La Liga Összefoglaló Raulitás  

Közeledünk (Real Madrid – Alaves összefoglaló)

Sima győzelmet aratott a Real Madrid csapata a vasárnap esti meccsen. Benzema, Vinicius és a többiek remeklése folytatódott, ami  egy 3-0-s győzelmet eredményezett az Alaves ellen. Összefoglalunk!

Első félidő

A hazaiak mestere a Kurta, Odri, Nacho, Ramos, Regu, Modric, Kázmér, Ceba, Bale, Benzema, Vini sorral indított a pályán. A második percben a 11-es pont magasságában került Ceballos elé a labda, de ígéretes helyről a védőbe rúgta. Két szöglettel később ismét Dani lőtt, ezúttal ballal és a kapu mellé. A 9. percben Dani Benzemával kényszerítőzött, de ezúttal a francia lőtt fölémellé nem sokkal. Két perccel később a két verőlegény (Kázmér és Wakawaka) simogatták meg egymást, egy szép barátságot megkezdve. A 14. percben Ramos mentett nagyot Burgui elől. 2 perc se telt el és Vini fektetett el egy vendég védőt, majd bikázta a kapu felé, de az ex-madridi Pacheco nagyot védett. A 19. percben Regu verte rá 22-ről, de ismét fölémellé ment.

A 30. percben megtört a jég. Vini zseniális passzt lőtt a védelem mögé futó Reguliónnak, aki, tökéletesen tálalta középre Tapinzemának, aki bepofozta 5 méterről, 1-0. A 35. percben kettő-az egyben mehetett volna Benzema és Bale a kapussal, de az asszisztens tévesen lest intett, a bíró pedig megállította a játékot ahelyett, hogy a VAR-ra támaszkodott volna… Remélem halljátok, ahogy rázom a fejem. Közben a spori nagyjából 3 sárgát érő Alaves faltot nem fújt be, így gondoskodva a jó hangulatról. A félidő hátralevő részében meddő mezőnyfölény volt a madridiak részére.

Nevezhetjük domináns első félidőnek

Második félidő

A második játékrész rögtön egy vendéghelyzettel indult, de Duarte is fölémellé durrantott. Ez után közvetlenül Benzema veszélyeztetett, az ő lövését ezúttal a kapus védte. Kicsivel később ismét Pacheco védett, ezúttal Bélus első értelmes megmozdulását a meccsen. Az 51. percben a negyedik megnemadott Alaves sárga következett, ezúttal Casemiro elszenvedésével. Újabb két perc, ezúttal ismét egy vendéghelyzet, de egy blokk és egy mellélőtt labda lett az eredménye. A 62. percben Bélus tekert fölé egy szabadrúgást jó helyről, majd ennek örömére le is jött a pályáról. Asensio jött a helyére. A 66. percben Burgui kapott nagy labdát a fellépő Odri helyére, de a lövését Kurta fogta nagyszerűen. Két perccel később Maripan tisztázott előbb Benzema elől, majd blokkolta Vini lövését. A 75. percben aztán lejött a francia, és beállt a hosszú sérülésből visszatért Marcsa, aki rögtön bemutatta a fehér balettet, egy látványos luft formájában.

Már csak a tütü hiányzik

A 80. percben aztán eldőlt a meccs. Egy kontra során Vinicius indította Asensiot egy nagy keresztlabdával, amit Asensio visszajuttatott az addigra a 16-oson járó brazilnak, aki higgadtan a hosszúba helyezte a pettyest, 2-0. Marcipán fejese két perccel később épphogy elcsorgott a kapu előtt, de Kurta szépen védett aurával. Újabb 2 perc, ezúttal Odri rúgott majdnem gólt Ceballos passzából, de a felé futó kapusba lőtt a virgonc spanyol. Újabb egy perc, ezúttal Vini nagyszerű passza landolt Marcsa előtt, de Duarte az utolsó pillanatban szerelni tudta. Ez volt a kis brazil utolsó megmozdulása a meccsen, Isco érkezett a helyére. A 90. percben Odri lőtt egy nagyszerű lesgólt, de véletlenül jó ítéletet hozott a spori. És végül Marcsa is betalált, Odri nagyszerű beadását csukázta be a hosszúba, 3-0. És ezzel ért véget a meccs érdemi része.

De aztán tett róla, hogy elfelejtsük az előzőt

A csapat

Hozta a kötelezőt. Az Alavesnek bár voltak veszélyes próbálkozásai, de nem képviselt komoly erőt. Nem voltak egybefüggő labdabirtoklásai, se igazán veszélyes kidolgott helyzetei. Solari madridja ezzel szemben szépen és magabiztosan járatta a labdát, szokásosan a szélekre építve. A bal oldalon a Ceballos-Regu-Vini hármas nagyon érezte egymást, de Odri és Modric is nagyszerű teljesítményt nyújtott a jobbon.

A védekezésünk érezhetően stabilabb Marci hiányában. Idén a hetedik (!) kapott gól nélküli meccsét hozta a csapat a ligában, ami a legtöbb (!) az egész ligában. Igen, még mindig a Real Madridról beszélek. Ez hatalmas előrelépés, nem csak a Lopetegui-érához képest, hanem a Zidane-féle triplázó csapathoz képest is. Tökös lépés volt kivenni Marcelot a csapatból, de egyértelműen meghozta az eredményét. A rotáció ma is megfelelő mértékű és minőségű volt, jár az újabb piros pont. Ahogy a cserékért is. Asensio assziszt, Marcsa gól, Isco meg adott némi pihenőt és tapsot Viniciusnak.

Luka ft. Wakawaka

Játékosok

Kurta ismét jó meccset hozott, bár nem volt nehéz dolga. Kétszer Odri nehezítette meg a dolgát elég hajmeresztő hazaadásokkal, de ezeket is jól megoldotta. Odri is szokásos energikus játékát, végtelen kilométerét és jó megoldásokat hozta. Hasonlóan Regu is a túloldalon, bár az ő játéka ma kevésbé volt látványos, a futóbolondé.

A középpályáról Ceballos volt ma a legaktívabb és a legjobb. A labdakezelése továbbra is elit, emellett pedig nagyszerű labdákkal találta meg a társakat. Kázmér és/vagy Modric nyugodtan pihenhetett volna a jövő heti Barca-AtMa páros előtt, stabil, de nem kiemelkedő játék is elegendő volt tőlük.

Bélus nem igazán találja a helyét a rendszerben immár 6 éve, de ezt tudjuk be a sérülésének. Lejövetele után érezhetően megerősödött a csapat jobb oldala, ami főleg Asensio érdeme. Neki ez volt hosszú idő óta a legjobb meccse, láthatóan jól érezte magát a jobbon. Benzema ma kevésbé volt tanár, de a mai gólját így is meglőtte, és a mezőnybeli aktivitása is megmaradt. Marcsa lelkesen szállt be a helyére, és bár érződött rajta a meccshiány, a gólja jóvá tette a hibákat. Látszott a srácon, hogy mennyire kellett neki egy ilyen gól.

Vini meg szimplán hihetetlen. 18 évesen, a világ legnagyobb csapatában, a világ talán legigényesbb szurkolótábora előtt sem remeg meg a lába. Meccsek óta a hátán cipeli a csapat támadójátékát Benzemával karöltve. Az, hogy Marci kreativitása nem hiányzik a csapatból, az elsősorban az ő érdeme. ez különösen úgy nagy szó, ha megnézzük, hogy kiknek nem sikerült ezt elérnie korábban (Isco, Ase, Cé többek között). Ha Marci visszatér a csúcsformájához, csuda dolgokat fog művelni ez a két brazil a bal oldalon.

Végszó

Benzema szériája folytatódott, újabb bekapott gól nélküli meccs, Vini zseni. És hoztunk két pontot a Barcán, hármat a matracon. Ezt nevezhetjük eredményes hétvégének. Folyatás szerdán a Barca ellen.

Hala Madrid!

Videjó:

 

Oszd meg a posztot, ha tetszett!