Vissza a Szuperkupára

Mint tudjuk a Real Madrid 1-3 és 2-0 arányban felülmúlta a Barcelonát, amivel az európai után a Spanyol Szuperkupát is sikerült begyűjteni. Sok minden történt már azóta, de a durván két hetes szünet lehetőséget adott rá, hogy visszanézzük, és a még érdekes mozzanatait előkotorjuk. Természesen a taktikai oldalát érintve, hiszen minden többiről már esett szó.

A mérkőzéseket csak utólag sikerült látnom, így a nagy izgalmakból is kimaradtam, ezért hideg fejjel, az eredmény tudatában ülhettem le megnézni a mérkőzéseket. Ugyan nem terveztem posztot írni vagy elemezni, de egy a Realhoz köthető felületet olvasva morcos lettem, ami arra ösztökélt, hogy mégis leírjam néhány meglátásomat. Az volt a benyomásom, hogy egekig akarják magasztalni a letámadásunkat és valami teljesen új csodafegyverként kezelik. Holott teljesen profán dologról van szó, bár az igaz, hogy a játékosaink egyéni kvalitásai miatt a kivitelezés tényleg remek volt.

Miről is van szó?

Ugye mindkét meccsen agresszív letámadást folytatott a Real. Amit többször láthattunk, hogy ez nem állandóan van jelen, hanem csak hullámokban alkalmazzák. Ez volt kicsit túlmisztifikálva érzésem szerint, mivel az totál természetes, hogy egy csapat hol aktív – egész pályás -, hol passzív pressziót alkalmaz. Erre egyszerű a magyarázat, nem lehet bírni 90 percig az egész pályás letámadást. Valamint sokkal hatásosabb, ha nem állandóan van jelen a játékban, hanem meglepetésként jön elő. Ez a legtöbb csapat játékának elemi része. Vannak, akik erőteljesebben és látványosabban alkalmazzák, és vannak, akik kisebb mértékben.

Hogy jobban emlékezzetek, egy-egy példa:

Ugyan különbség észlelhető, hiszen az elsőn inkább emberfogás/ember követés valósult meg, míg a második találkozón és képen már ember orientált letámadás. DE mindkettő egész pályás és agresszív, ami nem új találmány, a szinte tökéletes kivitelezés ellenére sem. És ha már itt tartunk, a második képen külön ajánlom a figyelmetekbe, a Modric-Kroos-Kovacic alkotta háromszöget, mert még lesz erről szó bővebben később.

A védekezés terén tovább vizsgálódva is különbségeket fedezhetünk fel. Az emberfogásból területvédekezésre álltunk át.

Talán már említettem, de az emberfogás óriási hiba lehetett volna, de szerencsére mindig volt egy emberünk, aki észnél volt, vagy a Barca nem volt elég éles. Utóbbira példa az alábbi rövid szösszenet. Ebben sikerül egérutat találni a Real területszűkítéséből, azonban számomra még most is rejtély, hogy a nagy terület adta lehetőséget miért nem használta ki a katalán csapat. Fel kellett volna gyorsítani a játékot, úgy veszély alakulhatott volna ki.

 

Nem teljesen hasonló, de a visszavágón is volt egy erre emlékeztető eset, amikor gyors passzokkal helyzetbe kerülhetett volna a gránátvöröskék csapat, de technikai hiba miatt elúszott az alkalom. Éppen ezért mondom azt, hogy sokkal jobb volt a Real, de azt is el kell ismernem, hogy ez a Barca nem volt valami éles.

 

A katalán gárda gyengélkedését egyrészt ezek okozták. De további okokat is fel lehet hozni. Például ezt:

A kevés mozgás miatt jelen esetünkben csak két biztonságos lehetősége van a labdásnak, ami rettentő gyenge szám. Vagy hátra Umtitinek, vagy oldalra, ki a szélre passzolhatott. Másik szempontból a Real nagyon jól végezte a dolgát és a területvédekezés sokkal kevesebb lehetőséget kínált az ellenfélnek, mint tette azt az emberfogás.

Létszámfölényes helyzetet sem igen tudtak kialakítani – ahogy az lent látható.

A kontrával, mint a játék egyik elemével is komoly gondok vannak, annak ellenére, hogy nem ez az főprofilja a Barcának. Ugyanakkor felteszem a kérdést, hogyha nem a labdabirtokláson van a hangsúly, és nem is a kontrán, akkor min? Nyilván sarkítok kicsit, de a kérdés azért megállja a helyét.  Halkan súgom meg, hogy a második meccs 40. percében példának okáért, 58%-ban a hazai csapatnál volt a laszti…

És akkor kontrára is példa:

 

Egészen veszélyes lett, de mégis fura, hogy nagyon egy rakásra helyezkednek a barcások. Persze ez nem csak itt volt tapasztalható, hanem máskor is fülön lehetett csípni. Íme!

Ott a labdás előtt a lehetőség, de a halfspace-eken – ami a veszélyes támadások kiindulópontja – nincs ember. Ezzel összehasonlítva a Real épp az ellenkezőjét teszi.

Megpróbálják széthúzni a védelmet. 

Némileg a Realra terelve a szót, óriási változás állt be a két meccs között. Az odavágón még jelentősen nehezítette a támadásépítést, hogy a Barca középpályásai már a mi térfelünkön megpróbálták csírájában elfojtani a támadásainkat.

De a visszavágóra változtatott Zidane és, ahogy egyik korábbi képen látszik, a középpályásaink egymáshoz közeli pozíciót vettek fel, illetve keresték egymást a pályán, hogy minél folyékonyabb labdajáratást érjünk el, és a nagyon dicsért passzkombinációk is ennek voltak köszönhetők. Valamint, sikerült annak ellenére uralni és dominálni a középpályát, hogy Valverde változtatott, és 3-5-2-re állt át. A másik hátránya az új formációnak a szélek levédekezésében nyilvánult meg.

Hiába alakítottak ki fölényt a labda körül, azaz a blokk útját állta a királyi gárdának, de mögötte nagy üres terület nyílt, amibe érkeztek az indítások. A széleken tehát egyedül maradtak a védők a Real támadóival, jelen esetben Asensio nyargalhatott a baloldalon.

Aztán még olyan érdekességre leltem, ami a támadásépítés fázisánál jelentkezett. Gyakran fordult elő, hogy valamelyik középhátvéd lépett fel a labdával, és ilyenkor ahhoz közeli oldalon és a távolin is, 3-3 játékos helyezkedett, ezzel is széthúzva a Barca védelmét. Miközben a labdához közeli, egymástól nem túl távoli pozíciót vettek fel a játékosok. Ismét a passzkombinációk miatt. Valamint jelen esetünkben még az is megfigyelhető, hogy Modric jóval magasabban helyezkedett, mint szokott, belépett a vonalak közé. Már-már csatár poszton mutatkozott, ami természeten amiatt volt, hogy a másik oldalra tolódtak Benzemáék.

Viszont nemcsak Luka volt olykor-olykor extrém magasra tolva, hanem Kroos is. Az alábbi szituációban azt történt, hogy Benzema kitolódik a szélre, hogy passzopciót jelentsen, ezzel Umtitit magával viszi. Közben a másik szélen Marcelo miatt Semedo se koncentrálhat teljesen a pálya másik felére, hiszen azzal óriási lehetőséget adna Marcinak és a Realnak. Így keletkezik középen egy jókora üres terület, ahová Kroos lép be komoly fenyegetést jelentve a védelemre.

Végül pedig még egy jelenetet tartottam fontosnak megemlíteni. Tetszetős kis akciót szúrhatunk ki a 25. perc táján, amikor hátul megy a passzolgatás majd Kovacic ritmust vált, és gyorsan áthelyezi a súlypontot a másik szélre, Carvajalhoz. Majd pedig Benzema, illetve Asensio kerül ígéretes helyzetbe. Külön figyelmetekbe ajánlanám Lucast, aki a helyezkedésével elviszi Umtitit, ami teret nyit Benya előtt.

 

Nagyjából ennyit gondoltam felidézni a Szuperkupa meccseiből, azzal a reménnyel, hogy nektek is eddig még nem látott részletekre hívhatom fel a figyelmet. Az első mérkőzésen még csak egyéni teljesítményekben múltuk felül az ellenfelet, de a visszavágóra már néhány módosítással taktikailag is jobbnak bizonyultunk. Az ilyen összecsapásokat élvezet volt elemezni, hiszen nemcsak a beadásaink merítették ki a fegyvertárunkat, így remélem, még sok ilyenre lesz lehetőségem. Maradjatok netközelben, mert a szünet alatt még jövünk olvasnivalóval. Hala Madrid! 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • kodex

  Ne haragudj Zizou de ez olyan mint amikor elfelejtem otthon az évfordulót. Aztán 2-3 hét múlva próbálok összehozni vmit (pláne miután persze vmelyik barátnő diszkréten figyelmeztet), a lelkemet is kiteszem, de az asszony még hónapok múlva is azt emlegeti fel mennyire figyelmetlen bunkó voltam, nem pedig azt, mivel álltam elő (még ha utólag is). Szóval nyilván brilliáns, jár az upvote, de hogy én még egyszer meg nem nézem a részletek miatt az egészet/nagyrészét – az is tuti. Inkább mindent elhiszek, amit most felvázoltál. :DDDD (next time picit gyorsabban azért pls)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Még nem olvastam el (de el fogom!), csak megláttam ezt a képet és úgy éreztem, hogy muszáj ezt megosztanom Veletek :DDDDD

  http://www.butfootballclub.fr/wp-content/uploads/Zidane_Benzema_Intouchables.jpg

  • LeeTaiPo

   Nagyon bírtam ezt a filmet.

  • elkesetthusvetinyul

   egyik kedvenc filmem

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ödegaardnak megirigyelte Asensiot? 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=Wi41VXLpAhE

 • Resid

  Ez az atigazolasi idoszak a spanyol foci lejtojenek kezdete… az tortenik mint anno az olasz focival.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ezt ki tudod fejteni? Nem értem igazán, de érdekel.

   • LeeTaiPo

    Még mindig jobb mint, hogy érted, de nem igazán érdekel 😀

    • Cornelius Scipio Africanus

     Valóban 😀 De azt nem jegyeztem volna meg 😛 Amúgy zene mellé mit fogyasztasz? 😀 Mert valamit tuti, az biztos. :DDD

     • LeeTaiPo

      Staropramen Granát 😀

   • gwandal

    Gondolom arra céloz, h mennek a sztárok, de jönni nem akarnak

   • Resid

    Nincs mozgas. Szivohatas a ligaba gyakorlatilag nulla. A kicsik csak egymas kozt cserelgetnek. A nagyok ovatosak es nem veszik (nem tudjak felvenni) a kesztyut. Ha nincs a Neymar affer, maradt volna minden a regiben. Raadasul a keletkezett urt a Barca nem volt kepes kitolteni. Meggyozodesem, hogy mi is kerestunk befejezo csatart, de nyilt konfrontaciot nem tudtunk felvallalni ( Mbappe).

    • Cornelius Scipio Africanus

     Valahol sejtettem, hogy erre gondolsz. Csak reméltem, hogy nem ezt mondod, mert elég szomorúan fest. Nem is akarom túlragozni, csak Puskás* szavai jutottak most eszembe ami leír sok mindent: ” Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.”

     * szerk: vagy lehet mégsem ő mondta?
     http://www.urbanlegends.hu/2010/12/puskas-kis-penz-kis-foci-nagy-penz-nagy-foci/

    • Sragi

     Mondjuk nekünk nem is volt szukseg nagy névre ha azt vesszük. Mondjuk annyiban igazat adok, hogy a többiek pedig nem tudtak komoly neveket venni.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Úgy néz ki DiMaria lesz a pánikigazolás a Barcánál?!

  • smatte

   Meg felmerült Özil is… Khedira nem kell???!!☺

   • Cornelius Scipio Africanus

    Meglepődnék ha a PSG odaadná DM-et. Szerintem nem igazolnak senkit már, legalábbis arra látok esélyt. Bár gondolom izomból megy a kapkodás. Ilyenkor már csak nagyon drágán lehet igazolni szerintem. Ráadásul valószínűleg B, C, D verziókat. Lentebb írta Resid, hogy ez valószínűleg egy folyamat kezdete, és sajnos tartok attól, hogy igaza van, még ha részben is és ha nem is lesz olyan durva mint talán néha az aggodalom miatt vizionáljuk.

 • LeeTaiPo

  Kis esti zene, ez most nekem nagyon bejött:
  https://www.facebook.com/kebmo/videos/10155268750889300/

 • johnglade

  http://www.marca.com/en/football/spanish-football/2017/09/01/59a9bfb9e2704eec458b4579.html

  A kurva élet büdös faszába.

  Kellett ezt emlegetni a penán tegnapelőtt…

  “Egy kis érdekesség: mióta Zidane a Real Madrid vezetőedzője, az ún. FIFA-vírus még senkit sem fertőzött meg, azaz még egyetlen madridi játékos sem tért vissza sérülten egy válogatott szünetről. Reméljük, most sem szakad meg ez a sorozat.”

  • Jose

   Megnyitás nélkül: ceballos?

   • johnglade

    Igen.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Remélem semmi komoly :/

   • johnglade

    Akkor inkább ne olvasd a cikket…

    • Cornelius Scipio Africanus

     Olvastam, de nekem nem mond semmit az hogy szédült meg hogy nyakmervítővel viszik el. Persze gondolom nem akármi, de úgy értettem, hogy remélem nem fél évre dőlt ki. Gondolom hogy ez legalább 2 hét lesz. :/ Vagy valamit rosszul értelmeztem? (rohadt fáradt vagyok már 😀 )

    • Cornelius Scipio Africanus

     Itt azért látszik, hogy az ütközés után még 20 percet focizik. Bár nagyon nagyot kapott, és ostoba olaszok végig faragták a meccsen, de csak nincs olyan nagy baj, ha még az ütközés után focizott.
     https://www.youtube.com/watch?v=I7LXn-y02hA

     • LeeTaiPo

      Oszt van valami hír azóta?

     • Jose

      3 órája twitterüzenetben köszönte meg a támogatást a szurkolóknak – nincs komoly baja

     • LeeTaiPo

      Honnan tudod? Twitterezni fekve is lehet.

     • Jose

      😀 jogos 🙂
      Mayoral is meglátogatta a kórházba és ő is orvosilag igazolta, hogy csak kamuzott Ceba, nincs baja. 🙂

     • LeeTaiPo

      Közös selfie van?

     • Jose
     • LeeTaiPo

      Naazé :DDD

     • V.I.C.

      Senor Ceballos, mi ez a kis műanyag hányás itt maga kis huncut? Meg ezek a cinkelt koponya CT-k… maga kis hamis, Signore Pintus nagyon fingatja önöket mi? Kéne kis szusszanás, he? Najóvan, kap egy egy hetes igazolást, meg egy levél aszpirint és séta van.

     • dracox

      A sérülésig milyen formát mutatott?

     • Jose

      a beszámolók szerint nagyon jó teljesítményt nyújtott

 • LeeTaiPo

  Na? Lesz még valami?

 • sultan2004

  Az UEFA vizsgálat alá helyezte a PSG-t, hogy kiderítse, megsértette-e a pénzügyi fairplay szabályait.
  http://www.uefa.com/insideuefa/about-uefa/news/newsid=2497671.html

  Szerintetek? 😉

  • gwandal
  • Cornelius Scipio Africanus

   Formalitás. Mint mikor kiírják a tendert de már előtte tudják ki nyeri.

  • carlos06

   Jo kis kirakat akcio. Az Uefa akit katar penzel meg parizs ahol ott a francia politikai ero.

   Na meg amugy is,ha tisztesseges eljaras lenne rendes felugyeleti szervvel,akkor milyen megoldast lehetne talalni? Penzbuntetst kapnak? 😀 Szerzodeseket nem tudnak visszacsinalni.

   Semmis szerzodesek es tobb evnyi kizaras lehetne normalis szankcio.
   Fenntarthatatlan egy ilyen szabalyozas,ami arra se gondol,h kolcsonszezodessel es a konyvelessel jatszak ki,valamint elrettento,nevelo buntetest se tartalmaz.

   • sultan2004

    Egyébként a lehetséges szankciók között van a nemzetközi kupákból való kizárás is!

    :-)))))))))))))))

 • Y Nada Mas!

  Szerintem nem zártunk rossz ablakot. Nyilván lehet mivel vitatkozni, de ezek apróságok ahhoz képest, ami megy a többi csapat háza táján. Pár dolog:

  – Ceballos és Llorente közül valakit elengedtem volna kölcsönbe egy La Ligás csapathoz
  – Bale-t már a nyár legelején piacra kellett volna dobni, akkor 90%, hogy elviszik legalább 80 millióért.
  – Tudom, Mariano menni akart, de szerintem ha megkapja a második számú csatár szerepet idén, akkor maradt volna. Tavaly harmadik, de inkább negyedik számú volt, mivel sokszor Cé játszott középen, ha nem volt Benzin.
  – Viniciusért még mindig sokallom egy kicsit azt a 45 millió eurót

  Alapvetően nem gondolom, hogy bárkinek érkeznie kellett volna előre addig, amíg Bale itt van. Mayoral saját nevelés, én nem sajnálom tőle ezt a szezont. Csak abban reménykedek, hogyha Cé visszatér, akkor megszűnik a BBC. Asensio és Isco nem ülhet a padon egyszerre. Bűn lenne.

  Nem szabad leírni egyik ellenfelünket sem, de az biztos, hogy látva ezt az Atleticót és Barcelonát, toronymagas esélyei vagyunk a két hazai kupának (ha csak a katalánoknál nem rak össze Valverde egyik napról a másikra egy normális középpályát). A BL-ben meg ugye bármi lehet. 🙂

 • Jose

  “Anélkül, hogy elindulna a bajnokság még tudunk következtetni annak végkimenetelére. Itt volt két találkozó a Spanyol Szuperkupa-döntőben, ahol a Barcelona és a Real Madrid között a különbség nem óriási volt, hanem hatalmas.”

  “Ezek nem csak az én szavaim, maga Gerard Piqué is ezt nyilatkozta az elveszített második mérkőzés után. Soha nem érezte azt, hogy a Madrid jobb lenne tőlük, egészen ezidáig.”

  “Valójában ez egy olyan vereség volt, ami előre prognosztizálható volt, hiszen a jelenlegi Barcelona nem veszi fel a versenyt Európa jelenlegi legjobb csapatával, a Real Madriddal. De maga a vereség csak tovább súlyosbította a Barcelonában uralkodó körülményeket.”

  “Hogyan jutott egy világfutballt uraló Barcelona abba a helyzetbe, amibe most van?”

  “Szerintem a legfontosabb ok – bár semmiképpen sem az egyetlen – az, hogy az elmúlt években nagyon függtek az első hármasuktól, akiknek fantasztikus játéka rengeteg hibát, hiányosságot elfedett. Úgy voltak vele, hogy az első három játéka megold minden hibát.”

  “És bármennyire hihetetlen is ez, működött. Bár csak idő kérdése volt, hogy mikor bukik ki ez a függőség.”

  “Neymar távozása a PSG-hez csak felnagyította ezeket a problémákat, de meggyőződésem, ha maradt volna akkor is kiütköztek volna egyre inkább ezek a hibák.”

  “Lionel Messi minden bizonnyal a Barcelona történelmének legnagyobb játékosa, de azt gondolni, hogy képes elvégezni egyszerre Xavi és Andrés Iniesta munkáját a sajátja mellett, nos az bolondság.”

  “Mi ebből a következmény? Hiába van pár remek játékosa a Barcelonának, ha olyan játékosok veszik őket körbe, akik nem megfelelőek játéktudásban vagy stílusban, azt bizony a csapatmunka és csapatjáték fogja bánni.”

  “Emellett az identitás hiánya egyre érzékelhetőbb. A szemléletmódjuk láthatóan kimerült, annak ellenére, hogy a szezon még el sem kezdődött. Három különböző formációban is játszotttak a Bernabeu-ban, három középhátvéddel, majd 4-3-3, aztán 4-4-2, ez pedig azt jelzi, hogy nem tudják pontosan mire van szükség a győzelemhez.”

  “Lionel Messi egyedül képtelen vállára venni a Barcelonát és lehozni egy teljes szezont, ez képtelenség” – mondja Balague.

  “Egyszerűbben megfogalmazva, nem úgy tűnik, mintha pontosan tudatában lennének annak, amit csinálnak a pályán, hiányzik belőlük a tudatosság.”

  “A Barçának égetően szüksége van arra, hogy újraírják a játékukat, mert a valóság az, hogy nem tudják, hogyan nyerhetnek a jelenlegi taktikával ezen a szinten. Friss “vérre”, új játékosokra és megfelelő identitásra van szükségük. Valamint, ami a legfontosabb: meg kell érteniük, hogy egyes játékosok játéktudása és népszerűsége ellenére, ez még mindig csapatjáték.”

  “Komoly játékosok hiányoznak ebből a keretből. Ezeket a posztokat legalább már egy éve meg kellett volna erősíteniük. Ezt a játékosok is természetesen tudják. Paulinho leigazolása 40 millió euróért egy egyszerű pánikigazolás volt, ez az igazolás magában hordozza mindazt, amit a Barcelona az elmúlt időszakban bemutat a piacon, egy kis sebtapaszt akarnak ragasztani egy hatalmas tátongó sebre.”

  “Későn kezdtek el érdeklődni Philippe Coutinho és Ousmane Dembélé után, még azt sem döntötték el, hogy mindkettő kell, vagy csak az egyik. A Liverpool álláspontja továbbra is teljesen világos, “nincs az az ár, amiért eladnánk”, míg a Borussia tudatában van annak, hogy mennyi pénz is lapul a Barcelona zsebében, így egy hatalmas pénzt próbálnak leszakítani a jövő egyik nagy játékosáért róluk.”

  “Hatalmas a fejetlenség a klubnál, nincsenek lefektetve az alapok.”

  “A La Masia, amely hatalmas elismerésnek örvend/örvendett a közvéleményben, egyértelműen hiányzik a klubnak, de ugyanakkor már az akadémia sem olyan, mint korábban.”

  “Vegyük példának Sergi Sampert, aki a La Masia egyik “ékszere” volt. Mégsem tudott a Barcelonában helyet szerezni magának, ami aligha meglepő, mivel kölcsönszerződése alatt egy Granadában sem tudott megragadni, hát akkor hogyan tudna egy olyan hatalmas klubban, mint a Barcelona.”

  “A határozatlanság, az egyértelműség és az irányítás hiánya mindenütt megtalálható a klubon belül. Csupán idő kérdése, hogy ezek a pályán is megmutatkozzanak.”

  “Több dolog miatt is aggódhatnak. Leo Messi új szerződése még mindig nincs aláírva, ahogyan Andrés Iniestának sincs új szerződése. Luis Suárez egy hónapra kiesett, most arra számíthatunk, hogy Messinek az Ő munkáját is el kell majd végeznie, amíg az uruguayi fel nem épül?”

  “Nézzünk körül mi a helyzet az ősi rivális, Real Madridnál? Marco Asensio, aki még csak 21 éves, két fantasztikus távoli bombával segítette a trófeához a madridiakat és jelen esetben úgy tűnik, hogy két éven belül a világ öt legjobb játékosa között lesz.”

  “Karim Benzema is javuló formát mutat lassan, úgy érzem egyre jobb lesz.”

  “Ám Asensio ütemérzéke, befejező képessége egészen fantasztikus. Spanyolország reménykedhet egy évvel a következő VB előtt, mivel Isco mellett még egy ilyen elképesztő játékosuk van, aki még szemtelenül fiatal.”

  “Most az az érzésem, hogy Zidane a BBC-vel fog játszani elől, de Asensio egy fantasztikus csereember lesz egyelőre. Amennyiben egy egész szezonon keresztül képes ezen a szinten játszani, érezni lehet majd a folytonosságot a játékán, úgy gondolom kezdő lesz jövőre.”

  “És itt van a legnagyobb gond a Barcelona számára.”

  “Bár a Barcelona dönt arról, hogy mekkora összeget ajánl azokért a játékosokért, akiket a keretükben szeretnének tudni, érdemes megemlékezni arról, hogy tárgyaltak Iscóval és Marco Asensióval is. Asensio ára csupán 4 millió euró lett volna, ha kicsit körültekintőbben akkor vélhetően ma mindkettő “Culé” lenne.”

  “Az ilyen döntések miatt épülnek és dőlnek meg birodalmak.”

  “A Real Madridban nem játszott a visszavágón sem Ronaldo, sem Bale, sem Isco, sem Casemiro, mégsem okozott ez nekik gondot.”

  “Zinedine Zidane csapata elképesztően szilárd. Ezt nem bizonyítja jobban az, hogy úgy verték meg a Barcelonát, hogy minden poszton voltak “csereemberek”, Zidane bízik a fiatalokban, akik meg is hálálják ezt neki.”

  “Sokan közülünk, köztük jómagam is, úgy gondoltuk, hogy Zidane kinevezése nem fogja megoldani a problémákat a Bernabeu-ban. Azt gondoltuk, hogy taktikailag nem elég felkészült és naiv, rosszabb esetben hozzá nem értő. Vártuk, hogy ez bebizonyosodjon.”

  “De végül kiderült, hogy hatalmasat tévedtünk vele kapcsolatban, ezt mindannyiunk nevében mondhatom szerintem.”

  “Olyan egységet és környezetet teremtett a Santiago Bernaubeu-ban, amire nem gondoltam volna. Elképesztő csapatot épített, amiben rengeteg minőségi játékos van és elérték azt, amit nagyon nehéz egy ilyen csapatnál: mindenki boldog. A játékosok tűzbe mennének érte, komoly erőfeszítéseket tesznek, elkötelezettek a végtelenségig, meghalnak a pályán az edzőért. Amikor egy csapat rendelkezik ezekkel az erényekkel, nos akkor minden esélyük megvan a győzelemre.”

  “Minden játékos értékesnek és fontosnak érzi magát, ez pedig látszik a teljesítményükön is. Jelenleg őket kell legyőznie annak, aki a legjobb szeretne lenni.”

  “Egyetlen kérdés merül fel velük kapcsolatban. Képes-e Asensio és Ceballos pótolni a James-Morata párost? Egyelőre úgy tűnik, hogy maximálisan, mivel a középpálya félelmetesen gólerős.”

  “És, ami a Barcelonát illeti, hosszú és kemény szezonjuk lesz, aggódom Ernesto Valverde miatt. Ügyes, tisztességes ember és edző, jobbat érdemelt volna.”

  • norma_va

   Barcanak az most a legnagyobb fegyvere, hogy mindenki lesajnálja őket, holott így is simán top2 csapat Spanyolországban. Ők is és mi is fogunk elegendő pontot veszíteni, Zidane továbbra is a minimumra fog törekedni (ezzel a támadósorunkkal mondjuk ez a maximum). Szorosabb lesz ez a bajnokság, mint aminek beállítja most a média.
   “Mérkőzéseket a támadó sor, bajnokságot a védelem nyer.” Nem pedig a középpálya… Lehet az a kulcsa a sikernek, de ha nem lesz ki beveri, viszont lesz hátul, akinek beverhető, akkor még kellemetlenül is érezhetjük még magunkat.

   • LeeTaiPo

    Szóval legyünk kemények, és ne legyünk puncik 😀

    (majd moderáljátok, ha valaki megakad rajta)

    • majk

     én erősen gondolkozom a fórum elhagyásán, ez tűrhetetlen!

     • LeeTaiPo

      Meg is értenélek.

   • realpeter

    Egyetértek. BL-ben viszont nem hiszem, hogy sokáig megy a Barca. Nyilván sorsolástól is függ, de akkor is. A bajnokság szerintem sem lesz sima, sőt…

    • WT14

     Miért ne mehetne? Ne csináljunk úgy mintha nem lenne ott ugyanúgy világklasszis csapat. Ugyanúgy fel lehet rakni a tavalyi kezdőjüket, annyi hogy Neymar helyén Dembelé van, plusz vettek egy jobbhátvédet meg egy ütköző kp-t, mindkettő hiányposzt volt. Ráadásul, ami talán a legfontosabb, hogy idén edzőjük is van. A kókler LE-nek annyi volt az edzői tudománya hogy megmondta az MSN-nek hogy “abrakadabra”, aztán vagy bejött vagy nem. Ez azért nagy előrelépés. Most el akarják magukat adni úgy, mint akik az esélytelenek nyugalmával indulnak el mindenhol, aztán ha nyernek valamit, kb. úgy kommunikálják majd mint amikor a Leicester megnyerte a PL-t. Én nem veszem be ezt a maszlagot csak azért, mert nem sikerült 160 millióért odavinniük egy cirkuszoló, szerződésszegő brazil zsoldost. Főleg ameddig Messi topformában van, addig bizony mindenhol esélyesek.

     • realpeter

      oké

   • Sragi

    Csak az elvakultak nem látják azt, hogy simán top3-ban vannak így is.
    Abszolút egyet értek veled én is.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem kicsit sok érzelmet vitt bele és néhol elveszett az objektívitása emiatt.

   Normával érték egyet, hogy nem kell lebecsülni a Barcát. Szerintem végig harcban lesznek.

  • Zormac

   ez kitől? sorry ha lemaradtam, kicsit hiányzik a kontext nekem.

   • Zormac

    ja látom a közepén, “mondja Balague” 🙂

 • Resid

  A letamadasos es teruletvedo rendszer valtogatasa az eronleten tul psichologiai fegyver is: kizokkenteni az ellenfelet a konfortjabol, a meccs ritmusabol. A letamadas lenyege, a labdat birtoklo ember hibara kenyszeritese azaltal, hogy gyors dontest kell hoznia. A teruletvedelem a passzsavok lezarasarol es a labdas elszigeteleserol szol. Mindketto 10 aktivan resztvevo jatekost igenyel. Tavaly es most is azt latjuk, hogy csak akkor mukodik, ha nincs a BBC. Mert ha ezek 3an egyutt vannak a palyan, az egojuk meregetesevel vannak elfoglalva. Erdekes, hogy sokszor eleg az egyikuk hianya, a masik ketto rogton reszt vallal a csapatjatekban – Bale ebben is a leggyengebb.
  A tamadasi variaciok szinezesenek kulcsa Asensio, Isco es Kovacic jatszatasanak fuggvenye – tehat itt is a BBC megbontasanak kerdese.
  A dontes Zidane, Bale eseteben pedig vsz meg mindig Perez, kezeben van.

  • Sragi

   Ki kell mondani de Benzema is képes hasznosabb lenni. Bale ellenben nagyon ritkán. Főleg a támadás epitesben, mert pl védekezésben azért nem olyan szörnyen rossz.

 • LeeTaiPo

  Azért vártam volna még egy albán vagy portugál tehetséget az utolsó napon…

 • Jose
  • Cornelius Scipio Africanus

   Khediráról nincs ilyen? Vagy Daniloról?

   • Sragi

    Kehdira VB/EB győztes is 😀

    • Zormac

     abban az évben egyedüliként nyert BL-t és VB-t is, nem értem, miért nem ő kapta az Aranylabdát…

  • majk

   hm, ezek elég szép számok és nem a kupákra gondolok. főleg ahhoz képest, hogy mióta formán kívül rakja

  • Sragi

   3 évre elosztva 🙂

   • Jose

    4 és most kezdi az 5. szezonját nálunk

    • Sragi

     😀 mea culpa ( akurva már 5!)

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Zormac

   Kíváncsi leszek Valverdére. Nehéz helyzetben veszi át a Barcát szakmai és morális oldalról egyaránt. Ha innen el tud érni eredményeket, akkor helye van a tapasztaltabb uraságok között.

   Ne feledjük, másfél éve Zidane-t is ugyanígy körberöhögték…

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én azért röhögtem, mert bár biztos vagyok benne, hogy véletlen ültek le így, de az elmúlt pár hónapban ZZ pont ellenük nyert kupákat 😀 És vicces ez. Tuti nem így ültették le őket 😀

    Amúgy mindegyiket jó edzőnek tartom. Valverde már a Bilbaoban kiemelkedett. Múrinnyót bár nem csípem, de szinte biztos vagyok hogy PL győztes lesz a MU-val. Szóval nem a képességeik miatt nevettem, hanem számomra vicces ez a kép 🙂

    • Zormac

     értem, ez nem tűnt fel, ilyen szempontból valóban ügyes összeállítás és képkivágás 🙂

 • Jose

  A lenti, Balague-idézet nem teljesen az én álláspontom. Veletek együtt én is topfavoritnak érzem minden sorozatban a Barcát.

  • LeeTaiPo

   Értem én, hogy ezt gondolod, de most kinek nyalsz? 😀

   • Jose

    j orginho
    y anez
    n eymar
    x avi

    • LeeTaiPo

     Azt hittem, nyuszit akarod felszedni 😀

 • Jose
 • Jose

  Kicsit csalódtam bennetek, mert Mr. Alibit senki nem említi meg. A csehek az utolsó negyedóra elején egyenlítettek, de érkezett Kroos egy alibi-szabival, ami tökéletesen illeszkedett Hummels fejére és tádáááám, 1-2 a dójcsoknak.
  #nektekcsakalátványszámít 🙁

 • Jose
  • kodex

   overpriced. én most vettem 1et uezzel a 8-assal kb. 25ször olcsóbban. és még a nickem is rajta van 😛

   • ZeRo

    De ehhez ajándékba küldik neked Kroos-t. Azért ilyen drága.

 • LeeTaiPo

  Namivan? Sehol senki? Miközben Asensio, Ramos, Dani és Disco játszik?

  • lucas

   Én nézem! Eddig jól játszanak a spanyolok.

 • LeeTaiPo

  Yesss!!!

  • johnglade

   Szépen begurította.

   • LeeTaiPo

    Nem volt csúnya.

  • sultan2004

   Disco van megint.

 • LeeTaiPo

  Azért Pukit fütyülik rendesen.

  • dracox

   Miert futyulik? Lemaradtam a sajtónak arrol a reszerol.

   • LeeTaiPo

    Mert nem szeretik a nyilatkozatai miatt. Pedig Ramos még kérte is a szurkolókat, hogy ne fütyüljék ki.

 • dracox

  Spanyol meccsen Disco van

  • LeeTaiPo

   Kicentizte rendesen.

   • dracox

    Szegény Buffon itt is maradandó emléket visz ha egy Realostól

    • LeeTaiPo

     Nekem is ez jutott eszembe 🙂

  • ZeRo

   Azért Asensio is guríthatna egy olyan kicsit mint szokott.

   • LeeTaiPo

    Telhetetlen vagy (én is azt várom :D)

    • ZeRo

     Hát na, a jót könnyű megszokni! 😀

 • LeeTaiPo

  Gondolom a Wales- Ausztriát senki sem nézi.

  • johnglade

   Valószínűleg még Bale sem…

   • ZeRo

    Bale ját..ill. a pályán van.

 • Cornelius Scipio Africanus

  ISCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!! Szabadból!!!

  Bocs. Internet explorerrel nézem a meccset.

 • sultan2004

  Atya ég, mit művel Isco, ez a bőr + (kvázi) gólpassz, nem semmi volt.

  • lucas

   Parádés játék volt. Ez az ember egy zseni!

 • smatte

  Verrattinak rémálmai lesznek…

  • lucas

   Nem volt csúnya 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért ez az Isco, Koke, Iniesta, Asensio, Silva középpálya kegyetlen durva, főleg hogy Busquets is ügyesebb védekezők közé tartozik.

 • lucas

  Ramost Bale helyére jobb futóba!

 • smatte

  Morata és Ramos…szép madridi támadás…ja, nem:(

 • dracox

  Benzema ezt fölé kúrta volna mint atom…. 😂😂✋🏼✋🏼

  • smatte

   Az igazi ászok így csinálják, na és?☺

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azért lehet Ramost ostobázni, mert tényleg az tud lenni, de legalább 10x akkora játékos 🙂

 • LeeTaiPo

  Ez elég sima volt.

  • LeeTaiPo

   Béláék is nyertek.

 • Jose

  It’s September 2nd, 2017. I’m with the German National team right now, and yesterday we took a big step towards the World Cup in Russia after beating Czech Republic 2-1. During the last couple of days my DFB teammates have been asking me about how everything is at Arsenal at the moment. They claimed to have read about the current crisis through the media, as pundits and former players are commenting on a daily basis. They say that this could be the worst team in years, even decades.

  I’m writing this text together with people that are close to me, and we’ve got something to celebrate. Although no match was won, or trophy was lifted today, Arsenal and I are celebrating our anniversary! Four years ago I was transferred in a last minute deal from Real Madrid to Arsenal – Arsène Wenger convinced me. He told me about the great history of this club, about its living legends such as Bergkamp, Vieira and Pirès, who owe a large part of their success to the manager. Arsène told me how he would help me to develop as a player, and this is something every player wants to hear, as it is great encouragement.

  Although I initially struggled when coming to the Premier League, I accepted the challenge. I started as a left-winger at the beginning, and in all honestly, I am not a great admirer of that position for myself – I’m better as a ‘number 10’. When playing in the centre I can control the game and generate chances. The Premier League is physically much more demanding then La Liga or the Bundesliga. 1-1 draws are much tougher, and the smaller clubs also have very strong teams that can easily catch you out. Furthermore, there is no winter break, meaning the season is extremely long and exhausting, especially when you are playing at European and National Team level too.

  We have achieved a lot in our four years together. Three of the 13 FA Cup victories have been accomplished in the past four years, with the other ten taking 75 years for the club to win. This is in addition to our three Community Shield wins. After all, six titles in four years is quite something. However, this only makes myself and the team even more disappointed for not playing a role in the title race at the end of last season – this is something we hope to change this year.

  Personally I’ve had to accept a lot of criticism during my time in London. ‘Too expensive, too greedy, bad body language, and lacking fight’ – this is what people have said about me. Some of these comments are made by those who do not know me, some are made by former players – both successful and unsuccessful during their time here at the club. Although criticism is something that all football players have to deal with, I nevertheless expected legends to behave like legends – my advice to these former Gunners: stop talking and start supporting!

  I would like to thank all the Gooners that have always supported me and believed in me. When I leave the Emirates after a game, I see the fans standing along the street cheering. When I’ve played well, I hear you sing my song, and this makes me incredibly proud, giving me goosebumps every time. I have been privileged enough to have met both Brendan and Charlie. They support the club despite their illness, and their strength and positive messages constantly motivate me. Moreover, I’m thankful for all the other personal relationships I’ve made over the past four years.

  Even though I personally do not know how my career will continue after this year, I look forward to my fifth season with Arsenal. This is because Arsenal is a great club with great people and great traditions. I am glad to be able to wear your shirt, Gooners. I’ve had so many great moments in the last four years and I really appreciate what this club means to the people of London, the UK and all over the world.

  -Mesut Özil (FB)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Elolvastam. De ezt miért másoltad be? Nem is értem ezt miért írta ki? Hogy ő hű Arsenalos ha szarul megy akkor is? 😀

   • Jose

    Érdekes az ilyen típusú megjelenés a közösségi médiában.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Igen, az.

   • ZeRo

    Miért? Mikor volt olyan, hogy az Arsenal-nak jól ment? Nem mostanában.

 • Gábor the Goood

  Ilyenkor azert mindig eszembe jut, hogy Isco jovore is itt lesz-e…

  • ZeRo

   Amekkora sztár már most, mint közönség, mint szakmai körökben, szerintem kizárt. Ha még is, akkor Perez egy irdatlan nagy balfasz!

  • dracox

   Miert ne lenne? Hova menne?

   • Gábor the Goood

    Peldaul mert jovore lejar a szerzodese.

    • dracox

     Perez elintezi a szerzodest, hogy latja milyen spiler lett belole

     • Gábor the Goood

      Talan. Egyelore van egy kifuto szerzodese es olyan kepessegei, amiert 3-szor ekkora fizetest is megadna neki egy fel tucat csapat.

     • Jose

      Nem lesz gond. Mivel nem volt komoly igazolásunk, kirívóan magas fizetéssel, így van zsé Isco szerződésére.

     • Gábor the Goood

      Sanchez is ilyen cipoben jar, Ozil is, meg meg jopar jatekos folyamatosan. S lasd Khedira is el tudott menni kifuto szerzodessel. Nincs garancia, csak remeny.

 • Jose
 • Jose
 • Jose
  • ZeRo

   Még szerencse, hogy eladtuk Morata-t, szegény Benzema pici érzékeny lelke bele betegedne a góljaiba.

  • Zormac

   azér’ engedtessék meg, hogy asztakurva!

 • Jose
 • Jose
 • Jose

  Valverde a keretről – augusztus 26.

  “Remélem, hogy augusztus 31-én már jobb csapatom lesz – olyan, amellyel meg lehet felelni a felém támasztott követelményeknek.”

  forrás: eurobarca

  • dracox

   Elárulta magát 🙂

 • Jose
  • Jose

   Szeretném jelezni Zidane-nak: CR7 és GB11 helyett Asensio és Isco lője a szabadokat. Köszönöm.

  • smatte

   Verrattiból egész meccsen hülyét csinált:)

   • WT14

    Nem ez a videó alapján fogok rájönni, miért kergette a Barca Verrattit egész júliusban 🙂

  • majk

   imádom ezt az embert

 • kodex

  egyébként érdekes, jó volt volt nézni tegnap este, hogy a madridi közönség tapsolta, éljenezte a (ex)barcelonai Iniestát és Villát (na, jó Iscót is). 😛 ;))

  • smatte

   mint a túloldalról megtudtuk korábban, a madridi közönség egy “féreg”…

   • Jose

    Bízom benne, hogy hamarosan nem lesz hivatkozási alap a “túloldal kommentszekciója”. 🙂 Nekünk nem kell viszonyítási pontként tekinteni az ottani kommentelőkre, right? 🙂

   • Sragi

    Engedd el 🙂

 • Jose

  MÁGIA: A mágiát alkalmazó személy olyan „titkos tudomány” birtokában van, amelynek segítségével befolyásolni tudja nemcsak a földi történéseket, hanem a természeti jelenségeket is. Varázslásnak, varázslatnak is nevezik. (Néprajzi Lexikon)
  Szinonima: Isco
  https://www.facebook.com/madridimerengues/photos/a.1496671193929963.1073741828.1496306270633122/1899657456964666/?type=3&theater

  • Sragi

   <3

  • Cornelius Scipio Africanus

   MAGISCOOOOO!

 • morc

  Isco és Asensio lesz Zidane legdurvább házi feladata az idei szezonban.

  • Jose

   Egy ideje ezt mondom, illetve mondjuk többen: karácsonyfa, Isco-Asensio és CR elől. Nyilván ez nem egy statikus felállás lenne, hanem egy folyton mozgó, játszani tudó, a folyosókat kereső és kialakító játékosok összessége, akik 1v1-ben sem jönnek zavarba.

   • morc

    Nyilván lenne rá megoldás, kérdés keresztül lehet-e verni egy Bale, Benzema padoztatását.

    • Jose

     Ez az a kérdés, amire nekem sincs még csak halvány lila tippem se.

    • gwandal

     Már Bale padoztatásával és Isco/Asensio váltogatásával sokkal beljebb lennénk. Erre meg azért vannak jelek

  • Manócska

   Ez így van. Én nagy várakozással tekintek erre a szezonra. Kíváncsi vagyok Zidane döntéseire. Nagyon remélem hogy Isco és Asensio mellett Kovacic is több játéklehetőséget fog kapni, ha már itt maradt, és nemcsak akkor léphet pályára mikor valaki lesérül.

 • WT14
  • Sragi

   Csóri Olasz nagyon bele botlott..

 • Cornelius Scipio Africanus

  Zsepit készítsétek elő 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=zbxBX4ae0hQ

 • Jose

  Isco: “Ramos asked to take the 1st free-kick [missed]. I said I’d take the next & told him ‘I’ll score it’ 😆 I hit it & luckily it went in.”

  • WT14

   Még a végén kiderül, hogy vannak jó szabadrúgók a keretben. Asensio múlt héten botlott bele egy szabiba, most meg Isco. Szóval CR fogja lőni az összeset, ha visszatér 😀

   • smatte

    meg bél…

 • LeeTaiPo
  • smatte

   nagyon gyengére sikeredett cikk, méltó a szerzőhöz…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Olvastam már, de inkább nem tettem be. Hihetetlen, hogy ilyen “minőségtelen” szar hogyan kerülhet ki egy ilyen nagy nézettségű oldalra.

   bár nem értem minek kell bemásolni 😀 vagyis tudom, de neeeeemáá’ légyszi 😀 én már inkább nem is linkelem be az ilyen szarokat 😀 felesleges

   • LeeTaiPo

    Háde ha így vót???

    • Cornelius Scipio Africanus

     Akkor én vagyok a pápa! 😉 II. Cornelius pápa!

     • LeeTaiPo

      Éljen!
      Remélem tovább leszel pápa, mint az első 😀

   • Sragi

    Kedvenc mikor a szomszédban is megkérdőjelezik a sajtóban végzett munkájának létjogosultságát 🙂

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szerintem ő csak egy troll, vagy fogyatékos. Mármint aki vale néven ír. Kétlem, hogy ő lenne dzsógabi. Csomó ellentmondás van a két ember között.

     • Sragi

      🙂 Tuti ,hogy ő az pedig.

     • norma_va

      Nem tűrjük a személyeskedést itt egymás között, és tartva ezt a szabályt, hanyagold kérlek akkor is, ha ide nem kommentelőt tisztelsz meg ezzel. Nincs különbség a kettő között.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jogos, bocsánat. Töröld légyszi, ha nem fér el. :/

  • dracox

   Sosem fogok rájönni, hogy CR-t egyáltalán minek hozzák még szóba a MU-val, hogy visszamenne.. Fasorba sincs a jelenlegi MU az akkorihoz képest. Plusz mindenki eljött már onnan akikkel szorosabb kapcsolatot ápolt szvsz…

   • Jose

    Kattintasert.

   • WT14

    Levezetni még simán visszamehet 2-3 év múlva 😀

  • Sragi

   🙂 ismerjük az úr munkásságát !

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ti mit tippeltek a portugálok ellen?
  Én 1-3, CR dupla.

  remélem a sok iq betyár nem fogja kiabálni a “cristiano homosexual”-t. Nem azért mert Ronaldo-t szidják, hanem mert ez annyira primitív, hogy még akkor is idegesítene, ha Müllert, vagy bármely általam nem kedvelt játékosra mondanák. ez kb a legalja a “szurkolásnak”. Ilyenkor mindig elkap a hév, hogy ha ilyen primitív egy fél stadionnyi ember, akkor CR rúgjon annyit amennyit csak tud.

  apró megjegyzés: az is elég beszédes mikor Magyarországon!!! egy Real és Barca szurkoló marja egymást végtelenül primitív módon. De érdekes módon amikor spanyol meccs van, akkor mindig átjön, hogy a Real és Barca játékosok között nem hogy utalát nincs, de kb testvéri szeretet van. Tegnap a meccs lefújása után Busquets és Ramos egymásnak puszit adtak, de előtte 3-4 játkosnak ha jól láttam egyik sem. Kb ennyire utálják egymást…. Vagy az összes spanyol Real játékos kiállt Piqué mellett, hogy ne fütyüljék majd ki. Pedig a futurepresidente eléggé oda szokott pörkölni a Realnak twitteren,
  még sincs utálat, még sincs harag, hanem összetartás. Kicsit vicces leírni, de jó pár szurkoló tanulhatna Ramostól,
  vagy akár Pikétől is. (nah mondjuk ne a twitter keményedést, vagy Ramos butaságot 😀 )

  • morc

   De, fogják. Most már a kánon része, mint az utálunk szar Szlovákia és a lesz még Erdély Magyarországé.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Akkor legyen 0:5 legalább.

   • Jose

    Oslo, Oslo, oslo, lesz meg Oslo…

    • morc

     Ennek van története?

     • Jose

      Az a vége, hogy: lesz még Oslo hajdúszoboszló.

     • morc

      Azt tudom, de hogy honnan jött? Vagy csak ez rímelt?

     • Jose

      Rímelt a rímre meg az Erdélyre, amikor norvegiaval csatázik az eb-ert.

  • dracox

   Ha meg itt focizna a valogatottban akkor ők lennének az elsők akik a cumiznák lefelé…

  • mfc777

   én csak addig jutottam hogy az utolsó fordulóban ki-ki meccset fogunk játszani FERÖER szigetekkel a 3. helyért akik ráadásul 1 ponttal előrebb lesznek nálunk

 • Jose

  Coentraó minimum fél évre kidőlt. 😀 Hihetetlen.

  • lucas

   Ez már komédia. Szerencsétlen 😀

  • dracox

   Szerintem jobban járna ha Elmenne kommentarnak

  • FrancIsco

   Pont erről beszélgettünk meccsnézés közben, hogy mekkora szívás azért, hogy egész korrekt kis labdarúgó vagy de annyit vagy sérült hogy nem játszhatsz miatta…

   • ZeRo

    Jaja, szegény Bale. Vagy miről van szó?

 • smatte

  Ebben jók vagyunk…

 • lucas

  Hogy lehet valaki ekkora balfasz? Tiszta piros, a félpályán amikor az előbb nyakon ütöttek egy portugált már az is narancs volt inkább.

 • Raulitás

  Priskinnek lenni ügyes könyök

  • elkesetthusvetinyul

   ilyen tehetséges könyökkel még hogyhogy nem igazolták le?

 • andreal

  Hajdú B. meg a Pepe gyűlölet:
  “Csak hátrarakta a könyökét, Pepe meg rájátszott”
  Pepe vérző fejjel vonul le a pályáról…

  • WT14

   Azért utána amikor meglátta Pepe fejét, belátta hogy faszságot mondott 😀

   • andreal

    Ez a minimum 😀

  • ZeRo

   Csak művér, zsebből. 😀

  • Manócska

   Pedig a lassítást ő is biztos látta, és annak ellenére mondta ezt.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Priskin legalább 100x ostobább mint Ramos legbutább napjain… De Hajdú még ezen is túltesz….

  • Sragi

   Abszolút jogos piros amúgy.

 • FrancIsco

  Nem emlékszem pontosan, hányadik piros lap után léptetnek le egy csapatot?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem negyedik esetén?

   • FrancIsco

    Hasonlóra emlékeztem, de nem tudtam pontosan.
    Köszi azért 🙂

 • ZeRo

  Elírás történt, ez az Atlético nem?

  • ZeRo

   Azért durva, hogy ez a Portugál válogatott nyert eb-t.

   • andreal

    Azért ez nem a legjobb kezdőjük 🙂

    • Sragi

     Az mindegy 🙂 Görögök ugyan ilyenek voltak.

  • lucas

   Eddig úgy néz ki, hogy a tudásbeli különbséget túlzott keménységgel kompenzáljuk.

   • lucas

    Vagy azt is írhatnám, hogy szét rúgjuk őket. 😀

    • ZeRo

     Inkább könyököljük. Lábbal nem elég pontos a válogatottunk.

     • lucas

      Az mondjuk biztos, hogy jóval több mma-s mozdulatot láthattunk eddig magyar részről mint jó cselt.

    • Kisstomee

     Azért nem lenne baj,ha Ronaldo egészbe érne Madridba.

 • Jose

  Kedden új posszttal jövünk, TV-s személyiség volt partnerünk benne. De nem HBI, vele nem tervezünk közös munkát, részünkről már nem vállalható színvonalon dolgozik.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ugye Norbi lesz az? :)))))))))))))))

  • technikus Laci

   uhh, hát mi a baj vele? :(((

 • technikus Laci

  asztán a krisztiánó homoszekszuál vótemá?

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én nem hallottam csak cigányozást…

   • technikus Laci

    hát betegek az ultrák? vagy mi történik 🙁

 • ZeRo

  Franciákkal mi van? Játszik Benzema? 😀

 • ZeRo

  Na meg van a nyerő tipp az elkövetkező meccsekre, óvatosabban kell könyökölni, hogy ne vérezzen.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nagyon fullba nyomja ma (is) Hajdú.

   • ZeRo

    Ennyire nem szoktam rá figyelni, de most különösen sok hülyeséget adagol.

 • technikus Laci

  több könyökös kellett volna :((((((

  • Cornelius Scipio Africanus

   lesz még kiállítás! nyugi 😀

 • Yenko

  A magyar foci felkönyökölt a térképre.

 • kodex

  off téma: de Costa most újra AM játékos lesz – csak januártól? vagy ez a per ami elkezdődött (by Chelsea) ezt is borítja?

  • Jose

   ezt én is szeretném tudni

  • elkesetthusvetinyul

   csak nem a meccsről jutott az eszedbe? 😀

   • kodex

    milyen meccsről? most jövök 1 Alföldi színdarabról… 😛

    • ZeRo

     Vér és homok, illetve fű?

 • ZeRo

  A Kleinheisler… valami nevű sráccal mi lett? Az ő játéka speciel tetszett az eb-n.

  • FrancIsco

   Nem játszott azóta kb semmit sehol.

   • ZeRo

    Van valami különleges oka? Sérült vagy ilyesmi?

    • Yenko

     Szellemileg.

     • Cornelius Scipio Africanus

      :DDDD

     • ZeRo

      Ezt nem tudtam. Köszi 😀

     • Yenko

      Hübeleheisler az eredeti neve, csak megváltoztatta, hogy a viselkedésével ne legyen könnyen összefüggésbe hozható.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Németet tanul most Kazahsztánban.

  • andreal

   Kleinheislerre gondolsz? Az Eb után megvette a Werder Bremen, ahol nem túl sokat játszott, majd először kölcsönadták a Darmstadtnak, aztán a Fradinak, majd kibaszták, mondván nem tud németül, és nem tudnak vele mit kezdeni, aztán most az Astanát boldogítja.

 • smatte

  Zsuzsákot sem az eszéér` szeretjük…

  • lucas

   Arc az van, de gondolkodni nem tud szegény.

  • Jose

   szinte az egész csapat félreértette az “agresszív játék” gyakorlati felhasználását. ez csak szánalmas rugdosódás és hiszti.

 • LeeTaiPo

  Nem mondható érdekfeszítőnek a meccs.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Quaresma ver egyet küllővel 😀

 • Jose

  franciák kicentizik, vagy égnek?

  • Jose

   nos, nem centizték ki.
   ennyit jelent, ha nem játszatja Didié Karimot 😀

   • smatte

    Karimmal 40 kapura lövés sem lett volna elég a gólhoz…☺

  • Cornelius Scipio Africanus

   Labdabirtoklás 74%
   Kapura lövés 31 😀
   Kaput eltaláló 8 :DD

   Próbálkoznak rendesen

 • lucas

  A felesleges nagyképűséggel Fiola meg Dzsudzsi is szépen megszopatta a válogatottat a következő meccsre. Mentálisan sajnos nagyon elfogytak, de ez az edző hibája is, igen elbaszott taktikát választott.

  • smatte

   És ha már taktika…miért az utolsó két percben jöttünk ki a sündisznó állásból. Nem mindegy hogy egy 0-ra vagy 2-ra kapunk ki?

 • Jose

  Ez a “szép volt, fiúk”… igen, hajtottak a srácok, valóban. De hogy vakon voltak a meccs előtt, alatt, taktikailag semennyire nem voltak okésak, az első félidőben sokszor bántóan üresen érkeztek második hullámban a portugálok, stb.

  Persze, lehetett volna döntetlen, hát hogyne… mert iksz esetén a portugálok biztos nem váltottak volna sebességet. Aj, de bántóan fájdalmas látni ezt az önámítást.

  • Cornelius Scipio Africanus

   mit vársz egy párttévétől, amikor a szotyikirály kedvencei játszanak??
   ha nem fér bele töröld ki 😀 próbáltam finom lenni 😀

   • smatte

    Hajdú bé is régebben humoros volt, most meg…”lojális”…

    • Sragi

     *szar (most)

 • johnglade

  Azért tegyük hozzá csendben hogy ezt a bírót szerintem senki sem kívánná egyik meccsre sem, és ha a Real játszana olyan punci módon hasonló helyzetben ahogy azt most a portugálok tették akkor itt agyfaszt kapna mindenki.

  • kodex

   hja, igen emlékszem arra az AM elleni tavaszira…

 • Sasu

  szégyenteljes volt a második félidő, ennyire bef.sva nem lehet kimenni. Mintha Storck csak arra ment volna, hogy nehogy nagy zakó legyen, tartottuk a null-egyet.

 • Jose

  Lovrencsics hogy beszopatta az exkapitányt. 😀 😀 😀 😀
  Milyen volt, mikor megtudtátok, hogy 442?
  Gergő: Hát ez nem 442 volt, hanem 4231. :DDDDDDDDDDDDDDDDD

  EZÉRT IS TART ITT A MAGYAR FOCI, bazmeg. 😀

 • kodex

  btw: Szeptember 17én Sociedad ellen játszunk idegenben. Lesz vmi idei évi első közös meccsnézés erre? Vagy másikra, később? Resid, Sultan, Norma – többiek?

  • andras14

   Én adom, Máté úgyis vagy 5 sörrel jön már. 😀

  • Resid

   Nekem a vasárnap sajna nem jó – haza út, másnap munka… Én majd egy szombat estére csatlakozom.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Magyar – Portugál összefoglalója
  https://www.youtube.com/watch?v=Z71azs55t0A

 • ofrnkie

  Hát ez nem volt túl jó meccs, szerintem rossz hatással van CRre ha élőben nézem. Ráadásul most elővette a frusztrált utánarúgás örökzöldet

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem CR-t felmentve, de undorítóan játszott a magyar csapat. Ha így játszanak a Real ellen, vagy Barca ellen akkor mindenki favágó bunkózik, jogosan. Okádék volt ez a meccs. Priskin meg egy f*sz. Remélem kap vagy 5-10 meccset. Függetlenül attól, hogy kit ütött. Visszanéztem vagy 10x, és szerintem szándékos volt… meg van még az ütő mozdulat is.

   https://streamable.com/3cuqp

   • majk

    hát ez elképesztő 😀 és erre azt nyilatkozta hogy nem direkt volt?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nem. Azt mondta hogy Pepe fejelt bele a könyökébe. Nem vicc!

 • WT14

  Én se tudom még mindig, hogy mit akart a válogatott tegnap este. Most mindenhol az jön vissza a sajtóban, hogy “szép volt fiúk”, meg hogy “így ki lehet kapni”, és a hasonló bullshitek. Ha az volt a cél, hogy védjük a 0-1-et, akkor ez maradéktalanul sikerült. Nekem viszont sokkal szimpatikusabb volt a belgák elleni 0-4, ahol 0-1 után beállt plusz két csatár, és megpróbáltunk őszintén menni az egyenlítésért. Pofon lett belőle mert szarrá kontráztak, de ott legalább volt kiállás és szándék. Értem én hogy emberhátrány, de attól még lehetett volna próbálkozni valamivel, függetlenül attól hogy komoly tétje nem volt számunkra ennek a meccsnek. Az utolsó 10 percre konkrétan bealudtam.

  • Jose

   önámítás

  • Manócska

   Ez egyáltalán nem volt szép. El nem tudom képzelni hogy mi szükség volt erre a durva játékra. Számomra is sokkal szimpatikusabb lett volna, ha ehelyett megpróbálunk focizni.

  • MILO

   Nem tudom hány olyan meccset láttál már életedben ahol volt kiállítás de általában nem az a jellemző, hogy egy kiscsapat emberhátrányban eszetlenűl rohan előre egy nagyobb csapat ellen. Biztos jobban örültél volna ha Ronaldo rúg egy négyest de nem jött össze. Volt tartása a csapatnak és az emberhátrány ellenére is volt pár lehetőségünk. A végén is felment az egész csapat a kapussal együtt mikor szabadrúgást kaptunk, hátha. Úgy érzem kicsit túlságosan ellenségesek vagytok a válogatottal szemben és már bocsánat de ha ti gálát vártok a magyar válogatottól mikor emberhátrányban játszik a portugálok ellen akkor nem nagyon értetek a futballhoz.

   • Sasu

    Gyáva taktika volt, ennyi. A végén felment a kapus? Tehát a terv az volt, hogy kibekkeljük egy góllal a kilencvenharmadik percig, és akkor majd Gulácsi egyenlít? Majdnem bejött. Az egész második félidőben jó ha háromszor mentünk át a félpályán, ez irdatlan kevés, az elsőben meg szétrugdostuk őket elég alattomos módon. Azért bosszantó, mert _egyébként_ magunkhoz képest nem voltunk rosszak, elég jól mentek a passzok, a labdakihozatalok. Vereségnek örülni ahogy feljebb írják, önáltatás, ha már kikapunk, akkor mindegy hogy null-egy vagy egy-három. De amilyen gyengék voltak magukhoz képest a portugálok, akár egy-egy is lehetett volna.

    • Jose

     Rossz dolgokra fókuszálnak a meccs után, olyan tényezőket emelnek pozitív tartományba, amelyeket nem kellene – mert vagy természetesnek kell lennie, vagy rosszul értékelik, például a rugdosódás nem egészséges agresszió.

     A szemünk előtt tolják le a gyengék/tudatlanok/fejlődni nem vágyók torkán a maszlagot, ahelyett, hogy valami tartásról árulkodóan bemondanák a tutit. Sok jóra nincs esély a következő 5 évben sem.

    • MILO

     Te miről beszélsz? Gyáva taktika? Ez nem a Real Madrid vagy a Barcelona hanem a magyar válogatott, amiben olyan a játékosok futballoznak akiknek többsége nem is játszik a klubjában.

     • Sasu

      Akkor ki se álljunk a meccsre ha így állunk hozzá. Az EB-n érdekes módon összejött a döntetlen, mert senki se azon gondolkozott, hogy hol játszik, hanem nekik mentünk istenesen. Ezzel szemben ezzel a beszari hozzáállással biztos a vereség. Ha Neked ez így tetszik, lelked rajta, nekem nem tetszett.

   • Sragi

    Andorra ellen volt gyáva a valogatott nem tegnap. Emberhatranyban kikapni nem szégyen. Helyenként igyekeztek a fiúk. Nalam Andorra verte ki a biztosítékot…

    • kodex

     Nálam ez elmúlt 25 év – folyamatosan.

     • Sragi

      En mindig szurkolok a srácoknak! Szerencsére a többség is igyekszik mindent megtenni a címeres mezért. Viszont ami Andorra ellen volt.. Szégyen.

     • sultan2004

      Ebből is főleg az “elmútnyócév”. 😉

    • Jose

     Önmagát helyén kezelni nem tudó játékosok halmaza. Andorra ellen csak lazán, de Ronaldo és tsai ellen még a vasat is átharapják.

     Végletek. Holott a magyar fuszbal és a magyar fodballista szinte soha nem játszhat lazán, felkészületlenül, stbstb.

     Tegnap erős, stabil, szoros védekezés és kontrák – másban nagyon nem lehetett bízni.

     • Sragi

      Tegnap nem is. De játszott úgy a csapat a Portugalok ellen, hogy az tényleg játék volt.Tudom ami volt az volt. Ellenben tegnap ha Priskin nem csinalja meg amit megtett egy batrabb játékkal akár lehetett volna valami keresni valonk. Egyébként tegnapi Portugál válogatott nem kontrazott volna szét. Nagyon gyengék voltak magukhoz képest is.

     • Jose

      Szerintem is gyengén játszottak. Viszont egyszer megkontráztak minket, Joao Mario oldalán. Persze, azért egyszer, mert egyszer ment fel a teljes magyar csapat egységben támadni. 😀 Meg a végén, amikor Gula is felment fejelni, de Q megszánta és szanaszét bikázta a labdát. 😀 A bal oldalunk támadásban rejtett magában lehetőségeket (Lovrencsics helyzetét is ott építették fel.) Lehetett volna ez jobb (mindkét oldalról), de a magyaroknál már a meccs előtt a vérre fókuszált mindenki, tudja a fene, hogy miért.

      A portugálok évtizedek óta a minimális maximumot hozzák a selejtezőkben. Valahogy rá vannak hangolva a drámai pótselejtezősdire. 😀

     • Jose

      javítom magam: Elek most is kihozta magából a maximumot. Szeretem a játékát, mert a saját korlátait figyelembe véve szinte mindig 100% környékén játszik, ráadásul a sportszerűség határain belül.

     • Sragi

      Nem lenne rossz ez a valogatott én azt mondom. Viszont tényleg nagyon hiányzik az, hogy a tagok nivosabb bajnokságban játszanak. Plusz ne csak cserék legyenek. Az NB1 nulla fing ez már többször bebizonyosodott. Innen nem lehet valogatni. Van persze egy-két kivétel. Reális cél a következő EB selejtező ahova at U válogatott tagjait be kellene építeni. Ehhez kell az is hogy külföldön jatszanak a fiatalok is. Dárdai megmutatta at utat vagy is vázolta. Storck sem hülye szerintem.

     • WT14

      Nyilván Andorra volt a mélypont, arra semmilyen mentség nincs. A tegnapinál inkább a meccs utókommunikációja volt a probléma, meg hogy pozitívumként adjuk elő a rugdosódást meg a parasztságot.
      A kedvencem Fiola nyilatkozata:
      “Priska mondta, hogy felugrott és Pepe fejelt bele a könyökébe, szóval nem ő ütötte le, úgyhogy ha így nézzük, akkor nem volt jogos a kiállítás”.
      Ezbazmeg. Színtiszta ütőmozdulat volt, akárhányszor visszanézed, de azért megy a mosdatás. Ha ezt fordított esetben Pepe csinálja, kb. köztéri kivégzést követelne mindenki. Ismerjük el legalább utólag, hogy Priskin egy kibaszott birka volt, ráadásul teljesen ártatlan szituációban csinálta.

     • Jose

      Ezt a nyilatkozatot nem értem. Amikor egy-egy jelenet már a kispadon visszanézhető, de legkésőbb félidőben, akkor ne csináljuk már ezt.

   • WT14

    Idejössz és olyanokkal dobálózol hogy “biztos jobban örültél volna ha Ronaldo rúg egy négyest”. Milyen alapon? Írtam én ilyet? Nem hinném. Szóval vagy direkt akarod kiforgatni a szavaimat, vagy szimplán csak gond van az értő olvasással. De hogy tisztázzuk: soha nem voltam portugál fan, és ha egyébként kedvelném is őket (ami utoljára Figóék idejében volt), akkor se szurkolnék nekik a magyar válogatott ellen. Joséék kifejtették, hogy mi volt nekem is a problémám a tegnapi meccsel és főként az utókommunikációval, így most írom le én is újból. Még a végén abból is kihámoznál valami ordas baromságot.

    • MILO

     Én nem mondtam, hogy portugál fan vagy csak nem értem, hogy mit vártál a piros után. Az szimpatikus lett volna neked ha beleszaladunk megint egy négyesbe mint a belgák ellen? Bár csak ellenük is foggal körömmel védekeztünk volna, mert az lett volna megfelelő taktika számunkra.

     • Jose

      azért sántít a dolog – de tényleg csak egy kicsit – mert Priskin a legelső emberünk volt, tehát a kiállítás nem a védőket vagy a középpályásokat érintette. A meccsbe addig se tett bele sokat védekezésügyileg. Persze igaz, hogy könnyebb volt így a mi térfelünkön tartani a labdát Moutinhóéknak, de kontrázni se 10 mezőnyjátékos indul neki egyenlő létszámban sem, hiszen épp az a lényege, hogy egy labdaszerzés után a létszámhiányos védelemre rohan rá a kontrázó csapat.

     • Sragi

      Inkább a Belgák féle pofon. Ott legalább meg volt a koncepció. Gólt akartunk rúgni, játszani. Teny hogy lehetett volna ésszel, de szerintem nincs mit szégyellni azon. Tegnap meg úgy is az volt a lényeg,hogy találjunk egy gólt vagy x-re hozzuk ki valahogy. Ezzel sincs baj csak nem kellene a meccs után ilyen siralmas nyilatkozatokat nyomatni. Na a Svájc elleni az szoros meccs volt. Ott fel vállaltuk hogy bele szaladhatunk egy nagy pofonba ehhez képest nem sokon múlott egy jó eredmény.Felre ne értsd nem is szabad neki rohanni egy Portugál valogatottnak, de tegnap csak ment a rugdosas. Koncepció meg szinte nulla.

 • iKos
  • Jose

   #bimbi
   #nemvót
   3.: az olasz szöv. kap. azt nyilatkozta, hogy bár az ellenfél vezetője, de a kötény láttán fel kellett állnia és megtapsolni Iscót, mert nem tudja nem elismerni az ilyen játékosokat és teljesítményt.

  • Sasu

   jófej

 • Cornelius Scipio Africanus

  Pepe fejelte le Priskin könyökét!!! Mármint Priskin szerint. Pepe még mindig egy állat!!
  https://youtu.be/n7ewk38qEMU?t=1m18s

  • ZeRo

   A szemét! Szándékosan lefejelte Priskin könyökét! De ő húzta a rövidebbet, haha! El kéne örökre tiltani!

 • andreal
 • WT14
  • Cornelius Scipio Africanus

   igen 😀 bár én is csak 1 hete hallottam róla kb 😀

  • gwandal

   Nem:D

  • smatte

   ja…egyelőre azt nem értem, minek szurkolni annak, hogy a B divízióba kerüljünk? Hiszen a C elvileg gyengébb, azt könnyebb megnyerni (persze azt sem fogjuk)

 • Edizen

  Eurosport : Ronaldo wants Bale dropped from Real side – report – http://www.eurosport.com/football/liga/2017-2018/cristiano-ronaldo-wants-gareth-bale-dropped-from-real-madrid-side-report_sto6318660/story.shtml

  Ha ez csak részben igaz lenne, nem keserednék nagyon el!

  • Cornelius Scipio Africanus

   ” according to Don Balon” Ez a lap full kamukat gyárt csomószor, nem?! Nekem nagyon úgy van meg a nevük, mint kb az ottani Blikk…

   • Edizen

    Nem ismerem különösebben őket. Nem kizárt, hogy azokat. A Eurosport-ra ritkán szoktak kitenni kamu dolgokat. Nem mondom, hogy soha, de nem annyira sűrűn. Anyway, maga az ötlet nekem szimpatikus lenne 🙂

 • sultan2004
 • Manócska