Real-Valencia – avagy a kötelező döntetlen?

A Manchester elleni, majd a Barcával vívott párharcok után szinte törvényszerű volt, hogy lesz majd visszaesés a teljesítményekben, hiszen az nem normális, hogy az előszezonban, vagy előszezont éppen hogy letudva, ilyen remek performanszt nyújtson egy csapat. Nem a Depor volt, amely meghozta az első botlást, hanem a Valencia, ami nem meglepő, mert az elmúlt 6 Bernabéuban rendezett Real-Valencia összecsapásból négy döntetlennel zárult. Tehát valahol sejthető volt, hogy nem lesz egyszerű menet. És bár 2-2 lett csak, de nem hiszem, hogy búslakodásba kellene átcsapnunk, mivel a helyzeteink bőven megvoltak – a whoscored szerint 22 kísérlet -, ami közhelynek hangzik, de a hiányzókat elnézve nem rossz ez. Valamint, amellett sem szabad elmenni, hogy a Real immáron sorozatban 70 találkozón talált az ellenfelek kapujába. Összefoglaló következik.

Úgy alakult, hogy megint pont utazás közepette szólít a posztírás kötelezettsége, ami nem enged túl mély elemzést, de José kollégájával,  Jamallal igyekszünk megfelelő beszámolót nyújtani mindazoknak, akik kíváncsiak, mi zajlott a megint jó későre rakott Real bajnoki találkozó során.

A felforgatott kezdő jócskán növelte a várakozásokat és izgalmakat, amellett, hogy tippelde-gyilkos fordulóként könyvelhető el. Meglepetésre Zidane nem hozott fel senkit a Castillából, hanem a meglévőből próbált ehető ételt varázsolni, ami vegyesen sikeredett. Nacho természetesen bekerült a védelem közepére, méghozzá új társat kapott Casemiro személyében. Már látszatra sem volt életbiztosítás – lett is belőle hiba -, de ezt még überelni tudta francia mesterünk. Carvajal és Marci szintén adott volt, ám Kroos és Modric mellé Asensio és Isco került be, míg legelöl Benya és Bale. Első pillantásra is kiderül, hogy eléggé offenzív kezdőről van szó, ugyanakkor kiált a csapatszintű védekezésért – ahogy azt a kommentszekcióban többen meg is jegyezték. Ugyan ez megvalósult, de nem hibátlanul, és azért valljuk be, nem volt ugyanaz, mint ahogy a CKM-től megszoktuk.

Iscót és Asensiót kénytelen vagyok együtt tárgyalni és kezelni valamilyen szinten, mivel nagyrészt hasonló szerepköröket kaptak. Mindketten összekötő kapcsot jelentettek a középpálya és a támadók között, azaz rendszeresen mélyen hátraléptek labdákért a labdakihozatalok során, segítették a passz, illetve a támadás gördülékeny továbbfolyását. Labdavesztés esetén pedig mindketten visszazártak Kroos és Modric mellé.

Isco hőtérképe.

és Asensióé:

Világosan látszik, hogy bejátszották az egész pályát. Érdekesség, hogy bár Isco az, aki jóval tapasztaltabb és jobb védekezés terén, de fiatal honfitársa magasan lepipálta ezúttal. Isco 0 szerelést mutatott be, és szintén 0 alkalommal csípte fülön a labdát, ezzel szemben Asensiónál ez az érték 3 és 2. Tehát Asensio amellett, hogy két gólt szerzett és a meccs embere lett, még védekezésben is segítette a csapatát. Iscótól viszont jóval többet lehet várni. Valahogy nem volt az igazi ez a meccs számára, se védekezésben, se támadásban.

Asensio pedig folytatja tovább a parádés formáját, jelenleg háromszor talált be a büntetőterületen kívülről, amivel a top5 bajnokságot tekintve is listavezető. Sőt, olyannyira hatékony, hogy a 6 lövéséből, amit eddig produkált (minden sorozatot tekintve), 3 gólt ért. Ez nagy matektudásomat bevetve is 50%-os hatékonyság, ezzel is köröket ver arra a Messire, aki szintén 3-at lőtt be, de 30 próbálkozásból, azaz csak a 10%-át.

Vissza a csapathoz és a meccs eseményeihez. A találkozó rendkívülien kezdődött, hiszen megelőzte a kupák bemutatása és némi pózolás.

Ismét a mérkőzés korai szakaszában sikerült előnyhöz jutni, és tulajdonképpen a semmiből, hiszen Asensio csapott le egy labdára, amivel kapura iramodva jó 20 méterről lőtt is. Ha megnézitek a jelenetet, akkor a parádés lövés mellett Benzema mozgását érdemes figyelni. Remélem, hogy nem belemagyarázni akarom, de szerintem kulcsfontosságú volt, hogy a védők és Asensio előtt keresztbe elfutott, hiszen így nem tudtak kilépni rá és nyomás alá helyezni őt, hanem szabadon lőhetett.

 

A gól után a Valencia kezdett el nyomni, ami előny is lehetett volna, mert nagy területek nyíltak a a támadóik és középpályásaik mögött, de nem igazán sikerült ezt kihasználni. Miközben a Valencia eléggé veszélyes akciókat vezetett főleg a baloldalon, ezzel is nem kevés gondot okozva Carvajalnak. Sajnos ezen a módon született az egyenlítés is.

 

Itt az első gond az volt, hogy áttolódik a Real védelme a baloldalra és nagyon szabadon marad a jobb, valamint, nem sikerül kellő nyomás alá helyezni a labdást, és nem sikerül a súlypontot áthelyezni. A két valenciás, Gayá és Lato pedig el tud menni a Carvajal és a kissé későn érkező Asensio mellett. Az pedig hab a tortán, hogy a beinduló Solert se Nacho, se Casemiro nem veszi fel.

A jobboldalon végig gondot okozott a Valencia. Az alábbi képen szintén lyuk tátong a szélen, ahová Bale-nek kellett volna visszazárnia, hiszen Carvajal középre húzódik, mivel követi az egyik támadót.

Úgyhogy abszolút ült a Valencia terve, de itt van még egy.

Megint csak üresen áll a pálya azon része, ahová megint Bale-nek kellene helyezkednie, vagy a Realnak nem lett volna szabad ennyire áttolódnia a másik oldalra. Nagyon fontos kompaktnak maradni. Ez jelentős hiba volt, mind a csapat, mind az edző részéről.

A félidő utolsó 10 perce megint a Realról szólt, illetve pontosítanom kell, Benzemáról. Aki, ha jól számolom, 5-ször került helyzetbe. Sajnos a kontra végén nem igazán jól találta el a labdát, de így is nagyot védett Neto. Majd a fejese is kimaradt, utána pedig csak úgy került helyzetbe, hogy nem igazán tudta már irányítani a labdát. Kapott is rendesen a francia csatárunk (nyilván a második félidei lehetőségek is hozzájárultak). Aki eddig utálta, az most hőzönghet, de nem törnék pálcát fölötte. Nem szabad elfelejteni, hogy bizony Ronaldo is képes volt nem egyszer 90 percen át szenvedni és görcsölni, főleg, ha az első két helyzete nem ment be. Benzemának meg ezt leszámítva jó meccse volt, mert mezőnyben megint sokat hozzátett, de tényleg el kéne hinnie, hogy Ronaldo hiányában ő az, aki vállára veheti a csapatot és gólokat termelhet. Én időt adnék neki, és meglátjuk, képes-e elrendezni magában mindezeket. Bale ugyanakkor más kategória, mert nem kezdett rosszul a Valencia ellen, de nagyjából a 30. perc környékén egy rontott passz után lefelé kezdett el ívelni a teljesítménye. Azzal is egyet kell értenem, hogy hozzáállásban is hiányosságok vannak, hiszen más megítélésbe kerülne, ha hiányosságait és rossz formáját akarattal és szorgalommal ellensúlyozná. Igazi brithez méltóan felszánthatná a pályát, amivel azt gondolom, a kritikák jó része alábbhagyna vagy legalábbis enyhülne, halványulna.


A második félidőről José gondolatai következnek: 

Javallott felhasználni a megélteket, megtapasztaltakat, hogy a soron következő mérkőzésen, mérkőzéseken ne lepjen meg minket egy-egy jól prognosztizálható esemény. Ilyen az, hogy a Real Madrid minden meccsén gólt lő… és gólt kap. Ilyen, hogy a legritkább esetben elég az ellenfélnek az egygólos előny a győzelemért – még Ramos hiányakor is.

A második félidőre értetlenül fordultunk rá, mert Isco helyett Kovács úr érkezett, akit a teljes szerkesztői gárda imád és nem mellékesen rendszerszinten fontosabbnak tart, mint Béla urat, aki azonban továbbra is élvezte vezetőedzője bizalmát. Ha már a publikum másképp vélekedik, legalább ez varázsoljon örömöt a lelkébe! A helyzet egyszerűnek tűnt: lőni kell még egy gólt a Valenciának a második félidő első negyedórájában.
76. perc… még mindig 1-1.

Mi történt idáig a második félidőben?

Először is az, hogy Kovács úr felvette az ezen a meccsen eddig nem létező Casemiro-posztot a középpályán, Herr Kroos pedig látványosan fentebb kezdett el alibizni – nagyjából senor Isco helyén, persze más erényeket villogtatva. Luka úrfi, Béla úr, senor Asensio és Herr Kroos védekezésben meglepően sokszor változtatták meg helyezkedésüket.

Az első veszélyt Neto kapujára Huba állandó társa, Casemiro jelentette: az 50. percben lőtt 23.18 méterről, a Juventus egykori cserekapusa pedig szögletre tornázta a labdát. Kérdéses volt, hogy a lövést megelőző, támadóharmadban történő passzív labdatoszogatást hogyan akarja hasznossá varázsolni a Gárda és Zidane.

Az 53. percben egy gyors támadás után Csapatkapitányunk adta be balról a labdát, de Benzema sok más szurkolóhoz hasonlóan ledermedt a tényen, hogy Marcelo végre jó beadást mutatott be. A helyzet kimaradt.

Az 57. percben Asensio tekert mellé, két perccel később Béla úr lövésébe léptek bele. A 60. minutumra meglett a 3. pocsék Toni-pontrúgás is (2 corner, 1 szabad). Ugyanebben a percben elkönyvelhettük, hogy mindkét belső védőnk besárgult – mindkettő esetben feleslegesen durvultak a srácok. Casemiro egy olyan játékost vágott fel, aki nem a kapu felé tartott (hála Modricnak), percekkel korábban pedig Nacho vadászta le 7 ütemnyi késéssel a zsebében Toporgót.

Wales szamurája a 66. percben 7-8 méterről fejelhette meg Marcelo második remek beadását, védőjét kizárva a játékból – az eredmény ismert: kaput se talált Gareth. Egy perccel később Kroos és Modric összjátéka után a horvát bán lőtt, Neto ismét szögletre mentett.

Ezután mérföldkőhöz érkezett a második félidő. A 71. percben megtörtént az első komoly valenciai akció, amikor egy jobboldali beadást Zaza fejelt szabadon fölé. Nacho, ez bizony büntetőpontokat von maga után! Valóban, a 46. és 71. perc között nem volt Navas kapuja veszélyben. Két megindulás, egy távoli field goal és Kondogbia sípszó után fejese jellemezte Zaza fejeséig a Valencia előre-játékát.

A 73. percben Carvajal szabálytalansága után Parejo kínálta meg Navast, aki Neto után szabadon szögletre védett.

Egy minutummal később Zidane cserélt. Nyilván valaki véletlenül nyomta be a jelenlévő szurkolókon a füttyszó-módot, de tény: Bale, aki a meccsen nem talált kaput, nem alakított ki helyzetet, passzainak 63.9%-a volt pontos és láthatóan önbizalom hiányosan, de legalább testidegenként szerepelt a hazaiaknál, most átvehette Lucas helyét a kispadon.

A 77. percben megszerezte a vezetést a Valencia. Röviden a sztori: Parejo szögletét kifejelik a védők, a labdát hátrajátsszák a vendégek Netóig. Szöglet után a Real nem a megszokott rend szerint építi vissza az alakzatot, hanem a szögletnél elfoglalt pozíciónak megfelelően. Így történt, hogy az első támadónk Asensio volt, ő a jobbhátvédre húzódott ki a Valencia térfelén. Másodjára ért fel Kroos, harmadjára Karim.

A kapus 76:02-kor rúgja fel a labdát, ezt Dani visszafejeli 76:05-kor. A labda a kezdőkör felé száll, ahol Kroos a kapunak háttal áll, Benzema pedig jobb oldalról fut a német felé. Ha megkérdeznénk, hogy kinek kellett volna birtokba venni a labdát, akkor Benzema Kroosra, a német meg a franciára mutatna. Nem volt jó a kommunikáció.
76:09 – a Valencia megszerzi a labdát.
76:17 – egy felpassz-visszapassz-felpassz után Rodrigo tolja ki a tizenhatosunk előteréből a labdát a balszélsőnek.
76:19 – Rodrigo visszakapja a labdát a balszélsőtől, de ekkor már Kovacic szorításában van az ötös sarkán.
76:22 – Kondogbia a világ végéről felér a második hullámban és nem kérdez, büntet.

Ebben a fél percben a Real nem rendeződött vissza. Ez még nem vezet azonnal a bekapott gólhoz. Kellett hozzá Kroos és Benzema esete, valamint Kroos figyelmetlensége is, aki pontosabban felmérhette volna a területet maga körül.

A képet köszönöm kodexnek!

Itt pedig a videó az esetről egy speciális kameraállásból.

Ekkor ott tartottunk, hogy a Real, amely a második félidőt a 70. percig uralta, hátrányba került a támadásokat 5 perce használó Valencia ellen. #hatékonyságmintolyan

Hosszabbítással együtt 15 perc volt hátra, hogy javítson helyzetén csapatunk. Természetesen jöttek a beadások jobbról-balról, de hatástalanok voltak, cserébe egy-egy vendégtámadásnál bántóan üres középpálya meg védelem várta Zazáékat. Bennem épp Zidane aktív játékos-pályafutásának utolsó évei derengtek fel, amikor „már megint hátrányba kerültünk, menjünk mind előre, jó lesz az… nabazmeg, lekontráztak, megint beszoptunk egyet”. Nem szeretem ezt látni. Nem szeretem, amikor nincs egyensúly – még hátrányban sem kell fejetlenül elől ragadni. Az csak zűrzavart okoz.

A 81. percben a meginduló Kovács urat akasztotta Rodrigo. A szabadrúgást a legjobb formában lévő támadónk lőtte be olyan természetesen, mint ahogy egyszeri szittyamadridista belőtte a Tippeldében a hazai győzelmet. Egál! Ezaaaaaaaaaz! Neto kiszolgáltatott helyzetben volt, mert Asensio predator-üzemmódban működik mostanában, nagyon éles, friss és koncentrált a játéka. Ő eldöntötte, hogy hova lövi és tudta, hogy be is talál. Lélekben megnéztem Bale szabiját ugyaninnen: 8. sorban landolt.

Maradt 10 perc hátra, ami Kovács úr rohanásával kezdődött. Ketten kellettek, hogy egyszer fel tudják vágni a horvát gepárdot. Az utolsó percekre Mayoral is beállt, a nem elég hatékony meccset bemutató Kroos helyett. A 87. percben Asensio varázslatos labdaátvétele után lefutott az alapvonalig, beadását azonban Karim volt képtelen jól irányítani. Egy perc múlva a jobb oldalon Dani és Lucas oldotta meg a játékot, Carvajal ügyesen a második hullámban (üresen) érkező Asensiónak passzolt, de annak lövésébe belevetődtek. Azt gondolnánk, hogy ezzel oda a helyzet, ugye? De nem! A védőről a kaputól 9-10 méterre, üresen álló Benzema elé kerül a labda, amely nem pattog, nem dadog, nem pörög. Karim nagyon be akarta helyezni a sarokba, tehát mellélőtt. Na, most volt vége a helyzetnek. Itt szakadt el (újra, sokadszor) számtalan madridista cérnája – talán nem ok nélkül. A tendenciát nehéz tagadni. Ennyi helyzetből ne legyen már lehetetlen egyszer betalálnia. Ha csak egy gólt lő, akkor nem kell már-már kínosan védeni és relativizálni a teljesítményét.

A 90. percben még Marcelo kapott rúgást a büntetőterületen belül – a spori gondolhatott sok mindenre, de ez nem volt szabályos szerelés, lábat talált Parejo. A síp mégis néma maradt; ez van, ha nincs szatyor. Viszont a győzelem nem ezen ment el, és a legszánalmasabb, leggyengébb és leggyávább dolog lenne ezt, vagy az első félidei kezezést (note: a Juve meccsén ugyanezért tizit adtak, ott biztos nincsenek új szabályok a kezezésre…), a bíró teljesítményét kifogásként elővenni.

Nem! Csak magát okolhatja a gárda, illetve a gárda okolhatja a Kilencest, hogy maradt a döntetlen. Aki a 92. percben Carvajal sokadik beadását végre jól fejelte meg, de ezúttal Neto védett bravúrral és tolta kapufára a labdát.

Viszont nincs világvége. Továbbra is bizonyítani kell minden meccsen és képzeljétek, lesz olyan, amikor nem sikerül. Fogunk még kikapni is, nem csak döntetlent játszani. Fogjuk még szidni meccs alatt azokat, akiket most megváltónak neveztünk meg.

Sokkal jobb az, hogy van egy stabil, működő rendszer és abban vannak gyenge egyéni teljesítmények, mint az, ha remek egyéni villanások vannak rendszer nélkül.

Rengeteg helyzetet dolgozott ki a csapat, és a védekezés a körülményekhez képest csak nyomokban volt fos, helyenként meg szar. Casemirót egyszer Zaza érte utol 5 méteres hátrányból. Zaza. Jesszus!

Adjuk meg az esélyt Zidane-nak, és várjuk meg a következő két meccs játékát. Ha a BB akkor is gyengén muzsikál, és akkor sem fogja megbontani őket, ígérem, agyonkritizáljuk Zidane-t. Az előző szezonban is ezen kicsi magyar madridista blog kitartó (szerintünk jogosan) negatív hangvételű posztjai miatt lett bajnoki cím és BL-címvédés. Dacból csinálták, hogy mi essünk pofára.


Köszönöm Josénak a segítséget és közreműködést! A meccsről pedig nem érdemes komolyabb következtetést levonni. Azt hiszem, ennyi botlás még belefér egy 6 kupás szezonba. Hamar felejtsük el, hiszen a gárda már biztosan a következő összecsapásra, azaz a Levante ellenire készül, de nem szabad elfelejteni, hogy az csak két hét múlva kerül sorra, mivel válogatott szünet lesz. Ezt a szünetet igyekszünk érdekes olvasmányokkal megtölteni, úgyhogy stay tuned! Hala Madrid!

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • kisfigo

  Kiváló összefoglaló. Grat. 🙂

  Nagyon jó és izgalmas meccs volt.

  • Krityó

   Kiváló összefoglaló a kiváló összefoglalóról.
   Csatlakozom.
   :DDD

 • Sragi

  A 2. Valencia gól tipikus óvodás szitu. Tavaly is nem egy ilyet benyeltünk..

 • mfc777

  Jó kis összefoglaló, köszi!
  PS: Ramos cipője gusztustalan.

  • sultan2004

   Olyan mint egy modern vonalú ganézó gumicsizma.

 • ReAlantos

  Remek összefoglaló! 🙂

  Asensio egy gép. Egy nagyon finom kezek által összerakott, precíziós munkára alkalmas, mesteri munkadarabokat előállító, óramű-pontossággal csodákat szállító gép, amely mindig, újra és újra képes rá, hogy az államat a padlón keressem. Gyanús, hogy a BBC utáni Real Madrid egyik legfontosabb ékköve kibontakozásának lehetünk most szemtanúi…mit kibontakozása? Berobbanása!

  Hala Madrid, tanulni a hibákból, fel a fejjel, aztán leszegni, és szorgalmasan előre tovább! 😀

 • Sragi

  Én leírtam többször is az előzőposztnál,hogy nálam Benzema tegnap megbukott végleg. Én már annyiszor de annyiszor vártam tőle a csodát de befejeztem. Engem nem érdekel,hogy Cr “játszópajtija” vagy éppen a mezőnyben mit mutat. (egyébként remek dolgokra képes ezt nem vitatom)Elvégre csatár és nem valami elbaszott 10-es. Ha nincs Cr akkor igen is az a dolga ,hogy berúgja a helyzeteit. Ha tegnap csak EGYET berúg egy szavam nem lenne. Miért? Azért ,mert nem volt egy könnyű meccs a Valencia nem játszott rosszul és a Jynx faktoruk is meg volt. De ez a szerencsétlen kiscica a kihagyhatatlant is kihagyta. Az a szomorú aki tavaly alázattal csereként beállva segítette a csapatot inkább elment ,mert látta,hogy bármit csinálhat ő nem lesz kezdő. Nem hibáztatom a döntése miatt,sőt..Én szurkolok neki,hogy rúgja csak a gólokat ott is. 🙂 Még mielőtt valaki azt gondolja ,hogy bűnbaknak tekintem az operatőrt vagy éppen hater vagyok annak elárulom egyik sem. Egyszerűen nem méltó ez a szint egy Real csatárhoz. Újra és újra ezt csinálja.Pedig voltak jó idényei de soha sem hozta igazán azt a szintet amit elvárnak tőle.. Vagy hozunk valakit a maradék pár napban (“moslékos vödör” is jó tüzet oltani aka. Javier „Chicharito” Hernandez anno) vagy nagy szarban leszünk ha CR-nek nem megy majd vagy éppen Asensio,Ramos vagy akárki nem ment meg minket az aktuális fallosz erdőben való kirándulás során.

  • Jose

   Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a munkánk. 😀

   • Sragi

    Nagyon szívesen 😀

  • Sragi

   Egyébként a problémákra is fókuszáljunk picit.Kell egy minőségibb csatár ebben biztos vagyok. Mindenhol máshol kiváló a keret.

   • kisfigo

    De ki lenne az a csatár?

    • Sragi

     Már írtam az előzőnél Llorente vagy Falcao ha rövid távon gondolkodunk ,de van más opció is de ők szerintem rendben lennének. Mayoral hiába motivált kevés ehhez a szinthez még. Ha a jövőben akkor Morata 😀 (viccet félre téve őt már baszhatjuk) . Kane (igaz brit ) ,Belotti tavaly 25-vagy 26 gól ami nem gyenge. Dybala. Kapásból ők ugrottak be.

     • kisfigo

      Belotti?? Ne már… Dybala nem Karim posztja. Meg mozdíthatatlan kb… Kane az nálam is opció lenne, de erre már kevés lesz ez a 3 nap és tervbe sincs szerintem. Falcao kiváló center nem tagadom, talán még el is nézném egy Morata pozícióban. Llorente szerintem megint csak ne már.

      Azt hiszem meg kell barátkozni a gondolattal, hogy Cr és Benzema majd megoldja. 🙂

     • Sragi

      Oké Dybala nem igazi “csatár” ezt elfogadom. Belottival mi a baj?Van benne fantázia szerintem. azért írtam Llorente-t mert mozdítható lenne kevés pénzért.

     • Zizou

      Azt nem árt belekalkulálni, hogy az ideérkezőnek CR mellett kell játszania, méghozzá a center-CR mellett.

     • Sragi

      Azért lenne jobb egy Falcao egy ideiglenes megoldásnak. CR meg nem lesz fiatalabb.

     • Zizou

      És Falcao meg CR kompatibilis lenne? Mert én nem vagyok biztos benne.

     • Sragi

      Kb senki sem Cr kompatibilis ha úgy nézzük.. Fordítsuk meg a kérdést. Falcao Benezema kompatibilis lenne? Szerintem ha nincs Cr akkor Falco egyedül nagyon jó lenne befejezőként vagy megmentőként (Morata tavaly).A mezőny munkára meg ott a bitang középpálya..

     • Zizou

      Rendben, térjünk vissza erre, ha nincs CR. 😉

     • Sragi

      Inkább fohászkodjunk,hogy CR legyen és gólokat szerezzen ha meg nincs akkor Benzema néha szerezzen pár gólt.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Szeptember 17-én a Real Sociedad ellen játszunk idegenben. Az a meccs is elég szoros lehet ha a kedves támadóink elől ennyit bénáznak mint tegnap. Ha jól tudom azt a meccset még pont kihagyja CR.

  • ReAlantos

   Igen, jól tudod, azt még kihagyja. De addig még lesz egy Levante elleni hazai is, őket sem szabad lebecsülni.

   Amúgy meg @bawjose:disqus az előző poszt alatt megmondta a tutit: nem kell aggódni, úgy is bent maradunk.:D

 • smatte

  Asensio nekem a csúcson lévő Jamesre emlékeztet, aki szintén nem tudott kis gólt lőni, illetve olyan könnyen adott gólpasszokat, mint egy reggeli székelés.
  Remélem, ha lesz is nála hullámvölgy, nem tart sokáig, illetve nem kerül abba a helyzetbe, hogy kölcsönbe adjuk pár gumilabdáért…

 • V.I.C.

  “Kapott is rendesen a francia csatárunk (nyilván a második félidei lehetőségek is hozzájárultak). Aki eddig utálta az most hőzönghet, de nem törnék pálcát fölötte. Nem szabad elfelejteni, hogy bizony Ronaldo is képes volt nem egyszer 90 percen át szenvedni és görcsölni, főleg ha az első két helyzete nem ment be. Benzemának meg ezt leszámítva jó meccse volt, mert mezőnyben megint sokat hozzátett, de tényleg el kéne hinnie, hogy Ronaldo hiányában ő az, aki vállára veheti a csapatot és gólokat termelhet.”

  Itt nem igazán érzem jogosnak kettejük között az egyenlőségjelet (más szituációk teremtették ezeket a szenvedéseket), illetve számomra a Benzema által mutatott mezőnymunka a modern futball elvárásait, a mögötte álló középpálya káprázatos minőségét, illetve a kikezdhetetlen, leültethetetlen státuszát összevonva tekintve kifejezetten gyenge lábakon álló érv. Benzema madridi karrierje során egyszer sem vette a vállára a csapatot komoly helyzetben és soha nem is fogja. Kevés hozzá, minden tekintetben.

  • Sragi

   Akárcsak Higuain bár ő más kávéház ha jobban belegondolok. Neki nem volt ennyi szezonja bizonyítani.

  • Zizou

   Nem látom miért ne lehetne egyenlőségjelet tenni. Ronaldót is láttuk sokszor szenvedni és hisztizni miután kihagyott két helyzetet, nem? De felteszek még egy kérdést. Benzema alá mikor fog dolgozni a TELJES csapat?

   • Sragi

    Tegnap dolgozott 😀 Ja bocs Asensio önző volt..

    • Zizou

     Nem ugyanazt a meccset láttuk akkor.

     • Sragi

      Asensio “önző” volt. akkor így írom. Vagy arra gondolsz,hogy Karimot nem tömték jó labdákkal?

     • Zizou

      Nem, arra gondolok, hogy Benya ugyanúgy dolgozott mezőnyben, ahogy szokott. CR-től ritkán láttam ilyet, miközben mindenki alá dolgozott.

     • Sragi

      CR kb világéletében olyan volt ,hogy aládolgoztak mióta nálunk van. Ne haragudj az egy dolog ,hogy tegnap is melózott a mezőnyben ami tőle megszokott (mikor ,hogy..van mikor sétálgat csak) ,de tegnap neki k*rvára a gól lövés lett volna az elsődleges feladat.Mag amúgy is csatár vagy mi a frász. Nem ő köszönte szépen kihagyott mindent ,mindent IS.

     • Zizou

      Oké tehát te azt mondod, hogy ez egyenlő feltételek? CR alá mindenki dolgozzon, mert neki a góllövés a feladata, de mezőnyben nem kell semmi. Míg Benya évek óta aládolgozik vkinek, de amikor nincs itt az illető, akkor bizony termeljen gólokat, miközben mezőnyben is dolgozzon. Értem. Hát én nem indulnék általad szervezett versenyen, bocsi. 😀

     • Sragi

      Félre értesz szerintem. Szó sincs róla ,hogy egyenlő feltételek. Cr nem melózott igazán nem az a fajta,de cserébe beveri amit kell. Én aztán tegnap ugyan nem vártam el,hogy dolgozzon a mezőnyben is és még gólokat lőjön. De ha már ott áll a kapu előtt 9 méterre senki nem tiltotta meg neki,hogy gólt szerezzen . 😀 ezzel volt a baj..

     • Zizou

      Egyébként nyilván nem lesznek egyenlő feltételek, mert az életben ritkán vannak. Benzemának ez jutott, ezzel kell megbírkoznia és így kell jól teljesítenie. Sajnos tegnap nem sikerült neki, ahogy korábban már sokszor. Hatalmas segítség lenne a csapatnak, ha idén mindkét szerepkörben tudna hozni egy elvárható szintet.

     • Sragi

      Én azt mondom ,hogy a mezőnyben 10-ből 7x elvárható és jó amit hoz ,de a gólok terén elmarad nagyon még egy CR árnyékában is ahol aláírom nem könnyű.De amit tegnap művelt az kabaré…már tavaly is az volt.

   • V.I.C.

    Ronaldo az esetek döntő többségében nem a tiszta, egyértelmű, neki kidolgozott ziccerek kihagyása miatt szenved és dühöng, hanem vagy azért, mert rágörcsöl arra, hogy egyedül oldjon meg mindent, belelődözi a védőkbe a labdát és dühöng, vagy azért mert ziccerben (vagy általa ziccernek vélt helyzetben) nem kapott labdát. Benzema viszont azokat a rá kijátszott helyzeteket puskázta el, amikért az ifiben is nyakonspriccel a keret szódával. Ez azért szerintem más kávéház. És míg előbbinél nem ez a kimondott tendencia, utóbbinál igen.Van-e olyan minőségű ez a mezőnymunka, ami indokolja a kirobbanthatatlan státuszát? Elég-e CR jelenléte mellett is ez a mezőnymunka, ami egy középpályás garantált kiesésével jár? Számomra nem, mert a játékot tekintve és a gólok számát nézve is többet tud adni egy támadó középpályás, mint ő. James a Bernabéu forgóajtajából hozta tavaly kb. azokat a számokat elöl, mint a francia, valószínűleg hatékonyabban.

    Hogy zavar-e CR visszafogott mezőnymunkája? Igen. Javítani tud-e az összképen az általa lőtt gólok száma és fontossága? Egyértelműen. Hogy zavar-e Benzema kapu előtti folytonos felsülése? Igen. Javítani tud-e az összképen az általa elvégzett mezőnymunka? Minimálisan. Pótolhatóbbnak érzem-e Benzema mezőnymunkáját, mint CR góljait jelenleg? Igen. Számomra ez ilyen egyszerű.

    • Sragi

     Bale esete is hasonló ami a mezőnymunkát illeti ,bár ő a rendszer áldozata viszont helyette tényleg hasznosabb lenne ha Kova alapból kezdett volna pl tegnap.

    • Zizou

     Köszi a véleményed, nem lepett meg. 🙂
     Én egyébként nem vagyok biztos, hogy Benzema szerekörét egy az egyben ki tudja váltani egy AM, de erre nincs egzakt mérés vagy statisztika vagy bármi, ami segítene dönteni. Csak gyakorlatban derülne ki.

     • V.I.C.

      Ja, és megértem ha másképp látod, gondolod, nem gond persze, sőt, én örülök, ha van miről beszélni. 😀 De én egy csatáros rendszerben gondolkodom és elsődlegesen stabil befejezőkben. 🙂

     • Zizou

      Nem lennék ellene, hogy kipróbáljuk.

 • realpats

  Egyetlen dolog vigasztal, hogy Bale-nek ez lesz az utolsó éve, ugyanis idén Asensio kijátssza a kezdőből, a padot meg úgysem fogja bírni. De Benzema is távozhat nyugodtan. Kane-t viszont ide ne hozzák, tényleg nem britnek való a La Liga.
  De, hogy rögtön megcáfoljam kicsit magam, egyetlen britet azért mégis csak jó lett volna leigazolni anno, a Medvedisznóembert. Ráadásul ő már bizonyítottan CR kompatibilis.

  És akkor egy kis játék: Kedvenc 11, akiket kedvelsz/tisztelsz/szerettél volna a Realban tudni, de sosem játszottak itt.

  Buffon – Lahm, Maldini, Puyol, Cafú – Ronaldinho, Pirlo, Vieira – Neymar, Henry, Rooney

  • Jose

   😀😁😀😁😀😁😀😁😀😁😀😁😂😂😂😂
   Elképzeltem, baszod, elképzeltem! És tényleg!

   • Jose

    Mármint a medvedisznoembert

    • Krityó

     Nem tudom, ki ő, de elképzelni prímán el tudtam most…. nyilván máshogy, mint te. :DD

     • ReAlantos

      Gyanítom Rooney.:)

     • Krityó

      Nála magasabbat és szőrösebbet láttam magam előtt, bár a két lyuk az orrukban stimmelt. :DDDDDDD

      Köszi.

   • t20-puerto del sol

    Southpark

  • realpeter

   Ez tetszik

   Buffon- Ashley Cole, Nesta, Vidic, John Terry- Lampard, Pirlo, Ronaldinho, Totti- Henry, Benzema

  • ReAlantos

   Király – Fiola, Lang, Guzmics, Kádár – Nagy, Gera – Stieber, Németh, Dzsudzsák – Szalai.

   Bár Király és Gera nálam tán a cserepadra tényleg beférne, azért viccen kívül:
   Buffon – Thuram, Nesta, Maldini, Lahm – Messi, Vieira, Gerrard, Pires – Shevchenko, Henry

   • ReAlantos

    Cseresor: Király, Zanetti, Desailly, Gera, Giggs, AdP, Ronaldinho

    Mondtam, hogy befér Király és Gera.:D

  • Gábor the Goood

   Asprilla, Dinho, Maldini, Crespo, Inzaghi. Nem 11…

  • Jose

   Gigi- Cafu-Nesta-Vidic-Maldini – Vieria-Nedved-Iniesta – AdP-Roby Baggio – Ibra

   • hobbs

    Roby Baggio…végre valaki:) az első, és így az örök kedvenc focistám

  • norma_va

   Buffon – Lahm, Maldini, Nesta, Cafú – Iniesta, Pirlo, Rui Costa – Dinho, Bergkamp Mbappé, Henry
   follow ups: Van der Saar, Puyol, Zanetti, Pires, AdP, Messi, Pippo

  • sultan2004

   Egy jó Mracskót megnéztem volna a Realban.

  • kisfigo

   Buffon – Cafu, Maldini, Nesta, Lahm – Dinho, Jay-Jay, Scholes – Henry, Van Basten, Maradona

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ez kegyetlen jó lenne 🙂 Mármint nevekben 😀 Az hogy mennyire működne csapatnak mindegy, de már a nevektől be lehetne szarni 😀

   • realpats

    Azt nagyon sajnálom, hogy Van Bastent nem láttam aktív korában játszani, valószínűleg nálam is bent lett volna a tizenegyben, ugyanis pár éve láttam egy gála meccsen, ahol a még aktív, vagy pár éve visszavonult focistákat úgy szopatta, hogy öröm volt nézni. 🙂

    • kisfigo

     Imádtam gyerek fejjel azt a Milant! Galli – Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini, – Reijkard, Donadoni, Ancelotti, Colombo – Van Basten, Gullit!!! 🙂 A Steua elleni BEK döntő minden pillanata a fejemben van!!! 😀

  • Sasu

   praj- danilo , woodgate, samuel, pavon – pablo garcia, drenthe, gravesen, illaramendi – benzema, sasu

   • ReAlantos

    A kapus kicsoda akar lenni? Lehet én vagyok fiatal, vagy csak túl fáradt hozzá. Cserébe az a középpálya büntet.:D

    • Sasu

     https://www.youtube.com/watch?v=tl_sYgSHERI

     a legjobb dolgai sajnos nincsenek youtubeon, de az emlékekben igencsak élnek, főleg ha egy Újpest szurkolót kérdezel 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez a mozdulat megvolt a fejemben 😀 De nem emlékeztem rá, hogy magyar volt az elkövető :DDDD Azért valljuk meg zseniális mozdulat volt 😀 ha bedobta volna a kapuba az lett volna az igazán mókás 😀

     • szolnocskai

      Szlovák volt.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi a javítást 🙂 Nem tudtam, és nem néztem utána.

  • ofrnkie

   Buffon–Ferdinand-Puyol-Boateng–Iniesta-Ronaldinho-Xavi–Messi-Maradona–Neymar-Shevchenko

   azért sok a barcás, mert azért a többi topjátékos nagy része megfordult itt. ha csak egyet lehet választani, akkor Messi. Futottak még: Suarez (már az ajaxos korszaka óta nálunk szerettem volna tudni, bár régen jobban szerettem a játékát, mint a mostani barcás spíljét.), Del Piero (szintén kiskori hős), Szalai (szimpatikus, na meg mekkora flash lenne saját nevelésű magyar játékos a Real nagycsapatában huzamosabb ideig)

  • zoleelej

   Edwin – Lahm, Puyol, Nesta, Cafú – Dinho, Iniesta, Xavi – Messi, Ibra, Henry

  • Zormac

   Van der Sar – Cafú, Puyol, Maldini, Brehme – Zanetti, Xavi, Ronaldinho – Messi, Maradona, Pelé

  • Raulitás

   Kahn- Cafu, Maldini, Ferdinand, Lahm – Ronaldinho, Ballack, Pirlo – Pele, Maradona, Messi

  • t20-puerto del sol

   Puyol viccnek kicsit durva, meg Viera sem kéne, tovabba Neymar helyett inkabb Del Piero /Inzaghi,
   de a többi rendben van 🙂

 • sultan2004

  A csatárgondok margójára nagyon halkan megjegyezném, hogy mintha elfelejtenék páran, hogy Perez papa vett egy kis brazil befejező csatárt kölyköt 45 misiért idén. Vinicius Junior a brazil első osztályban pallérozódik, napi “úszóleckékkel” készülve az európai mély vízre.

  • carlos06

   Valoban, 5 ev mulva talan bevetheto lesz Madridban es addigra talan Benzema kezet is elengedik.

  • t20-puerto del sol

   Télen jön, vagy csak sokára?
   Amúgy, ha kölcsönbe jönne vki Chicharito szintű, az is jó lenne, nem ragaszkodik hozzá senki, hogy vagyonokat költsünk.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Én úgy tudom, míg nincs 18 nem jöhet. De ha hülyeség, akkor remélem valaki kijavít 😀

   • Raulitás

    Jövő nyáron jöhet először. Gondolom jön is Európába, max lép kölcsöbe egy EL/BL csapathoz

    • t20-puerto del sol

     Köszi

   • carlos06

    16 vagy 17 eves es meg a brazil elso osztalyba probal bizonyitani. Utana meg atkerul europaba, mire azt megszokja, aztán utana a madridi nyomast megszokni es huzoemberre valni stb. Ja es ne efelejtsuk el,h brazil,szoval naluk az a valoszinubb,h lesz 3 jo eve,de talan szerencsenk lesz es csatlakozik a Marcelo fele vonulathoz. (Csatarkent talan Neymar az aki a braziloknal hosszu ido utan is kiegyensulyozott teljesítményre kepes.)

    • t20-puerto del sol

     Köszönöm, igen, ez a realitás, de in Perez we trust.
     Kb. 35M-val többet adtunk érte ugyebar, mint a norveg “csodagyerekert”, akinek már a neve sem jut eszembe. ..
     Update: Ödegard

     • Jose

      Hablaty

     • t20-puerto del sol

      Van egy új lengyel sztár is?

     • Jose

      Akkor meg Ödegaard. 😀

     • t20-puerto del sol

      Eskü, először 2 a-val írtam, de aztán kijavítottam 1re:)
      Most már úgy marad.

 • bobherceg_3312

  Egy bekezdése elolvasása után egy gondolatot gyorsan kiírok magamból: mennyivel más már a mostani csapattól 22 helyzetet látni, mint anno a Rafa Beni vezette csapattól volt.
  https://media.giphy.com/media/a5viI92PAF89q/giphy.gif

 • Ronrics

  Ha a középpályásaink gólképesebbek lennének a csatár gond nem volna ilyen nagy probléma..

  • dracox

   Ahogy nézek más fórumokat a barcások nagyon hálásak Pereznek, hogy lezártnak tekinti az átigazolási szezont és a BB-vel szállunk harcba egész évben..

   • Manócska

    Moratát én a tavalyi teljesítménye után nem engedtem volna el. Ronaldo után ő szerezte a bajnokságban a legtöbb gólt (15) és a mezőnyben is nagyon hasznos volt. Nálam már az elmúlt szezonban is többször ő lett volna inkább a kezdőben. Sokkal nyugodtabb lennék az előttünk álló szezon miatt, ha nálunk maradt volna. De még akkor is az lennék, ha legalább Mariano nem ment volna el. Bár szerintem ha Ronaldo visszatérte után, Zidane a BB közül csak az egyiket játszatja vele a kezdőben és nem erőlteti a BBC-t, akkor így sem lesz gond.

    • Nagy Zsolti

     Nagyon remélem én is, hogy Ronaldo visszatérte után a BB egyik tagja lesz csak mellette a pályán. Az meg Benzema kell legtöbbször legyen, mert az egyértelmű, hogy nagyon jól kiegészíti a legfontosabb emberünket. Bale meg majd beugrik nyargalni csereként, úgy hátha hasznosabb. A CR-Benzema páros mellé meg nyugodtan lehet rotálni az Isco Asensio párost, ők jó kapocs lesznek a 2 támadó és a középpálya között.

  • Jose

   A mostani szezon hivatalos meccsei (1xMU, Depor, Valencia, 2xBarca) 12 gólt lőtt a csapat.
   Gólszerzők:

   1xRonaldo
   1xBenzema
   1xBale

   1xIsco
   1xKroos
   2xCasemiro
   4xAsensio

   Ha jól számolom, akkor a csatáraink lőttek 3 gólt, a középpályásaink 8 gólt. (A 12. Pique öngólja.)

   • Ronrics

    ez most nagyon jó – ha így tud folytatódni nem lehet gond…./korábban nem ez volt azért a jellemző/
    gondolom jön a pontos statisztika, hogy megint mellé benzemáztam…

   • sultan2004

    Mindig azok a rohadt tények! 😉

    • Ronrics

     igen a tények,…
     amennyiben Asensió nem csatár
     egyébként ő a legjobb példa ha középpályásnak vesszük, hogy onnan is bőven lehet eredményesnek lenni

     • Manócska

      Tavaly Isco is eredményes volt gólszerzés terén. (is)

     • Jose

      Akkor Bale és Benzema jeleneleg a legrosszabb példa, hogy csatárként hogy lehet nem eredményesnek lenni?
      Ha esetleg van valami érved amellett, hogy Asensio csatár… oszd meg velünk.

     • Ronrics

      Zidane: Bale és Asensió egyszerre nem lehet a pályán/csatár csatár/
      persze itt vékonyak a határvonalak tudom!!
      Asensióra rákeresel mindenütt csatárként van aposztrofálva….

     • norma_va

      Felütöttem a 4-5 leghíresebb nemzetközi játékos adatbázist és egyik helyen sem írták azt, hogy Asensio csatár lenne. Azt meg csak mellékesen tenném hozzá, hogy még egyszer nem látott el csatár feladatkört a csapatunkban, de az Espanyolban és –
      amennyire tudom – a Mallorcában sem. De lehet csak én nem ismerem a ‘mindenütt’ adatbázist…

     • Ronrics

      a “mindenütt” az valóban nem OK /van olyan inkább/

     • Jose

      Nem értem, miért jó neked a tényeket, a történéseket a saját valóságodhoz, vagy óhajtott valóságodhoz igazítani – de nem először vagy totál vakvágányon. Asensio nem csatár, sosem volt az eddigi profi pályafutása alatt.

      Ilyen hajánál előrángatott érveknél felteszem a kezem, mert erre nem lehet érdemben válaszolni, hogy Asensio azért csatár, mert Bale és Asensio egyszerre nem lehet pályán. Akkor a Valencia elleni meccs mi volt? Mert ott egyszerre voltak a pályán – Bale támadóként, Asensio középpályásként. Előbbi észrevehetetlen volt, utóbbi két góljával a meccs embere.

      A továbbiakban a kérdéseidre szívesen válaszolok, ha tudok, de ilyen felesleges eszmecserékbe nem megyek bele.

      Valahogy Golyófogó Tony jut eszembe rólad, amikor azt mondja: “…. De te összekeverted a szezont a fazonnal. ….”

      Ps.: Detailed position
      Main position:
      Left Wing
      Other position(s):
      Attacking Midfield
      Right Wing
      Marco Asensio

     • Ronrics

      ha Bale csatár és Asensió a cseréje akkor talán ő is tekinthető csatárnak..
      /a kérdéses kijelentés elhangzott korábban vagy nem?/
      hogy mennyire vékonyak a határvonalak azt pont most láttuk, hogy mégis együtt kezdett a két játékos!
      kb ilyen válaszra számítottam – thx!
      azért a “tényeket” nem csak én alakítgatom …::))

     • Jose

      A szezonban eddig lejátszott 5 hivatalos meccsen Bale 4 alkalommal volt kezdő, háromszor Lucas volt a cseréje, egyszer Asensio. Tell me more.

     • Sragi

      Bale olyan messze van a csatartol mint Kroos. Bal bunkokent kezdte aztan egyel feljebb került. Utána nálunk szelsot csinaltak belőle most meg csatárt 😀 Hiaba volt annak nevezve attól még nem lesz az ahogy Asensio sem. Adott meccsen adott szerep harul rá is. Most Iscoval a csatarok mögött játszottak. Tavaly volt talán 1-2 meccs ahol Asensio “csatárt” jatszott CR párjakent. Bár akkor is inkább mögötte.

     • majk

      de baszki, ettől nem lesz csatár Asensio, ne ragaszkodj már ehhez a hülyeséghez. egyébként Bale se csatár. most papíron ott van próbálgatva, de nem azt csinálja így se mint egy csatár. és ebből, hogy Bale nem a posztján játszik és Asensio elvileg a cseréje, attól még miért lenne csatár ? 😀 ez nem tény hanem baromság

     • technikus Laci

      Bale balhátvéd amúgy is, nem? 😀

     • Sragi

      De egyedfejlődött 😀

     • technikus Laci

      jogos, reméljük ez tovább tart és Baleszokik az új posztjába is.

     • Sragi

      Jaja Balelendül 😀

     • technikus Laci

      csak nehogy balefáradjon 😀

     • Sragi

      Balejós árnyak 😀

     • technikus Laci

      de a BALEsetek elkerülése végett a legjobb formájáBA LEgyen 😀

     • LeeTaiPo
     • Jose

      Állítasz valamit egy nyilatkozatra hivatkozva, aminek létében annyira vagy biztos, hogy tőlem kérded, hogy elhangzott-e. Érzed, érzékeled, az érvrendszered sziklaszilárdságát?

     • Ronrics

      Értek én mindent egyébként…/Bale nem csatár és csatárt játszatnak vele – ez 1×1../
      A kijelentés elhangzott, csak megerősítésül kérdeztem Tőled vissza, de “benzema” lett ez is…:)
      Ma nem roncsolom az idegeidet tovább .::))

     • majk

      áhá, szóval innen a neved!

     • Ronrics

      7-s és a mostani 10-s

     • Jose

      Ez is egy életcél.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
      Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

     • Ronrics

      Hál’ Isten, legalább Te tudsz követni::))

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kevés embert nem tudok 😀

     • Ronrics

      Ezert is jo hogy itten vagyol..

     • Cornelius Scipio Africanus

      Jól van, érzem ám a cinizmust 😀

     • sultan2004

      Egyébként ha megnézed honnan szerzi a góljait, az is árulkodik.

     • majk

      mármint ez az érved? 😀

     • Ronrics

      egymás cseréinek nevezte őket – nem túl régen volt

  • Sragi

   Szerintem meg elég gól képesek 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  A Marca szerint a vezetőség késznek tekinti a keretet és nem igazolunk már senkit ebben az átigazolási ablakban. (Persze ez semmit nem jelent, nem tény, de nem kockáztattak nagyot, hogy ezt leírták 😀 Én azért még titkon – vagyis már nem is titok – reménykedem, hogy valami csoda történik 😀 )

  Este ezen gondolkoztam, hogy Zidane annyira bízhat Benzemában (ez nem újdonság) és Bale-ben, hogy senkit nem igazolunk, és úgy láthatja a francia, hogy feljavulhat a honfitársa, és a walesi vadló, így igazolni se kell. Lehet ezért is erőlteti őket, hogy formába lendüljenek végre valahára. Én megértem a szurkolókat, magunkat, hogy mi néha hamar megfogalmazunk kritikát, de gyanítom ZZ nagyon finoman bánik a két jómadárral és inkább biztatja őket. Úgyhogy sajnos nagyon úgy néz ki, hogy mindenki előveheti az imakönyvet és fohászkodhat minden létező istenhez, hogy a két B valahogy formába lendüljön, különben nagyon szenvedős lehet ez az év. Pedig a minőségi keret és világelit középpálya miatt ennek egy vidám évnek kéne lennie. (Persze még lehet, ha lesz ember CR-en kívül, aki csatár és tud gólt rúgni, és nem a középpályának kell még ezt is megoldani…) Úgyhogy nagyon remélem a két említett úriember VÉGRE összeszedi magát, mert évek óta adósak azzal, hogy egy normális szezont lehozzanak.
  aztán jövőre Bale mehet a búsba :))))

  • dracox

   Hosszú idő után végre van egy kegyetlen bitang erős középpályánk minőségi cserékkel együtt csak nincs kit tömni labdával elől CR-en kívül :D.. A kupák ZZ-t igazolják ezzel együtt reménykedhetünk más nem igazán maradt.

  • carlos06

   Hat,ha a PSG behuzza Mbappet is Neymar melle, a Barca pedig Dembele melle Coutinhot es Di Mariat (konyorgom Maris ne tord ossze a szivem), akkor Morata tavozasaval nyugodtan lehet mondani,h Perez es Zidane a nyaron elaludt az eufóriában. Nekunk pedig tenyleg nem marad mas,mint elfogadni a helyzetet es formatol fuggetlenul biztatni a marketing duonkat,ahogy azt tavaly is tettuk a nehez helyzetben. Remeljuk iden is kifizetodik.

 • t20-puerto del sol

  Most jutottam idáig, gratu, szép munka! Még Kariménál is jobb! 😀

  És az volt az igazán kellemetlen, ahogy aznap a Fradi kiszopott a szerbek ellen botrányos Vidi ellen…
  Pedig ezer éve nem volt már, hogy egy nap 2 meccset megnéztem; nem kellett volna…

  Viszont Asensio fantasztikus!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy ha nagy sz*r lesz a palacsintában, akkor Marianot visszavásárolhatjuk már télen? Gondolok itt arra, hogy van-e olyan záradék a szerződésben, hogy ha mi fizetünk, és Mariano jönni akar, akkor a Lyonnak nincs beleszólása.

  • Raulitás

   Offisöl biztos nincs, mert csigáéknál nem lehet ilyet tenni jogilag a szerződésbe, de Papa és Aulas régi cimborák, szóval gondolom nem véletlenül kapták meg ilyen olcsón Marianot. Gondolom, hogy megbeszéltek egy nem hivatalos dolgot

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ezt nagyon sokan rosszul tudják. VAN franciáknál kivásárlási ár. Nst-n egy PSG drukker (van ilyen 😀 ) írta, hogy ez tévhit. Amúgy nem tudom ki terjeszti, én is beszoptam. Hivatalos forrást nem tudok. De állítólag PSG elnöke/tulaja Neymar bemutatásnál is mondta, hogy Neymarnak van kivásárlási ára.

    • Raulitás

     Visszavásárlási opció nincs, mert az szabad kereskedelem, meg a piaci egyenlőség korlátozása. A kivásárlási árat bárki fizetheti, a visszavásárlásit ez esetben csak a Real

     • Cornelius Scipio Africanus

      Akkor ne haragudj, benéztem. Bocsi 🙁

      Akkor most már te sem kedvelsz 🙁 😀

     • Raulitás

      Milyen most már? 😀
      Amúgy mindenkit kevelek aki fizet nekem sört

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nah vajon mi akart lenni: “kedvelek” vagy “keverek” vagy “kiverek” ?! Tovább nem is akarok gondolkodni…. :DDD

     • Raulitás

      Freudi elgépelés vagy finom célzás. U decide 😀

     • Jose

      *freudi elsülés

  • Sragi

   Szerintem végleges. Max elovasarlasi opció.

  • t20-puerto del sol

   De a Lyon is BL-es, nem, szóval ott nem mennénk vele sokra.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Európa Ligás a Lyon. Onnan még játszhat valaki a BL-ben, nem?

    • t20-puerto del sol

     Akkor a Partizan Nandorfehervar csatarat igazoljuk le sztem.

 • Jose

  Vinicius Jr & Real Madrid, újra, remélem utoljára kell bemásolnom:

  Real Madrid C. F. and Clube de Regatas do Flamengo have reached an agreement regarding the transfer of the federative rights of the player Vinicius Junior from July 2018. The player will remain at his current club until July 2019, although he will be able to play for Real Madrid before then if both clubs agree to it.

  Forrás elég megbízható, lévén a Real Madrid saját honlapja: http://www.realmadrid.com/en/news/2017/05/official-announcement-vinicius-junior

  De egy Daily Mirrornak bármikor jobban hiszek…

  • t20-puerto del sol

   Tx

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ebből szerintem egy fejlécet kell csinálni, mert kb madridisták kb 1%-ha tudja ezt. Antimadridistáknak pedig a 0,0000000001%-a (hivatalos, reprezentatív mérések alapján!)

 • WT14

  Azt hiszem mindent elmond arról, Benzema milyen szar, hogy kínunkban azt a Marianót emlegetjük, aki tavaly kb. 5 meccsen játszott, ezen túlmenően pedig a 17 éves brazil kölyköt, aki még egyelőre az ottani első osztályban sem bizonyított. Csoda, hogy Torghelle Sanyesz nem került még elő, mint lehetséges opció. Az a baj, hogy a világklasszis középpálya egyik legjobb éve fog pocsékba menni, ha ő se tudnak ezzel a balfasszal gólokat lövetni, hiába tömik tele labdákkal. De, mint Zidane-tól megtudtuk, az a lényeg hogy legalább voltak helyzetei, nem az, hogy mindet elbaszta. Innen nézve mondjuk tényleg minden fasza.

  • Sragi

   Jó mondjuk annyiban igazat adok Z-nek, hogy nyíltan bírálni nem érdemes, mert jobb nem lesz a helyzet. (Mondjuk Mourinho simán megcsinalta es lett is belőle edzőbuktatas :D)

  • Cornelius Scipio Africanus

   @bawjose:disqus tegnap már felhozta Xaaaanyiiiiiiiiiit. Szóval már felmerült Ő is.

 • majk

  az összefoglaló első felét könnyekkel küszködve olvastam, gyönyörű volt, ahogy megdobbant a Karim-szív 😀 tényleg le a kalappal, hogy ezután a meccs után, nem ordibálva pocskondiáztad szegényt, de pl kiemelted az első gólnál a szerepét. amúgy valahol megértem akinek már tényleg elege van Benzemából, de nyilván lesz ez még jobb is. kár hogy válogatott szünet jön és két hetet kell várni a kövi meccsre

  • Manócska

   Az szerintem is nagy kár. Alig kezdődött el a várva várt szezon és máris szünet van. Panaszkodtunk itt sokan a késői kezdésre, de most azt hiszem hogy mindenki inkább sokáig fenn maradna egy Real meccs kedvéért, a válogatott meccsek nézése helyett.

 • Sragi

  #fifavírus

 • Jose
 • Jose

  Petr Cech is about to concede more goals at Arsenal in less than 3 years than he conceded in his entire career at Chelsea.

 • realpeter
  • WT14

   mostanában nagyon fut ez a mém 😀

   • realpeter

    eléggé 😀 még nincs kimaxolva :DDD

    • WT14

     mondjuk annyiban hibás, hogy nálunk jelenleg nincs “rest of the strikers”, maximum Mayoral

     • realpeter

      hát de igazolni sem hajlandó 😀

     • WT14

      Mondjuk meg lehetne oldani a posztot csapaton belül: Casemiro elmúlt 20 meccs / 5 gól, Benzema elmúlt 20 meccs / 3 gól. 😉

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez brutális adat! :O Most kb levegőért kapkodok a sokk hatására. Te jó ég…

     • WT14

      Gondolom nem Casemiro statja miatt kapkodod a levegőt… -.-

     • Cornelius Scipio Africanus

      Így van. És ebből logikus a következtetés is: NEM KELL CSATÁR!! Sőt el kell adni a másik kettőt aki itt volt. 🙂

  • majk
   • realpeter

    🙁 😉 😀

   • Sragi

    Kimaxoltad 😀 😀

  • Sragi

   <3

 • norma_va

  Egyébként tegnap felkerültek a Tippelde posztba a 2. forduló eredményei. Az adott forduló pontozását a mérkőzés utáni nap megtalálhatjátok mindig, viszont az összesített pontozásra várni kell 1-2 napot, mert azt csak manuálisan tudom megcsinálni. Remélem ma be tudom fejezni. Megértéseteket nem kérem, anyázni meg csak óvatosan… még pontozok! 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az előbb küldtem egy szívet…szerintem véletlen minden oszlopba a nevem mellé elférne egy max pont 😀

  • realpeter

   Lemaradtam róla hogy rohadjon meg 🙁

   • Cornelius Scipio Africanus

    Úgysem értél volna el rajta sok pontot, ne szomorkodj! 😉 :DDD

    • realpeter

     első forduló után jól álltam 😀 meg asensio gól jött volna Xd kb ennyi

   • norma_va

    Vártunk arra a kikúrt utazó keretre, de úgytűnik az új trend az lett, hogy kezdő tizenegy hamarabb kerül ki, mint a keret. Fuck logic. Namindegy, szóval a későbbiekben beállunk. És arra a menetrendre is beállunk, hogy a meccs előtti nap elérhető lesz a Tippelde, csak a keret hiánya miatt majd saját felelősségre tippelgettek. Zidane-t szidjátok majd pls, nem tehetünk róla.

    • realpeter

     teljesen megértem 😀 jó lesz (Y) 😀

    • majk

     az a baj, hogy a zinedinezidane@realmadrid.com nem válaszol a levelekre, szóval marad a ti szidásotok 🙁

     • Cornelius Scipio Africanus

      *Neked nem! 😉

   • Jose

    36 forduló alatt bőven lehetsz még 30.!!!

    • realpeter

     az túl elől van :(((((

     • Jose

      hogyhogy? már csak 22-en vannak versenyben.

     • realpeter

      😀 mhmm értem 😀

 • Jose
  • Jose

   ugye, hogy még most se akarod elhinni? 😀

  • WT14
   • Jose

    @zmajk:disqus , ezt ne nézd meg 😀

    • majk

     :D:D te jó isten, még szerencse h csak telóról voltam

   • majk

    valaki moderálja már ezt az oldalt a rohadt életbe!!!!444

    • WT14

     :D:D:D

   • Jose

    Mérlegeltem és úgy vélem, hogy andreal utolsó dobása volt a képen látható komment. 😀

    • andreal

     Idegállapotban voltam na. Éjfélkor azt kell néznem, hogy Benzema már a 8. helyzetét hagyja ma ki, másnap meg mennem kell dolgozni, de még meg is kell írnom a meccsről az összefoglalót. 😀

     MÁS: Amúgy már megint megírtam előre a címet, hogy kikap a Real Madrid, rá 3 percre egyenlítettünk. Szívesen!

     • Jose

      :DDDD

     • WT14

      Ha nekem kellett volna összefoglalni a meccset, még hétfői idegállapotban is túlnyomóan olyasmik szerepeltek volna benne mint: egyes játékosok hím nemi szervként való emlegetése; utalások különböző istenségek, állatok, és egyéb élőlények bizonyos játékosokkal való szexuális közösülésére; utalások bizonyos játékosok nőági felmenőinek morálisan ingoványos mesterségére. Szóval én aligha lennék alkalmas ilyen munkára.

     • andreal

      :DDDDDD
      Én azért törekszem az objektív újságírásra 😀

     • Sragi

      😀 Ha azt vesszük jogos lett volna.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Felveszünk téged is az alpakák mellé, mint tisztelendő állatot Istent/Istennőt!! 😉

  • Sragi

   Így huszadikra rosszabb mint akkor vissza nézve 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mekdíri írása Dembeléről. Szerintem nagyon korrekt lett, de csak azért linkelem be mert van benne szó arról, hogy miért ennyire drágák mostanság a játékosok. Itt arról meg volt már párszor “vita”.

  https://www.hatharom.com/2017/08/29/ezert-ert-meg-minden-penzt-a-barcanak-ousmane-dembele

 • Jose

  “It’s normal that the fans whistle Bale,” Pedrerol said. “What did he do yesterday? Nothing. The fans want players who are committed, players who leave their souls out on the pitch. What commitment has Bale shown? Nothing. After four years he cannot speak Spanish, does not even know how to say “buenos dias” or “buenas tardes.

  “But that is the least important, your commitment you show on the pitch, running for the ball, pressuring the opponent, putting the team on your shoulders. Yesterday that was left to [Marco] Asensio, a kid of 21. [Karim] Benzema is criticised for missing chances, but at least he tried. Bale needs to be spoken to, seriously. And if anybody offers €100 million, he must be sold, and you must say ‘thank you’ in English, as he will not understand anything else.”

  Pedrerol a La Sexta tévés arca – ide is

  • WT14

   Minden szavával egyetértek, kivéve azzal, hogy €100 million. Tőlem 60-ért mehetne bárhová.

   • t20-puerto del sol

    Egy olyan vilagban, ahol James kölcsön +40-re inflálódott??!

   • Sragi

    Áh szerintem egy 50 megteszi 😀 Grátisz Benzema 😀

  • t20-puerto del sol

   Frankón már 4 éve itt van?! (Bsszameg de repül az idő ) és komolyan olyan geci lusta, hogy semmit nem tanul spanyolul?
   Gondolom a cselédekkel teli palota és az edzőközpont között ingázva kevés hispánnal találkozik, na de akkor is , mit árul el ez egy emberről? ?!

   • ReAlantos

    Igen, négy éve. Meglepő még: Modric 5, Varane 6, Nacho 7 (éve játszott először).:D
    A durvábbak: CR, Benzema 8, Marcelo 10, Ramos 12.

    • t20-puerto del sol

     A többi nem meglepő, de tx.

  • kisfigo

   Az nagyon meredek, hogy továbbra sem beszél spanyolul… Értem én, hogy egy visszahúzódó srác, de így mit ért az öltözőben történtekből?? A taktikából??? Mert gondolom nem angolul folyik az “eszmecsere”. Vagy neki tényleg el kell mondani vkinek külön is angolul?? Vagy ott is vele van a tolmácsa? Nálam az a minimum (tudom, mert meg kellett tanulnom a semmiből a svájci németet ha el szerettem volna itt érni vmit…), hogy egy “befogadó” ország nyelvét megpróbálod elsajátítani! Ezt nem is értem hogyan engedi meg a klub… Pedig tényleg kedvelem őt, de ezeket nehéz befogadni.

   • Ronrics

    én úgy gondolnám ezt, hogy nem beszél JÓL spanyolul, dehogy még a köszönés se menne – hát…

   • kamu h nem beszél spanyolul, emlékszem h nagyjából egy-másfél évvel ezelőtt spanyolul adott egy rövidebb interjút az AS-nek. persze ő is kiemelte, hogy még közel sem beszéli a nyelvet, de azt azért nem lehet mondani, hogy nem próbálkozik. a pálya már más tészta…

    • Ronrics

     hiába a fake news a menő mostanság..

    • Jose
     • Ronrics

      Ha Kleinheisler így tudott volna németül lehet még a Werdernél nyomná…/a padot…/
      kösz a linket!

    • t20-puerto del sol

     Ez mindjárt más, köszi

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ronaldinho – Beckham
  Neymar – Bale
  Dembelé/Mbappé – lóf*sz

  Persze lehetne ellenpéldákat írni is bőven, tudom 😀 De azért elég fájó, hogy míg a Barca kiket igazolt nevelt ki ezekben az években, addig mi nagyon mellényúltunk. Persze tudom nem minden fekete-fehér, és Beckham se volt szar, de azért nem is volt egy Ronaldinho sohase. Bale-t meg azt hiszem még feleslegesebb Neymarhoz hasonlítani.

  Tudom…Tudom demagóg g*ci vagyok. De én is azt szeretném, hogy legyen egy ecccavúm itt játszanak a legjobb játékosok. Természetesen tudom azt is, hogy nem játszhat itt mindenki. De azért néha eléggé belenyúlunk a szarba.(no nem a vele járó néphiedelem által terjesztett szerencsére gondolok 😀 Bár jártunk már úgy is)

  Az viszont érdekes, hogy a középpályát folyamatosan erősítjük (Llorente, Ceballos), gondolunk a jövőre, viszont a támadó szekció valamiért olyan tabu, hogy nem bírom felfogni. Azért oda se ártana valami fiatalt hozni, esetleg valami rutinos alpakát aki bírja a padot, de a pöcséről is bepattan ha beáll… Vagy 35 éves Benzemát meg 36 éves CR-t nézegetünk majd? (Bár CRből még azt is kinézem hogy 36 évesen is jobb csatár lesz mint nagyon sokan 😀 )

  De tudom azt is, hogy túl nagy választék nincs, mert azért eléggé kong a piac minőségi támadóból. Sőt igazából Benzemával semmi bajom nem lenne, ha nem lenne ilyen kib*szott szeszélyes, hogy néha úgy játszik (sajnos ez a ritka) mint egy istencsászár, néha meg olyan szinten van, hogy spanyol harmadosztályba való. Ez az ami eszméletlenül kiborító! Hiába elemzem, töröm az agyam, én akkor is hibának érzem azt, hogy itt van egy szeszélyes Benzema, egy már öregedő de állat CR, meg egy testidegen, üveglábú Bale, akit már lassan az anyja és Ronrics is elküldene, annyira nem idevaló, és ezzel a három csatárral vágunk neki három fronton. Jah meg igen, Mayoral. Akkora tényező, hogy el is felejtettem…

  • Sragi

   Örülök hogy nem csak nekem tűnt fel 😀

 • V.I.C.
 • ofrnkie

  sajnos az utolsó 4 meccsünkből épp csak a Bernabeu-kupát láttam, de ahogy olvasom nem változott a probléma, azaz a BB továbbra sem hozza azt, amit kéne.
  Sajnálom, hogy nem segítettük Aubemayang nagyapjának tett ígéretét betartatni vagy hogy az “egyszezonos” papa minden bizonnyal a párizsi kirakatcsapatot erősíti. (marad-e még mozdítható – és értelmes igazolásnak ígérkező csatár a piacon? ((protip: kane nem az)) )
  Asensionak viszont nagyon örülök és imádom a góljait, ritka értelmes volt ez az első gól is – király!

  messzemenő következtetést azonban semmiképp sem vonhatunk le a meccsből, idén mi leszünk a királyok, és ezt a remélem nem megvalósult igazolások a szomszédban (Coutinho, Di María) sem tudnák megakadályozni. Bár ADM után így már duplán fájna a szívem – AdM-Messi tengely :(((

 • Jose

  Emre Mor – Celta
  Hazardot meg leigazolta a Chelsea.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nagyon jó kis csapat lesz az a Celta 🙂 Szerintem esélyesek lesznek a 5-6. helyért folyó harcban 🙂

  • andreal

   Még van egy Hazard, simán leigazolhatják őt is, majd elküldhetik kölcsönbe.

  • sultan2004

   :-))))))))) Ja, Kylian Hazardot, a tesót. És a második csapatba érkezett. De a cím nagyon jó! 🙂

  • LeeTaiPo

   Nem is tudtam, hogy ilyen nevek játszottak az Újpestben: Hazard, Diarra 😀

   • sultan2004

    Volt egyszer egy nagy hype, amikor Eden Hazard a tesója Újpest mezében fotózkodott. Na akkor esett le nekem is.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mai edzésen lencsevégre kapták Bale-t.

  https://media.giphy.com/media/5Bvu84OEog45W/giphy.gif

 • smatte

  OFF “A Valencia a Real Madrid elleni mérkőzésen az időhúzásokkal összesen 14 percet vett el a tényleges játékidőből.”
  Az ilyenek miatt sem tartom elvetélt ötletnek a tiszta játékidő bevezetését…

  • De az lenne – sajnos. Nézzük a tényeket: ha úgy tiszta játékidő, mint a kosárlabdában vagy a vízilabdában hogy megszólal a gong, az pont az olyan időhúzó, sportszerűség határait súroló csapatoknak jönne jól, mint pl. Mou csapatai (igen, mi is csináltunk alatta ilyet), vagy a Valencia ellenünk legutóbb. Elég egy szerzett gól, lehet fetrengeni, tördelni a játékot, úgyis a végső gongszó számít. Csak ugye kosárlabdában és vízilabdában van támadóidő, kézilabdában pedig passzív játékért elvehetik a labdát. Na ezt próbáld meg nagypályás fociba átültetni… Nem fog menni.
   A másik, hogy megáll addig az óra amíg ápolás vagy balhé van a pályán. Így egy félidő könnyen lehet hogy 10-15 perccel lenne hosszabb, ami extra terhelés a játékosoknak, és egy dolog hogy a közvetítési időből is kicsúsznának, ami óriási pénzveszteséget jelentene az adott csapatoknak, a mérkőzést közvetítő TV csatornáknak, meg úgy kb. mindenkinek, mert a futballban senki nem azt szereti, amikor több perce áll a játék. Tehát egy meccs könnyen lehet hogy olyan hosszú lenne, mintha 2×15 perc hosszabbítást is beletennének. Ezt nincs topcsapat kerete, aki egész szezonon át bírná. Ráadásul a játékosoknak nincs annál megterhelőbb, mint egy folyamatos rohanás után leállni 5-6 percre, addig besavasodnak az izmok, az ellenfél rendezi a sorait, majd pedig hajtani amíg le nem telik a tényleges 45 perc, amikor már a tüdejüket is kiköpik. Nincs olyan edzési módszer ami most erre készít fel, ez nem jéghoki, hogy sorcsere van időnként.

   Tetszik vagy nem, nem feltétlen jó a bírótól függő hosszabbításos módszer, de ennél jobbat még nem találtak ki. Más kérdés hogy utólag a szándékos fetrengéseket lehetne súlyos pénzbüntetéssel, az elkövető játékos eltiltásával, vagy igen kirívó és sorozatos esetekben pontlevonással büntetni. Ez lehetne az ilyen taktika ellen visszatartó tényező, a tiszta játékidő a futballban egyszerűen nem látom, hogyan lenne hatékonyan bevezethető.

   • Sragi

    Az utólagos videós büntetéseknek talán lenne értelme a fetrengésekkel stb szemben. Ez egy jó ötlet szerintem is.

   • norma_va

    Illetve, amikor állna az óra ezekben az esetekben, akkor multi cégek kurva sokat fizetnének azért, hogy azalatt őket reklámozzák, így pedig egy élvezhetetlen, tördelt show-műsor lenne, nem pedig futball mérkőzés. Lsd.: NFL

    • Sragi

     Többek között ezért sem sikerült az NFL-t megszeretnem. Az állandó megszakitasok. Értem én hogy ez így működik de pont ettől unalmas számomra. Ugyan ez lenne a focival is.

     • andreal

      Akkor nem vagyok egyedül ezzel 🙂

   • mikike

    Nem az a megoldás, hogy 20 perceket hosszabbítunk.
    Válasszuk ketté a vélt vagy valós sérülésék okozta játékmegszakításokat.

    1. kamusérülés – ez lehet időhúzás szándékkal, vagy lapkiprovokálás jellegű, – amikor azért fetrengek, hogy súlyosabbnak tüntessem fel a szabálytalanságot.
    1.1 Talán még van még egy alváltozat. A “Ramos” variáció, amikor én szabálytalankodok, de lent maradok, hátha nem kapok sárgát, ha azt játszom, hogy én is megsérültem. Az esetek 100%-ban sikertelen, ezért hagyjuk is,

    2. tényleges sérülés – a játékos tényleg ápolásra szorul (magánál van, vagy eszméletlen [nagyon ritka szerencsére]).

    Egyik esetben sem jó megoldás a jelenlegi alkalmazott bírói tevékenység.

    Nézzük mi történik általánosságban.
    Ha 30+ másodpercig lent marad a játékos a bíró megállítja a játékot, vagy kirúgják a labdát és ezért szakad meg. Jellemzően a játékvezetők mérkőzésen belül sem következetesek ez ügyben. Általános konszenzus nincs, mi is ilyenkor a teendő (mit mond a szabálykönyv).
    *(Erről egyszer meg kellene kérdezni Puhl “Világ legjobb játékvezetője 4X”, “Ettűlfüggetlenül” Sándort. Biztos mondana okosságot.)

    Ekkor pályán belül kezdik az ápolást, érzésre úgy 20 mp-től akár 3 percig is áll a játék általában és nem történik semmi.
    Aztán megint csak jellemzően amikor már tud járni szerencsétlen, leküldik a pályáról, mivel le kell menni mert ápolták (ki találta ki ezt a baromságot??), majd a játékos azonnal jelzi, hogy jönne vissza.

    Általánosságban 10-30 mp-ben belül már a pályán is van.

    Foglaljuk tehát össze: kamu vagy tényleges sérüléstől függetlenül áll a játék. Az ápolás jellemzően a pályán történik, a játékost fölöslegesen lezavarják, majd azonnal visszajön.

    Véleményem szerint rögtön világos, látszik mi itt a probléma és mi lenne a megoldás.

    1. valaki lent marad sérülés miatt
    a) magatehetetlen => ápolás, stabilizálás hordágyon levitel egyértelmű szituáció
    b) magánál van, Ő maga, nem a bíró, a játékos ápolást kérhet => segítők azonnal be hordággyal és leviszik a pályáról (max 1 perc)
    c) nem kér ápolást, fetreng majd felkel meggyógyul, a játék megy tovább => nem kell megállítani a játékot

    És amivel ki tudjuk zárni a kamuápolást, szimulálást:
    A játékosok érdekében az ápolást kérő játékost miután levitték, 3 percig pihentetni kell, nem jöhet vissza.
    Ezzel elejét vennénk a valótlan játékmegszakításoknak.
    Erős a tippem, hogy a kamusérülések 1-2 esetre redukálódnának mérkőzésenként.
    A komoly sérülésekre meg ott a statisztika, max 2-3 van belőle meccsenként.

    Tehát két dolgot vezetnék be. A játékos kérhet ápolást (egyébként most is így van, csak ugye nem azonnal teszik) kötelezően azonnal! És pihennie kell 3 percet ha már kikérte magát.
    Probléma megoldva.

    Véleményetek?

    • Sragi

     Elég összetetten és racionálisan leírtad szerintem. Az a baj amíg arra nem képes egy UEFA /Fifa hogy kötelezővé tegye a videó birot minden első osztályú nemzeti bajnokságban addig ilyen radikális változásokat hiába várunk. Indulj ki abból hogy a spanyol szövetség milyen vaskalapos es vissza maradott.. Még abban a “csodás” Seria A-ban is van már videó bíró.

     • norma_va

      Buffon said the technology could mean Juventus being awarded “50 penalties” this season and questioned the way in which its use disrupts the rhythm of games.

      “They told us that VAR would be used in clear-cut incidents where there were mistakes, but now you are even checking the replays for a trodden toe or a finger in an ear,” the goalkeeper told reporters.

      “It’s no longer football — it’s turning into water polo. It takes too long. I didn’t celebrate when we were awarded a penalty because six minutes had passed.

      “Last season we had three penalties in our favour, but if it carries on like this, we’ll have 50. I’m happy with that as a Juventus player, but it ruins the entertainment factor.”

     • Sragi

      Oké Gigi azért tudja miről beszél mert vén róka. Mondjuk rendkívül sarkít is. Szvsz kell ennek a rendszernek egy kis idő mire kiforrja magát rendesen. Plusz a bíróknak is bele kell tanulnia.

     • mikike

      Köszi!
      A videóbíró nagyon összetett kérdés.
      Ha precízen le kellene vezetnem a megfelelő működést, akkor körmölnék egy darabig.
      Már gondoltam rá, hogy egyszer végigrágom alaposan. Ha lesz pár napom agyalni, akkor talán majd egyszer.

      Mert csak elsőre tűnik ez egyszerűnek. Programozó lennék, szóval véleményem szerint nagyon is bonyolult kérdés a videóbíró. Nagyon sok a változó…

      Egyébként is ezért a tanulmányért már valakik rohadt sok pénzt felvettek. Nekem meg nem fizetnek érte. 🙂

      A videóbíró bevezetése annak ellenére, hogy mióta húzzák-halasztják, sem tűnik átgondoltnak. Meg ugye egységes bevezetés sem történt eddig.

      Amiket én javasoltam, azok gyakorlatilag azonnal alkalmazhatók lennének. Nem nagy változások, csak a hatásuk lenne nagy.
      Lehet az MLSZ-nek el is küldöm, vagy a Sport1-nek, hogy Sándor Bá’-t kérdezzék meg róla.

     • Sragi

      Én nagyon kíváncsi lennék a te koncepciodra! 🙂

   • smatte

    nem fogok nagyokat vitatkozni, de azért néhány megjegyzés: nem 45 perc tiszta játékidő, hanem pl 30. Most is kb annyit játszanak tisztán a csapatok. Hidd el, megszűnne az időhúzás, mert nem lenne mit húzni. Áll a játék, áll az óra. Mint az amerikai fociban. Ott működik?

 • Jose

  A Tippelde 153 versenyzőjének iszonyatosan kiélezett versenye a Tippelde Összesített pdf-ben elérhető.
  Normának küldjetek egy fájdalomcsillapítót. Mármint egy levéllel.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azért riszpekt neki 😀 De már csak 36x kell ezt megcsinálni. :DDD
   remélem azért néha segítetek neki 😀

  • Raulitás

   Nem ezért vettetek fel?

  • LeeTaiPo

   Azt hiszem, én most kétszer tippeltem: először és utoljára. Maradok a tippmixnél (mondjuk ott se nagyon nyerek).

   • norma_va

    Itt legalább ingyen nem nyersz.

  • Sragi

   Feljottem a 16. helyre, mint a Magyar válogatott 😀 😀 (Mondjuk gőzöm sincs hogyan)

   • Cornelius Scipio Africanus

    csaltál, vagy megvesztegetted normát 😀

    • Sragi

     #illuminati #soros 😀

   • Manócska

    Én meg a 25. helyre. Mondjuk én sem tudom hogy csináltam. 🙂

    • Sragi

     Jövünk fel, mint a talajvíz. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kicsit kevesebb mint 95% vissza van még az egészből 😀
      Szerintem kb 30-50 ember lesz aki leadja mind a 38-ra a szavazatát.
      Nekem van egy taktikám, de nem mondom el. Csak a végén 😀 Kíváncsi vagyok mire megyek vele 😀

     • Sragi

      Zombori Taktikus Sándor 😀
      Igazából 10 perc leadni a tippet nekem lesz rá időm mindig 😀 Ha anno képes voltam elcseszni órákat fogadásokkal 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ez matyematyika 😀

     • Sragi

      Na mar nem egy ember mondta ezt és soha nem ment nekik igazán a mix 😀

     • Manócska

      :D:D

  • t20-puerto del sol

   69. vagyok…, emiatt nem is panaszkodom…
   Viszont ki a túró az a Szabi meg Milo04?? Az ügynökök már köztünk vannak, megfigyelnek?

   • mfc777

    ja, gyanús hogy a top 5 nem kommentel egy dekát se
    remélem a végén lesz akció ahol upvote-ot lehet beváltani pontokra…

    • t20-puerto del sol

     Ment az upvote:-)

  • mfc777

   done 🙂

   • Jose

    Használt. 😉

  • Krityó

   Kösz érte.
   Az első és 85. között kétszeres a szorzó… én az utóbbi vagyok. :DDDDD
   Andreal meg aláz “majdnem” mindenkit, nem semmi! 🙂 Ügyes vagy, hallod-e!

   • andreal

    Most nézem, hogy 8. vagyok 😀 Nem értem, hogy hogyan, de oké 😀

    • WT14

     X-re tettél? Áruló! 😀

     • andreal

      Nem hiszem 😀 Legalábbis nem arra akartam 😀

     • WT14

      Aha 😀 Akkor csak egy dologgal lehet magyarázni ezt az előkelő pozíciót 😛

     • andreal

      Vagyis? 😀

     • WT14

      kompromittáló szexuális tartalmú videók birtoklásával, melyeken egy, vagy több admin szerepel
      Természetesen a pontos tippelésre gondoltam.

     • andreal

      Összetévesztesz egy francia úriemberrel.

     • WT14

      A szürke részt nem kell ám elolvasni, kis kíváncsi! 😀

    • Manócska

     Úgy hogy ügyes voltál és jobban tippeltél mint mi. De még bőven van időnk ledolgozni a hátrányunkat. 🙂

  • zoleelej

   103-ról – 53-ra
   az előrelépés megkérdőjelezhetetlen 😀

  • vbalazs91

   Am annyi javaslat, hogy akinek ugyanannyi van, annak a helyezése is legyen ugyanannyi. Szóval ha két embernek van 50 pontja, és ők állnak az élen, mint két első helyezett, utána meg jön a 3., stb.

   • Sragi

    És ha végén pont egyenlőség van?

    • vbalazs91

     Akkor van két 1. helyezett. Vagy ha ez nem opció, akkor sorsolás. De most úgy látom, betűrend szerint vannak berakva, az nem tudom, mitől jobb/korrektebb.

     • Sragi

      Szerintem rendben van az ABC sorrend. 🙂 A végén a sorsolás is korrekt lenne.

    • V.I.C.

     Csupán a tapasztalat mondatja velem: ha egyenlő pontszámok vannak a végén, akkor én az alábbi szerint rangsorolnék:

     1. Több fordulóban való részvétel
     2. Egységfordulóra eső magasabb csúcspontszám
     3. Sorsolás

     De a srácok tuti jó döntést hoznak ezt illetően. 🙂

     • Sragi

      Mondjuk jogos amit írsz így még korrektebb 🙂

 • norma_va

  birodalmi zsoldosok vs. életük klubjában játszó saját nevelések. 🙂
  https://uploads.disquscdn.com/images/a33e56ca5f4d2aadcd5f5f7a01c8d8119cb54d1e76f7eef32e83fd8270432287.jpg

  • ReAlantos

   Azért fenntartásokkal kezelném ezeket az információkat, mivel a Marcában jelentek meg, ha jól látom, ami köztudottan Real-közeli médium. Viszont mivel egyik játékost sem hallottuk még élesen kikelni ezen cikk ellen, van valóságalapja az itt közölt információknak.

   • norma_va

    Petőfi óta tudjuk, hogy ami az interneten megtalálható, az úgy is van! 🙂
    Neymarról egyébként már olvastam ezt, meg ugye ott van a fábricás/castillás sztori is. Cou viszont nekem új volt.

    • Cornelius Scipio Africanus

     13 évesen már volt próbajátékon Neymar, itt is akartuk tartani ha jól emlékszem, de valami miatt meghiúsult az üzlet.

     • norma_va

      Pérez sokalta érte a párszázezer eurót. Én így tudom.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Meg lehet, de nekem az apja rémlik, vagy az hogy technikailag nem lehetett megoldani. De mivel nem vagyok benne biztos ezért nem írtam. De mindegy is már ez. Nem itt kötött ki és kész 😀

  • mfc777

   mondjuk neymar ezen a képen pont úgy néz ki mint egy segélycsomagra váró gyerek Szomáliában

   • mikike

    Látom nem vagyok egyedül 😀

  • mikike

   Neymar úgy néz ki ezen a képen, mint akit a fotós a kórházban kapott le, egy kétes hígfosásos szalmonellafertőzés után. Az arcára meg az van írva, hogy juhhéj holnap már mehetek haza.

 • Jose

  Hé, van még valaki fent? Igen? Akkor inkább aludj!

  • mikike

   Alvással fenyegetsz egy inszomniást?
   Hogy egy klasszikust idézzek:
   Sütivel dobálózol? Ez most komoly? 🙂

   • Jose

    Erre csak reggel válaszolok, mára lejárt az internet kreditet.

    • majk

     szegény Raj

 • dzsonee

  Mivel épp Cserkeszőlőn áztattam a gyerekek sonkáit, lemaradtam a találkozóról, úgyhogy nem tudok véleményt formálni ami a játékot illeti. Viszont Zidane pszihológus munkáját dícséri az eredmény mert tudja, hogy ha rögtön a bajnokság elején agyonvernek a fiúk mindenkit, akkor egy kissé a fejükbe száll a dicsőség és így leülhet a játék a szezon fontos részére 🙂 Így nindenki éles marad mert hajtani kell majd. Viszont így is elég oda-vissza megverni a Barcelónát és máris +4 a -2.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ultimate tactics

 • dracox

  Ez az Emre Mor amekkora nagy tehetségnek volt kikiáltva aláírt a Celta Vigo-hoz 5 évre 13misiért. Jók lesznek idén a vigóiak.

 • majk
  • Sragi

   Falábú minek trukkozik.

  • Krityó

   Na, akkor Benzema ugrott, ő az új kedvenc?
   :DDDDDDDD

   • majk

    soha!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Azt hiszem felesleges bármit is hozzáfűzni. Vagy csak annyit, mint mindig minden évben: Ez lesz Bale legjobb éve 😉

  https://pbs.twimg.com/media/DIeAgdSUIAELbHq.jpg

  • technikus Laci

   majd balelendül 🙁

  • WT14

   Emlékszek, első idényében mindenki többet várt tőle a magas vételár miatt. Most összetennénk a kezünket egy ilyen 22+19-es szezonért…

   • Sragi

    Plusz sérülten érkezett eloszezon nélkül 😀

   • dracox

    hasonló kommentet akartam írni én is a kép alá.. Szerintem első idénye volt a plafon.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szerintem a számokból egyértelmű, ezért nem is írtam semmit. Az egész madridi pályája lefelé ível szinte…. a 2015/16-os év volt még nagyjából jó, de azért hozták, hogy ő lesz az új CR…. közben meg állandóan sérült, nem illik a rendszerbe stb….Örülnék ha leszállna ő is a fellegekből és rádöbbenne hogy neki lenne a legjobb ha elmenne. Bale az én szememben kb olyan a Real Madrid történelmében mint Özil vagy DiMaria, akik kicsivel jobbak mint közepes játékos, de igazából kb nem sok mindent tettek azért hogy címeket nyerjen a Real. Azokat az olyan emberek szállítják mint a hülyeségeiért – jogosan – sokat fikázott Ramos, vagy CR, Marcelo, Modric, Kroos, vagy akár az állandóan lecserélendő Navas. De hogy Bale nem ebbe a kategóriába tartozik az tuti. És meg lehet nézni CR-en kívül mennyiért jöttek a fenti játékosok. Ráadásul azt se lehet mondani, hogy majd a jövőben – vagyis lehet éppenséggel, csak senki nem hiszi el – lesz ez az ember/játékos aki kupákhoz segíti a csapatot, mint akár Isco, vagy Asesnio. De nem csak érezni lehet, de számokkal alá lehet támasztani, hogy Bale minden évben egyre gyengébb. Szerintem ez az egyik olyan fórum, ahol eléggé indokoltan van egy-egy játékos elővéve. Főleg azok, akik rendszeresen kapják az oltást, és nem egy-egy meccsért.

     • Sragi

      Tavaly ha nem sérül le valószínűleg Isco sem lendül ilyen formába vagy éppen Asensio. Mintha a sors is úgy akarta volna, hogy így legyen. E miatt Z szerkezetet váltott. Ez egy forduló pont volt szerintem. Neki és a csapatnak is. A szerkezethez es a játékhoz rendelt keret kialakult ebbe ő nem fog soha beferni úgy, hogy számára megfelelő pozícióban jatszahasson. Az a baj azt sem latom, hogy legalább annyira akarna, mint LV pedig ő is a szerkezet aldozata lett picit. Innentől kezdve jobb lesz mindenkinek ha elmegy. A DiMa, Özil hasonlat nagyon tetszett.

     • Ronrics

      Két megjegyzés: Bale biztosan nincs a fellegekben /ahogy fogalmaztad/, nem az a típus.
      Az más kérdés,hogy valóban nincs optimális mentális állapotban, sőt úgy néz ki fizikaiban sem.
      A második megjegyzésem azért a 2014 BL döntő második góljához oda- is és fel- is kellett érni, hogy bent legyen.
      Ezt azért ne vitassuk el Bale-től, bár nagyja DiMariáé volt kétségtelen.

     • smatte

      sőt, 3 éve még a spanyol kupadöntőben is gól lőtt, ma már ez lassan a csoda katergória az ő esetében…

     • carlos06

      Minden Bl döntőben fontos szerepe volt. Decima gól(elotte a bajorok ellen is jol ment) , Milánóban sérülten berugta a tizit, Cardiffban kiváló kabala volt 😀 (de ott végre CR villantott)

     • Sragi

      Ne haragudj de ettől a “kiváló kabala” jelzőtől kikészülök 😀 Ezt nem csak Bale-re értem hanem akárkire. Oké ,hogy szülőváros stb. De elutazott a kerettel és ennyi. Ennyi erővel Modricnak is minden BL döntőben fontos szerepe volt 🙂 Ha nem kanyarítja Ramos fejére a labdát Bale nem fejel egy igen fontos gólt a hosszabításban. Ez nem Bale ellen irányul,mert semmi bajom vele (Benzemaval igen 😀 ) ,de szerintem te túl értékeled az itt hozott idényeit. Ennyi erővel Morata 15 fontos góljáról sem kellene megfeledkezni..ami szintén kellett a bajnoki címhez.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Pontosan, egy-egy jelenetet akkor mindig ki lehet emelni. Persze igaz, hogy a CSAPAT hozta össze, de volt aki többet tett. De nincs ezzel sem baj, ez csak egy ideális illúzió, hogy mindenki ugyanannyit tett a kupákért.

     • Sragi

      Na a 16/17-es szezon a tipikus tankkönyvbe illő példa ,hogy csapatszinten mit lehet elérni. Oké voltak Ramos mentések a végén,Morata mentések. A Bl-ben meg Cr kapcsolta be a God módot. Viszont ha csapatszinten nem lett volna ilyen munka akkor szart se érünk vele ,hogy ki mit villogott egyénenként.

     • carlos06

      Nem ertekelem tul (konkretan leirtam mely idoszakban volt jo es mikor gyenge),szerintem te szimplan nem emlekszel az idenyeire, csak a seruleseire meg arra mikor forman kivul volt.
      Amugy igen,Modricnak is fontos szerepe volt,ahogy Moratanak is,de ettol meg Balenek is. Ilyen a csapatjatek.

     • Sragi

      Pontosan emlékszem a CdR-ben mikor mattolta a Barcat vagy a fejes a BL-ben és még sok értékes bajnoki gól vagy éppen a Legia elleni bombája a BL-ben. Vagy tavaly a München ellen idegenben a kiváló játéka. Emlékszem ezekre 🙂

     • majk

      mondjuk Modricnak minden BL döntőben kurva fontos szerepe volt, igen 😀

     • Sragi

      Meg úgy kb minden egész szezonban 😀 konkrétan Carlo nagyban köszönheti hogy 13-14 szezonban buktuk a bajnoki címet ha jól emlékszem ,mert lesérült tavaszra.

     • Ronrics

      Nem nekem “kell” érvelned Bale mellett, ha valaki próbált szólni idáig érte az én voltam,.
      lehet néha nem a legpontosabban tettem.
      Egyszerűen érthetetlen számomra /még ha most nincs is a csúcson, se a közelében sajna/ az iránta való negatív megnyilvánulások sokasága – mintha ellensége lenne a csapatnak.
      Bár ez már a vételárnál megkezdődött

     • gwandal

      Talán azért, mert jelen állás szerint “ellensége” a csapatnak, gyakorlatilag nettó emberhátrány, rendszerint Benzemával együtt. Pont úgy, ahogy Cé is az volt tavaly ősszel, ő sem érdemtelenül kapta az oltást. Cé pedig úgy jön ide, h ő van akkora klasszis, h posztot váltott, és ott konstans jó teljesítményt hoz. Na, ez a klasszis nincs meg a welsziben, de láthatóan Benzemában sem. Tőlem egyébként maradhat mind2, csak ne játsszanak egyszerre.

     • carlos06

      Azert eros tulzas, h lefele ivel, inkabb nagyon hullamzo, csak hat a szelektiv szurkoli memoria a nehez idokben mindig elojon 🙂 Bale mikor nincs formaban, akkor az sokkal idegesitobb es feltunobb, mint barki masnal. 2015 szeptembertol, 2016 egesz evben a seruleseig remek volt, a csapatot nagyreszt o cipelte a Benitez-Zidane idoszakban es az EB is jol sikerult kozben. Osszeadva azt az egészséges időszakat mar mutatosabb statisztika.
      Volt neki egy normál kezdoeve, majd mikor a robbantast vartuk akkor hozott egy szörnyű szezont. Utana Beniteztol a serulesig a csapat tekintetében csinalt annyit, mint az aranylabdasunk, csak hat nem Wales nyerte az Ebt. Most mar fel eve megint csak keresi magat, ugyh talán jo időszak következik.(bar kozben a serules miatti szerkezetvaltasra rab*szott) Persze elkepeszto bosszanto a palyan mutatott stilusa es csapat idegensege, de nem volt olyan reg mikor o hozta a oszi szezonban a bajnoki cimhez a pontokat.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Hidd el örülnék ha lenne egy normális szezonja. De ez megint olyan hogy van aki szerint DiMaria mekkora játékos volt itt. Aztán ő is ezt csinálta, hogy volt egy jó féléve, aztán sokszor elmentek rajta a kontrák mert buta volt.

      Bale abszolút pótolható. Nem egy pótolhatatlan játékos, és ez a lényeg. Illetve az hogy mocskos drága volt, és nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Szerinted ezt a teljesítményt nem tudná más lehozni?

      Én nem akarok vitatkozni Bale-ről, mert 4 évet vettem figyelembe, nem kiemeltem egy-egy szezonját. Én örültem mikor elment Özil, DiMaria, vagy Higuaín. Meg kell köszönni nekik mindent, de egyik se volt igazán idevaló. Van ilyen, be kell látni ezt, hogy hibázott a vezetőség, vagy nem illik ide, megköszönni mindent és kész. Ez még mindig egy klub, nem szimpátia alapján kell játékosokat igazolni, hanem akik a koncepcióba beleillenek. Lehet imádni játékosokat persze, de nehogy érzelmi alapon döntsünk. (Ezt nem rád értem). Balenek nem volt egy jó szezonja, meccsek felén sérült, nem illik a koncepcióba, és mocskos szeszélyes játékos, ráadásul már talán el is kényelmesedett, lassult (ami a legnagyobb erénye volt), eltűnik meccseken, nem aktív, stb.

      De hidd el örülnék ha hasznos tagja lenne a keretnek, de egyszerűen vannak jobbak jelenleg a keretben. Küzdjön meg a helyéért, aztán ha bizonyít és feljavul, akkor oké, ha marad ilyen semmilyen, akkor mehet isten hírével, megköszönve minden eddigi segítségét. De egy klub aki harcol három fronton, az nem engedheti meg, hogy éveken át valaki csak periodikusan teljesítsen, ha 100 millióért igazolták le. Erre ott van LV, aki ötöd annyiba került.

     • carlos06

      Egyetertek, h gyenge most, lehet jobb is, ha tavozik, de nem errol volt szo. Beraksz egy statisztikat amivel sajat magadat cafoltad meg. Erre reagaltam.
      “Balenek nem volt egy jó szezonja”

      A madridi vezezoseget szoktuk szidni a méltatlan tavozasok miatt, de itt tobben gyorsabban felejtenek.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Berakjak egy CR statisztikát? Mert mikor idejött úgy lett beharangozva hogy ő lesz az új CR. Közben meg csak néha hozott igazán klasszis teljesítményt, amit Te meglovagolva próbálod azt bizonyítani, hogy ellentmondtam magamnak. Én nem érzem úgy, csak valószínűleg mást várok el tőle, mint Te. Ennyi a különbség. Nekem sosem volt elég Bale teljesítménye, ha szezonokat nézünk. Jó hónapjai, jó meccsei voltak. De ráuntam erre, mert féknek érzem a csapatban. Én Raúl elküldése mellett is kardoskodtam az utolsó 2 évében, mert hiába volt hatalmas legenda, hiába imádtam, egyszerűen hátráltatta a csapatot mindent összevetve. Ezt akarom elkerülni minden játékos esetén. Elég volt ezt nézni éveken át mikor balf*szoktól vártuk a megmentést (Gagó, Khedira meg társai). Bale-től is lehet várni a feltámadást, de valószínűleg megint lesz 1-1 jó hónapja aztán lesérül, és megint kezdődik minden elölről. De ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok hálás azért amikor jól játszott. Csak úgy gondolom, hogy neki lenne a legjobb (meg a klubnak is) ha távozna egy olyan csapatba, ahol ki lehet használni az erényeit, ahol talán rendbe teszik és nem lesz ennyit sérült. De szerintem ez a Realban amit Ő eddig letett, az nem az a szint, amit elvártak tőle, ahogy be lett harangozva mekkora tehetség. Megbukott, nem nagyot, de nem egy bevált igazolás, az tuti. De van ilyen, mindenhol, csak nem kéne tovább erőltetni. Szerintem. Én így látom.

     • carlos06

      Beraktal egy statisztikat ami igazolja,h volt ket jo szezonja ugy h CR mellett kell jatszania,valamint a dontokben se sult fel. Nem kell ezt tul ragozni es mas iranyba terelni, tenyleg csak erre regaltam.
      Szerintem csak annyi a problema,h te elhitted,h o lesz az uj CR. Senki nem lesz olyan,mint o, plane addig amig itt van.
      Nalam Kaka a bukott igazolas, Bale nekem egy jo igazolas (aki nyugodtan tavozhat idoben) a cimek tekinteteben,arrol nem beszelve,h ott tartunk,h a vetelara apro penznek szamit most mar.

     • Sragi

      Bukottnak én sem nevezném 🙂 Viszont kevés volt és nem Cr-hez mérten. Na Kaká az tipikus bukott igazolás volt. 😀

     • Ronrics

      Őt alapvetően a Muo valamiért egyszerűen mellőzte nem?/ meg sérült is volt hosszan/

     • Sragi

      Abban az időben Özil jobb opció volt plusz Kaká folyton sérült is.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Értem most már. Az én szememben közepes igazolás. Ahhoz mérten bukott ahogy belengette mindenki. Én nem támogattam a leigazolását, mert nem láttam már akkor azt, hogy beleillene a játéka ide. Kaká az hatalmas bukás.

     • Sragi

      Kb akkora huza-vona volt vele ,mint most Mbappé-vel..A végén már a franc se kívánta ,hogy jöjjön legalább is józan eszű szurkoló. Főleg,hogy szó sem volt 100 millióról először .

     • Sragi

      Szerintem itt max fél szezonjai sikerültek jól. Azóta lefele ível 🙂

     • carlos06

      2015 szeptember – 2016 november , akkor azert osszejott par fel szezon a serulesek ellenere is.

     • Sragi

      Ezért is írtam,hogy félszezon. De egy 90 milliós játékos esetében katasztrófa…

     • carlos06

      3 felszezon az mar tobb,mint egy szezon,erre celoztam. Amugy meg ma mar vkinek az arahoz viszonyitani a teljesitmenyet nagyon idegorlo tud lenni. Szerencsed,h Realos vagy iden 😀

     • Sragi

      De könyörgöm félszezonokkal nem lehet megélni. Mi lenne ha Modricnak vagy Kroosnak csak félszezonjaik lettek volna..szart sem nyertünk volna. Bale egyszer vitte a csapatot a hátán tavalyősszel és akkor viszont nagyon. De egy igazi üveglábú betegágy sajnos. Az utolsó mondatot nem értem.

     • carlos06

      Hat kivancsi vagyok mit varnal Neymartol a 222milloert 🙂 ,de szerintem az elejet se ertetted,mind1 feladom, legyen akkor csak fel szezon.

     • Sragi

      Neymar ,hogy jön ide? 🙂 Egyébként ha már róla van szó valószínűleg vinni fogja a PSG-t van akkora tehetség. Tényleg kíváncsi vagyok ,hogy mit akartál az utolsó mondatoddal? 🙂

     • carlos06

      Arra,h Perez nem koltott semmit es igy nem kell Mbappetol 60golos szezont elvarnod 180millaert es ezen bosszantanod magad. 🙂 Vagy hogy van, CR 90 millaert ver evi 50golt,akkor a duplajaert 100gol az elfogadhato? 🙂
      (A 3 fel szezon meg egybefuggo masfel evet tesz ki kozbe egy EB-vel)

     • Sragi

      Valóban :))) 😀 nézd ez olyan dolog ,hogy melózol valahol de csak fél éveket dolgozol értékelhetően a maradék meg 0. Hiába mondod majd azt,hogy 3 fél év az jó 1,5 év 🙂 Ezért nem vagyok kibékülve ezzel. Szép és jó,hogy kiválóan játszott az EB-n de ebből a Real nem profitált semmit 🙂 Vagy is hazudtam,mert egész jó formában tért vissza akkor.

     • carlos06

      Milyen maradek? Jobban mar nem tudom a szadba ragni vagy tobbszor leirni. 2015szeptember – 2016 november, osz-tavasz-nyar -osz, aztan serult meg. Beniteznek mar rakellett “epitenie” a csapatot,aztan Zidane alatt is jo volt, jott az EB,aztan az oszi teljesitmenye meg kifejezetten jo,aztan a serules es azota gyenge.
      (Plussz a nyitoidenye is jol sikerult, utana volt 1 ev total gyenge teljesitmeny,utana ment el Carlo es jott Benitez.)

     • Sragi

      Én inkább kiszállok 🙂 Nálam az aki fél idényeket hoz ilyen olyan sérülések vagy formán kívül létek miatt az nem meghatározó. Peace

     • carlos06

      Rendben,en csak probaltam megerteni,h nalad mit jelent a teljes ideny fogalma,mert a masfel ev es az egy evnyi jo szezon az nem fedi.
      CR felidenyei azert szerencsere a csapatnak meghatarozoak lettek. 🙂

     • Sragi

      Bale esetében egy jó fél idény is van,hogy megfeleződik a sok sérülés miatt ami sajnálatos.

     • majk

      mondjuk a 10. megnyerésében pont kurva sok szerepe volt, rohadt jó volt a döntőben is, gólt is lőtt. plusz abban az évben az ő góljával nyertük a kupát. a 15/16-os éve számokban sem volt rossz. a tavalyi szar volt, bár az elején vitte a csapatot a hátán. mindenki hajlamos elfelejteni ezeket a dolgokat fél év szar játék után, ami szerintem egyáltalán nem korrekt. persze padozzon,meg játsszon aki jobban megérdemli, de unalmas már ez, hogy valakit mindenképp bántani kell. tökmind1 mennyit tett a csapatért, meg hány kupa ömlik kanapén pöffeszkedő ülünkbe. Özil jó játékos volt, viszont benne szerintem sem volt meg az az alázat ami kellett volna, viszont DiMaria megint csak világklasszis, akinek megint csak kibaszott nagy szerepe volt a 10.-ben de (elvileg) pénzéhes, szóval mennie kellett

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem felejtettem el semmit. És nem is utálkozom. Én voltam az első aki elnézést kért Moratátról írtak miatt, mert azt hittem nem fog beválni. De én kiszálltam, nem fogok itt kardoskodni se Bale ellen, se Baleért folyó “vitában”. Én leírtam a véleményem, ami nem a fél év szarsága miatt szól. Ezt most valaki vagy elhiszi vagy nem. Nem hiszem hogy valaki belelát a fejembe 😀 Nem akartam egy Özil,DiMaria,Bale, stb rajongót megsérteni. Én madridista vagyok, és hidegen hagy hogy mi van a játékos mezére írva, a címer fontos, és ha kell dicsérek, ha kell akkor kritizálok, a saját értékrendem, és látásom szerint. De erről szól ez a kommentelés. 😀 Hidd el nem felejtettem el egyik jó meccsét sem. Csak én ennél többet vártam tőle, és gyanítom sosem hoz már annál jobbat mint eddig, vagy hosszabban.

     • majk

      azt írtad, hogy Bale olyan mint Di Maria mert nem tett semmit azért, hogy címeket nyerjen a Real Madrid. ez simán nem igaz,( egyik sem) erre reagáltam

     • Cornelius Scipio Africanus

      Túlzás volt a részemről akkor. De azért nem kell felnagyítani egy-egy megmozdulást sem. Komplexen néztem az egészet. Így értettem. De elfogadom, hogy valaki szerint DiMaria más emlékeket idéz fel. Én örültem hogy távozott. De most erre nem térek ki. Elfogadom, hogy más véleményen vagy ezzel.

     • majk

      de elsősorban Béláról volt szó egyébként

     • gwandal

      Én veled értek egyet, Dimának volt kb egy fél igazán jó szezonja, egyébként kurva bosszantó volt az agyatlan cselezgetésivel, Gülüke dettó, 3-4 meccsenként ment neki,a többin meg majd elaludt a pályán, Bale is hasonló kategória. Nyilván tettek a csapatért, de nagy űr nem maradt/maradna utánuk.

     • Ronrics

      Azert latom nem csak Benzemaert allsz mi.
      Igaz parban szidjak oket…
      Ki nem penzehes ma mar.
      DM-re inkabb csak rafogtak meg nem volt eleg handsome allitolag..

 • kodex

  asszem ennél is talán arra vár a board, sikerül-e vkit még bezsákolni holnap éjfélig. Ha nem, maradhat jó(bb) pénzért, ha igen akkor meg… elfér a padon jóval kisebbért. Vagy mehet Xavi mellé port rúgni. https://scontent-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21106504_765366043666763_227950265715905227_n.jpg?oh=d23fb327567a138a93db86db4e7e3c5b&oe=5A2D8FAB

  • dzsonee

   Ezen a képen engem Klaus Maria Brandauer-re emlékeztet…

  • sultan2004

   Hamar elfelejtette a vezérkar. Méltatlan.

 • MILO

  Második számú balhátvédnek még jó lenne ha Marcelót pihentetni kell.

  • majk

   arra ott van Theo

   • MILO

    Az igaz de ő inkább a jövő, Bale egyelőre még jobb választás lenne arra a posztra. Ha mindenképpen be kell eröltetni valahova.

    • majk

     nem hinném hogy elmenne, az biztos hogy balbekként nagyobb hasznát vennénk mint csatárként. de nekem olyan vízióim vannak, hogy lesznek még Bélának jó meccsei : ]

     • Zizou

      …Angliában. 😀

 • majk
  • smatte

   ez valami perverzió Abramovicéknál?

   • majk

    sztem csak a fenti rész érdekes : ]

    • smatte

     az nem meglepő:)

  • johnglade

   Samsungot és Yokohama Tyres-t mikor és honnan igazolták? Az arcuk alapján amúgy nem is tűnnek annyira ázsiainak…

  • mfc777

   van rá egy ezresem hogy a fenti képnek semmi köze hozzájuk

   • majk

    sztem simán, Hazard az pl tuti Zidane-buzi, de amúgy meg ki nem?

    • mfc777

     én Raúl-buzi vagyok például

     • majk

      nem hinném, hogy az ilyen típusú buziságok kizárnák egymást : ]

 • dracox

  Last minute.. Telegraph – Pérez Londonba utazik és még az átigazolási időszak vége előtt véglegesíteni fogja Harry Kane átigazolását! 😀 Imadom ezt az idoszakot :D. Tottenham meg csatár nélkül vág neki a szezonnak

  • t20-puerto del sol

   Bale-re becserélve legfeljebb

   • Cornelius Scipio Africanus

    még azt se!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nah az kéne bazze… hoznánk ide még egy futóbolondot, aki itt bukdácsolna évekig. Akkora fake, mint hogy holnap aláír CR a Vidihez.

  • iKos

   ez még viccnek is rossz

  • Sragi

   Ide még egy kalácsképű Britet ne hozzanak !

   • Ronrics

    nem ügyetlen a “kalácsképű”, de én is nehezen képzelem el a Realban

    • Sragi

     Nem bizony ,de amint a séma mutatja ide “bukni” jönnek csak a szigetlakók. (mármint Spanyolba)

     • Ronrics

      Owen,McManaman is bukta volt?
      Nem emlékszem pontosan, tudom sokáig nem húzták

     • Sragi

      McManaman mondjuk nem de aztán hoztak a nyakára neveket sajnos. Owen…Hagyjuk is az aranylabdájával együtt..

 • Cornelius Scipio Africanus

  Egy kis játék az utolsó napra! :))

  Szerinted érkezik valaki utolsó nap?
  Link a kérdőívhez: http://www.strawpoll.me/13824687

  • Sragi

   #alpaka4ever

 • WT14

  10/10-es írás Kelétől.

  “Mivel úgy tűnik, hogy a jellem- és szellemóriás Philippe Coutinho egyre közelebb van Barcelonához – most már komolyan meglepődne az ember, ha nem enné el oda a fene -, muszáj beszélnünk valamiről. Valamiről, ami sokkal, de sokkal komolyabban fenyegeti ennek a játéknak a morális alapjait, mint az egyesek szerint irreálisan magasra szökő átigazolási árcédulák.
  Beszéljünk a szerződésszegő játékosokról. Azokról az utolsó, hitvány árulókról, akik szemrebbenés nélkül megzsarolják a munkaadóikat, és magasról tojnak mindenféle olyan megállapodásra, amiket korábban saját maguk írtak alá kitörő lelkesedéssel, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az egekig szökött miatta a fizetésük.
  Coutinho például, ez a szó szerint a szarból kivakart (Inter? Espanyol? muhhaha) brazil kis suttyó IDÉN januárban írt alá egy ötéves (!!!) új szerződést a Liverpoollal. Érdekes módon akkor még nem fájt a háta, nem szeretett volna mindenáron a Ramblán belesétálni a naplementébe; pusztán örült annak, hogy a keret legjobban kereső játékosa lehet, a liga egyik arca, a Klopp keze alatt bajnoki címre törő liverpooli projekt vitathatatlan vezérbikája.
  Félreértés ne essék, nem a pénzéhséggel van bajom. A futball egy nagyon komoly üzlet, a piacon a játéktudás és a potenciál rengeteget ér, bolond, aki ezt meg sem próbálja kihasználni. Ugyanakkor: Coutinho aláírt egy hosszú távú, komoly szerződést. Nem tavaly, nem egy éve, hanem idén januárban. Amikor ezt megtette, tudnia kellett, hogy a megállapodás értelmében beszűkülnek a lehetőségei, és ha a Liverpool nem akarja, akkor jó ideig nem kell eladnia. Felelősséget vállalt, eltette a nagy pénzt, cserébe pedig elkötelezte magát a klub mellett. Legalábbis papíron.
  Utóbbival van a gond. A Coutinhóhoz hasonló játékosoknak (van belőlük bőven, csak az idei ablakból fel lehet emlegetni v. Dijkot, Baldé Keitát, Dembélét) a papír láthatóan semmit sem ér. Egy tál pogácsa, néhány vaku, pár abszolút semmitmondó, hiteltelen sablonmondat, ami két perccel később már senkit nem érdekel. Megállapodást kötnek, kötelezettséget vállalnak, de a rájuk eső részt az első alkalommal lerúgják magukról, amint az kényelmetlenné válik számukra. Sérülést színlelni? Megtagadni az edzésre járást, a pályára lépést? Mi ez a vircsaft? Itt már nem pusztán gennyes, morálisan vállalhatatlan kisded játékokról van szó – meggyőződésem, hogy a Ptk. egy-két paragrafusa is kimerítésre kerül, ha a megfelelő szögből nézi az ember.
  Ne legyünk naivak: egyetlen magát komolynak gondoló topklub sem kockáztatná meg, hogy akarata ellenére magánál tart egy játékost, kvázi foglyul ejti valamelyik sztárját. Elképesztően rossz üzenete lenne kifelé, és ezt mindenki pontosan tudja. Ha valaki mindenáron távozni akar, lenne lehetősége komprimusszomot kötni. A Coutinho-féle, tisztességet hírből, hunyorítva sem ismerő, hálátlan árulók ugyanakkor egyezkedni sem hajlandók: kvázi zsinóron rángatják a multinacionális nagyvállati kategóriába tartozó klubokat, simán ejtenek írásos megállapodásokra, szerződéses kapcsolatokra. Nekik ez bagatell, semmi, játék. Lelketlen zsoldosok, számító, öntelt hólyagok. Hitvány gazemberek.
  Tegyük végre egyértelművé: az ilyeneknek nincs helye Európában. Mi, itt a világ civilizált felén betartjuk a szerződéseket, képesek vagyunk kompromisszumokat kötni, és tudjuk, hogy ha aláírunk egy megállapodást januárban, akkor azt nem téphetjük szét önkényesen hat hónappal később. Aki ezeket a játékszabályokat nem tudja elfogadni, az nyugodtan mehet Kínába, vagy a világnak arra a felére, amit Kia Joorabchianok tartanak a hatalmuk alatt; mi, kultúremberek nem kérünk belőlük.
  (Hogy a Barcelona miért asszisztál az ilyen piszkos, aljas, a törvénytelenség határát karcoló húzásokhoz, rejtély. Mindenesetre nem Coutinho és Dembélé az első fecskék, akik így repülnek be Katalóniába, sőt, a jelenség sportágakon is simán átível, lásd Palmarsson mutatványát Veszprémben. Zárójel bezárva.)”

  • dzsonee

   Amit közölni akar, azzal teljesen egyetértek. Nem szarunk bele a levesestálba. Viszont ezek a gyerekek se nem atomfizikusok, hogy órákig rágódjanak egy-egy döntésük létjogosultságán, se nem papok, hogy a morál tartsa őket vissza. Ha valakit megkörnyékez a Barca, akkor az még mindig az esetek 95%-ban egy vonzó megkeresés (persze a madridi érzelmű játékosokat kivéve) és lehet rá számítani hogy úgy megy majd a focista az orra előtt lebegtetett lehetőség után mint Maugli Ká két szép szeme után. Vagyis hogy lehet miatta dühöngeni, meg mocskosozni, de a mai focivilágban, ahol minden focista be van árazva, ez van. Ezért is fontos szerintem, hogyan viszi dűlőre a dolgot a Liverpool. Ha tényleg nagycsapatnak szeretnének látszani, a helyükben én a padra, vagy még oda se ültetném Cou-t egy kis nevelési célzattal, csak hogy a többiek is kétszer meggondolják, hogy hogyan viselkednek a munkáltatójukkal. Nem hiszem hogy sokáig makacskodna meg arcoskodna, főleg hogy jön a VB. Így legalább megtanulná, hogy ha lépni akar, annak is megvan a módja, de nem így.

   • WT14

    A Pool helyében én is leraknám a tarcsiba, picit gondolkodni, jó példastatuálás lenne. Btw ez nem arról szól, hogy ki atomfizikus és ki nem. Bizonyára a 130+ IQ-t igénylő foglalkozások körében is megvannak a szerződésszegő szarháziak, és ezt amúgy se lehet arra fogni, hogy szegény buta és fel se fogja, hogy amit csinál, az szerződésszegés. Ez arról szól, hogy idén januárban (ez ki is van hangsúlyozva, hogy nem évekkel ezelőtt) aláírt vigyorogva egy hosszú távú szerződést, amit most egy szemvillanás alatt felrúg. Halkan jegyzem meg, hogy leggyakrabban vevő oldalon a Barca kerül elő az ilyen játékosok esetében, de ha mi lennénk azok, én azért szurkolnék hogy ne jöjjön össze az üzlet. Úgy emlékszek, anno Bale is hasonlóan odaszart a Spurs küszöbére, hogy ide jöhessen. Látjuk is, hogy mennyire küzd a mezért. Persze voltak jó meccsei, sőt jó időszakai, de nagyban nézve a 4 eddigi évét, tisztán látszik hogy ő nem az a játékos, aki kiteszi szívét-lelkét a címerért.

    • dzsonee

     Az atomfizikust pont erre értettem, hogy szerintem nem gondol bele, hogy mit jelent az hogy fél éve írt alá egy szerződést. Egyszerűen jött egy jobb ajánlat akkor minden el van felejtve. A Bale ügylet részleteire most így fejből nem emlékszem pontosan, de a Tottenham azért nem járt rosszul, akkor abból a pénzből igencsak be tudtak vásárolni, ez le volt már akkor is írva. Hogy ez hogy sült el náluk, az már egy másik kérdés.
     De a lényegen ez nem változtat. Szerintem nem tesz jót a focinak ez a hihetetlen médiahájp. Minden taknyos néhány jó meccs után ki van kiáltva az új Ronaldonak/Pelének/Maradónának, a sajtó csámcsog rajtuk, az Instagrammon meg a Facebookon zabálják őket, huszonévesen milliókat keresnek, persze hogy nem tudnak a realitás talaján maradni és elkezdenek arcoskodni. Lehet ilyen környezetben én is nehezen maradnék normális, vagy lojális, amikor még lényegében kamaszként rocksztár vagyok.

     • Manócska

      Sok igazság van abban amit írtál, de szerintem nem kell ahhoz atomfizikusnak lenni, hogy egy ember különbséget tudjon tenni a helyes és a helytelen viselkedés között. Mi az hogy nem gondol bele, hogy ezelőtt fél évvel milyen szerződést írt alá. Ilyen nincs. Ez egyáltalán nem menti fel a mostani viselkedése alól.

     • dzsonee

      Természetesen sarkítottam 🙂 És ahogy fenn leírtam, én egyáltalán nem mentem fel. Csak arra akartam rámutatni, hogy elítélni el kell, viszont nem kell rácsodálkozni.

    • Ronrics

     Cr-re is sokáig, sokan azt mondták csak egyéni címek érdeklik..::)
     Bale a neki megfelelő poszton bizonyára hathatósabban küzdene.!!
     Mi magyarok meg főleg joggal várjuk el a civilizált, európai viselkedést mindenkitől.::))
     Egyébként nagyrészt egyet kell értsek írásoddal/de ne legyünk naivak/

  • Sragi

   Pont tegnap olvastam . Igazából semmi újat nem írt le viszont nagyon jól kibontotta a téma lényegét, ami nagyon tetszett és nem holmi fröcsögés hanem reális tények ezek! Egy biztos aki menni akar el kell engedni ,de amit Dembelé vagy Coutinho művelt.. Dembelé-t annyiban védeném,hogy őt talán nem akarta foggal körömmel ott tartani a Dortmund viszont Cou..januárban alá írt egy 5 éves szerződést. Féléve, még a tinta sem száradt meg. Nem lennék meglepve ha ma bejelentené a Barca. Egyébként a Barca-t nem hibáztatom ,ők ajánlanak valamit a Pool meg vagy elfogadja vagy nem. Dortmund ugyan ez. Ők már elfogadták. Egy biztos gerinctelenek a játékosok..

  • Maverick

   A mondandóval egyetértek én is, jó és szívből jövő írás. És sajnos hozzá kell tenni, hogy Bale átigazolás előtti viselkedése (edzésre nem járás, stb.) is karcolta ezt, ha nem is olyan radikálisan mint Cou-é. 🙁

   Ezt viszont túlzónak tartom, bár a mondandó szempontjából illett a cikkbe:
   “Tegyük végre egyértelművé: az ilyeneknek nincs helye Európában. Mi, itt a világ civilizált felén betartjuk a szerződéseket, képesek vagyunk kompromisszumokat kötni, és tudjuk, hogy ha aláírunk egy megállapodást januárban, akkor azt nem téphetjük szét önkényesen hat hónappal később. Aki ezeket a játékszabályokat nem tudja elfogadni, az nyugodtan mehet Kínába”

   Elég ránézni akár éppen a konkrét transzferidőszakra, de szerintem sokan találnak személyes élményt is (albérlet, autó eladása [tekert kilométerórák és egyéb nyalánkságok akár nyugatról hozott verdában is], könyöklés és kavarás egy multinál), hogy lássuk: ez egyre inkább egy mítosz, egyfajta önáltatás. A legjobb példa talán maga a 2008-as gazdasági válság (Big Short, hogy mást ne mondjak), és akkor a (magyar) politika vizére még nem is merészkedtünk ki. Kétségtelen: ezt lehet még tovább fokozni, a kínai korrupció még kelet-európai szemmel nézve is legendás, de ezzel együtt ezen a téren azért nem veri ki a szemem a nagy európai civilizáltság. Annyira semmiképpen, hogy felháborodva kikérhessük magunknak.

   Abban persze egyetértek nagy idealistaként, hogy törekedni kell arra, hogy eljussunk oda: tényleg kikérhessük magunknak ezt, és tényleg elküldhessük a fenébe a cikkben említett módon viselkedőket. De egyelőre nem hiszem, hogy ebbe az irányba haladnánk.

   • Maverick

    Most jut eszembe, de nem editelek bele: van egy remek cikk arról, hogy a modern szemlélet és gazdaság hogyan vezet ahhoz, hogy lényegében minden munkavállaló folyamatosan a kilépés lehetőségét keresi, hogy eleve úgy kötelezi el magát, hogy már azon gondolkodik, merre megy majd tovább… egyik ugródeszkáról a másikra. Nem kell a zöld gyepig menni ahhoz, hogy lássuk elveszni a lojalitást.
    https://aeon.co/essays/how-work-changed-to-make-us-all-passionate-quitters

   • andreal

    Igen, a végére kicsit átesett a ló másik oldalára azzal a bekezdéssel.

  • elkesetthusvetinyul

   a kérdés továbbra is fennáll részemről: mivel lehet szerződésszegésen kapni az ilyen zsoldosokat?
   https://uploads.disquscdn.com/images/706af0e3444639642c946490d8483cd6fc5c05e5a7f111b532edadae9365d942.png

 • dzsonee

  Ha valakinek nincs más dolga, egy kis elméleti munka az átigazolásokról a britanniáról:
  https://britannia.444.hu/2017/08/31/hiaba-az-atigazolasokra-koltott-font-tizmilliok-a-penz-nem-garancia-a-sikerre

  • LeeTaiPo

   Igazából két dolog érdekelne:
   1. Az idei elszabadult igazolások vajon mennyire fogják megborítani ezt a statisztikát?
   2. Van-e, talál-e valaki olyan moneyball statisztikát, rendszert, ami a top bajnokságokban, és/vagy a nemzetközi kupákban sikeresen működik. És ha igen, az milyen játékrendszerben lesz?

 • Jose

  “Bartomeuéknak szégyellniük kellene magukat, hogy igazoltak egy 20 éves gyereket 150 millióért, aki 7 gólt lőtt egy idényben.””

  Érdekes anyag innen: http://www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/20170831-a-bar%C3%A7a-majus-10-ota-tudja–hogy-neymar-elmegy/18299

  • nad

   Tény hogy egy undormány amit a vezetőségünk produkál, de nekem ez nagyon megmondóemberesnek hangzik. Szinte kizárt hogy már akkor tudta volna hogy Neymar elmegy, szerintem még ő maga sem tudta hogy ez fog történni, jó lehet a fejében megfordult, de az hogy 100% biztosan tudta volna akárki hogy elmegy az kizárt.

   Ez a politikában is ilyen, szidni a másikat rohadt egyszerű, utólag azt mondani valamire hogy amit csinált szar az a legegyszerűbb dolog, viszont ha megkérdezték volna hogy mit tett volna a vezetőség helyében, nagyon meglepődnék ha az üres szöveg helyett (már tavaly hibáztak, nem kellett volna hagyni hogy Neymar elmenjen, nem kellett volna Arda stb stb), bármi értelmessel állt volna elő.
   A másik ilyen nagyon egyszerű dolog (amit szintén rühellek) az azt mondani hogy idén nem nyerünk semmit. Keményen hangzik, megmondóemberesen, ha bejön lehet nyomni hogy ÉN MEGMONDTAM, ha nem akk meg a kutyát nem érdekli.

   Ezek mellett amúgy tényleg undorító amit a vezetőség művel, főleg az utánpótlásban, ahol a megtehető legnagyobb baromságot csinálják, és eredményeket várnak el a B-től. Az a fontos nekik hogy a B bent maradjon a másodosztályban, mikor ennek kb huszadrangúnak kellene lennie, rendesen a B csapatba igazolnak 20 éves játékosokat, hogy erős legyen a B, ennél nagyobb baromságot szerintem ha akarnak nem tudnak kitalálni. Nem hiszem el hogy ennyire kretének, hogy nem veszik észre ezt, Xavi is megmondta hogy az utánpótlásban huszadrangúak az eredmények, annó amikor Messi kijött a B-ből asszem a harmadosztály alján voltak, és ott volt mellette Pedro, és Busi is, nem jöttek az eredmények de mindenki leszarta, a lényeg megvolt, jó játékosok fejlődtek, most meg…

   • nad

    és kimaradt, hogy nem véletlen hogy pont a bizalmatlansági indítvány előtt 1 nappal jött ki az interjú

   • WT14

    Ja ez a megmondóemberkedés tényleg faszság. Én is szoktam idegességemben ilyeneket írni 1-2 szar meccs után h “nem nyerünk idén semmit”, csak én nem vagyok benne a klubvezetésben 😀

 • majk

  bakker, Perez tényleg Londonban van Hurrikánért ? 😀

  • tib1978

   Remélem, nagy húzás lenne és szerintem be is válna

 • lucas
  • dzsonee

   Azért ha belegondolok hogy valaki telibe megküldi egy 20-25 méteres szabinál azt a pénzeszsákot 🙂

   • ZeRo

    Hát ha aprivak van tele a fájó lehet, de egy nagy zsák húszezrest én is rúgdosnék. Mondjuk hazáig.

 • andreal

  Uncsi ez a Deadline Day….

  • WT14

   Óhh, hol van az még… Spanyolban holnap 23:59-ig még mehet a rock’n’roll.

   • andreal

    Akkor Deadline TwoDay 😀

    • elkesetthusvetinyul

     Deadline Days 😀

     • andreal

      Igen, így egyszerűbb lett volna 😀

   • V.I.C.

    Viszont más oldalról közelítve, Bale-t már csak ma lehetne visszaküldeni a britekhez.

  • carlos06

   https://www.facebook.com/halamadridshow/

   Nem tudom,hogy volt e mar,madridista behind the scenes video sorozat, most jott ki az elso resz. Talan szorakoztatobb 🙂

  • dracox

   írkálnak itt mindenkiről, de Mbappéról nagyon nagy a csend.

 • Marc96

  Mpabbe a psg jatekosa

 • Cornelius Scipio Africanus

  Sajnálom, de ez van. 🙂 Sok sikert neki a PSG-ben. Remélem nagy focista lesz. Ki tudja, még lehet egyszer látjuk Real mezben (jelenleg erősen kétlem, főleg ha beválik 😀 )

  https://twitter.com/PSG_English/status/903309960007880704

  • Marc96

   Oszinte leszek nalam most lett oriasi csalodas a srac aki a penzt valasztja az almai helyett meg is erdemli ott van tokeletes ellenpeldanak asensio. Akinek a penz fontosabb nincs helye a csapatban

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem Mbappé személyét védve de nem tudhatjuk mi van a háttérben. Lehet ott is apu beszélte tele a fejét, stb. 18 éves. Mindenki más volt 18 évesne mint akár 20-25-30 évesen. Tényleg nem védeni akarom, de ilyenkor talán még inkább felelősek azok akikre igazán hallgat, mert ők lehet erősen befolyásolták/befolyásolhatták. Én sem tartom okos döntésnek. Szakmailag szerintem számára a Real sokkal kedvezőbb hely lett volna. De lehet a nyelv, és az hogy tudtommal Párizsban született sokat nyomott a döntésében. Franc se tudja… a világ nem fekete meg fehér, hogy pénz vagy címer.

    • Marc96

     Ertem h mit akarsz ezzel mondani, csak nekem igy ez az egesz real fan sztori hiteltelenne valt. Ha valakinek tenyleg az az alma h a realban focizzon nem hiszem ra lehetne beszelni barmelyik masik klubra😄 de szolj ha tevedek

     • dracox

      Ott a pont.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Biztos vagyok benne, hogy a történelemben már volt ilyen. De kapásból nem tudok neveket mondani.

     • Marc96

      1. Neymar 😀

  • Manócska

   Tudom hogy Te nagyon szeretted volna hogy hozzánk jöjjön, de azért ne legyél túl szomorú.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nem vagyok szomorú 😀 Kicsit sem 😀 Én madridista vagyok, meg leszek is. Nem rajongok egy játékosért sem. (Kedvelni kedvelek, de az más). Majd 1-2 év múlva lesz remélhetőleg másik tehetség, aki lehet jobban beválik a Realban. Ezt nem lehet tudni. De gyanítom hogy ő nagy focista lesz. Nagyobb erre az esély, mint arra hogy befürödnek vele. De nyáron szerintem Bale távozni fog és hozunk helyette valakit 🙂

    • dracox

     Vinicius JR majd megmutatja nalunk jovore ha erkezik 😀✌🏼

     • Marc96

      Amugy van egy olyan erzesem h miatta nem hoztuk el:D

     • dracox

      Bírnám ha körbehugyozná Europat 😀

     • Marc96

      En most neztem rola osszefoglalokat remelem feltud noni a neki szant szerephez

     • Cornelius Scipio Africanus

      Én darabosnak tartom a mozgását kicsit, ami sosem jó jel…és ezt nem tudom, hogy le lehet-e vetkőzni. Bár CR mozgása is számomra(!) kicsit darabos volt fiatal korában. Franc se tudja, nem értek ehhez. Sokat fejlődhet még a brazil srác, majd kiderül mi lesz belőle.

    • smatte

     kérdés, hogy folyamatosan a francia bajnokságban játszva mennyire fejlődik? Lacazette is k nagy spílernek indult, most meg..na mindegy.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Persze, ezért mondom hogy szakmailag a Real jobb lett volna szerintem. De a PSG sem szar csapat, bármennyire próbálják sokan a 6-1 után lúzernek lefesteni őket. Tudatosan építkeznek. Bár most orrnehéz lett az a csapat eléggé… De szerintem legjobb 8ban simán ott lesznek.

     • Marc96

      Egy szoval nem mondtuk h szar csapat😄 inkabb egy Galaktikus Vol. 2 szaga van ennek az egesznek es szomoru latszolag(!!!!) penz kepes felulirni az osszes “almot”

     • Manócska

      Sokan lenézik őket, de szerintem sem rossz csapat. Főleg ahogy ezen a nyáron erősítettek. Én biztos nem leszek teljesen nyugodt, ha a BL-ben találkozunk velük tavasszal. Addigra már ráadásul teljesen össze is rázódnak.

     • smatte

      Ácsi, nem azt írtam, hogy a psg szar, hanem a bajnokság nemfeltétlen olyan, ahol elérheti legjobbját. Tulajdonképpen az összes francia sztár más bajnokságban teljesedett ki…

     • Marc96

      Lacazatte-nel nem azzal volt a baj h a lyon nem engedte el? Marmint amikor meg nagy spilernek indult

  • dracox

   Nekem kurva nagy csalodas lett ez a gyerek.. ha nagyon akart volna jonni madridba bevagja a hisztit mint a legtobb tini tehetseg ugy nez ki az bevalik a mai vilagban.

   • Manócska

    De lehet hogy mégsem akart mindenáron hozzánk jönni.

    • dracox

     Erre mondjak van az a pénz

     • Manócska

      Én biztos hogy az álmaim klubját választottam volna, még akkor is ha valamivel kevesebbet fogok ott keresni. Főleg úgy, hogy ott azzal a játékossal játszhatok, aki gyermekkorom óta a kedvenc focistám és a példaképem.

  • carlos06

   Szepen be is allt a franciaknal, kemeny,h milyen sebesseggel jatszanak, jo lett volna nalunk is. Tudom,h Perez is szerette szorni a penzt,de ez amit a parizsiak muvelnek az kicsit mas szint,orulet mi tortenik a piacon emiatt. 640millios kezdo a Marca szerint. Rabiot-Veratti-Di Maria ,Neymar-Cavani-Mbappe. Kicsit a Di Maria+BBC felallasra emlekeztet, brutal sebessegu kontrakkal.

 • kodex

  Így az átigazolási piac lezárultával ajánlom ezt, tekintettel arra, hogy 1 komment (de sajnos még 1 post sem) nem alkalmas arra, hogy elmagyarázza mi hol tart éppen a fociban (hozzáteszem ennek a kéziratát is 2014ben zárták le – azóta meg történtek/nek dolgok). Ahová most halad a foci, annak megértéséhez ez alapmű. Közgazdaság + foci + statisztika – érhetően. Ráadásul magyar nyelven (Nem Norma írta, de így is elmegy ;)) Én 3.jára olvasom el pár hónapon belül, az asszony elől dugjátok el ;)) https://marvin.bline.hu/product_tnimages_6/1075/TN6_B1453661.JPG

 • WT14

  BREAKING: Arsenal sign Theon Greyjoy from Iron Islands FC for £90m.
  Arsene Wenger says he should fit in well with the team as he has no
  balls.
  https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21231554_1740633302662244_1737409852897146090_n.jpg?oh=ab3a6ac0eea212fc2e9bde6302cce0c8&oe=5A190B6C

  • Cornelius Scipio Africanus

   :DDDDDD

 • V.I.C.

  Az a vicc, hogyha Bale-t sikerült volna elpasszolni (van még idő, dehát ebből nem lesz semmi), akkor elég lenne felhozni Óscart a Castillából, és 4-3-2-1-ben mindenhova meglennénk 2 fővel, kapuban és csatárban hárommal (Lucas szerintem megoldaná a ram posztot opcióként).

 • Na most egy gondolat: minden futballista oda igazol, ahova szeretne. Ha nem szeretne, akkor nem írja alá, nem megy oda. Mbappé a PSG-t választotta és mivel Zidane vagy kényszerből, vagy felsőbb parancsra még mindig hisz a végleg kifingott BBC-ben, így Mbappé valószínűleg azzal szembesült volna, hogy vételár ide vagy oda, Bale és Benzema mögött jutott volna neki az örök csere szerepköre. Most őszintén: ki az aki ezt bevállalja, álmai klubjában akár, amikor a PSG vinné, ahol közel akkora klasszisokkal játszhat együtt, és nem a cserepadot koptatja, és többet is keres?? Láthatta Morata példáját. Csak a pénz? Francokat. El kellett volna adni Bale-t és/vagy Benzemát, megtartani Moratát és Mbappé jöhetett volna. Se a klub nem volt elég határozott hogy őt akarja (Zidane nagyon a középpálya és a védelem megerősítésére ment rá), ő meg nem akart tovább várni. Ha Mbappé ejt majd ki minket a BL-ből, akkor nyilván néhány tucat baszdmegaqrvaanyádPérezt bele fogok ordítani az éjszakába, de ha az ő szempontjait nézzük, a legjobb döntést hozta. Nekünk nem kellett, a PSG kifizette érte a zsét, az idő meg majd eldönti, kinek volt igaza. Igen, jó lett volna Real Madrid mezben látni, de hiába még csak 19 éves, erre aligha hiszem hogy sor fog kerülni, mivel Al-Khelaifi se a falvédőről jött le, 500 milliós kivásárlási árat meg mi se fogunk megadni. Sajnálom Mbappét, vékony lesz így a támadórészleg, pláne a töketlen BB-vel, de bízzunk abban hogy a középpálya tud majd kompenzálni. Azért a Mariano-Mayoral cseréért még mindig szívlapáttal verném pofán Pérezt, de Zidane-t is, ha belement. Ez a hajó elúszott, nézzünk előre most már.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Nem tudhatjuk miért nem jött Mbappé. Lehet idővel kiderül. A többivel egyetértek.

  • V.I.C.

   Nem hiszek benne, hogy itt egészséges BBC esetén mindhárom megmarad állandó kezdő státuszban. Ezt kizártnak gondolom. Marianóért vérzik a szívem, de örülök legalább, hogy játszik, és nem a lelátón sasol.

   • Manócska

    Én is kizártnak tartom. De abban biztos vagyok hogyha mindannyian egészségesek, akkor 2 közülük mindig a kezdőben lesz.

   • WT14

    Elég baj az is, hogy Isco és Asensio nem fognak egyszerre kezdeni, mert CR visszatérése után is egy B biztosan fent lesz mindig. Ha mindkettő fent lesz, és Isco + Asensio is padozik, az nálam jelenleg horror kategória.

 • Cornelius Scipio Africanus

  CR nem gyenge gólt vert :O :DDD (3. percben)
  https://streamable.com/357cl

  • andreal

   Tartsa meg jó szokását!

  • johnglade

   Megtört végre a jég? Ha jól tudom eddig sosem lőtt ollózós gólt, bár ez nem teljesen az (?).

  • dracox

   Remélem Benzi is tanulmanyozni fogja

  • mfc777

   Nem tudom látod-e ki az ellenfél… ezek ellen még Böde is duplázott.

   • Cornelius Scipio Africanus

    A mozdulat miatt tettem be.

    • mfc777

     ez tényleg egy szar nap. még itt is komolyan vesznek.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ne haragudj 😀 nem jött át, pedig át szokott (gyere csapd le @LeeTaiPo:disqus 😀 )

     • LeeTaiPo

      Fölösleges…

    • smatte

     És még frappé sem jött…☺

     • LeeTaiPo

      de még egy capuccino sem

     • LeeTaiPo

      egy igazán jó
      kávé helyett rossz frappé:
      ez lett most Mbappé

    • LeeTaiPo

     Én is amiatt szoktam 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Te jó ég :DDDD

  • Manócska

   Úgy látszik hogy az idény végi jó formáját átmentette erre a szezonra is.

 • kodex

  Storck valszeg látta az előző szezonunk összes meccsét: Rögzített szitu, beadás, fejes, gól. Kókler ez is. VBt nyerünk, meglátjátok.

  • WT14

   Én a francia-hollandot nézem mert hangyás az m4. Nem tudom, lehet hogy jobban is járok így? 😀

 • Sasu

  volt már ilyen, hogy a rivális csapat legjobb játékosát kölcsönbe veszi meg az ellen?

 • yuzername

  Az ég kék, a fü zöld, CR eddig három gólból kettöt vállalt, plusz a gólpassz a harmadikhoz…

  • yuzername

   Elnézést, közben meglötte a harmadikat is…. egészen parádésan

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nem rosszak ezek a franciák. Mi lenne ha lenne még edzőjük is?

  • smatte

   És milyen gyengék a hollandok?!! én életemben nem láttam még ilyen fosch holland csapatot…

  • WT14

   Kib@szott erősek, bár az is igaz hogy ez a holland válogatott kb. velünk van egy szinten jelenleg. De tény, simán megnyerhetik a franciák a vb-t, ha kijön nekik a lépés.

  • dracox

   Mi lett volna ha még egy Benzema is ott van a kezdőben? 😎💪🏼

   • WT14

    Akkor 0-0.

 • norma_va

  Nem tartozom azok közé, akik szerint “megbolondult a piac”, csak mert magasabbak az árak, mint 10 éve. Nyilván az elmúlt pár évben robbanásszerűen megnövekedtek a transzfer árak és a játékosok bérei is. Én a piacot nézem, amiben a klubok ugyan meghatározó, de nem teljhatalmú szerepet töltenek be. Rettentő sok szereplője van a piacnak, és a legtöbbjük maximum a reklámjain keresztül mutatja magát. Viszont az idei nyári átigazolási ablak, egy kicsit felébresztett bennem aggodalmakat. Látni kell, hogy a magas átigazolási pénzek mindig korrelálni fog a klubok bevételeivel. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek kiugróan magas jövés-menések. Erre is lesz példa, volt is mindig. Elég ha Figo transzferre gondolunk, ami majdnem az éves bevétel felét tette ki. Az most nekünk majdnem egy Neymar Mbappé duót jelentene… Nyilván most egy kicsit sarkítok.
  De igazából ha belegondolunk, hogy az elmúlt 20 évben mennyit inflálódott ez a piac, majd megnézzük, hogy a “való világ” mennyit inflálódott, akkor nem kell különösebben közgazdásznak lenni, hogy lássa az ember, hogy rohadtul köszönő viszonyban sincs az egyik a másikkal. Miért van az, hogy 18-20 éves taknyos kölkök hisztije képes megmozgatni több száz euró millió tőkét? Persze, van amikor a szükség nagy úr. Igen, Pérez is csinált hasonlókat. Illetve nem. Pérez már máshol befutott világsztároknak fizette ki akkor az értékét.
  Ebben a korban nem normális az, hogy klubokat, cégeket illetve egy egész piacot befolyásoljanak. Azt érzem, hogy jelenleg egy változás történik a futballban. Szépen lassan(?), de szvsz biztosan a pénz fogja diktálni, hogy mi merre hány méter. (Nem is mondtam újat, ugye? :)) Most ez alatt azt értem, hogy a sikerességet a jövőben nem trófeákban vagy győzelmekben lehet majd mérni, hanem megkeresett pénzgurigákban. Mit gondoltok, ha egy még 18-21-22 éves fiatalember megkeres több eurómilliót, későbbiekben akár 10 fölé is mehet nyugodtan, akkor mégis mi fogja őt 10 év múlva motiválni? Ronaldót ebben a korban Giggs, Neville és Scholes rúgdosta edzésen nevelési célzattal. A hírnév, reklámok és egyéb francheise ami diktálni fogja egy játékos karrierjét. Ne legyünk naivak. Ezen játékosok túlnyomó része semmit nem fog elérni, miután visszavonul, cserébe megszoktak egy életszínvonalat, amit nem szeretnének lejjebb adni. Nem lesz mindenki Backhem, le fogják őket cserélni a plakátokon, mert lesz egy frissebb eladható arc, akit teletömhetnek pénzzel. Nem lehet őket hibáztatni azért, amiért idő előtt meg akarják szedni magukat. Talán én is ezt tenném.
  A futball egy szép sport, egészen addig, amíg a működését nem akarjuk megérteni. Onnantól ugyanolyan korrupt szarság az egész, mint bármilyen random nagyvállalat vagy ország vezetése.

  Hogy a BL cím presztízs? Persze, meg a bajnoki címek, világ-és európa bajnokságok szintén. De ahogy mindennek, ezeknek is van egy árcédulája. A szakadék csökken e kettő között, mert az az árcédula egyre inkább elérhető lesz.

  • carlos06

   Az idei nyarhoz huzhatunk egy vonalat. Orulok,h lattam ezt a szep sportot a vonal elotti idokben. Ennyire szep szerintem mar nem lesz a jatekosok hozzaallasat elnezve, a focit korulvevo vilag pedig a legkemenyebb lesz.Egyszer biztos eljutottunk volna ide, de ugy erzem az arab turelmetlenseg felgyorsitotta a dolgokat es atugrottunk 3-4 szinten.

   • norma_va

    Ennyire azért nem sarkítanék. Ez egy folyamat, aminek a robbanásszerű felgyorsulása egybeesik az IT forradalommal. Nem véletlen, hogy ilyen őrült iramban emelkednek a bevételek. (Vannak, akik azt hiszik, hogy a teljesítmény függvénye a klub bevételei) Anno a galaktikus korszakunk is ez volt, bár meggyőződésem, hogy az egy üzleti stratégia részese volt, hogy a csapatot kihúzza Pérez az adósságból. Ez nem egy #regenmindenjobbvolt komment volt részemről, mert meccsről-meccsre ezt aligha fogjuk megérezni. A big picture viszont sokkal inkább aggasztó.

    • carlos06

     Persze es nem csak a penzre,a gyerekek szocializaciojara is hatassal van, ahogy az IT forradalommal valtozik a hozzaallasuk (mindent azonnal akarok) es a gondolkodasuk. Ennek az egyuttes hatasa nagyon eroteljes lesz es meg csak az elejen tartunk.

  • realpats

   Pedig de, megbolondult, és a legfőbb okát Te magad is leírtad! Kikért fizették ki/fogják kifizetni ezt a hatalmas összeget? 19-20 éves, egy(vagy inkább fél)szezonos játékosokért, akiket pár éve még 20-30 milliókért lehetett megszerezni. A korábbi “százmilliósok” már mind több évet bizonyított, érett játékosok voltak. (Még a 21 éves Neymar sem egy fél szezonnal a Barcába való leigazolása előtt tűnt fel a nagyközönség előtt) Plusz az első két közel 100 millás igazolás között is 4 év telt el.
   Idén viszont valóban robbanásszerűen emelkedtek az árak = megbolondult a piac. Neymar ára talán még érthető, vagy legalábbis elfogadható, mégis csak ott toporzékol lassan a kiöregedő CR és Messi sarkában, marketing értéke is az egekben. Na de Dembelé? Mbappé? 105+43 meg 155+35, komolyan? Na ne már! Esetükben minimális marketingértékről, keveset bizonyított játéktudásról, éppen ezért rettentően magas kockázatvállalásról beszélhetünk, amibe egy olyan okos és dörzsölt üzletember, mint Perez még szép, hogy nem fog belemenni, ezért fölösleges is szívlapáttal csapkodni.
   Az meg pláne nagyon jó felvetés, hogy mire fogják így vinni, ha 19-20 éves korban ekkora árcédulát, ezzel együtt elvárásokat kapnak a nyakukba. CR-nek is nagyon jót tett, hogy ebben a korban még Giggsék nevelgették.
   Persze önmagában az átigazolási összegek növekedésével nincs semmi probléma – mivel a bevételek is növekedtek – csak a módjával. Nem a 10 éves távlatokkal van gond, hanem az 1 évessel.

   • norma_va

    A potenciált nagyobbra értékeli a piac, mint a mindenkori teljesítményt. Szerintem sokkal bonyolultabb és összetettebb a piac, mint hogy azt lehessen mondani, hogy megborult. Nem igazán lehet majd átigazolási árakat egymáshoz viszonyítani, mert nem a játékos képességei árazzák be. (Sosem az volt a mértékadó) Az árak növekedésének mértéke csökkenni fog, nem tud tendencia lenni a Neymarhoz hasonló bizniszek. És abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen 100+ 20 éves körüli átigazolás nem lehet okos üzlet. Nagy kockázattal nagy profit jár, és egy olyan klub, mint a Real Madrid megteheti, hogy kockáztat.

  • Sasu

   én amúgy szeretem a focit :), de szerintem ez már régen túlzás. Ez egy játék, nem túl bonyolult, a labda pedig gömbölyű. Az, hogy ebből ekkora üzlet lett, sokat elmond a jelenkor emberének szintjéről. (Főleg aki a PL-t nézi :), tényleg jó kikapcsolódás, meg szórakoztató a maga szintjén a foci, de eurómiiliárdos globális bizniszt nem kellett volna csinálni belőle. Annyira nem különleges dolog. És ez pontosan abból látszik, hogy 18 éves nyikhajok irányítják, akik a nevüket is alig tudják leírni.

   • mikike

    Miért kell egy színésznek “egy” filmért 40 millió dollárt fizetni?
    Ja, hogy utolérte az egyik szórakoztató ipari termék a másikat. Már nem csak népszerűségben hanem globális üzleti lehetőségekben is?

    Ebben tényleg van bármi meglepő?

    • Sasu

     Azért egy filmet ne hasonlítsunk egy focimeccshez. vagy legalábbis jó lenne, ha nem lehetne hasonlítani hozzá. Összehasonlíthatatlanul nagyobb stáb, több ember, nagyobb szakértelemmel állítja elő, és optimális esetben olyan maradandó értéket hoz létre, amit évtizedekkel később is meg lehet nézni. Optimális esetben persze, mert a Neymarnak megfelelő filmes szintet nem tudom megnézni.

     • norma_va

      A meglévő filmek túlnyomó többsége nem hordoz semmiféle értéket, még is többszáz millió dolláros költségvetéssel is rendelkezhetnek. A szemetet jobban fogyasztják az emberek.

     • Sasu

      igen, de az átlagfilmet az átlagcsapathoz kell hasonlítani. a legjobb filmeket meg a BL legjobb csapataihoz.

     • mikike

      Várj egy csöppet. Az ugye tiszta, hogy a legjobb film alatt most a legtöbb pénzt hozót értjük. Ott pedig van elég szemét, lásd pl.: Transformers, Halálos iramban.

     • gwandal

      Hogy méred egy film “jóságát”? Bevétel alapján? Az inkább sikeresség, és akkor norma megjegyzése pont ül, ill az alap hasonlat is, kis költségvetésű film ritkán hoz százmilliós bevételt. Sikeres filmhez jó és ismert színész, rendező, stáb + reklám kell, pont mint a sikeres focihoz. Ez pedig sok – egyre több – pénzbe kerül. Lehetnek kivételek, de igazán sikeres sok pénz nélkül nem lehet se film, se focicsapat, ld Leicester. És a pénz csak az alap, ld filmes oldalon pl Eragon v új Ben Hur, focis oldalon City v a posztszovjet csodacsapatok.

     • mikike

      Hagyjuk a szentimentális részét.
      Én igen is összehasonlítom, mert pénz és politika a foci is. Sajnos.

      Csak nézzük meg a katalán közösséget. Tedd fel a kérdést!
      A katalán politikusok kovácsoltak-e tőkét az FC Barcelona szárnyalásából. Kihasználták-e a figyelmet? Győzködtek-e egybites (Piké) játékosokat, hogy mondjanak okosakat a twitteren a függetlenségről. Szóval ne mondjuk, hogy nem politika meg pénz, mert az.

      Mert mindkettő (most már a foci is) “pénzcsinálás” lett.
      Sőt talán már politika is, lásd PSG, – arab tulajdonos, mint ahogyan a film is már ezt teszi 100 éve, politizál véleményt formál sunyi módon.

      A hollywoodi sok pénzt hozó produkciók zöme egy kalap sz..ar tartalmilag művészileg.

      Van egy olyan sötét vízióm, hogy a sportot teljesen át fogja szőni a politika. És nem csak az államilag támogatott “ország legnagyobb barátja” doppingra gondolok, melyet az oroszok nyomtak. Hanem szépen lassan bekúszik majd a fociba is. Sőt mit lassan, a PSG kvázi a Quatari állami tulajdon lett. Tök mindegy, hogy a papírokon milyen cégnév van.

 • LeeTaiPo

  robbanást vártunk
  még csak egy puki sem lett
  kapd be hát perez

  • Cornelius Scipio Africanus

   Még mindig jobb hogy nem igazoltunk valami “B-tervet”, amit utána meg alig tudunk kipaterolni. Így legalább jut elég idő Isconak és Asensionak is 🙂

  • johnglade

   Még van 56 perc, semmi sem lehetetlen.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Holnap éjfélig tart spanyoloknál az átigazolási időszak. Szóval 24 óra és 56 perc

    • johnglade

     Benéztem, de lehet hogy Perez is.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Kitolták 1 nappal.

     • LeeTaiPo

      Holnap még Albániából is igazolhatunk.

     • majk

      #fax

  • Manócska

   Én nem vártam robbanást. Viszont még mindig ott tartok, hogyha már Jamest el is adtuk, amit valahol meg is tudok érteni, de Moratát nem kellett volna. Idén szerintem még több játéklehetőséget is kapott volna, elnézve 1-2 játékos formáját.

 • sultan2004

  Van még idő, és magam is reménykedtem Mbappé érkezésében, de ha tényleg olyan fizetési igénye volt (az űberbrutál ára mellé), amiről cikkeztek, akkor dicsérhető Perez, hogy nem vett részt az árak iszonyatos feltornázásában. Sőt, ellenkezőleg, szinte már ésszerűnek mutatkozott.

  A Mbappe transzfer FR.országban a Monaco–>PSG relációban majdnem olyan egyébként, mint egy Real-Barca átigazolás.

  • dracox

   Én azt nem értem, hogy a kölcsönbe miért ment bele a Monaco a fő riválisnak a javára..

   • mikike

    Nem volt más választása!
    A Mbappe megabizniszből kiszállt a Real a City is.
    A Monaco nem akarta szerintem eladni eredetileg, de ugye van az a pénz, meg hype. Miért ne használnák ki?
    Aztán az irreális bérigény vagy kockázat miatt visszalépett a PSG-én kívül mindenki. Nem tudjuk miért, talán majd egyszer kiderül. Tudjuk a tíz múlva előjönnek majd a cikkek, hogy miért nem igazolt anno Mpappe a Reálba. Túl nagy volt a feje, vagy nem volt elég fekete, mi pedig egy igazai bantu fekete csatárt akartunk mint Drogba. 🙂

    Ekkor ugye két lehetősége lett a Monaco-nak.
    a) megtartják vállalva a kockázatot, így jövőre lehet 200-at ér, de lehet csak 30 lesz az ára egy rossz szezon után – magas kockázat
    b) eladják most 150 körül – ebben nincs is semmi meglepő, mert kb, ez jött le a hírekből is.

    De ugye az üzletnek van egy másik résztvevő fele is a PSG, aki látva eszt, most azt mondta, hogy már én se fizetem ki egyben. Majd ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor, jövőre.
    És a Te kérdésedre a válasz, hogy miért ment bele a Monaco?

    Egyszerű a matek:
    – most kapok x pénzt + jövőre nagyon sokat ha jó lesz a srác
    – ha nem adom el, akkor kockáztatok, és jövőre max kicsivel többért tudom eladni, a jó szezont fut
    – de ha marad és nem lesz jó szezonja, akkor jövőre nem tudom eladni, ha egyáltalán meg akarja majd valaki venni.

    Továbbá, hol lehet jobb szezonja?
    Ebbe most nem mennék nagyon bele, de a játszótársak miatt a PSG-ben erre nagyobb esélye van.
    Így a Monaco jó döntést hozott mert furán hangzik, de ebben volt a legkevesebb kockázat, ha a PSG már nem akarta megvenni teljes áron, de a Monaco pedig nagyot akarta kaszálni a játékoson.

    • Sasu

     vagy eladom százért most azonnal és nem a rivális csapatba.

     • mikike

      Igen, de szerintem ez az opció már nem játszott a Monaconal. Valójában az lett volna a jó megoldás. De ugye, hogy a szokásos klasszikust idézzem:
      http://coub.com/view/4m9u1

    • norma_va

     Továbbra sem látom, miért jó üzlet ez a Monacónak. Pénzt csak jövőre látnak belőle, ha egyáltalán. (Nem tudom, hogyan szól a szerződés) Ellenben a legnagyobb riválist erősítik egyik legjobb megmaradt játékosukkal a következő szezonban kvázi ingyen. Az meg badarság, hogy jövőre 30ért adhatná el egy gyenge szezon után. Nem voltak rászorulva a pénzre, igazolni nem tudnak már belőle. Érthetetlen számomra ez az igazolás.

     • Sasu

      zsebbe tolhattak elképesztő összeget, mást nem tudok elképzelni

     • mikike

      Egy szinten túl a soknál jobb a még több pénz!
      A Monaco most nyert bajnokságot, biztos jóllakottak :).

      Lehet, hogy most nem sportszakmai döntést hoztak, hanem a túlértékelt játékosból a legtöbb pénzt próbálták kihozni. Ezt akartam megvilágítani.

      Még azt is el tudom képzelni, hogy az is egy indok volt, amiért megváltak tőle, hogy Ők maguk nem értékelik annyira jónak mint a sajtó és a PSG.

      Tehát simán mondhatták, hogy amennyit gyengülnek, annál többet ér a pénz amit kaphatnak érte.

      Ha még is jó lesz a srác akkor kaszálnak – a PSG alapból jobb lesz idén mint a Monaco-, ha nem akkor meg jövőre jön vissza (vagy megy a Stoke-ba) és még pénzt is kerestek.

      Ha pedig náluk produkált volna egy rossz szezont, ki veszi meg?
      Gondold végig. Idén van egy ajánlatod 150 millióra, jövőre meg egy szar szezon után fogod a fejed, hogy nem tudod eladni csak – jó ne 30, legyen 60 millióért, vagy megy a padra?

      Én abszolút megértem a logikát, sőt ez az egyetlen logikus döntés ha gazdasági oldalról nézem.

      Ugye azt nem kell ecsetelni, hogy a mai legnagyobb profi kluboknál mi a legfontosabb.
      Most – a mi címeket akarunk nyerni – bullshitet hagyjuk, mert az maximum ránk meg pár csapatra igaz kamerán kívül is.

     • norma_va

      Az egésznek a kiinduló pontja, hogy egy gyenge játékost felkapott a hype. Holott erre semmi alap nincs. Ilyen alapon eladhatnánk Asensiót a Barcának és ugyanezzel megpróbálhatnánk megmagyarázni. Értem én, hogy sok pénzt kap ezért a Monaco és lehet, hogy jövőre 20-30 millióval kevesebbért adhatnák el. Legalabbis az esély adott. De mivan az alternatív költséggel? Mennyire számszerűsíthető? Nem lehet ennyire leegyszerűsíteni gazdasági oldalról sem.

   • WT14

    Ja ez így a PSG-nek ideális. Kikerülik az ffp-t, és ha flop lesz, simán csak nem veszik meg aztán kézcsók. Arról mondjuk sehol nem találtam semmit, hogy pontosan mennyit fizettek a kölcsönvételért.

  • WT14

   Azért nem olyan. Egyrészt nincs klasszik rivalizálás a két csapat között (a RM-Barca az ott inkább a PSG-Marseille), másrészt gazdaságilag nem egy súlycsoport a két csapat.

   • sultan2004

    Azért a Monaco esetében az bajnoki címvédőről beszélünk, a Marseille az utóbbi 20 évben egyszer volt bajnok. Nekem azért kicsit visszaás, hogy a Monaco eladja a legjobbját a közvetlen bajnoki aspiránsnak – ilyen értelemben gondoltam.

 • Jose

  Despite having 74.4% of the possession in the first half, #Argentina had fewer touches (6) than #Uruguay (7) in the opp. box. Styles.

  Az eredmény 0-0
  Gólszerzők:

 • Jose

  Valamint a brazil csapat kapitánya tegnap marcelo volt.
  *Ma

 • ENTÉ

  Mbappé PSG-s transzferével kapcsolatban sok dolog jutott eszembe:
  1. Neymar döntésében jó eséllyel az Aranylabda is jelentős szerepet játszott. Mi van, ha Mbappé továbbra is így fejlődik, és csapattagként homályosítja el Neymart, és a brazil úgy jár mint Messivel?
  2. Mbappé biztos sok támadó poszton játszott/tud játszani, de emlékeim szerint amikor én láttam, akkor pont Neymar posztján játszott.
  3. Ha Draxler max. 50 millió euróért távozik, akkor ha nem lesz sokat sérült, a vevő a mai átigazolási összegek mellett igencsak jó üzletet fog kötni.
  4. Matuidi még nagyon hiányozhat a PSG-nek.
  5. Pár éve a Man. Citynél volt ez a pörgés, hogy megvettek valakit nagy pénzért, aztán egy év múlva a következő évi érkezők már ki is szorították – a keretből is. Az összegek most még nagyobbak. És az sincs kizárva, hogy a PSG is jobb lesz, tényleg szűk élcsapat lesz.

 • dracox
 • Cornelius Scipio Africanus

  Nem tudom mennyire tény amit közöl a cikk, de olvassa el akit érdekel.
  How Mbappe’s Real Madrid dream was frustrated in the summer of 2017 (Marca)
  http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2017/09/01/59a86c33ca474176568b45f3.html

  • Cornelius Scipio Africanus

   Perezéket abszolút nem hibáztatom, szerintem jól döntött a vezetőség.

   • ZeRo

    Yup. Tény, hogy nem ártott volna egy új támadó, de azért nincs annyira rászorulva a csapat. És habár a PSG jó lehet, a Madrid még mindig A Real Madrid! Ha ennyire fontos a pénz akkor hajrá, érezzék jól ott magukat, nem hiszem, hogy ne tudtak volna kijönni 7m pénzből, annyira nem lehet nagy a család. 🙂

    • carlos06

     Mbappe azt nyilatkozta, h a tobb jateklehetoseg miatt ment oda. Ez a magas fizetesi igeny szerintem,csak a mediaban krealt kifogas a Realnak,van mire mutogatni.
     Vszeg nem tudtak,nem akartak eladni Balet vagy Benzemat es ennyi. Zidane meg szamit rajuk, hisz benne,h Benzema az atyauristen Bale pedig hirtelen terminator lesz.
     Mbappenak ez igy a legbiztosabb megboldas,mert megis azert elore lep,de nem akkorat,h osszetorjon a nyomas alatt. A francia bajnokságban továbbra sem fog beegni,de a Bl-ben lenyegesebben tobb eselye lehet. Franciaországból kesobb is eltud igazolni, 5 ev mulva is fiatal lesz. Tok logikus dontes,amit en persze sajnalok.
     Valaki felvetette mar,kivancsi vagyok Neymarral milyen kapcsolatuk lesz. Ha tulszarnyalja,akkor Neymar elobb jon hozzank,mint Mbappe 🙂

     • Zizou

      “hisz benne,h Benzema az atyauristen Bale pedig hirtelen terminator lesz.”
      És ezt miből gondolod? Ennyire vaknak tekinted az edzőnket vagy csak leírtál valamit ami vagy igaz vagy sem.

     • carlos06

      Egyikse. Az osszes velük kapcsolatos dontesebol ez jon le.
      Nem tekintem vaknak, lehet h neki van igaza.
      Amit leirtam az vagy igaz vagy nem.

     • Zizou

      Más érv nem szólhat amögött, hogy pl Bale szerepel, mint a hit, hogy terminátor lesz?

     • carlos06

      Most a nyilvánvalóról szeretnél beszelgetni?

     • ZeRo

      Mondjuk lehet, hogy Perez megegyezett a sráccal, meg a PSG-vel, hogy ott fejlődik még 1-2-3 évet, és ha elszórtuk BB-t akkor jön hozzánk. Ez így nem rossz üzlet. 🙂

     • Sragi

      Kizart 😀 De jol hangzik 😀

     • carlos06

      Nem maradhat orokre a francia bajnokságban,ha fejlodni akar.Bizonyos szint utan lepnie kell.
      (Neymar csillogasra vagyik,nem fejlodesre)

     • ZeRo

      Én is erre gondoltam, csak másképp fogalmaztam.

     • carlos06

      Tudom,en csak egyetertettem. 🙂

   • norma_va

    Oké, lehet örülni a csendben lehozott átigazolási ablaknak, de attól még el lett ez baszva rendesen. Akik távoztak, távozniuk kellett. Ezt diktálta a csapategység. De két klasszis pótlását nem is akartunk megoldani. Asensio kevés lesz ehhez.

    • ZeRo

     Ez meg majd kiderül a szezon végén. Azért olyan rosszul sem áll a szénánk, a középpálya is képes gólt, gólokat hozni, kérdés persze mi az elképzelés a játékot illetően.

     • norma_va

      A tavalyi szezonunk kulcsát basztuk ki az ablakon. Szépen alakult a szezonvég, de ne felejtsük el azt megszámlalhatatlan mennyiségű mértkőzést, amikor Ramos vagy éppen a két távozónk mentett meg a padról beállva. Nem tanultunk belőle, mert feledteti mindenkivel a két trófea. Gyengültünk tavalyhoz képest, pedig a folyamatos erősítésnek és a hibák javításának kellene a célnak lennie.

     • Sragi

      Én is így látom. Bár számomra James nem akkora érvágás.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ezzel egyetértek. Nem is mondom hogy hibátlan volt az átigazolási időszakunk. Hanem hogy nem mentünk bele eszetlen licitháborúba. Ha nincs a PSG akkor Mbappé most itt focizna valószínűleg. Vagy ha Bale elment volna.

     • Sragi

      Elég valószínű. Legalább a pénzt nem szortuk feleslegesen. Ilyenre nem is emlékszem amúgy 😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Bale, James 😀 Én egyiket se hoztam volna 😀 de ez már az én szubjektív véleményem 😀

     • Sragi

      Nyilván, de hozzájuk merten durva Mbappé..

     • ZeRo

      Ez mondjuk nem csak a PSG hibája, ha annyira a Madridnál akart volna játszani, akkor jött volna ide, az adott feltételekkel. 7 misiből is ki lehet jönni, ha csak szűkösen is. És ideje meg lett volna bőven kezdővé válni, hisz csak 18 éves. Ráadásul ennél a jelenlegi BB duonál, kb bárki jobb lenne oda, és lehet jövőre ment volna az egyik, vagy mindkettő. De ezek már csak találgatások a részemről.

     • Sragi

      Mondjuk arra is kíváncsi leszek, hogy kit fog tudni a PSG kezdojebol kiszoritani.

     • ZeRo

      Arra én is, ott se falábúak játszanak. De ha nem sikerül senkit, legalább lesz ideje elkölteni apuval azt a sok pénzt.

     • Sragi

      Vehetnek belőle sok kis cicát 🙂

     • andreal

      CICÁK!!

     • Sragi

      Sziszaaaa

     • t20-puerto del sol

      😀

     • Cornelius Scipio Africanus

      Ezzel egyetértek. De tegnap is jól sejtettem, hogy apuka bekeverhetett. Tuti teli tömte a kisfia fejét. Rohadtul befolyásolhatóak szerintem ezek a fiatalok. És k*rvajól csinálta Perez hogy nem adott meg egy gyereknek 17 milliót. Baszki, teli a keret BL győztes játékossal, meg akik évek óta itt küzdenek, hajtanak, és keresnek 5-6-10 millát. Majd jön egy 18 éves fél szezonos srác – hiába kurva nagy tehetség – és 17 millát kap egyből? Azért elhiszem hogy pár játékosnak – bármennyire is profik – szarul esett volna ez. Nem lett volna jó üzenete se belül, se kifelé. Én így látom. Pedig én nagyon örültem volna ha itt játszik. De nem mindenáron. PSG megteheti, szarásig van stb, nagyon nyerni akarnak, bevállalnak mindent. Ráaádsul meg merem kockáztatni hogy lehet a PSG is túltolja, ahogy a Cityi is teszi. Bár azért PSGnél van egy mag, ami szerintem kell egy BL-hez. Ha ezt túltolják, és mindig cserélgetik a kezdő 11-et az sok jóhoz nem vezet.
      Nah de ez már más téma. Szóval szerintem okosan döntött Perez, és sajnálom hogy Mbappé a PSG-t választotta, de szíve joga van.

     • ReAlantos

      Bocs, hogy folyton OFFtopikolok, de muszáj:

      Bár nyelvtanilag most már elvileg nem hibás (bár ebben sem vagyok biztos), nincs olyan, hogy “De viszont”! Vagy “De”, vagy “Viszont”, esetleg “Azonban”. De semmiképp se “De viszont”, kérlek! Csupasz körömmel vakarom le tőle a festéket a falról…:D

      Hogy a témához is hozzászóljak: normával egyetértek, gyengültünk. De szerintem nincs katasztrófa, ha nagyon gáz lesz, télen hozunk valakit előre Ronaldo mögé. De nem hiszem, hogy erre szükség lesz. (Btw, Fernando Llorentét igazán elhozhattuk volna…)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Köszi! 😀 Pedig ezt nem szoktam benézni :DDDD És teljesen jogos.

     • Manócska

      Engem is kijavítottak már itt ezért a szezon elején. 🙂 Úgyhogy akkor nagyon megjegyeztem, hogy ezt a két szót így nem használjuk.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Emlékszem rá. 😀 DE VISZONT (:D ) én nem szoktam ezt általában elrontani. Nem tudom mi van velem :'( :DDD

      DE VISZONT (:D ) tényleg nagyon jól esett, hogy szólt érte tanult barátom, ReAlantos. (Ezt most elvicceltem, de tényleg örülök! )

     • Manócska

      Nekem sincs semmi gondom azzal ha valaki normális hangnemben kijavít. Sőt.. Azzal van bajom, ha valaki mindezt csak a kötekedés kedvéért teszi.

     • ZeRo

      Ez így igaz. És mivel csak Mbappé-ra mentünk rá, más csatárt szerintem nem is nézegetett a vezetőség, csak őt buktuk. Ezt viszont nem tudhatták, amikor Moratát elengedték. Viszont sos csatárt meg fölösleges lenne igazolni.

     • Zizou

      Gyengültünk tavalyhoz képest?! 😀 Na nee! Mégpedig milyen mérés alapján?

     • norma_va

      Mi az, hogy milyen mérés alapján?

     • Zizou

      Bocs, én úgy vettem ki, hogy tényként leírtad, hogy gyengültünk tavalyhoz képest. Ha ez csak a te véleményed, akkor okés, félreértettem. Viszont ellenkező esetben szívesen megnézném, hogy a mérést, a számokat vagy bármit, ami bizonyítja, hogy gyengültünk. Mellesleg milyen tekintetben gyengültünk, játékerőben?

     • norma_va

      Távozott 3 klasszis, érkezett 0. Tessék, itt vannak a számaid.

     • Zizou

      Morata szerintem nem klasszis, Pepe hiányát nem lehet zártabb és csapatszintű védekezéssel pótolni? James valóban klasszis és távozott. Ugyanakkor ez még nem indok és nem kellő alap, hogy azt mondjuk gyengültünk, mert más rendszerben, más játékkal más játékosok értékelődhetnek fel.

     • norma_va

      Relativizálhatod amennyire csak akarod, de a keret minősége nem függ a játékstílustól, sem a taktikától. A teljesítmény függ attól. Elég magabiztosan állítom azt, hogy a keretünk minősége tavalyhoz képest gyengébb. Ettől még teljesítményben mutathat többet tavalyhoz képest a csapat? Igen, mutathat.

     • Zizou

      De az is csupán szubjektív vélemény, hogy minőségileg gyengült a keret (hozzáteszem te nem ezt mondtad, csak azt hogy gyengültünk), tehát akként is kell kezelni.

     • norma_va

      Mondjuk kíváncsi lennék érvekre amellett, hogy a keretünk minősége nem gyengült tavalyhoz képest. Elég egyértelmű…

     • gwandal

      Keret összértéke, rutin, jelenlegi játéktudás, adott posztra hány játékosunk van, +elment kb 30 gól, és nem jött potenciális góllövő. A teljesség igénye nélkül.

     • Sragi

      Marianoban is több a potenciál, mint Mayoralban.

     • ZeRo

      Majd adnak neki potencia nővelőt!

     • gwandal

      El is ment…

     • Sragi

      Vagy ő vagy Morata. De ketten.. Ra fogunk kefélni.

     • gwandal

      Bale. És maradhatott volna mind2, Cé mellett kezdhetne Benzema, Cé hiányában ők ketten, öröm-bódottá

     • Sragi

      Béla az külön vilag 😀

     • Zizou

      És ha más játékot játszunk idén? Ha más felállás lesz? Ha másképp fogjuk a gólokat szerezni? Ha idén netán James helyett Kovacic fog több lehetőséghez jutni, akkor kijelenthető, hogy csökkent a játéktudás? Esetleg, az nem lehetséges, hogy új taktikai rendszerben Kova többet tehet hozzá, mint James legjobb formájában?

     • carlos06

      Minden jel erre mutat.

     • Zizou

      Milyen jel és mire mutat?

     • carlos06

      Hat ez az 🙂
      Objektiv mereseket szeretnél,aztan feltetelezesekbe bocsátkozol.
      Viszont,h a feltetelezesed mellett erveljek,mivel tavozott Morata,James es MAriano, ezert semmikepp sem jatszhatunk ugyanúgy,mint tavaly vagyis lehet ugyanaz az az elkepzeles, csak a szezon vegere elfogyunk,ugyh emiatt lehet ujitas, viszont ennek meg semmi jele.

     • Zizou

      Az újításra van jel, mert nem ugyanúgy játszunk, úgyhogy ez nem csupán feltételezés. Nyilván ez hosszabb távon fog kiderül, hogy valóban más játék lesz és mi lesz az pontosan. Éppen ezért gondolom, hogy a tavalyi játékból, a tavalyi csapatból kiindulni és egyértleműen leírni, hogy gyengültünk, marhaság.

     • carlos06

      Nem latunk a jovobe. Inkabb negativ jelek vannak,mint olyanok amik fejlodest mutatnak. Igen,a csapat alkalmazkodik mindenhez,de a marhaságtól messze all az,h lemerjuk irni,h a keret gyengebb. A csapat adott napon lehet erosebb is.

     • Zizou

      Milyen negatv jelek? Én poziítvakat látok az elmúlt nehány meccs alapján.

     • carlos06

      Pozitiv: Mentalitas,eronlet,Asensio.
      Negativ: Vedelem tavaly ota, csatarsor, keret melysege
      Bar szerintem eddig egy komoly (formaban levo) ellenfelunk volt, a Valencia lepett bele a komfortzonankba eddig.

     • gwandal

      Lehet, de ez egyelőre fikció, a tény az, h a padon csatárként Morata és Mariano helyett 1 db Mayoral üldögél, ill az, h a Vale ellen egy vkp volt a középhátvéd. De legyen igazad, rakjon össze a névrokonod így egy jó idényt

     • Zizou

      Attól mert most úgy tűnik, hogy kevesebb csatár van előre, az még nem jelenti azt, hogy későbbi megállja ez a helyét. Másrészt a védelemben azért volt Casemiro, mert sok hiányzó volt, ez tavaly is alakulhatott volna így, sőt alakult is.

     • gwandal

      A második mondatra annyi, h tavaly azért egy Pepével beljebb voltunk+darabra Daninak sincs helyettese, az első mondatodat meg nem értem. Bale v LV nem csatár, és egy év alatt nem is lesz az + ők akkor is lennének, ha Morata v Mariano marad.

     • Zizou

      Arra akartam utalni, hogy mivan ha átállunk 1 csatárra.

     • gwandal

      Ez tetszene, párszor le is írtam korábban, esélyt viszont nem látok arra, h ténylegesen átállunk, azaz Cé és Benzema nem játszik egyszerre, legalábbis én nem emlékszem olyan esetre, amikor mindketten rendelkezésre álltak, de valamelyik a padon ült.

     • Zizou

      Én sem, de a tavasz végi menetelést se láttuk előre, még az esélyt sem láttuk, hogy ennyit javulunk.

     • gwandal

      Mondjuk ősszel azon hisztiztünk, h Bale out, Cé csatárba, az bejött, ez is bejöhet:)

     • majk

      ja, de kurva jók leszünk idén is. tavaly év elején ugyanez ment. mikor fogjátok elhinni, hogy Zidane tudja mit csinál? tényleg mit kell még tennie? minden meccset tripla skorpió gólokkal kell nyernünk amit 23 rabóna előzött meg?

     • ZeRo

      Azt mondjuk tudnám értékelni! 😀

     • WT14

      Mondjuk én is úgy gondolom, hogy nem azért igazoltunk csak ennyit a nyáron, mert Perez behúzta a féket és ül a pénzen, hanem mert Zidane azt mondta hogy “köszi, ennyi elég”. Én nyugodt vagyok a keretet illetően, már csak a két balfasz aggaszt ott elöl, de mivel egyiküket se adtuk el, így a helyükre se várhattunk értelemszerűen senkit.

     • Manócska

      Én nem bánnám ha ez a kezdő többször szembe jönne velem ebben a szezonban ;
      https://pbs.twimg.com/media/DIRQR0uW0AAnMPi.jpg
      Tudom hogy valószínűleg nem fog, de azért álmodozni szabad. 🙂

     • norma_va

      Azért remélem 4-3-3-ban nem kell néznem egyszerre Iscót és Asensiót. (meg úgy általában a 4-3-3-at) Értem mit akartál mondani, de jó lenne elfelejteni végre ezzel a kerettel ezt a formációt.

     • dracox

      Már csak egy évet kell kibírni velük 😀 Jövő nyáron tuti fog távozni valaki

     • Manócska

      Szerintem is jók leszünk. Mondjuk nyugodtabb lennék ha Morata itt maradt volna, de így is nagyon erős keretünk van. Ha idén is úgy kiveszi a részét mindenki a gólszerzésből, mint tavaly, akkor nem lesz gond. Úgy látszik hogy Ronaldo is átmentette az idény végi jó formáját erre a szezonra. Úgyhogy nem kell attól félnünk, hogy a gólokat kik fogják szerezni. Meg különben Benzema és Bale formája is javulhat még. Nincs az kőbe vésve hogy ilyen gyengén fognak egész évben játszani.

     • gwandal

      Én nem emlékszem ilyenre tavalyról, az a keret teljesen rendben volt, a mostaniból is csak egy cserecsatár hiányzik, esetleg vki a védelembe tartaléknak. A sírás a BBC miatt ment tavaly ősszel, teljes joggal, és azt a gondot csak félig oldotta meg ZZ Cé áthelyezésével, a másik felét Bale sérülésének köszönhetjük. ZZtől meg azt elvárnám, h Balet/Benzemát a padra bassza, ameddig/amikor szar

     • norma_va

      Nem hiszem, hogy kell még egy középhátvéd. Erre ott van a Castilla, kár, hogy nem merte bevállalni Zidane. Meggyőződésem, hogy jobban festett volna az első félidőnk a Valencia ellen. De végül – a gyenge védelem ellenére – nem ezen múlt. Ha bár ez is csak nézőpont kérdése. 4-nél több kh-ra nincs szükség a felnőtt csapatban.

     • gwandal

      Ez jogos, de Daninak nincs nagyon helyettese, egy többfunkciós jobbhátvéd talán elférne még

     • t20-puerto del sol

      En is elhittem neki a góltotós csapat tippemnel

   • dracox

    Én már csak arra tudok gondolni, hogy Z.Z ezzel az ütős középpályával akarja a szezont megnyerni, mert elől kevesek leszünk CR-el egész szezonban.

    • Sragi

     De ezzel az a baj, hogy volt egy fiatal érett csatarunk akit hagytunk elmenni a Bale vagy az operatőr helyett…ok bitang a kp de ez vissza fog ütni..

     • dracox

      nem tudom mi lehetett a célja Pereznek azzal az üzlettel

     • Sragi

      Neki semmi. Morata látta, hogy Z soha nem fogja lecserelni az impotens honfitársára. Conte meg jó kapcsolatot ápolt Morataval és elment első számú csatarnak. Jó pénzért el lett adva. Perez meg jól jart.

     • ZeRo

      így most talán kevesebb a feszkó. Eggyel kevesebb játékos mondja ZZnek, hogy szarok vagyunk elől.

     • ZeRo

      Ja és CR újra az egyedüli hiro!

     • Sragi

      Ez tök okes. Ez is fontos szempont, de baszhatjuk ha elment az egyetlen gól képes csatarunk.CR mellett.

     • ZeRo

      Ezzel nem tudok vitába szállni.

     • Sragi

      Ne is 😀

     • ZeRo

      Akkor nem is. 😀

   • Sragi

    Maga a döntés, hogy Mbappé nem jött az rendben van. Viszont Morata elengedese óriási faszsag volt majd meglatod.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Szerintem Morata és Mariano is menni akart, mert kezdők akartak lenni. Nincs ezzel baj. Ez nyilvánvaló volt hogy a tavalyi állapotokat nem lehet nagyon tovább fenntartani. Szerintem.

     • Sragi

      Én abszolút szurkolok nekik. Sajnos Z első nagy hibája, hogy a Balfasz dupla B előrébb van.. Abból is inkább az operatőr.. A másik szimplán hasznalhatatlan nalunk.

 • WT14

  Szegény nehezen viselte, hogy minden bizonnyal marad Liverpoolban (bár estig még ki tudja mi lesz…). Most mondanám hogy sajnálom, de izé… nem. Akkor bizonyára nem ilyen arcot vágott, amikor 5 és fél éves szerződést írt alá velük idén januárban. Megint csak a tegnap bemásolt Kele-féle írásra tudok hivatkozni.
  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21314317_1722782941101494_2429609535264490963_n.jpg?oh=581da6769881d39129b46bf7f2fbd3ce&oe=5A566E98

  • dracox

   Nem kellett volna alairnia a szerzodeset ha ennyire szar a Liverpoolban…. abszolut nem sajnalom

 • LeeTaiPo
 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy most esik le, hogy Alexis Sánchez nagyon el akart menni az 4rsenalból. Valami diszkont áron el lehetne hozni, még lehet el is gondolkodnék 😀 Persze csak akkor ha tűrné a padot 😀 Ő úgyis tud szélen is meg középen is játszani.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Meg persze ha nem horribilis a fizetése. Bár gondolom az 😀

   • Na azért nem kellene. Másrészt Barcás volt. Az Arsenalnál is az volt a fő baja, hogy kevesellte a heti 200 ezer fontos fizetést. Hát akkor húzzon a csíkszeműekhez vagy az arabokhoz. Másrészt nálunk nem lenne stabil kezdő, és én Lucast nem vagyok hajlandó beáldozni még 3 Sánchezért sem.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én is csak azt írtam, hogy elgondolkoznék rajta 😀 A fizetése meg rémlett hogy nagyon magas. Azt is lehetett olvasni hogy azért sír mert nincs játszótárs, és esélytelen az Arsenal a kupákra. De nyugi, kétlem, hogy itt kötne ki valaha is.

 • Zizou

  Amúgy ma új poszt lesz.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Az új érkezőről? :))))

   • Sragi

    😀 Air Sanyi-t leigazoljuk.

   • Zizou

    Majdnem:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Ha Te írod, akkor taktikai elemzés lesz, vagy esetleg egy összefoglaló, hogy mi várható a szezonban. Egy olyan mindenki nyugodjon le a picsába cikk/poszt 😀

 • smatte

  fura érzés ez…én úgy “szoktam meg”, hogy szeretett csapatom ott van minden évben a legnagyobb sztárokat leigazoló klubok között. Erre idén sincs semmi nagy durranás, csak kis petárdák. Legutolsó nagyobb igazolás James, aki már nincs is köztünk. De az ő érkezése is 3 éve volt. Perez az új stadionra spórol? Vagy veszi ki a profitot a bizniszből (jó, ezt talán én sem gondolom komolyan…)
  Szóval fura ez. És a legnagyobbakat az újgazdagok szakították, akiknek a pénz nem számít.

  • Én nem bánom, hogy nincs ez a “megszokás”. Végre tudatos csapatépítés folyik, nem megvenni mindenkit aztán csináljon belőlük az aktuális edző csapatot. Láttuk a másik utat hogy az rövid távon lehet esetleg eredményes, de hosszú távon hova vezet. Amit most csinál a Real Madrid (és ebben Zidane-nak elévülhetetlen érdemei vannak), na az alapozhatja meg egy nagy csapat hosszú és sikeres jövőjét. Ha nem is nyerünk esetleg semmi komolyabbat idén, akkor se szabad ezt az utat elhagyni. Türelem kell, és az látszik a vezetőségen, hogy Zidane tekintélye és eredményei miatt az most bőven van.

   • smatte

    ez a türelem pedig az első sikertelenebb szezonig tart…(sőt, valójában az első vereségekig.) Csatár nélkül pedig nagyon nehéz lesz…

    • gwandal

     Nem hiszem, Z-t nem fogja következmények nélkül kibaszni, ahhoz túl népszerű, és túl eredményes volt eddig, belebukna ő is. Z volt 19-re az alsó.

     • smatte

      a türelemnél nem elsősorban Perezre gondoltam, hanem a szurkolókra. Hamar elő tudnak kerülni azok a fehér zsebkendők…és nemcsak ott, hanem itthon is. De ne legyen igazam, tűnjön tudatos és megfontolt építkezésnek az, hogy nekivágunk a szezonnak 2 csatárral.

     • gwandal

      Nem tudom, ez változott sztem, kisebb a súlya a madridi szurkolóknak, tele a stadion turistákkal, fél Ázsia nézi a meccseket. Ameddig a marketing jó, sztem Z nincs veszélyben.

 • Zizou