Levante - Real Madrid összefoglaló nyitókép
La Liga Összefoglaló ReAlantos  

Veni, Vini, remi | Levante – Real Madrid összefoglaló

Fordulatos meccsen hozott el egy pontot a Real Madrid csapata a Levante otthonából. A 3-3-as végeredmény hűen tükrözi úgy a támadósor potens voltát, mint a védelem hibára kényszeríthetőségét. Összefoglalunk.

Ancelotti az alábbi kezdőt küldte pályára:

Courtois – Lucas, Militao, Nacho, Alaba – Valverde, Casemiro, Isco – Bale, Benzema, Hazard

Levante - Real Madrid összefoglaló kezdő

 

Első félidő

A kezdeti ismerkedést követően már az 5. percben megszerezte a vezetést a vendég Madrid: Alaba bal oldali kiugratása után Benzema szaladt el az alapvonal felé, a vizes talajon lelassuló labda miatt viszont visszahúzott, majd Bale-hez passzolt középre, aki gyönyörűen tette el tempóból a kapus mellett a kapu közepébe, 0-1.

Levante - Real Madrid összefoglaló, az EKG
Az EKG, ami reméljük, még egy ideig nem simul ki

Sultan kolléga kommentje a találat után:

Ancelottival valahogy egyszerűbb játéknak tűnik a futball.

Magam sem mondhattam volna szebben.

A gól után nagyjából tíz percig meddő mezőnyjáték folyt, majd a Madrid jelentkezett újabb lövésekkel Valverde és Bale révén. A kapukra ebben az időszakban egyik csapat sem volt veszélyes, de az mindenképp biztató a jövőre nézve, hogy a Madrid előnye birtokában milyen nyugodtan és intelligensen kontrollálta a játék képét.

A 30. perc környékén Alaba tizenhatos elől eleresztett lövése kerülte el kevéssel a kaput, ami viszont fontosabb volt ez esetben, hogy a lövés előtt rövid időn belül két alkalommal is az ellenfél tizenhatosánál szerzett labdát a Madrid. A játékosainkon látszott a bizonyítási vágy, a motiváció, az élesség.

A 35. percben ha nem is gyors és gyilkos, de annál inkább gyönyörű kontrát láthattunk a habfehérektől, tíznél is több pontos passz után végül tisztáztak Lucas elől.

Második félidő

Bent maradtunk az öltözőben, nincs erre szebb kifejezés. Némi töketlenkedés hátul, így a Levante mindössze 30 másodperccel a játékrész kezdése után egyenlít. Courtois még beleért ugyan Roger lövésébe, védeni azonban nem tudott, 1-1.

A játék képe teljesen megváltozott, a Levante átvette az irányítást. Az első félidei magabiztosságnak, kontrollnak nyomát sem láthattuk a Madridnál.

Aztán hidegzuhany, megfordította a meccset a Levante: egy újabb védelmi rövidzárlat után Campana vág Lucas mellől egy erős bombát Courtois kapujának rövid felső sarkába, 2-1.

Rögtön hármat cserélt Ancelotti, az Isco-Hazard-Bale trió helyett Asensio, Vini és Rodrygo lépett pályára.

Levante - Real Madrid összefoglaló, jelen és jövő
A jelen és a jövő

73. perc, Casemiro gyönyörű kiugratását Vini váltja higgadtan gólra, 2-2! Ballal, ütemtelenül tette el a kapus mellett, klasszis megoldás volt.

79. perc, újra a Levante vezet… Szabadrúgás után Alaba fejéről pattant az amúgy lesen helyezkedő Pier elé a labda, aki közelről nem hibázott, 3-2.

85. perc, Vini csodagól, 3-3! Szöglet után Benzema adja Vininek a labdát, aki gyönyörűen pörget alá éles szögből, a túlsó kapufáról pattan a vonal mögé.

Vinicius gól

87. perc, egy Levante-szöglet után Vinit ugratja ki Rodrygo, Aitor Fernandez pedig kézzel véd – apró szépséghiba, hogy a kezdőkör magasságában, így idő előtt mehetett is zuhanyozni a valenciaiak kapusa. Mivel már nem maradt cseréjük, a középső védő Ruben Vezo állt a kapuba a hátralévő időre.

Újabb gól azonban már nem született, így a Real Madrid nem tudta kihasználni a Barcelona botlását, sőt, már most lépéshátrányba került az Atleticóval szemben.

Összegzés

Ennek ellenére úgy vélem, inkább bizakodásra adhat okot ez a meccs, mintsem szomorkodásra.

Egyrészt Ancelotti személyében végre egy vezetőedzőnk van, nem csak egy motivátorunk. Carlo nagyszerűen nyúlt bele a mérkőzésbe, Vini csereként duplázni tudott, valamint Rodrygo adta a piros lap előtti kvázi-gólpasszt honfitársának.

Másrészt Vini sokkal érettebbnek tűnik, mint tavaly. Bale is egész használhatónak tűnik, és ezt nem csak a gólja miatt mondom. Iscóról meg ne is beszéljünk, amit az első félidőben művelt, az valami zseniális volt!

Vannak még hibák, amiket javítani kell, de új edzővel a szezon elején ez elkerülhetetlen. A motiváció és a támadások mikéntje viszont már most sokszor mosolyt csalt az arcunkra.

Folytatás jövő szombaton a Betis ellen. Kommentelők: ti jöttök!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!