Celta Vigo - Real Madrid beharangozó nyitókép
Beharangozó La Liga ReAlantos  

Celta Vigo – Real Madrid beharangozó

A spanyol bajnokság 2020/21-es szezonjának 28. fordulójában a Celta Vigo látja vendégül a Real Madrid csapatát. Milyen előjelekkel vághatunk neki a mérkőzésnek, és mit várhatunk attól? Beharangozunk.

Pozitív hangulat uralkodik Madridban. A csapat vezeti a tabellát, és bár a forma kissé megcsappant, még mindig magabiztosnak tűnik az előny.

De térjünk át a Real Madridra!

Viccet félretéve, az Atalanta elleni BL-továbbjutás újra lángra lobbantotta a Zidane következő szezonra való maradásáról szóló pletykákat. Én továbbra sem látom, hogy ez miként lehetne pozitív hír a Madrid-drukkerek számára, de azt elfogadom, hogy ha érkeznek minőségi igazolások a támadóharmadba, akkor egycsapásra megváltozhat a csapat játéka egy lényegesen pozitívabb irányba.

Zinedine ellen rengeteg érvet felhoztunk már a közelmúltban, én most kivételesen megpróbálnék egyet mellette is: habár a csapatépítési módszereivel nem értek egyet, a formaidőzítései eddig szinte kivétel nélkül hibátlanok voltak.

Nálam ez azt jelentené, hogy körülbelül most, de legkésőbb egy-két meccs múlva kéne begyújtani azokat a képzeletbeli rakétákat. Lokálisan ennyi bizalmat még hajlandó vagyok megadni neki. A globális véleményem nem változott irányában, a jelenlegi fiatalítási projekthez nem ő a megfelelő választás.

Nézzünk rá azért az ellenfélre is!

Kelták

Ha azt mondjuk manapság, hogy egyemberes csapat, akkor bizony sokaknak a Celta Iago jut eszébe. Aspas kritikus pontja a csapatnak. Nélküle szenvednek, vele viszont kis túlzással szárnyalnak.

Jelenleg tizedikek a tabellán, könnyű meccsre semmiképp ne számítsunk ellenük. A kelta harcmodor továbbra is tetten érhető a játékukon, fel kell készülni az agresszivitásukra.

Érdekesség, hogy a keretükben 21-es mezszámmal ott van az az Augusto Solari, aki a télen igazolt hozzájuk, és nem mellesleg a mi Solarink unokatestvére.

Tippelde

Holnap 14:45-ig adhatjátok le tippjeiteket a Tippeldében!

Oszd meg a posztot, ha tetszett!