Bajnokok Ligája Beharangozó Sultan  

A kvázi továbbjutást biztosíthatja a Real Madrid

Bizonyos szempontból sorsdöntő összecsapásra készül a Real Madrid a Bajnokok Ligája A-csoportjában, hiszen ha győz a Galatasaray ellen (és feltételezzük, hogy a PSG nem dob pontokat a Club Brugge-nek), akkor a lényeges kérdések el is dőlnek ebben a fázisban. A franciák csoportelsősége ma matematikailag is biztos lehet, és igazából a két „kicsi” küzdelme marad az EL-t jelentő harmadik helyért.

A hétvégi frusztráló 0-0 után azt várom a csapattól, hogy nagyobb koncentrációval, pontosabb befejezésekkel hozzák ezt a meccset, és egy kis terhet levesznek a maguk válláról a hátra lévő további két BL találkozó vonatkozásában. Joséval egyetértve nem volt teljesen temetendő a Betis elleni La Liga meccs, meg lehetett találni benne a pozitívumokat. A találkozó végig kézben volt, és nagyon kevés hiányzott, hogy érvényes gólt szerezzen a gárda.

Vérmérséklet szerint, lehet kapaszkodni egy-egy szituációba. Hazard meg nem adott góljánál, ha 0,5 mp-cel később merevítik ki a képet, amikor a labda még mindig a passzoló lábán van, akkor már nem les (egyébként ez a VAR-os csapat egyik szubjektív eszköze), vagy ha a bíró befújja a kezezésre a 11-est, vagy Mendy berúgja a 100%-os ziccerét, kissé jobb szájízzel várhatnánk ezt a meccset. (Itt jegyzem meg, hogy Zidane nyilatkozata, miszerint a „világ legjobb bajnokságában előfordulnak ilyen szituációk”, teljesen jogos, de jobban örülnék, ha nem a Premier League-gel foglalkozna (trollface incuded), hanem a csapatával.)

A Galatasaray egy 2-0-s bajnoki győzelemből érkezik, igaz, így is csak hetedik a Süper Lig-ben. Továbbra sem számíthatnak egyik legnagyobb sztárjukra, Falcaóra, és hiányozni fog Sener Özbayrakli és Emre Akbaba is. Azt gondolom lassan megbarátkoztak a gondolattal, hogy a reális céljuk az EL lehet ebből a csoportból. A Real legutóbbi 1-0-s győzelme rendezte az erőviszonyokat. Némileg szokatlan módon a Galata lehetőséget kapott tegnap, hogy a Bernabeuban edzzen. Kissé össze is vágták a pályát.

A hazaiaknál egy fordulópont lehet, hogy Zidane még a keretből is kihagyta Viniciust, ez azért egy erős jelzés lehet a fiatal brazil felé, hogy az a teljesítmény, amit utóbb mutat, kevés a Real Madridhoz. Nacho és Asensio továbbra is lábadozik, és még James és Bale sincs kész a játékra.

Keret:

Kapusok: Courtois, Areola és Altube.

Védők: Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Marcelo és Mendy.

KP: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde és Isco.

Csatárok: Hazard, Benzema, Lucas Vázquez, Jović és Rodrygo.

Bár nekem a kihagyott lehetősége és a jó pár pontatlan beadása ellenére is tetszett Mendy lendületes, bátor támadó futballja (meccshiányos a francia), minden valószínűség szerint Marcelo fog kezdőként pályára lépni. Nem vagyok biztos benne, hogy ezen kívül fog bármit is változtatni Zidane a Betis elleni kezdőhöz képest. Pedig lehetne. Sajnálom, hogy Odriozola nem került bele még a keretbe sem (hogy Brahim mit vétett ZZ ellen, arra tippelni sem mernék), ha jól alakulnak a dolgok, lehetett volna pl. Carvajalt pihentetni a keményebbnek ígérkező, hétvégi Eibar elleni bajnokira. Meg fogjuk látni, hogy Valverde javára bele mer-e nyúlni a Kroos, Modric, Casemiro trióba Zidane – ha tippelnem kellene, akkor a nem lenne a válaszom.

A nagy kedvenc Lucas Vazquez is játéklehetőséget fog kapni előbb-utóbb, hogy ez kezdő státusz lesz-e, arra még várni kell pár órát. De lepjél meg, Máris Szomszéd!

Ebben az idényben a Real Madrid játéka sajnos nem mutat semmilyen ívet, nehéz következtetni a korábban látottakból a következő meccs képére. Ahogy a kommentszekcióban röviden érintettem, Zidane egy mini pánikban van, megint azt látjuk, hogy csak egy nagyon szűk keretből dolgozik, nem nagyon mer bevariálni a kezdőbe, mert rendre jön egy olyan meccs, egy olyan játékkép, mely összezavarja a gondolatait.

Szerintem a Betis elleni 0-0 egyik oka a megelőző meccsen mutatott „gyávasága”, amikor a tök utolsó ellen, otthon a legerősebb gálakezdőt küldte fel. Simán belefért volna – az 5-0-is azt bizonyítja – egy-egy csere hátul és középen is. Egy olyan meccsen, mint a Betis elleni, pont olyan apróságok hiányoznak, mint egy kis plusz frissesség, egy-egy extra beindulás, egy kicsivel kevésbé fáradó csapat. Véleményem szerint Zidane nem jól forgatja a keretet. Kíváncsi leszek, a Galata ellen képes lesz-e már egy hangyányit előre gondolkodni, és az Eibar ellen tartalékolni egy kicsit. Akár egy kedvezően alakuló meccs esetén cserékkel. Bár Marcelo a sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy úgy tekint erre a meccsre a Madrid, mint egy döntőre. Remélem nem arra gondolt, hogy le se szarják, mert a döntő közelébe sem fog kerülni a gárda idén.

Kis kitekintés

Az idei spanyol bajnokságot a jelek szerint simán be lehetne húzni. De ehhez leginkább pont Zidane-nak kellene magát összeszedni. A Barca romlása folytatódik, hihetetlen, hogy mennyire szerencsétlenek az „erősítő” igazolásaikkal, számomra csalódás az Atletico inkonzisztens játéka, és úgy tűnik, hogy JLo Sevillája sem annyira stabil, mint korábban reméltem. Bár az, hogy az első 5 csapat 1 ponton belül van, és az első 13 is 5 ponton belül, az még nagyon sokféle végső sorrendhez vezethet, és nagyon rég látott sok csapat számára tartja életben a reményt a dobogós helyezés, vagy a legalább a nemzetközi kupákban való indulás vonatkozásában.

De visszatérve a BL-hez, szerda este szétszakadhat az A-csoport a két nagy győzelme esetén, és igazából az utolsó két fordulóban lehetne némileg lazábbra venni a figurát. A csapat helyében kihasználnám ezt a lehetőséget. Este 21 órától meglátjuk, mit gondol erről maga a Real Madrid.

Oszd meg a posztot, ha tetszett!