bale-el szemben. én pont úgy éreztem, hogy a beállása után sokkal veszélyesebben játszunk. nyilván a helyzetkihasználása a múltkori benzema-szintet idézte, de ha a helyzeteiből egy is bemegy, most azt mondhatnánk, hogy kiváló meccse volt. remekül került helyzetbe, jól mozgott el a védőktől, a beadások, kiugratások megtalálták. inkább tűnt ő csatárnak, mint benzema ebben a szezonban bármikor.

  • majk

   gyorsan levettem a lájkot a mondandód 2. részét látva. viszont az hogy egy játékost előveszünk és bántunk az divat lett. mindig van valami szörnyű divat amit követnek az emberek, most épp ez pörög. egyelőre a 2 db “B” van most a terítéken, de ha ők mondjuk jól fognak játszani akkor jön a többi, mint pl az alibi Kroos, vagy a falábú Casemiro. ez ilyen

   • Jose

    ez azt jelenti, hogy kritikával ne éljünk senki teljesítménye felé? Fogadjuk el, ahogy van?

    • majk

     nem, egyáltalán nem. mindenkitől valami olyasmit várok mint tőled. tudod, Mace Windusan. jó oké, ez talán túlzás, de egyszerűen kiégek ezektől a fröcsögő, gyűlölködő kommentektől

    • Ronrics

     Amit feltettél Bale-ről az előző blokkban kb 3 percet az alapján ő egy gyenge játékos??
     Szerintem az eredményességet kivéve remek dolgokat csinált, a Te kritikádnak erről is említést kéne tennie, mert nem hiszem, hogy nem látod!!?
     Ha az ellenszenv már olyan mértékű, hogy nem valóban nem látod akkor meg meg lehet bugni az egészet.

     • majk

      pont Josét ilyen miatt elővenni szerintem butaság 😀
      egyébként nem is olyan régen, te is habzó szájjal követelted az általad kevésbé kedvelt “B” fejét : ]

     • Ronrics

      bevallom én sosem kedveltem Benzemát és ez nem változott most sem és bosszant amikor a nagyon rossz formában lévő Karimmal mossák egybe Bale-t. Bocs ez van.
      Ellenben értékelem és jónak tartom amiket az utóbbi időkben Bale-l kapcsolatban leírtál!

     • davieee

      Azért mossák egybe Balet Benzemával,mert semmivel sem játszik nála jobban mostanában.Amiket írtál Bale Levante elleni teljesítményéről,azt le lehetne írni Benzema Valencia elleni teljesítményéről is.Ennek ellenére az egyiket folyamatosan szidod(amúgy jogosan),a másikat meg folyamatosan véded,pedig ugyanazt a szart hozzák meccsről meccsre.Pedig pont te írtál a Levante elleni meccs után az itteni szurkolók objektivitásáról a játékosok teljesítményével kapcsolatban.

     • Ronrics

      van igazad…
      a Levante meccsen nem játszott rosszul szvsz, csak nem jött be semmi
      Jose kb 3 perces videója önmagáért beszél

     • Ronrics

      még annyit José véleményét azért sokan hmmm… iránymutatónak tekintik/általában joggal/

     • Jose

      Én nem. Képet láttad?

     • Ronrics

      nem lenni képben….
      ???
      Meliket?

     • Jose

      A lilásasosat

     • Ronrics

      ha a szöveges képre gondolsz akkor láttam és nagyon egyetértek!!

     • Jose
     • Ronrics

      100 %-ban egyetértek!
      Kösz a videót – ami önmagáért beszél – és ezt a bejegyzést is

     • Sragi

      Nem az alapján gyenge. Amúgy nem gyenge hanem túl van már azon, hogy a szárnyait bontogassa mind itt, mind máshol. 28 éves. Kevés a teljesítménye ide sajnos.

   • Sragi

    Ne haragudj de ez hülyeség. Nyilván ez a szurkolói jellemvonas ha nem úgy mennek a dolgok akkor keresni szoktunk bunbakot stb. Bár ez sem igaz feltétlenül. Itt azon van a hangsúly, hogy a kedvenc Franciad meg a wales-i bárd teljesítménye egy jó ideje nem, hogya Real Madrid szintjét sem éri el hanem egy komolyabb csapatet sem!
    Kritizálni pedig ér szerintem. Amúgy kapott itt Casemiro főleg miután a Pincér elment es Z ragaszkodott a Brazilhoz. Kroos is kapott már.

    • majk

     naná, hogy ér kritizálni és nem is rátok gondolok ezekkel a kommentekkel. nekem is kurvára elegem van abból hogy Benzema nem tud gólt rúgni és nyugodtan le lehet ültetni a padra (annak ellenére, hogy legtöbbször viccesen és elfogultan máshogy nyilatkozok) sosem Karim volt az 1., hanem a csapat. viszont a normális kritika megfogalmazása és a buta, pöffeszkedő fotelszurkerség két különböző dolog. amikor a saját frusztráltságát tömködi valaki a kommentekbe és a 2. mondata után látszik, hogy életében nem rúgott még egy egyeneset a labdába, az az ami rossz. amikor valaki ostoba és hozzá nem értő módon próbál “szakérteni”. és sajnos amióta a blog globalizálódik (ami amúgy nyilván fasza) egyre több az olyan komment, amit eddig csak nso-n meg facebookon láttam

     • Jose

      Normával közösen kérdezzük: konkrétan mely kommentre/kommentekre gondolsz?

     • majk

      a kifejezetten buta kommentekkel az öreg Madridistára gondolok, de tegnap ptg szakértése is inkább mesterkélt meg idegesítő volt. előtte meg már fingom sincs, de úgy érzem a szintlépés óta egyre több az ilyen

     • Manócska

      Ő tényleg minden meccs előtt/alatt nem is egyszer leírta hogy mennyire utálja Benzemát.

     • majk

      ajaj, ezt megint nehéz lesz kimagyaráznom, de azért megpróbálom!
      tényleg nem azzal van gond, hogy Karimot bántotta. ugyanígy zavar amikor Bélát veszik elő. vagy akár Kroost, vagy tökmind1

     • Manócska

      Semmit sem kell kimagyaráznod, mert én ezt eddig is tudtam. Neked ugyanolyan rosszul esik ha egy játékost túlságosan bántanak, mint nekem. Legyen az bármelyikük.

     • ptg

      ezt – mondjuk csak a vicc kedvéért – kifejthetnéd, nekem akár priviben is

     • Sragi

      Ebben egyet értünk! Ha nincs a tartalom mögött normális kritika ami értékkel bír akkor inkább az illető ne frocsogjon. Itt szerencsére nem igazán van ilyen én úgy gondolom.
      Utoljára GH14 volt aki megmondta a frankót de ő sem csak a levegőbe kopkodve. Igaz néha eleg kemény volt de érvekkel mindig alá támasztotta a mondanivalojat.

     • Ronrics

      ja főleg azt támasztotta alá, hogy Cr-től AZONNAL meg kell szabadulni!
      egyébként jó volt olvasni a szövegeit

     • Sragi

      Mondjuk volt hogy ő is jogosan kapta a kritikát.

     • Ronrics

      de ő folyamatosan gyűlölte, uszított ellene igaz néha szórakoztatóan művelete, nem úgy mint most a Bale haterek

     • Sragi

      Jó ezt is alá kell érni.

     • norma_va

      Igazán befejezhetnéd ezt az értelmetlen belharcot, amit már egy jó ideje művelsz. Egyetlen komolyan vehető ellenérvet nem lehetett tőled olvasni a Bale kritizálók felé, mégis te vagy ott minden egyes Bale vitánál, és inkább a kritizálók személyét próbálod támadni, ami egy gyáva hozzáállás. Továbbá ebből az is következik, hogy nem tudsz ellenérvet felhozni, vagyis még is van alapja mindannak, amik feljönnek ellene. Felnőtt emberek vagyunk, illene tudni megkülönböztetni a gyűlöletet az érvekkel alátámasztott kritikától. Nyugodtan szeressd a waleszit, viszont ez nem jelenti az, hogy ignorálnod kell azokat a jogos érveket, amiket felhoznak/felhozunk ellene. Megbélyegezel minket ‘hatereknek’, ami engem személy szerint borzasztóan felbasz, ugyanis ez nem igaz, mégis állandóan ezt hozod elő. Attól, hogy mindig leírod, nem lesz igaz.

     • Ronrics

      Sosem támadtam senkit személyében – sőt kínosan ügyelek arra ne sértsek senkit meg -, most először és egyetlen egyszer használtam a hater kifejezést, talán nem kellett volna, holott elég gyakran felbukkan az oldalon- na de mindegy.
      A gólképtelensége engem is dühít a többiekhez hasonlóan,és sokszor kritizáltam a lightos hozzáállását.
      Ami miatt próbálok érvelni mellette az az, hogy biztos vagyok benne, hogy még sokszor hasznára lehet a csapatnak és egyáltalán nem tartom fairnek, helytállónak a leminősítését állandó gúnyolását.Ezt nem csak én észrevételeztem egyébként.

     • Ronrics

      azt, hogy gyáva hozzáállás azt nem is láttam…maradjunk ebben.
      gondolod nem kell bátorság ennyi “nagytudásúval”szemben véleményt formálni..::)
      /a nagytudásúban nincs pejoratív szándék!/

     • Sragi

      Mutass nekem Bale hater-t kérlek.

     • WT14

      Milyen haterek? Te miről beszélsz? Nálad az “hater” kategória, ha egy játékos kritikát kap a szar játéka, vagy épp a 618 elkúrt ziccere után? Csak ma te vagy a második, aki gyűlöletnek nevezi a jogos kritikát. Nézzetek meg egy nst kommentfolyamot, vagy egy tetszőleges tika-hozzászólást a túloldalról. Esetleg egy random politikai témájú cikk alatti kommentáradatot. Na az gyűlölet. Ne keverjük a szezont a fazonnal.

     • Manócska

      A napokban pl. a tenisz oldalon is nagyon elszabadultak az indulatok a Federer és a Nadal szurkolók között. Még egymás édesanyját is felemlegették, ami igen szomorú. Pedig általában ott még nem is ez a viselkedés jellemző a kommentelőkre.

   • Szunyi

    nézd, részemről Benzema fikázása nem újkeletű dolog, azóta nem látom benne az ikszet amióta nálunk van.

    • majk

     nincs gond a kritikákkal, egyértelmű elfogultságom ellenére is úgy gondolom, hogy amit produkál az kevés, rémes a helyzetkihasználása. viszont az hogy Bale nevét nagybetűvel írod míg Karimét tüntetőleg és bicskanyitogatóan kicsivel illetve az hogy szerinted Bale inkább tűnik csatárnak mint Benzema, az vakságra utal, főleg úgy hogy Bale sem rúg gólokat. mezőnymunkában még így sem lehet összehasonlítani őket, sőt mostanában már akarásban sem

     • Szunyi

      Sorry, nem tüntetőleg volt, nem bicskanyitogatóan, szimplán figyelmetlenségből. akármennyire is tartod szentségtörésnek, én tényleg úgy láttam, hogy Bale sokkal agilisebb volt, jobban került helyzetbe, könnyebben találták meg a társak, még felállt védelemmel szemben is, mint Benzemát. gólt ugyanúgy nem lőtt egyik sem, ergo mindkettő szar volt, de sztem a velszi egy kicsit kevésbé. a mezőnymunkát hagyjuk már… még CR jelenlétében csak-csak el tudom fogadni, de egy olyan helyzetben, amikor tőle várjuk leginkább a gólt, akkor ezt ugyan érvként fel lehet hozni, csak totál fölösleges, mert semmire nem megyünk a mezőnyjátékával. én meg pont úgy látom, hogy Bale motiváltságával nincs probléma, az önbizalmával annál inkább.

     • majk

      azért kötöttem bele mert kétszer is kicsivel írtad, de amúgy nincs jelentősége : ]
      az igaz, hogy volt 2 nagyon szép kilépése Bélának is, kár hogy nem sikerült gólt rúgnia. mind1, tegnap már jól játszott a bal oldalon, ebbe az irányba lehet tovább menni. remélem Benzema is megtalálja a formáját a sérülése után és nem kell ilyesmin vitatkoznunk!

  • WT14

   Milyen gyűlölet? Szimplán elégedetlenek vagyunk vele, ahogy Benzemával is, és szerintem jogosan. azon a poszton a szurkoló gólokat vár a játékosoktól, főleg egy bajnok és 2x-es bl címvédő csapatban. Ő és Benzema is bőven elegendő kiszolgálást kaptak a társaktól, és elbaszták az összes helyzetüket, ezt pedig a csapat 4 pontja bánta. Sose fogom megérteni, miért kell elégedettnek lenni egy csatárral azért, mert helyzetbe kerül. Azokat be kell lőni, máskülönben szart se ér az egész.

   • Sragi

    Egy támadót (főként csatárt) a mindenkori góljai jellemeznek. Értem én hogy Benzema előkészítő lett stb. De ettől függetlenül ha azt a szerepet kapják hogy golt kell lőni akkor lojenek. Cr hiányában itt van a lehetőség. Egyik sem élt vele. Nincs mirol beszélni.
    Egyet értek veled.

   • dzsonee

    Én sem értem ezt a nagy kommentfolyamot ami ebből kialakult…ez egy blog, ahol leírjuk a véleményünk. Ha valaki csatár és nem lő gólokat akkor kritizáljuk, ha belövi a gólokat és ezzel pontokat hoz akkor megdícsérjük. Ha valakinek más a véleménye akkor az leírja és megbeszéli a többiekkel. Ha valaki ezt nem a jó modor keretein belül teszi, arra van az admin.
    De nem kezdjünk már el mutogatni egymásra, hogy te meg te ezt mondtad és nohát nohát…érveljünk és kész 🙂

    • WT14

     Jogos, én se értem azt, amikor valaki felháborodik azon, hogy xy játékosok kritikát kapnak, sőt van aki gyűlöletet emleget, ami szerintem nagyon távol áll a valóságtól. Lent említettek egy tagot akinek a kommentjeire rá lehetett fogni a gyűlöletet, ő ki is lett baszva innen. Viszont, akik egyértelműen kilógnak lefelé a csapatból, azokat kritizáljuk, aki meg jó, azt megdicsérjük, ezért vagyunk szurkolók. Most Bale és Benzema kapják a kritikát, az elmúlt 2 meccs alapján ennek a jogossága aligha kérdőjelezhető meg. Ugyanígy kapott kritikákat Navas amikor potyázott, a védők (mostanában Carvajal), meg mindenki, aki épp szar volt, CR-rel bezárólag. Ez ilyen. Csatárposzton egy meccs alatt 5-6 elkefélt ziccerért a megye 3-ban se fognak megdicsérni. Én örülnék a legjobban, ha 2-3 forduló után dicsérni lehetne őket.

   • Szunyi

    totál egyetértek, hogy a helyzetbe kerülés nem ad okot az elégedettségre. Balenek bőven be kellett volna lőnie min 1, de inkább 2 gólt.

 • Krityó

  Egy kis feszültségoldásként… :D!
  A végeredmény már beállt, Marcelo még a pályán belül, Krityó pedig indul bevetésre a budaörsi reptéren. Mire leszálltam, már mindennek vége volt… (Videó a felszállásról készült, utána sajnos vezetnem kellett, és döntenem: felvesz vagy vezet. :DDD Később lehet, hogy azt is megmutatom).

  • andreal

   Mennyi mindent csinálsz, te jó ég! 🙂

   • Krityó

    Ti most látjátok a fotót?

    • andreal

     Igen.

    • Sragi

     Igen.

    • Jose

     igen. remek érzékkel fektetve tetted be. nyakam már beállt. köszi. :DDD

     • Jose

      Nope, f5 után má’ nem. Mécsinálodesztyfelünk?

     • Krityó

      Próbáltam forgatni, de eltűnt… Mit csináljak?

     • Jose

      Tízórait.

     • Jose

      a gépeden/mobilodon pörgesd meg, aztán told ide 🙂

     • Krityó

      Addig okés, de a módosításnál nem engedi a képet betenni… Nincs a kép jel sem, beilleszteni sem engedi.

     • Jose

      ja, akkor új kommentet pls 😀

     • WT14

      Babfőzeléket, mert azt szeretem.

     • Manócska

      Azt én is nagyon szeretem. 🙂

     • Sragi

      *pörköltel szigorúan

     • WT14

      A’is jó, de a fasírt vagy a sült kolbász is játszik.

     • Sragi

      Is 😀 opcionális

     • Manócska

      Így van. 🙂 Én mindig azzal eszem.

     • Krityó

      De normál fotóként tettem be, itt meg ferdén mutatja… Nem vagyok nagy mágus, nem tudom megfordítani…

    • Manócska

     Én nem. 🙁

   • Krityó

    Csak ajándékrepülés volt, de annak első osztályú! :))

  • Krityó
   • Jose

    ezé’ kár volt 😀

   • Krityó

    Szemét gép, nem engedi egyenesen… Akárhogyan is próbáltam forgatni, nem megy. Ez van, ferde vagyok. :DDDDDD

    • Manócska

     Nem baj. Így is jó. 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    El kellett döntenem a monitort. De most meg a szövegek nem jók… Ajj.. Csak a baj van veled :DDD

  • Resid

   Bójákat is kerülgettél? 🙂

   • Krityó

    Nem, elütöttem mindet, mert későn mondták, hogy nem az a cél. Meg a repülőnapon lévő több száz vendéget is stresszeltem. (Nem is igaz, gyrokopterrel nem lehet ilyesmit csinálni. Elütni. :DD)

 • Sragi

  Sokat gondolkodtam ezen a Bale+Benzema témán. Azt nem értem, hogy még mindig sokan meghökkennek azon ha kemenyebben vannak kritizálva. Kérdem én, hogy miért? Nem szolgaltak ra? Teljesítményük nem indokolja?
  Nem azt mondom, hogy nekik kell esni vérengző módon, de kár tagadni a nyilvanvalot. Nem ütik meg a szintet. Benzema már túl élt egy Higuain meg egy Morata parost. Pedig tudjuk jól a másik kettő nem egy falábú. Bale-nek meg igazán kimondott poszt ellenfele nincs is. Itt van 4 éve már. A kicsi lelke nem szokta meg a légkört? Kurva nagy gondok vannak fejben én úgy latom. Ha vakaki nem bírja a nyomast ami egy Real Madridban nehezedik rá annak semmi keresnivaloja sincs a csapatnal. Egyikőjüket sem utalom egyszerűen nem érzem azt, hogy méltóak lennének a mezre. Kevés ez ide. Egy ideig lehet a buksit simogatni, hogy legközelebb majd berugod. Ők már rég túl léptek ezen szerintem. Nem bunbaknak tekintem őket, hanem egyszerűen nem alkalmasak arra a szerepre, hogy a Real Madrid tamadoi legyenek. Kevés az ha jól mozogsz de a forintos labdákat nem tudod a kapuba rúgni.

 • Jose
  • Krityó

   Köszi, te sokkal egyenesebb vagy, mint én, neked enged az oldal olyant i, amilyet a ferdének nem. :DDDD

  • Cornelius Scipio Africanus

   Most esik csak le: @disqus_9ZmIrIVzWE:disqus az új KAPITÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY :DDD

 • iKos

  Na, a szövetség a decemberi classicót 13 órai meccskezdésre rakta. Zseniális meccshangulat várható…
  idióták
  Ha meg az ázsiak akkora fanok, keljenek fel éjszaka.
  Nem lesz ez jó irány.

  https://twitter.com/dermotmcorrigan/status/906065226897948672?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fdisqus.com%2Fby%2Fdisqus_Ecp3IcaqvD%2F

  • Sragi

   Még mindig jobb mint a 22:30 😀

   • iKos

    nem
    🙂

    • Sragi

     Izlesek es pofonok 🙂

  • Jose

   Jövőre majd mennek a csapatok Dubaiba lejátszani az EC-t. (lehet)

   • Sragi

    Katarba 😀

    • andreal

     Ha hazai Dubaj, ha vendég Katar 😀
     vagyis már Kína, mert ott van az új főszponzor.

     • andreal

      Miszkúzi, a Rakuten japán.

   • iKos

    nst conform poén
    németországba, legalább a germán adófizetők visszalátnának valamit a pénzükből

  • WT14

   Fölösleges ezen rugózni, mivel mindkét csapat értelemszerűen ugyanakkor játssza a meccset, így senki számára sem lesz előny vagy hátrány az időpont.

   • iKos

    Nem erről írtam. A saját meccsélményemet féltem gyarló módon. Spanyoloknál semmi hagyománya nincs a déli kezdésnek, ráadásul volt már egy hasonló időpontban kezdődött classicó, semmi hangulata nem volt.

    • WT14

     Nem tudom, én ezen nem aggódok, a lényeg hogy nyerjen a csapat 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   Biztos azért mert télen 1 órakor melegebb van mint este :DDDDDDDDDD

 • Asidotus

  Nekem az a kérdésem, a kezdőtöket látva, hogy Zidane nem inkább azokhoz a játékosokhoz nyúlt, akik kihagyták a válogatott meccseket, és otthon maradtak vele készülni?

  • Sragi

   Mondhatni. Igazából nem volt rossz elképzelés, de túl lett varialva. Egyébként ha nem ilyen impotens a csatar sorunk akkor be is húzzuk a meccset. Egy Levante nem okozhatna gondot otthon.

  • WT14

   Paradox a szitu, mert egyrészt rossz volt a kezdő, ahogy azt már többen is kiveséztük (szélek erőltetése; üresség a középpályán; két abszolút nullkilométeres játékos egyszerre kezdetése). Viszont, a helyzetek alapján így is hárommal kellett volna nyerni, ahogy két hete a Valencia ellen is. Ha pedig ez a meccs 1-1 helyett 4-1, akkor gyanítom, Zidane sem lenne elővéve, mert egy 4-1-re nyert meccsen senki nem fog azzal előhozakodni, hogy rossz volt a felállás.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Sociedad ellen fel kell rakni a legjobb, legerősebb kezdőt ami létezik, mert rohadt jó formában vannak. És csatár nélkül nehéz/nehezebb lesz gólt szerezni.

    • WT14

     Az jelenleg így néz ki szvsz, figyelembe véve a hiányzókat:
     Navas, Carvajal, Ramos, Varane/Nacho, Theo, Casemiro, Kroos, Kovacic, Modric, Asensio, Isco

     • ofrnkie

      … amit ZZ sajnos az életbe nem fog bevállalni

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pontosan! Szerintem is.

  • smatte

   tök jó meg szimpatikus ez a rotálás, főleg ha nagyon megy a játék a csapatnak…de ha nem akkor felesleges., ráadásul szeptember első felében fáradtságra hivatkozni durva lenne… Barcelonában sem kísérletezget Valverde, föltolta a gálacsapatot, tele hétközi válogatott meccselővel, rengeteg utazott km-rel stb.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Zidane meccs utáni nyilatkozatát érdemes elolvasni.

 • ofrnkie

  el clásico időpontja: dec. 23, 13 óra

  a sunyiban elvitt bejgli és a takarítás mellé jó lesz ez a meghitt ünnep. bár megérdemelne egy kis hagymát meg szenet a fa alá, aki a 13 órás időpontot jóváhagyta

  • WT14

   Ha kikapunk, fölgyújtom a karácsonyfát a gecibe.

   • ofrnkie

    ez a jó hozzáállás, ha a csapat belerondít a karácsonyunkba, akkor mi meg a családét basszuk el, nehogy csak mi legyünk szomik

    • WT14

     Ennyi 😀 Remélem nem szarik bele majd a csapat a bejglibe.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Akkor már vedd is fel! 😀
    Mármint az egészet, ne a lángoló fát vedd fel és ölelgesd 😀

  • carlos06

   Jol latom,h ez a Klub VB utan van? Feltetlen akkor kell lejatszani a szezon egyik legfontosabb meccset, maskor mindig halasztottak.

   • WT14

    Asszem 16. a klub VB döntő, ez meg 23., szóval nem gáz.

 • Jose

  Iker Casillas: Another clean sheet at the weekend means Casillas has gone 508 minutes without conceding a Liga NOS goal
  Napi érdekesség.

 • Jose

  Tehátszóval.. Frank de Boer (aki úgy néz ki mint Ronald, csak ez Frank) 3 bajnoki és 0 gól, 0 pont után távozik a Kristálypalotától. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne edző újra annál a klubnál, amelynek címere 11 vonalból áll. (és lesz, aki leellenőrzi ezt!) 😀

 • morc
  • Sragi

   Hiteles hír :))

  • dzsonee

   Jöhetnek a tippek, vajon kiket akar majd Perez leigazolni januárban 🙂

 • Jose

  JÁTÉK!
  Ki ez a jelenlegi vagy korábbi Real Madrid játékos?

  Bajnok lett a Real Madriddal. (Kisebb lett a kör, ugye? 😀 )
  Támadó.
  Hazájában a valaha élt legjobb focistának tartják sajátjaik közül.
  Játszott Olaszországban is, ahol bizonyos logika alapján a 9-es számot viselte a hátán. (Ez így túl könnyű… 🙁 )

  Tippek?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Khedira

   • Ronrics

    és Beckenbauer – schon nicht mehr Der Kaiser?

  • ofrnkie

   és a gólja hozta el a hetediket?!

   • Jose

    Nem. Tehát nem Predrag.

    • ofrnkie

     :(((

  • Sragi

   El Fenomeno :)?

   • ofrnkie

    nekem is ez jutott az eszembe, de sajna szerintem Pelét többre tartják Brazíliában

   • Jose

    A harmadik pontnak nem biztos, hogy megfelel. Pelé…

    • Sragi

     Viszont akkor nem tudom ki lehet 😀

     • Jose

      Majdnem azt mondtam, hogy akkora divat vagy, mint realpeter, de úgy igaz, hogy majdnem akkora divat vagy, mint sasu 😀

     • Sragi

      :(((

     • Jose

      :DDD

  • ofrnkie

   haha ez simán Puskás is lehetne aki valamilyen meccsen 9esben játszott Olaszba’

   • Sragi

    Igen 😀

   • Jose

    Nem figyeltek a részletekre. 🙁 Nem Puskás.

  • Krityó

   Laudrup? Michael-féle verzióban

   • Jose

    Vicces válasz: Lord Bendtner.
    Komoly válasz: nem.

    • Krityó

     Nem volt Itáliában…

     • Jose

      azé vicces 😀

     • Krityó

      Köszi. 😀

     • Jose

      Örülj, hogy ezzel töltöm az időmet, mert egy fél órája megint elővettem a képedet és elkezdtem pár alakot még rávinni. De aztán beleuntam. 😀

     • Krityó

      Pedig feldobnák a napunkat a hülyeségeid! :DDD

     • Jose

      na majd holnap

     • norma_va

      De, volt.

     • Krityó

      Hú, ezt nem is tudtam. Köszi.

  • andreal

   MORATA!!!

   • Jose

    ne kiabálj, pls, nem vagyok vak. 😀 amúgy nem. 😀

    • andreal

     Megörültem a “Hazájában a valaha élt legjobb focistának tartják.” pontnak 🙁

  • Sragi

   21.szazad vagy még a 20?

   • Jose

    vagy

    • Sragi

     #szivtelenjose

  • WT14

   Zamorano?

  • MILO

   Eto’o

  • Cornelius Scipio Africanus

   Air Sanyi a levegő ura!

  • Jose

   WT14 a nyertes.
   A legfontosabb info ez volt: “bizonyos logika alapján a 9-es számot viselte”. https://uploads.disquscdn.com/images/5237fc8d41c893bceed84de418a775558178ed55a22d8eb112b1dd95dd8afb54.jpg

   • Sragi

    Ez nagy g*ciseg volt még tőled is 😀

    • Jose

     Nem vagyok én jótündér! 😀

 • Jose

  JÁTÉK II. – kezdő szint.. az előzőek alapján ilyenre van igény 😀

  Ez tök egyszerű lesz!

  Ki az a jelenlegi vagy korábbi Real játékos, akinek az apósa a Real Madrid elnöke volt?

  (ezdekönnyű)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Llorente?

   • Jose

    neeeeeeeeeeeeeeeeeeem

    • Cornelius Scipio Africanus

     most a sarokba vágtam az összes képzeletbeli játékom! megyek duzzogni 😀

     • Jose

      Én meg dolgozok ezerrel…

  • dzsonee

   Míchel Salgado, in google we trust 🙂

   • Jose

    jó-jó. akkor antiguglis feladvány jön. 😀

    • dzsonee

     Ígérem, ezentúl nem rontom el a nagyok játékát 🙂

 • Jose

  JÁTÉK III. – proaktív google védelemmel ellátva

  Ki az a jelenlegi, vagy korábbi Real Madrid játékos, aki:

  Spanyolországban csak a Real Madridban játszott.

  Édesapja is focista volt.

  Első meccsén a Realban gólt lőtt.

  Játszott VB-n és EB-n is.

  Kettőnél többször nyert bajnokságot.

  Utolsó klubjában csapatkapitány volt.

  *vegyétek figyelembe, hogy nem szándékom egyértelműen fogalmazni, de minden igaz, amit leírtam. Tehát, tippelésre fel!

  • ReAlantos

   Ebben mi is játszhatunk?

   • Jose

    Te is többen vagy?

    • ReAlantos

     A szerkesztőtársaidra gondoltam “mi” címke alatt.

     • Jose

      simán

  • ReAlantos

   Oké, akkor Manolo Sanchís?

   • Jose

    Igaz minden sor rá?

    • ReAlantos

     Nagyjábul.:D
     Spanyolországban játszott a Castillában is, de nálam az a Real része.
     A többi asszem igaz. (a bajnokságokat nem ellenőriztem, de tizenpár év alatt csak volt kettőnél több.:D )

     • Jose

      8 bajnoki cím.

     • ReAlantos

      Azóta én is csekkoltam wikin, de köszi! 🙂

   • morc

    Ez jó lesz.

    • Jose

     agyaltál, úgy érzem 😀

     • morc

      Meg se próbáltam kitalálni, csak amikor láttam a nevet, végigmentem soronként, aztán láttam hogy illik rá.

 • Cornelius Scipio Africanus

  JÁTÉK IV: Legszebb matematikai formula?
  (Ez borzasztó könnyű amúgy 🙁 )

  • ReAlantos

   Ha az e^{i*pi}+1=0 -ra gondolsz, akkor tényleg egyszerű.:D

   • Cornelius Scipio Africanus

    Egy exmatekosnak igen. 😀 Mondtam hogy könnyű 😀 De mindjárt bekeményítek 😀

    • ReAlantos

     Ha fizikával/kémiával jössz, akkor meg sem próbálkozom majd vele, ígérem.:D

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kémiából annyira hülye vagyok hogy a kémia szó hallatára ásom már a gödröt…annyira szégyellem a nihil tudásom. No de majd egyszer felgyúrom azt is 😀 Fizikánál csak lassan kezdek el kaparni… 😀 Van hova fejlődni 🙁 😀

  • andreal

   Atyaég :DDD

   • Cornelius Scipio Africanus

    Elpirultál és nehezen veszed a levegőt, a hasadban pedig pillangók csapkodnak?
    Megértem :DDDD

    • andreal

     Nem igazán 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hidd el nem ciki felvállalni, hogy ezt érezted 😀 Ez egy tök megértő társaság 😀 Még Josét is eltűrjük :DD

  • LeeTaiPo

   A szépség nem igazán egzakt kategória. Ki szerint a legszebb? Volt szépségformula-választás?

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én eldöntöttem. Ennyi elég. 😀
    Amúgy meg nyilván szubjektív 😀 Jöhet a Te válaszod, érdekel :))

    • LeeTaiPo

     Jééé, és tényleg volt:
     http://ecceruelme.blogspot.hu/2014/06/a-legszebb-egyenlet-vilagon.html
     Ezt nem is tudtam. Engem egyébként nem a képlet szépsége, hanem inkább egy-egy elegáns bizonyítás tudott gyönyörködtetni. Tárgyakból a számelmélet (és az absztrakt algebra) tetszett leginkább. Valamennyire egyet tudok érteni Kroneckerrel:
     „Isten teremtette az egész számokat; minden egyéb az ember műve”

     • Cornelius Scipio Africanus

      Elárulok valamit! 🙂
      Mikor megláttam/megmutatták ezt az egyenletet – nem tudom hány éve – akkor nekem soha senki nem jellemezte semmivel. Főleg nem úgy hogy “a legszebb”. Ma az exponenciális egyenletekről kerestem valamit. És akkor villant be, hogy ez az egyik legszebb függvény, ez “e” pedig a legszebb szám. És akkor már eszembe jutott az “Euler Identity” és hogy az mennyire gyönyörű egyenlet. Utána kerestem rá arra hogy “the most beautiful mathematical equation” és képek között egyből kijött az ismert formula. Szóval nem csak szerintem az, hanem nagyon sokak szerint. :)) Ha belegondolsz mi van mögötte, mit jelentenek a számok, hány helyen megjelennek, akkor tényleg elképesztően gyönyör, hisz ott van ebben a pár számban az egész világegyetem. 🙂 Ezért számomra ennél szebb nem létezik! 🙂

      Az idézett résszel pedig egyetértek részben. Azért részben mert nem vagyok vallásos. De értem a lényegét és így gondolom én is. :))

      Valahol irigylem az összes matematikust, mert megkapta azt a “képzést”/szemléletet/ismeretet ami segít megismerni a világot. Fizikusok meg még többet tudnak erről. De azt viszont nem sajnálom, hogy ezt ömlesztve, brutál sűrűn kaptátok meg, ami elveheti a kedvet, örömöt. Nah majd egyszer egy sör mellett mesélhetsz 😀

     • LeeTaiPo

      Kíváncsi voltam, hogy romantikus vagy klasszikus szépségről beszélsz-e (vagy csak egyszerűen sznob vagy :D). Ezek szerint inkább klasszikus, bár az, hogy ebben a pár számban ott van az egész világegyetem, az eléggé fellengzősen hangzik, és szerintem inkább az e=m*c^2-re illik inkább.
      És miért az e a legszebb szám?
      De jutalmul egy matematika dal 😀
      https://www.youtube.com/watch?v=sfDxyvAj1Ws

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mert sok helyen szerepel a természetben, érdekes tulajdonságai vannak, sok mindenhez köthető, stb. 🙂 Olyan mint egy jolly joker 😀

     • LeeTaiPo

      Akkor miért nem az 1?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szubjektív, de ha adsz 400 millió forintos EU-s támogatást, akkor összedobok egy pár oldalas magyarázatot 😀 De most addig legyen elég: “csak, mert!”, “mert úgy döntöttem” esetleg “mert azt mondtam” :DDDD

      (Nyilván szubjektív, erről nem lehet vitatkozni 😀 De akkor legyen 42 :DDDD )

     • LeeTaiPo

      Meggyőztél :DDD
      (és tényleg sznob vagy :DDD)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Sejtem már miért írtad, hogy sznob vagyok. Jó, de nézd az én matematikai tudásom kb a tiédnek a töredéke. De legalább talán mire meghalok a 10%át elérhetem 😀

     • LeeTaiPo

      Csak hogy cukkoljalak 😀
      Egyébként hogy állsz az olvasmányokkal?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Elmúlt 1,5 hónapban nagyon keveset haladtam, majd talán már szeptemberben helyre állnak a dolgok és szakítok rá több időt 🙂 Kettő áll most félben (nem szó szerint, kb 20 és kb 5%-on 😀 ) de ha azokat kivégeztem akkor ha lesz hangulatom akkor 1984 jön 😉

     • LeeTaiPo

      A zen meg a motorkerékpár ápolás művészete-t ki ne hagyd! Legalább tudd, hogy miről beszéltem, amikor a romantikus meg a klasszikus szépséget emlegettem 😀

 • ReAlantos

  Játék V. – Scipio “belerondított” a képbe, de térjünk vissza a jó játékhoz.:D

  Ki az a jelenlegi, vagy korábbi Real Madrid játékos, aki:

  Nyert bajnokságot a Reallal.

  Nyert BEK/BL-t a Reallal.

  Több, mint tíz évet töltött a csapat berkeiben.

  Madridban nem csak a Real színeiben játszott.

  Bár ő is volt válogatott, mégis egy névrokona döntötte el valamelyik válogatott tornát.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ennél még a matek is izgibb 🙁 :DDD

   • ReAlantos

    Ejnye! Szép a matek, szép, de ne keverjük a szezont a fazonnal! 🙂

  • Jose

   Miguel munoz?

   • ReAlantos

    Nem. Az utolsó igaz rá amúgy?

    • Jose

     Felnőtt válogatott torna?

     • ReAlantos

      Ennyit azt hiszem, segíthetek: igen, felnőtt válogatott torna.

  • Raulitás

   Ha Di Maria itt lett volna tíz évet, rá is igaz lenne (tudom nem ez a játék lényege :D)

   • ReAlantos

    De, ez is a játék lényege, információcsere.:D

    Magyarázd el légyszi, mennyiben lenne igaz? Az utolsó két pont nagyon érdekelne.

    • Raulitás

     Az utolsó előttit elfelejtettem. Az sajna nem igaz. De az utolsót lefedi egy bizonyos Angelosz Hariszteasz

     • ReAlantos

      Oké, akkor még egy kis segítség: vezeték-névrokon.:D

     • Raulitás

      Kötözkőggyé még 😀 jó nagymama leszel

     • ReAlantos

      A mai világban már bárkiből lehet bármi! 😀

  • ReAlantos

   Sikerült kiölnöm a játékkedveteket? 🙁

   • Jose

    Nem legyél türelmes. 😉 megoldom, a nyakadra mondom.

    • ReAlantos

     Szegény nyakam.:(

  • Jose

   Francisco Pavon jó lenne, mert nyert BL-t és bajnokságot, több mint tíz évet eltöltött a Real színeiben, névrokona válogatott tornát döntött el (Carlos Pavon, Hondarus színeiben az 1995-ös UNCAF Nations Cupot eldöntötte két góljával.)
   Viszont Pavonunk nem játszott másik madridi csapatban.

  • Jose

   Raúl Bravo viszont mindenben egyezik Pavonnal ÉS még játszott is a Vallecanoban, amit a legkisebb madridi klubnak tartunk hagyományosan.
   Névrokona, Claudio Bravo pedig… a 2016-os Copa America döntőjének tizipárbajában kifogta Biglia lövését, ami után már csak Silvának kellett értékesítenie a saját lövését. Tehát.. Raúl Bravo jó megfejtés?

  • ofrnkie

   Ramón Grosso lesz az (a rövid kutatómunkám eredményeként)

   • Jose

    igen, kölcsönben volt az atleticónál
    Fabio pedig 2006-ban döntött.

   • ReAlantos

    Úgy-úgy.:) Ejnye, Jose, leköröztek!

    • Jose

     Halistennek van még mit tanulnom. 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bale teljesítménye 2017.01.18-tól. (Alatta kommentben Benzemáé)

  https://uploads.disquscdn.com/images/d8b35e7564cc0636beb8064847f0523c3c9a51790b8f781ec6bd8c0579041bc1.png

  • Cornelius Scipio Africanus

   Benzema ugyanezen időszak alatt. Mindenki döntse el, hogy ez elég egy top klubba vagy sem.
   https://uploads.disquscdn.com/images/5bc41e86758b9585343724214532ac9987d565686093a00f02de791882d81c10.png

   • Jose

    Ami miatt mindkét játékosra ki vagyunk akadva: tendencia.

   • Sragi

    Kevés ,de ezt eddig is tudtuk. 🙂 Engem a dolgozzunk CR alá,mellé,fölé nem tud érdekleni.
    A 3 szezon alatt lehozott ,2 sikeresebb fél szezon meg abszolút nem.
    Nem lehet csupán a számokra fogni ,mert akkor pl Cr tavaly őszi teljesítménye is gyenge. Tendencia van itt amit Jose lentebb írt. Méghozzá nem felfelé ívelő amit mutatnak…

    • ZeRo

     Én sem törném magam, ha ennyi is elég a kezdőhöz. 😂

     • Sragi

      Nevetünk rajta,de szomorú,hogy egy ambiciózus Morata már 2. alkalommal hagyta el a klubot,mert nem érezte a bizalmat( totálisan megértem a döntését) egy olyan jómadár miatt akit nyugodt szívvel elcseréltem volna már másra. Az a Morata aki tavaly 15 gólt szerzett a bajnokságban 2.számú csatárként. Helyette van egy “kis cica” meg egy sérült verseny ló. Aki nem igazán képes húzni a szekeret.

     • dracox

      Régen nagyon nem szerettem Morata-t, de belátom hogy most nagyon elférne a csapatba

    • Cornelius Scipio Africanus

     Persze, de csak számokkal alátámasztottam. Most nem akartam ennél nagyobb táblázatot bemásolni 😀

     • Sragi

      Ki mondom ha más nem. Szart sem érünk Mr 100 millióval meg ,Woodman papa padavanjával..

 • Cornelius Scipio Africanus

  Holnap a Juve elég tartalékos lesz:
  “Chiellini, Mandzukic, Pjaca, Cuadrado, Höwedes, Khedira és Marchisio kihagyni kényszerül a holnapi találkozót!”

  Pedig azt hittem jó meccs lesz… :(( Így gyanítom elég sima lesz.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Bale: “Nem érdekelnek a kritikák”

  Legnagyobb hibád?
  “Nagyon lusta vagyok. Talán ez a legjobb válasz.”

  Azt hiszem ezek mindent elmondanak…. (édes istenem de finoman fogalmaztam 😀 )
  http://madridom.hu/blog/2017/09/11/bale-nem-erdekelnek-a-kritikak/

  • Sragi

   Oké egyfelől igaza van ,hogy nem érdeklik a kritikák ,de ha ezt a kérdést mondjuk Marcelonak (vay akár Carvajal,Nacho) teszik fel akkor ő azt mondta volna ,hogy minden erején azon van,hogy a kritikákat megcáfolja. Érezni Bale-en ,hogy mennyire nem érti mit jelent a Real mezért viselni. Az ilyen nyilatkozatok is csak azt igazolják ami látszik,fejben nincs ott és hajtani sem akar úgy néz ki. Nekem kísértetiesen hasonlít a helyzete James ügyre. Ott is tudta a játékos,hogy nem igazán fér bele az elképzelésekbe és fejben és fizikailag is feladta picit. Bár ő legalább lőtte a gólokat ha beállt. Bale valahol ezt is érezheti akár. Nem hibáztatom érte ha ez nyomás alatt tartja. Neki mennie kellett volna idén a MU-ba. Nem ad hangot az elégedetlenségének ,mint Carlo alatt mikor a menedzsere tolmácsolásával finoman Ancelotti tudtára adta,hogy nem érzi jól magát abban a pozícióban ahol játszik. (nem tudom emlékeztek e erre?) Viszont szerintem ő is érzi ,hogy nincs neki helye ebben a rendszerben. Ennek meg simán lehet ez a rossz teljesítmény a következménye. Mezőnyben nem is olyan rossz ,viszont a ziccereket ő sem tudja belőni. Gondjai vannak ebben biztos vagyok. Egy tiszta fejű csatár befejelt volna egyet legalább a szombati adagból vagy amikor kiugratták elpöcköli a kapus mellett ( 14-15-ös Bale berúgta volna ebben is biztos vagyok ).

   • Ronrics

    ez nem “hater” írás, tárgyilagos – benne van, hogy valamiként nem érzi a bizalmat és ez a döntő pillanatokban igen igen fontos lenne

    • Sragi

     Csak egy meglátás,vélemény a részemről,hogy mi lehet vele a gond. Viszont ha valaki fejben ilyen az nem bírja a nyomást. Ergo nem Real szint. (szvsz)

     • Ronrics

      azért bizalomra szvsz minden játékosnak szüksége van kinek jobban kinek kevésbé.
      Az edző egyik legfőbb feladata, akármelyik játékosról legyen szó!
      Az hogy nem érdeklik a kritikák az olyan lehet nem, mint hogy nem tud köszönni sem spanyolul…

     • Sragi

      Persze fontos szempont az edzőbizalma!

 • Jose
  • kodex

   öööö…. már értem miért írtál korábban álneveken (ghostwriterekkel) is. legalább volt kivel értelmesen beszélgetned :DDDD

  • iKos

   @norma_va:disqust nem ilyennek képzeltem

  • andras14

   Miért nem hìvtok focizni? 🙁

   • bdyd

    fél éve már kérdeztem aztán felszívódtál 😀

 • ofrnkie

  ha még van kedvetek játszani, játék VI.,:
  volt/jelenlegi Real (!) Madrid focista, aki:
  1) két különböző nemzeti válogatottban is játszott
  2) három felnőtt csapata volt, ebből kettő spanyolországban
  3) gólt is lőtt nálunk, nem is egyet
  4) év játékosa és válogatottbeli gólrekorder is volt a hazájában
  5) már nincs közöttünk, tragikusan, még a visszavonulása előtt halt meg messzeföldön
  6) bajnok, szuperkupagyőztes nálunk

  ha nehéz még jöhet majd segítség

  na jó, este van:
  7) honfitársa (állampolgárság szerint) nem játszott nálunk, sem előtte, sem azóta

  • Sragi

   Alfredo Di Stéfano? 🙂

   • ReAlantos

    Rá szerintem nem teljesül a “visszavonulása előtt”, hál’ istennek.

    • Sragi

     Közben rájöttem.

  • Sragi

   Milyen poszton játszik?

  • Jose

   Peter Dubovsky. Hm?

   • Jose

    ReAlantos… Merre vagy? 😉 😉

    • ReAlantos

     “Halistennek van még mit tanulnom. :-)” – rám ez fokozottan igaz.:D

   • ofrnkie

    meg is van a helyes megfejtés

 • Zormac
  • carlos06

   Egy védő es egy jól cselező/jól 1-1-ező játékos is hiányozhat. Nyílt sisakos meccsen nagyon nehéz minket megverni,ellenben a harapós és zártan védekező ellenfelek ellen kijönnek a gyengeségeink.
   Ilyenkor alapvető fontosságú,hogy a védelmünk nullán tartsa az ellenfelet.
   A támadás építésnél vagy kombinatívan és gyorsan játszunk vagy – ha van olyan ember – akkor az sikeresen megbonthatja ezt a zárt rendszert. Évek óta hiányolok egy ilyen játékost. (Asensio is főleg úgy jó,ha van területe) A gyors-kombinatív játék pedig egy dekoncentráltabb, pontatlanabb napon könnyen görcsössé válhat,ilyenkor (is) jól jönne.
   Igen , most a harmadik van terítéken, a csatársor. Nyilván kell vki aki kegyetlenül kihasználja a lehetőségeket. Ez a legszembetűnőbb jelenleg, de jó lenne a többire is figyelni.

   • Sragi

    Isco képes megbontani a védelmet. Most leginkább a golszerzessel van gond. Ami meg ugye a csatár hiány miatt van.

 • Sragi

  “HIVATALOS! A La Liga ötödik fordulójában, szeptember 20-án esedékes Madrid–Betis mérkőzés játékvezetője Mateu Lahoz lesz”

  Na ez a vakegér 😀

  • dracox

   abszolút nem ismerem a bírókat. Ez jó nekünk vagy sem? 😀

   • Jose

    30 meccset vezetett eddig nekünk, négy vereség, 3 döntetlen

    • dracox

     Akkor az teljesen jó.
     Mindenki fogadkozik arra, hogy most hétvégén meglesz az első vereségünk is a Sociedad ellen aztán ilyenkor szokta a Real nagyon simán a meccset lehozni. Remélem folytatják a tendenciát most is. 🙂

     • Sragi

      Ámen

     • Manócska

      Velük kapcsolatban az az őszi meccs maradt meg bennem nagyon, amikor 2-0-ra vezettünk ellenük, és a végén mégis kikaptunk tőlük. Úgyhogy hétvégén nagyon össze kéne a fiúknak kapni magukat. Nem igazán lenne jó ha megint pontokat veszítenénk.

   • Sragi

    Egyik legnagyobb kretén 🙂
    Bar melyik Spanyol nem az.

 • Manócska

  Nagy örömömre a klub foci mellett ma elkezdődnek a BL összecsapások is. 🙂 Több meccset is megnéznék szívesen, de talán az AS Roma-Atletio és Barcelona-Juventus érdekel a legjobban. Egyelőre még nem igazán tudom eldönteni, hogy melyiket nézzem.

  • WT14

   Szegény Roma egyszerre kettőt játszik? 😀

   • Manócska

    Úgy látszik korán van még nekem kommentelni. 🙂 Pedig már rendesen kialudtam magam, hiszen a US Open is befejeződött.

   • dracox

    “A” meg “B” kerettel tolják.

  • dzsonee

   Nem tudom, nem biztos hogy rá tudom magam kényszeríteni a Barcelona-Juventus meccsre…ha jól tudom a Juve tartalékosan fog felállni, azt meg nincs kedvem megnézni hogy nyer a Barca 🙂

   • Manócska

    Tényleg sok hiányzó lesz a Juvéban. Emiatt lehet hogy én is a másik meccs mellett fogok dönteni. Egy Barca győzelem megnézéséhez nekem sincs sok kedvem. 🙂

    • Ronrics

     Dembelére csak csak kíváncsiak vagyunk, nem?

     • Manócska

      Kíváncsi vagyok rá is, és még a többi játékosra is akik másik csapatba igazoltak ezen a nyáron, de megnézhetem őket a saját bajnokságukban is. Csak miatta nem fogom ezt a meccset nézni.

 • dracox
  • dzsonee

   A négyből augusztus óta még csak hárman kaptak piros lapot, Benzemának bele kéne húznia…

   • dracox

    Cserébe lesérült 4-6 hétre.. csúnya dolgot írok most, de lehet jobban jártunk így.

    • dzsonee

     A fránya dolog ebben a csatárkérdésben az, hogy ha most CR7 nélkül ennyire nem megy a gólszerzés, akkor hogyan fogja őt ZZ pihentetni? Persze ha hozza az idény eleji formáját.
     Valakinek nagyon gyorsan meg kéne találni a gólszerző cipőjét, mert ez így sovány lesz. A baj az, hogy jelenleg nem látom azt az opciót, hogy akár Bale akár Benzema erre képes lenne. Cáfoljanak rám.

     • WT14

      Morata majd beugrik és gólokat lő. Ja nem.

     • dracox

      Télen nem tudom milyen opciót fog választani Perez, mert a csatárhiányról hangos a sajtó, ha Realról van szó.

    • carlos06

     Benzema es mi is jobban jartunk, 2 hónapra megmenekult a francia a kritikaktol. Addig talan feltudja magat epiteni (bar mivel nem valogatott,igy az optimistan enem egesz evben ezt mondogatja…) es a hetkoznapoktol frusztralt fórumozók is kenytelenek lesznek uj boxzsakot keresni maguknak.

  • majk
  • Resid

   Na, most már megnyugodtam – se konkurencia és már CSK is. Még jobban hátradőlhet(ünk).

 • WT14

  Állítólag érdeklődünk Werner iránt (Leipzig 21 éves csatára). Az eddigi mutatói elég jók, lehet hogy van fantázia a gyerekben. Tavaly 31 BuLi meccs / 21 gól, és a válogatottban is 8/6 a mérlege.

  • Gareth

   Lófszt. Itt van nekünk az új CSK meg Gareth, 2027-ig. Tulajdonképpen a bírósággal kellene lepaktálni, hogy Karim kapjon a függő ügyeiért fél év letöltendőt, s akkor talán jönni valaki. Például Mayoral…

   • Jose

    CR nem új CSK. Már tavaly is az volt, a 4. számú.

    • smatte

     Nem Benzema az új csk?

     • Jose

      De, csak nekem nem volt egyértelmű, hogy a két BB-re gondol.

  • Sragi

   Már írtam egyszer én is ,hogy nagy potenciál van benne.

   • WT14

    Majd a Bayern elviszi Lewa utódjának. Nálunk Benzema jó lesz még 5-6 évig, mellé meg amúgy se lehet konkurenciát igazolni, mert árt a lelkének.

    • Sragi

     Majdnem írtam erre valami szépet de tudom,hogy ironizáltál csak 😀 Röhögünk rajta ,de ez a szomorú valóság.

    • Gareth

     Mint mondottam vala, Karim innen megy nyugdíjba. Vagy börtönbe.

     • t20-puerto del sol

      Esetében utóbbi egy valid árcsökkentési ok.

  • dracox

   Bale-t és Benzema-t eltakarítani a picsába jövőre és jöhet ez a Werner gyerek. Mellé érkezik Vinicius JR + Marianot visszavesszük. Elől az “öreg CR7” + Werner + Mariano + Vinicius JR. Lehetne válogatni bőven.

   • WT14

    Én még mindig szkeptikus vagyok ezzel a Vinícius gyerekkel kapcsolatban. Először legyen egy értékelhető idénye odahaza, majd mehet egy évre kölcsönbe egy kisebb spanyol vagy portugál csapatba. Aztán ha ott is mutat valamit, na akkor dobnám be a felnőtt keretbe, addig nem. Azért nem egy Neymar a csávó, hogy Brazíliából egyből egy Real-Barca szintű klub nagycsapatába kerüljön.

    • dracox

     Az tény, hogy nem sokat mutatott,de valamiért bizakodó vagyok vele kapcsolatban. A Citynek bejött a 19 éves Gabriel Jesus a PL-ben.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jesus és Mbappé két kiemelhető tehetség. Nem kéne hozzájuk hasonlítani nagyon senkit.
      Ez a Werner…. hát nem tudom, nem rossz, jók a mutatói, de még nem láttam játszani nagyon. Majd idén kiderül hogy a BL-ben mit tud a srác. Kár hogy holnap játszanak ők is, megnéztem volna a Monaco ellen mire mennek.

     • FrancIsco

      Én láttam már játszani többször is, mert egy 2 éve nagyon bejött a Fifában a játékstílusa ezért elkezdtem élőben is nézni.
      Egy dékával nem rosszabb Mbappénél csak nincs felkapva. Bár a franciának az idei szezon lesz az első komolyabb szintmérője a tavalyi kiemelkedőbb idénye után.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Holnap egyszerre 3 meccset is néznem kéne 😀 Real, Pool-Sevilla, Lipcse- Monaco 😀

      Amúgy Werner is lenne 60-70 millió az tuti. Ráadásul szerintem megy majd a BM-be.

   • Ahmad

    Vagy jön Neymar. El tudnám képzelni a csapatunkban, viccen kívül.

  • sultan2004

   Kicsit alacsony, de nagyon ügyes srác. Alacsony súlypont, kurva gyors! Elnézném nálunk is!

  • ReAlantos

   Sultannal egyetértésben, szívesen látnám nálunk. Viszont tényleg nem a legmagasabb, úgyhogy a beadásokat onnantól el lehetne felejteni.

  • Cruyffista

   Szerintem kulcskérdés a Zizounál, hogy olyan csatár játsszon a kezdőben, aki “alájátszik” Ronaldónak. Éppen ezért játszott Benzema Morata helyett tavaly. Morata olyan típusú támadó, aki egyből kapura fordul a labdával, vagy ha valaki elé teszi, egyből rábassza. Werner semmiben nem különbözik Moratától ilyen szempontból. Arról nem is beszélve, hogy a Lipcse alsó hangon 120 misit akar érte, még ha van is lóvé, akkor se ér ennyit.

   Azért vannak szar helyzetben ilyen szempontból Pérezék, mert “normális” csatárt a mai 100 millió alatt nem tudnak venni, így duplán át kell gondolni, de nyilvánvaló, hogy ezt nem lehet sokáig húzni. Egyébként szerintem ebben a rendszerben Ronaldo sokkal inkább befejező, mint Benzema, ezért sem biztos, hogy érdemes befejezőcsatárban gondolkodni. Sőt, inkább nem érdemes. Ha középen egy gólbaszó játszik, azzal Ronaldo góljainak száma elég erőteljesen megcsappanna. Lásd: Sokszorosan több gólt szerzett tavaly Benzema mellett, mint amikor Morata mellett játszott (90 percre lebontva).

   All in all: ne gondoljátok azt, hogy viccből kezd Benzema, még ha sokszor bántóan béna is.

   Azt tartom a legjobb megoldásnak, ha CR papíron is bemegy középre, és inkább egy balszélsőt hoznak. Én Martialt vagy Lemart pickelném, de isten őrizz, hogy ez megtörténjen. :))

   • Jose

    Viszont CR tavalyi szezonban 3 hónapig nem játszott idegenbeli bajnokit, fiatalabb nem lett és a gyakorlati példa, hogy az elmúlt bajnokikon sem B sem B nem tudott érdemben támadóként funkcionálni azt kell, hogy jelentse: szükség van egy gólbaszóra. Mert idén sem fog többet játszani a portugál, mint tavaly.

    • Cruyffista

     Ja, hát mögé persze hogy kell valaki. Én az alapkezdőre gondoltam.

     • Jose

      CR mögé “igazolunk” mi is minden kommentben. 😀

     • ReAlantos

      Ha visszajön CR, akkor megint más világ lesz (ez a probléma megoldódik, előjön valami más), de akkor azért több lehetőségünk is lesz.

      1, a fentebb leírt 4-1-2-1-2
      2, 4-3-2-1, a CKM előtt Isco, Asensio – CR
      3, 4-5-1, középen a Casemiro, Kroos, Isco, Modric, Kovacic, Llorente halmazból valamelyik három, jobbon Lucas, balon Asensio/Bale, elöl CR.

      És biztos van még lehetőség, de én ezzel a hárommal is megelégszem egyelőre. Látható viszont, hogy mindháromban kulcsfigura CR, mert vagy egy szem csatár, vagy ő a befejező csatár.

   • ReAlantos

    Most szerintem pont arról van szó, hogy olyan csatár kéne, aki Cé HIÁNYÁBAN is képes megbízható teljesítményt nyújtani. Mert ha van CR, akkor a Casemiro – Modric, Kroos – Isco – Benzema, CR kp- és támadósor elég biztató. Viszont látszik, hogy CR hiányában igencsak megcsappant a gólszerzési tudomány. Jose gyorsabb volt nálam, a többit alattam leírta.:D

   • Cornelius Scipio Africanus

    Szerintem Benzemával nem is az a baj, hogy nem rúg elég gólt, mert mikor formában van nincs azzal semmi baj. Hanem állandóan babusgatni kell a lelkét, és olyan széles spektrumon mozog a teljesítménye, hogy fáj. Legalábbis nekem ez a bajom vele. De azzal egyet szerintem a többség, ahogy José is többiek is írták, hogy inkább “mögé” hoznánk mi is valakit. Én ezért örültem volna Mbappénak mert bal oldalt ő is tud játszani, és idővel bemehetne középre. De valóban Martial és Lemar is jó opció :)) Csak szerintem – bár ez még megértés csak – Kylian nagyobb játékos lesz (ha nem basszák el a PSG-ben).

    Bale-t viszont 1-1be cserélném Martialra-r ha az MU belemenne. :)))) De még lehet Lemar-ra is, mert a walesi lóról én már végleg lemondtam. Sérülékeny, plusz egyre szarabb, és még beleszarom a stílusa is. Remélem nyáron már MU mezben feszít 🙂

 • Sragi
  • eniee

   Nem túl nagy ennek a srácnak a feje?

   • Sragi

    Abszolút 😀

 • Manócska
 • kodex

  Ha jól értelmezem ZZ mai szavait, nyilatkozatát (mivel a bulvárhírekre, híresztelésekre én nem ugrok/adok), konkrétan szándékunkban áll januárban igazolni vkit “csatárnak”. Ez legalább vmiféle támpont. megerősítés. A kérdés nyilván a “kit” – mert ugye rövid távra felesleges beruházni. Erre lesz kb. 3 hónapunk találgatni. Werner (Lipcse) mellett lesz még más is majd. Anyway: én ma megtettem a Barcát, had’ örüljön a Nyúl.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Teli van sérülttel a Juve. Oké hogy szezon eleje van, de azért ezt a Juvét ütni kéne a Barcának. Legalábbis szerintem. Persze szokás szerint végigsírták a nyarat, hogy jaj de rossz nekik, de hatalmas hiba lenne a Barcát leírni. Szerintem középpályát kéne kicsit megerősíteniük és semmi baj nem lenne ott. De ezt már 523423x kibeszéltük. Szerintem nyerni fog ma a Barca. Azt viszont majd valaki leírhatná a végén, hogy Higany szokás szerint szart sem ért vagy véletlen jól játszott a Barca ellen 🙂

   • dracox

    Sosem értettem Higanyban mit látnak a csapatok. Seria A-ban rugdossa a gólokat, de mikor ki kell mozdulni az országból akkor semmit sem ér más csapatok ellen…mai napig örülök, hogy ő ment a jó öreg Benzink helyett 😀

    • ofrnkie

     én még Benzemát is jóval jobban favorizáltam vele szemben

  • WT14

   Nem tudom mennyit fizet, de így ajándék pénz hogy a fél Juve hiányzik 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    1,5x pénz volt ha jól emlékszem.

    • WT14

     Nem túl magas, nagyjából reális.

   • ofrnkie

    ajándék az x2 így hogy a Barca középpályája hiányzik 😀

   • kodex

    nincs annál kellemesebb érzés hogy nyerek a Barcán 😛 😉 minden ajándéknak örülök tőlük 😉

    • JavierA

     Én kétszer fogadtam az utóbbi egy évben a Realra.
     Az elmúlt két bajnoki fordulóban.
     Megtartom jószokásom 😀

  • majk

   De miert most jon erre ra 2 hettel a piac lezarasa utan? Vegyen mert kell, de ez igy jo nagy baromsag.
   Sztem nem nyer a Barca amugy nagyon gyengek

   • Manócska

    Egyelőre pedig ők állnak nyerésre. Szerintem be fogják húzni ezt a meccset.

    • majk

     ahogy ezt leírtam, rúgták is az első gólt 😀

     • Manócska

      Nézted a meccset? Akkor már tudjuk is hogy miért nyert a Barca. 😀

     • majk

      🙁

  • elkesetthusvetinyul

   🐇🍻

 • ofrnkie

  no mi van, messi, elsül a balláb? (nem)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Kérlek szépen ne írj 10 kommentet hogy mekkora király szerinted. Kérlek! 😀 Már vagy 20x leírtad 😀

   • ofrnkie

    majd a meccs után elég lesz egyben, ha az lesz 😀

    csak ez nagy helyzet volt

   • norma_va

    Kérlek szépen ne írj 100 kommentet, hogy Khedira mekkora szar szerinted. Kérlek! 😀 Már vagy 200x leírtad 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Khedira egy szar. Khedira volt Real játékos. Khedira sosem volt a rivális játékosa. Khedira egy szar.
     i = 1
     s = ‘Khedira egy szar’
     while i <=100:
     print s
     i += 1

     • ZeRo

      utolsó sorig értettem, ott nem i++? vagy más kávéház?

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pythonban nem.

     • ZeRo

      áhh ,kígyókhoz nem értek

     • norma_va

      Attól még nincs igazad, neki meg igen. Ezvan.

  • Manócska

   Igen. Elsült. 🙂

 • Manócska

  Buffon még mindig a régi.

 • Ronrics

  A Barca meccsen eddig a bíró a legjobb..

 • ofrnkie

  azért ez a juve kicsit sincs alárendelt helyzetben, az 1,50 irreálisan alacsony szorzó volt a kollégákra

  • ofrnkie

   jynx, üdvözlettel @disqus_GSw46f2JcL:disqus nak 🙁

 • johnglade

  A PSG-ben a 3 “sztár”csatár mindegyike két egymás követő tétmeccsen gólt szerzett, remélem nálunk is fog még ilyen történni (álmodik a nyomor)…

  • ZeRo

   Még lehet, hogy a PSG 3 csatárja gólt szerezzen két egymást követő meccsen nálunk, csak akkor már a mi csatárjaink lesznek/lennének. 🙂

 • WT14

  A második félidőre szerintem átkapcsolok, ez a Juve B nem sok reménnyel kecsegtet. Ilyen Benatiákkal hátul csoda hogy nem 3-0 a félidő.

  • ofrnkie

   atlétákra?
   én is gondolkodom rajta, csak mondjuk az szarabb stream lesz

   • WT14

    Oda, őket még úgyse láttam idén, bár nem hiszem hogy sok újat mutatnak tavalyhoz képest 😀

  • Manócska

   Azt hiszem én is otthagyom. Belenézek a Bayern meccsbe. Megnézem hogy Jamesnek hogy megy a játék.

   • kodex

    ez a BM vhogy, hát… wie man höflich sagt: scheiße. James sem volt kivétel. leider.

    • ofrnkie

     Jamest nem tudom értelmezni. Kb másfél-két éve lelkesen magyaráztam a haverjaimnak sörözés közben, hogy aranylabdás lesz a fiú három éven belül 😀
     “WRONG” (Donald J. Trump)

     • Manócska

      Én még mindig azt mondom, hogyha Ancelottinál rendszeresen játszani fog, akkor bőven formába lendülhet.

     • Jose

      Ez most egy feltételes ha-fuggveny? Ha rendszeresen játszik… Jatekba lendulHET… Játékban fog lendülni. Így. Határozottan!

 • ofrnkie

  a “főmeccshez” már nincs mit hozzáadni, de azért nekem személyesen elég fájó, hogy látszólag semmi sem változott a Benficánál. 🙁

  Negyeddöntőben pedig a PSG-t kérem ide. Meg a Barcát utána,

 • ReAlantos

  http://www.realmadrid.com/en/news/2017/09/the-19-man-squad-for-the-apoel-clash

  Közben hivatalos a holnapi meccs kerete. Tipelde híján: ki milyen kezdőt vizionál ebből?

  • kodex

   Casilla (ez merész kezdő húzás) – Dani-Ramos-Varane-Theo (ez nem nehéz) – Casemiro-Modric-Kroos (még ez se) – Isco-CR7-Bale (na itt már elgondolkoztam, de győzött a marketing)

   • Jose

    Nincs oka azonnal a kezdobe tenni varanet. nacho eddig jó volt. Tehát… Nyilvánvaló, hogy a kezdobe teszi a franciát.

   • WT14

    Marcelo miért ne játszana ma? Hétvégén úgyse fog.

   • dracox

    Bale ??? 😀
    Arra jó lesz, hogy a védőket kifárassza,de annyi…

    • WT14

     Hadd játsszon ma, Isco vagy Asensio így pihenhet a Soci elleni meccsre.

 • Sragi

  Oké, hogy Juve tele van sérültekkel, de nagyon gyengén muzsuikáltak. Barzagli meg Benatia totál homály volt ezt is tegyük hozzá. Barca is jól játszott.

  • majk

   én az 1. gólig néztem, sztem addig nem játszottak rosszul, a Barcának helyzete se volt a Suarez lövésen kívül

   • Sragi

    Több helyezte volt a Juvenak de nem éreztem úgy, hogy képesek gólt szerezni.

 • Sragi

  @zmajk:disqus Fifa 18 demót kiprobaltad már?

  • majk

   ja tegnap lepörgettem 2 meccset, meglepően jó volt. a 17 nem tetszett, de ez pofásabb. persze kíváncsi leszek a PES-re, nekem még az a favorit, aztán majd látjuk! te ?

   • Sragi

    Gyorsan egyet en is. Tetszett, de még nem vonok le ebből semmit. Igaz elorendtem 😀 14 óta veszem minden évben.
    Idén nagyon kíváncsi vagyok a PES-re mivel tényleg nextgen lesz PC-re is.

    • majk

     én a 15 meg a 16-al toltam elég sokat online. viszont azért hagytam abba, (és ez a 17-ben is így volt) mert mindig kb ugyanaz történt, főleg mondjuk ha a league 1-ig eljutottál: kb minden meccset úgy nyert valaki, (tudástól függetlenül) hogy kipasszolta oldalra egy gyors játékosnak, felfutott, beadta és fejesgól. és ez már nagyon sok minden volt csak jó nem. a PES-ben meg sosem éreztem ennyire scripteltnek a játékmenetet, mindenféle gólt lehetett lőne, az online rohadt élvezetes volt. sőt haverommal szoktunk 2v2-zni a gép ellen és a PES abban is élvezetes. a FIFA meg totál kuka gép ellen

     • Sragi

      Igen erről beszélgettünk is. A Fifa Online része nagyon gyér és tele van hibaval.Pedig a FUT-al mennyit toltam anno te jó ég..

 • sultan2004

  Szinte minden veszélyes Barca helyzet úgy kezdődött, hogy hagyták Messit felgyorsulni a labdával.

  Nagyon gyenge volt a Juve a 6 hiányzóval. Nem szabad őket ez alapján megítélni. Igaza volt Allegrinek a meccs ELŐTT. Azt mondta, hogy tovább kell jutni a csoportból és tavasszal kell csúcsformába lenni. Erre a Barca fanok figyelmét is érdemes felhívni. Megint nincs érdemi cseréjük, addig fog menni a szekér, amíg Messi ki nem lesz facsarva megint.

  • Sragi

   Azért tegnap jól muzsuikáltak bőven. Persze Iniesta és Messi klasszisa is kellett hozzá.

   • Manócska

    Az 1. gólig néztem, de addig egyáltalán nem voltam elájulva a Barca játékától. Megint csak Messi vette hátára a csapatot, ugyanúgy ahogy a bajnokságban is teszi, vagy már tette tavaly is.

    • Sragi

     Juve játéka meg néhol nagyon pocsék volt.

     • Manócska

      Ez nem is vitás. Egy szóval sem mondtam hogy ők jól játszottak.

     • Sragi

      Barca azért merfoldekkel jobb volt mint ellenünk. Kezdenek osszeallni.

   • Jose

    Én nem néztem, de a Barcelona a bajnokság és a BL legfőbb esélyese.

    • Sragi

     Nem szabad leirni őket semmiképp.

     • Jose

      Barcelona. Leírtam.

     • Sragi

      Latom ma is bekented magad nevetgéllel 🙂

     • Jose

      Ez jó volt. 😀
      De attól még megkereslek és eláslak. 😀

     • Sragi

      😀

  • WT14

   Ha Messi végig tud tolni 55 meccset így, nincs félnivalójuk.

  • divatdrukker

   Mert a Juve olyan acélos volt sérültek nélkül a bl döntőben, akár tavaly akár 3 éve.

 • Jose

  Tízóravanésnincsbeharang? Hát igénytelen blog vagyunk mi?

 • Jose

  Kint a Beharang. Normának hálistennek nem működik a diszkusz. :DDDDDDDDDDD
  Amúgy ő jelezne.