Bajnokok Ligája Beharangozó IronRock  

Útkeresés…

Ma este útjára indul a gyönyör BL, és a szombati saller után itt lenne már az ideje, hogy a fiúk remek játékkal és szép győzelemmel kényeztessenek el minket – eddig ugyanis ezzel masszívan adós a csapat. Kaptunk ehhez egy kellemesnek mondható ellenfelet is a Basel személyében, hazai pályán kezdhetünk, minden feltétel adott hogy ne csesszük el megint. Hajtás után beharangunk.

Szép is lenne ha csak ennyin múlna a dolog, azonban a helyzet kissé bonyolultabb. A mostani formánkat elnézve ugyanis még a szerethetően harapós (vagy harapósan szerethető, kinek melyik tetszik) válogatott ellen se mehetnénk biztosra. A Basel pedig hiába tűnik könnyebb ellenfélnek, megmutatták már tavaly is a BL-ben, hogy nem tojnak be senkitől, legyen akár a Chelsea az ellenfél. A kispadon Yakint a nyáron az ex-Vidis Sousa váltotta, a védelmükben pedig egy régi ismerőst köszönthetünk Samuel személyében, aki 36 évesen itt vezet le. A csapatkapitány Strellerre és az albán Gashira érdemes komolyabban odafigyelni, 4-4 góljukkal a legeredményesebbek a csapatból.


Bennük bízhatunk

Carlónak van gondja bőven. Nem elég hogy egymás után két meccset is elveszített a csapat, ismét kikezdték a szurkolók és az újságírók is Casillas szerepeltetése miatt, amíg be nem rágott és ki nem jelentette, hogy elege volt a kapuskérdésből és nem hajlandó többet beszélni róla. Carvajal sérülése nem jött rendbe, így Arbeloa próbálhat kockát faragni a labdából a jobb oldalon, és önmagában ez is adhat okot az aggodalomra. A védelmünk az elmúlt két meccsen hat gólt zabált, azaz a megbízhatóságtól elég távol vagyunk. Mindennek a tetejébe elöl se jön össze semmi, Benzema továbbra is szerencsétlen, Bale a láthatatlan embert alakítja profin, Ronci és Hamesz meg hiába akar, ez eddig kevés.

Királyi pingvinezés?

Tehát erősen keressük a csapat játékát. Nem tisztünk innen a fotelből tanácsot adni, de Ancelotti talán megpróbálhatná első körben a srácok fejébe verni, hogy egy meccs 90 percig tart! Nem 30, nem 45, hanem 90.  És ha addig tart, akkor illik végig koncentrálni, különben égünk otthon, mint szombaton a matrac ellen. Második körben pedig gyakorolhatnák a pontrúgások kivédekezését, mert már ott tartunk hogy még AirSanyi is hülyére venné a védelmünket. Különösen érdekes lesz, hogy a 195 cm magas, jól fejelő Strellerrel hogy fognak Ramosék boldogulni. Tehát gond van bőven, és miután sikerült csúnyán beragadni a bajnokságban, itt lenne az ideje hogy a csapat a BL-ben egy magabiztos győzelemmel visszataláljon a helyes útra. Ne áltassuk magunkat: amilyen formában vagyunk, nem lesz ez könnyű meccs, de győzni kell.

Várható kezdő:
Casillas – Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos, Modric – Bale, Hamesz, Ronaldo – Benzema

Oszd meg a posztot, ha tetszett!