Itt futunk neki az új szezonnak!

Megújultunk és folyamatosan fejlődni szeretnénk. Hosszú hónapok ötletelgetése és munkája eredménye az, hogy a mai naptól kezdve saját honlapon várjuk minden kedves régi és remélhetőleg sok-sok új olvasónkat! A miértekre és hogyanokra megpróbálok röviden válaszolni.

Minden ott kezdődött, hogy José november vége körül elhatározta, hogy a december eleji El Clásicóra egy nagy durranást szeretne nektek összedobni. Olyat szeretett volna, amit még sosem csináltunk. Így talán sokan emlékezhetnek arra a TLDR posztra, amit ekkor írtunk nektek. Sose gondoltuk volna, hogy egyszer a Sport TV-ben fogunk szerepelni, méghozzá a Klasszikus felvezető műsorában. Ekkor kezdett motoszkálni a fejünkben, hogy bizony jó az, amit csinálunk. Akár több is lehetne benne, ha kicsit jobban odafigyelnénk a dolgok folyására. Talán Sultan jegyezte meg, hogy ő komolyan szeretné csinálni ezt a blogot, akár hosszú távon is. Mi erre egyetértően bólintottunk, hogy igen, mi is. A blog költözése sokszor szóba jött, mert a régi blogmotor közel sem volt megfelelően működő. Elkezdődött a brainstorming és megszületett az ötlet: Készítsünk egy saját domainnel rendelkező weboldalt, ne keressünk más blogmotort!

Azzal, hogy költöztünk, szeretnénk, ha szintet is tudnánk lépni. Ez azt jelenti, hogy minőségben, rendszerességben, posztok mennyiségében és sokszínűségében, illetve a tálalásban is szeretnénk fejlődni. A részleteket nem írnám le, mert talán nem is lehetne szépen összeszedni. Órákon át ötletelgettünk, vitatkoztunk és igyekeztünk megtalálni az ideális megoldásokat. Reméljük, hogy elértük és elérjük azt, amit szeretnénk és ezeket mind ti is érzékelni fogjátok. A weboldalunk folyamatos fejlesztés alatt áll, fogtok találkozni még apróbb változtatásokkal. A csapatunkban sajnos nincsen webdizájner, így mindent magunk próbáltunk a legjobb tudásunknak (és a zinternet segítségével) megfelelően elkészíteni.

Meg szeretném köszönni azt a sok visszajelzést, amit a szezon végén az űrlapon keresztül osztottatok meg velünk. Sok pozitív dicséret érkezett, ami nagyon jól esett mindannyiunknak. Ezen felül, ami nekem még jobban esett, hogy sok építő jellegű kritikát és ötleteket kaptunk arról, hogy Ti mit szeretnétek tőlünk a továbbiakban. Miben kell fejlődnünk és egyéb ötleteket is kaptunk, hogy miket olvasnátok tőlünk, amiket eddig nem találtatok meg a repertoárunkban. Ezekből sok meg fog valósulni reményeink szerint, ami azt jelenti, hogy még jobban ki tudjuk elégíteni a közönséget. (Nem úgy, Karim. Sicc!)

A régi oldalról áthoztuk a posztokat, de a kommenteket nem sikerült ezzel együtt átvarázsolni. Amire viszont (még) nem maradt erőforrásunk, hogy a képeket a helyükre igazítsuk, így ez (is) még fejlesztés alatt van. Megértéseteket és türelmeteket köszönjük!

Ehhez mindhez kevesen voltunk, így a nyár folyamán kerestünk új bloggereket. Pontosabban kettővel szerettük volna bővíteni a csapatunkat. Őket olvashattátok többször is a nyár folyamán, most pedig mint a blogger gárda részesei, bemutatkoznak nektek. Ezennel át is adom a szót két új kollégánknak.

ReAlantos:

Kedves olvasók és kommentelőtársak!

Publikusan első alkalommal köszönthetlek titeket a blog felületén, mint frissen rabszolgává tett beavatott munkatárs. A kommentmezőre gyakran tévedők ReAlantos néven ismerhetnek.

Magamról röviden néhány gondolat: 24 éves vagyok, gazdaságinformatikát tanulok a Duna BME-sek által kevésbé kedvelt partján (gyk.: Corvinus). Imádom a matematikát, korábban az ELTÉn a matek szakon is megfordultam, valamint főként nyaranta nagyon sok időt vesz el a Real melletti másik szerelmem, a Medve Matektábor. Már minden évszakban vannak eseményeink, egyre növekvő létszámmal. Rajongok a logikai fejtörőkért, játékokért. Fun fact: elvileg bármekkora Rubik-kockát ki tudok rakni. (Azért csak elvileg, mert eddig még csak 7×7-es a legnagyobb, amivel élőben találkoztam, fénykoromban az negyed óra alatt kirakódott kezemben.)

A matematika iránti rajongásom után talán kevésbé meglepő, hogy a focin belül is a statisztikák és a számokkal leírható események azok a dolgok, amik a leginkább megfognak. Szóval ne lepődjetek meg, ha többször jelentkezem majd alapvetően unalmas számtengerre épülő írással. A másik oldalon viszont a sportpszichológia is nagyon izgalmas számomra, de ehhez sokkal kevésbé értek, úgyhogy ebben majd remélem fejlődést tapasztalhatunk mindannyian.

Hogy a lényegre térjek, hogy is váltam Madrid-drukkerré?

A csapat iránti rajongásom az új évezred elején kezdődött, amikor István fejére tette a koronát… ja, nem, bocsi, másik évezred, másik korona. Szóval, amikor a Real csapata fejére tette a koronát kilencedik alkalommal Európában. Emlékezeteim szerint ez volt az első meccs, amit láttam, és nem tagadom, rögtön beleszerettem két ember játékába: az egyik Raúl volt, a másik pedig a csereként beálló Iker Casillas. Azóta pedig folyamatos a szerelem, még ha voltak is időszakok (például gimnazista éveim), amikor kevésbé tudtam követni a csapatot.

Aki korábban olvasta komment formájában egy régebbi poszt alatt, az tudhatja, hogy egyébként számomra a foci iránti szeretetet a FIFA 2003 PC-játék hozta el igazán. Ezt bővebben most nem részletezném, de a játékot a mai napig szívesen ajánlom bárkinek, aki szeret ilyesmivel foglalkozni.

Egy-két év múlva a városban, ahol felnőttem, gyakran fociztunk egy közeli mezőn, néhány környéken lakó sráccal. Már akkor is kimagaslott közülük (no, nem feltétlen fizikailag, hanem intellektuális téren) egy nálam pár évvel fiatalabb srác, akit sikerült megfertőznöm a Real Madrid iránti rajongásommal. Ti őt ma norma_va-ként ismerhetitek. Igen, jól érzitek, erre kifejezetten büszke vagyok.

Egészen érettségizett koromig nem igazán sikerült rendszeresen követnem a csapat játékát, majd az egyetem elkezdése mellett a szurkolás egy jó ideig kimerült abban, hogy a meccsek szinte állandó nézése mellett néha a csoporttársakkal, meg amúgy normával vitatkoztam egy-egy kapcsolódó témában. Mígnem elérkezett egy olyan pillanat, amikor az élet visszaszolgáltatott egy kölcsönt. Korábban norma az én hatásomra lett a csapat drukkere, ekkor pedig (pontos dátumra nem emlékszem, de valamikor a Decima után nem sokkal) ő vezetett be engem a Madridi Merengués világába.

Azonnal éreztem, hogy ez az én egyik rendszeres fellelési helyemmé fog válni. Rengeteg olyan információ, amelyet máshonnan egyáltalán nem, vagy csak nagy késedelemmel szerezhetnék be, valamint egy rendkívüli közösség, amelynek először csak külső szemlélője, később pedig aktív tagja lehettem.

Már az elejétől fogva vonzott a szerzőtárssá válás lehetősége, de nem igazán láttam a hogyanra, a mikéntre a választ. Most azonban elérkezett a várva várt pillanat, és nem voltam rest megragadni.

Köszönettel tartozom nektek a bizalomért, és a tengernyi pozitív, vagy építő jellegű kritikával ellátott kommentjeitekért. Remélem, írásaim minőségével sikerül meghálálnom ezt számotokra!

Üdv néktek, és halálig Hala Madrid!

ReAlantos

ui.: Jose felvetette, hogy váltsak nicknevet, de nekem sem a Rajesh, sem a Jamal nem igazán jön be…

Raulitás:

Sziasztok, Raulitás vagyok, 24 éves és Budapesten lakom. A Semmelweis Egyetemen vagyok ötödéves, gyógyszerésznek tanulok. Még a Korona mögötthöz csatlakoztam anno olvasóként, és azóta is folyamatosan követtem a blogot. Eddig nem igazán voltam aktív a kommentszekcióban (diszkászt is nemrég csináltam, mert José megfenyegetett, hogy visszahozatja Faubert-et ha nem kommentelek), bár olvasgattam azt, de ígérem, ezen változtatok. Madridizmusom a kilencedikhez köthető, mint első élményhez, Zidane góljánál máig nem láttam szebbet (bár a 92:48 közel esik). A galaktikus időszakból ZZ, Raúl és Guti voltak a kedvenceim, manapság pedig Varane, Isco és Asensio állnak legközelebb a szívemhez. A fociban elsősorban mindent szeretek. A látványos támadójátékot, ami sok passzra épül, épp úgy, mint egy precízen összerakott, jól záró védelmet.

Azért jelentkeztem ide szerkesztőnek, mert tetszik a blog koncepciója, stílusa, sokszínűsége és a hozzá tartozó közösség, azaz Ti, kedves olvasók. Remélem az írásaimmal tudlak szórakoztatni benneteket és próbálok tanulni a visszajelzéseitekből, amit a korábbi posztok alá írtatok.


Puszi/pacsi kinek, hogy tetszik
Raulitás

Reméljük az új oldalon is hű olvasóink maradtok. Reméljük, hogy meg tudunk felelni az elvárásaitoknak és tovább tudunk fejlődni. Meg szeretném itt külön köszönni Sultannak, Josénak, Zizounak és IronRocknak, akikkel rengeteget dolgoztunk, hogy a következő szezon az eddigieknél is jobban sikerüljön nálunk! Köszöntünk mindenkit az új Madridi Merengués oldalon!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!