Főpróba

Öröm az ürömben a sok sérülést illetően, hogy a mai mérkőzésen nem fog senki sem hiányozni. Szerdán annál inkább, de haladjunk lépésről lépésre. Ma Granada ellen játszunk otthon, amolyan főpróba ez a szerda esti rangadóra, ahol sok kérdésre kaphatunk választ. Nézzük, mire érdemes fókuszálni!

1. A perememberek.
Tökéletes alkalom a mai, hogy a szezonban kevésbé foglalkoztatott játékosok ma kezdőként kaphassanak lehetőséget. A sérülések megalapozzák ennek a jogosultságát, de ezen felül Marcelo és Modric is megérdemelne egy kis pihenést a Bilbao előtt, mert rájuk igen fontos feladat fog hárulni.
Bal oldalon be lehetne Nachot is vetni, ha már Coentrao hiányában őt és Arbeloát szánja Rafa Marcelo cseréjének.

Kovacic-ot kezdetni is lehetne. Eddigi teljesítménye alapján aggodalom nélkül lehetne rá számítani. Talán ennél ideálisabb lehetőség nem lesz a közeljövőben, hogy a mélyvízbe dobhassuk az új igazolásunkat.

Bale kidőlésével újabb hely üresedett meg a kezdő csapatban. Lucas, Jesé és még Cheryshev is jelölt a posztra. A hírek szerint viszont Lucasnak fog bizalmat szavazni Rafa. Meg tudom érteni miért. Espanyol ellen mondhatni tökéletesen szállt be. Két egyéni akciót követően alakított ki gólhelyzeteket, egyikből gól is született. Agilisan játszik, visszazár és nem mellesleg gyors is. Talán ő hasonlít leginkább született szélsőhöz a keretben. Bocs Jesé, de vetélytársad lett!

2. Kéjlord Navas
Én azok közé tartozom, akik még emlékeznek arra az időre, mikor Iker még nem volt beton biztos első számú kapus, de ahogy felcseperedtem a foci világában, úgy nőtt eggyé Casillas a Real Madrid nevével. Így aztán elfogultan próbáltam védeni, amíg még jó érzéssel lehetett és kicsit csúnyán néztem Navaszra és igyekeztem nem elismerni – mert azért valljuk be, nem volt tavaly lehetősége bizonyítani. De idén, ezen a röpke 4 meccsen olyan magabiztosságot hozott, mint Iker nagyon rég. A mérkőzések nagy részében semmi dolga nincsen, majd a legvégén, mikor az ellenfél meg akarja kaparintani a becsület gólt a fellazult védelemmel szemben, akkor fejben a helyén van és fel tud mutatni egy vagy két bravúrt, amiből az elmúlt években rendre kaptuk a gólokat. Lehet, hogy ez a saját perverzióm, de a meccs hevében engem nagyon le tud lombozni az, hogy képesek vagyunk egy csapatnak 9 gólt rúgni, de kivédekezni az összes támadásukat nem. Mert ugye a meccseket a csatárok nyerik, de a bajnokságot a védők… Ez nem a képességeken múlik. 80 perc malmozás után nem magától értetődő eset, hogy előhúz valaki egy bravúrt a semmiből. Szóval, ha Navas ennyire ott tud lenni fejben az egész szezonban, akkor nem hogy pontok, de kupákat dönthet el a javunkra. Jobb esetben.

3. Cristiano Penaldo
Nagyon korai még kijelenteni, viszont a Shaktar ellen az első félidőben a tavaly őszi önmagát idézte. Sokat volt játékban, több támadás futott rajta keresztül(!), többször kényszerítőzött, sőt még gólpasszt is kiosztott, csak valaki elbenzemázta
Egyre többet lesz középen és egyre kevésbé lesz ő szélső támadó. És ha tudná ehhez igazítani a játékát, akkor nagyon sokat nyerhetnénk vele.
Egyet viszont nem korai kijelenteni: Ma folytatni fogja a góllövést. A kérdés csupán, hánynál áll meg? 8/2 and counting…

4. Zisco
Bale és James kiesésével most ideiglenesen bár, de visszamehet eredeti posztjára, középre. Hétközben látszott, hogy nagyon élt, és eddigi szokásával ellentétben hasznosan is játszott. Kicsit fejben le voltak maradva tőle a társak, de idő kérdése, hogy felvegyék a ritmust. Ha Isco elkapja a fonalat, és mellé a társak is, akkor Benzemával, Ronaldóval is Lucasszal karöltve gálázva verhetik el a Granadát!

Ami a Granadát illeti. Hát, hiába köti fel a gatyát, el lesz picsázva! Ugye emlékszünk még?


Várható kezdő: Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Kovacic, Kroos – Lucas, Isco, Ronaldo – Benzema

Kezdés: 16:00, Sport2

Oszd meg a posztot, ha tetszett!