Mit Fabricálnak Madridban?

Akikre igazán büszkék lehetünk!

A Real Madrid utánpótlásában felnőni nem egyszerű dolog. Nap, mint nap szembesülni az olyan elődökkel, akik ott nevelkedtek, ahol épp te, és aztán sikert sikerre halmoztak a klubbal. De nem minden Lá Fábricáról kikerülő játékos jár be olyan utat, mint Emilio Butragueno, Raúl González Blanco, Guti, Iker Casillas, Nacho vagy épp Dani Carvajal. Az itt nevelkedő játékosok egy részének csak néhány meccs vagy néhány perc jut a nagycsapatban, mások a kispadról nézhetnek végig egy első körös kupameccset (ahol megfingat minket egy Real Unión, mint 2008-ban). A játékosok nagy részének jut pár szezon a Castillában, ahonnan jó esetben elviszi egy első osztályú csapat (jellemzően Espanyol, Getafe, Valencia), vagy megragadnak a spanyol alsóbb ligákban. A felsorolt elemek valószínűsége növekvő sorrendben található, hiszen jellemzően kevés fiatal ragad meg az akadémiáról/tarcsiból kijőve a felső két osztályban, még kevesebb a királyi gárda első csapatában. A következőkben összegyűjtünk egy rakat játékost, aki kisebb-nagyobb mértékben a mi fánktól valamerre esett alma, és megnézzük, hogy milyen minőségű csapatot lehet kihozni belőlük, formációkkal, taktikával, miegymással. Kezdjük is el!

Guti tavaly triplázó csapata

A bő keret

A játékosok összeválogatásakor több lehetőség volt a ’saját nevelésű’ fogalom meghatározására. Az UEFA saját nevelésű szabálya konyhanyelven úgy szól, hogy annak a szezonnak a végéig, amikor betölti a 21-ik életévét a játékos, legalább 3 szezont kell eltöltenie az adott klub kötelékében 14 és 21 éves kora között. Ezzel a kritériummal az a problémám, hogy például Varane és Marcelo is saját nevelésűnek minősül immár, holott a közmegegyezés nem tekinti őket Real nevelésnek, illetve a La Fábrica közelében se sokat jártak. Úgyhogy alkottam egy új szabályt eme cikk erejéig: minimum egy szezont el kell töltenie 18 éves kora előtt a klub kötelékében. Ez lehet a felnőtt csapat, Castilla, Real Madrid C (amikor még létezett), vagy valamelyik U18-as, vagy fiatalabb csapat.
Az alábbi képeken láthatjuk azokat a játékosokat, akik a bő keretbe bekerültek ezen kritériumok alapján. (Tehát kimaradt pl. Casemiro, Filipe Luiz vagy Fabinho, akik ugyan a Castillahoz tartoztak, de már 18 éves koruk fölött.)
A táblázatban szereplő adatok forrása a transfermarkt.com, a piaci értékek az augusztus 14-i adatoknak felelnek meg. A kölcsönszerződéseket a klubtól való távozásnál nem vettem figyelembe, csak a végleges eladásokat. (a táblázatot csak annak javaslom, aki nagyon bogarászni akar)

 

A szűkített keret

A spanyol bajnoki illetve a BL regisztrációs szabályainak megfelelően fogunk eljárni a játékosok kiválasztásánál, azaz 25 fős keret, a szokásoknak megfelelően 3 kapussal.

Iker Casillas – nyilván nem maradhat ki a klub történetének legjobb kapusa, a keretben egyértelmű a helye. A Portonál mind bravúrjai, mind bakijai miatt előkerül néha.
Kiko Casilla – a jelenlegi második számú kapus az Espanyolnál tett nyolcéves kitérő után tért vissza a Bernabeu padjára. Az elmúlt 20 év Real-kapusai közül a legjobb lábbal, de mindenhogy stabil.
Antonio Adán – a kapus, aki kiszorította Ikert a kapuból. Egy Cagliariba tett rövid kitérő után harmadik szezonját kezdi a Betis elsőszámú kapusaként.

Dani Carvajal – a világ egyik legjobb jobbhátvédje (bár ezt idén jól titkolja).
Juanfran – Madridból az Osasuna csapatába távozott, ahonnan 2011-ben igazolt a matracosokhoz. Simeone védelmének egyik alapja, Európa-bajnok.
Nacho – a világ talán leguniverzálisabb hátvédje, a bő keret egyértelműen legjobb középhátvédje (nyilván a jó öreg Mejia után).
Diego Llorente – a jobbszélen és középen is bevethető fiú a tavalyi malagai kölcsön után idén a Sociedadban mutathatja meg tehetségét.
Luis Hernandez – a Castillából a Gijónon át vezetett az út Leicesterbe, ahonnan fél év után Llorente mellé igazolt a napospartra, ahol stabil kezdő volt tavasszal.
Mario Hermoso – a 2015/16-os szezonban a másodosztályban vitézkedett, majd a tavalyi Castillás szezon után idén a Malaga vette kölcsön. (A klub középhátvéd-nevelését jellemzi, hogy vagy ő, vagy a 34 éves Mejia, vagy az Orlandóban megbukott Mateos a negyedik számú középhátvédünk.)
Marcos Alonso – a Chelsea wing backje a tavalyi szezonban a liga egyik legjobbja volt a posztján, és fontos szerepe volt a bajnoki címben. A válogatottban még nem játszhatott.
Juankar – szintén a Malaga játékosa (lassan malagai álomcsapatot rakunk össze), a Bragából jött, ahonnan kölcsönben a fél La Ligát bejárta. Tavaly 29 meccsen 2 gólt és 4 asszisztot tett a közösbe.

Lucas Vázquez – csapatunk csupaszív játékosa az Espanyolnál eltöltött időn kívül A Csapatánál játszott, és lett a szurkolók egyik kedvence.
José Callejón – ugyanaz az út, mint posztriválisa esetén, csak ő továbbállt a Nápolyba a stabil kezdő pozícióért. Tavaly Mertensszel és Insignével a Calcio A egyik legjobb támadótrióját alkották.

Saul – az Atleti középen és jobbon bevethető középpályása klasszissá fejlődött, mióta gyerekkorában átment a matracosok akadémiájára. Bár ne tette volna!
Juan Mata – a Castillából kukázta ingyen a Valencia, hogy aztán ott az egyik legjobbjuk legyen. Angliában a Chelsea után most Mou alatt játszik Manchesterben. BL, PL, VB, EB győztes.
Marcos Llorente – az Alavesnél töltött kölcsönszezon után van esélye megragadni a nagy csapatban, de lehet, hogy a játékpercekért a Sevillába kerül újabb egy évre. Ott a BL-ben is játszhatna legalább.
Borja Valero – a West Brom és a Villarreal után az elmúlt hat évben a Fiorentina középpályájának motorja. Az ottani hirtelen leépítés miatt távozott (a leépítés miatt Firenzében lincshangulat van épp).
Javi Garcia – kell egy verőlegény is a középpáyára, és Javi barátunkat találtam eme nemes feladatra. A Benficás jó időszaka után a Cityben felsült. A Zenitben úgy néz ki, hogy jó helye van (mire ezt leírtam, már haza is tért a Betishez).
Dani Parejo – az elmúlt időszakban kevésbé sikeres Valencia csapatkapitánya és agya. A sikertelenség csak részben az ő hibája.
Martin Ödegaard – a norvég csodagyerek 16 éves kora óta játszott a Castillában, szóval megfelel a követelményeknek. Remélem meghálálja a bizalmam.

Jese Rodriguez – keresztszalag-szakadása után se itt, se Párizsban, se a Kanári-szigeteken nem találta meg számítását. A Stoke vette kölcsön a szezonra. Én szurkolok neked!
Denis Cheryshev – a srác nevét a spanyol kupa kizárás miatt ismerte meg a madridista nép, aztán gyorsan megunta a kispadot és a Villarrealba lépett, ahol nem volt valami jó szezonja sérülések okán.

Alvaro Morata –  a legdrágább spanyol csatár, így nem lehet kihagyni. Bizonyíthatja végre, hogy tud első számú csatár lenni a Real Madridban.
Alvaro Negredo – a Besiktas új szerzeménye spanyolhonban elég sok gólt szerzett a Valenciában, de a Citys kitérő óta nem az igazi. Cserecsatárnak megteszi.
Mariano Diaz – Lyonban 2 meccs 3 gól, minden játékpercért megküzdött tavaly, a királyi mezért a pályán képes lett volna meghalni. Gyere vissza Mariano!

Edző: Zinedine Zidane – Gondolom senkinek sem kell elmagyarázni, hogy miért nem a Pincért választottam.

Felállások, taktikák

Egy szezon során fontos a taktikai variabilitás, – ahogy a szuperkupa meccseken is láthattunk – ezért több rendszert is kialakítana a szakmai stáb. Ebből vázolnék most fel kettőt. A pozíciók alatti sorrend a rotációban elfoglalt hellyel korrelál.

4-2-3-1

A keret egyértelműen gyengébb, mint a jelenlegi Real Madridé, emiatt a nagyobb csapatok ellen szükség lehet egy olyan felállásra és rendszerre, ami alapvetően a stabil védekezésre és a gyors kontrákra épít. Erre tökéletesen alkalmas a Mou éra alatt csúcsra járatott 4-2-3-1.

Casillát magabiztosabb kapusnak érzem jelenleg, mint elődjét, ezért ő kapja meg az első számú kapus pozícióját. A védelmet nem hinném, hogy sokat kell magyarázni. A szélsőhátvédeknek (wing back) jelentős támadófeladata van a középpálya szélén létszámfölényes helyzetek kialakításában, illetve a beadásokban, hiszen ez mind Carvajalnak, mind Alonsonak erőssége. Fontos, hogy minden szélsőhátvédünk képes rövidpasszos, kombinatív játékra is. A középhátvédeknek támadásban fontos a szerepük a labdajáratásban, a támadások indításában (ball playing defender). A hátrébb helyezkedő védekező középpályás kiléte ellenféltől függően változna. Llorente megfelelő egyensúlyt adhat támadó- és védőoldalon is (regista-védelem előtt mozgó mélységi irányító, aki a játék ritmusát megszabja), Garcia lenne a mi Fellainink a brusztolósabb meccsekre (ball winning midfielder avagy labdaszerző középpályás; ez esetben a Saúl-Borja párosra több játékszervező munka hárulna), míg Parejo a kisebb csapatok védelmének felnyitásában játszhatna fontosabb szerepet (roaming playmaker – sokat mozgó iránytó, aki a csapat játékát megszabja). Saúl vagy Borja lenne a középpálya motorja, mindketten képesek betölteni egy klasszis box-to-box középpályás szerepét: jól passzolnak, veszélyesek a távoli lövéseik és védekezésben is képesek dolgozni, legyen szó letámadásról vagy területvédekezésről. Mata, illetve Ödegaard szerepe a játék szervezése, folyamatos passzolási opció felkínálása illetve a három támadó labdával tömése (advanced playmaker). A szélsők inside forwardot (szélról gyakran befelé mozgó támadó, akinek a fő feladata a megfelelő pozíciókba történő mozgás – akár a vonal felé, akár az alapvonal felé, akár a kapu felé – és az ebből történő előkészítés vagy gólszerzés) játszanak. A középcsatárok ebben a rendszerben inkább lesipuskás játékosok (poacher), akik a védelem nyakán lógnak és a védelem mögé befutással próbálnak helyzetet teremteni, illetve a tizenhatoson belülre kerülő labdákat próbálják valahogy a kapuba juttatni.
Védekezésben a csapat képes az ellenfél térfelén nyomást kifejteni a támadásszervezés közben (bár Mata nem biztos, hogy túl hatékony lenne benne), míg a saját térfélen vagy ebben a felállásban, vagy egy 4-1-4-1-es rendszerben területet zárni, és labdaszerzés után kontrázni.

4-3-3

A 4-3-3 egy sokkal offenzívebb rendszer. A középhátvédek szerepe azonos marad, a szélsőhátvédek azonban feljebb és valamennyire középre lépnek (egyszerre általában csak az egyik, aki, ha a pályán van, Marcos Alonso lenne a passzjátéka miatt – inverted wing back), ezzel a középső területeken létszámfölényt alakít ki, passzopciót kreál és lehetőséget teremt valamelyik középpályásnak, hogy feljebb lépjen. Marcos Llorente továbbra is regista, Javi Garcia pedig utolsó 10 perces romboló. Saúlék szerepe marad, de gyakrabban kell előre mozogniuk, Parejo és Mata pedig roaming playmakerként játszana. Azonban ez a rendszer megkívánja a sok mozgást, és a játékosok pozíciója is sokkal közelebb van egymáshoz, ezért a Mata, Parejo, Marcos, Borja, Saúl ötösből bármilyen kombinációt a pályára küldhetünk, hiszen a játékosok képesek a többi szerepkörben is megfelelően teljsíteni. A szélsők szélsők maradnak, kevesebb befelé irányuló mozgással, mint az előző rendszerben, de a labdatartásban és a pálya nyújtásában fontos szerepük van, illetve a szélről bejövő labdáknak is ők az első számú forrásaik, legyen az beadás a vonal mellől, vagy az alapvonal mellől belőtt labda. A csatárok feladata is más ebben a rendszerben – complete forward – ugyanis sokkal jobban ki kell venniük a részüket a csapatjátékból, és képesnek kell lenniük helyzetet teremteni nem csak maguknak, hanem az előremozgó középpályásoknak, illetve a szélről bemozgó játékosoknak. A rendszer legnagyobb feladata a támadásból való visszazárás megoldása, hiszen egy labdavesztésből a hátul maradó két-három ember könnyen lekontrázható.

Esélylatolgatás

Mire lenne elég ez a csapat a különböző sorozatokban? Tegyük fel, hogy a többi csapat játékoskerete nem változik már, a Madridból kitett játékosok pedig mind Felcsútra igazolnak (hogy Pinyő még így is kiessen velük), így nem szólnak bele se a spanyol, se egy kontinentális sorozat erőviszonyaiba sem a következő szezonban. A bajnoki címre a jelenlegi Atleti és Barca mellett lenne esélyünk, de beleszólhat a versenybe a Sevilla is, és a spanyol kupára ugyanez igaz. A keretnek van akkora mélysége minden poszton, hogy egy esetleges sérülés, vagy eltiltás se okozzon gondot a mesternek (kivétel talán a középcsatár poszt). A BL-ben az angol csapatok jelentősen előrelépnének a fő esélyesek mögé (Bayern, Juve, PSG), de a spanyol csapatok is a fekete lovak között lennének, akik kis szerencsével odaérhetnek. A középhátvéd poszt gyengesége itt jobban kiütközhet, hisz egyedül Nachónak van meg a rutinja és a minősége ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszban kezdő legyen a csapatban.

A csapat ugyan jelentősen gyengülne a jelenlegihez képest (ami lássuk be, hogy nem túl nehéz dolog), de úgy gondolom, hogy a szurkolók és a csapat nem maradnának trófea nélkül, legalább az egyik hazai trófeát behúzná a csapat. Zidane-ra és csapatára hárulna a legnagyobb munka, hiszen egy rakat új játékosból kellene új CSAPATOT építeniük, ami sosem egyszerű munka. A működő játékelemek begyakorlása időt venne igénybe, de amíg ez meg nem történik, az egyéni villanásokból, illetve a tavalyi taktika továbbfejlesztéséből (hozzuk be Negredót Morata mellé, és adjuk nekik hajra) meg tudna élni a csapat. A tavaszi szezonra egy sokkal szebb játékot játszó csapat is összeállhatna, amivel már a Bernabeu (meg a Facebook) népe is megelégedne.

OFFTOPIC: Bernabeu-kupa

José nem akart beharangot írni, mert épp Rajeshéknek keres barátokat, ezért ’megkért’, hogy írjak róla pár sort. A Fiorentina lesz a csapat ellenfele a nyár végi haknimeccsen. Remélem, a Mester is beáll az utolsó 20 percre, mert csak ez tenné közepesen érdekessé a meccset. A hakni 22:45-től kezdődik, félidei sztárvendégek Korda Gyuri és Balázs Klári. Egyetlen dologra kell figyelni: senki ne sérüljön meg.

Ha tetszett a poszt, oszd meg, és várom a véleményeket/ ellenvéleményeket a kommentek között!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • WT14

  Érdekes kérdésfeltevés, hogy mire lenne jó ez a keret, de én nem hiszem hogy a bajnokságra bármi esélyük lenne. Egy jó 3-4. helyre odaérhetnénk velük. A kupa talán leeshetne.

 • Sragi

  Van pár játékos akiért nagy kár. Saul,Mata. Ők beférnénk most is talán hozzánk.

  • Zormac

   Pedig lehetnének lelki társak a középpályán (soul mate).

   • Sragi

    :DDD

   • t20-puerto del sol

    Eddig ez a nap mondata! 🙂

 • Manócska

  Tetszett ez a poszt, úgyhogy köszönet érte. 🙂 Jese a kedvenc játékosaim közé tartozott mikor nálunk játszott. Szerintem sok van benne, és örülnék ha a Stoke-ban ezt ki is tudná magából hozni. Úgyhogy veled együtt én is szurkolok neki.

 • sultan2004

  Igen, pár játékost elpazarolt a Fabrika, akik máshol be tudtak futni, és valószínűleg összetörtünk pár tehetséget, akiket eltanácsolt az akadémia, mert rosszul ítélték meg őket, akik végül sosem teljesedtek ki sehol. A nagyüzem átka.
  Nem tudom az akadémiák fel vannak-e készülve elegendő pszichológussal a sok-sok kiskölyök kapcsán, azért abban a korsávban még a lelki tényezőknek is nagyon nagy szerepe lehet.

 • t20-puerto del sol

  Saulért nagyon nagy kár, meg persze Mata is tölthette volna itt legjobb éveit (ami kb. Mou ideje lehetett, akkor befert volna, ma már nem).

  Azért ez összességében azt mutatja, jó érzékkel engedünk el embereket.

 • Jose

  Köszönöm az anyagot! Nem tartozom azok közé, akik utolsó lélegzetig képesek harcolni egy szerintem marginális témánál: azaz az utánpótlásnevelés a Realnál. Van egy-egy kimagasló játékosunk a történelmünk folyamán, de Bernabeu óta minimum az a Real alapelve, hogy nálunk focizzanak a világ legjobb játékosai. Ez több-kevesebb sikerrel működött-működik.

  Persze jó, hogy van utánpótlásnevelés és fáj a szívem Mata, Saúl miatt. De ez a későbbiekben is így lesz. Például most Marcos Alonso, aki uralja a Chelsea bal oldali védelmét és támadásban se utolsó.

  Talán a La Masiával szemben épp az az erőssége a Fabricának, hogy nem egy kifejezett stílust oktat, hanem olyan játékosok kerülnek ki, akik több “filozofiban” megállják a helyüket. Xavi és Ini nyilatkozatai és a tapasztalat, hogy Thiagon kívül nem tudok más La Masia-nevelést, aki komoly csapatban alapember lenne (talán még Icardi, de az az inter minden, csak nem komoly csapat). De ezzel nem egy Fabrica vs Masia vitát akarok, szerintem mindkét iskola kiváló, az irányelvek mások.

  Bár a közös chatben már írtam, de itt is: Portillo és Soldado a csatársorból nagyon hiányzik nekem, de nem azért, mert olyan jók lennének, hanem mert olyan dérrel-dúrral voltak beharangozva. Meg Alvaro, a 17-es. 🙂

  MÁS: aki nem marad ébren és nézi végig a ma esti meccset, az divat. 😀 De nem olyan divatos, mint RealPeter!

  • Sragi

   Pont a meccs előtt érek haza. #nemleszekdivat 😀

 • Manócska

  Nagyon remélem hogy ebből a hírből semmi sem igaz. A videót viszont érdemes megnéznetek. 🙂
  http://24.hu/sport/foci/2017/08/23/elvagyik-a-realbol-a-horvat-kozeppalyas-megegyezhetett-uj-klubjaval/

  • Zizou

   Jó hát már az elején kuka ez a cikk, úgyhogy kár volt belinkelni és nekem megnyitnom.

   • Manócska

    Linkeltek már ide sokkal kukább cikkeket is, mégsem volt baja vele senkinek. És ha a hírért nem is, de videóért érdemes megnyitni.

    • Ronrics

     így van ne hagyjad Magad Manó…::))
     csak mérges Zizou, hogy hátha mégis, de reméljük nem.
     Bár pici esély van benne.

    • Zizou

     Lehet voltak, de akkor nem ahhoz kell mérni magad és az általad linkelt oldalakat. Egyébként a második sorban leírtak miatt felejtős ez a cikk, ami ekképp hangzik: “Most az angol sajtó bulvárosabb hírekre fogékony részén söpört végig,”.

     • Manócska

      Nem mértem magam semmihez, és senkihez. Elolvastam ezt a cikket, és mivel már többször olvastam Kovacic kapcsán ezt a hírt, azért mertem ide betenni. Szerintem ez nem akkora baj, simán el lehetett volna menni mellette szó nélkül.

     • Zizou

      Ha azt vártad, hogy elmenjek mellette szó nélkül, akkor minek linkelted be? Nem azért, hogy valamit reagáljunk rá?

   • WT14

    Eleve nem értem az ilyen cikkekben, amikor azt írják hogy X játékos szóbeli megállapodást kötött Y klubbal. Ilyen nincs. Élő szerződésben lévő játékossal nem tárgyalhat másik klub, hacsak az nem jár le hat hónapon belül. Ergo, mivel általában adott év 06.30.-ig szól a játékosok szerződése, így ugyanazon év jan. elsejétől lehet tárgyalni, előbb nem. Több évig szóló szerződések esetén így értelemszerűen eleve baromság, hogy bárki bárkivel megállapodott volna.

    • WT14

     Kieg.: ugye lejáró szerződés esetében ingyen igazolás van, szóval ahol nem lejáró szerződésből történő kivásárlásról van szó, ott mindenképp a két klubnak kell megegyezni először, és utána lehet leülni a játékossal. Persze nem vagyok naiv, nyilván a klubok megkörnyékezik a játékosokat, mielőtt akár egy e-mail váltás történne a másik klubbal. Ugyanis azt nyilván nem lehet megtiltani, se ellenőrizni, hogy egy kávé mellett két ember leül beszélgetni az időjárásról, kocsikról, nőkről, aztán a tag bedobja hogy “te figyu, szívesen látnánk amúgy a csapatban, mit szólsz?”. És persze még mindig a puszta beszélgetés szintjén megbeszélik a csapatban betöltött szerepét, fizetést, anyámkínját, csak nyilván nem írnak alá semmit, meg jegyzőkönyv se készül, hiszen csak beszélgetnek. Ezután a játékos beleéli magát az átigazolásba, és ha a klubja nem akarja eladni, jönnek a hisztik, amiket jelenleg is nap mint nap olvasunk (hogy ne csak a rivális kiszemeltjeire utaljak ezzel, úgy emlékszek hogy anno Bale is kiborította a bilit a Spursnél, meg tuti hogy más példák is vannak, ahol a két klub között nem volt sima a megegyezés). Én személy szerint elég visszataszítónak tartom ezt a gyakorlatot, de biztosak lehetünk benne hogy így működik. Még anno az FM-ből is emlékszek, hogy ha meg akartál venni egy spílert, hivatalos ajánlattétel előtt lehetett szivárogtatni infót arról, hogy meg akarod venni az adott játékost. És ha az illetőnek vonzó volt a csapatod ilyen vagy olyan okból, akkor ez előbb-utóbb oda vezetett hogy ‘unsettled’ lett a klubnál, és átadólistára kérte magát.

   • Ronrics

    eleve a Manó sem hiszi, de a videót ajánlja.
    Mi ebben a nem tetsző tényleg – és kapsz rá 2 upvot-t /nevetséges/

    • Zizou

     Az nem tetsző, hogy felesleges ilyenekkel foglalkozni, mert bullshit. Ha csak a videót szerette volna, akkor simán belinkelheti közvetlenül a youtube-ról.

     • Manócska

      Igen, tényleg felesleges ilyenekkel foglalkozni. Ezen a nyáron nekem talán ez az 1. ilyen cikk amit linkeltem, mivel nem is foglalkoztam velük. Viszont nem 1, nem 2, ilyen és ehhez hasonló hír volt linkelve ezen az oldalon a nyár folyamán. Az se neked, se másnak nem volt gond. Más esetében nem volt visszatetsző? Csak az enyémben? Ugyan hagyjuk már.

   • technikus Laci

    éste mitettél le az asztal ra hogy kiritizálod másenber linklyét? ezért tartunk it mer mindenki komentálhat aki nek bevan köttve az interweb…

    • Zizou

     Igaz, elfelejtettem:)

  • Jose

   Ilyen-olyan formában már kaptál visszajelzést a hír miatt. Én a cikk következetlenségeire hívnám fel a figyelmünket, hogy tanuljunk belőle:
   – “A labdarúgópiac a nyári hajrájában jár, szóval el vagyunk látva rendesen átigazolási pletykákkal. Most az angol sajtó bulvárosabb hírekre fogékony részén söpört végig, ”

   Ez a rész leíró módon közli velünk, hogy nagyjából füstszilárdságú anyagot írnak majd lentebb, de mivel mindenre van olvasó (ha az olvasó hagyja), akkor írjuk le ezt a sztorit X játékossal és Y érdeklődő klubbal.

   Ez nyilvánvalóan üres információhoz vezet. Csak a MiB első részében működött, hogy a bulvárból lehetett hiteles információhoz jutni K ügynöknek. Nyilván erre lehet írni, hogy “de Neymar is”, ami tény és támadhatatlan, de nézzük meg azt, hogy a bulvár mindent és mindenkit mixel, naná, hogy előbb-utóbb beletrafál.

   Érdemesebb twitter-arcokat követni, nekik általában pontosabb infóik vannak – valamint nem a kattintásra gyúrnak, mint a hagyományos weboldalak.

   – “A Barcelona elleni Szuperkupa-döntő (amit nagyon simán nyert a Real) mindkét mérkőzésén kezdőként lépett pályára az elmúlt hetekben, összesen 130 percet játszott ezeken. Viszont a Depor elleni szezonnyitót például kihagyta.”

   A cikk írója fogalmatlan a focihoz ésvagy Zidane Realjához. A 2017-es naptári évben Zidane agyonrotálja a keretét és nem elsősorban a sérülések és eltiltások miatt. Az, hogy a Depor ellen nem volt kezdő, érthető, hiszen rövid időn belül lenyomta a Spanyol Szuperkupa meccseket, valamint az alapjátékosok (Kroos, Modric, Caselele) elérhetőek voltak.

   – “Kovacic még csak 23 éves és a transfermarkt.com szerint 25 millió euró a piaci értéke, ami nem is vészes. ”

   A cikk írója továbbra is fogalmatlan a focihoz. Élő szerződésből nem vásárolnak ki senkit piaci érték alapján. Főleg nem akkor, ha Pereztől akar venni valakit (érdemes DiMa, Özil, Jesé, Morata elengedését idecitálni és az ezen játékosok akkori piaci értékét vs átigazolási díját).

   Tehát ez a cikk első olvasás után az én rostámon kihullott. Súlyos hiányosságok vannak benne, nem mond semmit, de azt legalább kattintásvadász szavakkal.

   Ha elfogadod a tanácsom: máskor kritikusabban olvasd a cikkeket és akkor is lehet linkelni őket, mondjuk így: ” a cikk merő marhaság, de a videóért megéri kattintani”

   A videó tényleg ül. 🙂

   • Manócska

    Igazából nem hiszek ezeknek a cikkeknek. Az átigazolási szezonban többnyire csak a hivatalos hírekre szoktam rákattintani. Ha más játékosról lett volna szó, akkor ezt sem olvastam volna el. Viszont Kovacicot nagyon féltem, és nem szeretném ha elmenne tőlünk. Valahol ezt szerettem volna kifejezni. Meg a videót szerettem volna megosztani veletek, mert nekem nagyon tetszett.

    • Zizou

     Nem kis szerepet kapott a Szuperkupán, ne aggódj, nem fog elmenni.

 • t20-puerto del sol
  • Sragi

   Akkor te is használod az applikaciot :D?

   • t20-puerto del sol

    Lebuktam.

 • Sragi
  • WT14

   Ez örömteli, csak nehogy később az legyen nálunk is mint a Chelseanél. Ma olvastam róla hogy Conte alatt inog a kispad, és Tuchelt nézték ki a helyére. Lehet hogy bullshit, de Abramovicsot ismerve simán lehet benne valami. Pedig csak a Shieldet bukták büntetőkkel, és egy bajnokit. Reméljük Zizou tényleg kitölti a szerződést, akkor is ha bejön majd egy-két szar eredmény. Jó ez az építkezés amit csinál, és biztos hogy megvan a koncepciója a jövőre is.

   • Sragi

    Igazából jó nagy bullshit lehet ez a hír. Tuchel olyan messze van Conte-től, mint a csillagos ég. Szerintem Abramovics tanult a hibáiból. Manapság nehéz jó edzőt találni.

   • Jose

    Sérült nyár eleje óta a legjobb játékosa támadásban (Hazard), első bajnokin piszok sokat kellett emberhátrányban játszaniuk. A CS egy vicckupa. A T’ham legyőzése és annak hogyanja már beszédesebb. 🙂 Ez hápikacsa.

    • WT14

     Én is arra hajlok, de Abramovics egy fasz, nála sose lehet 100%-ig tudni. Perez hozzá képest a megtestesült állandóság és nyugalom.

     • Jose

      Abra a BL alapján fogja Contét megítélni. Az a Mourinho-féle lejtmenet egyszeri dolog volt és José személyéhez köthető.

     • WT14

      Melyik Mourinho-féle lejtmenetre gondolsz? Mert nekem pl. az első Mou-érából úgy rémlik hogy 2 vagy 3 rossz meccs után zavarta el, még szeptemberben. Pedig előtte baromi jó csapatot rakott össze, és szállította a klub történetének első és második PL címét. Mégis, utána szeptemberben ment a levesbe. Pedig akkor még nem volt akkora farok a druszád, mint manapság.

     • Jose

      a második, amikor a kieső zóna felé estek szabadon

     • WT14

      Az oké, az a visszaesés tényleg José személyéhez köthető, de az első eset szimplán faszkalapság volt Abramovicstól. De más edzőket is zavart el az évek alatt, akik nem feltétlen szolgáltak rá.

     • Jose

      Igazad van. Mégsem hiszem, hogy tavasz előtt kidobná az olaszt.

     • Jose

      ha odáig fajulnának a dolgok

     • WT14

      Sok múlik a kettős terhelésen, és túl sok embert nem igazoltak, illetve az érkezők is több esetben távozókat pótolnak. Ha a BL csoportkörre rámegy a bajnokság (értsd: 3-4-5. hely körül fognak lébecolni, minimális aranyeséllyel), akkor télen lehet hogy elhajtja az a barom orosz.

     • Sragi

      Ezzel a kerettel nem fog egyszerre 2 fronton helyt állni. El kell dönteni mit akarnak. Pl vagy BL.

 • Jose

  Perez ezt is elintézte!*
  Ramos egy meccsről lett eltiltva.

  *Perez mindent elintéz.

 • Jose

  Olvasói javaslatra egy “up” gomb került a jobb alsó részre. Mobilos nézetben és mobilon/táblagépen asztali nézetben kis felbontás mellett nem aktív. Meg egérmozgatáskor és azután 2mp-ig látható amúgy is, szval nem sokat zavar majd.

  Használjátok egészséggel!

  Köszönjük a javaslatot olvasónknak. Hogy száradna le a keze…

  • Sragi

   Jelentem Chrome alatt szépen működik.

  • t20-puerto del sol

   Én down gombot kérek szépen, leszarom az utánpótlást;-)

   • Jose

    nyomtam rád egy downvótot. deal?

    • t20-puerto del sol

     Tx

  • mfc777

   érdekelne a probléma amit ez hivatott megoldani. nincs home gomb a billentyűzeten?

   • Jose

    ReAlantos???

    • ReAlantos

     Nem mindenki ilyen óriási technikai zseni, hogy ezeket ismerje. (Nem, nem én, én tudtam. Ezért is mondtam Josénak, hogy kell ilyen.:D )
     Egyébként meg fancy lett, úgyhogy köszi! 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    #kényelem. egyből a lap tetejére ugrasz. erre hivatott.

  • t20-puerto del sol

   Egyébként nálam mobilon is aktív, de nem lehetne úgy beállítani (úgy több értelmét látnám), hogy csak a chat tetejére ugrik?

   • Sragi

    Az a baj, hogy mobilon sokszor valóban zavaró tud lenni. Mert pont a diszkássz boxát foglalja, takarja el és majdnem véletlenül ranyomok mindig. Ha a bal oldalra lenne helyezve akkor abszolút nem lenne zavaró.

    • t20-puerto del sol

     Nálam is!

    • elkesetthusvetinyul

     toronyóra aranylánccal nem kéne? :))

     • Sragi

      Mit torony óra? Burj Khalifa 😀

     • WT14

      Az órák a Barca specialitásai ezen a nyáron 😉

 • Berto

  A ma esti (éjszakai) meccs kerete:
  Kapusok: Navas, Casilla, Luca
  Védők: Carvajal, Nacho, Marcelo, Ramos, Achraf, A. Tejero, Manu Hernando, Theo
  Középpályások: Casemiro, Asensio, Kroos, Modric, Ceballos, Llorente, Óscar, Isco
  Támadók: Bale, Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez, Mayoral
  Ha valakit esetleg érdekel….
  Forrás: realmadrid.com

  • Cornelius Scipio Africanus

   Luca
   Achraf, Manu Hernando,Ramos, Theo
   Llorente,Ceballos,Óscar
   LV, Mayoral,Bale

   Én így pakolnám fel, lehet kikapnánk, de kit érdekel. Legalább a fijórentína nyerne egy kupát idén 😀

   • ReAlantos

    Ronaldo szegény hadd játsszon, ha már szeptember végéig nem fog füvet érezni meccsen a stoplija. Ramos helyett mehet Tejero, a többi oké.:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Tejero-t nem láttam játszani, és minden oldal szerint “full back”, ezért tettem be Ramost.
     CR valóban megérdemelné, de Mayoral szerintem max a kupában első körben játszik 😀

     • ReAlantos

      Nekem úgy rémlik, valamelyik haknimeccsen (tán az USA MU-meccsen) ő volt az egyik középhátvéd, de esküdni nem mernék.

    • WT14

     Miért, Budapesten min fog játszani? 🙂

     • norma_va

      A magyarok idegein.

     • norma_va

      Ja, az akkor úgy lenne, hogy a magyarok idegeivel. Nem baj. #belefér

   • norma_va

    Nem felejthetnénk el végre a 433at? Főleg ha nem is erre alkalmas játékosokkat pakolnál a kezdőbe. Vagy csak én irrtózom ettől ennyire…?

    • Cornelius Scipio Africanus

     Csak feldobtam őket. 😀 De valahol eskü éreztem, hogy valakinek nem fog tetszeni 😀 De ez lehet simán 4-3-2-1 😉

     • norma_va

      Inkább 4231 akkor már. De ez így feldobálva több dolog miatt is bántsa a szemem. 😀 (Ceballos mint vkp?)
      ja, tudom. énanyámat.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem úgy gondoltam, Llorente természetesen. 😀

  • sultan2004

   Akármennyire bulimeccs, Cének kell most a játéklehetőség.

 • Zormac
  • ReAlantos

   Engem a cikk alapján inkább zavar az, hogy Llorente és Hakimi szerződése jövőre lejár. Még ha nem is számol velük a vezetőség, akkor is hiba lenne őket ingyen elengedni. Szóval nagyon remélem, hogy velük hosszabbítani fog a klub.

   A kérdésedre válaszolva: Benzema nem rossz játékos, és kevés olyan csatár van jelenleg a piacon, aki pótolni tudná őt (szigorúan játékstílusra, és nem a formájára értendő). Talán Lewandowski, aki hasonló fizikumú, ezáltal képes lenne olyan labdatartásra, mint Karim. De őt meg csilliárdokért sem tudnánk megszerezni valószínűleg.

   • Sragi

    Meg lassan a korban is benne van.

 • Jose

  mobilosok, most nézzétek meg azt a gombot, hátha nincs ott
  és visszajelezni ám

  • Sragi

   Eltűnt 😀

   • Manócska

    Ez érted volt, hogy ne nyomjál állandóan rá véletlenül. 🙂

    • Sragi

     Meg t20-puerto de sol 😀
     Rajesh rendes 🙂

  • gwandal

   Ott van

   • gwandal

    Most nincs

    • gwandal

     Most megint. Ti szórakoztok velem?

     • Jose

      csak veled 😀

  • t20-puerto del sol

   Eltűnt, köszike. De, ha egy hasonló megoldás a chat tetejére helyezne vissza, az tényleg praktikus volna.

 • Sragi

  Ahogy elneztem itthon tv nem adja a meccset.
  Marad a stream.

 • mfc777

  ma minden jóérzésű ember az FCK-nak szurkol
  (22.45-ig)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Voltál már kint meccsen?

   • mfc777

    egyszer egy siófok-fradin
    itt még nem, de igyekszek

  • t20-puerto del sol

   Kaiserslautern?

   • mfc777

    FC Kobenhavn. De a bénáknak nem sikerült. 🙁

 • WT14

  Aztakurva mit megy a Liverpool :O

  • Manócska

   Jól bekezdtek tényleg. 🙂 Egyik támadás, szebb mint a másik. A gólokról meg már ne is beszéljünk.

  • andreal

   Így jár az, aki nem kezdeti Szalait!

  • Jose

   két védekezni képtelen csapat

   • WT14

    ezért jó nézni 🙂

    • Jose

     azt azért fel kell vésni, hogy a harmadik gól után azonnal (gól+bemelegítés) reagált a németek edzője és háromvédős rendszerről átálltak 4231-re. Stabilabb is lett a Hof. Mondjuk mihez képest. Mondjuk a háromvédős első 25 perchez képest.

     Itt jegyezném meg, hogy bár igazából 2 védővel játszunk a meccseink nagy részén, de nem akarom azt az alapfilozofit, hogy három belső védő játszik a Realnál. Igen, volt idő, nagyjából 20, de inkább 25 éve és előtte, amikor ez volt a természetes, de má’ nem. Na.

     • WT14

      Tavaly egy meccset játszott így a csapat, az bukó is lett, igaz, meg lehetett volna nyerni.

     • Jose

      csak nem vmi Sevilla elleni bajnoki?

     • WT14

      de

 • kodex

  csak 1 adalék. A postban is szereplő Llorente kivásárlási ára 200M (hírek szerint). Kb annyi, amennyi Neymaré volt. Na, most vagy Llorente=Neymar vagy a Barca üzletpolitikája k* gyenge nochdazu az árak hetente mennek fel 20-50Mval. És akkor most nem akarok visszacsatolni előző postoknál lefolytatott eszmecserékhez, de mindenki gondolja át OWilde bölcsességét: Nowadays people know the price of everything and the value of nothing.

 • Jose

  Salah olyan, mint a tacskó-jack russel keveredés kutyám. Meglátja a TÉRT maga előtt és elkezd leszegett fejjel rohanni. Egyiket se érdekli igazán olyankor a labda, vagy a szembejövő akadályok.

 • Jose

  Mane viszont a néger Robben. Csak Mané nem önző. Tud és akar védekezni. Nem lő távolról. Nem kopasz. De am pont olyan, mint Robben.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem Coutinho mellett Ő a legjobb Pool játékos.

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Jose

   Mayoral és Ronaldo. Na, ezt most vagy eljynxelem, vagy tényleg kurvára nem fog működni.

  • majk

   bazeg, hamarabb raktad ki mint a RM fb, a rohadt életbe!

   • Cornelius Scipio Africanus

    Oda is én rakom ki 😉

 • sultan2004

  És jön Szalay Ádi! 😉

 • Jose

  Szalai beállt a néger H.P. Baxxter helyére. Szép. Nem Gnabry a szép.

  • Cornelius Scipio Africanus
   • Jose

    én ezzel a dalszöveggel csajoztam. nyilván angol szakos csajt halásztam vele. 😀

 • Jose

  Ádám nem alkalmas erre a posztra és játékra, amire beküldték. :/

 • Jose

  Henderson… mekkora csapatkapitány! 😀 Ez nagy passz volt, ez gyönyörű volt.

 • Jose

  Ehm… Coentrao már 63 perce játszik hivatalos tétmérkőzésen. o.O 😀

 • Sragi

  Na a Real Madrid tv hivatalos stream-je be sem tölt :DDD (mocskos sárgák leterhelik meg Rajesh rokonai)

 • dracox
 • andreal

  #veretOUT

 • smatte

  cr passz mayoralnak…működik:)

  • Jose

   In jynx we… 🙂

 • norma_va

  Jinx.

 • smatte

  69. meccs? Egyáltalán ez számít?

  • ReAlantos

   Az tétmeccsre szól, nem?

   Ezért nem kell ma Asensiónak sem betalálni, hogy “debut hero” maradjon. :3

 • norma_va
 • smatte

  Ceballos és a 24-es mez nem túl szerencsés kombó…rögtön Illarra jutott róla eszembe.

 • Sragi

  Eddig nem unalmas 😀

 • mfc777

  azért egy Real/PSG/Tottenham/Lipcse szép lenne

  • Sragi

   Death group vagy is race 😀

  • WT14

   A túloldalon megmondták, hogy Porto-Basel-Qarabagot fogunk kapni. Még csak a csoportkört sorsolják, de már szárnyalnak a konteók, szóval nincs új a nap alatt.

   • Zormac

    jó, hát a második kalapból könnyű álmodozni, na.
    (Hozzátéve a realitás kedvéért, hogy a második kalap mélységben erősebbnek tűnik, mint az első…)

  • Ronrics

   Videoton…?

 • smatte

  ronya belőtte magának a bal felsőt.:)

 • carlos06

  Egesz jo meccs,a felido masodik felidejere szepen belejottek a fiuk es a Violak is szep dolgokat mutattak az elejen. Az eddig mellozotteknek kifejezetten jol jon ez a kupa. CR meg nagyon ehes, fiatalkori onmagat idezi a mozgasa. A legjobb az egeszben,h ugy tunik vegleg visszakerultek a kapu moge a hangado szurkolok.

  • carlos06

   Ceballos tenyleg nem buta a focihoz,kivancsi vagyok milyen lesz tobb meccsel a lababan.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Pont kérdezni akartam, hogy milyen a srác, mert most nem láttam. De a srác nagyon jól lát a pályán. :))) Azt nagyon hamar le lehet szűrni, meg azt is hogy elég technikás 😀

  • yuzername

   CR kicsivel több, mint 15 év profi karrierrel, rekord mennyiségü rekorddal, ( 😀 ) és egy valag aranylabdával a háta mögött játzsik úgy, ahogy… Èlvezem minden pillanatát (ahogy Messinek is), mert ebben a mai iramú fociban nem sürün lesznek hasonló legendák, akik 15+ évet fognak a trónon ülni… Ès CR-nek még 3-4 hátra van.

 • ofrnkie

  Iscot azért befogadnám a kispályás csapatba

  • Cornelius Scipio Africanus

   Sok nő szerintem az ágyába is! 😀

   • WT14

    Ugyan, ez nem egy nagy dolog, sok nő lefekszik fűvel-fával aki multimilliomos 😀 De a kispályás csapat, na az már valami 😀

    • majk

     mondjuk José csapatába tuti, hogy be lehet kerülni ilyen dirty módszerekkel is

 • mfc777

  Szia Jose, az én tabletemen 2 nyíl is van…

  • Jose

   wat?

  • Jose

   nekem Lenovo Yoga tabi van, azon sem mobilos, sem asztali nézetben nincs nyíl.
   pls, valami bővebb infót 🙂 Pl.: csak szívatlak, jose! 😀

   • mfc777

    nekem samsung van, arra már nem emlékszem milyen nézetben volt, de volt nyíl jobb lent és középen is. lehet hogy ami középen volt az samsung default.

 • WT14

  Nem néztem meg a meccset, szóval divat vagyok, de ezt eddig is tudtátok 😀
  Btw, nézve a BL kalapokat, a második kalapból jó eséllyel keményebb ellenfelet fogunk kapni (PSG, BvB, City, MU, Porto), mint az ott lévő 3 spanyol csapat az elsőből (Bayern, Juve, Chelsea, Benfica, Monaco, Spartak, Shakhtar). Mi kaphatunk négy erős mellett egy gyengébbet, míg ők három erős mellett négy gyengébbet. Tuti beleszaladunk idén valami húzós csoportba, ami nem is feltétlen probléma, mert legalább jó meccsek lesznek, csak ne legyen sérüléshullám közben.

 • Ronrics

  A tegnapiból valami öf.-t lehet majd kapni?

  • Zizou

   Ebből a sörmeccsből milyen összefoglalót szeretnél? Ez csak az én meglátásom, de totál felesleges.

   • Ronrics

    csak valami kevés képi anyagra gondoltam!

    • Ronrics

     ha nincs nincs..::)

    • majk

     énénén
     a tegnapi meccsen felszabadult játék mellett láthattunk 3 szép gólt. ami viszont igazán érdekes volt, az Karim Benzema ülőjátéka. egészen elképesztő formában töltötte a 90 percet a padon a francia, kulcspoénjaival 4 (!) alkalommal nevettette meg társait egy alkalommal pedig Vallejo borzalmas faviccét követő szituáció után mentette ki Navast a kínos csendből

     • Ronrics

      szenzációs lehetett..:)), de kösz!

     • WT14

      Akkor hosszabbítsunk vele humoristaként, és vegyünk egy csatárt :DD (bocsi, magas labda volt)

    • Manócska

     A Madridom. hu Facebook oldalán van egy rövid, 4 perces összefoglaló a meccsről.

     • Ronrics

      Kösz Manó!!

     • Manócska

      Szívesen. 🙂

 • Sragi

  Hát szerintem Ceballos dörömbölni fog a kezdő csapat ajtaján 🙂 Llorente is egész jóltolta tegnap. Hakimi is viszonylag bátran játszott,de sokszor túl vállalta magát ,de így is volt olyan jó,mint Danilo. Majd bele jön szerintem .Mayoral még ha nem is minőségi csere csatár ,de az látszott rajta ha lehetőséget kap akkor hajt és küzdeni fog. Biztató volt a fiatalok hozzá állása összességében.

 • WT14

  Ha már senki nem írta le előttem: TRIPLÁZTUNK!!!!!!!!!!NÉGYNÉGY :DDD

 • Jose
  • WT14

   Reggel ezt pont megnéztem. Hiába, az öreg ezt tudja, na. Ezt a megoldást már-már robbeni magasságokba fejlesztette 😀

   • majk

    mondjuk tavaly nem sok ilyen gólra emlékszem tőle. újra megtanulta volna?

  • Edizen

   végre láttunk ismét egy ilyet tőle!

   • smatte
    • Edizen

     jogos! alapjáraton ezekre a megoldásokra gondoltam tőle, nemcsak a gólra + picit rendszeresebben látni, mint mondjuk az utóbbi években.

 • mfc777

  Szégyen vagy nem, de a posztot csak ma reggel olvastam el a buszon. Elég masszív anyag volt és sok volt benne az új dolog. köszi Raulitás!
  Csak 2 hibát jegyeztem fel: idításában -> indításában, inwerted -> inverted

  • Raulitás

   Köszi, javítom őket 🙂

 • FrancIsco

  Nagyon király poszt lett, óriási gratula érte!
  Bár számomra kicsit hihetetlen hogy Lucas megelőzi Callejónt, de elfogadom az érzelmi alapú döntést:)

  • majk

   Lucas azért többet pakolt le az asztalra mint Callejon és eredményesebb szezonokban tette ezt. ő szerintem inkább csupa szív volt mint igazán jó játékos, Lucas meg ha nem is klasszis, de közelebb van hozzá

   • Sragi

    Azért Calljeon kiteljesedett a Napoliban elég jól:)

  • Raulitás

   Az összjátékban való használhatóság és a konzisztensség miatt lett talán előrébb Lucas. Bár kétségkívül ez volt a legnehezebb poszt ilyen szempontból.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy a BL-ben a bajnoki kiemelést miért hozták létre (ők első kalaposok) ? Hogy izgalmasabbak legyenek a csoportmeccsek? Konkrétan a második kalap sokkal erősebb mint az első 😀

  Kegyetlen halálcsoportok lehetnek.

  https://pbs.twimg.com/media/DH8SCQfW0AE-S-W.png

 • Jose

  Just 4 fun :
  Real madrid
  Psg
  Pool
  Sporting

  Jose szerint

  • majk

   Dortmund, Anderlecht, Maribor

  • Raulitás

   MU, Basel, Lipcse

  • andreal

   Ami a legkönnyebb lesz. #inPEREZwetrust

  • t20-puerto del sol

   Ajax, Grashoppers, Fradi

  • realpats

   Real-Dortmund-Besiktas-Apoel
   Juve-Barca-Liverpool-CSKA

   Nekem ez jött ki a Scipio féle cuccal, kb. ez is lesz! 😀

   • t20-puerto del sol

    CSAKA kispest??

 • Cornelius Scipio Africanus
  • andreal

   Ez a Garabag Agdam menő név. Jöhet!

  • Manócska

   Nekem ez jött ki. 🙂
   Real Madrid-PSG-Liverpool-Sporting CP

   • Cornelius Scipio Africanus

    Elég halálcsoport 😀

    • Manócska

     Szerintem is. 🙂

 • Sragi
  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem nekem még jobban sikerült belehúznom 😀

   • Sragi

    Ne mi sorsoljunk este az a lényeg! 😀 #jynx

 • WT14
 • t20-puerto del sol

  Ha ez igaz, KEZD dulvulni a psg és a barca közti szitu…

  • WT14

   A tevekúrók nagyon berágtak a Barcára, az tény. Szerintem betelt a bili az évek óta tartó játékos-csábítgatás miatt (T. Silva, Marquinhos, Verratti), a 6-1 feltette az i-re a pontot, most meg cserébe ott akarnak velük kibaszni, ahol tudnak. Én mindenesetre csak popcornt kérek 😀

  • Sragi

   Rosszabbak mint Levy.

 • ReAlantos
 • lucas
  • WT14

   Azért én valahol ezt se bánnám, milyen fasza kis meccsek lennének minden körben 🙂

   • lucas

    Itt mondjuk a B vagy a H csoport sem lenne rossz.

    • WT14

     Az A-nál viszont valószínűleg lesznek erősebb csoportok az EL-ben.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nekem van egy megérzésem, hogy az MU-nak összejön a legkönnyebb csoport:
      Spartak, MU, Basel, Garabag. Egy jó közepes EL csoport 😀

     • Sragi

      És szenvedve mennek tovább majd így is csoport masodikként 😀

 • WT14

  Azt hiszem kelleni fog plusz popcorn erre a maradék egy hétre 😀
  http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/pool-klopp-frontalis-haborut-inditana-coutinho-ellen-2588147

 • Sasu

  Dembele megy majd a Barcába 275 milláért azt kész, a Dortmund meg elhozza Hummelst, Lewát meg Neuert a télen. Messi nyáron ingyen megy a Citybe, stb.

  • WT14

   Messit hozzuk már akkor el mi ingyen. Beszél spanyolul, ismeri a ligát, és úgyis szűkösen vagyunk elöl. Az MC-nek amúgy is jó a hangzása, olyan feka rapperes 😀

   • Sasu

    Jöhet, király kupába kell a hosszú pad.

 • Sasu

  Második kalapban sokkal jobb lenni mint az elsőben.

  • WT14

   Ezt írtam reggel én is. Nem véletlen, ott a koefficiensek alapján vannak a csapatok, talán csak a Porto gyengébb valamivel. Az elsőben viszont a 4 topliga bajnokán kívül a többi 4 bajnokcsapat nem túl erős.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Meg én is 😀

  • torpapa

   Ezert hagyta a Barca, hogy bajnokok legyünk!!!4!!4!!!4!!

 • ReAlantos

  Ibra hivatalosan is újra az MU játékosa. Vélemények?

  • Sragi

   Nagy ” igazolás” lesz nekik. 🙂

  • andreal
   • Cornelius Scipio Africanus

    azt hittem legalább olyant belerúg a zsákba, hogy leszakad a helyéről 😀 erre buziskodik a végén 😀

  • Cornelius Scipio Africanus

   1. kép :DDDD
   2. szerintem felesleges. De látszik hogy zsózémúrinnyó nem bízik a két fiatalban, és kell neki egy állat2.0 Lukaku mellé, akire lehet ívelni, aki rutinos. Ibra szerintem felszívja magát még, és ellesz közép illetve kiscsapatok ellen. Lehet villan 1-1et nagy meccsen még, de sokat már nem várok tőle. Azért az idővel/korral senki nem mehet szembe…
   3. csak a 4. miatt
   4. Arsenal 😀

   http://galeri7.uludagsozluk.com/211/nobody-cares_317034.jpg

 • gwandal

  Egy a lényeg: a Maribort ne kapjuk, túl közel van, még a végén muszáj lenne kimenni a meccsre 😀

  • WT14

   Mariborban már voltam is pár éve, tényleg nem vészes távolság, ha nov. vége – dec. eleje körül menne oda a csapat, még el is gondolkodnék…

   • gwandal

    A jinx miatt csak annyit írok, h Zágrábban voltam, 6-7-en voltunk kisbusszal, mentünk-jöttünk, 25-ből kijött, vacsorával együtt. Ez közelebb van…

    • WT14

     Zágrábban is voltam, pont onnan mentünk tovább Mariborba. Két éjszakát aludtunk Zágrábban, és egyik este pont egy EL-csoportmeccset játszottak egy ukrán csapattal, szóval elmentünk rá kb. 600 Ft-nyi belépőért 😀

 • Ronrics

  Kicsit vissza a múltba.
  Most, hogy ilyen sikeres a csapat és kvázi mindenki által elfogadott és elismert C7 -alias “Zsúrpubi” – kíváncsi volnék GH14 véleményére..::)
  Biztos nem volna unalmas írás.

 • andreal

  Belebotlottam Facebookon ennek az UEFA gálának a bevonulós élő videójába.
  Papa Perez megérkezett, az emberek ölték egymást az aláírásáért!!4!
  http://s.telegraph.co.uk/graphics/TimelineGenerator/bin/img/1441175457710/perez2.jpg

  • Cornelius Scipio Africanus

   Viccen kívül nekem is kéne tőle. De én leülnék inkább vele beszélgetni :))) Szakmáznánk kicsit, ellátna tanácsokkal a jövőre nézve. Aztán végén innánk egy pertut, átnyújtana egy örökre szóló Bernabeu VIP bérletet és megjelölne egyedüli örökösnek.

   aztán felébrednék, hogy behugyoztam :(((

 • ZeRo
  • ZeRo

   Elsőre elb*tam. 😀

 • majk

  Perez ült az UEFA egyik tagja mellett, szóval tuti könnyű csoportunk lesz!

  • Cornelius Scipio Africanus

   az ELNÖK mellett, nem is akárki mellett 😉 😀

   • majk

    ja tudtam, hogy valami nagy arc, de pont lemaradtam és nem volt kedvem utána nézni 😀

  • Ronrics

   a helóröfit nem láttad, mert nyoma veszett…:))

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ott van az a **** is? 😀

    • Ronrics

     szeret ilyen körökben lenni, de pechjére nagyon a helyén kezelik

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy elég sok játékos nem tud angolul, meglepett hogy Sevcsenkó meg tud. Mármint ez öröm számomra :))

  • Cornelius Scipio Africanus

   ÉS Buffon is. Hmm 🙂

   • andreal

    Igeeen 🙂

    • majk

     elég cuki volt. meg kell hagyni

  • Ronrics

   teniszezők mind tudnak…

 • Cornelius Scipio Africanus

  Hallottátok, hogy Totti Bayern Monaco-t mondott? 😀

  Emlékszem egyszer ki voltatok akadva, hogy belinkeltem egy olasz újságból szedett infót, és ott is úgy szerepelt :DDD És ezen pörögtek itt páran 😀

 • zoleelej

  azt hallottam idén a H csoportból kerül ki a BL győztes 😀

 • LeeTaiPo

  Miért csak a H-ba kerülhettünk?

  • zoleelej

   úgy tudom közre játszanak a tv-s közvetítések is

  • Ronrics

   nincs jelentősége

 • WT14

  PSG jön hozzánk, figyeljetek.

  • WT14

   Ja hogy nem is jöhettek a hátsó négybe, akkor City lesz.

   • WT14

    Faszom, akkor Dortmund.

    • andreal

     Jól elbeszélgetsz itt magaddal? 😀

     • WT14

      Josétól tanultam.

 • Ronrics

  Ramos ezt megúszta sárga nélkül, a fekete csajt se könyökölte le..:)

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mit jegyzetelnek az ott ülők? 😀

  • majk

   Perez instrukcióit

 • andreal

  A történelem nagyon hamar ismétli önmagát.

  • majk

   alakul az álomcsapat is

 • WT14

  Megint nem fogunk ősszel unatkozni: PSG-Bayern, Chelsea-Atletico, RM-Dortmund, Barca-Juve. Az egyetlen baj, hogy ezek közül lesz ami párhuzamban megy majd egyszerre.

 • Cornelius Scipio Africanus

  LUUUKAAAAA!!! LUUUKAAAAA!!! LUUUKKAAAAA!!!

 • Faszkivan, a BVB-t elkerültem volna….

  • elkesetthusvetinyul

   perverz módon vonzódtok hozzájuk 😂

   • WT14

    Ti meg helybe mehettek megint Torinóba a lóf***ért 😀

    • elkesetthusvetinyul

     Tét nélkül nem kell most térdelni 😉

 • Cornelius Scipio Africanus

  MU kapott egy EL csoportot 😀 Mondtam hogy ezek bemákolják 😀

  • WT14

   Jól betaláltad a Menjuh csoportját, ez egy falhoz vert lófasz amit kaptak 😀

 • Baszki Francesco….hát ez így kemény lesz

 • WT14

  Na, alakul ez, fasza meccsek lesznek.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Poolnak jobban örültem volna

   • Manócska

    Jó a Tottenham is. Én itthon őket kértem a sorsolásnál. 🙂

 • lucas

  Halálcsoport. Ajjajjajjj…

  • WT14

   Nyugi, a Lipcsét már nem húzhatják be 😀

 • johnglade

  Na, hát nem így képzelték itt sokan Bale visszatérését Londonba…

 • Manócska

  Jó hogy meglett előre jósolva egyesek szerint, hogy a mi csoportunk lesz a legkönnyebb. 🙂

 • Sragi

  Calma! Perez az elődöntőkre tartogtaja a kenőpénzt 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  AZ MU az tényleg igazi EL csoport lett :DDD

  • WT14

   Majd néznek, amikor szembejön az első komoly ellenfél.
   “Jaaa, hogy izééééé, ez a BL???” És hopp, már ki is estek 😀

 • WT14

  Na, azért csak kaptunk egy kicsit is.

 • Akkor most is rámegyünk a 2. helyre?

  • Krityó

   Szerintem igen. Az mindig bejött tavaly. 😀

 • Krityó

  Azt olvastam, hogy nagy százalékban az F-ből lesz a bajnok. Sahtar-City-Feyenoord-Napoli. Fortuna velük lesz vagy a H-val? :DD

  • Manócska

   Természetesen a H-val lesz. 🙂

   • Krityó

    Jó, de a 43 %-kal is számolj, az erős érv a Real triplázása ellen! :DDDD

 • andreal

  Szerintem nem nehéz a csoportunk. A Dortmund nem verhetetlen, a Tottenhamet annyira érdekelte a BL tavaly is, hogy nem tudtak továbbjutni egy Leverkusen-Monaco-CSZK Moszkva csoportból. De ha még nem is engedik el, akkor sem rohadt nehéz. Az APOEL meg kötelező.

  • Vajon visszaveszik Bale-t akciósba? : -) Modricot nem adjuk!

 • Manócska

  Az Atletico, Chelsea, AS Roma csoport sem rossz.

 • Cornelius Scipio Africanus
  • WT14

   Értem én hogy Messinek most volt az esküvője meg minden, de ettől már rá se néz a csajra? 😀

   • ZeRo

    Csak a mellét nézi, nem túl feltűnően, a szeme sarkából. Tisztán látszik ha ráközelítesz. 😀

    • LeeTaiPo

     Nem úgy, mint Gigi 😀

   • yuzername

    Végig nagyon magába volt fordulva… Ilyen ez a hullámvasút, egyszer fent, egyszer lent. Most bajok vannak a Barcánál, neki sem megy ezért annyira, a Real-CR páros meg nagyon megy. Volt ez fordítva is és lehet, hogy még lesz is.

 • majk

  Cé folyamat a csapattársainak köszöngetett mindent, meg a klubjának… dedede, arrogáns, dedede egoista, dedede ő egy seggfej!!!

  • Ronrics

   Zsúrpubi hiába no – féléve még itt is annak számított sokaknál!

   • Cornelius Scipio Africanus

    A teljesítményét kritizáltuk, jogosan, és utána szerintem a tavaszától mindenki elájult. És most is formában van. Ez mindenkinek öröm 🙂

    • Ronrics

     kb úgy volt elkívánva a csapatból mint most Bale…

     • Jose

      Érveket is mellé pakolunk.

     • Ronrics

      csak kíváncsiságból és mert nem emlékezem pontosan Modrics mennyi ideig volt a “legrosszabb igazolás”
      azt tudom Bale idejénél jóval kevesebbet, de mennyit?
      Danke!

  • szolnocskai

   Miért kell ünneprontónak lenni, benzema ..?

   • Ronrics

    nem csak viccelt??/én annak vettem/

   • majk

    Karim a díjátadót sem nézte, mert még most is edz, annyira lelkes

    • Ronrics

     ez viszont nem vicces – még szerintem sem!
     marhaság.

     • majk

      sosem viccelek ha Benzemáról van szó : ]]]

    • szolnocskai

     Megrettentél, szégyelled magad, majk? Elfutottál…

     • Jose

      Szereted te a viccet, csak nem érted.

 • Ronrics

  Modrics min. egy aranylabdát remélem még összeszed!

  • 32 évesen csak Cé nyerhet már olyat, vagy Messi. Nedved volt az utolsó olyan középpályás akinek ez 31 évesen sikerült.

   • Ronrics

    azt hittem a játéka számít..:)

    • Az már rég volt…

     • Ronrics

      régen minden jobb volt..

     • elkesetthusvetinyul

      még a nosztalgia is mennyivel másabb volt…

     • Jose

      A jövő is

     • Ronrics

      DDDD!
      Főleg az volt jobb!

 • norma_va

  Mondtamén. Asszem megint menni fogok Dortmundba. Már tavaly is szemeztem vele.
  https://uploads.disquscdn.com/images/e7ff4a942f369fa31840d385e7f920708244e72665e1a35966fb25f9d3f57bd9.jpg

  • WT14

   Elb@sztad, a Qarabagot nem kaptuk meg 😀

 • t20-puerto del sol

  No, akkor a Maribort megúsztuk.
  Btw, lehet, ez uncsi ősz lesz. Halalcsoport nincs. Hacsak nem a mienk:-)

 • ReAlantos

  Nem voltam netközelben a sorsolás idején, és arra kell visszajönnöm, hogy normának majdnem igaza lett? Ajjaj, közeleg a világvége.:D

 • LeeTaiPo

  Azért szögezzük le, hogy idén is Leó volt a legjobb játékos, ezért neki kellett volna kapni az év játékosa díjat.
  http://w.nekunkszol.hu/wp-content/uploads/2014/06/Leo-%C3%A9s-Fred.jpg

  Upsz, de hisz ez Fellaini 😀

  • Ronrics

   a középpályás díj az egyértelmű, a védő nem, a csatár határeset….

   • LeeTaiPo

    Nem Leó a legjobb védő?

 • Manócska

  A magyar focit csak válogatott szinten szoktam követni, de most drukkolok a Vidinek, hogy sikerrel vegye ezt a meccset, és jusson fel az EL főtáblájára, ha már eddig eljutott.

  • majk

   hát ez nem tartott sokáig sajnos 😀

   • Manócska

    Ne is mondd. Felhúztam magam ezen a gólon. Mondjuk még sok idő van hátra, úgyhogy egy kicsit még lehet reménykedni.

    • LeeTaiPo

     Kéne nekik egy Ramos.

     • johnglade

      Mostmár inkább egy Ronádó.

   • WT14

    Az első négy gól megfogta a fiúkat, előfordul az ilyesmi. Most bizonyára nagy a csalódás, de nem szabad, hogy ez az eredmény visszavesse a csapatot, tovább kell haladni a kikövezett úton, és folytatni az elkezdett munkát. Ezt a meccset el kell felejteni, az idény még csak most kezdődött, a bajnokságban van lehetőség a javításra.

    baszki, milyen sokra vinném edzőként itthon

  • LeeTaiPo

   Eddig néztem. A bíró is elég hülye volt, de szanaszét kontrázták a Vidit 🙁

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én alapvetően nagyon szorítok, ha magyar csapat/sportoló küzd valami nagy dologért. De finoman fogalmazva is az ami körüllengi itthoni pár klubcsapatot – gondolok itt a “hátszélre” – attól erős hányingerem támad. Így – még ha nem is szép – képtelen vagyok szurkolni nekik tiszta szívből. Ráadásul reálisan nézve is a jobb csapat nyer ma, ez is volt várható.

   • Ronrics

    az egész SPORTÉLETET, de különösen a labdarúgást “lengi körül” az amiért az utóbbinak egyáltalán nem lehet szurkolni.
    SAJNOS!

    • Cornelius Scipio Africanus

     Finoman szerettem volna fogalmazni 😀 Mégis csak egy Real Madrid szurkolói blog/fórum 🙂

     • Ronrics

      sikerült!

   • Manócska

    Én szorítottam értük, mert jól játszottak az ezt megelőző meccseken, megérdemelten jutottak el eddig. Jó lett volna végre 1 magyar csapatot a főtáblán látni.

 • dracox

  Közben úgy néz ki, hogy Dembélé 120millio+30bonuszokal megy a Barcaba. Kivancsi leszek a srácra mit fog tudni nyújtani.

  • t20-puerto del sol

   Csettintenék egyet, ha a németek tényleg így le tudják húzni a Barcát.

   • WT14

    Miért ne tudnák? Ők diktálják az árat. Normális esetben az érdeklődő fél mosolyogva felállna az asztaltól az ár hallatán, de a Barcánál most semmi se normális.

    • Sragi

     “Na elmentek ti a jó büdös..” Ezzel le is zarulnanak a tárgyalások.

  • elkesetthusvetinyul

   nekem xanaxot…

   • LeeTaiPo

    Személyesen? Ennyire bírod a csokit? 😀

    • elkesetthusvetinyul

     postán 😀

 • yuzername

  Ezt a szenny-moslék lapot mééé nem zárják már be, vagy gyújtják fel az egész épületüket. De legalább a gugli ne listázná, ha a Real-ra keresek rá…
  http://www.blikk.hu/sport/spanyol-foci/meg-a-heten-tavozhat-ronaldo-a-real-madridtol/pdl1lde

  • ReAlantos

   Ha linkeled, azzal nem fogsz kisebb olvasottságot elérni nekik, just sayin’ 😀

   • yuzername

    Ja, vágom, csak meg akartam mutatni, mert hirtelen nem tudtam hova tenni. De már lenyugodtam 😀

  • Jose

   Ne linkeljunk ilyen bulvárt. Mi nem ebbe az irányba tartunk.

   • yuzername

    Hát ez nyilvánvaló, hogy ennek az oldalnak köze nincs ehhez a nívótlansághoz…

 • Asidotus

  Impozáns névsor, ami a cikkben szerepel. Nem csak a Barcának, nektek is kiváló utánpótlásotok van
  Régen nekünk is, sőt a legtöbb olasz klubnak is, de mostanság elfogytak a jó olasz gyerekek 🙁

 • Jose

  17:30-tol kispályás bajnoki, 19:00tol másfél óra sorfoci kispályás… És arra kell hazaértem, hogy NEM A LEGKÖNNYEBB SORSOLAST KAPTUK?! akkor ma megint rosszindulatú emberek szavára hallgattam. 🙁
  Viszont @disqus_L7WR343uv3:disqus véleményével egyetértve, itt csak a Dortmund és mi vesszük komolyan a BL-t.

  • andreal

   Mondom én!

   • Jose

    Jól mondod! 😉

 • Jose

  Most nézem a Vidi eredményét… Erről csak annyit, hogy amikor befejeztük a sormeccset a palyagondnok mondta, hogy a szomszéd kocsmarosleanyzo otvenezerrel pakolta meg a Vidi továbbjutást. 😮
  Fogadni nem jó. 😀

  • WT14

   Szegény most gyűjtögetheti megint a borravalót.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon bírom ezt a faszit 😀 Ügyes nagyon. Ráadásul mindig elröhögöm magam mikor mutogat az ujjával, hogy “most figyelj!” 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=Mgd-xttUZkg

  • Ronrics

   az a jó benne, hogy nem túl hosszú….:)

  • Ronrics

   Te tényleg mindenevő vagy..::))

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ez irónia, vagy “dicséret”? Nem tudom hova tenni.

    • Ronrics

     Csak egy megallapitas – negativ tartalom es szandek nelkul.
     Bar amit most feltettel az nem egy remekmu..

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nem az, abszolút. Inkább egy vicces feldolgozás :))

 • andreal

  Cristiano: “Hogy melyik volt a legszebb BL-találatom a 105 közül? Az utolsó, amit a mellettem ülő öregember (Buffon) ellen szereztem.”
  Leszarom, hogy jobb vagy rosszabb mint Messi. Ezekért imádom 😀

  • WT14

   Nekem az tetszett, hogy amikor kérdezték hogy szerinte kik lehetnek az ő és Messi utáni aranylabdások, első helyen Asensiót nevezte meg, és csak utána mondott pár másik nevet.

   • t20-puerto del sol

    Wow

  • Manócska

   Nem értem különben hogy egyes szurkolóknak miért fáj annyira hogy tegnap azt a díjat ő kapta meg. És azt sem hogy miért kell állandóan azt bizonygatni, hogy Messi a jobb focista, és hogy egy napon sem lehet vele Ronaldot emlegetni. Szerintem meg lehet. Szinte fizikai fájdalmat okoz nekik ha Ronaldo valamilyen elismerésben részesül. Teszem hozzá hogy mindezeket nem érdemtelenül kapta/kapja. Nekem pl. sohasem fáj elismernem egy másik játékos érdemeit, akkor sem ha kifejezetten nem kedvelem.

   • dracox

    CR már nyert rangosabb kupát a saját hazájának a válogatottjával, valamint a MU-val bajnokságot és BL-t. Nekem ez fogja mindig is eldönteni a mérleg nyelvét a két játékos között CR javára. Arról, hogy folyamatosan rekordot döntöget a Madridban már szót sem ejtek.

    • Veszélyes ilyen összehasonlítgatásokat tenni. CR tavalyig ugyanúgy semmit nem nyert a portugál válogatottal, mint Messi az argentinnal. Volt egy EB ezüstérme még 2004-ből, 2006-ban és 2010-ben VB 4. hely, 2012-ben szintén EB 4. hely (vagy megosztott harmadik ha úgy tetszik, mert nem volt bronzmeccs), 2014-es VB-n a csoportkört se élték túl. Az érdekesebb kérdés, Messi mire menne más bajnokságban, hiszen a a La Masia neveltje, abban a futball közegben nőtt fel, szinte bele se kellett illeszteni a gépezetbe. De van akkora klasszis, hogy máshol is megmutatná a tudását, mert egy ösztönös zseni. Ronaldo kemény munkával érte el azt a szintet, és ki tudja, mire vitte volna, ha Ferguson annak idején nem neveli kőkemény fegyelemre és munkára a MU-nál még nagyon fiatalon. Lehet olyan pályát futott volna be mint Quaresma. Mindkettejüknek valahol szerencséjük volt hogy így alakult a sorsuk, de meg is dolgoztak érte. Ha az argentinoknak az elmúlt 10 évben lett volna egy normális szövetségi kapitányuk, lehet Messi ma már világbajnok lenne.

    • ENTÉ

     Hajrá Real Madrid meg minden, de húsz év távlatából visszanézve szerintem egyértelmű lesz, hogy Messi (volt) a jobb. Amellett, hogy CR is korszakos játékos.

 • Resid

  Mindenképp szerettem volna egy csapatot a világ legerősebb bajnokságából – a Tottenham egy tradiocionális, stabil élcsapat, jó barométere lehet a bajnokságuk színvonalának.
  A Dortmund kicsit már unalmas, de ez a Dortmund már nem az a Dortmund – szerintem simán megoldjuk.

  • Sragi

   Tottenham nem foglalkozik a BL-el 🙂

   • Resid

    Én is ezt mondanám, ha gyenge lennék oda mint a harmat 🙂

    • Sragi

     Egyébként a Tottenham szívós lesz. Egyben vannak nem volt jelentős távozó a keretben. Dortmund épülő félben van még szerintem.

    • norma_va

     Ne már….

     • Resid

      Jó, jó, én még akkor se ismerném be 🙂

     • norma_va

      Ne legyenek illúzióid, simán verni fogjuk oda-vissza a Spurst. Nem is nagyon látom, hogy nekik milyen előny származna abból, ha ráfeküdnének a BL-re. Igen, ezzel pontosan azt mondom; nekik a bajnokságuk a fontosabb. Azt, hogy ezt sokan képtelenek vagy csak nem akarják felfogni, szomorú. Minden csapatnál a bajnokság a legfontosabb.

      Én csak azt remélem, hogy itt nem fog kialakulni nsts színvonalú besztlíg vs lányliga vita. Viszont én ki fogok állni a PL mellett, mert amiket fel szoktak hozni a “spanyolosok” ebben a világ legerősebb bajnokság vitában, az eléggé csak szánalmas.

     • Sragi

      Nagyon is jó az a PL! Viszont egyszerűen a Spanyol liga most minosegibb.

     • norma_va

      Mi határozza meg egy bajnokság minőségét?

     • kodex

      a pénz 😛 :DD

     • Sragi

      Játék szinvonala szerintem és a klubok sikeressege mindenképpen szerintem. Viszont a PL még is sikeresebb brand világszerte.

     • WT14

      Szerintem arra gondol, hogy eredményesebbek a spanyol csapatok Európában, de ez nem a ligát minősíti hanem az adott csapatokat.

     • Sragi

      Mondhatni.

     • Resid

      Vav egy csapat. Elér egy bizonyos helyezést egy ligában. Egy másik ligában egy másik csapat hasonló helyezést ér el. Ha ezek ketten megmérkőznek, átvitt értelemben és jobb metódus híján ez miért nem vetítheti le az adott ligák erejét? És nem egy egyszeri alkalomról, hanem egy évtizede tartó trendről beszélünk!… Matematikusok segítsetek! Én csak egy kibézett orvos vagyok!

     • Zizou

      De azért leszarni se fogják a BL-t – nem kell átesni a ló tüloldalára -, pláne, ha esélyük nyílik továbbmenni a csoportból.

     • norma_va

      Írtam én ilyet?

     • Zizou

      Nem tudom eldönteni az alapján amit és ahogy írtad a fenti véleményedet.

     • norma_va

      Elég egyértelmű eldönteni, hogy írtam-e azt, hogy le se szarják a BL-t, vagy sem.

     • Zizou

      Hogy mit írtál az egy dolog. Hogy mit sugalltál az egy másik.

     • norma_va

      Hadd ne mondjam, hogy ez kinek a szintje…. Remélem ezt nem gondoltad most komolyan.

     • Zizou

      Ne mondjad akkor. Mint mondtam nem tudtam eldönteni, hogy mit akarsz sugallni a véleményeddel, mert azért érződik számomra az, amit jeleztem. Viszont bunkózni nem kell, azt én is tudok…

     • Jose

      Hölgyeim és Uraim!
      Képzeljétek el, mi mehet a szerkesztői chatben! 😀
      Én má’ be se merek oda lépni. :DDD

     • V.I.C.

      enesté besztof? 😀

     • Ronrics

      szerintem a BL minden csapat számára fontos – presztízs, anyagi okok stb.

     • Sragi

      PL csapatoknak nem feltétlenül. Anyagilag legalább is nem.Itt is sokat beszélgettünk errol. Egy közepes PL csapat ha jobban szerepel a bajnokságban akkor olyan összegekhez jut a TV-s pénzekből, hogy nem igazán hatja meg az UEFA penze. Viszont a nagycsapatolnal azért presztízs kérdés szerintem. MU évek óta vissza akar térni Európa térképre. A PL győzelem mellett is. A City meg évek óta a BL gyozelelmet hajtja.

     • Ronrics

      a T’ham nem számít kis csapatnak, nem?
      úgy látom az edző ambiciózus

     • Sragi

      Nem is tradicionális nagy csapat. Az utóbbi években viszont nagyszerű munka folyik ott is. Pénz is van végre jó edző is.

     • WT14

      Valahogy nekem bejönnek a PL meccsek. Van az egésznek egy sajátos hangulata, ami Spanyolországból hiányzik. Ha a következő 10 évben sem lesz angol csapat a BL 4-ben, ez akkor is így van. Valahogy más az egész, olyan mintha tv-n keresztül is közelebbről néznéd a meccset. Ebben biztosan szerepe van a közelebbi kameraállásoknak is (legalábbis úgy tűnik mintha közelebbi lenne), illetve annak, hogy a szurkolók sokkal közelebb ülnek a pálya széléhez, mint a spanyol stadionokban. Így valahogy jobban átjön az egész. És persze a szurkolás is más, sokkal jobban átérezhetőbb, plusz ott nem látsz félüres stadionokat a kiscsapatok meccsein sem. Sokan azzal érvelnek a spanyol liga jobb minősége mellett, hogy a Realbarcaatleticosevilla szétszopatják Európát, az angol csapatok meg sehol sincsenek. De ettől pont hogy nem lesz jobb a spanyol liga, mert bizony óriási anyagi különbségek vannak a nagyok és a kicsik között. Baszki, nemrég a Leicester City PL-t nyert, úgy hogy előtte majdnem kiestek. Ilyen jelenleg hol történhetne meg a LaLiban mondjuk a Betissel, vagy az Espanyollal? A PL-nek jót tesz, hogy az Everton is 50-ért tud igazolni, meg a kicsik is simán ki tudnak tolni 20 millát egy játékosért. Ennyi pénz van ott a ligában. Innentől nem is kell csodálkozni azon, ha egy Tottenham vagy Liverpool azt mondja hogy neki sokkal fontosabb a PL mint Európa.

     • Sragi

      Abszolút egyetértek veled! A hangulat és körítés zsenialis! Én is szeretem 🙂 Olyan mint a Bundesliga. LaLiban a tv-s penzek elosztasa miatt vannak óriási gondok. Plusz a jegyek es a bereltek is irreálisan drágák. Az emberek kereste meg nem olyan jó, mint Angliában. Mondjuk ott is rohadt drágák a bérletek. Viszont a hagyomány az nagyon erős. Az alsóbb ligakban.

     • majk

      nekem a fű tetszik rohadtul,(nem az, José) valahogy zöldebb Angliában, gondolom a sok eső miatt 😀

     • Resid

      Valencia, Villareal, Bilbao, de akár Depor vagy Alaves a maga idejében. A fentiekkel ez már hány csapat? 9-10? Ez már azért nem 2 csapatos bajnokság…

     • Jose

      A pl jobban fizet

     • norma_va

      Ennek az ellenkezőjét se állítottam.

     • dzsonee

      A Spurs már egy ideje tényleg csipkedi a nagyok bajuszát, Poch szerintem nagyon oda akar érni a PL első helyére, így érzés alapján. Ebbe viszont még szerintem nekik nem fér bele egy hosszú BL menetelés. Viszont szerintem leégni sem nagyon akarnak, szal kemény meccsek lesznek, de szerintem a Real ambícióival egy Dortmund és Spurs nem jelenthet gondot…

     • Sragi

      Csoport meccsek allatt tudunk mi is balfaszkodni. (Tavaly a Pollákok ellen pl)

     • dzsonee

      Igen, ez igaz…ez szerintem ebben a csoportban nem nagyon fog beleférni, de remélem idén nem lesz ilyen baki 🙂

     • Sragi

      Remélem en is 🙂 Van olyan motivált a mostani csapat, hogy megint mindent megtesznek majd.

     • norma_va

      Ha nem akarnának égni (igen, nyilván nem akarnak), akkor tavaly továbbjutnak a csoportjukból… 🙂
      Én nagyon szurkolok nekik, az előző 2 évben megvolt az esélyük. Most is ott lesznek a top3-ban, csak idén MUrinnyó nyeri meg.

     • Resid

      Mint mondtam, a Spurs stabil PL élcsapat, kis híján bajnok lett. A nagyoknak (bármely országból) sem érné meg csak úgy bóklászni a BL csoportkörében – mindenkinél, aki a BL-t komolyan GONDOLHATJA az elsődleges cél a tavasz, a fő cél pedig a 4 közé jutás. És még egy angol csapatnak is megéri – mind anyagilag, mind a dicsőség szempontjából – erre ráhajtani.
      Ha viszont valaki felméri az erejét és ezt a célt nem GONDOLHATJA komolyan, az választja a nemzetközileg kisebb presztízst (FA és Ligakupa), hasonló anyagi vonzattal mint a BL – magyarán a könnyebb utat.
      Élvezetes az angol csapatok egymás közötti versengése, de már ott látszik, hogy egy jobb technikai képzettségű csapat (értsd: a pályán a leggyorsabb a labda) ezt a stílust könnyen átjátssza. Az, hogy az angoloknak ne kelljen évről-évre kínos magyarázkodásokba bocsátkozniuk, könnyen megoldható lenne:
      – a BL meccsekre tényleg B csapattal kellene kiállniuk
      – távol is maradhatnának az európai kupáktól.
      De addig, amíg az angol csapatok a LEGERŐSEBB FELÁLLÁSBAN állnak ki a BL-meccsekre, az egyetlen mérvadó érv a valós szereplésük – EZ VETÍTI LE NEMZETKÖZI SZINTEN A PL ERŐSSÉGÉT.

     • norma_va

      Nem, ez az angol csapatok erősségét mutatja meg nemzetközi szinten, nem a bajnokságáét. Ne keverjük a szezont a fazonnal…

     • Resid

      Az angol csapatok az adott évben a bajnokságot képviselik, azzal, hogy kivívták a BL-ben indulás jogát, mint LEGERŐSEBB csapatok a PL-ben.

     • norma_va

      De nem bajnokságok versenyeznek egymással a BL-ben. Nem lehet kiragadni 3-4 csapatot és az ő teljesítményüktől kiindulva egy egész bajnokságot jellemezni. Nagy vonalúan megfeledkezünk egyéb 17 csapatról, szurkolókról, infrastruktúrákról, úgy az egész környezetről. Ugyanis a bajnokság egy elég komplex egész. Jól hangzik az, hogy ők képviselik a bajnokságot, eladható duma, amit mindenhol használnak, de attól még nem fogja a valós képet adni.

 • johnglade
  • dzsonee

   Hmmm, ez a T1000-es modell?

   • ENTÉ

    Annyira már nem higanymozgású.

 • Jose

  https://uploads.disquscdn.com/images/443b32251a20ea05769d8b8bdf510919c32e2d9193fb06ca84aa433a84a3b228.jpg
  Ez egy olyan következetes barcafan vélemény, amelynek akarja a dembele-ugyet megmagyarázni,hogy az miért jó és vállalható a barcanak. Nem, ez a velemenyezo inkább hű marad ahhoz, hogy ők irdatlan pénzért nem vesznek játékost, még több mint egy klub. Most már ezen a téren sem különböznek a realtol.
  Ja, de… Perez soha nem fizetett még 100 m fölött játékosért, főleg nem egy “csak” tehetsegert, aki igazából még sehol nem ért el semmi komolyat. Nem vitte a hátán a korábbi csapatát, nem választották meg a bajnoksága legjobbjának, nem volt gólkirály.

  Még a PSG sem fizetett 100 m fölött semmiért sem. Neymart nem a klub fizette ki.

  #abarcatonkretesziazatigazolasipiacot

  • Sragi

   Ebbe a helyzetbe a Barca most bele kényszerült Neymar miatt. Most mindenki le akarja húzni őket. Viszont kár játszani a “mi nem igazolunk drágán” szituációt.

   • Jose

    Ki tudja, Neymar mennyibe volt nekik… Még Neymar apja…

    • Sragi

     Ez már kiderult. Sokkal többe mint amit bevallottak..

  • Sasu

   eddig se különböztek nagyon, vagy legalábbis Neymar is sokba vót meg Suarez is olyan nyolcvan körül jött. Nálunk az utóbbi 5 évben sztem Bale meg James volt drága, úh. kb. ugyanott voltunk eddig, most meg nyilván Neymar miatt költenek többet, úh. ezt nem számítanám be.

   • Sragi

    Suarez szerintem abszolút megerte az árát.

    • Jose

     Szerintem is.

   • Jose

    Te most kivel vagy? 😀

    • Sasu

     már sajnálom őket egy kicsit, annyira erőlködnek 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus

   Akkor gondolom most hirtelen kurvajó játékos lesz/lett Dembelé, pedig gyanítom a többség még 1 percet sem látta játszani :DDDDD

   Amúgy szerintem nagyon tehetséges, és mocskos gyors, nagyon jól cselező játékos. De nem tudom eldönteni hogy a Barca-stílusba (már ha azt akarják játszani) mennyire illik bele. Ahhoz keveset láttam. Nekem egy bajom van vele, hogy gyakran előfordul, hogy rosszul dönt. Passz helyett lövés, vagy későn passzol, stb. Ezt még kinőheti. Illetve nem emlékszem, hogy kombinatív játékban mennyire penge. De ez majd kiderül.

   Viszont nem nyugtalanít – bár klasszikuson rendesen forgatni fogja a védőinket – mert a nagy MSN is csak 1x nyert BL-t míg a BBC 3x. Ráadásul Dembelé nem fogja megoldani a Barca problémáját, de még Coutinho sem.

   • Jose

    Nekem a kedvenc jelenségem: Neymar bohóc ligába ment, a ligön szart se ér, hát kik játszanak ott!? Ott könnyű kiemelkedni.

    Vs

    Seri jó lesz, Xavi is megmondta, vegyük meg, negyvenert jó üzlet.

    Hol jatszik? Ligön.

    Jo lenne eldönteni az irányt.

   • Sasu

    Hasonlóan látom. Dembelé ügyes gyerek, de nem Neymar. Erősödnek vele az biztos, de a fő gondjuk a három középpályás. És az biztos, hogy a Dortmund focija a szöges ellentéte annak, amit a Barca szokott játszani, mondhatni ott mindig van terület, ahova be tud futni, a Barcában jóval kevesebb van, és sokkal fontosabb az okos passzjáték.

 • V.I.C.

  Kibenyomottul IE-feature ez a komment, de mivel az elmúlt 2-3 napomat a Rollercoaster Tycoon legszebb hullámvasút-szerkesztésével sem lehet kifaragni, így csak most van alkalmam lepötyögni: Kiváló írás! 🙂

 • majk
  • yuzername

   Nagy király már most… A tehetség, az alázat és a munka szeretete teszi azzá. A legjobb helyen van a Királyi Gárdában!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Úgy találtam :DDDDD

  “Busquets-Dembele-Suarez-Messi

  Végre összeáll a BDSM!!!”

  • Sragi

   😂 😂

 • Jose

  Engem csak az átigazolási díj érdekel.

  • Jose

   Jose, angol források szerint 105M euro.

   Na, akkor ennyi pénzért minden meccsen világklasszis teljesítményt kérek, hogy a La Liga legyen egyre népszerűbb. Ennyi pénzért ez a minimum.

   • mfc777

    mármint annyi mint kroos+modric+isco?

    • Jose

     nem, szerintem a jövőt vásárolta meg a Barca ezzel az átigazolással.
     Várjunk…
     Akkor minek a La Masia?

     • ENTÉ

      Valakinek a Premier League-be is kell játékosokat nevelnie…

  • ReAlantos

   Én azért valahol titkon reméltem, hogy két szék közt a pad alá esnek…:/

   Jó játékos, majd meglátjuk, illik-e Messi mellé.

   • FrancIsco

    Elsőre nem illik. Teljesen más kaliberű játékos, egy kontrára berendezkedő, gyors játékot játszó csapatban villogott az elfutásaival, sebességével, cseleivel. Erre Barcában nem csak, hogy sokkal kevesebb lehetősége lesz, de még a Neymar távozásával keletkezett űrt is be kell töltenie. Arról nem beszélve, hogy azt is el kell fogadnia, hogy egy kb félistennel játszik.

    • ReAlantos

     Nem is Barcás Gera Zoli!

     Viccen kívül, hasonlóan érzek én is. Hacsak a Barca nem vált teljes játékstílust (ami úgy, hogy Messi ott van, igen valószínűtlen), akkor szerintem szenvedni fog jó ideig a srác, mire megtalálja, hogy hogy kell játszania.

     • FrancIsco

      Nem fog váltani. Sőt, az Enrique féle direktebb játék helyett már a felkészülési időszakban is egyértelműen vissza vettek és vissza nyúltak a “gyökereikhez” amivel igazán sikeresek voltak. Ha Valverde tényleg ezt az utat akarja bejárni akkor ebben a rendszerben nagyon fog szenvedni a 100 millió.
      Viszont ha húzna egy meglepőt és átállna egy 4-2-3-1/4-4-1-1-re, ami ezzel a kerettel bőven benne lehet akkor okozhat kellemetlen meglepetéseket.

     • ReAlantos

      4-2-3-1-ben ki lenne a 2?

     • FrancIsco

      Rakitic nálam mindenképp, érzésem szerint neki még jobban is feküdne mint a 4-3-3. Mellé egy Busi, Ini, S.Roberto simán jó lenne, azért nem olyan vékony az a Barca kp sem ha jól meg van szervezve…

     • ReAlantos

      Én nem érzem elég erősnek azt a kettőt. Ettől függetlenül egy próbát valószínűleg megérne.

     • FrancIsco

      Elképzelhető, nyilván egy kőkemény védekező kp sokat dobna, de szerencsére emiatt nem a mi fejünk fáj :))

     • Sasu

      most hozták Paulinhot oda. Ez lesz szerintem, Paulinho-Busquets Rakitic cserével, elől meg Messi-Coutinho-Dembele.

     • FrancIsco

      Coutinhoért nem utasított már el a Pool egy 150 millás ajánlatot?
      Nem hinném, hogy ő ott kötne ki.

     • Sasu

      Ez a terv mindenesetre. Mondjuk ebben pont Messi nem fogja jólérezni magát annyira szvsz.

     • norma_va

      Mondjuk én ezen jót röhögnék. 😀

     • Sasu

      Két baj van vele, az egyik hogy ez egy gyors játékot eredményez, labdaszerzés utáni lerohanást, ami nem Messi erőssége, másrészt meg vagy ő, vagy Coutinho kiszorul a szélre. Eleve azt érzem hogy a brazil pont Messi posztján a legjobb. Persze egyáltalán nem biztos hogy jön.

     • norma_va

      Plusz Busquets erősségeit is kiherélnék ezzel. És egy teljesen más stílust követelne a Barcától, mint a filozófiájuk.

     • Cornelius Scipio Africanus

      És Suarez? vagy ki a csatár itt? Coutinho AM, nem csatár. Dembelé sem csatár.

     • Sasu

      És Suarez természetesen.

     • Cornelius Scipio Africanus

      De te 4-3-3at írtál, akkor ő a 12.? 😀

     • Sasu

      Nem, Rakitic csere lenne csak. Paulinho és Busquets a két vkp.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Így már értem, bocs.

     • ENTÉ

      Ha Coutinho jön, akkor ez egy esélyes felállás.

    • ENTÉ

     “…egy kontrára berendezkedő, gyors játékot játszó csapatban villogott az elfutásaival, sebességével, cseleivel.”
     Brazíliában mintha Neymar is így játszott volna.

 • Jose

  Tehát 400m euro a kivásárlási ár…
  Egy alternatív valóságban:
  https://uploads.disquscdn.com/images/451ad3b69cd307ba40d917acc30d55e633aa1b82dc7393249de4b09b83f06103.jpg

 • Cornelius Scipio Africanus

  Villarrealal mi a rosseb van? Még gólt sem rúgta a szezonban de már kaptak négyet, és még vissza van egy félidő. Jó gyengén kezdenek…

  • FrancIsco

   Léket kapott a tengeralattjáró…

   • Sragi

    *Torpedót 😀

    • FrancIsco

     Rájöttem utána én is, hogy az jobb lett volna csak lusta voltam javítani 😀

  • ReAlantos

   Bár tudom, hogy nem egy emberen múlik mindez, de Asenjo sérült. Vele azért valszeg jobbak lesznek. Persze gólt azért nem ártana lőni.:D

 • kodex
  • LeeTaiPo

   Csak az a zene… 🙁
   Egy kis boogie-val alatta még jobb 😀
   https://www.youtube.com/watch?v=ApvQgSE7Kk8

   • Ronrics

    igazi oldtimer blues-I like it!

    • LeeTaiPo

     Épp ezt hallgattam, amikor megjött a fenti videó, és tök jól mentek a passzok a ritmusára 🙂

   • Sasu

    még a Benny Hillt lehet kipróbálni

   • kodex

    ez nekem reggel álmosító. 😉 ezt nézd (de végig a tempó miatt) és képzeld oda Michael Douglast (aki filmen alakította) – hát… 😛 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=q9nO9Ro_kd4

    • LeeTaiPo

     Ismertem, de tényleg nagyon jó. A film is nagyon nagy lett. Bár én még mindig nem értem, hogy hogy nem tűnt fel abban az időben, hogy hazai pályán játszik 🙂
     Hú, most annyi zene jutott eszembe válasznak Tommy Emmanueltől Willie Dixonig, de legyen ez a dobos miatt:
     https://www.youtube.com/watch?v=rRFija0otKc

 • Cornelius Scipio Africanus

  Mindig tiszteltem a sportolókat. Főleg az élsportolókat, és külön extra tiszteletet érdemeltek ki a szememben azok, akik több évig uralták az adott sportágat.

  De erre már nincsenek szavak. Kiakadt a respect-o-meter.
  “18 óra úszás, 103 óra bringa, 93 óra futás: Szőnyi Ferenc megnyerte a tízszeres Ironmant”
  (53 évesen!!!!)
  https://444.hu/2017/08/25/18-ora-uszas-103-ora-bringa-93-ora-futas-szonyi-ferenc-megnyerte-a-tizszeres-ironmant

 • realpats

  Na megjöttek már azok a hangok, hogy Dembele jobb, mint CR vagy arra azért még várni kell pár napot?

  (Mert, hogy három éve már azt lehetett olvasni, hogy Neymar jobb, mint CR, mostanában viszont már a top5-be se fér be.)

  • ZeRo

   “Mikael Silvestre, a Manchester United korábbi bekkje Cristiano Ronaldóhoz hasonlította a Barca legújabb szerzeményét, sőt, szerinte Aranylabdát is fog nyerni a jövőben.”

   Legyen meg a te akaratod! Igaz még nem jobb, ahhoz kell még egy-két gól, de legalább már hasonlít 😀

   • Cornelius Scipio Africanus

    Srác még egy percet nem játszott Barca mezben, eddig kb szerintem a Barcás többség nem is tudta ki az a Dembelé (van aki még most sem tudja, mert Iscohoz meg Iniestához hasonlítja…) de már most SZTÁR. Durva ez a hype. Persze nagyon tehetséges, meg engem nem érdekel, ha már holnap az aranylabdáért neki kampányolnak. De komolyan visszaüthet a srácra, ha ilyen elvárásokat támasztanak, és ekkora nyomást tesznek rá. Jó hogy nem első meccsen már úgy kell játszania mint Neymar, Messi vagy CR. :DDDD

    • ZeRo

     Még bármi lehet a srácból, akár be is válhat, de ahogy azt írták már mások is, hosszú távon nem oldja meg a Barca problémáit. Mondjuk 400m a kivásárlási ár, azt még 31ig lerakhatja érte a PSG, ha nagyon ki akar bafni a Barcával. 😀

  • Ronrics

   Neymar a Top 3 tagja szvsz – még ha néha unszimpi akkor is.

 • LeeTaiPo

  Rohadt unalmas ez az átigazolási szezon, csak más STÁR igazolásaival tudunk foglalkozni 🙁
  Ez a Madrid már nem az a Madrid.
  Nem is tudom, Perez hogy tudja elviselni, hogy nem ő igazol a legdrágábban. És most már csak egy lehetősége van. Úgyhogy ide gyorsan Messit 400-ért, különben szégyenben maradunk!

  • ZeRo

   Ugyan kérlek, a Madrid játékos temető. Azt kívánod szegény Messinek, hogy itt törje derékba a karrierjét? Padozásért nem jár aranylabda, mást meg úgy sem fog amíg itt a BBC. 🙂

   • ENTÉ

    Zidane megígérte, hogy a rotálás miatt mindenki fog játszani. Ha Messi az edzéseken jól teljesít, és felhívja magára Zidane figyelmét, akkor ő is megkaphatja a játékperceket. Bale se lesz mindig csúcsformában, kellenek a cserék is.

    • ZeRo

     Igaz, de nekünk jól fejelő játékosok kellenek, akik beleillenek az ívelgetős koncepcióba és nem homályosítják el CR dicsfényét.

 • t20-puerto del sol

  Ez mótvá? Nekem tegnap este tűnt fel:
  Nem az a kemény, h. Ronci a legjobb csatár, Modric a legjobb kp. és Ramos a legjobb védő az előző bl idényből, hanem a kp. 2-3.:
  Ugyanis:
  UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2016–2017-ES IDÉNYÉNEK LEGJOBB KÖZÉPPÁLYÁSA
  Luka Modric (horvát, Real Madrid)
  Casemiro (brazil, Real Madrid), Toni Kroos (német, Real Madrid)*
  !!!
  Casemiro!!!

  • Cornelius Scipio Africanus

   Mótvá 😁De még mindig király ☺️

 • norma_va

  Good job scouting staff!
  https://uploads.disquscdn.com/images/11520c52345b44274282fc56a01358bd6f87a222f04c9579d2b73468fd35b412.jpg
  Btw: mi se igazoltuk le a Brondyból Mbappét, vagy Neymarért is sokalták a párszázezer eurót Pérezék(?). Vannak ám itt sikertörténetek. 😀

 • Jose

  1. 🇧🇷 Neymar: €222m
  2. 🇫🇷 Dembélé: €105m
  3. 🇧🇪 Lukaku: €85m
  4. 🇪🇸 Morata: €80m

  Remek üzenet a Rennes és a Real Madrid utánpótlása irányába. Az itt képzett játékosoknak kedvező jövőképet nyújthat a képző akadémia.

 • Gábor the Goood

  A megvan, hogy Varane es Vallejo sérült, Ramos meg eltiltott? Ki lesz a bekk, s ki lesz a csereje sérülés vagy kiállítás esetén?

  • ReAlantos

   Nacho, Casemiro.:D Cseréjük Kroos. Viccen kívül, majd meglátjuk.

  • ENTÉ

   Nacho és klónja.

  • majk

   Varane már megint mi a jó istenbe sérült meg? a rohadt életbe már

 • Resid
  • ENTÉ

   Espanyol szurkolók kettes számú meze?

 • Resid
  • LeeTaiPo

   Te vagy Chuck Norris, és felborítottad a várost?

 • Jose

  Sami Khedira öngól. első percben.

  • Jose

   Szóri, Pjanic az öngólszerző. De azóta már büntetőből kettővel megy a Genoa.

   • majk

    ami les volt amúgy, majd videóbíróról megnézte és befújta. mi értelme van így ennek a szarnak?

 • t20-puerto del sol
 • johnglade
  • LeeTaiPo

   Egy kézilabdás Pique is kéne.

   • andreal

    Most műugró volt.

    • LeeTaiPo

     Univerzális sportoló 😀

 • LeeTaiPo

  A labdabirtoklás megvan…

  • LeeTaiPo

   Most már a gól is.

 • johnglade
 • t20-puerto del sol

  mikor lesz tippelde, Urak?

  • Jose

   Megvárjuk a kerethirdetést, de legkésőbb holnap reggel 9-től.

   • LeeTaiPo

    És beharang?

   • t20-puerto del sol

    köszke

 • Jose

  Kint a Bent és frrissssss tippelős form vár rátok (ami a saját menüjében vagy a beharangban is elérhető – csak egyet tőccsetek ki).