Beharangozó La Liga Gwolf  

Melegbe’ tisztul a kép

Manuel Pellegrini egykori klubjával nézhet szembe ismét ma 22 órakor a Benito Villamarin Stadionban, ahol a Betis a Real Madridot látja vendégül. Beharangozó!

Betis

A chilei mester a 2019-20-as szezonban vette át a stafétát a leszereplő, bajnokságban a Betist csak 15. helyre kormányzó Quiqe Setientől. A feladata az volt, hogy építsen egy gárdát, amely az európai kupaszereplésekért legalább küzdeni képes. Ezt a feladatát sikerrel hajtja eddig végre a Manus, hisz mindkét szezonjában hatodik pozícióban végeztek. Maguk mögött hagyták a Setien féle labdatologatós futballt és egy jóval reaktívabb játékot játszanak azóta. Formációjuk a klasszikus 4-2-3-1.

Tavalyhoz képest gyakorlatilag semmi változás a Betis háza táján, ami a játékoskeretet és várható stratégiát illeti. A COVID okozta pénzügyi problémák miatt nem tudtak játékosokat igazolni, mindössze 3 érkezőjük volt a nyáron, mindegyikük ingyen transzfer volt.

Ezek miatt tehát José tavalyi meglátásai most is ülnek, idézem: „a labdabirtoklásra nem törekszenek, de szükség esetén (és persze ellenfél függvényében) hajlandóak a tartós labdajáratásra, szeretik párharcokra kényszeríteni az ellenfelet, tudnak labda ellen is tartósan játszani, a kaput igyekeznek direkt támadni. A hatékonysággal náluk is vannak gondok, hiszen 32 forduló alatt 42 gólt hoztak össze. Mondom ismét: 45 gólt kaptak mellette. Pellegrini izgalmas projektet vezényel.”

A védelmük tehát gólképes, idén ebben a tekintetben valószínűleg hasonlítani fogunk rájuk.

Real Madrid

Izgalmasra sikerült a Madrid idénykezdete is, 2 meccsen sikerült 7 gólt szerezni, fejből nem is tudnám megmondani mikor volt ilyenre példa utoljára. A támadójátékunk javult, a védekezésünk gyengült tavalyhoz képest, de ez két ilyen meghatározó középhátvéd kiesése után gyakorlatilag borítékolható volt. Reméljük, mihamarabb kialakul a kémia a Nacho/Militao és Alaba között (és hogy Marcelót csak a padról lássuk szurkolni a csapatnak). Az Alavés elleni meccsen aggodalomra adott okot, hogy nem nyertünk hátul fejpárbajt. Joselu, az Alavés csatára 7-ből 7-szer nyert fejpárbajt a középhátvédeink ellen. Ez veszéllyel kecsegtethet a pontrúgások és beadások levédekezésénél, akár hosszú távon is. A Levante ellen pedig helyezkedésbeli problémák is adódtak. Carlo maga is nyilatkozta, hogy kulcsfontosságú lenne a Betis ellen jobban védekezni. Hosszú még a szezon, van idő javítani ezeket a hibákat addig, pedig ha izgalmas meccseken a „több gólt rúgj, mint kapj” elvet követve focizunk, azt a Zidane féle futball után szerintem sok madridista aláírja. Carlóval lehet nem fogunk eredmények tekintetében jobban teljesíteni, de legrosszabb esetben is élvezhetőbb, kevésbé unalmas mérkőzéseket kaphatunk.

Várható kezdő

Modric és Nacho kisebb sérüléssel bajlódnak, így ők nem lesznek bevethetők. Kroos és Mendy pedig továbbra is sérültlistán. A védelemben összeállhat a Carvajal – Militao – Alaba – Miguel négyes. Mi nagyon szeretnénk, ha Miguel most megkapná az esélyt. Jelen esetben, ha Carlo ismét szélre teszi Alabát, akkor középre marad egy Vallejónk, ami nem életbiztosítás, az amúgy is sebezhető hátvédsorba. Középpálya a CIF lehet. Casemiro, Isco, Fede.

Reméljük a csapat minden tagja a Betis elleni meccsre fókuszál. Nem lesz egyszerű menet a sevillai melegben. Még este 11-kor is 24 fok várható, magas páratartalom. Plusz vannak bizonyos egyéb tényezők, amik elvonhatják a figyelmet… 😉

Oszd meg a posztot, ha tetszett!