Barcelona – Real Madrid

Szeretem ezt az időszakot. A csapatok erőtől duzzadva visszatérnek a felkészülésből, a nyári hőségben tartott erőnléti edzésekből, letudják az utolsó barátságos meccseket, közben új szerzeményekkel egészülnek ki a keretek, és lassacskán megindulnak a bajnoki küzdelmek. A Real Madrid már egy kupával is gazdagodott, de a Spanyol Szuperkupa várhatóan nagyobb kihívás lesz, ugyanakkor kezdődhet-e jobban egy szezon, mint El Clasicóval?! Az első felvonás beharangozója következik. 

Régi gyökerű utálat

Az ember képes szinte bármivel szemben éles utálatot érezni, legyen az vallási, faji vagy szexuális beállítottság mentén húzódó ellentét, de akár egy-egy márka mellett is kialakulhat ilyen állóháború. Persze nem kivétel ezalól a labdarúgás sem. Nem kell messzire menni, hiszen nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy két foci klub tábora között milyen vitákat képesek gerjeszteni az indulatok, az érzelmek és a szűklátókörűség. Egyrészről remek példája ennek az El Clasico, hiszen két hatalmas rivális néz szembe, akiket ma már a világ minden pontján követnek szurkolók. A rivalizálás nem csak ránk, drukkerekre van hatással, hanem azt is észlelhettük, hogy komoly presztízst jelent a játékosok számára is, sőt sokáig negatív hatással volt a habfehér alakulatra, de talán még most se tudtak ezen teljességgel átlépni. A szembenállás az utóbbi néhány évben eszkalálódott ugyan, de régi múltra tekint vissza, egészen az 1930-as évekre, amikor Francisco Franco amellett, hogy a Realt támogatta, a politikai ellenfelét, Joseph Sunyolt őrizetbe vetette és tárgyalás nélkül kivégeztette. Mindez azért fontos, mert Sunyol amellett, hogy a katalán törekvéseket segítette, pont a Barcelona elnöke volt (később már Francóhoz hű vezető került a klub elnöki székbe). A katalán csapat nem véletlenül Franco uralma alatt vette fel az ismert mottót, Més que un club, azaz több, mint egy klub. Tovább mérgesítette a kapcsolatukat di Stéfano leigazolása körüli bonyodalom. Mint ismeretes a rövid sztori annyiból állt, hogy mindkét klub megpróbálta leigazolni, de végül a FIFÁ-nak kellett közbeavatkoznia, és azt a salamoni döntést hozták, hogy szezononként vándorolnia kell a két egyesület között. Végül persze megoldódott a szituáció és a Madridé lett, de ez azzal is járt, hogy közben a Barca elnökének le kellett mondania. Summa summárum, végleg elromlott a kapcsolat, s ez a különleges rivalizálás a két klub későbbi játékosaiba is bele lett kódolva, és sokszor úgy érzem belénk is, szurkolókba. Pedig azt hiszem, az egészséges szurkolói magatartás részének kell lennie annak is, hogy a rivális klub szurkolóival, ha nem is barátkozunk, de korrekt vitákat folytatunk.

Emellett nyilván az is nagyban hozzátett az El Clasico ilyen mértékű népszerűségéhez, hogy a két klub a legnépszerűbb és legértékesebb egyesületek közé tartozik, sőt áprilisi adatokat tekintve a második és harmadik legértékesebbekről van szó. A Real 3,65 milliárd dollárt, míg a Barcelona 3,55 milliárdot ér, náluk csak az amerikai Dallas Cowboys ér többet. A pénz oldalát tovább követve, a szponzoroknak is hatalmas eseménnyé váltak ezek az alkalmak. A 2016. decemberi 1-1-re végződő meccs összesen 42,5 millió dollárt hozott nekik, ebben természetesen benne vannak olyan tételek is, mint pl: a tv adás, ami önmagában 26,8 millió dollárt termelt. Ami persze nem csoda, mivel csak az USA-ban több, mint 2 millióan ültek le a televíziók elé. A világon pedig jóval többen, még a Super Bowl-t is lekörözi, tehát a világ legjobban várt sporteseményről beszélünk.

A szuperkupáról

Az 1982-ben létrehozott kupa arról hivatott dönteni, hogy ki lesz Spanyolország uralkodója egy évig, hiszen a Spanyol bajnokság nyertese méri össze erejét a spanyol kupa győztesével. Azt hiszem nem kell emlékeztetnem, hogy a bajnokságot ki nyerte, hiszen még élénken élhet bennünk, hogy az utolsó 2 hónapban mutatott remek játékkal sikerült elhódítani a LaLiga elsőséget, míg a spanyol kupát a Barca csaklizta el. A Tico után nagyon könnyedén, 3-1-re verte az Alavest a döntőben. Ez a közelmúlt és a jelen, de most nézzünk vissza a távolabbi múltra.

Az első, aki magáénak tudhatta ezt a címet, az a Sociedad volt, mikor 4-1-re a Realt verte meg. Sajnos ahhoz, hogy a Blanco fanok is örüljenek, egészen ’88-ig várni kellett, amikor is pont a Barcát múltuk felül összessítve 3-2-re (2-0, 1-2).

1988. szeptember 21., Santiago Bernabeu, Madrid.
Spanyol Szuper Kupa, Első mérkőzés, Real Madrid v FC Barcelona.
Real Madrid kezdő tizenegye, hátsó sor, balról: Buyo, Michel, Schuster, Esteban, Gallego, Tendillo.
Első sor, balról: Butragueno, Solana, Hugo Sanchez, Sanchis, Martin Vazquez.

És nem ez volt az egyetlen találkozó a két spanyol gigász között ezen kupa keretein belül, mert az évek során időről-időre összekerültek. A következő két évben megint a királyi gárdáé lett a cím, méghozzá 1990-ben szintén a Barca legyőzésével (4-2). ’93-ban hasonlóan alakult, újabb Real siker. Hiba csúszott a sormintába ’95-ben, mert nem a Barca, hanem a Depor volt az ellenfél, és nem a Real emelte magasba a trófeát, hanem ellenfele. Azonban ’97-ben visszatért minden a megszokott kerékvágásba, azaz 5-3-re vereséget mértünk a katalán csapatra.

2001-ben a Zaragozát vertük, két évvel később a Mallorcát. Négy év szünet és a Sevilla került szembe, csakhogy a győzelem elmaradt, de szerencsére nem kellett sokáig várni, mert következő évadban a Valenciát sikerült elpáholni.

Innen már sok az ismerős arc. Jééé, Robben is volt egyszer Blanco!

2011-ben a csúcson lévő Barcát kellett volna letaszítani a trónról, hiszen előző évben is ők nyerték és sajnos ezúttal is, összesítésben 5-4-re éppenhogy, de vereséget szenvedtünk. Egy évvel rá megint ugyanez a párosítás jött össze, csak fordított sikerrel zárult. Azóta viszont hosszú csend van a királyi gárdánál, bár 2014-ben lehetőségünk lett volna megint begyűjteni a trófeát, de a Tico elhappolta. Úgyhogy 2012 után 5 évvel lehet ismét Spanyolország ura a királyi gárda. Érdekesség, hogy a legtöbb győzelemmel a Barcelona áll, valamint a 12 címéből 7-et 2000 után szerzett. A Real Madrid 9-cel áll a második helyen.

 

Utolsó Real győzelem

Most pedig átadom a szót, Sultan kollégának, aki volt olyan szíves és leírta gondolatait Neymar távozásának lehetséges mentális hatásairól.

Pszichikai háttér

Azt gondolom, hogy a Neymar átigazolással egy markáns vonalat húztak a felek a futball-transzferek történelmének nagy piros szőnyegén – keresztben. Van előtte, és van utána. Ezzel örökre megváltozott valami. Ha Mbappé is a PSG-ben köt ki, akkor tényleg ki lehet nyomtatni valami puhább papírra a FFP legfontosabb megállapításait, hogy az UEFA mosdójában bárki kitörölhesse vele nemes alfelét. Vannak az esetnek komoly kihatásai a világ futball gazdaságára, de ami a beharangozó szempontjából ebben a pillanatban fontosabb, vannak rövidtávú vonatkozásai az FC Barcelonára nézve is.

A nagy talány az, hogy a gránátvörös-kékek hogyan élik meg csapatként ezt a laikusok számára váratlan, és minden gazdasági vonatkozásának megértése szempontjából nem túl egyszerű transzfert, melynek során elveszítették a gárda középtávú jövője tekintetében meghatározó sztárjukat. Hiába profi futballisták, egy ilyen esemény mellett nem lehet csak úgy elmenni. Ez nyomot hagy, és benne marad a fejekben, mint egy állra mért jobbcsapott a ringben.

A katalánok nézőpontjából az lenne a pozitív kimenetel, hogy kezüket ökölbe szorítva igazolnak egy nagy sztárt a helyére, és bebizonyítják maguknak, valamint a közönségüknek, hogy Neymar nélkül is van élet a Nou Campban. A Szuperkupa időpontjában még hiányzik a brazil sztár pótlása, van viszont egy jelentős törés, ami néhány játékos teljesítményén is meglátszódhat.

Pszichésen nagyon jelentős tény, hogy egy fiatal sztár, aki nagy valószínűséggel még a pályafutása felfutó szakaszában jár, úgy dönt, hogy PSG jobb választás lehet számára, mint a katalán kirakat csapat. Több, mint egy klub, mi? Külön pikáns, hogy ahhoz gárdához igazol, mely Párizsban megalázta a Barcát a BL-ben. Olyan olvasata van az egésznek, mintha Neymar menekülne egy süllyedő hajóról.  Akár így van, akár nem – ezt majd bebizonyítja nekünk a következő pár szezon -, ez az  ütés már most benne van a játékosok fejében, és ez pont elég. Túl vannak egy olyan perióduson, melynek végén oktatják őket a BL-ben (ráadásul duplán, hisz a PSG visszavágó botrányos játékvezetésével újabb esélyt kaptak, de nem tudtak élni vele a Juve ellen sem), a nagy rivális elhappolja előlük a Ligát, megvédi címét a BL-ben, ráadásul az edzőjük is új lesz. Legfontosabb játékosaik túl vannak a csúcson, néhányan jelentősen, és a legutóbbi igazolásaikkal alaposan befürödtek. Lehet, hogy Neymar nem is gondolkodott olyan rosszul? Mondom, elég, ha a kétségek eluralkodnak pár játékoson. Borulni tud az egész csapat. A katalán szurkolók imádkozhatnak, hogy Messi jó formával rukkoljon elő, mert most minden szem rá fog szegeződni, és tőle várják majd, hogy ráncba szedje a gárdát. Igazság szerint már jó ideje ez megy. Messi nélkül féllábú óriás a Barca. Biceg. Ez Neymar távozásával – bárki is érkezzen -, fokozottan lesz érezhető.

További negatívum, hogy egyelőre nagyon ellentmondásos hírek érkeznek a Barcelona által kiszemelt játékosok kapcsán, a klubok iszonyat pénzt fognak kérni mindenkiért, akire rámutatnak a katalánok, mert köztudott, hogy hatalmas összeget kaszáltak Neymarért. A kiszemelt játékos is nagyon jó tárgyalási pozícióban lehet fizetésének meghatározása során, hisz ő is pontosan tudja, hogy a Barca számára létszükséglet Neymar megfelelő pótlása. Az amúgy is magas fizetéseket osztogató gránátvörösök soraiban akár még némi bérfeszültséget is jelenthet majd az új igazolás havi fixe. Ráadásul bárki érkezik, hatalmas elvárásokkal szembesül majd, azzal együtt, hogy rá lesz sütve a csillagászati igazolás bélyege is. UPDATE: “Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapata mindenben megegyezett a kínai Kuangcsou Evergrandéval Paulinho átigazolásának ügyében. A katalánok 40 millió eurót fizetnek a 29 éves brazil védekező középpályásért, aki négy esztendőre ír majd alá, és szezononként ötmillió eurót kereshet Barcelonában.” Ha tényleg ő jön Neymar helyére Kínából, akkor én fizetek egy kört a katalán érzelmű haveroknak. Rájuk fog férni!

Valverde megjelenésével lehet új játékrendszer is, aminek begyakorlása időt vehet igénybe. A szezonra előre tekintve, még óvatos megfogalmazással is igencsak megszaporodtak a kockázatok a Barca teljesítményét illetően, melyek eredőjeként azt gondolom, hogy az elkövetkező évek nem a katalánokról fognak szólni. Hogy ennek milyen kihatása lesz rövid távon, a Real elleni Szuperkupa párharc kapcsán, nehéz lenne pontosan megjósolni, mert ellenünk mindig felszívják magukat, de azt gondolom, hogy a csillagok jelenlegi állása a mentális vonatkozások tekintetében a Real felé billenti a mérleg nyelvét.

Visszavéve a szót Sultantól – akinek köszönöm a közreműködést -, folytassuk a Reallal. 

Tiktak

Sok név pörög még a lehetséges érkezők listáján, és leginkább ez foglalkoztat most mindenkit, mert arról van szó, hogy nem tudni érkezik-e még valaki a támadó szekcióba vagy marad a BBC. Hiszen ez a döntés nagyban befolyásolhatja a szezon sikerességét. Persze azt sem tudjuk, hogy milyen játékot tervez Zidane, mi lesz az alap felállás, mert az előszezonban nem sok játékot, taktikát láthattunk gyakorolni. Így aztán feltételeznem kell, hogyha nem jön senki, akkor ebben a szezonban is a BBC fogja képezni a Real offenzív részlegét. Nem tagadva, hogy egytől-egyig remek játékosok, de az már tavaly is látszódott, hogy nem igazán működik. Bale nem tudja kiaknázni a képességeit és ráadásul sokat sérült, CR igazi centerré vált, és benne sincs már évi +50 meccs, míg Benzema szintén kérdőjeles. A francia csatárunk ugyan tud nagyon hasznos lenni, ami a feladata is lenne, de fejben rendet kéne rakni. Sokszor érzem rajta, hogy belefásult ebbe a szerepkörbe, ebbe a rendszerbe, ami nem csoda, mert ez lenne az ötödik szezon, aminek ugyanazzal a támadó hármassal futnánk neki. Tehát igazán komoly változás nem történt évek óta, ezért én azon az állásponton vagyok, hogy itt az ideje változtatni. Természetesen nem lehet egyszerre kisöpörni mindhárom játékost, mert azzal elég nagy kényszerhelyzetbe kerülne a klub. De meg lehetne bontani a BBC-t, még ha Cé marad, akkor is ott az esély, hogy átalakítást eszközöljünk, és azt hiszem szükség is lenne erre. Benzemától mindenképp meg kell szabadulni, és a keret adta lehetőségekhez mérten alakítani a játékot, nem Ronaldóra szabni. Azt gondolom, hogy más megoldást nehéz találni, mert a hármójuk játékát működőképessé alakítani még masszívabb feladat. Én a magam részéről olyasmit próbálnék meg, hogy Bale Marcelo helyét venné át, azaz visszakerülne eredeti posztjára és a teljes baloldalt be kéne játszania, ami már talán biztosítana elég területet ahhoz, hogy nyargalásszon. Annyi biztos, hogy nem egyszerű feladat előtt áll Zidane és érdemes lesz figyelni miként birkózik meg ezzel. (Ha már a hosszabbítást és béremelést megkapta.) Kivéve, ha érkezik valaki vagy dobja a BBC-t vagy esetleg nem gondolja, hogy lépnie kell.

Utolsó lehetőségük? 

A másik téma, ami mellett nem mehetünk el, az Modric kényszerű hiánya. Valószínűleg már találkozhattatok azzal a hírrel, hogy nem léphet pályára, még egy évekkel ezelőtti eltiltás miatt. Mindez kérdés elé állítja mesterünket, hiszen visszarendelheti Iscót, ahogy tette azt tavaly is. Ugyanakkor Kovacic is játékra éhesen várja a pillanatot, hogy elfoglalhassa honfitársa helyét és letegye a névjegyét, amivel állandó kezdővé válhat. Nem abszurd elgondolás ez, mert a jövő benne van, nem a 32 éves Lukában – bármennyire is kedvelem a kis horvát világklasszis és stabil játékát. És ha már itt tartunk, akkor szorosan kapcsolódik ehhez, hogy vajon CR kezd vagy sem. Ha Isco lesz a középpálya harmadik eleme, akkor ott a kérdőjel, hogy a még mindig alapozás elején tartó portugál kezd, vagy Asensio jut remek lehetőséghez. Azt hiszem üzenet értéke is lehet, ha Ronaldónak szavaz bizalmat Zidane. Nem gondolom, hogy már most azon a szinten lenne, hogy visszafoglalja a posztját és sérülést kockáztasson. Valamint abban sem hiszek, hogy számottevő mértékben tudná segíteni a csapatot. Nem, inkább lenne halovány, idegesítőeket rontó performansz. Asensio szerepeltetése mellett ugyanakkor sokkal több érv áll, de ami még inkább számomra tetsző lenne, az Kovacic beugrása és Isco maradna az eddigi helyén.

Hátul elképzelhető, hogy nem lesz semmi változás, bár Ramos kondija még nem az igazi, úgyhogy lehetséges egy Varane-Nacho páros is. Carvajal tutinak néz ki, de Marcelo nem feltétlenül. Voltak olyan pletykák, hogy az odavágót Theo kapná meg, ami szintén üdvözölendő. Remek teszt lenne bedobni a mély vízbe az új szerzeményt, és nagyon kíváncsi lennék, hogy a szép felkészülés után mit nyújtana egy EC-n. Viszont elől nem várható semmi változás, Bale és Benya fog kezdeni – hacsak Ronaldo be nem áll. Reméljük mindkettő a jobbik énjét mutatja meg, mivel ez a trófea, ahogy már az elején említettem, jóval nagyobb falat lesz. Kissé megtépázott Barca ide vagy oda, nem fogják könnyen adni magukat. Bár szezon eleje van, és formán kívüliség, de kiélezett párharcot várok, ugyanakkor visszafogottabb játékot és tempót, mint a legutóbbi tétmeccsen, amikor a nagy adok-kapokban 2-3-ra alulmaradt a Real.

Azt várom a királyi gárdától, hogy ha hibákkal is, de játszunk. Sok mozgással, kényszerítőkkel veszélyben tartsuk a katalán kaput. Nem hiszem, hogy gólszegény mérkőzés lesz, és mivel nem éles játékosokról van szó, ezért nagyobb különbség is kialakulhat. Bízom benne, hogy Zidane ezúttal a védelem megszervezésére is nagyobb hangsúlyt fordít, de ez nemcsak a mai találkozóra igaz, hanem a szezon egészére nézve is.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ma este a világ egy pillanatra megáll és figyelemmel kíséri a két foci gigász újabb küzdelmének legújabb fejezetét. Így fogunk tenni Mi is, és itt a Madridi Merengués blogon együtt szitkozódhatjuk, izgulhatjuk és beszélhetjük végig az összecsapást. Tartsatok velünk!

Kezdés: 22:00

TV: Digi Sport 1

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Nagyon jó lett, grat srácok! 🙂 Eddig is vártam a meccset, de most még jobban! 😀

  Azt hiszem üzenet értéke is lehet, ha Ronaldónak szavaz bizalmat Zidane. Nem gondolom, hogy már most azon a szinten lenne, hogy visszafoglalja a posztját és sérülést kockáztasson. Valamint abban sem hiszek, hogy számottevő mértékben tudná segíteni a csapatot.

  Itt nem marad ki egy “nem” szó az első mondatból?

  Illetve: Bízom benne, hogy Zidane ezúttal a védelem megszervezésére is nagyobb hangsúlyt fordít, de ez nemcsak a holnapi találkozóra igaz, hanem a szezon egészére nézve is.
  Azaz mai!

  Kötekedésem ne vegyétek komolyan! Nagyon tetszett a beharang! 😉

  • Zizou

   A másodikban igazad van, úgy terveztem tegnap jelenik meg és benne maradt. Az elsőben viszont nem értem mire gondolsz vagy hova gondolod.

   Köszi az észrevételeket.:)

   • Cornelius Scipio Africanus

    Azt hittem CR-nek üzenne ZZ azzal ha nem kezdetné. De így arra gondoltál, hogy üzenet lenne, hogy BBC szent és örök?

    • Zizou

     Így van.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Valahogy az elsőre gondoltam, de lehet csak nekem nem volt teljesen egyértelmű. Van ilyen 😀 De így is nagyon jó lett! :))

 • vaseger

  A Barca mellett 1 dolog szól a kupapárharc előtt: Hogy minden a Madrid mellett szól

  • WT14

   Pontosan ettől tartok én is.

 • Zormac

  Amióta Zidane az edző, a Clasicókon sose nyert hazai csapat. Maradjon is meg ez a sorozat még pontosan 1 meccs erejéig…..

 • smatte

  egy classiconak soha nincs favoritja.

  • Sragi

   A bíró 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ronricsnak a tegnap felmerült taktika és Conte kapcsán 😀

  Alvaro Morata on Antonio Conte: “I have to understand Conte well. He asks me the opposite of what my previous coaches have asked me.”

  • Ronrics

   próbált volna nem egyetérteni…:)

 • dracox

  Grat az irományhoz. Remélem, hogy jó meccset láthatunk Madridi sikerrel.

 • smatte

  Barca mindenképpen el akarja verni a Neymarért kapott pénzt valaki(k)re, napi szinten jönnek az új nevek, most éppen Hazard. A Real meg úgy tűnik inkább spórol, kérdés, mire:)

 • Madridista

  2:1 vagy 2:0 lesz a Barca javára.
  Az esetleges gólszerzőnk Isco lesz.

  • dracox

   Szerintem gólos döntetlen. 2-2

   • Madridista

    BB or BBC kezd
    sok gólt ne várjunk a csapattól.:)
    és elnézve a MU elleni meccset még a mostani Barca is erősebb felállásban,és ne felejtsük el,hogy majdnem 100000 szurkoló előtt,otthon játszanak

 • norma_va

  Elég nagy tökön lövés lenne, ha Zidane kihagyná a 3 csapatrész támadásban legfontosabb és legmeghatározóbb játékosát. Ne adjunk már rajtvonal előtt előnyt a Barcának, inkább használjuk ki azt a kis előnyünket, amivel talán rendelkezünk. Egyébként, annyira ránk lenne jellemző, hogy kiszopunk a Barcától, hogy nem igazán lepődnék meg. Okosabbat nem tudok mondani: 3 esélyes.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem is három esélyes. Én Modric helyett Kovaciccal kezdenék, és Bale helyett Asensio. Természetesen Isco sem maradna ki, és csak Benzema lenne az egyedüli csatár. Egyszer ez a felállás már bevált. Igaz nem a Barca ellen. 70. percben meg jöhetne CR Benzemát váltani, vagy Bale, nekem mindegy. Csak a kezdő legyen az amit mondtam 😀 Bale és Benzemával kedve, szerintem meg leszünk kicsit lőve. Barca szerintem nagyon bizonyítani akar, Messi pedig úgy látszott a felkészülés alatt, hogy jó formában van, és azért rajta sok fog múlni.

   • Madridista

    Modric nem játszhat.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Azért írtam hogy Modric helyett Kovaciccal kezdenék, és nem Iscot tenném egyel hátrébb, hanem meghagynám AM-ben.

     • Madridista

      Ja értem.:)
      Csak azért írtam mert 2. beírtad,hogy Bale helyett Asensio és azt hittem..:)

     • Cornelius Scipio Africanus

      Igen, kétértelműre sikeredett sajnos.

 • Sasu

  Én nem látom esélyesnek a Barcát. A középpályán mi leszünk a dominánsak, és most nincs az az élet-halál feeling mint a legutóbbin. Egy nem túl jó meccsen nyerünk szvsz.

  • Cornelius Scipio Africanus

   És ha Isco-Kroos-Case középpályával állunk kis és elől a BBC, akkor is ezt mondod? Mert az a középpálya nem annyira erős… 😀 Elől meg konkrétan mindegyik elég gyér formában van.

   • Sasu

    Nem lesz BBC szerintem, Ronaldo nem tud végigjátszani egy meccset még. Ugyanaz lesz mint a MU ellen csak Modric helyett Kovacic. Zidane nem szokott változtatni ha nem muszáj.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Remélem az lesz. De még egy Bale -> Asensio cserét is elviselnék. Mármint a kezdőben 😀

     • Raulitás

      Nagyjából mindenki szerintem (ezért úgyse lesz)

     • Sasu

      én nem látom feltétlen rossznak Bale játékát Asensio helyett.

     • norma_va

      Bale jobban érvényesülhet majd, mint az MU ellen. Ennek ellenére elnézegetném Asensiót este 90 percen keresztül.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Asensio is amúgy kegyetlen gyors és elég jól lő távolról. Lehet hogy Bale mindegyikben picit jobb. Viszont Asensio játékintelligenciája és technikája legalább egy szinttel feljebb van 😀

     • WT14

      Én is imádom Asensio játékát, de ide még nem biztos hogy fejben elég érett, bár igaz hogy ez csak egy szuperkupa-meccs, gyakorlatilag még felkészülés. A tavaszi clasicóról beugrott egy ajtó ablak szitu, amikor Asensio rosszul adta CR-nek, ő meg maga mögül visszahúzva nem tudta már belőni. Csak egy sima rutinpassz volt, amit mondjuk az Espanyol vagy a Betis ellen biztos hogy 10/10-szer megoldott volna, de ott és akkor mégse sikerült neki.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Tehertől nő a pálma 😀

     • Sasu

      Bale támadásban veszélyesebb. Asensio is nagyon jó, de azért ő inkább egy támadó középpályás, Bale meg inkább egy visszazáró csatár. Benzema tökegyedül elöl sztem halál lenne.

     • norma_va

      Én mondjuk nem látom azt, hogy Bale mivel lenne veszélyesebb. Csak fejjátékban vagyunk vele előrébb, illetve gyorsaságban ha kontrázni kell.

     • Sasu

      Asensio nem fog neked a semmiből gólt lőni, míg Bale-ben benne van. Jobban a kaput támadja, Asensio inkább a passzopciókat nézi. Bale tud igazi csatárt játszani, aki befut azokra a területekre amikre kell, tudja mit kell csinálni – még ha Benzemával CR nélkül egyelőre nem az igazi a dolog.

     • norma_va

      Bale pont, hogy nem tud igazi csatárt játszani. Igazi csatár kis területeken, sok védővel birkózik meg és nyit területet, amik befuthatóak a második hullámban érkezőknek. Bale érkezni tud, ha megcsinálják neki a helyet, ő nem fog helyet csinálni se magának, se másnak. Bale nagyon messze van az igazi csatártól. Abban viszont egyetértek, hogy gólerősebb, mint Asensio, de ennek okát abban látom, hogy amíg Bale-re (is) van kijátszva a támadások nagyrésze – főleg, ha nincs CR -, úgy Asensiónak a feladata az előkészítés.

     • Sasu

      Dehogynem szokott ő beindulni, csak általában az a baj, hogy beszorítjuk az ellenfelet, és nem tud hova futni. Ha van terület, akkor nagyon is beindul és megjátszható, és a magasan védekező Barca ellen baromi veszélyesek a megindulásai.

     • norma_va

      Pontosan, de akkor nem csatárt játszik, mert pl. Barca ellen – de inkább a nehezebb ellenfelek ellen -, mélyre visszaszokott lépni segíteni a szélső védőknek, így terület nyílik előtte.

     • mikike

      Nem tudom, de akárhányszor visszanézem a BL döntőt, pont úgy káprázik a szemem, hogy Asensio bemozog (befut azokra a területekre) a kapu elé és gólt ló, vagy nem jól láttam?

     • Sasu

      a meccs második felében nagyon hasznos Asensio mert gyors, lehet használni a lendületességét, nem egy fantasztikus gólja volt a tavalyi szezonban – sőt szinte az összes gólja fantasztikus volt. De azért itt már a Juve korántsem védekezett olyan feszesen, kb. feladták a meccset, öt méterre nem volt tőle egy védő sem.

     • mikike

      Pontosan, egyetértek azzal amit írsz. De nem tudjuk még, hogy idén Zizu milyen feladatkört szán neki.
      Ha érkezhet a kapu elé, és nem csak akkor amikor hullafáradt az ellenfél, vagy biztosan vezetünk, akkor veszélyesebb lehet mint Bale. Akár több gólt is rúghat.
      Láthattuk az előző szezonban, hogy a taktika miatt nem játszik előrébb, de amikor pozitív értelemben elvitte a hév akkor feljebb lépett és kvázi befejezőként várta a labdákat, vagy úgy érkezett. Várjuk meg, hogy most milyen szerepkörben lesz, és Ő maga a taktikán kívül mennyire akar gólt, gólokat lőni. Szerintem fontos, hogy egy középpályás akarjon gólt lőni, akkor is, ha kimondottan feladatba kapja, hogy ne tegye, hanem passzoljon. Assensio remélem előbbiek szerint cselekszik majd.

     • Sasu

      én el tudok képzelni egy olyan csapatot, amiben egy igazi csatár van – CR mondjuk, és 5 középpályás – Kroos,Modric,Casemiro,Isco,Asensio és adott esetben Casemiro helyett Bale vagy Benzema is jöhet ha gyengébb az ellenfél. Az biztos hogy a jelenlegi középpályásaink közül benne van meg leginkább a gólszerzési potenciál.

 • Zormac

  ahh, jön szembe a Gomes-Turan-Paulinho középpálya…. hol a barna nadrágom?

  • Sasu

   már majdnem kezdem megsajnálni őket.. 🙂 de majd a La Masia segít.

  • Sragi

   Szerencsétlen partjelző..Az kretén kebap árus majd megdobálja megint stoplissal..
   Egyébként Turan és Paulinho nem rossz játékosok.Vagy is középszer ,de padra bőven jók.

 • Raulitás

  Kiváncsi vagyok, hogy a Barca vezetősége meddig húzza. Neymarral elszámolták magukat, és ezutén ha nem tudnak nagyot villantani, és csupa középszerű játékossal töltik fel a keretet, mondván, hogy Messi majd megoldja, akkor nem sokáig, mert ez nyilván halva született megoldás. Ez pedig sok irányba vezethet, kezdve a vezetőség távozásával, de Messi vagy akár mindkettő távozásáig, ami évekre kiírná a Barcát minden sorozat esélyesei közül.

  • Cornelius Scipio Africanus

   majdnem 20 nap van még. Történet már nem egy nagy igazolás az utolsó napokban. Én akkor kezdenék el esélylatolgatásba ha vége az átigazolási időszaknak, és látjuk hogy milyen a keretük, illetve a miénk. Ráadásul az ősz ilyen szempontból sem ér sokat. A kupákat tavasszal osztogatják. Sokan leírták már ezt a Barcát (főleg más fórumon olvastam ezt) és mégis tripláztak abban az évben, meg utána dupláztak. Míg Messi ott van és jó szezonja van, addig elég sokat elbír az a Barca. De szerintem még Coutinho és Dembelé is érkezhet. Egyik sem dőlt el még.

 • WT14

  Öhmm… izé… mi ez a felrajzolt középpálya a Barcánál? Nem úgy volt hogy Coutinho már kezdeni fog ma?

  • andreal

   Órák kérdése és kiderül.

  • Zizou

   A faxban ragadt.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azért se te se más ne lepődjön meg ha végén Ő is és Dembelé is szeptemberben gránátvörösben feszít. Nincs az a transzfer lefutva még. És egy nagy nevet nem 2 nap leigazolni. Modric-ért és Bale-ért egész nyáron futottunk.

   • WT14

    Nyilván nincs, előbb-utóbb a Barca vezetősége is be fogja látni, hogy az éremnek két oldala van. Ha ők kaszálhatnak az eddigi rekordnál 2x nagyobb összeget egyetlen játékosért, akkor bizony más csapatok is kérhetnek irreálisan magas összegeket a saját legjobbjaikért. Ha a szarakodás helyett leraktak volna 120-120 milliót, ma már mindkét játékos kezdő lehetne, de legyen ez az ő gondjuk.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Klubon belül tuti megy a feszültség (mármint BVB és Pool) mert valószínűleg mindkét játékos menne a Barcába. De érthető hogy a két klub meg megtartaná a legjobb játékosait. Barca meg nyilván nem egyből 150 milliókkal indít. Megy a puhatolózás meg a farokméregetés, de simán el tudom képzelni hogy 1-2 hét és mindkettő Barca mezben feszít. De majd kiderül mire megy a Barca vezetés. Mi is akartunk pár játékost igazolni de valamiért még sem sikerült. Legutóbb lásd De Gea… néha tényleg elég nehéz lehet leigazolni egy nagy játékost.

     • MrPaul

      Én mindkettőt nem tudom elképzelni, főleg, hogy most jött így Pólinnyó hozzájuk, ha minden igaz. Egyszerűen idén annyira töketlen a Barca vezetés, hogy az félelmetes.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szeptember elején kiderül. Akkor visszatérünk rá 😀

     • Sragi

      Megy az egyezkedés ezerrel. Kb benne van a pakliban,hogy mind a ketten ott fognak kikötni.Kérdés mennyiért.

     • Sasu

      annyi pénzük nincs.

     • Sragi

      🙂 Neymart most adták el több,mint 200 millióért.

     • Sasu

      már hoztak negyvenért egy játékost, és szerintem 120 alatt nem adják egyik kiszemeltet sem. Az egyik talán összejön, de mindkettő szerintem kizárt, meg nincs is értelme.

     • Sragi

      Majd kiderül.

     • bdyd

      Pálinnyónak sincs

    • elkesetthusvetinyul

     amikor ez az ügy kipattant, akkor is azt mondtam hogy ha van olyan hülye hogy ezt kicsengeti, még masnit is kötök a brazil nyakába. ha jól rémlik akkor mikor Ronaldo (vagy ahogy a madridista kollégám hívja: Orlando) zokon vette az adóhatóság érdeklődését, Perez mondta hogy semmi akadálya a távozásának, ha kifizetik a kivásárlási árat (még engedett is az egy milliárdból, “csak” 880 misi és viheti a szerencsés nyertes. forrás: http://player.hu/sport-3/ronaldot-elengedne-a-real-de-megsem-egyszeru-a-tortenet/)
     gondolom nálunk is ez volt, csak mivel jóval “akciósabb” volt Neymar, le is perkálták a tevekuffantók gyorsan.
     a többi klubtól teljesen normális hozzáállás szerintem hogy ha le akarják rabolni a talàlt pénzt, én is ezt tenném. de nekünk mindig a mercato idiótájának kell lennünk, és a legfeleslegesebb játékosokat vesszük meg. érted, egy brazil védekező középpályás úgy hiányzott mint egy falat kenyér…az a baj, hogy engem sosem kérdeznek meg, pedig szerintem a Barcának nincs is szüksége scoutra, egyszerűen figyeljék a Matrac által kiszemelt játékost és ígérjenek rá 😉

     • Sragi

      Nálatok az utóbbi 2 évben csak dilettáns igazolások vannak. Kivéve Umtiti.

     • elkesetthusvetinyul

      még ha csak két év lenne…

  • Sragi

   Simán benne van,hogy a Barca kinyitja a pénz csapot és oda viszik 150 millióért. Annyira már hülye lenne nemet mondani a Pool is.

 • nad

  “Pszichésen nagyon jelentős tény, hogy egy fiatal sztár, aki nagy valószínűséggel még a pályafutása felfutó szakaszában jár, úgy dönt, hogy PSG jobb választás lehet számára, mint a katalán kirakat csapat.”

  ehhez csak annyit, hogy Neymar számára a PSG pont annyival jobb választás mint Mbappe számára a madridi kirakat csapat. Királyi gárda mi? Egy olyan csapathoz igazol, amely a Madrid mögött másodikként végző Barcelonátol kapott ki 6-1re.

  Mind2 játékos esetében az egyetlen indok a pénz, nem kell ebbe semmi, de semmi többet belelátni, ha a hírek igazak(ami ezen a nyáron egyáltalán nem biztos), és megmondta Pereznek h mennyi pénzért megy Madridba ő meg megköszönte neki, ugyanugy biztos lehet benne mindenki hogyha Neymarnak aztmondják, hogy jó legyen a fizud a mostani 2ésfél szerese, apádnak adunk még 60 millát, és mellé a többi szarság amit állítólag megkapott (sziget, magángép stb stb), akkor ő is maradt volna.

  • Ronrics

   az a 6-1 az nagy talány lesz sokáig,
   azért talán ennyire nem csupaszítanám le csak az anyagiakra/ max 75%/

   • WT14

    Nincs abban semmi talány, illetve maximum a PSG hozzáállása ami még mindig az. Bár már fél éve volt, továbbra is tartom, hogy Emery nálam onnantól bohóc, nem klasszis edző. Ahogy ott a PSG játszott, arra nincsenek jelzők. Nem zárom ki, hogy az a meccs után döntötte el az arab tulaj, hogy még feljebb kell kapcsolni az átigazolások terén.

  • WT14

   Neymar és Mbappé esetét én nagyon nem hasonlítanám egymáshoz. Előbbi alsó hangon is top5-ös játékos a pályafutása csúcsán (vagy annak közelében), aki valamiért úgy döntött, hogy nem akar Barcelonában maradni. Pénzért vagy másért, ezt csak ő tudja, mi innen a fotelből okoskodva aligha.
   Mbappé pedig egyelőre egy 18 éves, félszezonos játékos. Ha valóban 12 milliós fizut kért volna Pereztől évente, akkor kurvajól tette az elnök, hogy felállt az asztaltól. Azért a lófasznak is van vége, ezzel a pénzzel CR után a 2. legtöbbet kereső játékos lett volna a keretben, ami valószínűleg nem kevés szart juttatott volna az öltözői ventilátorba. Egy 18 éves gyerek ne keressen egyből többet, mint Ramos, Modric, Marcelo vagy még sorolhatnám, akik már nem keveset tettek az asztalra a csapatért. Ha ez volt az igénye, akkor én is csak azt tudom mondani amit a vezetőség mondott neki a tárgyalás végén: sok sikert Párizsban!

   • Sasu

    Sztem az kacsa az az infó. Sztem Perezék bedobták a sajtóba ezt hogy megmagyarázzák miért nem vesszük meg. Nem hiszem hogy ha annyira a Realba akart volna jönni, akkor ne tudná lejjebb adni. Ő még később mindig elmehet a PSG-be több pénzért, sőt. Hiába a hype, azért szokatlan egy jó szezon után ekkora összegeket fizetni bárkiért, mondhatni teljesen példa nélküli.

   • nad

    de totál ugyanaz az eset.

    XXX odament a vezetőhöz és aztmondta hogy van 1 csapat ahol az általatok ajánlott fizunak a 2szeresét fogom megkeresni, ami a tudását, szerepét tekintve irrálisan sok. A vezetőség megköszöni és aztmondja, hogy be lehet kapni, ekkora fizut normális helyen nem kapsz. Ezután XXX nevű játékos is megköszöni és elmegy a PSG-be, mert ők megadják neki az irreálisan magas fizetést, és a többi kretén juttatást mindenkinek.

    Kész ennyi, nyugodtan helyettesítsd be az XXX helyére a Neymar, és az Mbappe szavakat, megkapod ugyanazt a sztorit ami lejátszódott. (Úgy hogy azért közel sem biztos ez az odament Perezhez aki megköszönte dolog, lehet csak szimplán szimpatikusabb volt számára a PSG, lehet sportszakmailag vonzóbb volt.)

    Ott CR utána legtöbbet kereső lett volna, nálunk meg másfélszer annyit keresett volna mint Messi. Ez se kerülte volna ki azt a bizonyos ventillátort, hogy a klub legnagyobb játékosa, aki amúgy teljesítményben is rohadt sokkal felette van, sokkal kevesebbet keres mint ő. Többiekről nem is beszélve.

    • WT14

     Végül is jogos amiket leírtál, de a két játékos státusza között akkor is nagy különbség van. Neymarnál lehet hogy az is bejátszott, hogy tényleg ő akart lenni egy csapatnál a Nr.1., ahogy a válogatottban már 20 éves kora óta az, de a Barcában Messi mellett sose lett volna belőle vezér. De tényleg nem tudom, lehet hogy tényleg csak a pénz az oka, nem is akarom én innen kiokoskodni. Mbappéról viszont mindenhol azt olvastam tavasztól kezdve, hogy ő bizony nem olyan mint a legtöbb fiatal játékos, nem fogja elvinni a hypevonat, és nem fog elszállni. Ha igaz ez a dolog a 12 milliós fizetési igényről, akkor bizony ő se különb. Még egyszer, sok sikert neki Párizsban, biztos jól kijönnek majd Neymarral, és sok örömet lelnek a nívós francia liga legyalázásában, meg az éjszakai bulikban és kurvázásban.

    • Sragi

     Szerintem aki egy Barca vagy Real helyett sportszakmailag egy PSG-t választ az a pénzt választja egyértelműen..

  • Cornelius Scipio Africanus

   Én próbálok veled most normális lenni. De látszik hogy teli vagy frusztrációval, így nem is értem, hogy most ideírsz dühtől forrva akkor mit vársz?! De reagálok rád normálisan, hátha akkor Te is fogsz.

   6-1 előtt volt egy nagyon sima 4-0 ahol tényleg fel lett törölve a padló a Barcával. Van ilyen. A Real is kapott szépen 5-0-át meg a 6-2őt a Barcától, mert ostobán fociztak egy csúcsBarca ellen, ráadásul a Barca kerete is sokkal jobb volt, stb. De a foci ilyen. Bárki beleszaladhat egy pofonba. Az a 6-1 meg nagyon összejött minden, ilyen is van, de a 4-0 inkább szólt taktikáról és tökéletes focitól, mint a 6-1. Szerintem, és nagyon sok külsős szerint, akik egyik csapattal sem szimpatizálnak.

   Mbappés részt meg WT14 jól leírta. De ezekre a pletykákra könyörgöm ne üljetek már fel, mert naponta baszki 5 egymást cáfoló hír jelenik meg. Az meg mi, hogy majd valaki eldönti hogy az egyik – számára szimpatikusat – kiragadva igaznak véli.

   Én nagyon csípem Mbappé játékát, de a CSAPAT, és a klub többet ér. Úgyhogy miattam mehet PSG-be, onnan a Realba sosem fog igazolni már. Sőt talán sehova. De ha akkora Real és CR drukker mint hallani lehetett, akkor itt fog kikötni, szerényebb fizetésért, mint a PSG, és nem is 12 millióval. Perez és Zidane úgy tűnik nagyon jól megértik egymást, és Perezt lehet sokan utálják, de amit csinál az rohadt sikeres. Lehet felétek ő az ördög, de az tuti, hogy nélkül nem tartana ott a Real ahol most tart. És ez Őt igazolja.

   • nad

    thx a pszihoanalízis (?) -ért, én nem érzem magam egyáltalán sem dühösnek, sem frusztráltnak, a hangvétellel sem tudom mi volt a gond. Pár napja Jose átjött és írt az objektivításról, na most egy blogger aki az oldalt képviseli így fogalmazott, és mint 1 random hozzászóló szerintem megengedhetem magamnak hogy gyakorlatilag ugyanazokat a szavakat használva válaszoljak rá. amennyiben én dühös és frusztrált voltam (vagyok még mindig?), kérlek említsd meg neki is.

    ui: félreértések elkerülése végett nekem semmi gondom nincs azzal ahogy az író fogalmazott, szerintem helye van 1 Madridista blogon az ellenfél cinkelésének, akár posztban is, teljesen rendben van amit írt. Viszont ezekután ha ugyanazt a kifejezést használom amit ő is, akkor ne legyek már le frusztráltozva, lol.

    • Cornelius Scipio Africanus

     Neymar-os ügy miatt éreztem azt hogy frusztrált vagy, és odaát elég sokan, és ezt meg is értem. De ez az én véleményem, és szerintem nagyon kulturáltan írtam le. Ha tévedtem, akkor bocsánat, nem akartalak megsérteni vele. De utána kifejtettem a véleményem a focival kapcsolatban, amire egyáltalán nem válaszoltál, így még mindig azt érzem, hogy csak a frusztrációd vezeted le a “kirakat csapat” jelző és Neymar miatt.

  • sultan2004

   Egyrészről – sokadjára írom le – , minden átigazolási pletyka, az, ami, amíg hivatalosan nem jelentik be. Várjuk meg Mbappé-val a hivatalos hírt. Másrészről figyelmedbe ajánlom ezt a posztot. Egy Realtól és Barcától független ember írta: https://www.facebook.com/mcdeerebritannia/posts/1934824233442125

   Neymar eligazolásában számos tényező találkozott (a futballista szempontjából) szerencsésen. Katar, maga a fizetési konstrukció, a személyes ambíciói, stb. De meggyőződésem, hogy hatalmas motiváció volt Neymarnak, hogy Messi árnyékából kilépjen, mert ez a Barcában nem lett volna lehetséges. Aranylabdát akar! Ehhez kell a klub jó teljesítménye is. Ha a Barca Ligát és BL-t nyer, és onnan akarnak Aranylabdást, nem tudna Messi olyan szarul játszani, hogy ne ő legyen a választás Neymarral szemben.

   Továbbá nyilván vannak hozzáértő (független) tanácsadói is. Ahogy magam is írtam: “A szezonra előre tekintve, még óvatos megfogalmazással is igencsak
   megszaporodtak a kockázatok a Barca teljesítményét illetően, melyek
   eredőjeként azt gondolom, hogy az elkövetkező évek nem a katalánokról
   fognak szólni.”

   Botorság volna azt írni, hogy vége a Barcának, vagy BL-be se jutnak, de tény, hogy a legjobbjai öregszenek, az átigazolásai nem sikerülnek, megint új edzője van, stb. Ezekről a tényezőkről beszélek, melyek megalapozzák a kockázatokat. Most a Real lesz az ellenfél. Nagy az arc, nagyot nyertek, nehéz lesz fenntartani a motivációt. De legalább látjuk, hogy a mi öregedő embereink mögött ott van egy olyan vonal Iscóval, Kovaciccsal, Casemiróval, Vazquezzel, Asensióval, stb, melyre lehet alapozni, s akiket már a legtöbbünk ma is szívesebben nézne Benzema vagy Bale helyett. Erre építem az optimizmusom. De egy (vagy két) meccsre ennek a hatásaitól lehet mentesülni, főleg, ha a Real az ellenfél. Mindenkiben dupla-tripla lesz a bizonyítási vágy. (Sajnos ZZ egyelőre még nem nyerni megy a Nou Campba, inkább “nem kikapni”. Sokkal bátrabban kellene játszanunk!) De egy szezon alatt – HA MINDEN ÍGY FOLYTATÓDIK A BARCÁNÁL! – , én komolyabb visszaesést vizionálok.

   Várjuk meg az átigazolási időszak végét, aztán meg a szezon végét és beszéljünk újra.

   • Sasu

    nem bírom Kelét, de ez egy elég összeszedett írás.

   • gwandal

    Ez egy kurva jó írás, köszi a linket

    • norma_va

     Pedig direkt jeleztem, hogy oldalt érdemes követni a Fb dobozunkat. Megosztottuk ám. 🙂

     • gwandal

      Bocs, nekem sincs életem, noch dazu mobilról/tabletről olvaslak benneteket😓

 • ReAlantos

  No, a tegnapi (és mára is bőven átnyúló) lagzi után végre olyan állapotba kerültem, hogy el tudtam olvasni ezt a nagyszerű írást, és kommentelhetek.

  Először is: Zidane az eddigiek alapján rendelkezik valamiféle koncepcióval. Amit elég durván megbontana, ha ma este a BBC kezdene. Tehát nem fog a BBC kezdeni. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy gyémánt CKKI-vel (Modric helyett Kovacic), előttük a két B. Bár ahogy lejjebb már írtátok néhányan, én is nagyon örülnék Asensio 90+ percnyi játékának.

  Másodszor: Egy kicsit a túlpartra üzennék. Igen, lehet, hogy sultan részében van némi csipkelődés irányotokban. De ettől függetlenül amit leírt, az szerintem a tények tekintetében helytálló. Könnyű akkor drukkernek lenni, amikor megy a csapat szekere, de az az igazi drukker, aki a szarba szorult szekéren is büszkén vállalja, hogy az biza az ő szekere, és viseli a (jogos) kritikát. (És azért közel sincs még szarban az a szekér, úgyhogy fel a fejjel!) Annyi megjegyzésem lenne még ehhez a részhez, hogy igen, a Barcának új edzője van, és VÉGRE edzője van. Ki tudja, hogy ez hova fog vezetni, de LE-hez képest szerintem több esélye lehet konstruktív játékra a katalánoknak. (A védelem és a támadósor közötti kapcsolat nem csak az egy szem bal oldalt futballozó Neymar.)

  Vissza hozzánk: Izgalmas, fordulatos meccset várok, továbbra is rengeteg hibával. Neymar eligazolásával még tippelni is alig tudunk a Barca kezdőjére, és ez is egy újabb rizikófaktor. Hol lesz például Messi a pályán? Ki tölti be a brazil helyét? Szerintem egy felállás akkor jó, ha proaktív és reaktív is egyben, még ha ez egy kicsit paradox módon hangozhat elsőre is. Proaktív kell legyen, hogy a saját csapatod erősségei kijöjjenek, de reaktívnak kell lennie, hogy az ellenfél gyengeségeit ki tudd használni, és az ő taktikájukat meg tudd fojtani. Ez pedig az ellenfél körülbelüli kezdője ismeretének hiányában igencsak embert próbáló feladat.

  Szóval nagyon örülnék, ha a ma esti mérkőzésen a mieink nyernének, de látnunk kell azt is, hogy ez a meccs még lényegében az előszezonunkhoz tartozik, csak van egy kis tétje, meg plusz motiváció az ellenfél személye okán.

  Hala Madrid! 🙂

 • Szunyi

  Ha a nagyszerű beharang mellett még további Real kontentre lenne szuksegetek, akkor ajánlom figyelmetekbe a podcastunkat, amit egy hete indítottunk el egyik jó barátommal: https://m.soundcloud.com/hallhatoanmadridista/s01e01-udvozoljuk-a-unitedet-ujra-a-nagyok-vilagaban
  (Remelem maradhat) 🙂

  • mikike

   Szerintem jó lett! A kutyaugatás effekt, vagy tényleg ugatott egy kutya végig?

   • Szunyi

    Köszi. 🙂 ha tetszik, kövess be, és fent vagyunk Facebookon is.
    Tényleg ugatott a kutya. Sajna ez ilyen.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Kíváncsi vagyok hogy Mbappé ma azért nem kezd, mert távozófélben van (PSG?) vagy nem teljesen 100%-os a múlt heti sérülése miatt.

  • Sragi

   Coutinho se kezdett pénteken. Állítólag sérült.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Több mint egy hete sérült.

    • Sragi

     Azért gyanús nekem 🙂

  • johnglade

   Nem is kell oda, ott a jó Falkajó.

 • andreal

  Off, de ez fantasztikus 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=oOKSyTIZcaM

  • Sragi

   Kaká egy vérengző állat 😀

   • WT14

    Nekem róla mindig beugrik az a jelenet, amikor valamelyik vérgőzbe fulladt clasicón (Mou idejében ugye) volt egy kibaszott nagy tömegjelenet, ahol a kapustól a cserejátékosokig kb. mindenki ott volt, ő meg nem messze ott ácsorgott csípőre tett kézzel, és full nyugodtan nézte, mintha mi se történt volna 😀

    • bdyd
     • WT14

      Igen, ez volt az 😀
      Emlékeztem rá hogy tőletek is volt valaki aki félreállt, csak nem tudtam hogy ki.

     • andreal

      Na mi az, visszaengedtek? 😀

     • Madridi Merengues

      Új Disqus oldalunk van, így minden régi ban eltűnt.

     • andreal

      Köszönöm Jamal!

     • bdyd

      ez az egész költözés dolog csak körítés volt, hogy újra írhassak ide

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jó hát egy paptól most mit vársz? Szent a lelkem! (ez most nem cikizésből mondom, nekem egyszer rémlik mikor nagyon felidegesítették a folyamatos azzal hogy állandóan alávertek (nem úgy!) és csak csúnyán, gonoszan nézett :DDD)

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azért milyen pszichopata… vigyorogva akarja kinyomni a szemét!!444 A szenvedő fél pedig kínjában mosolyog!
   Mourinhotól leshette el 😀

 • Madridista

  https://image.prntscr.com/image/wbN9ckC3Rre-NAkACoewQQ.png
  sziasztok ez így fontos meccs előtt
  ha leszedem akkor a meccset nem engedi nézni meg felugró reklámokat dob fel
  ezek most pár nap alatt eladták magukat vagy mi történt? ez nézhetetlen

  • Sragi

   Adblock van?

   • Madridista

    alap:)
    és értem mit ír:)
    de ha leszedem akkor se tudom normálisan a meccseet nézni
    5mp-ig megy utána a fogadó oldalát adja be ki x-elem és csak nem engedi a meccset nézni azt hozza be

    • norma_va

     Rég óta ez van. Megoldás: kikapcsolod az Adblock-ot amíg el nem indul a mérkőzés, utána pedig újra aktiválod. Reklám mentes streamelés, élvezd. 🙂

     • Cornelius Scipio Africanus

      Nekem akkor is leállt, ha kikapcsoltam az adblockot (sőt nekem uBlock van fent, de ugyan az, csak kevesebb memóriát zabál)

     • norma_va

      Téged egyszerűen nem szeret. Az ellen nem tudok mit csinálni.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Mond meg neki húzzon sorszámot 😀

      Amúgy ezt találtan:
      https://www.reddit.com/r/soccerstreams/

     • Madridista

      köszi,megy:)

     • Madridista

      mondjuk ezt érdemes lenne külön posztba kiemelni akinek nincs digi jól jön:)

     • Sragi

      Adom. Bár nekem van digim 🙂

     • andreal

      Ajj,a digin lesz? 😀 Én meg itt azt hittem, hogy tök kényelmesen tudom majd nézni :/

     • Madridista

      sajnálom kedves andreal hogy tőlem tudtad meg a rossz hírt 🙁

     • Sragi

      Mondjuk én nem fogom ,mert holnap korán kelés. Egyébként b@sszák meg a 22:00 kezdést..

     • Cornelius Scipio Africanus

      https://www.reddit.com/r/soccerstreams/

      + @disqus_Vj490orkT5:disqus

     • andreal

      Tudom én, hol keressem, csak öreg vagyok én már ahhoz, hogy laptopon nézzem a meccseket.
      De azért köszi 🙂
      (nagyon off: de utálom a redditet :v)

     • Cornelius Scipio Africanus

      “öreg vagyok” :DDDDDDDD
      Redditnek van hasznos oldala is, de tény hogy érdekes arcok járnak oda 😀
      Amúgy most találtam én is ezt az oldalt, szóval nem tudom mennyire működőképes.

     • Madridista

      a kor magában semmit nem jelent,hogy most 3 vagy 4-el kezdődik a korod mindegy mindenki annyi amennyinek érzi magát:)

    • Cornelius Scipio Africanus

     Nekem is ez van kb május óta. Azóta találtam egy oldalt de tegnap óta az se érhető el , és egy banok fórum sem 😀 Úgyhogy most én is keresgetek.

    • Sragi

     Egyébként egy ideje már szarakodik ,de ha kilövöd az adblockot akkor elvileg jónak kellene lennie.

  • WT14

   Nem tudom ez milyen oldal, én a streamhunters.tv-ről szoktam behozni a meccseket, általában mindig van jó linkjük.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Nekem most ez se tölt be :DD

 • Ronrics

  Lukaku szép gólt lőtt, nem olyan rossz az a pali mint amennyire múltkor itt leugatták,,::))
  /az bénaság is volt Tőle amit érdekes módon Morata megismételt/

  • Madridista

   azért tegyük hozzá amit a west ham a végén sajnos kihagyott…

   • Ronrics

    én a WH-nak szorítok, de a DeGea kiütötte-jó kapus az tuti, pedig megpattant ha figyelted

    • Madridista

     most meg trónok harca előzetes
     I have a good feeling :DDD

    • Madridista

     ennyi,off

  • Sragi

   Megfejelte a 2. gólját.

 • Madridista

  egyébként mit gondoltok a chelsea belga kezdő csatárával mit akarnak elérni?:D
  ha jellemeznem kéne pár csúnya sző biztos karaktert formázna:)

  • WT14

   Morata tegnap vadiúj emberként, a csapatba még be sem illeszkedve többet csinált egy fél félidő alatt, mint az a bohóc előtte kezdőként.

   • Madridista

    az arsenal ellen is 0 volt..:D

    • Madridista

     illetve nekik is meg lett a benzemájuk:D

 • Madridi Merengues

  3 óra és és kezdünk! Sör, bor s mi egyéb jó, legyen behűtve. Ma este iszunk. Vagy így, vagy úgy!
  Hala!
  Ui.: streamek jobb oldalt a dobozban
  https://uploads.disquscdn.com/images/b9a3553be96e0f60a59cb6a9b6f22af884cfb95a6266acc8a4abcfad198d2ee0.jpg

  • WT14

   Iszik a nyavalya, reggel 6:45-kor kelés, aztán meló…

   • Madridi Merengues

    Hja, gyengék mentsvára.

    • WT14

     Könnyen beszél aki nem is ember hanem egy weboldal 😀

  • Sragi

   Rajesh marha rendes 😀

 • WT14

  Nem néztem a meccset, de olvastam hogy a MU 4-0-ra bedarálta a West Hamet, és állítólag jól is játszottak végig a meccsen. Akkor most vagy kurva nagyot léptek előre kedd óta, vagy szimplán akkora a különbség a spanyol óriások és a PL élmezőnye között, hogy igazából nem is olyan szarok, csak ellenünk tűntek annak, mert a két csapat közti különbség okán ennyire futotta tőlük. Melyik lehet a helyes válasz?

  • ReAlantos

   Én belenéztem a meccsbe, sajnos a végéről a stream hibájából lemaradtam.

   De az így is látszott, hogy teljesen más szintet képvisel a két gárda. Az a Rashford, aki Carvajalt is megbolondította, itt sokkal jobban kitűnt a mezőnyből, főleg a sebességével. Mhitarjan szerintem megtalálta a posztját, Lukaku meg pont erre a focira jó. Ha a hátvédsor megbízhatóan teljesít majd a szezon során, akkor előttük a Pogba-Matic párossal nem a 6. helyért fog küzdeni a MU.

   A kérdésedre válaszolva: mindkettő egy kicsit. A Real is jobb ennyivel ennél a West Hamnél, és a United is érett összébb az ellenünk lejátszott meccsük óta.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ha jól emlékszem a riporter azt mondta ÖT helyen volt más ez a kezdő, mint a keddi. Talán ez sem elhanyagolható. Illetve amikor én belenéztem a meccsbe a WHU 3 passzt(!!!) nem tudott megcsinálni egymás után 10 perc alatt egyszer sem.

    • ReAlantos

     Volt olyan tíz perce a meccsnek (ha jól emlékszem, valahol a második félidő elején), amikor mindenki a “csak más színű mezben játszónak passzolhatsz” c. játékot játszották…

   • FrancIsco

    Egyetértek Kornéllal, a WHU teljes mértékben középszerű csapat.

    Nem hinném, hogy ez a felállás így megmaradna. Legnagyobb hibája, hogy Pogba már tavaly sem volt hajlandó védekező középpályást játszani, idén sem fog a helyén maradni, hiába ott a legjobb. Az egója miatt megy fel majd 10es-be mint ahogy tavaly, valamint a Juvénél is tette utolsó évében. Így mind Herrera, mint Mhitaryan nem fog tudni ott játszani hiába sokkal gyorsabbak. Ellenben Rashford-dal nagyot fogtak szerintem.

  • Ronrics

   gyenge volt a West Ham.

 • Cornelius Scipio Africanus
  • Sragi

   Z biztosra megy 😀

  • FrancIsco

   Középpályára nem sok minőségi cserénk lesz, főleg tavalyhoz képest 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Ceballos jó lesz, hidd el 😉 Llorrente meg most nem utazott el.

    • FrancIsco

     A lesz-et a meccsre értettem konkrétan, nem a szezonra.

   • Sragi

    Erősebbek lettünk ott szerintem 🙂

  • dracox

   Bale és Benzema remélem értékelhető teljesítményt fog lehozni.

  • majk

   fú Kovacicnak nagyon örülök, aztán jöhet Cé, Ceballos meg mondjuk Theo v Vaskéz

   • sultan2004

    Asensio…

    • majk

     hát vagy mondjuk a legnagyobb tehetség igen.. 😀 szezon eleje van!

  • ofrnkie

   Asensio és Ceballos a pályára, aztán jöhet Lucas vagy CR

 • kodex

  amikor CR7 legutóbb nem volt kezdő ECn (José alatt) tudjuk mi lett a vége 😉 minden másra jó az X. https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/q87/p480x480/20728311_10151353813904953_6244758951931433291_n.jpg?oh=82dd8e5bbf7ebea47890344b3d3defac&oe=59F2EFCC

  • Ronrics

   Benzema gipszelt lábbal is kezdő lesz..

   • Sragi

    :DD

 • Madridista

  Forza Lazio

 • Madridista

  gooooooooooooaaaaallllllllll

  • norma_va

   Még el sem kezdődött a mérkőzés…
   Remélem érted mire célzok. 🙂

   • Madridista

    forza lazio akk is az olaszok közül:)

 • Madridista

  ez micsoda felvezető meccs

 • montipájton

  Milyen eltiltása van Modricnak?

  • ReAlantos

   Atletico ellen a szuperkupában 3 éve kiállították.

   • montipájton

    Ja, és azóta nem volt szuperkupa-döntőben a Real? Vicces. ))) Kösz.

    • ReAlantos

     Mondanám, hogy voltak fontosabb sorozatok, de igen, azóta nem sikerült bejutni.

  • Sragi

   Atleti ellen anno rosszalkodott 🙂

 • ofrnkie

  Kázmér első gól, Isco lő gólt, Deulofeu és Rakitic nem. Reális?

  • WT14

   Szerintem a Dulifuli gyerek fog lőni egyet.

 • ofrnkie

  egyébként: paulinho hivatalos 😀 asszem az első el clásicot megnyertük

 • Madridista

  csak spanish lesz?

 • ofrnkie

  én most legjobban talán Kovát fogom figyelni, nagyon örülök, hogy kezdő.

  • Sragi

   Én is! Lényegében Modric utódja 🙂

 • majk

  kurva digi, van valakinek streamje? fél éve nem streameltem, min érdemes ? acestream?

  • norma_va

   Francnak posztolok itt lejjebb, meg fbra…. ott van az oldaldoboz, benne 4 stream gyűjtő oldallal. 😀

   • t20-puerto del sol

    Amúgy a dobozok android telón nem látszanak

    • norma_va

     Kommentszekció alatt ott vannak elvileg.

     • t20-puerto del sol

      Óh, valóban. Csak addig sose gorgettem le:-)

  • sultan2004

   Ace elég stabil, és nem túl sokat késik.

 • Madridista

  átléptem angolra remélem magyar is lesz

  • majk

   holnézed?

  • Madridista

   ezt még értem is fogjuk rá ,de a spanyolnál csak lestem:DDD

 • sultan2004

  Stream-elek, kis késésben leszek!

 • Madridista

  uccsó próbálkozás..valaki magyar stream?:D

 • ReAlantos

  Gyönyörű a mezválasztás, 22 kékes mez a pályán. Élvezet lesz nézni…

  • smatte

   ezt akartam én is írni, a sötétkékek a világosabbak ellen:)

 • WT14

  Anyám borogass… Ki volt az az elvetemült aki kitalálta hogy ne fehérben játsszunk?

 • robroy

  Benzema kezdi a szezont..

 • Madridista

  gol:o

  juve:lazio
  0:2

  • Asidotus

   mi kivertük a Barcát a BL-ből, a Lazio vajon mit csinálna a Barcával?

 • johnglade

  Poénból lehetett volna a labda is kék…

 • Raulitás

  Isco megint disco szerencsére. Vidalnak szar napja lesz vele meg Marcival

 • smatte

  A BB mindkét tagja “bemutatkozott” már…:(

  • robroy

   Katasztrófa…

  • Madridista

   utálom

 • andreal

  A 20. stream link csak működött…

 • Madridista

  gyenge a színvonal

  • johnglade

   már Vidal is inkább dIscozik

 • smatte

  baszki benzema, legalább tudnád centerezni az a kurva labdát!!

  • gwandal

   Másodszor sikerült ugyanúgy elbaszni

 • dracox

  Livetv.ru ott mindig talalok magamnak stream-et.

 • robroy

  Hát lehet hogy öreg ez a barca, de ilyen sebességű ritmusváltás nagyon komoly…

  • gwandal

   A 16osunk környéki váltásaik félelmetesek, ilyenekből szoktunk gólt kapni (v pirosat)

 • morc

  Kozeppalyarol kell az extra, mert a tamadoink vakon vannak.

  • robroy

   De a vezetőség is ha nem látja h ez kevés lesz idén…

 • Gerintz

  Bale elől-hátul hasznos, mint egy radiátor a sivatagban, Benzema meg laggol, mert mindere 1-2 másodperc késéssel reagál. Jó lesz ez! 😀

  • gwandal

   Nála is csúszik a stream

   • Gerintz

    Igen, francia gengszer-rap kommentárral

 • andreal

  Pique kézilabdát játszik :DD

  • gwandal

   Pique hülye 😊

   • robroy

    Csak ki akarja tolni a szabadságát… 😀

   • smatte

    piké hazug.

 • Gareth Bale

  Kroos halál gyenge ma.

 • Sasu

  nem használjuk eleget a jobboldalt.

  • gwandal

   A balt is felesleges, amíg benzema a végállomás

   • Sasu

    benzema játszik? nálam kicsiben megy a stream.

    • WT14

     A pályán van.

     • Sasu

      ja most láttam. borzalom.

    • gwandal

     Játszik, hogy mit, azt nem tudom, mert a labdarúgás szempontjából jónak értékelhető megmozdulása még nem volt

  • smatte

   a jobbon Dani még nyaral.

  • morc

   Nem is baj, pont elég egy elol kóválygó Marcelo.

 • WT14

  Gyerekek, előbb fog jönni nyáron a Télapó, mint gól ma ettől a Bale-Benzema kettőstől. De igazából Iscót leszámítva mindenki tompa. Legyünk nagylelkűek, és tudjuk be idény eleji formának.

 • johnglade

  Varane az miért Veron? (nem tudom ki ez a zseni kommentátor, de így ejti…)

  • Gerintz

   Limitált francia tudásom alapján jól ejti, tényleg Váraaan

 • Cornelius Scipio Africanus

  Valószínűleg egy gólt kapni tuti fogunk. De ki fog gól rúgni gyerekek? Ez itt a nagy kérdés. Egész szezonra 😀

  • Raulitás

   Case és Ase

  • dracox

   Én felvinném Asensiot meg Ceballost Bale-Benzema helyett. Szép lesz ha elől ezt a szerencsétlenkedest kell majd neznunk hetrol hetre..

 • robroy

  Úristen benzemanak volt már jó még mozdulasa?

  • smatte

   benzemánál mutathatnának egy passzpontosságot, vicces és tanulságos lenne…

   • robroy

    Nulla eddig egy labdát se tudott jól, meg – vissza játszani..

  • Gareth Bale

   Mariano meg Lyon-ban sír/nevet…

   • robroy

    Világ botránya h elengedtuk..

   • andreal

    Egy másik meg Londonban…

 • WT14

  CR most a padon számolgat, mennyi gólt kell majd szállítania 32-33 évesen, hogy ne legyen kuka a szezon. Hiába a csúcs középpálya, a gólokat valakiknek hozni kéne.

  • mfc777

   Torghellét még meg lehet szerezni apróért

 • Cornelius Scipio Africanus

  Az a jó, hogy legalább egy Isconk van, így legalább van valami kreativitás a pályán a Realban. De amúgy nagyon gyengék a többiek elől…

 • johnglade

  Na közben Moneymar betalált…

 • WT14

  Bazmeg, Piqué lefutja Benzemát 10 méteren 2 méter hátrányból.

 • Gerintz

  Úristen, Bale ennyit lassult a nyáron? Egy sprintet nem nyert még meg…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Pedig elvileg fogyott, hogy gyorsabb legyen….

  • Sasu

   ezt akartam én is mondani.

  • Sragi

   Hol van már a Copa del Rey döntő meg Bartra 🙂

 • robroy

  Basszus a bíró hova szórja a sárgákat 😂😂😂😂😂😂

  • andreal

   Ezt is elcsaltuk már.

 • WT14

  Ez a spori nagyobb kártyás mint Phil Hellmuth és Negreanu együttvéve.

 • dzsonee

  Mese nincs, be kell hozni Fellaini-t, jelenleg nincs kire ívelni elöl a labdát…

 • Ronrics

  Iscó és Bale egész jól érzik egymást

 • Gerintz

  Nemtom, hogy csak nekem tűnik-e így, de borzasztó hangulattalan a meccs. Néha skandálják, hogy ‘Barca Barca’ aztán újabb 10 percig ülnek a nézők. Tiszta színház…

  • Sragi

   😀 amúgy ja 100ezres stadion de nulla hangulat.

  • gwandal

   Gondolom tele van kínaival meg koreaival. Kb mint a Bernabeu

 • Sragi

  Eddig szarok vagyunk,de cserébe a Barca se éppen éles 😀

 • Sasu

  kilenc és fél emberrel jól tartjuk magunkat.

 • WT14

  Szünetben le kéne hozni Bale-t, Benzemát, Kroost, Marcelót és Carvajalt.

  • ReAlantos

   Marcelót miért? Ő az egyetlen, aki eddig Iscón kívül bármit is mutatott az ellenfél térfelén.

   • WT14

    Nekem elég pontatlannak tűnt sokszor, meg amúgy is, ki lehetne próbálni Theót. De egye fene, ő akár maradhat, úgyis csak hármat lehet cserélni 😀

    • ZeRo

     Persze, hogy pontatlan…mert folyton CR fejét keresi.

 • Sasu

  Egyébként a Barca is nagyon vékony. Azzal, hogy Messit hátrahozták, kapura nem tudnak tenni semmit. Amint a hatvanadik perc környékén elfogy a letámadásuk, mi meg behozzuk CR-t meg Asensiot, nyerünk.

  • Sragi

   Mondjuk egész jól bírja a Barca erővel. Az is tetszett ha kontra van akkor mind a 2 csapatnál mintha nem is lenne középpálya. Rengeteg pontatlanság stb.

   • Sasu

    A labdakihozatalaink borzasztóak.

    • Sragi

     😀 emberhez mennek a passzok csak van mikor ellenfélhez 😀 Kroos is irtó tompa ma este.

 • Sragi

  Bale megcsillogtatta a csatár erényeit 😀 Egyébként senki sem lóg ki túlzottan eddig. Na jó Benzema egy picit 😀 Viszont azért a Barca örülhet,hogy van egy Suarezük.

 • sultan2004

  Úgy halkan megkérdezném Zidane-t, hogy mi indokolja, h Benzema a keretben pályán maradjon.

  • Gareth Bale

   Aládolgozik C-nek. Ja, nem.

  • Raulitás

   Egyértelmű. 11-11 ellen túl könnyű meccsek lennének. 10 emberrel BL-t nyerni kihívás

 • Madridista

  Benzema,Bale(ő legalább valamit próbálkozik)????????

 • zoleelej

  Benzema annyira veszélyes a kapura hogy már én is félek

 • Sragi

  Az meg van,hogy Bale kurva szar helyen játszik? Isco tör be szélről (sikeresen teszem hozzá) . Pedig Béla egyetlen egy skillje ez lenne. Ha a második félidőben is ez lesz kezdek félni,hogy nincs rendes csatárunk.

  • WT14

   Akkor szólok, nincs rendes csatárunk.

   • ReAlantos

    Ül egy a padon.

  • Ronrics

   ahol és ahogy ZZ játszatja Bale-t az tiszta kibarmolás Bale-l és a csapattal is

   • Sragi

    Nem illik bele a formációba ezt eddig is tudtuk.Csak tavaly nem okozott gondot,mert sérült volt csórikám.

 • Madridista

  Azt hiszem a világ összes értelmes madridista nevében mondhatom…
  Utálunk Benzema

  • ReAlantos

   Ne általánosíts! Te utálod, elfogadjuk, de ne add más szájába a szavakat.:)

   • Madridista

    magyarázd el mit szeretsz benne:)
    hátha megértem

    • ReAlantos

     Hol írtam, hogy szeretek bármit benne? Ne menjünk át bipolárisba, légy szíves.

   • gwandal

    Az én érzelmeim is hűlnek, pedig én Gravesent és Drenthet is bírtam

 • norma_va

  Letámadni nem tudunk, mégis feltolódunk, cserébe hátul szervezetlenek vagyunk és középpályánk sincs. Mindeközben a Barca nem felejtett el letámadni.

  • Raulitás

   De legalább a védőink és a középpályánk jó érzékkel rohan vissza szervezetlenül. A sok új játékosnak össze kell szoknia. Oh wait

  • Sragi

   Elején egész jól ment a letámadásunk. Azért Varane résen van többnyire és Ramos is. Carvajal-al nem tudom amúgy mi van. Eléggé gyengusz ő is. Oké ,hogy Alba jut neki ,de ennél ő többet is tud.

 • johnglade

  “nem szeretem az ilyen típusú játékost” – az egyik digi-s “szakértő” f*szfej véleménye Iscoról a Vidal ellen bemutatott cselsorozata után

  • WT14

   Ilyenkor jó hogy nincs digim.

  • Sragi

   Lol melyik fasz volt az? :DD Egyébként a meccs eddigi legszebb jelenete volt pedig.

   • zoleelej

    Sallói

    • Sragi

     Pont ő??? Nem így ismertem őt.

     • zoleelej

      pedig rendesen leoltotta DIscot

     • Sragi

      Szemészetre mehet akkor 🙂 Ezek szerint Messi játékát sem szereti.

  • zoleelej

   szerintem igaza van
   mert pl ha rálövi félpályáról lehetett volna gól xD

  • ZeRo

   Jah, azzal a nagy busa fejével. 🙂

  • gwandal

   Látod-látod, rendes ember a szünetben kimegy cigizni meg toalettre 😊

   • johnglade

    Pedig szívesebben sz*rnék a Sallói fejére inkább…

    • gwandal

     Fura ízlésed van, de tőlem aztán…😊

 • Gareth Bale

  Benzema mezt veszek jutányos áron. (most kell lépni, amíg alacsony az ázsiója)

 • dzsonee

  Kövezzetek meg, de amit eddig hátul csinálnak a fiúk az nekem tetszik. Viszont amint a támadóharmadban kéne pontosan passzolni vagy jól beívelni megáll a tudomány. Vagy lassúak, vagy rosz a beívelés/kiugratás, ami nem minden esetben Bale/Benzema hibája 🙁

 • lucas

  Csak most értem a gép közelébe. Sok okosat nem tudok mondani – azon kívül ,hogy bűn rossz egy meccs – talán bátyámat tudom idézni (Barca szurkoló): “ameddig a Bale-Benzema kettős játszik nem aggódom, mert egy 3 méteres passzt nem tudnak megcsinálni”.

 • Madridista

  egy gól mindenképpen jót tenne a meccsnek

 • johnglade

  PIKÉ MARAD!!!!4444NÉÉÉGYARSENAL

 • Gerintz

  Azt köszi 😀

 • gwandal

  Megmondtam, hogy Pique hülye😊

 • smatte

  ügyes gyerek.

 • zoleelej

  na ezt twitteld ki te homo 😀

 • andreal

  Maradhat!

 • Cornelius Scipio Africanus

  :DDDDDDDDDDDDDDDDD

  Így nem kell csatár 😀

 • Kisstomee

  A Twitter huszár öngóljánál semmi nem dobhatta volna jobban fel az estém

 • Sasu

  érett a gól.. 🙂

 • dracox

  Idegenbeli gólt koszonjuk Shakiranak…

 • majk

  hehe

 • Winston

  Pedig Pike alma :-a gólt nem kapni – stori volt

 • dzsonee

  Aztak..va de sokat késik a streamem!

 • sultan2004

  Megvan a fontos idegenbeli gól, és megoldódott a kérdés, h ki fasz fog gólt rúgni. 😂

  • Winston

   Piké

 • WT14

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA

 • WT14

  Van csatárunk!

 • Gareth Bale

  Ezt a magas, jóképű fiút nem tudjuk leigazolni tartalékcsatárnak?

  • Winston

   Meg van Valdes utódja

 • lucas

  Góóól! Piké a mester.

  • lucas

   A streamem Benzema sebességével dolgozik. 😀

 • dzsonee

  Még szerencse hogy ebbe nem kézzel ért bele

 • ZeRo

  Piké mesterhármas? 🙂

 • Cornelius Scipio Africanus

  Még egy öngólt nem akartak 🙁 😀

 • andreal

  Sokaknál késik a stream 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Ez a bíró nagyon szefos.

  • gwandal

   Igazodik a meccs színvonalához

 • WT14

  Befostam volna ha ez is öngól :DDD

 • andreal

  Basszus..

 • robroy

  Úristen Dani mit hagyott ki, ezután tuti jön a barca gól.

 • Gerintz

  Benzema megébredt

 • gwandal

  Basszameg, Benzema első jó megmozdulása, erre Carvajal elbenzemázza

 • WT14

  Nem kéne ilyen simán átengedni őket, így nem sokat fog érni Piké mester gólja.

 • Madridista

  az egyik csávó motyog…alig lehet hallani…:D

 • Cornelius Scipio Africanus

  kurva életbe…..

 • Raulitás

  Azmimentésvóóóót

  • Cornelius Scipio Africanus

   Ezt egy csatár felfelé rúgja. Carvajal nem az 🙁

   • gwandal

    Emelte, csak nem eléggé

    • Cornelius Scipio Africanus

     Úgy értettem hogy a léc alá helyezi.

     • gwandal

      Tudom, csak arra utaltam, h nem ész nélkül rúgta, így azért nagy mentés volt. Ha a léc alá bassza, akkor persze menthetetlen

     • Cornelius Scipio Africanus

      Igen, hatalmas mentés volt. Csak egy vérbeli csatár veri azt léc alá reflexből. De hatalmas mentés volt!

   • Raulitás

    Benzema meg fölé rőgta volna 😀

   • dzsonee

    Az nem kifogás, Piké se az mégis hogy beemelte!

 • johnglade

  Marcelo 😀 😀 😀

 • Cornelius Scipio Africanus

  Isco ott folytatja ahol abbahagyta <3

 • andreal

  Egész meccsen szinte csend van a Camp Nouban, de buzizni egy jót azért tudnak.

  • Gerintz

   Ki miben jó

 • Madridista

  CR Benzema csere mikor?

  • Madridista

   csak le kellet írni:D

 • Cornelius Scipio Africanus

  Jött CR, egyből mennyi tehén lett a stadionba. Ment a buuuuu 😀

  • lucas

   Becserélte?

   • lucas

    Most már látom. A stream elég sokat késik.

  • WT14

   Ő ezekre góllal szokott reagálni, reméljük most is így lesz.

  • andreal

   Mert eddig mindig bejött ellene ez a taktika 🙂

 • Raulitás

  Nem tudom Benzit miért nem tapsolták meg

 • ReAlantos

  Na, úgy tűnik, csak lehet cserélni a 60. perc előtt.

  Csak egy Ronaldo kell hozzá a padon.

 • smatte

  dani kurva gyenge…

  • WT14

   Meg lapja is van, le lehetne szedni őt is, jöhetne Nacho.

 • mfc777

  ha ez így marad, akkor a híres sorozat hogy minden meccsen lövünk egy gólt az még érvényes lesz vagy nem?

  • WT14

   Érvényes lesz, előző szezonban minden tétmeccsen lőttünk gólt.

  • ReAlantos

   Érvényes. Nem emlékszem, melyik csapattal kapcsolatban, és melyik sorozatban, de igaz volt, hogy a házi gólkirály “Öngól” volt.

 • Gareth Bale

  meghalt a streamem. kérhetek?

 • Madridista

  Kovacictól is többet vártam

 • Gerintz

  Mekkora mentés Varane 😀

 • dzsonee

  Fuhh, Suarez

 • andreal

  Persze, a bíró a Barcásoknak passzolja a labdát. Csalás!

 • smatte

  mezőnyben semmit nem erősödtünk a csere után…

 • andreal

  Ójaj, Kovacic nem néz ki túl jól..

 • Cornelius Scipio Africanus

  Asensio gól lesz. Meglássátok.
  de lehet nem ezen a meccsen 😀

  • ZeRo

   És lám! 🙂

 • Madridista

  köszönjük Kova,nem sok vizet zavartál:)

  • robroy

   Szerintem most fog csak igazán hiányozni..

   • Madridista

    nekem Modric

    • robroy

     Nyilván, de kell egy ilyen sokat futó ember oda középre.

     • Madridista

      Kázmér

 • Gerintz

  Nagyon beszorultunk, nem lesz ez így jó

 • dzsonee

  Bale még a pályán van?

  • lucas

   Én is őt hoznám le. Jöhetne Ceballos, megnézném mire képes.

 • Cornelius Scipio Africanus

  CR bakker. Fejelni kellett volna…

 • smatte

  kapufa?:)

 • Winston

  Les volt ?

  • Gerintz

   Éppen hogy, fújható

   • Winston

    Basssa meg

  • Cornelius Scipio Africanus

   igen, kicsi.

  • andreal

   Az én kis szemcsés streamemen nagyon egy vonal volt 🙂

  • dzsonee

   Kassai megadta volna

   • Winston

    Ő ki ? 😂😂😂

 • Winston

  Huuuuuu

 • andreal

  Jól van Busquets! Ügyes voltál!

 • robroy

  Azért ez a denis suarez gyerek nem ügyetlen.

 • lucas

  Ezt kihagyni. Beszarás!

 • smatte

  bazmeg dani ez is mi a lótúró volt??? hihetetlen a pali, totál homály…

 • majk

  miért nem vezetünk 5el?

 • morc

  De jo lett volna ha Llorrente a padon van.

 • Gerintz

  Úristen, Dani, aki tavaly végig iddqd-zted a szezont, most a Fradiból is kilógnál 🙁

 • johnglade

  Te faszkalap.

 • Gerintz

  Ezt a kamu szart nem hiszem el

 • Winston

  Na ne

 • Winston

  Remelem utólag eltiltják

  • Gerintz

   Bold tipp: nem fogják

  • robroy

   Jó lenne ide is bevezetni…

 • robroy

  Színész palánta.. Undorító,

 • smatte

  a reált tolják a bírók!!!!!

 • andreal

  Ez gusztustalan volt. megint.

 • dracox

  Suarez tee szinjatszók gyongye…de utallak

  • robroy

   Annyira jó volna ha büntetnek végre ezt a faszopo gárdát.

 • Ronrics

  100 angol bíróból max az 5 leghülyébb ítélte volna meg a 11-st, a többi sárgát adott volna a harapósnak.

 • Sasu

  egy cigány elment a Barcából de maradt még.. már bocs 🙂

  • woland

   Gratulálok. Kultúra.

   • Sasu

    Neymar is folyton dobálta magát, de ez a műesés meg utána a fetrengés..

    • woland

     Ja, és akkor erre cigányozni kell. Erre mondtam, hogy kultúra. Dodge Challengert beszerezted már?

     • Sasu

      gondolkodtam szinonímákon de ez a legkifejezőbb.

     • woland

      Ragaszkodni a hülyeségedhez legalább akkora butaság, mint elsőre elkövetni azt. (Ja, és azt a néhány szót, amit írsz, legalább próbáld meg helyesen írni, te szerencsétlen fotelnáci.)

     • Sasu

      Nem érted? Ezt mondtam.

     • woland

      Nem. Nem értem. De valószínűleg te meg azt nem érted, hogy a cigányozásoddal azokat is negatív színben tüntetheted fel, akik itt kommentelnek, és történetesen a Real Madridnak szurkolnak. Szerencsére a többségetek nem ilyen, ezt bizonyítja gwandal hozzászólása is.

     • Sragi

      Azért Suarez raszolgalt már, hogy hasonló becenvekkel illetik. Már kulsoleg is hasonlít egy borsodi etnikumhoz 🙂 Más kérdés, hogy nem szép dolog ilyet írni.

     • LLL
  • Gerintz

   Hát, én azért örülök, hogy eddig egy Deulofeu jött eddig azon az oldalon és nem Neymar 🙂

  • gwandal

   Ezt inkább ne, főleg, h a másik oldalon ugyanezt cinkeljük

   • Sasu

    bele ne haljatok már. ez rontja el az egész meccset. hívhatjuk akárhogy.

 • gwandal

  A gól ugyan érett, de ettől még Suarez egy féreg. A bíró meg egy fos

 • lucas

  Csak tudnám mitől ordított, meg fájlalta a térdét? Hányinger.

 • sultan2004

  Meg kell nyerni!

 • Madridista

  azért nyomnak szóval megérdemelt gól de nem így

 • johnglade

  SIIIIIIIIIIIIIIUUUUU

 • gwandal

  Hehehehe

 • zoleelej

  óóóó helllllóóóóóóó

 • smatte

  a csatár:)

 • Kisstomee

  EZ AZ!!!!!!

 • dracox

  Szevasz Piké..

 • lucas

  Oooooott vaaaaaan! CR bebasztaaaaaaaaa!

 • Cornelius Scipio Africanus

  HAHAHAHA :DDD EZért BUUztak 😀 hogy bekúrta te jó ég

 • zoleelej

  jól levédekezted Piqué mehet a twitterre

 • dzsonee

  Migólez!

 • WT14

  Aztakurva CR!!!!!

 • Madridista

  Az egyetlen értelmes támadónk
  Bale megint hol van?

 • Gerintz

  Istenem :DDD kabaré

 • johnglade

  Na bazdmeg.

 • smatte

  no, odaátról megtudtam, hogy a tizi jogos volt, Ronya gólja meg mák…érdemes volt átpillantani:)

 • Kisstomee

  Ezt a bírót

 • lucas

  Ez mi a faszom??????

 • zoleelej

  itt is volt kontakt te fatty

 • dracox

  Normalis ez a biro????

 • Cornelius Scipio Africanus

  ez mi a fasz?

 • Winston

  Miért piros?

  • Gerintz

   Második sárga, a gólnál levette a mezét

   • Winston

    Thnx

 • smatte

  miért nem tud talpon maradni, amikor lökdösik??!!

 • robroy

  Hát ez mi kamu bíró 😀

  • smatte

   az ajándékszatyorban neymár pénz volt.

 • zoleelej

  érdemes felírni ennek a fasznak a nevét annak idején a Valencia ellen is ő fújta szét az egész meccset

 • ReAlantos

  Megvettük a bírót, csak egy másikat, nem ezt.:D

 • dracox

  Nem szoktam birozni, de ez a pöcs rendesen szétb*ssza a meccset a vegere

 • robroy

  Jól van csak megjott a classico hangulat 😂😂😂😂

  • Gerintz

   Mourinho otthon egy kaján vigyor mellett megbontotta a sörét 😀

 • dzsonee

  Megérte CR7-nek megmutatni tökéletes felsőtestét. Zidane meg fogja dicsérni, a bírótól függetlenül

  • andreal

   De ez meg nem műesés volt 😀

   • dzsonee

    Nem, de ha nincs az első buta sárga akkor most tökmindegy lenne

    • robroy

     Ebben mondjuk igazad van, nem veszem le a mezt. Mondjuk az meg egy fasz szabály….

    • andreal

     Ha a bíró normálisan vezetné a meccset, tökmindegy lenne…
     Ettől még adom, faszság volt levenni.

     • dzsonee

      Én sem a bírót akarom felmenteni

  • Ronrics

   neki tán nem kéne Ballotellit utánozni-meg is lett az eredménye

  • Sragi

   Butasag volt CR-tol ez, de a varjunak jár a kötél.

 • gwandal

  Na, úgy látszik, a barca nem játékosokra költi a 222 millát, hanem bírókra

  • robroy

   Idén nekik kell. Van ez így, hisz ők több mint egy club…

 • WT14

  Ezt a mocskos buzi bírót… Elintézte CR eltiltását a visszavágóra, gratula. Pls valaki magyarázza meg, hogy ha Suarez esése tizit ért, akkor ez miért sárga a támadónak.

  • zoleelej

   mert csak
   mit kérdezősködsz? 😀

 • sultan2004

  Mocskos csalók. Ha ezt a pirosat nem törlik el neki, elmehetnek a picsaba!

  • johnglade

   Sajnos az utólagos lökésért még inkább rá fognak pakolni…

  • gwandal

   Majd eltiltják a lökésért

  • Gerintz

   A lökés miatt nem fogják…aztbesztmeb*ssza

 • lucas

  Igazán elegáns a megálló Iscotól elvenni a labdát. Fair Play my ass.

  • Madridista

   mit vártál a mocskos barcától?

 • Madridista

  Az ismerős dal az nb1-ből…
  minden bíró minden bíró….

  • realpeter

   Habroló?

 • WT14

  Az én streamemen amúgy az angol kommentátor elsőre penaltyt kiabált CR esésénél, tökre meg voltak ők is lepődve hogy műesésért sárga. Gondolom odaát ez is jogos volt.

 • johnglade

  HHHHHHHHHHHHHHÁHÁÁHÁHÁHÁÁHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 • Winston

  Szopjatok!

 • dracox

  Asensio papapapapapalapapa

 • Gerintz

  Ez a gyerek zseni, és a mezét se veszi le!

 • robroy

  Imádom ezt a srácot… A legnagyobb esküszöm

 • gwandal

  Puta Barca!

 • WT14

  Mi van, gól? Basszameg, késik a streamem :DDDD

  • Kisstomee

   Nem kicsi

 • smatte

  ennyikeh:)

 • Kisstomee

  Így kell válaszolni….. Hiába a bíró

 • Turbo

  Nesze, köcsög bíró!

 • zoleelej

  Piqué hogy védekezel????

  • Gerintz

   Shakirát kérdezd 😀

 • sultan2004

  HAHAHAHA

 • lucas

  Góóól. ATYA ÚR ISTEN de bebaszta!

 • Cornelius Scipio Africanus

  Én mondtam hogy gólt rúg Assensio. DE MEKKORÁT BASZD MEEEEEEEEG

 • dracox

  Perez még a nézőteret is szétbaszta idegében.😅✋🏼

 • WT14

  bazmeg nálam még mindig nincs gól 😀

  • Gerintz

   Várd meg, fasza lesz 😀

  • zoleelej

   jó meccset nézel?? 😀

 • realpeter

  Bakker. Ez gól

 • Sasu

  húú Asensio.. csak óriási gólokat tud lőni.

 • WT14

  AZTAKURVA Asensiooooooooo

 • ReAlantos

  Azért helyezhette volna…

  ASENSIOOOOOOO!

  • robroy

   😂😂😂😂😂😈😈😈😈

 • johnglade

  Asensio, debütálás, gól, ezen mit kell meglepődni?

 • Gerintz

  Lucast is ekéztük egy ideje, de most mekkora helyzetfelismerése volt, hogy látta, hogy meg lehet indulni.

 • dzsonee

  Nemkisgól! De azt ugye vegyük figyelembe, hogy Asensio és Lucas V. csak azért ficánkolhatnak mert Bale és Benzema kifárasztotta a védőket 🙂

 • dracox

  CR feljött megmutatta mit kellene csinálni. Megmutatta mennyire izmos. Lement, aztan jött Asensio hogy így gondoltad Mester??

  • gwandal

   Az izmot meg majd a zuhany alatt mutogatja?😈

  • robroy

   Cr a játék perc, gól mutatóra megy csak..

 • morc

  Nincs is szebb a csendes Nou Campnal.

  • Winston

   Yess

 • Marc96

  asensio az egyik uj favorit:DDD

 • lucas

  És Asensio góllal debutál itt is 😀

 • zoleelej

  csaló bíró+bárka < Real Madrid

 • Winston

  Ennyi , ez a realitás …

 • andreal

  Most már az a piros sem érdekel. Tiltsák el 3 szuperkupa meccsre a bíró meglökéséért, jogosan.
  Így kell ezt.

 • WT14

  Piké ma nagy meccset tolt, egy öngól, és kettőt róla kaptak. A visszavágón is ilyet kérnénk Gerard!

  • smatte

   meg kell védjem mr sharikát. Nem tehet róla, hogy mindig ő maradt ott utolsóként. Többször ő mentett kritikus helyzetben.

  • dracox

   Hátha Twittel valami szar kifogást, hogy fájt a nagyanyjának a foga és azért nem ment neki..

  • lucas

   Nem volt valami nagy meccse. De az egész Barca gyenge volt, a mai alapján az megy náluk mint a múlt szezonban, csak Messi és Suarez mellet már nincs egy Neymarjuk és így még gyengébbek lettek elől.

   • LLL

    Deulofeu nem egy Neymar, de azért ma egész jó volt.

  • Zormac

   Vidal “védekezett” mellette, szenior lepkefing szinten, eléggé túl volt terhelve. Meg aztán normális ellenfél nem lő két ilyen dugót egy meccsen, erre nem lehet készülni. Nem mondom, hogy jó volt, de a bűnbak tán nem ő lesz…

 • Madridista

  Bale Benzema kuka

 • dzsonee

  Kár a bíróért és az első félidőért. A többi tetszett 🙂 Szerdán kérek még egy Piqué öngólt és elégedett leszek.

 • johnglade

  Asensio gólt lőtt, tehát szerdán kezd: Bale + Benzema.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Azért mert még egy kicsit a kapufa mellé lehetett volna kicsit helyezni. Volt ott még legalább 6-7 cm. Ezért jár a bünti.

  • dracox

   Simán kinézem Zizuból, hogy ezek után is azt a sablon dumát fogja mondani, hogy mind a ketten jót meccseltek…..

  • Sragi

   Technika döntés miatt kimaradt a keretből : Asensio 😀

 • norma_va

  Ez jó szar meccs volt, de legalább nyertünk. Asensióra nincsenek szavak. Még mielőtt pályára lépett volna, írtam chatbe, hogy ne szakítsa meg a sorozatát. Ez a gyerek kincset ér, és benne van a jövő Madridja. Elegáns, intelligens, csöndes, alázatos és kíméletlen.
  Ronaldo, te hülye. Remélem tanultál belőle, hogy a gólörömnél vannak fontosabb dolgok is a foci pályán. Megérdemelted.

 • smatte

  pedig a bíró mindent megpróbált, hogy legalább egálra hozza a meccset. Asensio egy kincs, tessék minél többet játszatni!

  • andreal

   Egy hely most épp kiadó 🙂

   • WT14

    CR a padról jött be, szóval nem 🙁

    • andreal

     De úgy értettem, hogy úgyis kezdő lett volna a visszavágón. De oké, értem 🙁

 • Resid

  Ez után a meccs után a Barcások elvesztették a jogot a bírózásra: ajándék büntető, ajándék emberelőny, nem megkapott büntető. Minden bírózásra egy szó a válaszunk: szuperkupa.

  • sultan2004

   Azt a szemellenzőt, ami odaát van nem lehet csak úgy levetkőzni. De most fél vigyorral fel kell mutatni az eredményjelzőre – és ennyi.

   • gwandal

    Az nem szemellenző pár embernél, hanem konkrétan vakság, némi(?) mentális problémával. Amit múltkor tikától belinkeltél, olyat épeszű ember max takonyrészegen ír, de egyet is csak úgy ért vele

  • Sragi

   Ugyan kérlek 🙂 Néhány vak ezek után is megmagyarazza, hogy a döglött nyúl az alszik csak.

 • WT14

  Az angol kommentátorok még mindig azt magyarázzák hogy CR nem műesett, de biztos ők is perezbérencek.

  • andreal

   Most beszélek egy Barcás ismerősömmel, ő is azt mondja, hogy a tizi is jogtalan volt, meg a piros is 😀
   Szóval csak szemüveg kérdése.

   • ReAlantos

    A tizit (meggyőztek róla) meg lehetett adni, de a kiállítás második sárgája vicc.

    • gwandal

     Hát nem. a vámpír kb már vízszintben volt, mindkét lába 10-20 centivel a talaj felett, amikor Navas hozzáért, kurvára nem attól esett el

     • WT14

      Az angol kommentátorok azt magyarázták, hogy előre tudta hogy kontakt lesz a kapussal, és már ezelőtt elkezdett elesni. Mivel angolok, nem is voltak túl jó véleménnyel róla…

     • gwandal

      Rendes kontakt nem is volt, kb átugrott Navas keze fölött

     • ZeRo

      de tisztán lehetett látni a lassításból, hogy Navas belenyúlt az aurájába! tehát adható

     • gwandal

      Mondjuk suarez aurájába én is belenyúlnék

     • sultan2004

      Fénykarddal.

     • gwandal

      Pl.

     • Sragi

      Ismerik már ezt a cigányt elég jól.
      Nem tudom, hogy a Poolban is ilyen volt e már.

  • szolnocskai

   Finoman bodicsekolta a néger.

  • Sragi

   Umtiti nagyon kúsban volt lehetett látni rajta, hogy ő se tudta mit fúj a spori. Kb azt hitte tizi lesz belőle.

 • lucas

  Asensio gólja után Perez reakciója kurva nagy volt. :DDD

  • Cornelius Scipio Africanus

   Utána meg ez zajlott le a VIP-ben a mellette levő úriemberrel:
   Perez: – Tudod mennyi volt? (és mutat Asensiora)
   Mellette lévő: Nem. Mennyi volt?
   P: 3,5 millió! Tudod most mennyit ér?
   Ml: Nem, mennyit?
   P: Legalább százat!!

   Majd Bale-re mutat Perez és megkérdezni újra: – tudod mennyi volt?
   Ml: Nem. De gondolom olcsó!
   P: Nem, ő drága volt. Száz millió.
   Ml: És mennyit ér?
   P: kb 50. Vele mondjuk pont átbasztak.

   • mikike

    😀 Üvegtigris! Zseniális meglátás! 😀

   • ReAlantos

    Az utolsó válasz úgy korrekt, hogy legalább 3,5-et.:D

    • Cornelius Scipio Africanus

     Jaj te kis redundánsmániás 😀

 • bobherceg_3312

  Két tétmeccsen 0 perc BBC-t láttunk, pedig cserével összeállhatott volna a trió, ha ZZ szeretné, h összeszokjanak. Emiatt van egy olyan sandám, hogy idén pápá lesz nekik. Ezzel a tudattal nyugodtan fekszem le aludni 🙂
  Asensio egy állat, nincs augusztus 20, mégis volt tüzijáték… 😀

 • gwandal

  Ha nem ilyen kamutizivel egyenlítenek, sztem megnyerik, v max egál, akkor nagyon ment a barca, de így inkább ők zavarodtak meg

 • kodex
 • Gareth Bale

  suarez mennyit gyakorolja a fetrengést naponta?

  • smatte

   edzés után még ráhúz egy fél órát.

  • WT14

   Semennyit, nála ez ösztönös. Hogy fájlalta a térdét a féregje. Ennél már csak a PSG elleni produkciója volt komolyabb, amikor az esés időtartama alatt egymás után az arcához, a nyakához, majd a mellkasához kapott.

   • ZeRo

    mert területre ható sebzést kapott

  • dracox

   Simán be lehetne vezetni a pár meccses(4-5) eltiltást az ilyen kamu szinjatekokkal.. aztan legkozelebb ketszer meggondja hogy hova kap meg mikor a faszkalapja.

  • Ronrics

   vérében van-nem kell gyakorlás…:))
   a bírók azért tisztába lehetnének ezzel a képességével, ő csak él azok hülyeségével

 • ofrnkie

  áááh, én utálok bírózni, de a világ legszebb focija a világ legjobb bíróit érdemli.
  abszurd egymás mellé állítani a büntetőt és CR piroslapját, asszem a mai meccsen lesérült az igazságérzetem.
  de nem tudta elbaszni a partynkat, Isco varázsolt az elején, Messi a közepén – hogy ellenfél is legyen a pályán, utána CR csodálatos 10/10es gólja, utána ASEN-puta-SIO még csodálatosabb gólja megállapította a lécet, amit rajtunk kívül más nem tud megugorni.

  azért örültem volna, ha látom Ceballos papit is, de így lett jó.
  Varane elég jól játszott ma.

  • ReAlantos

   Raphael végleg bejelentkezett a legjobb középhátvéd címre. És az idő az ő pártján van a jelöltek közül.

  • Sragi

   Ezek után ha valako bírozni mer..Le ia rugom a lépét!
   Viccet félre téve botrányos volt amit a varjú a 2.felidoben karogott. Suarez szegény majdnem meghalt, hogy Navas surolta. Aztán CR hulyeseget csinált a golörömnel de utána amit fújt az a fasz…
   Asensio kivasarlasi ára meg remélem van vagy 500 millió. 😀 Imádom a sracot.

 • lucas

  Ami még érdekes, hogy Ramos olyan kussban volt mint még soha. Nem is értem, valami baj lehet vele 😀

 • smatte

  most akkor ha cr-t eltiltják (mondjuk egész életére:)), akkor az mire vonatkozik? A szuperkupára, vagy minden másra is?

  • Cornelius Scipio Africanus

   csak a szuperkupára

   • smatte

    ha csak a szuperkupára, akkor “rohadt nagy” érvágás:)

  • andreal

   Spanyolországban csak az adott sorozatra szól az eltiltás. Ha Angliában csinálta volna ezt meg, akkor nagyobb bajban lenne 😀

  • Zormac

   Angol szpíker azt mondta, a bajnokságba viszi tovább.

   • sultan2004

    Nem, akkor Modric is játszhatott volna ma!

    • andreal

     Pontosan!

    • Raulitás

     Azóta vátozott a szabály. Luka még a régi rendszerben kapta a pirosat ezlért nem volt

     • andreal

      És mikor változott a szabály?

     • Raulitás

      2013 talán, de nem vagyok benne biztos

     • andreal

      De akkor Suareznek is a bajnokságba ment volna át a Király-kupás eltiltása, nem?

     • Raulitás

      szerintem ez csak a szuperkupára vonatkozik, mert sok játékos soha nem töltené le

     • andreal

      De Modricot 2014-ben állították ki 😀
      Najó, nem tudom. Majd kiderül.

     • Raulitás

      A számok nem jó barátaim, ha meg kell jegyezni. Múltkor 24 év után a születésnapom elbasztam 😀

     • andreal

      Ezt találtam most, Modric eltiltásával kapcsolatban:

      “Amennyiben azonnali pirossal állították volna ki Modricot, akkor a szabályok értelmében a soron következő bajnokin nem léphetett volna pályára. Így azonban – tekintve, hogy a Real Madrid a 2015-ös és a 2016-os Szuperkupában sem volt érdekelt – a horvát légiósnak még nem volt alkalma letölteni a büntetést. ”

      Szóval úgy néz ki, mindkettőnknek igaza volt 😀 Így viszont, mivel második sárga, csak a szuperkupára vonatkozhat.

     • ofrnkie

      akkor reméljük, hogy a lökés nem lesz figyelembevéve

     • andreal

      Na igen, az is érdekes, mert biztos fellebbezni fognak a sárga miatt, és mivel puncsosak vagyunk eltörlik, de akkor mi van a bíró lökéssel, ami miatt meg jogos lenne az eltiltás. 😀
      Ebből már megint az fog kijönni, hogy csalóreal 🙁

     • ofrnkie

      nekem úgy tűnt, hogy a bíró nem nagyon vette magára, így hátha nem lesz belőle ügy. kár, hogy így belerondított ebbe ez az inkompetetens fasz

     • andreal

      Amúgy tényleg ez lehet a szerencséje, hogy semmit nem reagált a lökésre. Ettől még a jegyzőkönyvbe persze bekerülhet.

     • Cornelius Scipio Africanus

      piroslap, Real Madrid, C.Ronaldo, 7. megjegyzés: “Meglökött :'( “

     • andreal

      “Se empuja”
      (majd sultan kijavítja gyér spanyolomat :D)

     • Raulitás

      Kérdés, hogy Cé a második sárgát tölti-e le, vagy az x meccset a bírósimogató miatt

     • smatte

      akkor ticcsák el, úgyis tavaszra kell az öreg:)

  • sultan2004

   Bizonyos Barca fanatikusok szerint, nem csak Cét tiltják el örökre, de a kis junior is 10 meccses eltiltással kezdheti majd a karrierjét. Az ilyen öröklődik, b+.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Amúgy szerintem CR csak alsónemű szponzort keresett.
  Vagy volt a szerződésében egy kitétel, hogy mezlevétel + 50 millió euró.
  Mivel jön a negyedik gyerek, kell a pénz pelenkára…. egy gondoskodó apa. Nah.

 • Hafen90
  • Zormac

   Eredeti ötlet. A későbbi piros ismeretében még okos is….

   • kodex

    A bíró mezét mégsem vehette le… pedig azt kellett volna.

    • andreal

     Azért próbálkozott… 😀

    • Zormac

     ahogy Ribéry a cipőfűző-kikötéssel (női bíró volt)? 😀

  • V.I.C.

   Így hogy ezt így húzta meg, simán rásüthetik (megalapozottan), hogy komplexusos. Ha ellenben a mez elejét mutatta volna, aszondom belefér egy sárgáért, mert jó és okos fricska.

 • dracox
  • Ronrics

   ez jó nagy fasszág volt , teljesen felesleges

   • dracox

    Lesz*rta a sárgát mivel nem gondolta, hogy műesést fognak ráhúzni pár perc múlva.

    Így mutatta ki mennyire megkönnyebbült 😀

 • Manócska

  Az 1. félidő nem, de a 2. kifejezetten tetszett, mint ahogy Ronaldo és Asensio gólja is. Csodaszép volt mind a kettő. Előzetesen egy 3-2-es Real győzelemre gondoltam. Majdnem be is jött a tippem. 🙂

 • Gareth Bale

  S akkor kernenk jooogabit egy partatlan szakertesre…

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem odaát már fullba nyomja. Közben meg minket olvas, és már gépeli a cikket, hogy khöcsög CR 😀

 • ReAlantos

  Calma, calma!

  Biztos forrásból érkezett a hír, hogy CR a biztos előny tudatában nem akarja kockáztatni az egészségét a visszavágón, ezért inkább kiállíttatta magát. És bár utólag a sárgát eltörölhetik, a bíró sporttárs meglökéséért viszont garantáltan egy meccset kap. Ha többet, akkor nyaralni megy.:D

 • ofrnkie

  a mai meccs egyik legszebb pillanata a csend, ami akkor jött, amikor CR-t fütyülték és belőtte

 • kodex

  2. https://streamable.com/95g7s
  3. https://streamable.com/i58k5
  Perezt érdemes figyelni 😛

  • dracox

   Nagy kő esett le az öregnek a szívéről :)…de nekünk is.

 • Gareth Bale

  Ma megerett bennem a gondolat, hogy szerzodese lejarta elott egy evvel el kellene hozni Falcaot Monacobol. Kevesebbe kerulne, mint a tinisrac, es tud annyit, csak nem olyan fiatal. Viszont kevesebbe is fajna.

  • t20-puerto del sol

   Kihagytad, h olcsobb lenne:-)

   • Gareth Bale

    Olcsóbb lenne.

    • Gareth Bale

     Kevesebbe kerülne.

 • majk

  En attol felek ezert Cet nagyon sokaig el fogjak tiltani

 • norma_va
  • Cornelius Scipio Africanus

   Példát fognak statuálni vele. 12 meccs. (ha tényleg az a max). Anno a bilbao ellen is az akkori maxot kapta. 1+ 3?

   • kodex

    pont lesz*rom. 32 éves. mégis mennyit fogjuk még játszatni szuperkupa meccsen? nekünk tényleg van helyette másik. minden másra ott van Paulinho 😛 😉

    • Cornelius Scipio Africanus

     kérdés hogy hol kell letöltenie.

     • kodex

      ott. Modric is azért várt pár évet 😉

     • Resid

      Vác?

    • Cruyffista

     Csak 2 meccs vonatkozik a Szuperkupára, onnantól felfele a bajnokságban kell letölteni.

     • kodex

      pont leszarom. van helyette másik. minden másra meg ott van paulinho 😉

     • Cruyffista

      Nem azért, de ez viccnek is és beszólásnak is gyenge (pláne, hogy egyszer már elsütötted). Nem kötekedésből írtam amúgy.

     • kodex

      mert elsőre sem értetted meg. mert uaz vonatkozik rá. ha nem megy át, akkor kifejtve: eddig is megoldottuk nélküle, egyre inkább nem (csak) rá épül a játék. tök lényegtelen hogy 1 bírói hiba (ami látom odaát szerinted nem az és oltanak is rendesen miatta) mit hoz. mert itt – hosszú idő után – van kivel pótolni. és innentől lényegtelen hogy 2/3/4 stb meccs vs sem. ellentétben ott ahol még mindig Godot-ra várnak 😉 a helyettesítéssel

     • norma_va

      Hát, most megint kezd kicsit CR centrikussá válni a játékunk. Csak most annyival jobb helyzetben vagyunk, hogy míg a mezőnyben feltalálják magukat a srácok – nem a mai meccsből kiindulva -, addig a kapu előtt ezt a két szerencsétlen Bét kell néznünk, ami minden csak nem megnyugtató. Kérdés, CR hiányában lesz-e annyira tökös Zidane, hogy betegye Asensiót a kezdőbe. Bold: nem.

     • kodex

      én nem aggódok ezen. fogd fel úgy: végre olyanok is lehetőséget kapnak, akik eddig csak keveset, csak nem tavasszal hanem már ősszel. tavaly Bale dőlt ki és oldottuk meg, vagy akár a vége felé CR7 nélkül, most a rajtnál lesz pár ilyen meccs – na bummm. abban igazad van, Bale-el messze nem uaz, de spanyol közép, kiscsapat ellen még vele is menni fog.

     • norma_va

      Menni fog, csak sírni fogok meccsnézés közben. Vagy sokat iszok. Asszem utóbbi lesz.

     • kodex

      Bale így is, úgy is játszana CR7től függetlenül. ha emiatt iszol – ok. veled tartok. de ne azért dőljünk már kardunkba mert a 7est nincs ki helyettesítse. ;))

     • Resid

      A reakcióid szerint túljutottál a kólán. Egészségedre 😉

   • andreal

    A szövetség most vesztette el az egyik sztárját, nem fogja a másikat 12 meccsre eltiltani. Nem éri meg nekik.

    • t20-puerto del sol

     Jo érv!

  • t20-puerto del sol

   Miért nem 4-12 szuperkupa meccstol tiltjak el, mint Modricot?

   • norma_va

    Megváltozott azóta a szabályzat. És/vagy 2 vagy annál több meccses eltiltásnál már a Ligában is érvényes. És/vagy mert nem a piros lapja miatt tiltják el, hanem mert meglökte a bírót. Pontosabbat én sem tudok.

    Kovacic pedig nem igazán volt jó, de nagyon rossz se. Nem bírta kontrollálni a középpályánkat, mint Luka. Igaz, ezt tőle nem is lehet elvárni. Viszont úgy, hogy Kroos is gyenge volt, eléggé kiütközött. Túl sokat húzódott be középre, nagyon oda koncentrálódott a játék, így viszont többször alakult ki Iniestával és Albával 2v1-es szitu Danival szemben. A végére pedig megsérült, valószínűleg csak combizom húzódás.

    • t20-puerto del sol

     Köszi, hogy ébren vagy, es ily gyorsan valaszoltal!!

  • ofrnkie

   a “levemente” megemlítése azért reményre adhat okot abból a szempontból, hogy a 4hez közelebb lesz, mint a 12höz

 • t20-puerto del sol

  No, leszállt a repcsi , a gólokat már látom, és úgy tűnik, nincs ok az izgalomra, Piké jól pótolja Neymart:)
  Mondjuk, az zseniális, hogy a visszavágót szerda Este 11tol tartjak…, pedig eléggé meglesném…
  Kovacic jól pótolta Modricot?

  • Sragi

   Kova nem volt rossz, de néha picit bizonytalan.

   • t20-puerto del sol

    Ha csak az a fő gond, az nagybsn a rutin (jatekpercek) kérdése lehet

    • Sragi

     Így van!

  • smatte

   nem, Modricot nem tudta pótolni. Egyszerűen az idősebb horváttal egy hatalmas rutin és szervezőkészség hiányzik a pályáról, ami a fiatalabban nincs meg. Kova nem tudja a játék ritmusát irányítani, nem tud adott esetben vezér lenni, ami hatalmas különbség szerintem a két játékos között. Kicsit várnám már, hogy Mateo ezekben fejlődik, de tegnap ebből nem sokat láttunk.

   • Sragi

    Szertelen picit. Viszont hasonlóan robbanekony es a ritmusvaltasokat érzi.

   • t20-puerto del sol

    Köszi szépen, azért el ne adjuk:D

   • norma_va

    Egyszerűen más típusú játékos. Sosem láttam benne azt a szervezőképességet, ami megvan Modricban. Ezzel nincs is baj, csak nem úgy kell elképzelni, hogy Kovacic fogja átvenni Luka ezen feladatait. Ceballos ehhez közelebb van.

    • ofrnkie

     közös vonásuk, hogy kb fáradhatatlanok. Kovára jobban illik a klasszikus box-to-box szerep, míg Luka ebből azért eléggé kilóg, mégha úgy is tartják számon

    • Cornelius Scipio Africanus

     Én is Ceballosban látom ezt. Ezért sem értem miért hasonlítják Kovacicot Modric. Mert ő is horvát? 😀

   • pancho

    Kova szenzációs volt tnap. Messit levette a pályáról, remekül tartotta és játszotta meg a labdát. Nem Modric szerepköre volt az övé, hátrébb játszott annál, de a meccs egyik legjobbja volt.

 • Resid

  Karácsonyfa. Mármint a legerősebb felállásunk. CR alatt Asensio és Isco (coming out) – Bale és Benzema rovására – onnét lejjebb változatlan.

 • smatte

  egyébként Ronci tegnap egész jó szállt be…lehetne belőle supersub:)

 • WT14

  Ha 12 meccs a maximum, legalább 10-et tuti meg is fog kapni CR, lehet örülni odaát. Remélhetőleg különösebb gond nélkül megoldjuk majd, legalább addig se fárad el. Ha szerencsénk van, Asensio sokat lesz kezdő helyette.

  • gwandal

   Az úgy tényleg arányos lenne, mondjuk pl suarez eltiltásához képest

  • WT14

   Közben az nso azt írja, hogy csak min. 5 meccs esetén ruházódik át a bajnokságra, de végül is mindegy, mert valszeg fog kapni ennyit.

   • Sragi

    Kb 5 lesz a vége.

    • WT14

     Ha csak annyi lesz, a tegnapi meccs ítéleteitől függetlenül majd megint hallgathatjuk a szokásos faszságokat, hogy nekünk kedveznek.

     • Manócska

      Eddig is mindig ezt mondták. Nem teljesen mindegy hogy mit mondanak?

     • norma_va

      Valamennyire kedveznek is. Az űr Barca alatt meg nekik kedveztek. Én mindig is azt mondtam, hogy az aktuális legjobb ellen nehezebb a síp. Nem előre megbeszélt szándékosságról van szó, csupán így csapódik le a bírók tudatalattijukba. Ehhez pedig nem segít az se, hogy szimplán szarok is.

     • Sragi

      Szerintem ne legyen egy szavuk sem. Csupa rossz ítélet.

     • andreal

      Szerintem meg van most mivel foglalkozniuk a Real Madrid kedvező bírói ítéletein kívül is.

     • andreal

      Tévedtem 😐

  • Manócska

   Oké, az igaz hogy meglökte a bírót, és az mindenképpen büntetést von maga után. De azt nem veszik figyelembe az elbírálásnál, hogy a 2. sárga lapja egyáltalán nem volt jogos?

   • WT14

    Ha figyelembe veszik, ezért lesz 10 meccs, nem 12.

 • Ronrics

  Lehet teljesen szubjektív érzés – én úgy vettem ki, főleg az elején, hogy a Barca nagyon bizonytalan volt Neymar hiányában… nagyon bennük volt az, hogy elhagyta a csapatot az egyik legjobbjuk.
  Nyilván túllépnek ezen és a vereség “segít” meghozni egykét döntést amit idáig esetleg csak halogattak.

 • sultan2004

  Nap közepén várhatjátok az összefoglalót, addig bírjátok ki valahogy! 😉

  • ZeRo

   Melyik nap? 🙂

 • andras14

  Megint meg kell állapítanom hogy kurvajók vagyunk, félgőzzel nyertünk Modric nélkül.Isco embertelen nagy király, Asensio dettó, mindketten megérdemlik a kezdőt. Benzi meg Bale jó gyerekek, de ideje belátni, hogy a csikánók jobbak. Ha Balert tenyleg adna a MU 80millat,nem kérdés hogy mennie kell, remélem Flo ezt még meg meri húzni.

  • FrancIsco

   Nem bánnám én se, mindenkinek jobb lenne. Bale-nek is sokkal jobban feküdne a MoU féle null-foci kontrákkal, ahol jobban érvényesítheti gyorsaságát.
   Legjobb lenne, ha Martialt is bevonnánk az üzletbe cserébe, tőlem még egy 1-1 is mehetne.

   • Sragi

    Mondjuk nekünk nem Martialra lenne szuksegunk.

    • norma_va

     Miért gondolod ezt?

     • Sragi

      Nyilván előrébb vagyunk, mint Bale-el. Martial több szerepben is használható, de én ugy gondolom nekünk inkább egy igazi 9-es kellene aki tudja helyettesíteni Cr-t és Benzemat. Mondjuk egy biztos egy Bale-el szívesen elcserelnem.

     • FrancIsco

      Mind a Monacoban, mind a MU-ban 9-est játszott, Ibra érkezésével került ki kényszerből a szélre. Még a mezszáma is 9-es volt Ibra előtt…

     • Sragi

      Akkor mea culpa sracok 🙂

     • FrancIsco

      Nem para, pont ezért lenne ő hatalmas nagy vétel valamelyik B helyett. Játszana egy idényt és meglátnánk hol a legjobb aztán jövőre ha menne a másik B akkor még konkrétabban tudnánk igazolni. Sőt megkockáztatom mivel kb mindkettejüket tudja pótolni ebben a játék rendszerben egy fiatal játékos is belefér.

     • Sragi

      Kár lenne rohadni hagyni Mou keze alatt.

    • FrancIsco

     Szerintem ebben a felállásban meg pont hogy egy hozzá hasonló játékosra van. Jól cselez, gyors, jól készít elő is és alázatos. Tud játszani szélsőt, második csatárt és csatárt is. Formáció váltás simán megoldható csere nélkül vele, a BB-nél pedig szinte biztos hogy hatékonyabb. Emelett jobban bírja a padot is és kifejezetten boldogtalan a MU-ban.

     • Sragi

      Azt nem vitatom, hogy ne lenne hasznosabb mint a 2 B, de nem igazán 9-es ő. Mondjuk ahogy mostanában játszunk nem is feltetel 😀

     • norma_va

      Monacoban 9-es volt.

     • Sragi

      Nem szélén játszott?

 • Sragi
  • Buckethead

   Háháhá, Tompika, mindhárom gólban benne voltál 😀

   • Sragi

    Azért nem csak rajta múlott de C is beforgatta. 😀

 • Ursula

  A tegnapi meccs arra volt jó, hogy megmutassa, a vitatható bírói döntések mellett is azzal kell foglalkozni, hogy megnyerjük a meccset. Suareznek meg javaslom a felfújható szumó jelmez viselését, esések közben nehogy megsérüljön. És inkább nézem a két B sétálását, mint hogy ő a csapatunkban játsszon.

 • dzsonee

  Bár lehetne, szerintem nem kell bírózni, főleg annak a tükrében, hogy ennek ellenére is nyert a Madrid. Egy, így most legalább megverték a Barcát és nem volt a Madridnak kedvező bírói itélet, így nem kell hallgatni azt amit tavaly a Bayern München kiverése után. Kettő, amit CR7 produkált a neki járó pár percben nagyon megmutatja, hogy nagyon ért a focihoz, csatárnak idén is kiváló, viszont ahogy eddig, ezután sem az eszéért fogjuk szeretni. Ha meg is kapja az eltiltását, akkor se kéne hogy nagy baj legyen, hiszen pont mi hajtogatjuk hogy mennyire fontos már az ő esetében a rotáció.
  Ami a bírókat illeti, már akárhány szezon óta megy a bírózás bármelyik ligában és a BL-ben is. Szerintem a foci mára nagyon felgyorsult és egyszerűen a bírók képtelenek lekövetni. Szabad szemmel már nagyon nehéz konstans jó itéleteket hozni. Felkészül: a videóbíró. Remélem.

  • andreal

   A tegnap belinkelt Kaká piros lapot a játékvezetőnek a videóbíróval együtt sikerült összehoznia 😀

   • dzsonee

    Az viszont az emberi hülyeség tetőfoka, ami ott zajlott. Hogy ennyi bírónak együtt legyen annyi humorérzéke mint a 3 napos zoknimnak…szerintem civilben az adóhivatalban dolgoznak.

 • kodex

  Egyébként: Legjobb felkészülési meccsünk 2 – csak hogy ne kelljen új post cím. Amit megint kb. 10 emberrel toltuk végig – szinte már az elejétől, és eléggé “defenzíven”, tán mert ZZ szokás szerint szimplán nem kikapni akart odaát. Érdekes ez a “kiállítás megpecsételi a szenvedő fél sorsát” urban legend (vö Várhidi szakértő) is mert ha csak a Barcára vetítjük és csak a legutóbbi ilyen eseteket: 3/2 hoztunk de még azon az 1 vesztes tavaszin is emberhátrányból egyenlítettünk, majd ott és úgy b*tuk el, ahogy ma meg összejött (thja most csak ketten indultak el tSteagen felé, akkor meg a fél csapat). Amúgy meg: Messi + Iniesta még mindig zseniális. Azok a passzok és megjátszások, megindulások még mindig hibátlanok – csak hát már nem egy Villa/Neymar/Xavi/Pedro/Alves stb áll mellettük.

  • Sragi

   Ha Messinek nem fog menni akkor reszeltek a Barcanak.

   • Manócska

    Ez így van. Már tavaly is nem 1, nem 2 meccsen ő mentette meg a Barcát.

    • Sragi

     Alapvetően Umtiti, Busi, Messi es Suarez a csapat gerince. De Messi es Busi a kulcsfigura.

     • FrancIsco

      Umtiti óriási vétel volt nekik ennyiért, majdnem akkora mint nekünk anno Kroos.

     • Sragi

      Utóbbi 3 évük legjobb igazolasa.

     • Cornelius Scipio Africanus

      Szerintem már most jobb mint az agyonszopkodott Piké.

     • Ronrics

      Piké tegnap mindent kifejelt/kivéve amit rúgott../

     • Sragi

      Az fix!

   • MrPaul

    Csak az ő jelentette különbség tartja jelenleg szerintem a Barcát a legszorosabb elitben, de nagyon gyorsan gondoskodniuk kell a pótlásáról/függetlenyteni magukat valamennyire tőle, mert nagyon szarba kerülhetnek, ha nem sikerül ez időben.

    • Sragi

     Sokáig nem várhatnak vele.

 • Ronrics

  Nem volt Modrics – Kroos nemigen találta a helyét….

  • Zizou

   Inkább volt köszönhető annak, hogy a másik oldalon kellett játszania, illetve remekül meg lett szervezve a barca kp.-ja, ami kb elszívta a teret előlünk. Nagyon nem volt könnyű dolguk a Realosoknak.

 • Sasu

  Ronaldo szerintem vicces volt, öt perc alatt letolta a saját showját, megnyerte a meccset aztán távozott. Trailert csinált a filmből.

 • Sasu

  A Barcáról: Kellene nekik még egy Messi, mert most hogy középpályás lett Leo, nincs kit indítani a tizenhatosnál. Ugyanazt az eredménytelen nyomást tolták, amit pl. a Barca-Juvén is, ugyanúgy még csak helyzetig is alig jutottak el belőle. 1-1 után meg a kiállítás után is teljes nyugalommal lehetett nézni, biztos voltam a győzelmünkben. Elég nagy a zűr klubszinten, remélem ez megoldódik valahogy, mert kell egy jó Barca a bajnokságba 🙂
  Rólunk: Már leírtátok a nagy részét, annyit tennék hozzá, hogy Kovacic azért szépen kivette a részét Messi semlegesítéséből, Casemiro viszont leállhatna az első negyedórában értelmetlen helyen sárgás faltjaival.
  Bíró: Wtf?

  • Sragi

   Casemiro néha tényleg durva de szerintem ebben is fejlődött tavalyhoz képest. Azért nem volt olyan egyértelmű, de tény hogy Messi rendkívül veszélyes volt és helyenként Suarez is. De ahogy te is irtad, Messi visszalep szervezni elöl nem igazán van akit kereshet. Mondjuk a kis területen egyerintos vagy oda-vissza passzos gyors foci még mindig nagyon megy a Barcanak. Viszont egyértelműen nagy érvágás Neymar hiánya. Deoulofelu gyorsnak gyors de legtöbbször veszélytelen volt. Ellenbe D Suarez hatékonyabbnak tűnt szamomra. Nem csak abból all a skillje hogy megtolja valamerre lendületből es beadja.Plusz közepén a Barca is sok labdát elszort. Főleg Iniesta játéka nem volt az igazi.

   • FrancIsco

    Tartok tőle nagyon, hogy Kázmérral nagyon meg fogjuk járni idén egy komolyabb meccsen, amikor is összeszed egy pirosat az első 20-30 percben. Tavaly is nem egyszer volt erre több mint reális esély. Nagyon remélem, hogy Zidane és a többiek helyre fogják tenni agyilag.

    • Sragi

     Szerintem tavaly inkább volt idozitett bomba. Egyébként ember legyen a talpán aki Messit szabalyosan tudja szerelni.

     • Sasu

      azért ha negyven méterre van a kaputól és még áll a védőnégyesünk, akkor nem kellene odarúgni neccesen, főleg nem tíz perc játék után.

     • Sragi

      Nyilván az eléggé hülyeség volt de benne van a játékban sajnos. Ezt kellene levetkoznie végre.

     • MrPaul

      Hát én meg akkor sem vagyok nyugodt, ha 40 méterre a kaputól meg tud úgy indulni az az ember, hogy nem eszik közben ketten őt. Ha még van ideje is gondolkozni Messinek, erőteljesen kezdheti szórni Navas a kereszteket, mert szinte biztos helyzet lesz a vége.

 • angus

  az egy dolog, hogy Ronaldot kiállították szimulálásért, de Asensio mekkora passzt adott neki előtte balküllővel…? Asensio-Isco párost a kezdőbe, ahogy Resid írta lejjebb, karácsonyfában.

 • Cornelius Scipio Africanus

  Egy kérdés merült csak fel bennem olvasgatva az internetet.

  Ha CR kisebbségi komplexusos (lehet, nem tudom), akkor akik állandóan a bírón pörögnek, illetve CR-rel foglalkoznak egyfolytában, akkor az nem kisebbségi komplexus??

  Csak kérdezem! Én nem tudom.
  https://media.giphy.com/media/Lq3ueCSWjnQPu/giphy.gif

  • Sragi

   Szóra sem érdemesek 🙂

  • andreal

   Nem csak 10 millió futballszakértő, de 10 millió pszichológus országa is vagyunk 🙂

   • Cornelius Scipio Africanus

    Mi magyarok, mindenhez értünk. Mindenhez IS! 😀

  • Ursula

   Leginkább szerintem Asensionak van komplexusa. Meglátta CR7 kockáit és utána a gólnál nem merte levenni a mezét. 😀

 • Zormac

  Többen említettétek a karácsonyfa formációt itt lejjebb. Egy képen megrajzoltam Nektek egy korábbi ZonalMarking írást és az ott mutatott egyik formációt felidézve (forrás: http://www.zonalmarking.net/2010/01/22/teams-of-the-decade-14-milan-2002-07/ ).

  A cikk leírja, hogy a 2000-es évek közepén a Milan játszotta ezt a formációt nagy sikerrel, alapvetően azért, mert túl sok “klasszikus tízes” volt a csapatban (Pirlo, Seedorf, Rui Costa, Kaká), akiket vétek lett volna nem játszatni. Ahhoz, hogy ez működjön, szükség volt egy-két dupla tüdejű romboló-futógépre (Gattuso, később Ambrosini), illetve a pálya széleit kihasználandó, két jól támadó felfutó szélsőre (Cafú, később mások).

  A csapat edzője Ancelotti volt, szóval az esetlegesen felfedezhető hasonlóságok nem feltétlenül csakis a véletlen művei lehetnek (a cikk Maldinit legendának nevezi, találó is hogy Ramos kerül a helyére).

  Nyilván nem lehet egy az egyben alkalmazni, átvenni, más korszak és más játékosok, stb. De azért érdekes párhuzam.

  https://uploads.disquscdn.com/images/88987d914f58596573264fcc4d901ce773c1cce74df871852fe412cb79fd3431.jpg

  • Sasu

   Kaká Asensio párhuzam nagyon él.

  • dracox

   Nem rossz hasonlat. Az akkori Milan tényleg világverő volt. Jó lenne ha a 4-3-3-as formációt ez vagy hasonló felállás váltaná fel végre.

  • FrancIsco

   Jópofa felállás, érdekes hogy évekkel ezelőtt a legelső kommentem a blogra pont erről szólt, csak akkor még Hamival 😀
   Én személy szerint megcserélném Kroost és Modricot. Kroos közelebb áll a 10eshez, jobban lő szerintem távolról, valamint Modrichoz közelebb áll a visszavontabb szerepkörből való irányítás. Továbbá a horvátunk sem lesz fiatalabb már. Ellenben Gattuso szerepére egy Kovacic pl majdnem tökéletes lenne.

   • Zormac

    azt nem láttam, de én se először húzom meg ezt a párhuzamot ugyanitt 🙂

  • ofrnkie

   Kázmér-Modric csere, de nem ez a lényeg. nagyon szeretném ezt a felállásunkat

  • Resid

   Szép párhuzam.

 • smatte

  hogy fáj sokaknak odaát ez a teregetősdi…nem emlékszem, hogy mi ennyire fel lettünk volna háborodva Messin, pedig az jobban fájt az utolsó percben…

 • ofrnkie

  egyébként Zidane is dícséretet érdemel a tegnapiért, a védekezésünk nagyon szervezett volt és királyul meg volt oldva – egy támadó csapathoz képest meg főleg

  • norma_va

   Mondjuk ez minden volt, csak szervezet nem, imo. Az inkább az egyéni képességeken és teljesítményen múlt, hogy mindig odaért valaki az utolsó pillanatban.

   • Cornelius Scipio Africanus

    Varane és Ramos mondjuk elég jól játszott. Tetszett.

   • ofrnkie

    lehet te látod jól, nekem úgy tűnt, hogy nagyon szépen fel volt állítva a védelem, amikor támadt az ellenfél – mármint ez a tágabb értelemben vett védelem (középpályásokkal) – inkább védekezésnek kellett volna neveznem. no és ehhez kapcsolódóan úgy tűnt nekem, hogy ezzel a védekezéssel a barca nem tudott mit kezdeni Messi egy-két villanásán kívül.
    szerintem az egyébként fontos utolsó pillanatban való odaérések inkább akkor voltak szükségesek, amikor támadásból váratlanul-hirtelen védekezni kényszerültünk, ami a támadóbb felfogásnál kevéssé elkerülhető

    • norma_va

     Nálam a szervezettség azt jelentené, hogy kirajzolódott volna a két védelmi vonal, ráadásul Messi miatt a 4-1-4-1 hatásosabb is lenne, Kázmérral a vonalak között. Ehelyett ember fogás volt és így Kroost és Kovacicot is becsalogatta a Barca, meg részben mentek is maguktól, hogy szűkítsék a területet Messi és Iniesta előtt, viszont így mindkét szélen volt, hogy Marcelo vagy Dani jutott egyedül 2 Barcás játékosra is.

     • majk

      főleg az első félidőben volt egy két ijesztő helyzet tényleg, viszont a Barca nem tudott vele mit kezdeni. után a második játékrészben már elég szervezett volt szerintem, Carvajal is feljavult, meg amit a Ramos/Varane páros leművelt az fenomenális volt

     • Sragi

      Plusz fizikálisan is jobban bírtuk.
      Pintus mester tud valamit.

     • Sragi

      Nagyon sokszor így kerültek helyzetbe. Kroos es Kovacic is rendre kilepett.Ilyenkor atrohantak rajtunk.

     • ofrnkie

      nekem az ehhez hasonló védelmeink a szemembe égtek tegnap, ezért írtam a fenti dolgot, de abban mindenképp igazad van, hogy időnként hibáztunk és mögénk jutottak https://uploads.disquscdn.com/images/4ce25435e226fbba71079f7e683c8be09aab08f2f4f1922621a9700f32951033.jpg

  • Zizou

   Nagyon rossz választás volt az emberfogás, nem is értem miért ezt választotta, de nagy zakó is benne volt.

   • WT14

    Milyen nagy zakó? Én nem emlékszek, hogy a hazaiaknak annyi ziccerük lett volna, hogy nagy zakó lehessen belőle. Talán ha kettő volt a kamutizi mellett, annyit meg mi is kihagytunk elöl.

    • majk

     én se éreztem ezt, tény, hogy voltak veszélyes szituk, de igazán nagy helyzetük nem sok volt. persze az igaz, hogy ennyire gyenge Barcát én évek óta nem láttam, de ez legyen az ő bajuk

     • andreal

      Beszorítottak, játszották a labdatartós játékukat, de előnyt nem igazán tudtak ebből szerezni, ennyi történt. Mi meg lecsaptunk a kontralehetőségekre.

     • Sragi

      Akárcsak a Juve ellen tették. Azt a meccset is játszhattak volna másnap estig. Akkor se lőttek volna gólt.

     • Cornelius Scipio Africanus

      But we had possession.

    • Zizou

     Félreértettél. Én annyit mondtam, hogy az emberfogás olyannyira hiba volt a katalánok ellen, hogy könnyedén megbosszulhatta volna. Csak a Madrid remek játékosainak egyéni skilljei akadályozták – az utolsó pillanatokban közbeavatkozva -, hogy ne legyen komolyabb gond. Egy gyengébb képességű csapattal vagy egy élesebb Barcával ez a taktika akár végzetes is lehetne.
     Más oldalról megközelítve a problémát. Sokszor láttam, hogy az emberfogás miatt nagy területek maradtak őrizetlenül. Az embereket nem osztottuk el jól és a kompaktságra se figyeltünk.

   • Sasu

    nagy zakó? kaput alig találták el. Busquetsnek volt egy helyzete, meg egyszer baloldalról mellécsavarta vki de akkor sem volt igazi nyílt helyzet.

    • Zizou

     Nem erről beszéltem…

 • Resid

  Sokrszor volt szó itt is a taktikai felállásról.
  Én úgy érzékelem, hogy a jelenlegi alap filozófia a támadás-védekezés közötti egyensúly megteremtése. Az, hogy ezt melyik csapat milyen felállással fogja elérni (új hadrendet nem nagyon fognak már kitalálni), az adott keret határozza meg. Ezt felismerni és a választott renszerből kihozni a maximumot pedig az edző feladata.
  Nekünk most van egy lehetőségünk váltani – megint csak a keret adottságaiból kiindulva – Zidane-on a felelősség, hogy ezt felismeri, ill. meglépi-e.

  • Cornelius Scipio Africanus

   Szerintem ő ezt valószínűleg előbb felismerte mint innen bárki. Csak meglépni nem merte. Gondolom nem elég biztos benne, vagy nincsenek meg a részletek, a finomhangolás. Vagy lehet Bale-ben és Benzemában még bízik. Nem lehet tudni mi miatt nem vált még. De abban biztos vagyok hogy látja ezt.

   • Sragi

    Lehet még kivár picit. Ameddig jönnek a meccsek addig nem is biztos hogy teljesen váltani fog.

  • Sragi

   Biztos vagyok benne, hogy megfogja lépni. Ha képes volt James-t mellőzni akkor Bale-t is fogja.

 • majk

  mikor derül ki Cé eltiltása? 12 meccs baszki… mennyire kibaszott igazságtalan lenne (és attól félek az is lesz…)

  • andreal

   Szerdáig meglesz.

  • Ronrics

   ne aggódj , megoldják

 • nasty tuti marad
 • nasty tuti marad

  Ember nincs ezen a földön aki úgy szopatja a barcásokat mint Bartomeu, brutal, savage, rekt! :DD

  http://68.media.tumblr.com/3a582b9f4374c91b500795a0ceeeb16e/tumblr_ouoasja7jL1ugx76bo1_1280.jpg

  • Zormac

   Riszpekt a csávónak. Nem sokan jutnak el a litván bajnokságból a Barcába, főleg nem Kínán keresztül.

 • kodex

  most így visszanézve, javaslom Navas is kapjon eltiltást amikor a véleményes 11est követően visszahúzta a bíró karját. 😛 :)) https://uploads.disquscdn.com/images/a44eea0832d5695b4f9d1a5a93cff69279a1fd32de0eae750394226e72d66f3d.jpg

 • Edizen
  • andreal

   Mondtam én, hogy nem lesz 12 😀

   • Edizen

    annyira ez nem vészes. at least, marad ez a játékrendszer, Iscoval szabad szerepkörben elől.
    btw. ncore-on fent van a tegnapi, ESPN -> angol komment, nagyon korrekt, élvezhető így az egész.

    • ofrnkie

     én tegnap skysports streamet néztem és el voltam ájulva a minőségtől (mármint a közvetítés minőségétől, nem a képminőségtől)

     • Edizen

      Én lassan már inkább orosz sztrímet nézek, mint a magyart hallgassam.. “Ránáldu” – priceless :))

     • ReAlantos

      Ágyin-tri.:D

     • majk

      jaja én is csak mosolyogva bólogattam, még Benzemára is volt egy két jó szavuk, azt bevallom megkönnyeztem

  • Sragi

   A lökés miatt jogos. Viszont a sárgát és a pirosat vissza kellett volna vonni!

   • Edizen

    szerintem azt meg fogják fellebbezni. a szuperkupa visszavágó nem biztos elúszott még. we shall see 🙂

  • Cornelius Scipio Africanus
   • Sragi

    Best :DDD

  • kodex

   sorrendben a 4 bajnoki: Deportivo La Coruna, Valencia, Levante, Real Sociedad
   az első és az utolsó idegenben.

 • sultan2004